• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 06:32:43 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 06:32:43 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9958
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426662
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 3
Guests: 83
Total: 86
sigklitiki
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Εκκλησιαστ. Ιερείς vs τραγιά, προσφορά vs προπαγάνδα, κυρήγματα αγάπης vs μίσους
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Down Print
Author Topic: Εκκλησιαστ. Ιερείς vs τραγιά, προσφορά vs προπαγάνδα, κυρήγματα αγάπης vs μίσους  (Read 10931 times)
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
Εκκλησιαστ. Ιερείς vs τραγιά, προσφορά vs προπαγάνδα, κυρήγματα αγάπης vs μίσους
« on: November 05, 2018, 22:18:02 pm »

Με αφορμή τα βίντεο που πόσταρε ο fantomas στο φωναχτήρι :
_________________________________________________ _______________________________

fantomas
2018-11-04, 14:02:00
https://www.youtube.com/watch?v=MSAGMToe3Ac
_________________________________________________ _______________________________

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ | Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη & η άρνηση του ΚΚΕ να εφαρμοστεί η διαθήκη του

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=MSAGMToe3Ac" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=MSAGMToe3Ac</a>.

'Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ'' Η εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη & η άρνηση του ΚΚΕ να εφαρμόσει την διαθήκη του – την τελευταία του επιθυμία. Διηγείται ο Αγιορείτης ιερομόναχος π. Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης. Πηγή αναδημοσίευσης: ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

που έχει αναδημοσιευτεί αμάσητο από πολλά χριστιανοταλιμπανικά sites και blogs (κλασσικά, όπως και τα "θαύματα")
πχ https://voicenews.gr/η-εξομολόγηση-του-χαρίλαου-φλωράκη-η-ά/
αλλά πρώτο μάλλον το δημοσίευσε το orthodoxia.gr στο
http://www.orthodoxia.gr/printer_friendly.cfm?id=1730&obcatid=11
https://www.pentapostagma.gr/2013/11/i-exomologisi-tou-harilaou-floraki.html
http://www.katafigi.gr/2012/01/23012012.html
http://www.orthodoxos.com.gr/phpBB3/viewtopic.php?t=1338
https://taxalia.blogspot.com/2011/03/blog-post_1512.html
http://antiparakmi.blogspot.com/2011/01/blog-post_17.html
https://www.votegreece.gr/archives/26579/
https://www.agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=1460&sid=b0eb29000f5ff73540def1ab9b24ed9f
http://www.palo.gr/eidhseis-ellada/i-eksomologisi-toy-xarilaoy-flwraki/9330254/
https://www.pmeletios.com/newSite/index.php/45-ορθοδοξια/851-η-εξομολογηση-του-χαριλαου-φλωρακη-στον-π-αθανασιο-σιμωνοπετριτη

Η ασέβεια του ΚΚΕ απέναντι στον Χαρίλαο Φλωράκη!
Γιατί η Αλέκα Παπαρήγα νυν γ.γ. του ΚΚΕ αρνήθηκε να εφαρμόσει τη διαθήκη του... αποκρύπτοντας τη στροφή του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία;

(20/11/2012 19:33)

Το ΚΚΕ μπορεί μεν να αποδέχεται στους κόλπους του, την Λιάνα Κανέλλη, η οποία ευθαρσώς δηλώνει ότι είναι ορθόδοξη χριστιανή και ομολογεί Χριστόν αλλά αρνείται μέχρι σήμερα να αποδεχθεί τη μεταμέλεια του στυλοβάτη του «Καπετάν Γιώτη», του μακαριστού Χαρίλαου Φλωράκη και επί σειρά ετών γενικού γραμματέα του και τη στροφή του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως αυτή καταγράφτηκε και ουδέποτε αμφισβητήθηκε μετά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος. Μια τέτοια αποδοχή βλέπετε θα άλλαζε τα πάντα στα αθεϊστικά πιστεύματά του προκαλώντας πιθανόν σοβαρότατους τριγμούς στους κόλπους του. Ωστόσο, η νυν γ.γ. Αλέκα Παπαρήγα οφείλει έστω και σήμερα να σεβαστεί τη μνήμη του συντρόφου της και να εκπληρώσει την επιθυμία που εξέφραζε στη διαθήκη του. Να αποδεχθεί δηλαδή την στροφή του Χαρίλαου Φλωράκη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία και την χριστιανική πίστη. Άλλωστε η ίδια, όπως ισχυρίζεται, ο ιερομόναχος Αθανάσιος Σιμωνοπετρίτης γνώριζε καλά όχι μόνο την επιθυμία του μακαρίτη να ταφεί χριστιανικά και ορθόδοξα, κάτι που του το στέρησε για λόγους κομματικής σκοπιμότητας αλλά ήξερε και για την εξομολόγησή του... Οφείλει λοιπόν σεβόμενη την επιθυμία του να διορθώσει το τραγικό λάθος της, το οποίο κατά την προσωπική μας άποψη λειτουργεί αρνητικά για την ίδια και το κόμμα της! Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας Χριστιανοί μας να παρουσιάσουμε -έστω και καθυστερημένα- την εξιστόρηση του π. Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη για το πως συνάντησε και πως εξομολόγησε τον Φλωράκη (ιστοσελίδα www.synodoiporia.blogspot.com/2011/03/video_12.html του Διαδικτύου). Ταυτόχρονα ζητούμε από την εν Χριστώ αδελφή βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη και συνάδελφο δημοσιογράφο να ερευνήσει το θέμα και να μας παραθέσει γραπτώς την επίσημη θέση του ΚΚΕ στα όσα λέγει ο π. Αθανάσιος.

Διηγείται ο Αγιορείτης ιερομόναχος:

Θα σας πω για τον Χαρίλαο. Ήταν μια από τις συγκλονιστικότερες στιγμές που έζησα. Με ειδοποίησε ο Γέροντάς μας, ο οποίος έλειπε, ότι θα έλθει στη Μονή μας (τη Σιμωνόπετρα) ο Χαρίλαος Φλωράκης με 6-7 συντρόφους του. «Κοίταξε να τους περιποιηθείτε». Ήρθε μαζί με τον ηθοποιό Τίτο Βανδή. Τον ρώτησα: «Πρώτη φορά έρχεσαι εδώ, κ. πρόεδρε;». «Δυστυχώς, πρώτη φορά», μου είπε. «Πως σε λένε;», με ρώτησε. «Είμαι ο π. Αθανάσιος», του είπα. «Πάπα-Θανάση, ήρθα εδώ στο Άγιον Όρος και νόμιζα ότι θα βρω γέρους κατουρημένους, αλλά εδώ βρήκα μοναχούς παλικάρια σαν κυπαρίσσια. Στο Βατοπέδι βλέπω ένα καλογεράκι και με φωνάζει: «Γεια σου, σύντροφε». «Εσύ από που και ως που σύντροφος;». «Ήμουν αρχηγός της ΚΝΕ της Κομοτηνής, όταν ήμουν λαϊκός». «Και πως βρέθηκες εδώ;». «Δεν με ικανοποιούσε ο Μαρξ και αυτό που ήθελα το βρήκα στον Χριστό». «Όταν το άκουσα αυτό», είπε ο Φλωράκης, «μου ήρθε να άνοιγε η γη να με καταπιεί».

ΠΙΑΣΑΜΕ κουβέντα μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό. Τον ρώτησα: «Πως έτσι στο Άγιο Όρος;». Άρχισε να μου λέει πως κατέληξε στο Μαρξ. «Πάντως και εσείς εδώ είσαστε ιδεολόγοι, μπράβο σας». Του απάντησα: «Δεν καθόμαστε εδώ πάνω στο βράχο για τις ιδέες, αυτές έρχονται και παρέρχονται, καθόμαστε για το πρόσωπο του Χριστού, γιατί ο Χριστός μένει στον αιώνα».

Αφού είπαμε διάφορα άλλα, του έκανα μια πρόταση: «Τώρα που ήρθες εδώ, είναι ευκαιρία να εξομολογηθείς». «Εγώ βρε να εξομολογηθώ; Δεν έχω αμαρτίες». Πως δεν έχεις αμαρτίες; Εμείς κάθε ημέρα εξομολογούμαστε στο γέροντα και βρίσκουμε πάντα καινούργιες αμαρτίες. Εσείς μέσα στον κόσμο, στο κλαρί που λένε στα χωριά μας και δεν κάνατε τίποτε; Δεν βλέπω να έχεις φτερά και να είσαι άγγελος... «Αχ βρε παιδί μου ουδείς αναμάρτητος» Με ρώτησε στη συνέχεια: «Πόσο χρονών με κάνεις;». «Εξήντα πέντε», του λέω. Βγάζει την ταυτότητά του και μου δείχνει ότι γεννήθηκε το 1914. «Βλέπεις; Ογδόντα συμπληρωμένα». «Κύριε πρόεδρε, μήπως τα βιολογικά όρια είναι περιορισμένα, μήπως είναι ευκαιρία τώρα που ήρθες στο Περιβόλι της Παναγίας να ξαλαφρώσεις;». «Δεν είμαι έτοιμος», μου είπε. Του λέω: «Άρα θα έχουμε άλλη ευκαιρία;».

Τον ρώτησα αν πιστεύει στον Θεό και μου είπε μια ιστορία από το βουνό και ότι πιστεύει. Τότε του λέω: «Γιατί πολεμάτε τον Θεό σαν   κόμμα;». «Έλα, ρε παιδί μου, άστα αυτά». «Κύριε πρόεδρε, κάνετε πίσω». «Έλα, ρε παιδί, μια ζωή... εύκολο ν' αλλάξεις;». «Τώρα μίλησες σωστά, κ. πρόεδρε». Είπαμε πολλά και διάφορα.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ του Φλωράκη στον Αγιορείτη Ιερομόναχο έγινε στα γραφεία του ΚΚΕ, στον Περισσό.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ την εξιστόρηση ο Αγιορείτης π. Αθανάσιος:

«Αρρώστησα και βρέθηκα στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Εκεί ήρθε ο διευθυντής του «ΑΝΤ», μου έδωσε το τηλέφωνο του Φλωράκη και μου είπε να του τηλεφωνήσω. Τον πήρα και του είπα: «Κύριε πρόεδρε, τι έγινε, θυμήθηκες τη φακή που έφαγες;». «Όχι μωρέ -μου λέει- θυμήθηκα την αγάπη που δείξατε σε μένα». «Σε θέλω -μου είπε- να έρθεις στο σπίτι μου, να σου κάνω το τραπέζι». «Δεν μπορώ, κ. πρόεδρε». «Τότε να έρθεις εδώ στον Περισσό η μήπως φοβάται ο Θεός να έρθει στο ΚΚΕ;».

Τέλος πάντων πήγα στον Περισσό. Ένας φύλακας με ρώτησε: «Τι θέλεις, παπά;». «Θέλω τον Φλωράκη», του λέω. Με οδήγησαν. Καθώς έμπαινα μέσα έπεσα πάνω σε έναν παλιό μου συμμαθητή, εγώ τον γνώρισα εκείνος όχι. «Τι του κάνατε του Χαρίλαου στο Άγιον Όρος, μεταμόσχευση μυελού; Όταν ήρθε από το Άγιον Όρος μας κάλεσε όλους στο αμφιθέατρο και μας μίλησε για μιάμιση ώρα. Από τότε άλλαξε συμπεριφορά. Άνδρες κοιτάξτε να πάτε στο Άγιον Όρος. Δεν ξέρετε τι θησαυρό έχουμε στην πατρίδα μας... Κρίμα που πήγα στα ογδόντα μου». Τον βρήκα το Χαρίλαο Φλωράκη και αφού είπαμε μερικά, μου λέει: «Έχουμε ένα υπόλοιπο». «Τι υπόλοιπο;», ρώτησα. «Συ μου είπες ότι τα βιολογικά μας όρια είναι περιορισμένα. Θέλω να εξομολογηθώ».Και τονίζει ο Αγιορείτης Ιερομόναχος: «Εξομολογήθηκε, ξεσκέπασε τον εαυτό του. Έχω κάνει χιλιάδες εξομολογήσεις, τέτοια εξομολόγηση δεν έχω κάνει».

ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ εξιστορεί ο π. Αθανάσιος ο Σιμωνοπετρίτης: «Μετά βγήκαμε και συναντήσαμε την κ. Παπαρήγα. «Αλέκα αυτός είναι το πατριωτάκι μου που σου έλεγα ο παπά Θανάσης» Εκείνη μου είπε: «Τι του κάνατε του Χαρίλαου στο Άγιον Όρος, μεταμόσχευση μυαλού;». Ο Φλωράκης τότε είπε: «Έπρεπε να είχα επισκεφθεί το Άγιον Όρος από νέος. Θα ήταν καλύτερα και για μένα και για την Ελλάδα». Είπαμε και άλλα πολλά. Ύστερα θέλησε να μου κάνει το τραπέζι στο «Ιντεάλ». Του είπα ότι με περίμενε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ και δεν μπορούσα. Με συνόδευσε στην έξοδο και στο ασανσέρ μου είπε: «Έχω και κάτι που ξέχασα να σου πω, το έχω γράψει και στη διαθήκη μου, το λέω και σε σένα. Όταν πεθάνω, θέλω να με κηδεύσετε σαν ορθόδοξο χριστιανό, στο εξωκκλήσι του χωριού μου (της Καρδίτσας), στον Άη-Λια, να αγναντεύω τα Άγραφα και τον κάμπο». «Καλώς, κ. πρόεδρε», του είπα και αποχαιρετηθήκαμε.

ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ ο Φλωράκης, μας το πληροφόρησε κάποιος εργάτης. Θελήσαμε να τηλεφωνήσουμε στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, για την εκκλησιαστική κηδεία που είχε ζητήσει. Όμως κρίναμε καλύτερο να βάλουμε τη δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα, που είχε κάποιες σχέσεις, να τους το πει. Της απάντησαν αρνητικά, με τη φράση: «Κοίτα τη δουλειά σου. Ο Φλωράκης ανήκει στο κόμμα και το κόμμα αποφασίζει». Και ο Αγιορείτης ιερομόναχος π. Αθανάσιος κατέληξε στη συνέντευξή του: «Εμείς όμως (στη Μονή της Σιμωνόπετρας) του κάναμε εκκλησιαστική κηδεία και τρισάγιο. Όλα κανονικά». (Πηγή Περιοδικό Χριστιανικοί παλμοί (Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2011)

Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

http://www.orthodoxia.gr/printer_friendly.cfm?id=1730&obcatid=11

fantomas
2018-11-03, 01:04:04
https://www.youtube.com/watch?v=G8N_efn9bRA

O Μητρ Δ. Π. & Κονίτσης Ανδρέας για δολοφονία Κατσίφα & για ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=G8N_efn9bRA" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=G8N_efn9bRA</a>

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. Ανδρέας, σε δήλωσή του για το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και την κατάσταση στη Βόρεια Ήπειρο, κάλεσε την Ελληνική Πολιτεία «να επιμείνει στη διαλεύκανση του στυγερού εγκλήματος», καθώς όπως υπογράμμισε «οι Αλβανοί θα προβάλλουν χίλιες δυο δικαιολογίες για να καλύψουν το έγκλημά τους». Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Κονίτσης ζητά «Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα», «ως μοναδική λύση για τη σωτηρία του Ελληνισμού από τη βάρβαρη γειτονική χώρα». Ὅλοι πίστευαν, ὅτι τὸ τελευταῖο ἔγκλημα τῶν Ἀλβανῶν, ἡ δολοφονία τῶν 4 Ἑλλήνων παλληκαριῶν στὸ Ἀλύκο στὶς 12 Δεκεμβρίου 1990 θὰ ἀποτελοῦσε πλέον παρελθόν, μαζὶ μὲ τὴν κομμουνιστικὴ δικτατορία τῶν Χότζα – Ἀλία. Ὅμως, γρήγορα ἡ αἰσιοδοξία παραχώρησε τὴν θέση της στὴν νέα ἀλβανικὴ τρομοκρατία καὶ τὸ ἔγκλημα, σὲ βάρος τῶν Ἑλλήνων τῆς Βορείου Ἠπείρου. Ἔτσι, τὸν Αὔγουστο τοῦ 2010 δολοφονεῖται ἕνα παλληκάρι ἀπὸ τὴν Χειμάρρα, ὁ Ἀριστοτέλης Γκούμας. Τὸ “ἔγκλημά” του ; Μιλοῦσε Ἑλληνικά! Καὶ τώρα, στὶς 28 Ὀκτωβρίου 2018, ἔρχεται ἡ δολοφονία τοῦ λεβέντη Κωνσταντίνου Κατσίφα, ἀπὸ τὸ Βουλιαράτι τοῦ Ἀργυροκάστρου, ἐπειδὴ ὕψωσε τὴν Ἑλληνικὴ Σημαία – μεγάλων διαστάσεων – στὸ στρατιωτικὸ κοιμητήριο τοῦ χωριοῦ του, ὅπου εἶναι θαμένοι ἑκατὸ περίπου ἥρωες τοῦ Ἔπους τοῦ 1940. Τὸ γενναῖο Ἑλληνόπουλο, προτοῦ ἐκτελεστῆ, φώναξε – ὅπως μετέδωσαν τὰ ἀλβανικὰ μέσα ἐνημερώσεως – “Ζήτω ἡ Ἑλλάς – Ζήτω ὁ Ἑλληνισμός”. Κι’ ὕστερα, ἀφοῦ σύρθηκε βάναυσα 60 -70 μέτρα πάνω στὸ χῶμα καὶ στὶς πέτρες, τοῦ δόθηκε ἡ χαριστικὴ βολή. Αὐτὸ τὸ διεπίστωσε καὶ τὸ ἔχει καταγγείλει γιατρός, μέλος τοῦ Πανελληνίου Συλλόγου Βορειοηπειρωτικοῦ Ἀγώνα, ὁ ὁποῖος μαζὶ μὲ ἄλλους νέους τῆς ΣΦΕΒΑ εἶχαν ἐπισκεφθῆ τὴν περιοχή, γιὰ νὰ γιορτάσουν, μαζὶ μὲ τοὺς Βορειοηπειρῶτες τὴν ἐθνικὴ ἑορτὴ τῆς 28ης Ὀκτωβρίου 1940. Τώρα, οἱ Ἀλβανοὶ θὰ προβάλλουν συνεχῶς χίλιες δυὸ δικαιολογίες, γιὰ νὰ καλύψουν τὸ ἔγκλημά τους. Ὅμως, ὅ,τι κι’ ἄν κάνουν δὲν μποροῦν νὰ κρύψουν τὸ μῖσος τους γιὰ τὸν Βορειοηπειρωτικὸ Ἑλληνισμό, τὸν ὁποῖον ἐπιδιώκουν νὰ τὸν σβήσουν ἀπὸ τὶς πατρογονικές τους ἑστίες. Καλοῦμε τὴν Ἑλληνικὴ Πολιτεία καὶ τὶς ἁρμόδιες Ἀρχὲς νὰ ἐπιμείνουν στὴν διαλεύκανση τοῦστυγεροῦ ἐγκλήματος. Προκειμένου δὲ νὰ σταματήσῃ ὁ κατατρεγμὸς τῶν Βορειοηπειρωτῶν ἀπὸ τοὺς ἀδίστακτους Ἀλβανούς, ἀπευθυνόμαστε σὲ ὅλους τοὺς Ἕλληνες καὶ τοὺς καλοῦμε νὰ συνειδητοποιήσουν, ὅτι ἡ μοναδικὴ λύση γιὰ τὴν σωτηρία τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἀπὸ τὴν βάρβαρη γειτονικὴ χώρα εἶναι μία : Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αὐτὸ ἐτόνιζε ὁ μεγάλος καὶ ἅγιος Προκάτοχός μου, ἀείμνηστος Μητροπολίτης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ, αὐτὸ τονίζω καὶ ἐγὼ ὁ ταπεινὸς διάδοχός του. Ἄς τὸ ἀκούσουν ὅλοι. Ἄν, ὅ μὴ γένοιτο, δὲν γίνῃ αὐτό, “οὐκ ἔσται παῦλα τῶν δεινῶν”. Πάντως, ἐμεῖς δὲν ἔχουμε σκοπό, μὲ κανένα τρόπο, νὰ γίνουμε νεκροθάφτες τοῦ Βορειοηπειρωτικοῦ Ἑλληνισμοῦ. Τελεία καὶ παῦλα”.
Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

gianniscost
2018-11-03, 01:14:57
@fantomas ο Κατσίφας μάλλον ήταν έμπορος ναρκωτικών και πυροβόλησε το περιπολικό των Αλβανών. Μπορεί να φοβήθηκε η αστυνομία ότι θα τους έριχνε καμια σφαίρα ακόμα και σε αυτούς και γι αυτό πυροβόλησαν. Μη βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα με την πρώτη

Katarameno
2018-11-04, 19:56:01
Ένας τράγος που λέει ότι θέλει στο "κύρηγμά" (βασικά προπαγάνδα κατά του ΚΚΕ) του σε ευκολόπιστους και καθυστερημένους χριστιανοταλιμπάν είναι "αξιόπιστη πηγή" για να μάθεις για το ΚΚΕ ή τον Φλωράκη. Μπράβο fantoma. Όχι οτι δε το χαμε καταλάβει οτι από τέτοιες πηγές ενημερώνεσαι.
Φυσικά και είναι αιχρός ψεύτης αφού απευθύνεται σε ηλίθιους που δε θα αμφισβιτούσαν ποτέ ότι τους λέει και δε θα γκούγκλαραν ποτέ το που έγινε η κηδεία του Φλωράκη: "...τον ιστορικό ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη, ο οποίος θα ταφεί την Πέμπτη στο Παλιοζογλώπι των Αγράφων δημοσία δαπάνη." https://www.in.gr/2005/05/25/greece/se-atmosfaira-sygkinisis-i-politiki-kideia-toy-xarilaoy-flwraki/

K
Today at 17:07:23
Απλώς να σου πω αγαπητέ Katarameno πως όποιος πηγαίνει στην Εκκλησία ούτε καθυστερημένος είναι ούτε ταλιμπάν.

mpraskafoutas
Today at 17:21:37
μη μη μη

[έλιωσα στο γέλιο]

Σουλης
Today at 18:28:23
@K οποιος φοιτητης τημμυ πηγαινει ομως, ειναι

η επιστημη σου με το θρησκευμα (δε λεω θρησκεια γιατι εμπεριεχει την γενικοτερη φιλοσοφικη/πνευματικη  αναζητηση), ειναι ασυμβιβαστα

raptalex
Today at 18:58:07
@Σουλης φίλε προσωπικά τα κάνω και τα δύο και διαφωνώ για το ότι είναι ασυμβίβαστα, ίσα  ίσα  σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται ότι συμφωνουν.  θα μπορούσες να δεις τι έχουν πει φυσικοί (ενδεικτικά) όπως ο Newton και ο Pascal περί Θεού. Και πολλοι επιστήμονες στις μέρες μας αποδεικνύουν με φυσικούς νόμους τα γραφόμενα της παλαιάς διαθήκης.

Μπιγκόνια
Today at 19:23:06
Αλήθεια τώρα θα σχολιάσετε το θρησκευτικό? Η επιστήμη και η θρησκεία απαντάνε σε άλλες ερωτήσεις. Το μοναδικό λάθος που μπορείς να κάνεις είναι  να πιστεύεις ότι ο Χριστός ή όποιος άλλος θεος είναι η απάντηση.

Σουλης
Today at 19:25:20
δεν μιλησα περι Θεου, ως ανωτερης δυναμης, ναι οι συγκεκριμενοι επιστημονες ηταν θρησκευομενοι κανεις τους ομως δεν πιστευε οτι ο Θεος παρεμβαινει σπαζοντας τη νομοτελεια νομων της φυσικης.

Αυτο με την Παλαια διαθηκη, που το δες? σε ντοκιμαντερ τυπου ancient aliens? ή δεχεσαι τα θαυματα και την παραφυσικη δραστηριοτητα ή τους νομους της φυσικης, δεν υπαρχει κατι ενδιαμεσο. αλλιως κριμα το πτυχιο που θα παρεις

The Audacious AI
Today at 20:00:47
omg και 3 lol. Θα λύσουν το θέμα θρησκεία-επιστημή στο shoutbox. Ρε παιδιά φτιάξτε ένα topic. δεν είναι τόσο δύσκολο.

raptalex
Today at 20:01:14
@Μπιγκόνια 1ον) εγώ απλά σχολίασα τον ισχυρισμό ότι  όποιος είναι σπουδαγμένος και πιστεύει στο Θεό είναι αυτόματα και ταλιμπάν ή και καθυστερημένος 2ον) το αν απαντάν σε διαφορετικά ερωτήματα, νομίζω είναι καθαρά θέμα το πως θα τεθεί η ερώτηση. 3ον) και όμως η απάντηση είναι μαθηματικού προβλήματος με μοναδική λύση, τον Ιησού Χριστό.

@Σουλης καταρχάς ξεκάθαρα (τουλάχιστον τα όσα κυκλοφορούν στο Internet) μίλησαν για το Χριστό . Για το 2ο σκέλος  ναι δέχομαι τα θαύματα τα οποία είναι σε καθημερινή βάση , είτε σε κοινή θέα ( πχ άγιον Φως) είτε όχι . Και τέτοια ντοκιμαντέρ που αναφέρεις συμφωνούμε είναι για τα σκουπίδια.

Υπάρχει και αντίστοιχα topic δεν είναι το shout box για τέτοια θέματα

leukosaraphs!
Today at 20:05:00
αν δω καμια μερα να γραφετε σε topics αυτα που θελετε να συζητησετε, παιζει να αρχισω κι εγω να πιστευω στα θαυματα!

Μπιγκόνια
Today at 20:10:50
Τελευταίο από εμένα. και όμως η απάντηση είναι μαθηματικού προβλήματος με μοναδική λύση, τον Ιησού Χριστό.. Εδώ βρίσκετε το λάθος σου, η απάντηση σου είναι 1 στο πες μου ένα φυσικό αριθμό (κακό παράδειγμα το ξέρω, αλλά αυτό μου ήρθε), εφόσον δεν μπορείς να το δεις εγώ είμαι εκτός συζήτησης.

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Katarameno
Διεστραμμένος

View Profile WWW
Re: Εκκλησιαστ. Ιερείς vs τραγιά, προσφορά vs προπαγάνδα, κυρήγματα αγάπης vs μίσους
« Reply #1 on: November 05, 2018, 22:22:14 pm »

(Δε σας προλαβαίνω) :

K
Today at 20:55:58
@Σούλης 
Καθόλου αδερφέ. Και στην Εκκλησία πηγαίνω και φοιτητής ΗΜΜΥ είμαι. Μάλιστα έκανα συνειδητή επιλογή ζωής στα 18 μου. Ο Θεός είναι "κάτι" έξω από το οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Είναι φωνή αύρας λεπτής, πολύ ακριβός για να αποκαλύψει τον Εαυτό Του σε διαννοητικές περιέργειες και φανερώνεται στους γνήσια ταπεινούς.Είναι Πρόσωπο σχέσης. Ερωτικής σχέσης.

xaotikos
Today at 21:01:50
K trollarei...

Μπιγκόνια
Today at 21:04:21
 Cheesy Cheesy Cheesy

lopodyths
Today at 21:05:00
Χαχαχαχα

Frenzyx
Today at 21:08:30
χαχαχαχα α ρε μλκες, ο Κ ελπιζω πραγματικα να τρολλαρει ...

Frenzyx
Today at 21:15:08
Επισης, η τελευταια του προταση ανετα μπορουσε να ειναι σε ποιημα δημακη..!

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Aristos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Εκκλησιαστ. Ιερείς vs τραγιά, προσφορά vs προπαγάνδα, κυρήγματα αγάπης vs μίσους
« Reply #2 on: November 06, 2018, 01:37:55 am »

τη σεξουαλικότητα κανενός δεν κρίνω
ούτε της παναγιάς, που το κανε με κρίνο

I'd like to make the world a better place, but they won't give me the source code
lady_of_winter
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

εφακ

View Profile
Re: Εκκλησιαστ. Ιερείς vs τραγιά, προσφορά vs προπαγάνδα, κυρήγματα αγάπης vs μί
« Reply #3 on: November 06, 2018, 02:02:44 am »

ότι καλύτερο το ποστ του αρίστου 
sent from mTHMMY 

They paint the world full of shadows... and then tell their children to stay close to the light. Their light. Their reasons, their judgments. Because in the darkness, there be dragons. But it isn't true. We can prove that it isn't true. In the dark, there is discovery, there is possibility, there is freedom in the dark once someone has illuminated it.
Μπιγκόνια
Veteran
Διεστραμμένος

View Profile
Re: Εκκλησιαστ. Ιερείς vs τραγιά, προσφορά vs προπαγάνδα, κυρήγματα αγάπης vs μί
« Reply #4 on: November 06, 2018, 02:17:28 am »

Quote from: lady_of_winter on November 06, 2018, 02:02:44 am
ότι καλύτερο το ποστ του αρίστου  
sent from mTHMMY  
θα το ήθελα σε φωτογραφία από τοίχους που έχει γίνει grafiti
« Last Edit: November 06, 2018, 02:41:18 am by Μπιγκόνια » Logged

Αν με πληρώσετε, καθαρίζω τις ανακοινώσεις μία στο τόσο.

I'm living in the strange days, I'm living in a world that I don't know
Get ready for the dark age, I'm living in the strange days, so
Say goodbye to the silence, We can dance to the sirens
Strange days, here we come

Quote from: Σούλης
το οριο ειναι o nyquist, δλδ αμα τα περασεις/διαβάσεις τουλαχιστον 2 φορες μαλλον πας για 5αρι
Aristos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #5 on: November 06, 2018, 02:23:48 am »

συγνώμη που θα σας απογοητεύσω αγαπητά μου
το προηγούμενο ποστ δεν αποτελεί δική μου έμπνευση
και υπάρχει (ή έχει υπάρξει) ήδη σε τοίχο

I'd like to make the world a better place, but they won't give me the source code
Σουλης
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θκο μας παιδακ

View Profile
« Reply #6 on: November 06, 2018, 02:41:45 am »

@Κ @raptalex

θεωρωντας οτι δεν τρολαρετε, οφειλω να απαντησω σε ολες αυτες τις αηδιες. πραγματικα, δεν με ενδιαφερει αν ο καθενας πιστευει οτι υπαρχουν πνευματικες δυναμεις εξω απο αυτο τον κοσμο η πιστη στις οποιες τον εμπνεουν και με ολη τη ψυχοσωματικη αυθυποβολη που καλλιστα μπορουν να περιγραψουν γιατροι/κοινωνιολογοι κλπ, κανει καλυτερη τη ζωη του. δεν ειναι καν μεμπτο ή ασυμβατο με την επιστημη για μενα, εφοσον σταματας ακριβως εκει και δεν προχωρας στο να υποστηριζεις πως ο ιησους χριστουλης εκανε μαγικα κολπακια και ανεστησε νεκρους ή εδωσε το σωμα και αιμα του το οποιο ειναι αγιο και θεραπευτικο κλπ.
οταν λοιπον, εχεις διαβασει ενα σωρο μαθηματα τα οποια πραγματευονται φυσικες νομοτελειες, οι οποιες εχουν επιβεβαιωθει πειραματικα και περαν πασης αμφισβητησης στην επιστημονικη κοινοτητα που ανηκεις, δεν προκειται περι αποδεκτης επιλογης σου το να ισχυριζεσαι συγχρονως οτι καπου 2000 χρονια πριν μια απο αυτες τις νομοτελειες παραβιαστηκε γιατι ο Χριστος παρενεβη στα εγκοσμια. προκειται περι επικινδυνης διανοητικης σου συνοχης, για ολα οσα σου εμπιστευεται η κοινωνια να υλοποιησεις με την νομοτελειακη αυτη γνωση που αποκτας. θα μπορουσες πχ ως πολιτικος μηχανικος να αναλαβεις να φτιαξεις μια γεφυρα, με ολες τις επιστημονικες προδιαγραφες, και οταν πεφτει να το θεωρεις θελημα Θεου αποποιουμενος την ευθυνη.
Προσωπικα, και θα το παω ενα βημα παραπερα, ρητη δηλωση επαγγελματια επιστημονικου κλαδου περι πιστης σε θρησκευματα με υπερφυσικα στοιχεια θα επρεπε κατ'εμε να επισυρει πειθαρχικο ελεγχο. φτανει πια με τη διγλωσσια, ειμαστε στον 21ο αιωνα

αφηνω και ενα βιντεο του Neil de Grasse Tyson που μιλα για την αμφισβητηση της επιστημης, νομιζω κυριως για Flat earthers και τετοια παει αλλα την συλλογιστικη του τη βρισκω απολυτα σωστη και για την περιπτωση επιστημονα-πιστου που περιγραφω:
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=8MqTOEospfo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=8MqTOEospfo</a>

Quote from: Karaμazoβ on March 01, 2010, 00:49:39 am
μη φοβάσαι δεν θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν. Και ως ιδιωτικό μονοπωλιο (μαζι με τα αεροπλάνα του Βγενό και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ) θα μας γαμήκουν.
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #7 on: November 06, 2018, 08:22:16 am »

Quote from: Katarameno on November 05, 2018, 22:22:14 pm
K
Today at 20:55:58
@Σούλης 
Καθόλου αδερφέ. Και στην Εκκλησία πηγαίνω και φοιτητής ΗΜΜΥ είμαι. Μάλιστα έκανα συνειδητή επιλογή ζωής στα 18 μου. Ο Θεός είναι "κάτι" έξω από το οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Είναι φωνή αύρας λεπτής, πολύ ακριβός για να αποκαλύψει τον Εαυτό Του σε διαννοητικές περιέργειες και φανερώνεται στους γνήσια ταπεινούς.Είναι Πρόσωπο σχέσης. Ερωτικής σχέσης.
Δυστυχώς μόνο ένας πραγματικά πιστός μπορεί να κατανοήσει αυτό που λες. Γι'αυτό τέτοιες συζητήσεις ανάμεσα σε πιστούς και μη δεν έχουν κανένα νόημα.

Αλντεμπαράν
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

גם זה יעבור

View Profile
« Reply #8 on: November 06, 2018, 09:25:46 am »

Quote from: Σουλης on November 06, 2018, 02:41:45 am
@Κ @raptalex

θεωρωντας οτι δεν τρολαρετε, οφειλω να απαντησω σε ολες αυτες τις αηδιες. πραγματικα, δεν με ενδιαφερει αν ο καθενας πιστευει οτι υπαρχουν πνευματικες δυναμεις εξω απο αυτο τον κοσμο η πιστη στις οποιες τον εμπνεουν και με ολη τη ψυχοσωματικη αυθυποβολη που καλλιστα μπορουν να περιγραψουν γιατροι/κοινωνιολογοι κλπ, κανει καλυτερη τη ζωη του. δεν ειναι καν μεμπτο ή ασυμβατο με την επιστημη για μενα, εφοσον σταματας ακριβως εκει και δεν προχωρας στο να υποστηριζεις πως ο ιησους χριστουλης εκανε μαγικα κολπακια και ανεστησε νεκρους ή εδωσε το σωμα και αιμα του το οποιο ειναι αγιο και θεραπευτικο κλπ.
οταν λοιπον, εχεις διαβασει ενα σωρο μαθηματα τα οποια πραγματευονται φυσικες νομοτελειες, οι οποιες εχουν επιβεβαιωθει πειραματικα και περαν πασης αμφισβητησης στην επιστημονικη κοινοτητα που ανηκεις, δεν προκειται περι αποδεκτης επιλογης σου το να ισχυριζεσαι συγχρονως οτι καπου 2000 χρονια πριν μια απο αυτες τις νομοτελειες παραβιαστηκε γιατι ο Χριστος παρενεβη στα εγκοσμια. προκειται περι επικινδυνης διανοητικης σου συνοχης, για ολα οσα σου εμπιστευεται η κοινωνια να υλοποιησεις με την νομοτελειακη αυτη γνωση που αποκτας. θα μπορουσες πχ ως πολιτικος μηχανικος να αναλαβεις να φτιαξεις μια γεφυρα, με ολες τις επιστημονικες προδιαγραφες, και οταν πεφτει να το θεωρεις θελημα Θεου αποποιουμενος την ευθυνη.
Προσωπικα, και θα το παω ενα βημα παραπερα, ρητη δηλωση επαγγελματια επιστημονικου κλαδου περι πιστης σε θρησκευματα με υπερφυσικα στοιχεια θα επρεπε κατ'εμε να επισυρει πειθαρχικο ελεγχο. φτανει πια με τη διγλωσσια, ειμαστε στον 21ο αιωνα.

Να αποποιηθεις την ευθύνη απέναντι στον εαυτό σου ή στην κοινωνία; Γιατί στον μεν πρώτο, δεν χρειάζεται η πίστη σε κάποιο εξωτερικό θέλημα παρά η θέληση να γλυτώσεις τον εαυτό σου από ποινες, την οποία και θα είχε και έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί έξω. Ωστόσο, η προσωπική άποψη δεν είναι το κριτήριο ενοχής στην κοινωνία μας και δε πα να λες ότι αμαρτήσαμε και έπεσε η γέφυρα, η δίκη θα αποφανθεί με άλλα κριτήρια (μεροληπτικα και πάλι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων  αλλά αυτό είναι ξεχωριστό ζήτημα).  

Κοινώς, την τάπα θα την φας, ή ορθότερα δεν υπάρχει περίπτωση να ήσουν εργολάβος ή να σε προσλάμβανε εργολάβος με τέτοια αντίληψη. Συνεπώς μιλάμε για αυθαίρετο παράδειγμα και όχι για ένα παράδειγμα που να καταδεικνύει την αναγκαιότητα ποινικοποίησης των μεταφυσικών, και όχι υπερφυσικών, αναζητήσεων των ανθρώπων.

Στο ότι οι τρελοί δεν πρέπει να χτίζουν γέφυρες, ναι συμφωνώ αλλά και αυτό είναι άσχετο εν προκειμένω.

Έχεις υπέρ απλουστευσει την έννοια της πίστης και την αντιλαμβάνεσαι σαν ζογκλερικα, δεν είναι έτσι, αν  ήταν τόσο απλά τα ζητήματα θα είχαμε ξεμπερδεψει με την μεταφυσική αιώνες τώρα.
sent from mTHMMY  
« Last Edit: November 06, 2018, 09:33:50 am by Αλντεμπαράν » Logged

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/75/Kemenche-Salut_de_trebizonde-Danse_aux_sabres.jpg
Σουλης
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θκο μας παιδακ

View Profile
« Reply #9 on: November 06, 2018, 13:14:53 pm »

Quote from: Αλντεμπαράν on November 06, 2018, 09:25:46 am
Να αποποιηθεις την ευθύνη απέναντι στον εαυτό σου ή στην κοινωνία; Γιατί στον μεν πρώτο, δεν χρειάζεται η πίστη σε κάποιο εξωτερικό θέλημα παρά η θέληση να γλυτώσεις τον εαυτό σου από ποινες, την οποία και θα είχε και έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων εκεί έξω. Ωστόσο, η προσωπική άποψη δεν είναι το κριτήριο ενοχής στην κοινωνία μας και δε πα να λες ότι αμαρτήσαμε και έπεσε η γέφυρα, η δίκη θα αποφανθεί με άλλα κριτήρια (μεροληπτικα και πάλι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων  αλλά αυτό είναι ξεχωριστό ζήτημα).  

Κοινώς, την τάπα θα την φας, ή ορθότερα δεν υπάρχει περίπτωση να ήσουν εργολάβος ή να σε προσλάμβανε εργολάβος με τέτοια αντίληψη. Συνεπώς μιλάμε για αυθαίρετο παράδειγμα και όχι για ένα παράδειγμα που να καταδεικνύει την αναγκαιότητα ποινικοποίησης των μεταφυσικών, και όχι υπερφυσικών, αναζητήσεων των ανθρώπων.

Στο ότι οι τρελοί δεν πρέπει να χτίζουν γέφυρες, ναι συμφωνώ αλλά και αυτό είναι άσχετο εν προκειμένω.

Έχεις υπέρ απλουστευσει την έννοια της πίστης και την αντιλαμβάνεσαι σαν ζογκλερικα, δεν είναι έτσι, αν  ήταν τόσο απλά τα ζητήματα θα είχαμε ξεμπερδεψει με την μεταφυσική αιώνες τώρα.
sent from mTHMMY  
απεναντι στην κοινωνια εννοω, και ναι ισως να ηταν υπεραπλουστευτικο το παραδειγμα. Δεν ηθελα τοσο να καταδειξω το οτι κανεις δεν μπορει να κανει σωστα τη δουλεια του οντας πιστος αλλα το οτι δεν εχει τη σωστη κοινωνικη συνειδηση για να το κανει γιατι ο ιδιος συγχεει βασικα πραγματα.
για μενα τουλαχιστον, υπηρξε μια φυσικη διαδικασια η πνευματικη ωριμανση μεσα απο την φοιτηση μου στο τημμυ. ειλικρινα οι αντιστασεις που προβαλλουν καποιοι φοιτητες μας μου φαινονται εντελως ως αμυνες, και για αυτο κανω και πιο περιφρονητικα σχολια. Δεν πιστευω δλδ οτι βρισκονται σε αγνοια, οπου το προβλημα θα ηταν συνθετοτερο, και σ'αυτο συμφωνω, αλλα σε μια αμυνα που καποια στιγμη πρεπει να ωριμασουν ωστε να σπασουν.

μη φοβάσαι δεν θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν. Και ως ιδιωτικό μονοπωλιο (μαζι με τα αεροπλάνα του Βγενό και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ) θα μας γαμήκουν.
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #10 on: November 06, 2018, 13:50:25 pm »

Quote from: Σουλης on November 06, 2018, 13:14:53 pm
απεναντι στην κοινωνια εννοω, και ναι ισως να ηταν υπεραπλουστευτικο το παραδειγμα. Δεν ηθελα τοσο να καταδειξω το οτι κανεις δεν μπορει να κανει σωστα τη δουλεια του οντας πιστος αλλα το οτι δεν εχει τη σωστη κοινωνικη συνειδηση για να το κανει γιατι ο ιδιος συγχεει βασικα πραγματα.
για μενα τουλαχιστον, υπηρξε μια φυσικη διαδικασια η πνευματικη ωριμανση μεσα απο την φοιτηση μου στο τημμυ. ειλικρινα οι αντιστασεις που προβαλλουν καποιοι φοιτητες μας μου φαινονται εντελως ως αμυνες, και για αυτο κανω και πιο περιφρονητικα σχολια. Δεν πιστευω δλδ οτι βρισκονται σε αγνοια, οπου το προβλημα θα ηταν συνθετοτερο, και σ'αυτο συμφωνω, αλλα σε μια αμυνα που καποια στιγμη πρεπει να ωριμασουν ωστε να σπασουν.
Να ξέρεις ότι πολλοί που πιστεύουν έχουν περάσει από το στάδιο που βρίσκεσαι τώρα, γι'αυτό μην είσαι τόσο αλαζόνας.

Σουλης
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θκο μας παιδακ

View Profile
« Reply #11 on: November 06, 2018, 14:01:52 pm »

Quote from: Argirios on November 06, 2018, 13:50:25 pm
Να ξέρεις ότι πολλοί που πιστεύουν έχουν περάσει από το στάδιο που βρίσκεσαι τώρα, γι'αυτό μην είσαι τόσο αλαζόνας.
τι εννοεις, οτι περασαν απο το σταδιο του να μην πιστευουν πρωτα?

Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #12 on: November 06, 2018, 14:08:00 pm »

Quote from: Σουλης on November 06, 2018, 14:01:52 pm
τι εννοεις, οτι περασαν απο το σταδιο του να μην πιστευουν πρωτα?
Και αυτό, αλλά και η θεώριση ότι η πίστη είναι θέμα μη ανεπτυγμένου μυαλού και ανωριμότητας.

sent from mTHMMY 

TrueForce
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κλέβω Μπάτσους

View Profile
« Reply #13 on: November 06, 2018, 16:10:28 pm »

Μην πιστεύετε ρε μαλάκες στον θεό.

c0ndemn3d's da b0sS

Ηλεκτρονική ο τομέας της βίας, του punk και της αλητείας
 Knuppel guitar  Cool
Katarameno
Διεστραμμένος

View Profile WWW
Re: Εκκλησιαστ. Ιερείς vs τραγιά, προσφορά vs προπαγάνδα
« Reply #14 on: November 06, 2018, 16:48:43 pm »

Η συζήτηση μου θύμισε το:
- Ναι, μα ποιος έφτιαξε τον κόσμο πριν από το big bang? Ο Θεός!
- Με την ίδια λογική, και τον Θεό ποιος τον έφτιαξε? Άλλος Θεός? n levels θεών έχουμε?
« Last Edit: November 06, 2018, 18:21:25 pm by Chandler » Logged

Pages: [1] 2 3 ... 5 Go Up Print
Jump to: