Meanwhile...το ΑΠΘ κάνει μπίζνες με το στρατό.

<< < (3/6) > >>

Katarameno:
χαχαχχαχαχα χαχαχχαχαχα χαχαχχαχαχαχαχχαχαχ

Είστε τόσο άσχετοι ή απονήρευτοι μερικοί που κάνετε σα να μην έχετε συνειδητοποιήσει οτι στην μπανανία όπου 4 ανακριτές παραιτήθηκαν ή μετανάστευσαν σε άλλη χώρα αφού παραιτήθηκαν επειδή δέχτηκαν απίστευτες απειλές κατά της ζωής όσων αγαπάνε και όπου γενικά η "Δικαιοσύνη" και η τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων είναι ένα μεγάλο πονεμένο ανέκδοτο, αφού δεν τολμάει ούτε φόρο να επιβάλλει στους νταβατζήδες της διαπλοκής, όπως τον Μαρινάκη, τον Κόκκαλη, τον Λάτση κτλ, οι στρατιωτικές "επενδύσεις" πέφτουν όλως τυχαίως να δεις μια σύμπτωση στους ίδιους νταβατζήδες, θα γινόταν σοβαρή έρευνα για οπλικά συστήματα σε συνεργασία με πανεπιστήμια για 'ευγενή' σκοπό και όχι την μίζα.
Τόσο σοβαρή θα είναι όσο οι ζαρτινιέρες και ο περίπατος του Μπακογιάννη στην Αθήνα.
Ξεχάσατε ότι οι μίζες που έπεφταν στα εξοπλιστικά είναι η αιτία για τα 100 από τα 3ΧΧ Δις € δημοσίου χρέους μας.

Ξεχνάτε ότι και η Τουρκία και εμείς είμαστε και οι 2 σύμμαχοι στη λυκοσυμμαχία (που λέει και ο Κουτσούμπας) του ΝΑΤΟ.
Φάγατε αμάσητο το παραμύθι της "ασύμμετρης απειλής" από τους πρόσφυγες που θα τους έβαζε ο Τουρκικός στρατός και ως εμπροσθοφυλακή για να ξεκινήσουν την "εισβολή" (εδώ γελάνε με δάκρυα όλα τα πολυβόλα παγκοσμίως, όλα τα πυροβολικά παγκοσμίως και όλες οι αεροπορίες παγκοσμίως, αλλά να δεχτώ ότι δε πήγατε ακόμα φαντάροι και δε ξέρετε την τύφλα σας, αλλά είστε ήδη  "εξπέρ" "γεωστρατηγικών αναλύσεων" ενώ δεν έχετε ιδέα από οπλισμό ή τακτικές άμυνας εν γένει, αφού ακούτε και πιστέψατε άλλους απατεώνες "γεωστρατηγικής" με αναλύσεις που στέκουν μόνο αν δεν είχαμε καθόλου όπλα.).

Ο άλλος φοβάται μην εισβάλλει η Τουρκία, ενώ είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεχόμαστε τουρίστες εν μέσω πανδημίας. Δλδ ούτε αυτό δε σας έκανε να ψυλλιαστείτε ότι δε στέκει η εθνικιστική υστερία.
Στο μυαλό σας οι Τούρκοι σκοπεύουν να εισβάλλουν αλλά τελικά στέλνουν τους πολίτες τους για τουρισμό στη χώρα μας να μας αφήσουν τα λεφτά τους για να αγοράσουμε περισσότερα όπλα και κάνουν και επενδύσεις στον τουρισμό σε καταστήματα σε μαρίνες κτλ...
Είναι γνωστή πανέξυπνη στρατηγική για να προετοιμάσεις μια εισβολή να επενδύεις πρώτα στη χώρα που θέλεις να εισβάλλεις.
Μπεεεεεεεεεεεεε

Ο Κούλης και ο Ερντογάν είναι πολύ καλοί φίλοι.
Εννοείται όταν τελείωσε το "Έπος του Έβρου" (μη σου πω και πιο πριν) ξανάνοιξαν κανονικά τα σύνορα γιατί πίεζαν οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοβιομήχανοι (να κι ένα 'καλό' τους) να κόψει τις εθνικιστικές φιέστες και τις μαλακίες ο Κούλης γιατί τους κοστίζουν πάρα πολύ σε  Δις € τα σόου του μαλάκα, και να ξαναρχίσουν οι συνήθεις εμπορικές δραστηριότητες, όπως και φυσικά έγινε.

Ενδεικτικό άρθρο για όποιον μπορεί να διακρίνει το 'λεπτό'  και 'ευγενικό' "υποννοούμενο" του προέδρου
του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλη Κορκίδη, που σε ελεύθερη μετάφραση στην καθομιλουμένη λέγεται απλά "κόψτε τις μαλακίες Κούλη και Ερντογάν για να μη γ****ούμε" :

«Οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας επηρεάζονται σοβαρά από τις τουρκικές προκλήσεις»

4 Μαρτίου 2020

Οι οικονομικές γέφυρες συνεργασίας τις περισσότερες φορές φαίνεται να αποδίδουν σε περιόδους κρίσεις, μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, παρά τις έντονες αντιπαραθέσεις για τις μεταναστευτικές ροές και άλλα σοβαρά εθνικά θέματα. Όμως, μετά και τα τελευταία γεγονότα, ενδεχομένως να πρέπει να αναθεωρήσουμε την επιχειρηματική στάση μας, όσο τουλάχιστον διαρκεί η ασύμμετρη επίθεση στα σύνορα της χώρας μας. Αυτό επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης και τονίζει ότι το 2019 οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών δεν ενισχύθηκαν, αλλά αποδυναμώθηκαν, αφού το διμερές εμπόριο μειώθηκε, παρά το γεγονός ότι ελληνικές επιχειρήσεις επένδυσαν στην γειτονική χώρα, ενώ τουρκικά κεφάλαια τοποθετήθηκαν αντίστοιχα στην Ελλάδα, με έμφαση τον τουριστικό τομέα, τις μαρίνες, τα ξενοδοχεία και άλλα ακίνητα. Συγκριτικά πάντως με το μεγάλο μέγεθος της τουρκικής αγοράς, αλλά και της γειτνίασης, ο όγκος των μεταξύ μας εμπορικών σχέσεων είναι συγκριτικά περιορισμένος. Σύμφωνα με τα τελευταίας στοιχεία που διαθέτουμε παρατηρήθηκε ότι όταν άρχισε να αυξάνεται η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, το διμερές εμπόριο έδειξε να αντιδρά αρνητικά. Ειδικότερα, ο όγκος του διμερούς εμπορίου των δύο χωρών ενώ αυξήθηκε το 2017 κατά 24,2%, από 2,73 δις ευρώ, σε 3,39 δισ. ευρώ, μετά άρχισε να ακολουθεί πτωτική πορεία. Η διεύρυνση των εμπορικών συναλλαγών οφείλοταν βασικά στην θεαματική αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, με αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο, από ελλειμματικό να μετατραπεί σε πλεονασματικό για την Ελλάδα. Ειδικότερα, η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς την Τουρκία εκτινάχθηκε στο επίπεδα των 1,95 δις ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 44%. Η Τουρκία είναι ένας από τους βασικούς εμπορικούς εταίρους της χώρας μας, καθώς απορροφά το 6,9% του συνόλου των εξαγωγών μας.

Είναι σαφές, ότι η επιδείνωση της κατάστασης και της απαράδεκτης στάσης της Τουρκίας θα επηρεάσει αισθητά τις ελληνικές εξαγωγές φέτος, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα συγκριτικά στοιχεία για το πρώτο δίμηνο του 2020, αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ. Το αντίστοιχο ποσοστό για την Τουρκία, δηλαδή η αναλογία των εξαγωγών προς την Ελλάδα επί του συνόλου των τουρκικών εξαγωγών είναι σχετικά ελάχιστη. Οι εισαγωγές από την Τουρκία ανέρχονται στο ποσό των 1,4 δις ευρώ, σημειώνοντας μάλιστα μικρή κάμψη. Το εμπορικό ισοζύγιο είναι πλεονασματικό, υπέρ της Ελλάδας κατά περίπου 500 εκ. ευρώ, ενώ τα βασικότερα εξαγωγικά προϊόντα από την Ελλάδα μετά τα πετρελαιοειδή που απορροφά η Τουρκία είναι το βαμβάκι, βιομηχανικά προϊόντα πλαστικών, αλουμινίου, χαλκοσωλήνες, μηχανολογικός και ηλεκτρολογικός εξοπλισμός. Τα κυριότερα εισαγόμενα προϊόντα περιλαμβάνουν χάλυβα, πλαστικά, οχήματα, έτοιμα ενδύματα, έπιπλα και ψάρια ιχθυοκαλλιέργειας, ενώ γενικά μικρή είναι η συμμετοχή των τροφίμων με περίπου 7% στο σύνολο των εξαγωγών.

Βασ. Κορκίδης

Η γεωπολιτική κρίση που δημιουργεί η Τουρκία έχει αναταράξεις στην ΕΕ των 27, εξαιτίας της έκθεσης δανεισμού ευρωπαϊκών τραπεζών σε τουρκικές τράπεζες, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης. Οι σημαντικότερες ελληνικές εταιρείες που έχουν επενδύσει στη Τουρκία είναι οι: Titan, Chipita, Ελληνικοί Λευκόλιθοι ΑΕ, Πλαστικά Κρήτης, Alumil, Isomat, Palaplast, Eurodrop, Kleeman, Intrakom, Intralot, Intell Solutions, Καρέλια κ.α.. Το ύψος των ελληνικών επενδύσεων έχει πάντως περιοριστεί σημαντικά μετά την πώληση της Finansbank από την ΕτΕ έναντι 2,7 δις ευρώ. Αντίστοιχα σημαντικές επενδύσεις έχουν πραγματοποιήσει στην Ελλάδα οι τούρκικοι όμιλοι Dogus και Koc. H Dogus συμμετέχει με 30% στη κοινοπραξία του Αστέρα Βουλιαγμένης, με 50% στο Hilton και με 50% στη μαρίνα του Φλοίσβου. Επίσης ο ίδιος τουρκικός όμιλος κατέχει το 99% της Κ&G Διαχείριση Μαρινών Μεσογείου ΑΕ που ελέγχει τη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά, μαρίνες στη Κέρκυρα, τη Λευκάδα και τη Μυτιλήνη. Ο όμιλος Koc έχει αγοράσει το 80% της Olympic Commercial & Tourism Enterprises SA που ελέγχει το Avis Budget Group στην Ελλάδα. Άλλες τουρκικές επιχειρήσεις με παρουσία στην Ελλάδα είναι οι όμιλοι Eren Holding, Pak Holdings στη χαρτοποιία, η Polisan στη βιομηχανία χημικών και η κρατική τράπεζα Ziraat. Προβληματισμό στους ειδικούς δημιουργεί η αποπληρωμή του υψηλού δανεισμού των τουρκικών ομίλων και επιχειρήσεων σε δολάρια και ευρώ κυρίως σε ισπανικές και ιταλικές τράπεζες.

Η επικίνδυνη κρίση που δημιουργεί η «γείτονα χώρα» χτυπάει «συναγερμό» για το διμερές της εμπόριο, όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και με όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας μείωση της ζήτησης των τούρκικων προϊόντων και φυσικά την επιδείνωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στις τούρκικες επιχειρήσεις. Υπό τις κρίσιμες συνθήκες που διαμορφώνονται και μετά τα τελευταία απαράδεκτα γεγονότα, ενδεχομένως οι ελληνικές επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τουρκικές επιχειρήσεις να πρέπει να αναθεωρήσουν ή να αναστείλουν προσωρινά την συνεργασία τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Ενδεχομένως μία τέτοια στάση να αποδειχθεί στο τέλος προς το συμφέρον και των δύο χωρών, προκαλώντας την αποκατάσταση των αμοιβαίων σχέσεων καλής γειτονίας. Η αξιοποίηση της «οικονομικής διπλωματίας», πάντα παίζει σημαντικό ρόλο και συμβάλει στην εξομάλυνση των διακρατικών σχέσεων. Σύμφωνα όμως με τον Β. Κορκίδη, «σαφώς, υπάρχει ο κίνδυνος, να ισχύσει και το αντίστροφο, όπου μία γεωπολιτική και διπλωματική κρίση καταστρέφει τις όποιες οικονομικές σχέσεις έχουν αναπτυχθεί. Οι «οικονομικές γέφυρες» συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να αποδώσουν, αφού όμως πρώτα εκτονωθούν οι έντονες μεταναστευτικές ροές και σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις σε σοβαρά εθνικά θέματα, που δυστυχώς συνεχίζουν να διαδραματίζονται στα σύνορα της χώρας μας.

https://axianews.gr/2020/03/04/%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BE%CF%8D-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4/

* Όταν λέει στο άρθρο ότι η  Intracom (του Κόκκαλη) έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην Τουρκία, εννοεί ότι έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στην Τουρκία. Κοινώς έχει κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Τουρκία. Δλδ η Intracom ακούει ότι θέλει. Ποια χώρα που θέλει να εισβάλλει θα δεχόταν να αγοράσεις μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας και να έχεις "αυτιά" σε όλη την επικράτεια της?
sent from mTHMMY  

Labros:
Quote from: Odysseask on July 05, 2020, 14:23:58 pm


Πολλοί θα έρθουν και θα πουν ότι πάλι υπερβάλλουμε, είμαστε αρνητικοί, για ακόμη μια φορά δε θέλουμε την "ανάπτυξη" κλπ. κλπ. Συγγνώμη αλλά γιατί όποτε και αν κάνει μια συνεργασία πανεπιστήμιο με επιχειρήσεις, με το στρατό, με το δημόσιο, με ξένες χώρες θεωρούμε κατευθείαν ότι αυτό φέρνει μόνο θετικά αποτελέσματα, ότι είναι σίγουρα μια συνεργασία που ευνοεί τους φοιτητές και όχι ότι κάποιοι, νόμιμα ή παράνομα, απλά τα παίρνουν χοντρά για να παρέχουν σε ιδιώτες, στο στρατό ή αλλού φτηνό προσωπικό και έρευνα που δίνουν ελάχιστες ικανότητες προσωπικής ανέλιξης, όπως δηλαδή έχουμε δει σε χιλιάδες πρακτικές, διπλωματικές και προγράμματα όπου φοιτητές δούλεψαν σκληρά για καθόλου χρήματα χωρίς να μάθουν τίποτα ουσιαστικό, μόνο και μόνο για βάλουν μια παραπάνω φράση στο βιογραφικό με αμφιλεγόμενη την προσφορά στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά εκείνοι που τους ενοχλεί περισσότερο από όλους το δημόσιο, ο κρατισμός και και, λες και ζούνε σε μια χώρα που δεν είναι πασίγνωστη για τα σκάνδαλα με τους κρατικοδίαιτους, όποτε ακούνε επιχειρηματική, στρατιωτική κλπ. δραστηριότητα στα πανεπιστήμια αμέσως να ευχαριστήσουν το αόρατο χέρι για το καλό που τους έκανε χωρίς πιθανότερα να έχουν ιδέα τι σημασία έχει η κάθε συνεργασία του πανεπιστημίου για τους ίδιους.



Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ούτε θετικός ούτε αρνητικός. Και σκέψου ότι όπως μπορεί εσύ να είσαι καχύποπτος και αρνητικός έτσι και άλλοι μπορεί να είναι υποστηρικτικοί και θετικοί. Γενικότερα η προσωπική ευημερία θα υπερτερεί του γενικότερου καλού (και κάπου εδώ ανοίγει πολύ μεγάλη συζήτηση), αυτό είναι δεδομένο πλέον.

Δεν με νοιάζει και δεν κρίνω ποτέ τους ανθρώπους από την ιδεολογία τους, προσωπικά πιστεύω ότι όλοι έχουν να προσφέρουν μία άλλη ματιά στα πράγματα (για αυτό και δεν θεωρώ ότι όπως λες, εσείς είστε αρνητικοί). Σε ότι αφορά όμως το πανεπιστήμιο αυτό που από χρόνια ακούγεται είναι να μην χρηματοδοτείται έρευνα από ιδιώτες. Υπάρχουν τα τελευταία χρόνια πολλές αναπτυσσόμενες εταιρίες που έχουν ξεφύγει από την ταμπέλα startup, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθηθούν από και να βοηθήσουν τους φοιτητές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να υπάρχει μία σύνδεση μέσα από το πανεπιστήμιο με τον επιχειρηματικό κλάδο, διότι στο κάτω κάτω για αυτό σπουδάζουμε για να εξειδικευτούμε και να βρούμε δουλειά πάνω στον κλάδο μας.

Αν κάποιος θέλει να δουλέψει σε στρατιωτικά project είναι δικό του θέμα και από την στιγμή που μπορεί να έχει την δυνατότητα να το κάνει στην Ελλάδα και όχι στην Γερμανία για εμένα είναι θετικό. Το παρόν θέμα δεν το έχω ψάξει καθόλου για να πω την αλήθεια. Δεν ξέρω αν κρύβεται κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας (αλλά πάντα κρύβεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο). Σημασία για εμένα έχει η τεχνογνωσία που μπορεί να αποκτηθεί, το τι μπορεί να προκύψει από αυτή και το κεφάλαιο που μπορεί να αποκτηθεί και να επενδυθεί σε άλλα project από το πανεπιστήμιο.

Γενικότερα επειδή έχω γνωρίσει κατά καιρούς ανθρώπους από τον επιχειρηματικό κλάδο που έχουν κάνει πολύ ωραία πράγματα (σε όχι τόσο "κακόβουλα" project, το αντίθετο μπορώ να πω) ένα σημείο που όλοι μένουν και επαναλαμβάνουν είναι καλύτερη διασύνδεση ιδιωτικού τομέα και πανεπιστημίου. Και για να μην μακρηγορώ άλλο πιο πολύ για την αυτόματη "καταδίκη" μίας τέτοιας κίνησης σχολίασα και όχι για την παρούσα (διότι το έχω δει να επαναλαμβάνεται με λεγόμενα συμφοιτητών μου κατά το παρελθόν).

Σουλης:
Quote from: Labros on July 05, 2020, 15:14:05 pm

Γενικότερα η προσωπική ευημερία θα υπερτερεί του γενικότερου καλού (και κάπου εδώ ανοίγει πολύ μεγάλη συζήτηση), αυτό είναι δεδομένο πλέον.

έλα μπάι, του απαντάτε κιόλας

Labros:
Quote from: Σουλης on July 05, 2020, 16:17:19 pm

έλα μπάι, του απαντάτε κιόλας


Δεν είπα ότι πρέπει να γίνεται, είπα ότι γίνεται και θα γίνεται. Είναι γεγονός όχι άποψη. Και φυσικά είναι αρνητικό.

*απορώ πως κάποιος που απλά θέλει να κατηγορήσει υποστηρίζει το γενικό καλό, και αντιδρά κίολας.

Σουλης:
Quote from: Labros on July 05, 2020, 16:25:10 pm

Δεν είπα ότι πρέπει να γίνεται, είπα ότι γίνεται και θα γίνεται. Είναι γεγονός όχι άποψη. Και φυσικά είναι αρνητικό.

*απορώ πως κάποιος που απλά θέλει να κατηγορήσει υποστηρίζει το γενικό καλό, και αντιδρά κίολας.

Γιατι οταν κάτι είναι γεγονός πρέπει να πορευόμαστε συμμορφούμενοι προς αυτό; ναι είναι γεγονός αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να το αλλάξω
γενικά η λογική αυτή είναι σάπια γιαυτό και ξενερώνω να απαντήσω αλλά σε γενικές γραμμές, και αν με κάτι μπορώ να σε προβληματίσω, είναι το (επίσης) γεγονός ότι μάλλον έχεις αποδεχτεί ότι σε 50-100 χρονάκια θα έχουμε φέρει αναπότρεπτες και καταστροφικές για το είδος μας αλλαγές, αν συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι. To "it is what it is" γενικότερα είναι η μεγαλύτερη κατάντια μιας γενιάς, της δικιάς μας γενιάς, που παραιτείται μπροστά στα προβλήματα που προφασίζεται πως αναγνωρίζει.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page