• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 08:29:43 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 08:29:43 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 14
Guests: 82
Total: 96
sigklitiki
smaragdis
stavrosk
jimalexoud
chris_p30
Joaakim
gpap
hacky
Geoth
mixkats
valantis
kvas
Saint_GR
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Συζήτηση για το Πανεπιστημιακό Άσυλο (με αφορμή το τόπικ για τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 Go Down Print
Author Topic: Συζήτηση για το Πανεπιστημιακό Άσυλο (με αφορμή το τόπικ για τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ)  (Read 20436 times)
TrueForce
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κλέβω Μπάτσους

View Profile
Re: Συζήτηση για το Πανεπιστημιακό Άσυλο (με αφορμή το τόπικ για τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ)
« Reply #60 on: May 10, 2017, 22:34:06 pm »

Γιατι η κατασταση που υπαρχει τωρα, χωρις άσυλο, δεν υπήρχε 5-6 χρόνια πριν, που υπήρχε το άσυλο.

c0ndemn3d's da b0sS

Ηλεκτρονική ο τομέας της βίας, του punk και της αλητείας
 Knuppel guitar  Cool
giannis83er
Guest
Re: Συζήτηση για το Πανεπιστημιακό Άσυλο (με αφορμή το τόπικ για τα ναρκωτικά στο ΑΠΘ)
« Reply #61 on: May 10, 2017, 22:40:42 pm »

Quote from: TrueForce on May 10, 2017, 22:34:06 pm
Γιατι η κατασταση που υπαρχει τωρα, χωρις άσυλο, δεν υπήρχε 5-6 χρόνια πριν, που υπήρχε το άσυλο.

Ναι σε αυτό μάλλον έχεις δίκιο (επειδή είμαι καινούριος και δεν τα ξέρω τόσο καλά), αλλά -τουλάχιστον- τα ίδια ακουγόταν και για τα Πανεπιστήμια ακόμα και πριν καταργηθεί το άσυλο, επομένως το πρόβλημα με τα ναρκωτικά και εκείνη η κατάντια ήταν και ειναι δεδομένα εδώ και καιρό.
Απλά συμβιβάζεσαι δυστυχώς, εκτός και αν γίνει κανένα θαύμα ή κινητοποιηθούν φοιτητές ώστε να λυθεί αυτό το πρόβλημα

ΥΓ ειναι ντροπη να κινουνται ναρκωτικα ετσι ανοιχτα σε πανεπιστημιακο χωρο, αλλα απο την αλλη τι να κανεις;
paul
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #62 on: May 11, 2017, 10:26:34 am »

Η πλειοψηφια του κοσμου δεν γνωριζει οτι το ασυλο εχει καταργηθει. Αυτο το λεω απο προσωπικη εμπειρια μετα απο συζητηση με ανθρωπους εκτος πανεπιστημιου που ηταν δυσαρεστημενοι με το εμποριο ναρκωτικων που λαμβανει χωρα εντος του.

Τι σημαινει αυτο?

Οτι ο απλος κοσμος ακομα πιστευει οτι για ολες τις πραξεις ανομιας εντος του πανεπιστημιου ευθυνεται το ασυλο και κατ'επεκταση οι φοιτητες που το υπερασπιζονται.

Σαφως και η αστυνομια αφηνει να εξελιχθει το εμποριο εντος του πανεπιστημιου με στοχο να μενουν οσο το δυνατον πιο καθαρες οι υπολοιπες γειτονιες της Θεσσαλονικης. Παραλληλα καταφερνουν να αποποιηθουν των ευθυνων τους καθως η κοινη γνωμη ριχνει το φταιξιμο στο ασυλο που δεν υπαρχει και οχι σε αυτους.

Απλα πραγματα, τι λεμε τωρα ?  Cheesy

Σε ολα τα υπολοιπα που αναφερει #To_φαινομενο_Kiroi (sic), αδυνατω να απαντησω. Οχι μονο εδω, σε ολα τα θεματα που γραφει.
Το μονο που εχω να πω ειναι το εξης...Γιατι πρεπει υποχρεωτικα να γινουμε Γερμανια, Ολλανδια, Σουηδια?
Θελετε να γινουμε Κουβα?
http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/362096/thelete-na-ginoume-kouva
Kiroi_Senko
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #63 on: May 11, 2017, 11:13:15 am »

Το άσυλο έχει καταργηθεί τύπικα αλλά ακόμα έχει κάποια, έστω και μειωμένη ισχύ, όσο υπάρχουν ομάδες φοιτητών αλλά και πολιτών που το υπερασπίζονται. Όσοι πιστευούν ότι ένας αστυνομικός μπορεί να κάνει τη δουλειά του το ίδιο εύκολα εντός και εκτός πανεπηστιμίου μάλλον δεν έχουν καλή αντιλήψη της πραγματικότητας ή προπαγανδίζουν για άλλους λόγους. Βέβαια όπως είπα και πιο πάνω, όσο όλος και περισσότερος κόσμος συνειδητοποιεί πόσο επιβλαβής είναι αυτή η νοοτρόπια τόσο θα πλησίαζουμε την υγειή κατάσταση που επικρατεί στο εξωτερικό. Ωπού αν ενάς ή ομάδα αστυνομικών μπει για να σταματήσει μειοψηφικές ομάδες από το να κάνουν φθορές ή να πουλήσουν ναρκωτικά επικροτείται δεν χλευάζεται. Σε άλλες περιπτώσεις φυσικά αν κάνει καταχρήση εξουσίας χλευάζεται αλλά υπάρχει μία ισορροπία και όχι το μαυρό-ασπρό που επικράτει εδώ.

Το άσυλο δεν ευθυνόταν αποκλειστικά για τις πράξεις ανομίας σίγουρα όμως τις συγκάλειπτε. Κανείς δεν είναι τόσο αφελής για να υποστηρίξει ότι έφταγε μόνο το άσυλο. Αλλώστε η πιο περιτράνη αποδείξη ότι δεν έφταιγε μόνο αυτό είναι ότι τα φαινόμενα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν. Υπάρχουν και ένα σώρο αλλοί πιο σημαντικοί παραγόντες όπως η κρίση που έχει αυξήσει την εγκληματικότητα εντός και εκτός πανεπηστιμιών. Μου προκάλει εντύπωση που δεν μπορούμε ακόμα σαν μηχανικοί να ξεχωρίσουμε τη διαφορά μεταξύ συσχέτισης και αιτιότητας.

Από το να συμπαιράνουμε ότι δεν έφταιγε μόνο το άσυλο μέχρι να φτάσουμε στο σήμειο να υποστηρίξουμε ότι το άσυλο βοήθουσε στην καταπολέμηση του φαίνομενου (κάτι τελειώς ανυπόστατο) υπάρχει ένα λογικό αλμά που δεν κάνει ούτε ο Αδώνις Γεωργιάδης στα κάλα του.  Tongue

Αν θες να γίνεις Κουβά φίλε μου η άποψη σου είναι πέρα για πέρα αποδεκτή, γιατί είναι ειλικρινείς. Απλά εμένα δεν θα μου άρεσε να ζω σε μία χώρα ώπου η ομοφυλοφιλοί δεν έχουν δικαιώματα και οι πολιτικοί αντιπάλοι του καθεστώτος εξορίζονται. Προτιμώ τις άλλες που ανέφερες και όσο πέρνα από το χέρι μου θα αγωνίζομαι για να μην γίνει η Ελλάδα Κουβά.  Tongue
« Last Edit: May 11, 2017, 11:28:22 am by Kiroi_Senko » Logged
Πάτρικ Αστέρης
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Aπ'τον καιρο που επινααααα

View Profile
« Reply #64 on: May 11, 2017, 12:46:24 pm »

Ρε φίλε επειδή λες για το άσυλο, στο ΑΠΘ κιόλας που από Όσο θυμάμαι έχεις πει ότι δεν ήσουν εδώ φοιτητής
Το ότι η αστυνομία μπαίνει οπότε γουστάρει μέσα Δεν θα μας το πεις Εσύ
Εμείς το βλέπουμε κάθε μέρα
από τότε που δεν έχουμε άσυλο ξέρεις τι έχει κάνει η Καλή σου αστυνομία;
1)Έχει κατεβάσει την κεραία του 1431αμ
2)στέλνει ΜΑΤ για να καταστείλει ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ φοιτητικές κινητοποιήσεις (βλ παμακ Πριν από κάνα μήνα, απειλές λαοπουλου Πριν από κάποια χρόνια )
3)προσαγαγει άσχετο κόσμο που απλά Μπορεί να ήταν βράδυ εκεί και να έπινε μπύρες
4)ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΟΎΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΕΞΌΦΘΑΛΜΑ
Για μένα ακόμα και η μετακίνηση της πιάτσας στο Πολυτεχνείο πλέον έχει γίνει εσκεμμένα
μην ξεχνάτε ότι το Πολυτεχνείο ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΙ να είναι το πιο ανοικτό στην κοινωνία κτήριο στο ΑΠΘ

Και τα παρτάλια οι σκέεεεεψεις μαααααας
paul
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #65 on: May 11, 2017, 17:33:06 pm »

Εγω δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι υπαρχει αυτο το thread...

Τα μερη που παρεχουν ασυλο σε ανθρωπους οριζονται απο τους νομους του κρατους.
Εφοσον το κρατος εχει αποχαρακτηρισει τα πανεπιστημια ως χωρους ασυλου η αστυνομια μπορει να σουλατσαρει ανενοχλητη στους χωρους του.

Αυτο που χαρακτηριζει ενα μερος που παρεχει ασυλο ειναι η ανικανοτητα της πολιτειας να σε "αγγιξει" οσο βρισκεσαι στα ορια του. Κατι τετοιο νομικα δεν ισχυει πλεον για τα πανεπιστημια.

Το εμποριο ναρκωτικων συνεχιζεται εντος του πανεπιστημιου γιατι αυτο βολευει την πολιτεια.
Fantine
Veteran

View Profile
« Reply #66 on: May 11, 2017, 23:54:04 pm »

Τα εκτός θέματος post μεταφέρθηκαν στον Κάδο. Stay on topic!
« Last Edit: May 12, 2017, 00:09:49 am by rspappas » Logged

Quote from: TrueForce
Διαβάστε σαν μανιακοί, γράψτε σαν μανιακοί και μετά βάλτε το another one bites the dust να παίζει στο φουλ.

Just do it!
Kiroi_Senko
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #67 on: May 12, 2017, 00:12:12 am »

Έλα Πάτρικ, σόρρυ για την ετεροχρονισμένη απάντηση. Κοιτά πραγματικά αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφεις τότε το άσυλο θα πρέπει να επιστρέψει και κακώς καταργήθηκε. Το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας ή τρολαρίσματος. Αλλά πραγματικά και εγώ φοιτητής ήμουν, και μάλιστα αρκετά συχνά βόλταρα στους χώρους του ΔΠΘ αργά και δεν είδα ούτε στο ελάχιστο αυτά που αναφέρεις. Εντάξει άλλη πόλη η Ξάνθη και άλλη η Θεσσαλονική αλλά είχα και φίλους στο ΑΠΘ και από αυτά μου λέγαν που παραφαίνεται υπερβολική η εικόνα που περιγράφεις.

Για το 1) απάντησε ήδη ο Web, για το 2) έχουν δει πολλές τέτοιες "ειρηνικές" διαδηλώσεις τα μάτια μου όποτε είμαι κάπως δύσπιστος. πχ.

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=4p35dvTBqJc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4p35dvTBqJc</a>

Δηλαδή εδώ τους είπαν να μπει μια αντιπροσωπεία και αυτοί τι ακριβώς ήθελαν? Να μπουν όλοι αυτοί μέσα με τα καδρόνια? Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αν πρόκειται να γίνει κάποια εκδήλωση και πρόκειται να γίνει παραλλήλα διαδήλωση από φοιτητικές ομάδες με ανάλογο παρελθόν πρέπει να παρθούν κάποια μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της. Οι πρυτάνεις δεν είναι τίποτα διαβολικοί τύποι που έχουν μένος κατά των φοιτητών. Ούτε πιστεύω τους αρέσει η εικόνα των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν το έχουμε πολύ με τις ειρηνικές διαδηλώσεις, κακά τα ψέμματα, ακόμα και αν στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεις το δίκαιο ήταν με τη μεριά των φοιτητών.

Και το 3) υπερβολικό μου φαίνεται. Προσαγωγή στο τμήμα χωρίς λόγο και αιτία δεν έχω δει/ακούσει πότε να συμβαίνει. Ίσως και να έγινε αλλά επέτρεψε μου να πιστεύω πως θα ταν μεμωνομένο περιστατικό. Βασικά δεν ξέρω αν είναι καν νόμιμο, ας μας πει κάποιος γνώστης. Για κατάχρηση εξουσίας μου κάνει.

Στο 4) συμφωνώ, αυτό συμβαίνει όμως εντός και εκτός πανεπιστημίου. Αυτό που λες ότι έχει γίνει σκοπίμως η μετακίνηση της πιάτσας και μάλιστα με κυβέρνηση "αριστέρας" που είναι υπέρ των δημοσιών και κατά των ιδιωτικών που το βασίζεις? Αυτοί που υποστηρίζουν ιδιωτικά πανεπιστήμια, όπως εγώ καλή ώρα, δεν επιζητούν ένα υποβαθμισμένο δημόσιο, κάθε άλλο. Η επιχειρηματολογία υπέρ των ιδιωτικών βασίζεται σε άλλους λόγους, κυρίως οικονομικούς, ανταγωνιστικούς αλλά και φιλελεύθερους (δηλαδή ότι δεν θα έπρεπε να απογόρευεις σε κάποιον να προσφέρει κάτι τόσο κοινωφελές όπως η εκπαίδευση).

ΥΓ. Ευχαριστούμε Fantine για το καθάρισμα και συγγνώμη εκ μέρους μου για τα οφφ-τόπικ.
« Last Edit: May 12, 2017, 00:19:57 am by Kiroi_Senko » Logged
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #68 on: May 12, 2017, 00:32:28 am »

Quote from: Kiroi_Senko on May 12, 2017, 00:12:12 am

το 3) υπερβολικό μου φαίνεται. Προσαγωγή στο τμήμα χωρίς λόγο και αιτία δεν έχω δει/ακούσει πότε να συμβαίνει. Ίσως και να έγινε αλλά επέτρεψε μου να πιστεύω πως θα ταν μεμωνομένο περιστατικό. Βασικά δεν ξέρω αν είναι καν νόμιμο, ας μας πει κάποιος γνώστης. Για κατάχρηση εξουσίας μου κάνει.

Έλα τώρα, πές ότι τρολλάρεις.
Βασικά (χωρίς ίχνος ειρωνείας) από αυτή τη φράση σου και μόνο φαίνεται πόσο μικρή επαφή έχεις με την πλειονότητα του κόσμου στην Ελλάδα που ακούει "μπάτσος" και χέζεται . Ότι δηλαδή η καταγωγή σου, οι συγγενείς σου, οι παρέες σου κλπ ανοίκουν σε συγκεκριμένοι κοινωνικοπολιτικό χώρο.
Πάρα πολύς κόσμος ακούει "μπάτσος" και ασπρίζει ολόκληρος, και όχι μόνο αναρχοαριστεροφρικιά, αλλά και άτομα που εσύ θα τους περιέγραφες ως "φιλήσυχους πολίτες".
Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να μην έχεις ακούσει για τις προληπτικές προσαγωγές της ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή με 3 νανοσεκόντ γκουκλάρισμα θα δεις άρθρα που λέει "40 προληπτικές προσαγωγές έκανε η αστυνομία πριν το Χ ιβέντ".
Και προληπτική προσαγωγή, για να το διευκρινίσουμε, σημαίνει ότι δεν έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΑ, δεν κουβαλάς ΤΙΠΟΤΑ παράνομο πάνω σου(αλλιώς η προσαγωγή θα μετατρεπόταν σε σύλληψη), απλά ο μπάτσος θέλεις να σε ταλαιπωρήσει και να σε πάει στο τμήμα.

Αν και μέχρι τώρα στο τόπικ δεν έχω ποστάρει ούτε ένα "βιωματικό στάτους", να πω ότι το 2006/2007 , καθώς και τα επόμενα χρόνια, το ΑΠΘ είχε τόσο κόσμο και τόση ζωντάνια που τα ντιλέρια ούτε απέξω δεν μπορούσαν να περάσουν. Και μάλιστα ώρες-ώρες , από τότε κιόλας, τα σπρώχνανε οι μπάτσοι μέσα στο πανεπιστήμιο, αλλά η φοιτητική αντίσταση ήταν αρκετή για να κρατήσει μακριά τους πρεζέμπορους....
Τώρα, χωρίς το άσυλο, η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ έχει 2πλασιαστεί. και δεν χρειάζονται επίσημα στοιχεία, ρώτα οποιονδήποτε έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια στο πανεπιστήμιο (από φοιτητές που γίνανε διδακτορικοί μέχρι καθηγητές) και το ίδιο θα σου πει.

YARRRRRRRRRRRRRR
Kiroi_Senko
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #69 on: May 12, 2017, 00:52:29 am »

Τα άρθρα στο ίντερνετ άμα δεν είναι από αξιόπιστη πηγή δεν μου λένε και πολλά. Είμαι σίγουρος ότι και μετά το περιστατικό στο βίντεο που ανέβασα καμιά δεκάρια σάιτ τύπου indymedia θα κάναν λόγο για ειρηνική διαδήλωση των ΕΑΑΚ και απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ. Πράγμα που είναι εμφανές από το βίντεο ότι δεν έγινε. Η ειρηνική διαδήλωση ήταν ένας κομματικός "στρατός" με μάσκες και καδρόνια. Και έτσι κάπως εύκολα οι δύο-τρεις στοχευμένες προσαγωγές γίνονται 40 και 50 προσαγωγές σε αθώους φοιτητές. Άλλωστε ο Πάτρικ μίλησε για άτομα που απλά πίνουν την μπύρα τους εντός του κάμπους.

Όχι τίποτα άλλο με την όλη φάση με βάζετε να λέω πράγματα που φαίνεται ότι και καλά υποστηρίζω τα ΜΑΤ, τα οποία πραγματικά δεν θα έπρεπε να έχουν κανένα λόγο ύπαρξης σε ένα πανεπιστήμιο. Είναι θλιβερό θέαμα το λιγότερο.

Είναι γεγονός για μένα ότι ο μέσος όρος ευφείας ενός ΜΑΤατζή είναι χαμηλός, έξου κατα ποσοστά που δίνουν στην ΧΑ αλλά έχω την εντύπωση ότι τα παραλέτε λίγο.

Γκοντ, η εγκληματικότητα ανέβηκε εντός και εκτός πανεπιστημιών πρωταρχικά λόγω της κρίσης, δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς αυτό, είναι καταγεγραμμένο στατιστικά. Και αν πάμε να πιούμε μία μπύρα εγώ και εσύ στο ΑΠΘ βράδυ, δεν νομίζω να έρθει κανένας αστυνομικός να μας πάει για προσαγωγή. Αν πήγαιναν έτσι απλά φοιτητές στο τμήμα μιλάμε για καθεστώτα άλλων χώρων και θα πρέπει να έχει ήδη κινηθεί η πρυτανεία. Αλλά δεν πιστεύω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο μέχρι να δω καμιά απόδειξη. Τόσους επαναστάτες έχει εδώ το φόρουμ, γιατί δεν έκαναν κάποια καταγγελία ότι τους πήγαν στο τμήμα στα καλά του καθουμένου με στοιχεία?
« Last Edit: May 12, 2017, 00:55:42 am by Kiroi_Senko » Logged
The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #70 on: May 12, 2017, 01:29:42 am »

Quote from: Godhatesusall on May 12, 2017, 00:32:28 am
Έλα τώρα, πές ότι τρολλάρεις.
Βασικά (χωρίς ίχνος ειρωνείας) από αυτή τη φράση σου και μόνο φαίνεται πόσο μικρή επαφή έχεις με την πλειονότητα του κόσμου στην Ελλάδα που ακούει "μπάτσος" και χέζεται . Ότι δηλαδή η καταγωγή σου, οι συγγενείς σου, οι παρέες σου κλπ ανοίκουν σε συγκεκριμένοι κοινωνικοπολιτικό χώρο.
Πάρα πολύς κόσμος ακούει "μπάτσος" και ασπρίζει ολόκληρος, και όχι μόνο αναρχοαριστεροφρικιά, αλλά και άτομα που εσύ θα τους περιέγραφες ως "φιλήσυχους πολίτες".
Δηλαδή δεν είναι δυνατόν να μην έχεις ακούσει για τις προληπτικές προσαγωγές της ΕΛ.ΑΣ. Δηλαδή με 3 νανοσεκόντ γκουκλάρισμα θα δεις άρθρα που λέει "40 προληπτικές προσαγωγές έκανε η αστυνομία πριν το Χ ιβέντ".
Και προληπτική προσαγωγή, για να το διευκρινίσουμε, σημαίνει ότι δεν έχεις κάνει ΤΙΠΟΤΑ, δεν κουβαλάς ΤΙΠΟΤΑ παράνομο πάνω σου(αλλιώς η προσαγωγή θα μετατρεπόταν σε σύλληψη), απλά ο μπάτσος θέλεις να σε ταλαιπωρήσει και να σε πάει στο τμήμα.

Αν και μέχρι τώρα στο τόπικ δεν έχω ποστάρει ούτε ένα "βιωματικό στάτους", να πω ότι το 2006/2007 , καθώς και τα επόμενα χρόνια, το ΑΠΘ είχε τόσο κόσμο και τόση ζωντάνια που τα ντιλέρια ούτε απέξω δεν μπορούσαν να περάσουν. Και μάλιστα ώρες-ώρες , από τότε κιόλας, τα σπρώχνανε οι μπάτσοι μέσα στο πανεπιστήμιο, αλλά η φοιτητική αντίσταση ήταν αρκετή για να κρατήσει μακριά τους πρεζέμπορους...
Τώρα, χωρίς το άσυλο, η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ έχει 2πλασιαστεί. και δεν χρειάζονται επίσημα στοιχεία, ρώτα οποιονδήποτε έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια στο πανεπιστήμιο (από φοιτητές που γίνανε διδακτορικοί μέχρι καθηγητές) και το ίδιο θα σου πει.

Με το εκτενές ποστ σου, σε άλλα σημεία συμφωνώ , ενώ για αλλα δεν έχω προσωπική αποψη. Αλλα για το βιωματικό στάτους έχω πολλές πολλές επιφυλάξεις.
Το 2006/2007 ήταν εκείνη η μεγάλη κατάληψη που κράτησε 4 μήνες. Το πανεπιστήμιο ήταν πιο άδειο από ποτε, αφου οι παραταξιακοι (τρίτος στη σειρα, Καταραμένο) με το πρόσχημα ότι "εφαρμόζαν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων" είχαν απενεργοποιήσει τα ασανσερ και είχαν γεμίσει τις σκάλες με σπασμένα τραπέζια και άλλα έπιπλα, για να εμποδίσουν τα μέλη ΔΕΠ και τους διδακτορικούς να πηγαίνουν στα γραφεία τους. Θα αποκλείσεις τον καθηγητή (που παίρνει τον μισθό του βρέξει-χιονίσει) από το γραφείο του και θα τον απαλλάξεις από τα μαθήματα για 4 μήνες και αυτός θα κλάψει με μαύρο δάκρυ... ποιος προάσπιζε το άσυλο, τα 10 άτομα που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο και παίζανε τάβλι ;;
Σας παρακαλώ τώρα...
Ο φοιτητικός συνδικαλισμός ήταν στο peak του, ασυδοσία, βάλτωμα (ιδιαίτερα τα παιδιά που διναν ενοίκια, είχαν πρόβλημα) η σχολή  εκλεινε επ αόριστον και για ψύλλου πήδημα, μια παρακμή . Δεν αναφέρομαι μόνο στο 4μηνο της κατάληψης , οι στάσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας επ αόριστον ήταν συνήθεις. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ήταν εμφανέστατο ότι κάποιοι φοιτητές λειτουργούσαν ως ενεργούμενα κομμάτων .
Αν εκείνο ήταν το υγιές πανεπιστήμιο και το υγιές άσυλο, τότε τι να πω. Με τις υπερβολές που χρησιμοποιεί ο Kiroi συχνά κι εγώ διασκεδάζω, αλλά επιασες μια περίοδο (2006,2007,2008...) που πραγματικά κάνουν τα λεγόμενά του να φαίνονται τόσο μέσα στην πραγματικότητα, τόσο ρεαλιστικά ...
Οπότε, η επόμενη μου σκέψη ήταν :

Α, εκείνο ήταν το πανεπιστημιακό ασυλο ; Πάλι καλά που καταργήθηκε !!

« Last Edit: May 12, 2017, 03:24:01 am by The Web » Logged

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #71 on: May 12, 2017, 02:44:27 am »

πάλι καλά που καταργήθηκε το άσυλο και τώρα πήραμε όλοι πτυχίο και είτε α) εξαφανιστήκαμε ο καθένας σε μια διαφορετική γωνιά του πλανήτη να βρούμε αξιοπρεπή δουλειά είτε β) δουλεύουμε σουβλατζίδες είτε χαμηλόμισθοι με 800 ευρώ και 60 ώρες δουλειά την εβδομάδα.Γενικά, αναρωτήθηκες ποτέ γιατί έφαγες το τυράκι ότι έφταιγε για όλα το άσυλο και οι φοιτητικοί σύλλογοι ήταν κάτι κομματόσκυλα? που είναι η θέση στο κόμμα για μένα να γυρίσω να την πάρω ρε αδερφέ. Θα είχε πλάκα να βάλω πλαίσια από ΓΣ του 2007 που τότε μας λέγατε όλοι "είστε υπερβολικοί". Μετά από 10 χρόνια, και λίγα λέγαμε. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την σημερινή πραγματικότητα ούτε στα όνειρά μας.

Το άσυλο καταργήθηκε, και όπως είπαμε τώρα οι πρεζέμποροι αλωνίζουν.Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.
Το άσυλο ήταν και άσυλο διεκδίκησης. Θυμάται κανείς την Κ. κούνεβα? Η εταιρεία που διέπραξε την απόπειρα δολοφονίας αυτή (ΟΙΚΟΜΕΤ) ήταν ίδιων συμφερόντων με την εταιρεία που είχε την καθαριότητα στο ΑΠΘ(οικολογική). Προφανώς τότε ο γιαννακουδάκης(αντιπρύτανης) αρνήθηκε να κυρίξει έκπτωτη την εργολαβία ενώ είχε τον νόμο στο μέρος του(για εντίστοιχο εργατικό έγκλημα, όχι με οξύ αλλά με μπράβους, είχε καταδικαστεί η οικολογική). Και η οικολογική, με άλλη μορφή, ζει και βασιλεύει στις δημόσιες εργολαβίες ακόμα και τώρα. Ίδιο αφεντικό-ίδιες πρακτικές με το 2008: Ξύλο(κυριολεκτικά) σε όποιον διεκδικεί τα δικαιωμάτα του, και κατάφορη παραβίαση των νόμων ώστε να μεγιστοποιήσει το κέρδος του. Είχαμε και έχουμε(απ 'όσο ξέρω δηλαδή) ακόμα σύγχρονους δουλέμπορους να προσφέρουν σύγχρονους δούλους στο πανεπιστήμιο.
Ή μήπως θυμάται κανείς ποιος έκλεψε εκατομύρια από το πετρέλαιο της πολυτεχνικής? Και πως το κάλυψε η πρυτανία και κανείς δεν τιμωρήθηκε?
Ή μήπως ξέχασε κανείς πως επιφανείς καθηγητές του τμήματος μας φάγανε εκατομύρια για να στήσουν wireless(ποτέ δεν έγινε τίποτα, μέχρι που ήρθε το eduroam από άλλο κονδύλιο και με άλλες προδιαγραφές)
Όλες αυτές οι διεκδικήσεις, και άλλες πόσες που δεν χωράνε σε ένα ποστ, εν μέρει μπόρεσαν να γίνουν λόγω του ασύλου. Αλλά όχι του ασύλου σαν 10 γραμμές σε ένα νομοσχέδιο, αλλά του ασύλου ως ιδέα βαθιά ριζωμένη στους περισσότερους φοιτητές. Το που καταλήξαμε δεν χρειάζεται να το σχολιάσω, το βλέπετε με τα μάτια σας.

« Last Edit: May 12, 2017, 02:48:09 am by Godhatesusall » Logged

YARRRRRRRRRRRRRR
Kiroi_Senko
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #72 on: May 12, 2017, 03:10:19 am »

Quote from: Godhatesusall on May 12, 2017, 02:44:27 am
πάλι καλά που καταργήθηκε το άσυλο και τώρα πήραμε όλοι πτυχίο και είτε α) εξαφανιστήκαμε ο καθένας σε μια διαφορετική γωνιά του πλανήτη να βρούμε αξιοπρεπή δουλειά είτε β) δουλεύουμε σουβλατζίδες είτε χαμηλόμισθοι με 800 ευρώ και 60 ώρες δουλειά την εβδομάδα.

Θαρρώ πως το έγραψες πάνω στη φουριά σου γιατί εδώ τουλάχιστον είναι καταφανές ότι γι΄αυτό ευθύνεται η κρίση και όχι η κατάργηση του ασύλου. Σε λίγο θα μας πείτε ότι αφού και οι φόροι αυξήθηκαν μετά την κατάργηση του άσυλου, εκεί εξηγείται η αύξηση τους.  Συσχέτιση δεν σημαίνει αιτιότητα που να πάρει.. Tongue Εσύ ειδικά ξέρω ότι το γνωρίζεις.

Να βγάλεις πλαίσια του 2007 να μας πει τι? Ότι προέβλεπαν το χάλι που θα έρθει? Και εγώ που ήμουν φιλέλες το ξέρα αφού η χώρα είχε ανίκανη ηγεσία (ναι αναφέρομαι στη ΝΔ) και ένα λαό μπολιασμένο στη πελετοκρατία, το άρρωστο συνδικαλισμό, την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και τη διαφθορά. Η λύση που πρότειναν ποια ήταν? Αυτό έχει σημασία. Γιατί εγώ οι περισσότερες λύσεις που θυμάμαι περιορίζονταν σε δύο λέξεις: ΟΧΙ και κατάληψη. Η ουτοπικές θεωρητικές φαμφάρες με πλήρη αγνοία των γεωπολιτικών και οικονομικών συνθηκών της Ελλάδας και της ΕΕ. Πραγματικά αν έχεις πλαίσια από τότε σε εκπλιπαρώ να τα ανεβάσεις να δούμε τις λύσεις που πρότειναν. Και φυσικά ο τρόπος που τις διεκδίκησαν όπου για παίξουν φτηνά πολιτικά παιχνίδια στέρησαν από φοιτητές εξάμηνα, νοίκια κτλ. Και τέλος με ποιο αποτέλεσμα? Φθορές, χάσιμο εξαμήνων και business as usual για το πολιτικό σύστημα.

Τέλος κανείς δεν έφαγε κανένα τυράκι ότι το άσυλο έφταιγε αποκλειστικά. Ακόμα και εγώ ο πιο "υπερβολικός φιλελές" δεν το είπα πουθένα. Πόσες φόρες είπα σε αυτό κιόλας το θρεντ ότι και για τα ναρκωτικά πχ. όχι απλά δεν έφταιγε μόνο το άσυλο αλλά άλλοι πολύ πιο σημαντικοί παράγοντες. Boldiasa το μόνο μάλιστα τρεις φόρες ρε Γκοντ, αμάν δηλαδή.  Tongue
« Last Edit: May 12, 2017, 03:17:46 am by Kiroi_Senko » Logged
The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #73 on: May 12, 2017, 03:19:49 am »

Quote from: The Web on May 12, 2017, 01:29:42 am

Κάποιος που διαβάζει στο παραπάνω ποστ μου ότι οι καταλήψεις γινότανε "για ψύλλου πήδημα" μπορεί και να θιχτεί , οπότε ας το αναλύσω λίγο. Μετά την είσοδο στα μνημόνια, τα προβλήματα τόσο της χώρας, όσο και της εκπαίδευσης διογκώθηκαν. Αρχισε το κράτος να προσπαθει να εξοικονομήσει πόρους από παντου - κι αυτό φάνηκε. Οπότε αν πριν το 2010 υπήρχαν Α λόγοι για να διαμαρτυρηθούν οι φοιτητές , μετά το 2010 έγιναν 5Α. Κι όμως οι επ αόριστον καταλήψεις των σχολών, που τις θεωρώ το πιο ακραίο μέτρο φοιτητικού συνδικαλισμού , εξαλείφτηκαν. Εγώ πιστεύω ότι οι νόμοι Μαριέττας Γιαννάκου, Διαμαντοπύλου κτλ. κτλ. που εισήγαγαν μία "εντατικοποίηση" των σπουδών , με ελάχιστες προβλεπόμενες βδομάδες μαθημάτων και απειλές κατά των "αιωνίων" φοιτητών , είναι αυτοί που έκαναν αυτήν την αλλαγή : αρχισαν οι φοιτητές να φοβούνται για το προσωπικό τους ακαδημαικό μέλλον , αν κάναν κινητοποιήσεις που παραλύουν το πανεπιστήμιο. Οι κινητοποιήσεις έγιναν πιο "συμβολικές" όπως και πρέπει να είναι, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των αιτημάτων.
Στο παραπάνω δεν νομίζω να παίζει ρόλο η κατάργηση του ασύλου. Τελικά από τη συζήτηση που έγινε εδω μέσα, το συμπέρασμα μου είναι το άσυλο δεν επέδρασε (θετικά ή αρνητικα) ούτε στη διακίνηση ναρκωτικών μέσα στο πανεπιστήμιο. Είναι δύο ασυσχέτιστα γεγονότα...

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Kiroi_Senko
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #74 on: May 12, 2017, 03:25:03 am »

Quote from: The Web on May 12, 2017, 03:19:49 am
Κάποιος που διαβάζει στο παραπάνω ποστ μου ότι οι καταλήψεις γινότανε "για ψύλλου πήδημα" μπορεί και να θιχτεί , οπότε ας το αναλύσω λίγο. Μετά την είσοδο στα μνημόνια, τα προβλήματα τόσο της χώρας, όσο και της εκπαίδευσης διογκώθηκαν. Αρχισε το κράτος να προσπαθει να εξοικονομήσει πόρους από παντου - κι αυτό φάνηκε. Οπότε αν πριν το 2010 υπήρχαν Α λόγοι για να διαμαρτυρηθούν οι φοιτητές , μετά το 2010 έγιναν 5Α. Κι όμως οι επ αόριστον καταλήψεις των σχολών, που τις θεωρώ το πιο ακραίο μέτρο φοιτητικού συνδικαλισμού , εξαλείφτηκαν. Εγώ πιστεύω ότι οι νόμοι Μαριέττας Γιαννάκου, Διαμαντοπύλου κτλ. κτλ. που εισήγαγαν μία "εντατικοποίηση" των σπουδών , με ελάχιστες προβλεπόμενες βδομάδες μαθημάτων και απειλές κατά των "αιωνίων" φοιτητών , είναι αυτοί που έκαναν αυτήν την αλλαγή : αρχισαν οι φοιτητές να φοβούνται για το προσωπικό τους ακαδημαικό μέλλον , αν κάναν κινητοποιήσεις που παραλύουν το πανεπιστήμιο. Οι κινητοποιήσεις έγιναν πιο "συμβολικές" όπως και πρέπει να είναι, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα των αιτημάτων.

Πολύ σωστός Web. Όσο για τα ναρκωτικά ναι, αφού δεν υπάρχει θέληση να καταπολεμηθεί το φαινόμενο, είτε άσυλο έχεις είτε όχι είναι πάνω κάτω το ίδιο. Το θέμα είναι ότι αν κάποια στιγμή υπάρξει θέληση, που δεν το βλέπω, η κατάργηση του ασύλου σαφώς κατά τη δική μου άποψη θα βοηθήσει το έργο αυτό.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 Go Up Print
Jump to: