• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:42:09 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:42:09 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 71
Guests: 105
Total: 176
eleftheria
kostas1507
konsntai
stefanos hios
Katarameno
mgrivab
kimxnas
trelogauros7
George_RT
tmpadasn
stergiosb
Axilleas_Nt
Thanasis_pap
kstavroulis
AristeidisM
mmikelo
dimopoul
thegreekbaron
Βασιλης
Pakapis5
JiMan5
melisste22
thanosk
dimant
plapas
charalampos
Leou
etsilika
dimitire
grepanis
sotolagg
gmpakirtz
tasos_ntv
Yamal
alexandra_
ThanosKoutsoump
ioathemar
Mr Watson
arkou
thanosn
agkentzi
manolitsis
DarkMagiK06
Ponan
Akis Papanikolaou
spoun
meliou
mihanologos
Kyrisan
noys
sterxz
simosilias
aachmet
nikos.a
kosovi
dtzogan
Acad-Mics
zgeorgitz
manos_diakakis
mayia psarikoglou
mpaltzak
johnk
theodorevic
lasef
ElectroShock
Saint_GR
miltan8
Nikos_313
Denisivo
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Αναζήτηση Εργασίας (Moderator: Nikos_313) > Πιθανές εργασίες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Πιθανές εργασίες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών  (Read 7067 times)
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
Re: Πιθανές εργασίες στον τομέα των τηλεπικοινωνιών
« Reply #15 on: July 28, 2023, 20:34:42 pm »

Εν τω μεταξύ ενώ το συζητάμε, μου έρχονται πράγματα στο μυαλό.και απόφοιτοι του τμήματοςν που δουλεύουν σε άλλα πράγματα είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει ένα coordination  και να κάνουμε ένα σεσιον, μια μάζωξη, ένα κάτι τέλος πάντων.

www.twitter.com/apostolos1986
chatzikys
Global Moderator
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Nah I'd Win

View Profile
« Reply #16 on: July 28, 2023, 20:40:54 pm »

Quote from: apostolos1986 on July 28, 2023, 20:34:42 pm
Εν τω μεταξύ ενώ το συζητάμε, μου έρχονται πράγματα στο μυαλό.και απόφοιτοι του τμήματοςν που δουλεύουν σε άλλα πράγματα είτε Ελλάδα είτε εξωτερικό. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει ένα coordination  και να κάνουμε ένα σεσιον, μια μάζωξη, ένα κάτι τέλος πάντων.

Για δια ζώσης πολύ δύσκολο έως αδυνατο να μαζευτούν τόσα άτομα τα οποία είναι διασκορπισμένα στον κόσμο.  Smiley

Quote from: chatzikys
Improvise Adapt Overcome

Quote from: manotronic on December 05, 2003, 20:33:06 pm
{...}Αλλα μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους. Ρώτα και αλλού, ψάξε λίγο, και αν εχείς τη δυνατότητα "κρέμασε τα" ΕΣΥ στο φόρουμ.
tzortzis
Global Moderator

What else?

View Profile
« Reply #17 on: July 28, 2023, 20:42:17 pm »

σε ευχαριστω πολυ apostolos1986  Grin γιατι αν και νωρις η αληθεια ειναι, η ιδεα της παροχης υπηρεσιων γυρω απο δικτυα (πασης φυσεως) δεν ειναι κατι που με ενθουσιαζει ιδιαιτερα, παραπανω στον  σχεδιασμο κεραιων ενδιαφεομαι (παλι πασης φυσεων) αλλα αυτα που ανεφερες σε διαστιμικη τεχνολογια ή αντικεραυνικες εφαρμογες ειναι καπως ενθαρρυντικα για την κατασταση αυτου του industry στην ταπεινη Ελλαδα Roll Eyes Roll Eyes

Quote from: MrRobot on March 21, 2017, 17:52:48 pm
Πολιτισμός είναι να έχεις καζανάκι σπίτι σου, κουλτούρα είναι να το χρησιμοποιείς
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #18 on: July 28, 2023, 20:42:41 pm »

Quote from: chatzikys on July 28, 2023, 20:40:54 pm
Για δια ζώσης πολύ δύσκολο έως αδυνατο να μαζευτούν τόσα άτομα τα οποία είναι διασκορπισμένα στον κόσμο.  Smiley

Δια ζώσης είναι λίγο πιο απίθανο από το να κερδίσουμε το τζόκερ, ακόμη και το online είναι τρικι και δύσκολο έργο, αλλά όχι ακατόρθωτο, αν υπάρχει όντως διάθεση:)

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #19 on: July 28, 2023, 20:57:42 pm »

Quote from: tzortzis on July 28, 2023, 20:42:17 pm
σε ευχαριστω πολυ apostolos1986  Grin γιατι αν και νωρις η αληθεια ειναι, η ιδεα της παροχης υπηρεσιων γυρω απο δικτυα (πασης φυσεως) δεν ειναι κατι που με ενθουσιαζει ιδιαιτερα, παραπανω στον  σχεδιασμο κεραιων ενδιαφεομαι (παλι πασης φυσεων) αλλα αυτα που ανεφερες σε διαστιμικη τεχνολογια ή αντικεραυνικες εφαρμογες ειναι καπως ενθαρρυντικα για την κατασταση αυτου του industry στην ταπεινη Ελλαδα Roll Eyes Roll Eyes

πραγματικα τπτ,και αν μου ερθει κατι ακομη ενα καιρω στο μυαλο, θα ερθω να το γραψω.

Καταλαβαινω το αγχος για το μετα, αλλα δικη μου συμβουλη, κατι που εγω δεν το εκανα οσο μπορουσα οταν ημουν στη θεση σας, ειναι περα απο τα προφανη τα ακαδημαϊκα και την σχετικη ξενοιασια των φοιτητικων χρονων, ειναι να μαζεψετε οσο περισσοτερες εμπειριες συμμετεχοντας σε καθε ειδους ομαδες και προγραμματα ανταλλαγης φοιτητων στο εξωτερικο. Εγω δυστυχως το τελευταιο δεν το εκανα και το μετανιωνω οικτρα. Οι εμπειριες και οι εικονες στο εξωτερικο στην ηλικια των 20s ειναι ανεκτιμητες. Αν και νομιζω στη δικη σας γενια, γινονται περισσοτερα πραγματακια σε σχεση με τη δικη μας.

πωπω ελπιζω να μην ακουστηκα αρκετα πατροναριστικος  Grin Grin
« Last Edit: July 28, 2023, 21:00:49 pm by apostolos1986 » Logged

Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #20 on: July 28, 2023, 21:01:13 pm »

Quote from: apostolos1986 on July 28, 2023, 20:57:42 pm
πραγματικα τπτ,και αν μου ερθει κατι ακομη ενα καιρω στο μυαλο, θα ερθω να το γραψω.

Εγώ θέλω να μάθω αν όντως τα έφαγες όλα τα τυροπιτάκια τα λουκανοπιτάκια και τα σοκολατάκια εκείνη τη μέρα  Cheesy crazy Έχει μείνει αναπάντητη η καταγγελία από το άλλο  πειραχτήρι Kiss
sent from mTHMMY 

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
tzortzis
Global Moderator

What else?

View Profile
« Reply #21 on: July 28, 2023, 21:02:26 pm »

Εγω ζηλευω κατι εκδρομες που εκανε το τμημα παλαιοτερα που δεν ξερω αν γινονται ακομα γιατι φαινεται ποσο ωραια ατμοσφαιρα υπηρχε και θα ηθελα παρα πολυ να παρω μερος σε κατι τετοιο, ελπιζω να μου δωθει μια αναλογη ευκαιρια και να ειμαι σε φαση της ζωης μου που μπορω να την υποστηριξω και εγω.

Πολιτισμός είναι να έχεις καζανάκι σπίτι σου, κουλτούρα είναι να το χρησιμοποιείς
chatzikys
Global Moderator

Nah I'd Win

View Profile
« Reply #22 on: July 28, 2023, 21:20:05 pm »

Quote from: apostolos1986 on July 28, 2023, 20:42:41 pm
Δια ζώσης είναι λίγο πιο απίθανο από το να κερδίσουμε το τζόκερ, ακόμη και το online είναι τρικι και δύσκολο έργο, αλλά όχι ακατόρθωτο, αν υπάρχει όντως διάθεση:)

Αυτό όντως είναι πολύ καλή ιδέα.

Quote from: Katarameno on July 28, 2023, 21:01:13 pm
Εγώ θέλω να μάθω αν όντως τα έφαγες όλα τα τυροπιτάκια τα λουκανοπιτάκια και τα σοκολατάκια εκείνη τη μέρα  Cheesy crazy Έχει μείνει αναπάντητη η καταγγελία από το άλλο  πειραχτήρι Kiss
sent from mTHMMY 

Μεγαλα ερωτήματα.. Cheesy Cheesy Cheesy

Improvise Adapt Overcome

{...}Αλλα μην τα περιμένεις όλα από τους άλλους. Ρώτα και αλλού, ψάξε λίγο, και αν εχείς τη δυνατότητα "κρέμασε τα" ΕΣΥ στο φόρουμ.
chatzikys
Global Moderator

Nah I'd Win

View Profile
« Reply #23 on: July 28, 2023, 21:20:30 pm »

Quote from: tzortzis on July 28, 2023, 21:02:26 pm
Εγω ζηλευω κατι εκδρομες που εκανε το τμημα παλαιοτερα που δεν ξερω αν γινονται ακομα γιατι φαινεται ποσο ωραια ατμοσφαιρα υπηρχε και θα ηθελα παρα πολυ να παρω μερος σε κατι τετοιο, ελπιζω να μου δωθει μια αναλογη ευκαιρια και να ειμαι σε φαση της ζωης μου που μπορω να την υποστηριξω και εγω.

Νομίζω κάτι γίνεται, για δράσεις στο εξωτερικό  Cheesy

Improvise Adapt Overcome

Caterpillar
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #24 on: July 28, 2023, 21:21:18 pm »

Quote from: tzortzis on July 28, 2023, 21:02:26 pm
μια εκδρομη ηταν αυτήν στα ΣΠΗΕ η οποια έγινε περσυ η τελευταία με τον κύριο Χατζηθανασίου, δεν έγινε φέτος  Cry, μακάρι να ξεκινησουν απο του χρόνου πάλι. μια αλλη εκδρομη γινοταν στο cern με το ieee, από τον covid και μετά διακόπηκε, μήπως πρέπει να ξανααρχίσει να γίνεται κυριες και κυριοι του ieee?

Quote from: kinezos on May 15, 2007, 00:54:29 am
Μάργαρης, εν έτει 2003 "Για να κάνεις μια μεγάλη ανακάλυψη, πρέπει πρώτα να κάνεις μια μεγάλη μαλακία!
Quote from: pentium4 on March 07, 2016, 23:32:28 pm
ότι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο
"Το πρόβλημα δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές. Το πρόβλημα είναι οι αιώνιοι συμφεροντολόγοι πολιτικοί (οποιασδήποτε βαθμίδας)."
"Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστείς διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν."
"Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον είναι να το εφεύρεις"

chatzikys
Global Moderator

Nah I'd Win

View Profile
« Reply #25 on: July 28, 2023, 21:22:57 pm »

Quote from: Caterpillar on July 28, 2023, 21:21:18 pm
μια εκδρομη ηταν αυτήν στα ΣΠΗΕ η οποια έγινε περσυ η τελευταία με τον κύριο Χατζηθανασίου, δεν έγινε φέτος  Cry, μακάρι να ξεκινησουν απο του χρόνου πάλι. μια αλλη εκδρομη γινοταν στο cern με το ieee, από τον covid και μετά διακόπηκε, μήπως πρέπει να ξανααρχίσει να γίνεται κυριες και κυριοι του ieee?

erasmus δεν γίνεται?

Improvise Adapt Overcome

tzortzis
Global Moderator

What else?

View Profile
« Reply #26 on: July 28, 2023, 21:42:22 pm »

φανταζομαι γινεται αλλα εγω αναφερομουν σε εκδρομες τυπου ΤΗΜΜΥ σε πανεπιστημια της Αμερικης, δεν ξερω αν γινοντουσαν και αλλες αναλογες εξορμησεις ηλεκτρολογων στην φυση Roll Eyes Roll Eyes  Tongue

παντως ieee μηπως να ξεκινουσαμε ξανα το cern (ηρεμα ρωταμε παντα Grin Grin)

Oumuamua
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #27 on: July 30, 2023, 16:06:13 pm »

Quote from: apostolos1986 on July 28, 2023, 20:15:13 pm
Στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές σχετικά μικρές εταιρείες που ασχολούνται με κομμάτια της διαστημικής τεχνολογίας, πολύ πιθανόν να υπάρχει κάτι στο πλαίσιο αυτό. Αλλά γενικά δεν νομίζω να υπάρχει κατι στην Ελλάδα σε μεγάλη κλίμακα όσον αφορά τον σχεδιασμό κεραιών. Δυστυχώς στην Ελλάδα η πλειοψηφία των δουλειων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών είναι γύρω από την παροχή υπηρεσιών.
Αν μπορείς να αναφέρεις μερικές από αυτές ή γενικά και άλλες εταιρείες που θα μπορούσε να κοιτάξει ένας τηλέπ (extra από αυτές που έχεις ήδη πει) θα βοηθούσες αρκετά. Βασικά ήδη έχεις βοηθήσει αρκετά με τις πληροφορίες που έχεις δώσεις οπότε ευχαριστούμε  Cool

Και μια άλλη απορία που έχω, Θεσσαλονίκη παίζει τίποτα ή είναι όλα  προς Αθήνα μεριά? Huh

https://youtu.be/Elp0XKqhvpI
Nikos_313
Administrator
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #28 on: July 30, 2023, 20:28:08 pm »

Quote from: tzortzis on July 28, 2023, 21:42:22 pm
παντως ieee μηπως να ξεκινουσαμε ξανα το cern (ηρεμα ρωταμε παντα Grin Grin)

Προβλέπω ότι η IEEE θα οργανώσει ξανά την εκδρομή στο cern σύντομα.
Γενικά, γίνονται κάποιες επισκέψεις/εκδρομές κυρίως στα μαθήματα του τομέα της Ενέργειας. Ωστόσο, οι περισσότερες εκδρομές οργανώνονται μέσω της ΙΕΕΕ στην οποία μπορεί να συμμετέχει ο καθένας.

Quote from: chatzikys on July 28, 2023, 21:22:57 pm
erasmus δεν γίνεται?
Το erasmus είναι άλλο! Ουσιαστικά μεταφέρονται φοιτητές, είτε στο εξωτερικό, είτε στο εσωτερικό (από φέτος), για ένα εξάμηνο στο αντίστοιχο τμήμα ενός άλλου πανεπιστημίου εντός ΕΕ και εντός Ελλάδας αντίστοιχα. Δεν θεωρείτε εκδρομή...
illuv4tar
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #29 on: July 31, 2023, 10:40:00 am »

Γενικά απ ότι έχω καταλάβει στην ελλάδα σαν τελεκομ εντζινιρ οι επιλογές είναι οι εξης (πέρα από μερικές πολύ exotic δουλειές που πρέπει να ψαχτείς πολυ για να χωθείς):

α) Δικτυας (πασης φυσης)
β) Εγκαταστάτης/συντηρητης
γ) Sales/Application Engineer

Για τα παραπάνω, αυτά που μαθαίνεις στον τομέα έχουν πολύ μικρή αξία.

Πέρα απ' αυτά, στη βιομηχανία παίζει πολύ το αντικείμενο του μαθήματος Βιομηχανική Πληροφορική, σε συνδυασμό με τηλεμετρία. (το οποίο κατα τη γνώμη μου έπρεπε να είναι μαθημα τηλεπ.) Γενικά καλά τα RF, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι το τελικό στάδιο ενός συστήματος, το οποίο απλά στέλνει τα data μέσω GSM. Όπου μπορεί να μπει καλώδιο, προτιμάτε σχεδόν πάντα.

Γενικά, καλό είναι να έχεις κάποιες γνώσεις στα εξής αντικέιμενα αν θες να δουλέψεις σαν ΗΜΜΥ, άσχετο με τον τομέα σου:
α) Σχέδιο (τουλάχιστον να ξέρεις να το διαβάζεις, σε όποιον τομέα και να δουλέψεις. Και λίγο CAD παντα είναι χρήσιμο)
β) ΙΤ ( ναι πρέπει να ξερεις καλά windows και σε μικρότερο βαθμό linux, ότι και να κάνεις)
γ) Μια γλώσσα προγραμματισμού ( python σαν βαση και ότι αλλο χρειαστείς το μαθαίνεις στην πορεία )
δ) Databases/SQL
ε) Cloud
στ) Δίκτυα
Και για δουλειές πεδίου (όχι Η/Μ), πρέπει να έχεις technical skills, να μπορείς να δουλεψεις με εργαλεία και να πιάνει το χέρι σου.

Υ.Γ. : Το μέλλον των τηλέπ είναι το SDR

« Last Edit: July 31, 2023, 10:42:11 am by illuv4tar » Logged
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: