• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 19:50:35 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 03, 2025, 19:50:35 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[Today at 17:32:27]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by chatzikys
[Today at 13:56:19]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 02, 2025, 21:29:19 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[August 02, 2025, 19:59:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Ma8hths Indou
[August 02, 2025, 17:30:47 pm]

[Τηλεπικοινωνιακά Συστήμα...
by Thanasis_pap
[August 02, 2025, 17:06:37 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by The Web
[August 02, 2025, 13:25:49 pm]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[August 02, 2025, 09:51:26 am]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:30:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 01:04:15 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[August 02, 2025, 00:59:05 am]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427651
Total Topics: 31739
Online Today: 127
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 17
Guests: 103
Total: 120
elischat
mrPink
glavdakis
apostchris
aris123321
G.V.
Billyskotsikas
Elenit
mdimitrig
Geoth
Petross
dkoui
johnnypap
Mr Watson
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Συζήτηση περι κοινωνικών συστημάτων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: Συζήτηση περι κοινωνικών συστημάτων  (Read 5885 times)
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
Συζήτηση περι κοινωνικών συστημάτων
« on: September 02, 2006, 00:22:29 am »

Σημείωση εκ του Συντονισμού.
Το τόπικ προήλθε από οφφ τοπικ ποστς στο θέμα: Και τον Οκτώβρη  τι; (http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=7438.0)

Ταξική πάλη και πράσινα άλογα. Όχι απλώς δεν καταλαβαίνω αυτό που λέτε, αλλά μου φαίνεται και ότι ζούμε σε διαφορετική χώρα και σε διαφορετική εποχή. Εγώ από όσο ξέρω δεν υπάρχουν τάξεις στην Ελλάδα, όλοι είμαστε ίσοι. Και παρόλο που δεν ξέρω και πολλά πράγματα από αριστερή ιδεολογία, νομίζω ότι εσείς πρώτα από όλους θα έπρεπε να υποστηρίζετε την αταξική κοινωνία. Αλλά βλέπω το ακριβώς αντίθετο, να γράφετε για το χωρισμό της Ελλάδας σε δυο στρατόπεδα, την "εργατική τάξη" και τους "μεγαλο (εδώ-μπαίνει-ένα-συνθετικό-σαν εφοπλιστές, τραπεζίτες, τσιφλικάδες, Κομνηνούς Cheesy)" και τον επικείμενο πόλεμο τους. Μα σε αυτό βρίσκεται το καλύτερο αύριο για τη χώρα; Στη σύγκρουση; Στο ο θάνατος σου η ζωή μου;

Δεν υπάρχουν λοιπόν τάξεις στη σημερινή Ελλάδα. Μόνο το ποσό του τραπεζικού τους λογαριασμού αλλάζει. Τονίζω το αλλάζει, γιατί ο φτωχός μπορεί να γίνει πλούσιος και το αντίθετο. Γιατί δεν γεννιόμαστε είλωτες ή ευγενείς.

Προσωπικά το έχω ξαναδηλώσει ότι δε με χαλάει και πολύ ο νόμος, όμως αν είναι να βγει κάτι από αυτή την ιστορία, αυτό που πρέπει να υποχωρήσει πρώτο είναι οι κομματικές αγκυλώσεις και η διάθεση να λυθεί ότι έχει καταγραφεί ως πρόβλημα της ανθρωπότητας από καταβολής κόσμου μονομιάς.
« Last Edit: September 03, 2006, 13:07:07 pm by anonymous-root » Logged

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Nessa
Guest
Re: Και τον Οκτώβρη ...τι
« Reply #1 on: September 02, 2006, 10:02:04 am »

Marauber, το "υποστηρίζω την αταξική κοινωνία" δε σημαίνει "υποστηρίζω ότι έχουμε αταξική κοινωνία", αλλά "θέλω να έχουμε αταξική κοινωνία". Το ότι υπάρχει η δυνατότητα για κάποιους να μεταπηδήσουν από τη μία τάξη στην άλλη (η εξαίρεση στον κανόνα) δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τάξεις που εκ των πραγμάτων έχουν συγκρουόμενα συμφέροντα.
aliakmwn
Guest
« Reply #2 on: September 02, 2006, 15:49:45 pm »

@Juan: Μαθημα πολιτικης οικονομιας για παιδια δημοτικου:

Καποιος πασχει απο φιματιωση / Μια κοινωνια πασχει απο καπιταλισμο**
Συμπτωμα της φιματιωσης ειναι ο υψηλος πυρετος / Συμπτωμα του καπιταλισμου ειναι η καταστροφη του περιβαλλοντος
Ο γιατρος / Τα αριστερα κομματα
σου δινει αντιπυρετικο για να πεσει ο πυρετος που σε καταστρεφει αμεσα / προσπαθουν οσο μπορουν να πιεσουν για να ψηφιστουν νομοσχεδια που θα βαζουν ορια στις βιομηχανιες για να μην πεθανουμε ολοι απο το νεφος
ομως παραλληλα σου δινει και ισχυρη αντιβιωση για να χτυπησει την αιτια / ομως παραλληλα αγωνιζεται για να ανατρεψει την αιτια.

Πώς συνδεεται ο πυρετος με τα μικροβια?
Μα ο πυρετος ειναι το αποτελεσμα της "εγκαταστασης" (aka install Grin) των μικροβιων. (Λεπτομερειες σε φοιτητες ιατρικης παρακαλω Cheesy) Αν δεν υπηρχαν τα μικροβια, δεν θα υπηρχε πυρετος.

Πώς συνδεεται η ριπανση του περιβαλλοντος με τον καπιταλισμο?
Ο καπιταλισμος ειναι το συστημα οπου ο μονος σκοπος ειναι το κερδος. Ο βιομηχανος  το μονο για το οποιο νοιαζεται ειναι το κερδος του, και η μειωση του κοστους. Δεν τηρει λοιπον στα εργοστασια του τους κανονες, δεν κανει τιποτα για να περιορισει τη ριπανση, διοτι ετσι θα μειωθουν τα κερδη του. Αν δεν υπηρχε καπιταλισμος (δηλαδη η παντοκρατορια του κερδους) δεν θα μπλοκαριζε κανενας την προσαρμογη της λειτουργιας των εργοστασιων στα ορια της μη ριπανσης του περιβαλλοντος.

** Ο καπιταλισμος ειναι αρρωστια Grin
marauber

View Profile
« Reply #3 on: September 02, 2006, 15:55:05 pm »

Quote from: aliakmwn on September 02, 2006, 15:28:48 pm
Οι αριστερες οργανωσεις, εντοπιζουν την αιτια των προβληματων του κοσμου στον καπιταλισμο. Οι προσεγγισεις των διαφορων αριστερων διαφερουν στα σημεια... Διαφερουν οι προτασεις τους, παρεκκλινουν οι αναλυσεις τους, διαφωνουν στους τροπους δρασης. Συμφωνουν ομως απολυτα στο οτι ο καπιταλισμος δεν επιδεχεται βελτιωση. Οχι επειδη δεν θελουν να τον βελτιωσουν, αλλα διοτι δεν γινεται! Η βαση του καπιταλισμου, τα θεμελια του, ειναι η ανισοτητα, η ανισοκατανομη του πλουτου, η εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο! Το να αγωνιζονται να βελτιωσουν τον κοσμο μεσα στο καπιταλιστικο συστημα, ειναι σαν να προσπαθουν να αλλαξουν τη ροη ενος ποταμου...... με τους κουβαδες!

Σκέφτηκες ποτέ ότι χάρη στον καπιταλισμό μπορείς να επιλέξεις τον στυλάτο Apple σου και δεν είσαι αναγκασμένος να συμβιβαστείς με τον ΙΒΜ PC που θα σου έδινε το κράτος;
Και αν η βάση του καπιταλισμού είναι η ανισότητα, την προτιμώ από ένα σύστημα που η βάση του είναι η φτώχια και η μιζέρια. Φτώχια και μιζέρια για όλους πλην των 100 ατόμων που είναι στο ΚΟΜΜΑ. Και προτιμώ την ανισότητα διότι ο καπιταλισμός παράγει πολύ περισσότερο πλούτο από τον κομμουνισμό! Αν εγώ καλύπτω τις ανάγκες μου και γενικά ζω ικανοποιητικά, θα ανεχτώ και τον άλλο που έχει 10000 φορές παραπάνω χρήματα. Δεν είναι το ιδανικό, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από το να μην έχουμε και οι δυο τίποτα. Για να μη μιλήσω για τις πολιτικές ελευθερίες, την ανοχή της αντίπαλης άποψης και τη δυνατότητα εξέλιξης του ατόμου.

Ο καπιταλισμός φυσικά και επιδέχεται βελτίωσης. Χάρη στον καπιταλισμό η Ελλάδα ορθοπόδησε μετά τον Β' Παγκόσμιο. Χάρη σε αυτόν έχουμε τώρα την πολυτέλεια να καθόμαστε πίσω από τις οθόνων των Η/Υ μας και να διαφωνούμε για το καλύτερο πολιτικοοικονομικό σύστημα αντί να σκεφτόμαστε τα προς το ζην. Όσον αφορά το αντίπαλο δέος που υποστηρίζεις, σε αυτό η Ιστορία έχει δώσει προ πολλού κόκκινη κάρτα.

Συμφωνώ ότι τα τελευταία χρόνια ο καπιταλισμός περνάει κρίση. Δεν ήταν πάντα έτσι, στα χέρια μας είναι να τον αλλάξουμε όπως μας συμφέρει. Να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία και να αποβάλλουμε τα αρνητικά. Να τον συνδυάσουμε με μια μεγαλύτερη ευαισθησία προς τον άνθρωπο.

aliakmwn
Guest
« Reply #4 on: September 02, 2006, 16:01:02 pm »

Quote from: marauber on September 02, 2006, 15:55:05 pm
Αν εγώ καλύπτω τις ανάγκες μου και γενικά ζω ικανοποιητικά, θα ανεχτώ και τον άλλο που έχει 10000 φορές παραπάνω χρήματα.

Και γι' αυτον που εχει 10000 φορες παραΚΑΤΩ χρηματα στ' αρχιδια σου ετσι?
Ε φυσικα, αφου εσυ καλυπτεις τις αναγκες σου και ζεις αυτοϊκανοποιητικα...
Nessa
Guest
« Reply #5 on: September 02, 2006, 16:04:54 pm »

Σκέφτηκες ποτέ ότι χάρη στον καπιταλισμό μπορείς να επιλέξεις τον στυλάτο Apple σου και δεν είσαι αναγκασμένος να συμβιβαστείς με τον ΙΒΜ PC που θα σου έδινε το κράτος;
Σκέφτηκες ποτέ ότι για να υπάρχει ποικιλία δεν είναι ανάγκη να υπάρχει και ανταγωνισμός;

Και αν η βάση του καπιταλισμού είναι η ανισότητα, την προτιμώ από ένα σύστημα που η βάση του είναι η φτώχια και η μιζέρια. Φτώχια και μιζέρια για όλους πλην των 100 ατόμων που είναι στο ΚΟΜΜΑ. Και προτιμώ την ανισότητα διότι ο καπιταλισμός παράγει πολύ περισσότερο πλούτο από τον κομμουνισμό! Αν εγώ καλύπτω τις ανάγκες μου και γενικά ζω ικανοποιητικά, θα ανεχτώ και τον άλλο που έχει 10000 φορές παραπάνω χρήματα. Δεν είναι το ιδανικό, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από το να μην έχουμε και οι δυο τίποτα.
Ο σοσιαλισμός είναι η κοινωνία της αφθονίας, όπου η φτώχια θα έχει εξαλειφθεί. Αυτά περί κόμματος ισχύουν σε καθεστώτα κρατικού καπιταλισμού Wink

Για να μη μιλήσω για τις πολιτικές ελευθερίες, την ανοχή της αντίπαλης άποψης
Αυτά επίσης.

και τη δυνατότητα εξέλιξης του ατόμου.
Δε σου αρνείται κανείς τίποτα, αρκεί να μην το στερείς από το διπλανό σου.
NetBuster

View Profile
« Reply #6 on: September 02, 2006, 16:10:33 pm »

Quote from: Nessa
Ο σοσιαλισμός είναι η κοινωνία της αφθονίας

Δε θα κανω αλλο σχολιο...Μπορειτε να βρισετε και να θαψετε ολα τα κοινωνικα και οικονομικα συστηματα ελεευθερα(συμπεριλαμβανομενων αυτων που υποστηριζω και εγω)...

ΥΓ Το αβαταρ μου τα λεει ολα.
marauber

View Profile
« Reply #7 on: September 02, 2006, 16:12:10 pm »

Quote from: aliakmwn on September 02, 2006, 16:01:02 pm
Kαι γι' αυτον που εχει 10000 φορες παραΚΑΤΩ χρηματα στ' αρχιδια σου ετσι?

Ευγενέστατος όπως πάντα Sad...όχι πως με εκπλήσσει βέβαια.
Κανένα πολιτικοοικονομικό σύστημα δε μπορεί να απαλείψει το φαινόμενο της φτώχιας. Φυσικά και θα πρέπει υπάρχει ευασθησία για κάποιον φτωχό με τη μορφή κοινωνικής πρόνειας, πρέπει όμως πρώτα να αναλογιστούμε τις συνθήκες που οδηγούν σε αυτήν παρά να παίρνουμε ισοπεδωτικές αποφάσεις. Δεν έχω χρόνο να το αναλύσω περισσότερο, θα πω όμως πως είναι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ να είναι φτωχοί το 5% του πληθυσμού παρά το 99%. Και ξέρεις πολύ καλά που αναφέρομαι.
« Last Edit: September 03, 2006, 00:46:09 am by marauber » Logged

marauber

View Profile
« Reply #8 on: September 02, 2006, 16:16:45 pm »

Quote from: Nessa on September 02, 2006, 16:04:54 pm
Και αν η βάση του καπιταλισμού είναι η ανισότητα, την προτιμώ από ένα σύστημα που η βάση του είναι η φτώχια και η μιζέρια. Φτώχια και μιζέρια για όλους πλην των 100 ατόμων που είναι στο ΚΟΜΜΑ. Και προτιμώ την ανισότητα διότι ο καπιταλισμός παράγει πολύ περισσότερο πλούτο από τον κομμουνισμό! Αν εγώ καλύπτω τις ανάγκες μου και γενικά ζω ικανοποιητικά, θα ανεχτώ και τον άλλο που έχει 10000 φορές παραπάνω χρήματα. Δεν είναι το ιδανικό, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο από το να μην έχουμε και οι δυο τίποτα.
Ο σοσιαλισμός είναι η κοινωνία της αφθονίας, όπου η φτώχια θα έχει εξαλειφθεί. Αυτά περί κόμματος ισχύουν σε καθεστώτα κρατικού καπιταλισμού Wink
Να το δω και να μην το πιστέψω! Ή αλλιώς: Η διαφορά του ιδεατού από το εφικτό.

Nessa
Guest
« Reply #9 on: September 02, 2006, 16:19:09 pm »

Όχι, δεν είναι η διαφορά του ιδεατού από το εφικτό. Παίζουν και οι συνθήκες. Αν γινόταν επανάσταση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα είχε απείρως περισσότερες πιθανότητες να πετύχει.

Και στο σοσιαλισμό η φτώχεια δεν είναι απαραίτητη, ενώ είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του καπιταλισμού.
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #10 on: September 03, 2006, 00:07:03 am »

Quote from: marauber on September 02, 2006, 16:12:10 pm

Κανένα πολιτικοοικονομικό σύστημα δε μπορεί να απαλείψει το φαινόμενο της φτώχιας. Φυσικά και θα πρέπει υπάρχει ευασθησία για κάποιον φτωχό με τη μορφή κοινωνικής πρόνειας, πρέπει όμως πρώτα να αναλογιστούμε τις συνθήκες που οδηγούν σε αυτήν παρά να παίρνουμε ισοπεδωτικές αποφάσεις. Δεν έχω χρόνο να το αναλύσω περισσότερο, θα πως όμως πως είναι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ να είναι φτωχοί το 5% του πληθυσμού παρά το 99%. Και ξέρεις πολύ καλά που αναφέρομαι.

Προς τον marauber και τους λοιπούς υποστηριχτες του Καπιταλισμού που υποστηρίζουν πως το 5% του πληθυσμού ειναι φτωχοί:

α) το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού- 3 δις- ζουν με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα
β)Το ακαθάριστο εθνικό προιόν των 48 φτωχότερων χωρών(το 1/4 των χωρών του κόσμου) είναι μικρότερο απο τον πλούτο των 3 πλουσιότερων ανθρώπων μαζί
γ)το 20% του πληθυσμού των αναπτυγμένων χωρών καταναλώνουν το 86% των παγκόσμιων αγαθών
δ)οι ζωές 1,7 εκατομυρίων παιδιών χάθηκαν το 2000 γιατί οι κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να μειώσουν τα ποσοστά φτώχιας
ε)μερικές εκατοντάδες εκατομυριούχων κατέχουν όσο πλούτο κατέχουν 2,8 δισεκατομύρια από τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο...
και πολλά άλλα(πηγή ΟΗΕ)

Έλεος ρε marauber κοίτα και λίγο πέρα από το μικροαστικό(ή μεγαλοαστικό) σου βόλεμα

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
NetBuster

View Profile
« Reply #11 on: September 03, 2006, 00:08:59 am »

Quote from: ASDF_ on September 03, 2006, 00:07:03 am
Quote from: marauber on September 02, 2006, 16:12:10 pm

Κανένα πολιτικοοικονομικό σύστημα δε μπορεί να απαλείψει το φαινόμενο της φτώχιας. Φυσικά και θα πρέπει υπάρχει ευασθησία για κάποιον φτωχό με τη μορφή κοινωνικής πρόνειας, πρέπει όμως πρώτα να αναλογιστούμε τις συνθήκες που οδηγούν σε αυτήν παρά να παίρνουμε ισοπεδωτικές αποφάσεις. Δεν έχω χρόνο να το αναλύσω περισσότερο, θα πως όμως πως είναι ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟ να είναι φτωχοί το 5% του πληθυσμού παρά το 99%. Και ξέρεις πολύ καλά που αναφέρομαι.

Προς τον marauber και τους λοιπούς υποστηριχτες του Καπιταλισμού που υποστηρίζουν πως το 5% του πληθυσμού ειναι φτωχοί:

α) το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού- 3 δις- ζουν με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα
β)Το ακαθάριστο εθνικό προιόν των 48 φτωχότερων χωρών(το 1/4 των χωρών του κόσμου) είναι μικρότερο απο τον πλούτο των 3 πλουσιότερων ανθρώπων μαζί
γ)το 20% του πληθυσμού των αναπτυγμένων χωρών καταναλώνουν το 86% των παγκόσμιων αγαθών
δ)οι ζωές 1,7 εκατομυρίων παιδιών χάθηκαν το 2000 γιατί οι κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να μειώσουν τα ποσοστά φτώχιας
ε)μερικές εκατοντάδες εκατομυριούχων κατέχουν όσο πλούτο κατέχουν 2,8 δισεκατομύρια από τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο...
και πολλά άλλα(πηγή ΟΗΕ)

Έλεος ρε marauber κοίτα και λίγο πέρα από το μικροαστικό(ή μεγαλοαστικό) σου βόλεμα

Δυστυχως ASDF_ αυτες οι χωρες δεν ειναι φιλελευθερες - Καπιταλιστικες ακομη...Ελπιζω ομως κατι να γ&
#953;νει και για αυτες....Β.Κορεα,Κινα...

Χωρια που δεν καταλαβαινεις τι σου λεει ο marauber ... "μαθε την αληθεια. αλλαξε τον κοσμο"...
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #12 on: September 03, 2006, 00:13:41 am »

Quote from: ASDF_ on September 03, 2006, 00:07:03 am

Δεν υποστηρίζω τον καπιταλισμό.

Ένας κομμουνιστής πάντως (νεαρός δλδ εκολλαπτόμενος) μου είπε ότι το πόσα χρήματα παίρνει κάποιος σε απόλυτα νούμερα δεν παίζει κανένα ρόλο. Δλδ με 1 δολάριο κάπου μπορεί να μπορείς να αγοράσεις τα πάντα. (Για την Κούβα συζητούσαμε).

Με λίγα λόγια καταρρίπτω μόνο το α) σου.  Cheesy
aliakmwn
Guest
« Reply #13 on: September 03, 2006, 00:14:58 am »

Σωστα, στην Κουβα κατοικει το 50% του παγκοσμιου πληθυσμου...
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #14 on: September 03, 2006, 00:17:58 am »

Quote from: aliakmwn on September 03, 2006, 00:14:58 am
Σωστα, στην Κουβα κατοικει το 50% του παγκοσμιου πληθυσμου...

Τώρα κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή δεν καταλαβαίνεις; Αφού καταλαβαίνεις.

Από την υποσημείωση προσπαθείς να μου την πεις; Δηλαδή αυτό που μου είπε δεν ισχύει παντού φίλε μου; Δεν μου το είπε επί του ειδικού. Αλλά ως γενικό.
Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print
Jump to: