• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:54:27 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:54:27 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 64
Guests: 106
Total: 170
Anita
Nikos_313
cheefler
Kyrisan
lasef
theofr
charalampos
idchatzi
marwt
pelopidt
mihanologos
mkostomanolaki
Petross
Pakapis5
iliaspapam
Mr Watson
Retroman07
Katarameno
itsikou
ioathemar
noys
stefanos hios
Tesla_1
chrisg
ariadnipm
tasos gourd
gourgaris
emilykazani
eleftheria
georsoti
AristeidisM
thenoface
gkougeor
Tsn
bsp
dimopoul
Βασιλης
Yamal
vaggelisx
k_tasio_
grepanis
mpaltzak
serafeim
kostas1507
konsntai
mgrivab
kimxnas
trelogauros7
George_RT
tmpadasn
stergiosb
Axilleas_Nt
Thanasis_pap
kstavroulis
mmikelo
thegreekbaron
JiMan5
melisste22
thanosk
dimant
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών  > 8ο Εξάμηνο > Μηχανική Λογισμικού Ι (πρώην Τεχνολογία Λογισμικού) > [Τεχνολογία Λογισμικού] Να επιλέξω το μάθημα ;
tmpadasn and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: [Τεχνολογία Λογισμικού] Να επιλέξω το μάθημα ;  (Read 12630 times)
xristosioan
Veteran
Θαμώνας

View Profile
Re: [Τεχνολογία Λογισμικού] Να επιλέξω το μάθημα ;
« Reply #15 on: September 22, 2020, 11:19:59 am »

Το μάθημα το πήρα το προηγούμενο εξάμηνο, οπότε έχω φρέσκιες αναμνήσεις και ελπίζω να βοηθήσω κάποιον που σκέφτεται να το πάρει.

Σαν αντικείμενο, είναι πάρα πολύ χρήσιμο, ειδικά για αυτούς που τους ενδιαφέρει το software. ΠΡΟΣΟΧΉ : ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΆΨΕΤΕ ΚΏΔΙΚΑ σε αυτό το μάθημα, το οποίο είναι καλό κατ εμέ. Όπως έχει αναφερθεί και πιο πάνω,  το μάθημα έχει να κάνει με  software engineering, και όχι με development, εξου και ο τίτλος του στα αγγλικά είναι Software Engineering (Τεχνολογία λογισμικού).

Ουσιαστικά οποίος πάρει το μάθημα, καλό θα είναι να ασχοληθεί με την εργασία που έχει, γιατί εκεί είναι όλο το ζουμί. Ξεκινάτε από μια ιδέα για μια εφαρμογή, και καταλήγετε να έχετε σχεδιάσει τη ραχοκοκαλιά της, από όπου μπορεί να ξεκινήσει αργότερα το development.

Let's address the elephant in the room, την εργασία. Είναι πολύ μεγάλη, θέλει συνεχή ενασχόληση μέσα στο εξάμηνο. Γίνεται σε ομάδες των 4, από το οποίο θα πάρετε αρκετά μαθήματα κι θα πρέπει να αναπτύξετε (αναγκαστικά) και τα soft skills σας. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολλή δουλειά έχει, ούτε εγώ το πίστευα όταν το άκουγα, αλλά τελικά δικαιώθηκαν όλοι οι προηγούμενοι.

Οι διαλέξεις που γίνονται από τον κ. Συμεωνίδη είναι περιεκτικές, απλά ίσως σας κουράσουν στην πορεία καθώς είναι θεωρητικές. Τις γνώσεις πάνω σε αυτά θα τις αποκτήσετε αφού ασχοληθείτε με την εργασία.

Το team είναι πολύ συνεργασιμο (έδωσαν αρκετές παρατάσεις μέσα στο εξάμηνο για deadlines) και έχουν θέληση και όρεξη στις παρουσιάσεις.

Στα πολύ θετικά ή ύπαρξη προόδων και bonus στο τέλος.

tl dr :Θέλει ΠΑΡΆ ΠΟΛΛΉ ενασχόληση με την εργασία, κάτι το οποίο ίσως σας πάει πίσω σε άλλα μαθήματα. Το μάθημα αξίζει για την εργασία του όμως. Για τους software engineers είναι must, για τους υπόλοιπους δεν θα το έλεγα. Το αντικείμενο είναι πολύ ενδιαφέρον και παρουσιάζεται σωστά από τους διδάσκοντες. Δεν είναι εύκολο, για να κλείσει η δήλωση.
sent from mTHMMY 
mermaid
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #16 on: September 22, 2020, 11:41:58 am »

Συμφωνώ με τα παραπάνω και επίσης να προσθέσω ότι η εργασία που μπήκε φέτος ήταν πιο δύσκολη από ότι τις προηγούμενες χρονιές γιατί προστέθηκαν κομμάτια REST αρχιτεκτονικής που παλιότερα δεν τα ζητούσαν στις εργασίες (δεν ξέρω αν ήταν και στην ύλη τους). Ειδικά το δεύτερο σκέλος της δεύτερης εργασίας ήταν εντελώς καινούριο. Χρησιμοποιήσαμε swagger editor και node red, στα οποία χρειάστηκε να γράψουμε πραγματάκια με όσα είχαμε δει στα εργαστήρια.

Γενικά μεγάλη εργασία που σου προσφέρει αρκετά χρήσιμα πράγματα. Αυτό που παρατήρησα εγώ και ίσως με χάλασε λίγο είναι ότι κάποιες φορές αργούσαν πολύ να απαντήσουν τις απορίες μας, με αποτέλεσμα να φτάνει τελευταία βδομάδα και να τρέχουμε να προλάβουμε. Ίσως για αυτό να έδιναν και τις παρατάσεις. Πιστεύω αν ήμασταν από κοντά δεν θα ήταν τόσο έντονο αυτό το πρόβλημα.

Έχω να πω ότι οι συγκεκριμένοι διδάσκοντες από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν τα εξ αποστάσεως μαθήματα χωρίς σύγχυση και για μένα ήταν το μόνο μάθημα που ήξερα πού πατάω και πού βρίσκομαι όσον αφορά τα διαδικαστικά.

Το μάθημα αξίζει!  Smiley
« Last Edit: September 22, 2020, 11:44:09 am by mermaid » Logged
nikoleaspg
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #17 on: January 07, 2021, 21:24:44 pm »

σε συγκριση με παραλληλα, που παλι θελει πολλες ωρες για να βγαλεις τις 4 εργασιες, θελει παραπανω δουλεια ή περιπου ισα ας πουμε;
panos98
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #18 on: January 08, 2021, 00:47:06 am »

Quote from: nikoleaspg on January 07, 2021, 21:24:44 pm
σε συγκριση με παραλληλα, που παλι θελει πολλες ωρες για να βγαλεις τις 4 εργασιες, θελει παραπανω δουλεια ή περιπου ισα ας πουμε;

χωρις να εχω παρει παραλληλα, σου λεω με βεβαιοτητα οτι τα δυο παραδοτεα στη τεχνολογια λογισμικου ειναι παιχνιδακι, αμα βρεις και εργασια περσινι θα ειναι παιχνιδακι οσο αφορα την σκεψη, εχει πολυ γραψιμο απλα
sent from mTHMMY 
nikoleaspg
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #19 on: January 08, 2021, 13:12:07 pm »

Quote from: panos98 on January 08, 2021, 00:47:06 am
χωρις να εχω παρει παραλληλα, σου λεω με βεβαιοτητα οτι τα δυο παραδοτεα στη τεχνολογια λογισμικου ειναι παιχνιδακι, αμα βρεις και εργασια περσινι θα ειναι παιχνιδακι οσο αφορα την σκεψη, εχει πολυ γραψιμο απλα
sent from mTHMMY 
Οκ βλεπω οι αποψεις διιστανται... Μεχρι τοτε βλεπουμε
mermaid
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #20 on: January 08, 2021, 13:38:39 pm »

Quote from: nikoleaspg on January 08, 2021, 13:12:07 pm
Οκ βλεπω οι αποψεις διιστανται... Μεχρι τοτε βλεπουμε

Ούτε εγώ πήρα παράλληλα αλλά από ότι έχω καταλάβει ουσιαστικά πρόκειται για τελείως διαφορετικού τύπου εργασίες. Είναι μεν και οι δυο μεγάλες ΑΛΛΑ:

- Στην ΤΛ υπάρχει καθοδήγηση, αυτά που ζητάνε στις εργασίες τα έχουν δείξει πρώτα και η κάθε ομάδα ανάλογα με το θέμα που έχει επιλέξει εμβαθύνει περισσότερο ή λιγότερο πάντα με βάση την πεπατημένη. Κάθε παραδοτέο έχει το δικό του template για την αναφορά που θα πρέπει να παραδοθεί και γενικά τα πράγματα είναι στάνταρ. Είναι μεν μεγάλη εργασία αλλά είναι και οι ομάδες 4 ατόμων οπότε η δουλειά μοιράζεται.
Παρακολουθείς, διαβάζεις και κάνεις εργασία. Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μη βγει η εργασία.

- Από την άλλη στα παράλληλα δεν ξέρω τι φάση με τις ομάδες αλλά είχα ακούσει ότι είναι αρκετά diy η φάση. Περαιτέρω πληροφορίες για τις συγκεκριμένες εργασίες ας δώσει κάποιος που έχει πάρει το μάθημα και έχει αντίστοιχη εμπειρία.

Σε καμία περίπτωση δε θα σύγκρινα τα δύο μαθήματα, είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας.

Από άποψη χρόνου νομίζω η εργασία ΤΛ λόγω της καθοδήγησης και της ομαδικής δουλειάς βγαίνει πιο γρήγορα και ανώδυνα.  Tongue
« Last Edit: January 08, 2021, 13:42:18 pm by mermaid » Logged
nikoleaspg
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #21 on: January 08, 2021, 15:46:09 pm »

Quote from: mermaid on January 08, 2021, 13:38:39 pm
Ούτε εγώ πήρα παράλληλα αλλά από ότι έχω καταλάβει ουσιαστικά πρόκειται για τελείως διαφορετικού τύπου εργασίες. Είναι μεν και οι δυο μεγάλες ΑΛΛΑ:

- Στην ΤΛ υπάρχει καθοδήγηση, αυτά που ζητάνε στις εργασίες τα έχουν δείξει πρώτα και η κάθε ομάδα ανάλογα με το θέμα που έχει επιλέξει εμβαθύνει περισσότερο ή λιγότερο πάντα με βάση την πεπατημένη. Κάθε παραδοτέο έχει το δικό του template για την αναφορά που θα πρέπει να παραδοθεί και γενικά τα πράγματα είναι στάνταρ. Είναι μεν μεγάλη εργασία αλλά είναι και οι ομάδες 4 ατόμων οπότε η δουλειά μοιράζεται.
Παρακολουθείς, διαβάζεις και κάνεις εργασία. Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μη βγει η εργασία.

- Από την άλλη στα παράλληλα δεν ξέρω τι φάση με τις ομάδες αλλά είχα ακούσει ότι είναι αρκετά diy η φάση. Περαιτέρω πληροφορίες για τις συγκεκριμένες εργασίες ας δώσει κάποιος που έχει πάρει το μάθημα και έχει αντίστοιχη εμπειρία.

Σε καμία περίπτωση δε θα σύγκρινα τα δύο μαθήματα, είναι εντελώς διαφορετικής φιλοσοφίας.

Από άποψη χρόνου νομίζω η εργασία ΤΛ λόγω της καθοδήγησης και της ομαδικής δουλειάς βγαίνει πιο γρήγορα και ανώδυνα.  Tongue
Ωραια συμφωνω, και εγω απο καθαρα αποψη χρονου το ρωτησα οχι για να κανω οντως συγκριση των μαθηματων. Οκ εβγαλα μια γενικη εικονα να'σαι καλα
WalkingTaylor
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #22 on: February 18, 2021, 16:01:40 pm »

Είδα οτι βοηθός ειναι ο κ.Παναγιώτου. Γενικά βοηθάει στο μάθημα; Το κάνει ενδιαφέρον;Φαίνεται κουλ τυπος.
Thunderlord
Veteran

View Profile
« Reply #23 on: February 24, 2021, 15:29:32 pm »

Αν στο μέλλον ενδιαφερθώ για διπλωματική στην r4a, το μάθημα αυτό είναι προαπαιτούμενο;
panos98

View Profile
« Reply #24 on: February 24, 2021, 15:47:39 pm »

πανω στα προτυπα ειναι οι διπλωματικες τους, δεν νομιζω οτι ειναι σοβαρη προυποθεση, αλλα ειναι ενα μπονους
tkostas13
Θαμώνας

πλεον διπλωματουχος :)

View Profile
« Reply #25 on: February 26, 2021, 23:23:27 pm »

Quote from: Thunderlord on February 24, 2021, 15:29:32 pm
Αν στο μέλλον ενδιαφερθώ για διπλωματική στην r4a, το μάθημα αυτό είναι προαπαιτούμενο;
Είναι μάθημα ενδιαφέροντος της Ομάδας του Συμεωνιδη σου ζητάνε και βαθμό του μαθήματος αν ενδιαφέρεσαι για αυτους να το παρεις

Σε αυτον τον τοπο είμαστε όλοι τόσο τραγικά αυτοδίδακτοι
Σεφέρης
Arcade

View Profile
« Reply #26 on: February 17, 2022, 04:44:11 am »

Το μάθημα το πήρα από ανάγκη και το μετάνιωσα. Η εργασία ήταν άπειρα χρονοβόρα και - κατά την άποψή μου - χαοτική. Η ύλη είναι ασαφής επομένως και οι ερωτήσεις στις προόδους ήταν ασαφείς και γενικά είναι λίγο όλα στην τύχη. Παίζουν με τις λέξεις και αυτό μπορεί να στοιχίσει πολύ. Καλύτερα να πάρετε Αναγνώριση Προτύπων στο 9ο που είναι ενδιαφέρον και κυλάει καλύτερα.

“We rip out so much of ourselves to be cured of things faster than we should, that we go bankrupt by the age of thirty and have less to offer each time we start with someone new. But to make yourself feel nothing, so as not to feel anything - what a waste!”
― André Aciman
fuzzywuzzy
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #27 on: February 17, 2022, 14:14:24 pm »

Όντας ΠΠΣ αναγκαστικά είχα το μάθημα, για όποιον σκέφτεται να το διαλέξει θα σας πρότεινα να το κάνετε εφόσον έχετε ομάδα για τις εργασίες, αλλιώς ξανασκεφτείτε το. Στην ομάδα μου πέρσι ασχοληθήκαμε μόνο 2 άτομα και δεν ήταν ευχάριστο. Δεν θα τις χαρακτήριζα δύσκολες, ίσως λίγο τη δεύτερη, αλλά σίγουρα χρονοβόρες (ειδικά άμα είστε 2...). Δεν ξέρω αν φταίει που αναγκάστηκα να ασχοληθώ λεπτομερώς με όλο το κομμάτι των εργασιών, αλλά οι πρόοδοι μου φάνηκαν σχετικά εύκολες και ήταν πράματα που είχα δει στις εργασίες. Θα συμφωνήσω με Arcade ότι όντως παίζουν με τις λέξεις, καθώς κάποιες απαντήσεις δεν ξεκάθαρα ή το ένα ή το άλλο.

Αν έχετε ομάδα και χρόνο να ασχοληθείτε, πάρτε το θα πάρετε βαθμό. Αν όχι, μάλλον διαλέξτε κάτι άλλο.
okan
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #28 on: July 19, 2023, 21:58:47 pm »

Το είχα φέτος και μπορώ να πω πως ασχολήθηκα αρκετά ώστε να έχω μία ολοκληρωμένη άποψη. Καταρχάς το μάθημα εβδομαδιαία έχει 4 ώρες, 2 ώρες θεωρία και 2 εργαστήρια. Στη θεωρία τις περισσότερες φορές αναλύονται οι έννοιες που θα συζητηθούν και θα εφαρμοστούν στα εργαστήρια. Και τα δύο έγιναν υβριδικά, αλλά δεν μπορώ να βρω ούτε έναν λόγο για να επιχειρηματολογήσω υπέρ της εξ αποστάσεως παρακολούθησης.

Θεωρία
Θεωρία παραδίδει κυρίως ο Συμεωνίδης με επικουρικές διαλέξεις από την υπόλοιπη ομάδα που κάνει το μάθημα σε ό,τι εξειδικεύονται (π.χ. ο Ζολώτας έκανε τη διάλεξη για την αυτοματοποιημένη μηχανική λογισμικού). Εμένα δεν μου άρεσε ο τρόπος παράδοσης του Συμεωνίδη, γιατί χρησιμοποιεί μισές αγγλικές μισές ελληνικές λέξεις και με κούραζε, οπότε από ένα σημείο και μετά σταμάτησα να πηγαίνω.

Εργαστήρια
Τα εργαστήρια ήταν πολύ ενδιαφέροντα και προτείνω να μην χάσετε κανένα. Γίνεται ό,τι ακριβώς θα χρειαστεί για την εργασία και αν όλα τα μέλη της ομάδας τα παρακολουθούν η εργασία βγαίνει νεράκι. Επίσης, εκεί καταλαβαίνεις τι πάει στραβά και τι σωστά και λύνονται οι απορίες όπως πρέπει.

Όπως θα έχετε δει, στο μάθημα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η εργασία. Είναι τεράστιο ποσοστό του βαθμού και για αυτό αν δεν έχετε (ή δεν βρείτε) καλή ομάδα για να την τρέξετε όλ@ μαζί τότε μην το πάρετε καν το μάθημα. Η εργασία έχει 2 παραδοτέα, θέλει αρκετό χρόνο και η εξέταση είναι πάνω στις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί από αυτή. Συνεπώς, αυτό που κάναμε κι εμείς και προτείνω να κάνετε, είναι να παλέψετε να μάθετε όσα μπορείτε όταν κάνετε την εργασία για να είστε πιο χαλαρ@ κατά τη διάρκεια της εξεταστικής. Επίσης, είδα πως άλλες ομάδες έκαναν καταμερισμό των μερών της εργασίας για να τελειώνουν πιο γρήγορα, αλλά εν τέλει χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο διαβάσματος για την εξεταστική. Εμείς δουλεύαμε ταυτόχρονα και έτσι είχαμε αποκτήσει πιο σφαιρική και ουσιαστική αντίληψη του τι συμβαίνει και ο ένας μάθαινε από τον άλλο.

Θα συμφωνήσω με ό,τι έχει ειπωθεί περί ασάφειας, γιατί όντως σε απορίες στο γκρουπ του μαθήματος στο discord ορισμένες απαντήσεις ήταν σαν της Πυθίας. Τη φετινή χρονιά έγινε και κάτι σαν χάκαθον που έδινε προσθετική μονάδα (δηλαδή μπορούσες να πάρεις 11/10) το οποίο από άποψη οργάνωσης ήταν τραγικό, γιατί έγινε μαζί με τα άτομα που παρακολουθούν αντικειμενοστρεφή (το έχει και αυτό ο Συμεωνίδης), αλλά σχεδόν όλ@ όσ@ έκαναν τις ασκήσεις που δόθηκαν πήραν 1 μονάδα επιπλέον. Η εξέταση του μαθήματος ήταν 3 μέρη (1 ώρα περίπου το κάθε ένα με ενδιάμεσα διαλείμματα). 1ο μέρος ήταν θεωρία σε ό,τι έχουμε δει στις εργασίες, 2ο ήταν βαθμολόγηση διαφόρων παραμέτρων του 1ου παραδοτέου και 3ο το ίδιο για το 2ο παραδοτέο. Δεν υπήρξαν οι πρόοδοι που έγιναν τις άλλες χρονιές, αν και πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο με αυτές.

Γενικά έμεινα ευχαριστημένος από το μάθημα. Θεωρώ πως είναι από τα γραμμικά μαθήματα σε ό,τι αφορά το ισοζύγιο βαθμού/χρόνου που αφιέρωσα. Απέκτησα γνώσεις σε αντικείμενα που δεν είχα πολυασχοληθεί και μου άρεσε που δούλεψα με άλλα 3 άτομα για ένα πρότζεκτ. Σίγουρα αν είχα την επιλογή θα το ξαναεπέλεγα, αλλά επειδή χρειάζεται όντως αρκετό χρόνο θα συνιστούσα να το έχετε υπ' όψη σας σε περίπτωση που θέλετε να πάρετε και άλλα βαριά μαθήματα του 8ου. Αν είστε τηλεπ ή ενέργεια δεν το προτείνω το μάθημα, γιατί σας είναι άχρηστο.
odysseass
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #29 on: August 25, 2023, 10:16:59 am »

Το μάθημα ασχολείται με όλη την διαδικασία σχεδίασης ενός έργου λογισμικού. Έχω μια ιδέα, θέλω να την κάνω ένα web app και ξεκινάς να αναλύεις: τι θα πρέπει να μπορεί να κάνει ο χρήστης, τι θα πρέπει να μπορεί να κάνει το σύστημα, ποια θα είναι η αλληλεπίδραση χρήστη-συστήματος, πως θα είναι η εφαρμογή οπτικά, πως θα σχεδιαστεί η εφαρμογή και πως θα είναι το API της. Όλα αυτά τα κάνεις σε 2 παραδοτέα 4 ατόμων που πιάνουν το 40% (20 και 20). Το υπόλοιπο 60% είναι η εξέταση.

Οι διαλέξεις του μαθήματος χωρίζονται σε θεωρία του Συμεωνίδη την μία μέρα και εργαστήριο από τους phd/post-doc την άλλη.

Ο Συμεωνίδης -αν δεν έτυχε να τον δείτε σε άλλο μάθημα μέχρι τώρα- κάνει αρκετά καλό μάθημα αλλά καμιά φορά κουράζει λίγο γιατί έχει ένα τουπέ έτσι όπως μιλάει και αρχίζει τις ιστορίες για αγρίους. Παρ' όλα αυτά είναι ευχάριστος, εγώ πήγαινα στις περισσότερες, ακούς καμιά ιστορία και γελάς και γενικά ξέρει τι λέει για να τραβήξει το ενδιαφέρον.

Τα εργαστήρια έχουν αρνητικό ενδιαφέρον. Ίσως κάνα 1-2 να ήταν ωραία που ήταν για RESTful APIs άμα δεν έχεις ξανακούσει, αλλά κατά τ' άλλα είναι απίστευτα βαρετά. Υποτίθεται είναι χρήσιμα για την εργασία αλλά απλά σου γλιτώνουν μισή ώρα δουλειά μόνος σου.

Θα μπορούσα να πω αρκετά σχόλια για αυτό το μάθημα αλλά για θα αρκεστώ στα βασικά:
  • Τα εργαστήρια θα έπρεπε να καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος της εργασίας (περισσότερα παραδείγματα)
  • Η εργασία του μαθήματος είναι η πιο βαρετή δουλειά (οποιουδήποτε είδους) που έχω κάνει στην ζωή μου
  • Γενικά το attitude κάντε ομάδες μόνοι σας καταλήγει με 1-2 άτομα να ρίχνουν 40 ώρες δουλειά
  • 40% όταν όλη μέρα λένε πως είναι το πιο σημαντικό κομμάτι η εργασία το βρίσκω λίγο. Τουλάχιστον βάλτε μια μονάδα προσθετική για αποζημίωση για τα άτομα που κουβαλάνε όλη την ομάδα
  • Η εξέταση ήταν απλώς τραγελαφική

All in all,
Ενδιαφέρον: 5/10
Βαθμός με μέτρια-καλή παρακολούθηση, κάψιμο εργασία και 1 μέρα διάβασμα: 8+/10 + hackathon έως 1
Αξίζει: Αν θες να κάνεις διπλωματική στον Συμεωνίδη ή αν έχεις αποφασίσει ότι σε ενδιαφέρει το soft eng τόσο πολύ. Αλλιώς όχι
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: