• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:05:19 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 21:05:19 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 52
Guests: 113
Total: 165
evax
JoHn!
andyy
aris123321
JiMan5
jojos
Lmnop
Nikos_313
kimxnas
DimKaratzas
superkolios
Denisivo
ore525
tmpadasn
marwt
mmikelo
iliaspapam
mikebel
jimalexoud
kkon
malogeor
theofr
chrisbetas
LelisNiko
IBOURAS
aimgk
Anita
cheefler
Kyrisan
lasef
charalampos
idchatzi
pelopidt
mihanologos
mkostomanolaki
Petross
Pakapis5
Mr Watson
Retroman07
Katarameno
itsikou
ioathemar
noys
stefanos hios
Tesla_1
chrisg
ariadnipm
tasos gourd
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επιλογή τομέα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Επιλογή τομέα 2017
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Ωεοο;  (Voting closed: April 12, 2017, 00:09:55 am)
Ηλεκτρονικη - 18 (48.6%)
Ενεργεια - 8 (21.6%)
Τηλεπικοινωνιες - 11 (29.7%)
Total Voters: 34

Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Επιλογή τομέα 2017  (Read 7199 times)
mprizakias
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Επιλογή τομέα 2017
« Reply #15 on: January 12, 2017, 02:02:17 am »

Μετα απο αυτα που διαβαζω νομιζω ενδιαφερον θα ειχε και ενα poll για το ποσοι μετανιωσαν για την επιλογη τομεα Cool
laplacianee
Veteran
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #16 on: January 12, 2017, 02:04:01 am »

Quote from: lady_of_winter on January 12, 2017, 00:19:29 am
εγω θα λεγα παρατηστε την σχολη τωρα που προλαβαινετε Tongue

ή αυτό ή ηλεκτρονική  Grin

Warning: If you are reading this then this warning is for you. Every word you read of this useless fine print is another second of your life. Don't you have other things to do? Or are you so impressed with authority that you give respect and credence to all that claim it? Do you read everything you're supposed to read? Do you think everything you're supposed to think? Get out of your apartment. Meet a member of the opposite sex. Quit your job. Start a fight. Prove you're alive. If you don't claim your humanity you will become a statistic. *You have been warned.*
kaspas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: January 12, 2017, 02:19:44 am »

6ο εξάμηνο είχα παρακολουθήσει μαθήματα από ενέργεια και ηλεκτρονική, μου άρεσαν και οι 2 τομείς. Οι ενεργειακοί πρέπει να 'χετε καλούς καθηγητές αυτήν την εντύπωση μου δώσαν. Επέλεξα τελικά ηλεκτρονική μου φάνηκαν πιο ενδιαφέρον τα μαθήματα(7ο εξάμηνο και μετά, το 6ο στον τομέα ηλεκτρονικής μου άφησε κακή εντύπωση, ήθελα να αλλάξω τομέα). Τέλος πάντων ηλεκτρονική έχει πολλά ωραία μαθήματα και αντικείμενα να εστιάσεις. Ένα μεγάλο μείον για εσάς είναι ότι Πέτρου και Χασάπη νομίζω βγαίνουν σύνταξη του χρόνου και δεν ξέρω ποιοι θα τα έχουν.
mprizakias
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #18 on: January 12, 2017, 02:31:48 am »

Quote from: kaspas on January 12, 2017, 02:19:44 am
6ο εξάμηνο είχα παρακολουθήσει μαθήματα από ενέργεια και ηλεκτρονική, μου άρεσαν και οι 2 τομείς. Οι ενεργειακοί πρέπει να 'χετε καλούς καθηγητές αυτήν την εντύπωση μου δώσαν. Επέλεξα τελικά ηλεκτρονική μου φάνηκαν πιο ενδιαφέρον τα μαθήματα(7ο εξάμηνο και μετά, το 6ο στον τομέα ηλεκτρονικής μου άφησε κακή εντύπωση, ήθελα να αλλάξω τομέα). Τέλος πάντων ηλεκτρονική έχει πολλά ωραία μαθήματα και αντικείμενα να εστιάσεις. Ένα μεγάλο μείον για εσάς είναι ότι Πέτρου και Χασάπη νομίζω βγαίνουν σύνταξη του χρόνου και δεν ξέρω ποιοι θα τα έχουν.

Για Χασαπη μειον δεν τον λες αν κρινω απο την αρχιτεκτονικη μαλλον για μεγαλο συν Tongue

Νομιζω το μεγαλυτερο μειον θα ειναι ο Σδοκ που οτι μαθημα εχει θα το διαλεγεις (αν θες να το κανεις στον εαυτο σου αυτο) ξερωντας οτι δεν θα μαθεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα. Undecided
Escobar
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #19 on: January 12, 2017, 02:50:36 am »

Quote from: Μπιγκόνια on January 12, 2017, 00:31:07 am
Να πάτε εκεί που σας αρέσει παραπάνω.

Βασικά πρώτος παράγοντας για να επιλέξετε σίγουρα θα είναι αυτός, γιατί κατ'εμέ δεν πρόκειται να περάσεις καλά κάνοντας κάτι αν δε το αγαπάς πραγματικά και δε το γουστάρεις. Και στον τομέα, επειδή ακριβώς είναι ειδίκευση και όχι προτομεακά να σε μαστιγώνουν με μαθήματα που βρίσκεις απαίσια και αφόρητα, που θες να βαρέσεις το κεφάλι σου στον τοίχο όταν τα διαβάζεις, πρέπει να έχεις όρεξη να ψάξεις και κάποια πράγματα μόνος σου και όχι μόνο ό,τι σε αναγκάζει το μάθημα να διαβάσεις.

Σε εμένα τουλάχιστον έπαιξε αρκετά μεγάλο ρόλο και το διδακτικό προσωπικό. Πήγα ενέργεια, πέρα από το ότι μου άρεσε το αντικείμενο, επειδή με όσους ενεργειακούς καθηγητές είχα επαφή στα προτομεακά πάντα έβρισκα κοινό πεδίο συνεννόησης και με πολλούς σε απίστευτα φιλικό κλίμα, σε αντίθεση με καθηγητές από τους άλλους δύο τομείς, όπου (ειδικά σε έναν από τους δύο που μένουν, σας αφήνω να υποθέσετε σε ποιον) απορούσα αν κρατάνε μηνιαίο scoreboard κάποιοι μεταξύ τους με το ποιος ήταν πιο απαράδεκτος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φοβεροί καθηγητές στους άλλους δύο τομείς, απλά η ενέργεια συνολικά μου έδειξε καλύτερο πρόσωπο, και βασικά πιο οργανωμένο (σε πολλά πράγματα οι άλλοι δύο τομείς μου φαίνονταν πολύ χύμα). Α επίσης παιδιά, έχουμε κόλλες για τις εξετάσεις, κανονικές ε, ούτε με τετραγωνάκια σαν περιτύλιγμα μπουγάτσας των ηλεκτρονικάριων ούτε ανύπαρκτες σαν των τηλεπ να τις φέρνουμε εμείς  Tongue

Αυτό που είναι θέμα για πολλούς στον τομέα είναι η στάνταρ θεωρία σχεδόν σε όλα τα μαθήματα. Όμως δεν είναι συνήθως απλό παπαγάλισμα, αλλά είναι πολλές φορές ερωτήσεις κατανόησης ή παγίδες, με σκοπό να δείξεις αν έχεις καταλάβει και όχι αν έμαθες απέξω όλο το βιβλίο. Ε αυτό προφανώς μπορεί να μην αρέσει στον καθένα και σίγουρα θα το δει ως μεγάλο μείον για τον τομέα.

Επίσης κάποια πράγματα που είδατε στις δύο ΕΕΤ ετοιμαστείτε να τα ξαναδείτε πιο αναλυτικά πολλές φορές, σε σημείο που να ενδεχομένως να πείτε "αφού τα έμαθα, γιατί πάλι". Αλλά έτσι είναι η ειδίκευση.

Τέλος, κάνοντας μια επιλογή, πχ ενέργεια, δε σημαίνει ότι θα ασχολείσαι πχ με γραμμές μεταφοράς και μετασχηματιστές μέχρι να σβήσει ο ήλιος. 1ον έχει πολλά άλλα αντικείμενα ο τομέας και κάποια καλά μαθήματα επιλογής, όπως η πυρηνική τεχνολογία, και 2ον πάντα μπορείτε να επιλέγετε και μαθήματα από άλλους τομείς (που είναι πολύ σημαντικότερο ενδεχομένως από το να επιλέγετε μαθήματα του δικού σας τομέα)

αυτά τα ολίγα  Tongue

"Yesterday is History-Today is a Gift-Tommorow is a Mystery"

Apostolof
WebSlave
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κεραυνοί, φωτιές, ece

View Profile WWW
« Reply #20 on: January 12, 2017, 02:52:19 am »

Quote from: kaspas on January 12, 2017, 02:19:44 am
Τέλος πάντων ηλεκτρονική έχει πολλά ωραία μαθήματα και αντικείμενα να εστιάσεις.

Όπως Ψηφιακά και ASIC όπου το τμήμα μας καινοτομεί στο τρόπο διδασκαλίας!

All these moments will be lost in time, like tears in rain.
In the meanwhile, life goal.
ablaoublas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Are you feeling lucky ?

View Profile
« Reply #21 on: January 12, 2017, 03:25:54 am »

Πάντε τηλεπ αν θέλετε να διορθώνετε modem στον ΟΤΕ  Cry
Πάντε ηλεκτρονική αν θέλετε να δουλεύετε ως προγραμματιστές   Cry
Πάντε ενέργεια αν θέλετε να μην βρείτε δουλειά  Cry  Cry

https://www.youtube.com/watch?v=WEivBoS_bnI
kaspas
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #22 on: January 12, 2017, 03:26:19 am »

Quote from: Apostolof on January 12, 2017, 02:52:19 am
Όπως Ψηφιακά και ASIC όπου το τμήμα μας καινοτομεί στο τρόπο διδασκαλίας!
Δεν θα πω ότι έχεις άδικο, αλλά αν περιμένεις μόνο απ' το διδάσκοντα να μάθεις το αντικείμενο καλύτερα μη πας ηλεκτρονική. :/
Στην περίπτωση του ΣΔΟΚ βέβαια οποιαδήποτε άλλη πηγή είναι καλύτερη από το μάθημα προφανώς.
Μπιγκόνια
Veteran
Διεστραμμένος

View Profile
« Reply #23 on: January 12, 2017, 03:58:41 am »

Από την εμπειρία μου μέχρι τώρα στην ηλεκτρονική πάντως είναι να είσαι έτοιμος να τα ψάχνεις και να τα βρίσκεις μόνος σου. Μπορεί να υπάρχουν κάποια καλά στοιχεία αλλά άμα θες να κάνεις την δουλειά σου θα πρέπει να ψαχτείς μόνος σου και σε κάποια μαθήματα (κυρίως επιλογής) αρκετά.

Αν με πληρώσετε, καθαρίζω τις ανακοινώσεις μία στο τόσο.

I'm living in the strange days, I'm living in a world that I don't know
Get ready for the dark age, I'm living in the strange days, so
Say goodbye to the silence, We can dance to the sirens
Strange days, here we come

Quote from: Σούλης
το οριο ειναι o nyquist, δλδ αμα τα περασεις/διαβάσεις τουλαχιστον 2 φορες μαλλον πας για 5αρι
Vlassis
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

εφακ

View Profile
« Reply #24 on: January 12, 2017, 04:16:33 am »

πηρα και γω ηλεκτρονικη
6ο εξαμηνο   Puke Puke Puke
μετα παλι τα περισσοτερα το ιδιο^aytoxeir^ Puke
αλλα θελει να εχεις ορεξη να κατσεις να ψαχτεις μονος σου, γιατι δεν προκεται να σου δωσουν τιποτα ετοιμο στο πιατο
σιγουρα θα βρεις κατι που να σου τραβηξει το ενδιαφερον

γενικως οπου σας αρεσει παραπανω, μην καθεστε να συγκρινετε καθηγητες και οτι ακουγεται για ευκολια/δυσκολια

πρόπελ
Is any of it real? I mean, look at this. Look at it! A world built on fantasy! Synthetic emotions in the form of pills, psychological warfare in the form of advertising, mind-altering chemicals in the form of food, brainwashing seminars in the form of media, controlled isolated bubbles in the form of social networks. mr.robot s01e10
lady_of_winter
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

εφακ

View Profile
« Reply #25 on: January 12, 2017, 12:31:14 pm »

Quote from: lady_of_winter on January 12, 2017, 00:19:29 am
εγω θα λεγα παρατηστε την σχολη τωρα που προλαβαινετε Tongue

παντως και για λιγο πιο σοβαρα, για τον τομεα ηλεκτρονικης που ειμαι

ισως τα μονα που αξιζουν πραγματικα ειναι τα μαθηματα επιλογης που θα παρεις, τα υποχρεωτικα ειναι σχεδον ολα απαραδεκτα ειτε λογω διδακτικου προσωπικου ειτε λογω αντικειμενου.οποτε θα σας προτεινα δειτε τα μαθηματα επιλογης που θελετε να παρετε και δειτε απο ποιον τομεα σας βολευει. πχ εγω τελικα κατεληξα να παιρνω σε καθε σχεδον εξαμηνο μαθημα επιλογης απο τηλεπ κ τελευταιο εξαμηνο πηρα μαθημα ενεργειακο, το οποιο μπορω να πω μ αρεσει κ αρκετα περισσοτερο απο οτι μαθηματα του τομεα ηλεκτρονικης

παντως για να παρετε μια αισθηση του ποσο σαπιοι ειναι ορισμενοι στο μαθημα της ασφαλειας πληροφοριακων συστηματων, ο τυπας εκανε ποσο καιρο να μπορεσει να ανεβασει μια διαφανεια στο ετημμυ και καναμε δηλωση εργαστηριου στο χερι  Tongue

και για να μην ειμαι τοσο αρνητικη, τα γνωσιακα αντικειμενα που εχει στο τομεα ηλεκτρονικης ειναι αρκετα καλα, το θεμα ειναι πως υλοποιουνται Tongue παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι θα μαθετε να χρησιμοποιειται google και youtube

They paint the world full of shadows... and then tell their children to stay close to the light. Their light. Their reasons, their judgments. Because in the darkness, there be dragons. But it isn't true. We can prove that it isn't true. In the dark, there is discovery, there is possibility, there is freedom in the dark once someone has illuminated it.
AckermanMik
Veteran

Όμορφη μικρή κουκλίτσα

View Profile
« Reply #26 on: January 12, 2017, 12:48:19 pm »

Τηλεπ υποχρεωτικά και επιλογής ηλεκτρονικης. Ψηφιακα φίλτρα, ΨΕΕ, Πολυμέσα, ΘΥΑ, Ανάλυση Αλγορίθμων τα καλύτερα μαθήματα!  Cool

Α ξέχασα και Μετρήσεις ΙΙ Grin
« Last Edit: January 12, 2017, 12:54:32 pm by Claude » Logged

Quote from: opcode on September 26, 2015, 16:01:50 pm
Μια χαρά βγαίνουν όλα ... αν έχεις όρεξη για διάβασμα φυσικά. Ααα και Ευφυή Συστήματα Ρομπότ μην ξεχάσεις. Σπανίως βλέπεις τα δύο σμαράγδια της σχολής να διδάσκουν μαζί ένα μάθημα αυτομάτου ελέγχου. Είναι σαν να σου διδάσκει αρχιτεκτονική υπολογιστών ο Turing με τον Von Neumann.  Cheesy
mprizakias
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #27 on: January 12, 2017, 16:40:08 pm »

Οι φημες οτι τηλεπ λιωνεις μαθηματικα ισχυουν?
Fantine
Veteran

View Profile
« Reply #28 on: January 12, 2017, 17:43:12 pm »

Quote from: mprizakias on January 12, 2017, 16:40:08 pm
Οι φημες οτι τηλεπ λιωνεις μαθηματικα ισχυουν?

Λίγο περισσότερο από ηλεκτρονική αλλά όλη η σχολή μας μαθηματικά είναι...
Ρομποτική - > μαθηματικά, ΣΑΕ - > μαθηματικά, Πεδία - > μαθηματικά, σήματα - > μαθηματικά

Quote from: TrueForce
Διαβάστε σαν μανιακοί, γράψτε σαν μανιακοί και μετά βάλτε το another one bites the dust να παίζει στο φουλ.

Just do it!
Σουλης
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

θκο μας παιδακ

View Profile
« Reply #29 on: January 12, 2017, 18:10:10 pm »

Ο τομεας τηλεπ δεν ειναι και τραγικα δυσκολος απο αποψη μαθηματικων οπως ακουγεται, απλα το θεμα ειναι οτι πλεον πρεπει να αρχισεις να τα νιωθεις αυτα τα μαθηματικα σε πιο υπαρκτο επιπεδο. Ηδη το μαθημα ψηφιακων τηλεπικοινωνιων Ι & ΙΙ που εχω παρακολουθησει οντας 7ο εξαμηνο με εχουν κανει να βλεπω τη μαθηματικη σκοπια μονο ως εργαλειο και οχι ως θεωρητικολογια. Βεβαια χρειαζεται να εχει κανεις την απαραιτητη ανεση. Οσο για τα επιλογης προτιμω παντα να παιρνω απο ηλεκτρονικη οπου το ρεπερτοριο ειναι καλο (ρομποτικη, αναλυση αλγοριθμων, ΘΥΑ και εχω ηδη σταμπαρει ασαφη και ευφυη συστηματα), αλλα και κυριως επειδη αρχισε να περιοριζεται το δικο μας, λογω βεβαια και της απωλειας του  Παπαγιαννακη και της απουσιας του Χατζηλεοντιαδη. Παντως τα τομεακα ειναι βαρβατα, σε καθε περιπτωση

Quote from: Karaμazoβ on March 01, 2010, 00:49:39 am
μη φοβάσαι δεν θα τον κλείσουν, θα τον πουλήσουν. Και ως ιδιωτικό μονοπωλιο (μαζι με τα αεροπλάνα του Βγενό και τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ) θα μας γαμήκουν.
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: