• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 10:41:02 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 10:41:02 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 05:32:44]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by χασλμαλικι
[June 14, 2025, 00:33:08 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by TzimStark
[June 12, 2025, 08:43:50 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9953
Latest: dpapav
Stats
Total Posts: 1426642
Total Topics: 31710
Online Today: 159
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 20
Guests: 100
Total: 120
mariia
mariaxalk
Xontroulis
Giannisss
kourkou
kouf
tzortzis
chaniotism
sigklitiki
grepanis
alice
NickSpan
AggelosZ
esroussou
elena_k
Mr Watson
Le ece
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Ενεργειακού Κύκλου > 8ο Εξάμηνο > Αρχές Οικονομίας (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;  (Read 13935 times)
Vlassis
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 2162


εφακ


View Profile
[Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« on: January 06, 2016, 20:51:06 pm »

Τόπικ αποκλειστικά για την επιλογή ή όχι του μαθήματος.
Παρατίθενται οι απόψεις παλαιότερων


Quote from: Sand on February 21, 2014, 19:28:59 pm
Οι Αρχές Οικονομίας δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον, η εξέταση, αν είναι στο ίδιο μοτίβο με πέρσι, είναι πολλαπλής επιλογής. Δίνεται μια πρόοδος μέσα στο εξάμηνο που σου δίνει προσθετικές μονάδες στον τελικό βαθμό ανάλογα με το πόσο έγραψες. Το βιβλίο, πέρσι τουλάχιστον, ήταν η παλιά έκδοση του βιβλίου των ασκήσεων Μικροοικονομικής Θεωρίας του καθηγητή που κάνει το μάθημα και δε δίνονταν μέσω Εύδοξου, έπρεπε να το αγοράσεις (10 ευρώ). Είχε κάποια στοιχεία θεωρίας στην αρχή κάθε κεφαλαίου κι έπειτα λυμένες ασκήσεις κι ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, κάποιες από τις τελευταίες έμπαιναν αυτούσιες στην εξέταση, αλλά είχαν λάθη και δε κυκλοφορούν πουθενά παροράματα.
Συμπερασματικά,  μακριά, εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να διαβάζεις άχρηστες ασυναρτησίες. Γράφεις όμως εύκολα καλά, αν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει. Το ίδιο ισχύει όμως και για τη διανεμημένη, οπότε σου προτείνω μεταξύ των δύο να επιλέξεις διανεμημένη.

Quote from: Sand on February 21, 2014, 22:49:38 pm
Κοίτα στα μαθήματα έπεφτε πολύ κουβεντολόι για διάφορα ζητήματα επικαιρότητας οικονομικής φύσεως, και υποτίθεται ότι υπήρχε σύνδεση με την ύλη, που κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε. Σε κάποια φάση σου πέταγε ένα διάγραμμα, κάτι σχήματαμε λεξούλες που διασυνδέονταν με καμιά δεκαριά βελάκια και μια άσκηση εύρεσης ακρότατου-που το θεωρούσε τα υπερμαθηματικά, και κάλυπτε και καλά τις ασκήσεις του βιβλίου. Μέσα στη γενική χαλαρότητα της κουβέντας, δε νομίζω να έμαθε κανείς τίποτα που δεν ήξερε, παρά μόνο τις απόψεις του διδάσκοντος, που είναι συμπαθητικός κατά τ' άλλα, Αν έχεις χώρο στη δήλωσή σου, μπορείς να το δηλώσεις, αφού τα υπόλοιπα που σκέφτεσαι είναι επιλογής, ενώ αυτό είναι το μόνο ελεύθερης επιλογής.

Quote from: Errikos on February 22, 2014, 16:38:28 pm
Ναι αν θέλεις μάθημα σχετικό με 'ηλεκτρισμό' δεν είναι αυτό.
Τα 'άκυρα' διαγράμματα και όλα αυτά σε εισάγουν στους βασικούς κανόνες τις Μακροοικονομίας, ένα κεφάλαιο πολύ μεγάλο και βασικό στη γενικότερη μελέτη οικονομικών θεμάτων.
Εάν το ψάξεις λίγο περισσότερο από τις 4-5 μέρες quick διάβασμα, και ακόμα καλύτερα έχεις κάποιον φίλο/η από οικονομικό τμήμα για να τα συζητάτε σε γενικότερο επίπεδο θα το βρεις πολύ ενδιαφέρον (τουλάχιστον έτσι έγινε σε μένα!)  Smiley

Quote from: boone on February 05, 2015, 11:28:41 am
Εχω παρει αρχες οικονομιας και οκ, παλευεται σχετικα καλα μπορω να πω. Το προτεινω. Απλα νταξει, ειναι filler, να φανταστεις δε θυμαμαι καν τι καναμε σ αυτο.
« Last Edit: January 06, 2016, 21:31:36 pm by Vlassis » Logged

πρόπελ
Is any of it real? I mean, look at this. Look at it! A world built on fantasy! Synthetic emotions in the form of pills, psychological warfare in the form of advertising, mind-altering chemicals in the form of food, brainwashing seminars in the form of media, controlled isolated bubbles in the form of social networks. mr.robot s01e10
s0r0n
Θαμώνας
****
Posts: 354


View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #1 on: February 23, 2016, 00:19:42 am »

Λογικα θα παρω διανεμημενη και ΔΣΗΕ και ειμαι μεταξυ αυτου και ΥΤ3.Απο 9ο εξαμηνο βλεπω ομως οτι εχει λιγες επιλογες και αναγκαστικα θα παρω ΥΤ4,υπαρχει καμια συνδεση μεταξυ τους η μπορω να παρω τα οικονομικα που θελω να μαθω τα βασικα τουλαχιστον,γιατι δε νομιζω να γινεται και καμια βαθια αναλυση.
Logged
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 4804


Yarr!


View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #2 on: February 23, 2016, 00:45:50 am »

Άμα είναι να πάρεις το μάθημα και να μην πατάς δεν υπάρχει και πολύ νόημα. Αλλά αν είναι να πηγαίνεις, σου το συστήνω ανεπιφύλακτα.
Logged

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
quino
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Female
Posts: 1064



View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #3 on: February 23, 2016, 00:51:49 am »

Quote from: s0r0n on February 23, 2016, 00:19:42 am
Λογικα θα παρω διανεμημενη και ΔΣΗΕ και ειμαι μεταξυ αυτου και ΥΤ3.Απο 9ο εξαμηνο βλεπω ομως οτι εχει λιγες επιλογες και αναγκαστικα θα παρω ΥΤ4,υπαρχει καμια συνδεση μεταξυ τους η μπορω να παρω τα οικονομικα που θελω να μαθω τα βασικα τουλαχιστον,γιατι δε νομιζω να γινεται και καμια βαθια αναλυση.
Δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ υψηλών 3 και 4 ! Οι υψηλές 3 είναι αντικεραυνική προστασία ενώ οι υψηλές 4 είναι τελείως θεωρητικό, είναι για τα φαινόμενα που οδηγούν στη διάσπαση μονωτικών ( σε ατομικό επίπεδο). Προσωπικά είχα πάρει υψηλές 3 γιατί με ενδιέφερε το θέμα, ήθελα να κάνω και την εργασία που ουσιαστικά είναι μελέτη, είναι η πρώτη του είδους που θα κάνετε !:) Απλά να ξέρεις ότι ενέχει ένα ρίσκο, μπορεί να μην πάρεις βαθμό και γενικά έχει αρκετή δουλειά και σε συνδιασμό με τα ισχύος ο χρόνος μας έφτασε τσίμα τσίμα.

Εν κατακλείδι, πάρε κάτι που να σου αρέσει !
Logged
s0r0n
Θαμώνας
****
Posts: 354


View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #4 on: February 23, 2016, 00:59:04 am »

Οκ αφου εχει και ενδιαφερον το μαθημα θα παρω αυτο μαλλον
Logged
abadasa13
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 167



View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #5 on: February 20, 2018, 15:59:42 pm »

Περνιέται εύκολα γενικά χωρίς πολύ διάβασμα;
Είμαι μεταξύ αυτού και Εισαγωγής στην Πολιτική Οικονομία.
Logged

ytold
anestisla
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Gender: Male
Posts: 188


Who's in charge here?


View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #6 on: February 20, 2018, 20:51:46 pm »

Είναι πολύ καλό μάθημα επιλογής, 2 ώρες τη βδομάδα, 4-6 την Τρίτη αν θυμάμαι καλά και έχει και πρόοδο που δίνει μέχρι +2 (εκτός αν γράψεις κάτω από 3, τότε είναι -1). Η εξέταση είναι πολλαπλής επιλογής και έχει μια ασκησούλα που βγαίνει αρκετά εύκολα αν έχεις διαβάσει. Για να προετοιμαστείς για τις εξετάσεις το βιβλίο είναι πολύ καλό (έχει ορισμένα παροράματα ακόμα και στις λύσεις των ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής αλλά ανεβάζει ένα αρχείο στο elearning που αναφέρει πού βρίσκονται), παλιά θέματα υπάρχουν και η παρακολούθηση αξίζει γιατί ο τύπος (του οποίου είναι και το βιβλίο που θα πάρεις) είναι καθηγητής του Οικονομικού και κάνει διάλεξη, όχι μουντό και βαρετό μάθημα, μόνο αρνητικό το ότι δεν κάνει διάλειμμα αλλά σε αφήνει νωρίτερα συνήθως.
« Last Edit: February 20, 2018, 20:55:30 pm by anestisla » Logged
gal
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 247



View Profile WWW
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #7 on: February 21, 2018, 22:20:20 pm »

ειναι για βαθμο ??
Logged

DPG7000
allstarabey
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 255



View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #8 on: February 26, 2018, 00:31:58 am »

ειναι ελευθερης επιλογης στη ηλεκτρονικη ,σωστα?
Logged
windwaker
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 295



View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #9 on: February 27, 2018, 15:24:53 pm »

Quote from: allstarabey on February 26, 2018, 00:31:58 am
ειναι ελευθερης επιλογης στη ηλεκτρονικη ,σωστα?
Ναι, το γραφει και στο SIS.
Logged
VengeX
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Posts: 96


View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #10 on: February 19, 2019, 13:21:25 pm »

Το πρώτο και βασικό που πρέπει να ξέρετε είναι το βιβλίο του καθηγητή είναι ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΈΝΟ,ΓΕΜΑΤΟ ΛΑΘΗ. Αυτό το λέω γιατί από αυτό θα διαβάσετε για τις εξετάσεις. Ο καθηγητής κάνει καλό μάθημα θα έλεγα και λέει για κάποια  γενικά πράγματα  αν θέλετε να ξεφύγετε από τις σκοτουρες της σχολής. Έχει 1-2 ασκήσεις το μάθημα και multiple choice στο τέλος. Μια πρόοδο στη οποία άμα γράψεις καλά παίρνεις μέχρι  +2,5. Να ξέρετε ότι στο τέλος ανεβάζει κατευθείαν τους βαθμούς στο sis. Αν θέλετε να βάλετε ρήτρα να την βάλετε. Είναι μάθημα για να γράψεις καλό βαθμό χωρίς εργασίες μην το ξεχνάμε!
Logged
tkostas13
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 340


πλεον διπλωματουχος :)


View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #11 on: June 14, 2019, 22:56:55 pm »

Λοιπον εν ετει 2019.Το μαθημα το πηραμε 200 ατομα τουλαχιστον γτ ειναι το μαθημα του εξαμηνου(μαζι με πολιτικη οικονομια) που εχουν την φημη οτι ειναι για βαθμο.Το μαθημα ειναι multiple choice μεχρι και οι ασκησεις,ειδικα φετος οι ασκησεις δεν ηταν multiple choice.Συνηθως εχει μια προοδο που δινει μεχρι +2,5 ,ειδικα φετος δεν υπηρχε γτ δε προλαβε να βγαλει την υλη.Σαν υλη το μαθημα ειναι απλο εχει να κανει για βασικες απλες αρχες των οικονομικων(2 κεφαλαια).Η παρακολουθηση βοηθαει ειδικα μονοπωλιο ολιγοπωλιο θα το προτεινα.
Το βιβλιο ,που ειναι ενα δικο του, ειναι γεματο  λαθη.

Παμε τωρα στα καθαρα υποκειμενικα .Εγω προσωπικα θεωρω οτι το κλιμα της εξετασης ηταν απαραδεκτο.Πρωτη φορα βλεπω να εχει λαθος στις ερωτησεις(2 ερωτησεις multiple choice δεν ειχαν την σωστη απαντηση δειτε στην συζητηση της χρονιας θα καταλαβετε δε γινετε το μισο τμημα να κανει λαθος σε μια αντικατασταση κλασματος)και οταν το λεγαμε σε εναν  που ειχε για επιτηρηση γελαγε και μας κανει δειτε τα υπολοιπα και ασε αυτο τελευταιο.Τον κανει ενας μου εχει μεινει μονο αυτο πειτε μου τι να κανω εχει λαθος η ερωτηση και ο αλλος χασκογελαγε .Σε αλλες χρονιες μπορει να πηραν οντως υψηλους βαθμους στη χρονια μας(γτ ειναι οντως απλο μαθημα) ομως δεν ειχε προοδο ,δεν ειχε multiple choice ασκησεις και βαλε και τις ρητρες κοπηκε το 40 %.Προσωπικα δε ξερω αν ηταν η χρονια αλλα εγω σπαστικα χοντρα με αυτο το μαθημα
Logged

Σε αυτον τον τοπο είμαστε όλοι τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι
Σεφέρης
A Caster
Θαμώνας
****
Posts: 431



View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #12 on: June 15, 2019, 01:39:38 am »

Να συμπληρώσω τον tkostas13, το μάθημα αξίζει μόνο για βαθμό. Ή ισοδύναμα: αξίζει μόνο αν κάνει πρόοδο.

Το αντικείμενο είναι περίπου σαν το ΑΟΘ, δηλαδή μετρίου ενδιαφέροντος αλλά δεν προσφέρει και πολλά. Το βιβλίο είναι γεμάτο λάθη, ειδικά στις απαντήσεις των multiple choice που είναι τραγικό επειδή βάζει από εκεί πολλά ίδια οπότε στις εξετάσεις και να έδινες με ανοιχτό βιβλίο πάλι δεν θα έπαιρνες 24/24 (βαζει 24 πολλαπλης για 8 μονάδες και 2 μια ασκησούλα). Φέτος ακόμα περισσότερο που είχε λάθος ακόμα και στην εξέταση.

Γενικότερα θα έλεγα ότι η τσαπατσουλιά χαρακτηρίζει αρκετά το μάθημα.
π.χ. 1) πρώτη διάλεξη δεν είχε έρθει, και στην δευτερη μας είπε ότι είχε ξεχάσει πως ξεκινούσαμε την προηγούμενη βδομάδα.
π.χ. 2) Πριν το πάσχα τον ρωτήσαμε για πρόοδο και εξετάσεις και μας είπε ότι θα ανακοινωθεί κάπου στο πάσχα η λίγο αργότερα στο elearning ημερομηνία προόδου. Μόλις γυρίσαμε από πάσχα, ήρθε ο (νομίζω) διδακτορικός του ο οποίος δεν είχε ιδέα για οτιδήποτε διαδικαστικό και απέφυγε όλες τις ερωτήσεις. Την επόμενη βδομάδα ήρθε πάλι ο διδακτορικός του και μας ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει η πρόοδος, 2-3 βδομάδες πριν την εξέταση.

Ως προς τους βαθμούς, φέτος (σύμφωνα με το sis) πάνω από 9 πήρε το 7%, και ο Μ.Ο. των επιτυχόντων ήταν 7.3, άρα για μάθημα επιλογής μάλλον χαμηλές οι βαθμολογίες.
Η εξέταση είναι 1 ώρα που φέτος θα έλεγα ότι δεν έφτανε.
Ένα ακόμα αρνητικό που κάνει πάντα είναι ότι τα περνάει απευθείας sis, δηλαδή δεν υπάρχουν ώρες γραπτών και δεν μπορείς να το κόψεις εκ των υστέρων.

Αυτό που προτείνω είναι αν έχετε χώρο στην δήλωση σας, βάλτε οικονομία σαν 4ο επιλογής ώστε να το δώσετε ΑΝ και ΜΟΝΟ ΑΝ κάνει πρόοδο.
Αν δεν έχετε χώρο στην δήλωση σας, τότε ρωτήστε τον ευθέως αν θα κάνει σίγουρα πρόοδο και όχι όπως φέτος που το έλεγε μέχρι τον Μάιο και μετά το πήρε πίσω όταν ήταν αργά.
Logged
Frenzyx
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Gender: Male
Posts: 241


View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #13 on: June 15, 2019, 04:35:13 am »

Εγω ηρθα να προπαγανδισω απλα και να πω σε οσους δουν το τοπικ στο μελλον, αν θελετε ευκολο μαθημα για βαθμο, παρτε διανεμημενη παραγωγη ως ελευθερης αντι για οικονομια, ακομα και αν δεν ειστε απο ενεργεια.

Λιγοτερο απο τρεις μερες διαβασμα, και βαθμος ευκολα μεγαλυτερος του 8,5. Και σιγουρα θα λαβετε πολυ πιο χρησιμη γνωση απο τις αρχες οικονομιας...
Logged
Φασολάκια με Πρόβειο
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 703



View Profile
Re: [Αρχές Οικονομίας] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #14 on: July 12, 2020, 21:42:46 pm »

(TL;DR) Μην το πάρετε, είναι σπάσιμο νεύρων.

Όπως φαίνεται και από τα παραπάνω post υπάρχουν ανάμικτες απόψεις. Θα προσθέσω κι εγώ τη δική μου με βάση την εμπειρία μου από την εξέταση του Ιουνίου 2020 (ηλεκτρονική μέσω quiz στο elearning).

Διαλέξεις:
Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, καθώς δεν παρακολουθούσα και ούτε είχα σκοπό. Κανα 2 φορές που μπήκα να δω σε τι φάση βρίσκεται, μου φάνηκε αδιάφορο το μάθημα. Άλλωστε ο κόσμος το παίρνει για "βαθμό με λίγο διάβασμα" και όχι για παρακολούθηση.

Διάβασμα:
Το βιβλίο, οι διαφάνειες, οι ασκήσεις, τα θέματα, -κυριολεκτικά τα πάντα- είναι γεμάτα στα λάθη. Δεν σας κάνω πλάκα, δεν έχω ξαναδεί σε κανένα μάθημα έως τώρα, τόσο κακή κατάσταση. Οι εισαγωγές, η οργάνωση των ενοτήτων του βιβλίου, οι μαθηματικοί ορισμοί, όλα απαράδεκτα. Χρειάστηκα τουλάχιστον 6-7 ημέρες για να κατανοήσω καλά τις οικονομικές έννοιες και χρειάστηκε να διαβάσω από πολλές διαφορετικές πηγές, πριν προσπαθήσω να βγάλω άκρη με το βιβλίο.(αν έχετε σκοπό να το πάρετε και να διαβάσετε απλά παλιά θέματα, τότε αυτά που λέω δεν σας αφορούν). Πήρα το μάθημα με πολύ καλή διάθεση καθώς με ενδιαφέρουν τα οικονομικά, και έφαγα τη ψυχή μου για να το διαβάσω. Είναι πραγματικά σπάσιμο νεύρων να προσπαθείς να μάθεις κάτι καινούργιο και να σου έχει λάθος μέχρι και τους ορισμούς. Επομένως, πας να λύσεις ασκήσεις μπας και κατανοήσεις καλύτερα μέσα από αυτές το αντικείμενο και βλέπεις ότι τις έχει λάθος απαντημένες σε ένα μεγάλο ποσοστό(έχει ένα pdf με παροράματα, αλλά δυστυχώς ούτε τα μισά δεν παίζει να έχει καταγεγραμμένα), κι έτσι ποτέ δεν είσαι σίγουρος αν η σωστή απάντηση είναι όντως αυτή που λέει κι αν την έχεις μάθει σωστά.

Εργασία:
Σε εμάς λόγω κορονοϊού δεν έγινε η καθιερωμένη πρόοδος, αλλά μια εργασία, η οποία ήταν πανεύκολη και ήθελε ένα απόγευμα(έδινε μέχρι +2).

Εξέταση:
Η εξέταση, αν και θα περίμενε κανείς να πάει καλά δεδομένου ότι το μάθημα έτσι κι αλλιώς εξεταζόταν με multiple choice, ήταν μια τραγωδία. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης αντιμετωπίζαμε κακογραμμένα θέματα, ερωτήσεις που δεν έβαζαν νόημα, κομμένες εκφωνήσεις, λάθος απαντήσεις, ότι νά ναι. Όσο εμείς του το λέγαμε μέσω zoom, εκείνος δεν απαντούσε και στο τέλος αμφισβήτησε ειρωνικά ότι η κατάσταση ήταν "όσο τραγική όσο την παρουσιάζουμε". Εν πάση περιπτώσει ζήτησε να του στείλουμε τα πρόχειρά μας σε mail ώστε να δει τις πράξεις και να μας "δώσει κάτι", ενώ είπε επίσης ότι θα ξαναδει τα θέματα και ότι δεν θα βαθμολογηθούν οι λανθασμένες ερωτήσεις. Εν τέλει, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, δεν πρέπει να έκανε τίποτα τέτοιο, απλώς έβαλε +2 σε όλους από τις εργασίες, για να καλύψει τα δικά του λάθη.

Συμπέρασμα:
Για να σας δώσω μια εικόνα, ενώ ήξερα πολύ καλά τις ερωτήσεις και υπολόγιζα το λιγότερο 9 (αφήνοντας κάποιο περιθώριο), εν τέλει από το elearning πήρα 7.5 το οποίο με την εργασία (την οποία είχε χάσει) έγινε 9,5. Όσοι βγείτε να κράξετε, δεν λέω ότι δεν πήρα βαθμό, απλώς εξηγώ το σπάσιμο νεύρων και όλη τη σαπίλα του συγκεκριμένου μαθήματος.
Όλα όσα λέω, τα έχω συζητήσει και με άλλα παιδιά που δώσανε το μάθημα και έχουμε πάνω κάτω την ίδια εικόνα.
Αν έπρεπε να ξανα επιλέξω κάποιο μάθημα, σε καμία περίπτωση δεν θα έπαιρνα αυτό, τουλάχιστον κάτω από τις ίδιες συνθήκες που δώσαμε εμείς. Οι βαθμοί είναι random και ο καθηγητής, όπως ο ίδιος δηλώνει, "βαριέται" να ασχοληθεί. Μπορεί να μείνετε ικανοποιημένοι, ή και εντελώς δυσαρεστημένοι. Εγώ ακόμα και αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν και η εξέταση ήταν δια ζώσης, πάλι θα ήμουν απογοητευμένος. Ελπίζω να γράψουν κι άλλοι τη γνώμη τους.

*κάποια παραδείγματα στα συνημμένα
« Last Edit: July 12, 2020, 21:49:58 pm by Φασολάκια με Πρόβειο » Logged

Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...