• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 02:03:53 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 02:03:53 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 36
Guests: 141
Total: 177
kchristoua
Konstantina Karamani
elias_farhood
geftihiakos
iropap
payniac
eirinistyl
ExecuteExe
kostas.de
Summand
kutsukellis
Dimos Bachlas
chryssana
athena_apo
Papadopoulosthanos
vaggelisx
Captain
unreasonable
glavdakis
pantoulis
Nekt
evangeliaap
superkolios
ftheo11
soktas
esroussou
sterxz
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
VagsS
nikpamp
stefanoskal
mkoutsouk
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Συμβασιούχοι!Μονιμοποίηση ή όχι!!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] Go Down Print
Author Topic: Συμβασιούχοι!Μονιμοποίηση ή όχι!!  (Read 3154 times)
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
Re: Συμβασιούχοι!Μονιμοποίηση ή όχι!!
« Reply #30 on: August 16, 2006, 19:46:28 pm »

Quote from: fugiFOX on August 16, 2006, 12:02:30 pm
Στον τύπο σου έχεις ένα σοβαρό λάθος.
Εάν διαβάσεις προσεκτικά το κείμενο που περιέχει τη δική μου εκδοχή,
θα δεις ότι αναφέρομαι στους μήνες κατά τους οποίους το φροντιστήριο είναι ΚΛΕΙΣΤΟ=δεν λειτουργεί=0 έσοδα
επομενως για ποια τσέπη του φροντιστηριάκια μιλάς;

Λυπάμαι που πρέπει να το εξηγήσω και αυτό ρε γαμώτο αλλά αφού δεν το καταλαβαίνεις.... Λοιπόν, αν οι υπάλληλοι δεν τελούσαν υπό αυτό το ιδιότυπο καθεστώς το καλοκαίρι ο μισθός θα έπεφτε κανονικά μαζί με επίδομα αδείας μάλιστα, επειδή όμως απολύονται ο ιδιοκτήτης δεν τους δίνει αυτά τα λεφτά και κατά συνέπεια αφού δεν τους τα δίνει δηλαδή δεν βγαίνουν από την  τσέπη του ενός (1), να μπούν στην τσέπη των πολλών (Χ+Υ) αυτός ο ένας έχει κέρδος αυτά τα λεφτά. Μπορεί να μην τα βγάζει το καλοκαίρι αλλά έχει υπερκέρδος από τον χειμώνα και αφού δεν τα δίνει και τα κρατάει αυτός έχει κέρδος αυτά τα λεφτά.Ελπίζω να κατάλαβες αυτό το σκέλος της απάντησης. Και επειδή φαντάζομαι πως θα συνεχίσεις το επιχείρημά σου (Ναι αλλά αυτός δεν βγάζει τίποτα το καλοκαίρι και πες μου μια επιχείρηση που πληρώνει τους εργαζομένους όταν δεν βγάζει και το οικονομικό βάρος θα ήταν αβάσταχτο και θα έκλεινε και μπλα μπλά) πρέπει να σου πω ότι το καθεστώς των συμβάσεων δεν προέκυψε για να σωθούν οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν.Προέκυψε γιατί είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να μεγαλώνει ο επιχειρηματίας το κέρδος του αλλά και ταυτόχρονα να έχει υπαλλήλους χωρίς δικαιώματα αν αύριο αποφασίσει να απολύσει κάποιον(Δεν αναφέρομαι στο δημόσιο εκεί είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα). Με θλίβει το γεγονός ότι προτιμάς να έχει το υπερκέρδος ένας ενώ (Χ+Υ)*3 μετράνε τις μέρες και τα ψιλά τους. Υπερασπίζεσαι μια πρακτική, που είναι  πολύ άδικη για πολλά άτομα, με πιο ισχυρό σου επιχείρημα ότι η άλλη λύση είναι το κλείσιμο. Είναι δικαίωμά σου βέβαια αλλά για να συνεχίσεις σε αυτό το δρόμο πρέπει να παραθέσεις το μηνιαίο κέρδος ενός φροντιστηρίου, πόσα χρειάζεται ο ιδιοκτήτης για να ζήσει σαν ιδιοκτήτης πόσα βάζει στην άκρη και τέλος το λειτουργικό κόστος του φροντιστηρίου όταν είναι κλειστό (μισθοί, ενοίκιο, φως, νερό κ.λ.π).

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #31 on: August 17, 2006, 15:49:55 pm »

Quote from: Fenix on August 16, 2006, 19:46:28 pm

Λυπάμαι που πρέπει να το εξηγήσω και αυτό ρε γαμώτο αλλά αφού δεν το καταλαβαίνεις.... Λοιπόν, αν οι υπάλληλοι δεν τελούσαν υπό αυτό το ιδιότυπο καθεστώς το καλοκαίρι ο μισθός θα έπεφτε κανονικά μαζί με επίδομα αδείας μάλιστα, επειδή όμως απολύονται ο ιδιοκτήτης δεν τους δίνει αυτά τα λεφτά και κατά συνέπεια αφού δεν τους τα δίνει δηλαδή δεν βγαίνουν από την  τσέπη του ενός (1), να μπούν στην τσέπη των πολλών (Χ+Υ) αυτός ο ένας έχει κέρδος αυτά τα λεφτά. Μπορεί να μην τα βγάζει το καλοκαίρι αλλά έχει υπερκέρδος από τον χειμώνα και αφού δεν τα δίνει και τα κρατάει αυτός έχει κέρδος αυτά τα λεφτά.Ελπίζω να κατάλαβες αυτό το σκέλος της απάντησης. Και επειδή φαντάζομαι πως θα συνεχίσεις το επιχείρημά σου (Ναι αλλά αυτός δεν βγάζει τίποτα το καλοκαίρι και πες μου μια επιχείρηση που πληρώνει τους εργαζομένους όταν δεν βγάζει και το οικονομικό βάρος θα ήταν αβάσταχτο και θα έκλεινε και μπλα μπλά) πρέπει να σου πω ότι το καθεστώς των συμβάσεων δεν προέκυψε για να σωθούν οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να κλείσουν.Προέκυψε γιατί είναι ένας πολύ έξυπνος τρόπος να μεγαλώνει ο επιχειρηματίας το κέρδος του αλλά και ταυτόχρονα να έχει υπαλλήλους χωρίς δικαιώματα αν αύριο αποφασίσει να απολύσει κάποιον(Δεν αναφέρομαι στο δημόσιο εκεί είναι πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα). Με θλίβει το γεγονός ότι προτιμάς να έχει το υπερκέρδος ένας ενώ (Χ+Υ)*3 μετράνε τις μέρες και τα ψιλά τους. Υπερασπίζεσαι μια πρακτική, που είναι  πολύ άδικη για πολλά άτομα, με πιο ισχυρό σου επιχείρημα ότι η άλλη λύση είναι το κλείσιμο. Είναι δικαίωμά σου βέβαια αλλά για να συνεχίσεις σε αυτό το δρόμο πρέπει να παραθέσεις το μηνιαίο κέρδος ενός φροντιστηρίου, πόσα χρειάζεται ο ιδιοκτήτης για να ζήσει σαν ιδιοκτήτης πόσα βάζει στην άκρη και τέλος το λειτουργικό κόστος του φροντιστηρίου όταν είναι κλειστό (μισθοί, ενοίκιο, φως, νερό κ.λ.π).

Καταρχάς αυτό που δεν έχεις καταλάβει, και για να το καταλάβεις θα πρέπει να απεμπλακείς απο συναισθηματισμούς
Λυπάμαι που πρέπει να το εξηγήσω και αυτό
αλλά και από την ήδη προσχηματισμένη άποψή σου,
είναι ότι δεν υπερασπίζομαι την κακή χρήση αυτού του μέτρου αλλά την ορθή χρήση αυτού.

Ενδεχομένως λοιπόν αυτό που λες να ισχύει σε κάποια μεγαλοφροντιστήρια με πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών,
ώστε να αποφέρουν και το "υπερκέρδος" πουπ αναφέρεις.
Στα περισσότερα όμως, και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά, στα οποία ο συνολικός αριθμός μαθητών είναι διψήφιος
αυτό που ισχύει είναι ότι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης
βγάζουν έναν κανονικό μισθό λίγο πάνω από τον μέσο.
Επομένως σε μια τέτοια επιχείριση είναι αδύνατον να καλυφθούν τέτοια έξοδα, γιατί τότε θα ήταν περισσότερα των εσόδων
με προφανή την άμεση συνέπεια.

Μου ζητάς στοιχεία για να υποστηρίξω την άποψή μου.
Είναι δικαίωμά σου βέβαια αλλά για να συνεχίσεις σε αυτό το δρόμο πρέπει να παραθέσεις το μηνιαίο κέρδος ενός φροντιστηρίου, πόσα χρειάζεται ο ιδιοκτήτης για να ζήσει σαν ιδιοκτήτης πόσα βάζει στην άκρη και τέλος το λειτουργικό κόστος του φροντιστηρίου όταν είναι κλειστό (μισθοί, ενοίκιο, φως, νερό κ.λ.π).
εσύ τα έχεις αυτά τα στοιχεία όταν παραθέτεις τη δική σου;

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #32 on: August 19, 2006, 22:00:56 pm »

Quote from: fugiFOX on August 17, 2006, 15:49:55 pm
Καταρχάς αυτό που δεν έχεις καταλάβει, και για να το καταλάβεις θα πρέπει να απεμπλακείς απο συναισθηματισμούς
Λυπάμαι που πρέπει να το εξηγήσω και αυτό
αλλά και από την ήδη προσχηματισμένη άποψή σου,
είναι ότι δεν υπερασπίζομαι την κακή χρήση αυτού του μέτρου αλλά την ορθή χρήση αυτού.

Ενδεχομένως λοιπόν αυτό που λες να ισχύει σε κάποια μεγαλοφροντιστήρια με πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών,
ώστε να αποφέρουν και το "υπερκέρδος" πουπ αναφέρεις.
Στα περισσότερα όμως, και σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά, στα οποία ο συνολικός αριθμός μαθητών είναι διψήφιος
αυτό που ισχύει είναι ότι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης
βγάζουν έναν κανονικό μισθό λίγο πάνω από τον μέσο.
Επομένως σε μια τέτοια επιχείριση είναι αδύνατον να καλυφθούν τέτοια έξοδα, γιατί τότε θα ήταν περισσότερα των εσόδων
με προφανή την άμεση συνέπεια.

Μου ζητάς στοιχεία για να υποστηρίξω την άποψή μου.
Είναι δικαίωμά σου βέβαια αλλά για να συνεχίσεις σε αυτό το δρόμο πρέπει να παραθέσεις το μηνιαίο κέρδος ενός φροντιστηρίου, πόσα χρειάζεται ο ιδιοκτήτης για να ζήσει σαν ιδιοκτήτης πόσα βάζει στην άκρη και τέλος το λειτουργικό κόστος του φροντιστηρίου όταν είναι κλειστό (μισθοί, ενοίκιο, φως, νερό κ.λ.π).
εσύ τα έχεις αυτά τα στοιχεία όταν παραθέτεις τη δική σου;
Αγαπητε fugi, λυπάμαι που στο λέω αλλά η απάντησή σου δεν προσφέρει τίποτα στην κουβέντα πέρα από την προσωρινή ικανοποίηση ότι υπάρχει πιθανότητα η τελευταία κουβέντα να είναι δική σου. Κάτι σαν το παιδάκι στο δημοτικό που λέει συνέχεια "είσαι" στον συνομιλητή του που του αραδιάζει ένα σωρό βρισιές ξέροντας ότι στο τέλος θα νικήσει αφού σίγουρα ο άλλος κάποια στιγμή θα ξεμείνει από μπινελίκια ή θα βαρεθεί. Δεν ξέρω αν θα ξεμείνω ή όχι πάντως σου το λέω ότι δεν θα βαρεθώ να σου απαντάω. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Στην απάντησή σου μου λες ότι,ακούστε χριστιανοί , έχω προσχηματισμένη άποψη.Πως θα χαρακτήριζες λοιπόν την δική σου ω! υποκριτή εσυ; . Μετά μου λές ότι είμαι συναισθηματικός γιατί έχεις δει στην τηλεόραση ότι αυτό υποβαθμίζει το επιχείρημα και την θέση του συνομιλητή σου. Πρέπει να σου πω ότι αν ξεφεύγω κάπου δεν είναι λόγω συναισθηματισμού αλλά λόγω του τρόπου με τον οποίο  σκέφτεσαι και  απάντάς. Αφού σου απάντησα περί κέρδους, έβγαλα άχρηστο τον φοβερό τύπο που σκαρφίστηκες και γενικά νομίζω σου απάντησα σε όλα τώρα καταφεύγεις στο τελευταίο σου κόλπο:Από τα φροντιστήρια γενικά πας στα μικροφροντιστήρια όπου πιστεύεις ότι επιτέλους αυτό είναι το τελευταίο "είσαι" που θα πεις και επιπλέον επιβαρύνεις και άλλο τον εαυτό σου μιλώντας περί σωστή χρήση του μέτρου. Τώρα λοιπόν όχι μόνο πρέπει να μας δώσεις στοιχεία για την λειτουργία και το κέρδος των φροντιστηρίων, αλλά και οδηγίες προς τον νομοθέτη έτσι ώστε η ουσία του νόμου να είναι κάπως έτσι "Οι συμβάσεις εργασίας επιτρέπονται μόνο στα μικροφροντιστήρια". Πιστεύεις ότι μπορείς; Επειδή ρώτησα, τώρα οι συμβάσεις εφαρμόζονται και στις εταιρίες φυσικού αερίου όπου απολύουν τους τεχνικούς εγκαταστάσεων το καλοκαίρι επειδή δεν έχουν τόσες πολλές εγκαταστάσεις, αυτό σε βρίσκει σύμφωνο; Πολλές εταιρίες έχουν μειωμένο φόρτο το καλοκαίρι, να απολύουν τους εργαζόμενους;
Τέλος άλλη μια φορά σου λέω ότι η δική μου εμπειρία είχε έναν τύπο με 3 φροντιστήρια και ένα ζευγάρι με 2 παιδιά που απολύονταν το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να περνάνε 3 πολύ δύσκολους μήνες αλλά και να μην έχουν κανένα δικαίωμα αν αύριο ο τύπος τους απέλυε. Τι στοιχεία ακριβώς θες επ'αυτού;
Η παρέθεσε στοιχεία(οικονομικά από ένα φροντιστήριο) που στηρίζουν την χρήση του μέτρου καθώς και τις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εφαρμογή αυτού μόνο στα μικροφροντιστήρια που έχεις στο νου σου ή σε παρακαλώ μην απαντήσεις ξανά γιατί νομίζω ότι δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη συμπεριφορά 

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #33 on: August 24, 2006, 05:06:42 am »

Τώρα διάβασα τη συζήτηση....

Να πω μόνο το εξής:

Στη Γερμανία, αντίθετα με την απαράδεκτη ελληνική πρακτική, όχι μόνο δεν απολύονται οι εργαζόμενοι όταν κλείνει προσωρινα ένα μαγαζί αλλά ακόμα και τα ιδιαίτερα πληρώνονται με το μήνα. Και εφόσον είναι αργία ή ό,τι άλλο και δεν γίνει το πραγραμματισμένο μάθημα, ο δάσκαλος/καθηγητής πληρώνεται κανονικά...

Ως προς την κουβέντα που προηγήθηκε..: Χωρίς να συμφωνώ με τον Fugi απαραίτητα, δέχομαι όμως ότι η κάθε περίπτωση χρίζει διαφορετικής αντιμετώπισης. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας ούτε για τους εργαζόμενους, ούτε για τους εργοδότες. Υπάρχουν από τους καλύτερους μέχρι τους χειρότερους. Και στα άκρα είναι η μειοψηφία των. Η διαφορά είναι ότι οι πρώτοι βρίσκονται γενικά σε μειονεκτική οικονομική θέση σε σχέση με τους δεύτερους (όχι όμως κι αυτό πάντα). Το γεγονός αυτό κατ'εμέ δεν δικαιολογεί να γενικεύω επιθέσεις προς την όποια κατεύθυνση.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #34 on: August 24, 2006, 15:13:37 pm »

Φίλε Φοίνικα, αν μη τι άλλο έχεις πολύ ζωηρή φαντασία.
Τελικά ποιος είναι αυτός που έχει προσχηματισμένη άποψη και πλάθει ένα ολόκληρο  χαρακτήρα
για τον συνομιλητή του και δικαιολογεί και εντάσσει κάθε του ενέργεια σε αυτόν τον χαρακτήρα που
φαντάστηκε μονο ο ίδιος;

Η ερώτησή μου "εσύ τα έχεις αυτά τα στοιχεία όταν παραθέτεις τη δική σου;"
έρχεται ως απάντηση στη δική σου παρόμοια ερώτηση με μοναδικό σκοπό
να σου δείξει ότι μου ζητάς, για να στηρίξω την άποψή μου,να κάνω κάτι
το οποίο εσύ δεν είσαι σε θέση να το κάνεις.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός που χρησιμοποιεί τις πρακτικές του δημοτικού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις;

Χαίρομαι πάντως που είσαι επίμονος συνομιλητής και θα συνεχίσεις να απαντάς,
ελπίζοντας ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο.
Και το τελευταίο θα επιτευχθεί όταν σταματήσουμε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) τις προσωπικές επιθέσεις
και χαρακτηρισμούς.

Επειδή τώρα το τελευταίο σου μήνυμα η μόνη πληροφορία που προσθέτει είναι για το φυσικό αέριο
θα αναφερθώ σε αυτήν αν και ξεφεύγουμε από το θέμα με τα φροντιστήρια.

Δεν γνωρίζω το καθεστώς υπό το οποίο γίνονται τα έργα φυσικού αερίου,
αλλά νομίζω ότι είναι όμοιο με τα υπόλοιπα, οπότε θα απαντήσω με βάση αυτό, εάν κάνω λαθος και ισχύει κάτι άλλο,
διόρθωσέ με.

Έτσι λοιπόν σε έργα τέτοιου τύπου η ανάληψη γίνεται με σύμβαση έργου,
που συνεπάγεται ότι δεν γίνεται πρόσληψη-ένσημα κτλ αλλά ανάθεση του έργου.
Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν δεν υφίσταται η "απόλυση" του τεχνικού προσωπικού,
αφού στην ουσία δεν έγινε ποτέ πρόσληψη.

Βέβαια, για να σε προλάβω, παρότι σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία δεν παύει να είναι ηθικά λάθος,
η "απόλυση" των εργαζομένων λόγω μειωμένης κίνησης σε κάποιο διάστημα του έτους,
εφόσον η επιχείρηση ή η εταιρεία εμφανίζει κέρδος το οποίο μπορεί να καλύψει τους μισθούς αυτών των υπαλλήλων

Τέλος συμφωνώ με τον Juan ότι κάθε περίπτωση χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης,
όπως άλλο παράδειγμα οι εποχικοί υπάλληλοι,
και είναι τελείως λάθος να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #35 on: August 25, 2006, 16:36:27 pm »

Quote from: fugiFOX on August 24, 2006, 15:13:37 pm
Φίλε Φοίνικα, αν μη τι άλλο έχεις πολύ ζωηρή φαντασία.
Τελικά ποιος είναι αυτός που έχει προσχηματισμένη άποψη και πλάθει ένα ολόκληρο  χαρακτήρα
για τον συνομιλητή του και δικαιολογεί και εντάσσει κάθε του ενέργεια σε αυτόν τον χαρακτήρα που
φαντάστηκε μονο ο ίδιος;

Η ερώτησή μου "εσύ τα έχεις αυτά τα στοιχεία όταν παραθέτεις τη δική σου;"
έρχεται ως απάντηση στη δική σου παρόμοια ερώτηση με μοναδικό σκοπό
να σου δείξει ότι μου ζητάς, για να στηρίξω την άποψή μου,να κάνω κάτι
το οποίο εσύ δεν είσαι σε θέση να το κάνεις.

Ποιος είναι λοιπόν αυτός που χρησιμοποιεί τις πρακτικές του δημοτικού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις;

Φίλε fugi, συνεχίζεις να επανέρχεσαι σε θέματα που σου έχω απαντήσει και με αναγκάζεις να λέω τα ίδια και τα ίδια.Τί δεν κατάλαβες από αυτό;
Τέλος άλλη μια φορά σου λέω ότι η δική μου εμπειρία είχε έναν τύπο με 3 φροντιστήρια και ένα ζευγάρι με 2 παιδιά που απολύονταν το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να περνάνε 3 πολύ δύσκολους μήνες αλλά και να μην έχουν κανένα δικαίωμα αν αύριο ο τύπος τους απέλυε. Τι στοιχεία ακριβώς θες επ'αυτού;
Έτσι λοιπόν σε έργα τέτοιου τύπου η ανάληψη γίνεται με σύμβαση έργου,
που συνεπάγεται ότι δεν γίνεται πρόσληψη-ένσημα κτλ αλλά ανάθεση του έργου.
Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν δεν υφίσταται η "απόλυση" του τεχνικού προσωπικού,
αφού στην ουσία δεν έγινε ποτέ πρόσληψη.
Αν κατάλαβα καλά μου λές ότι το έργο ανατίθεται στους τεχνικούς που κάνουν την εγκατάσταση;

Βέβαια, για να σε προλάβω, παρότι σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία δεν παύει να είναι ηθικά λάθος,
η "απόλυση" των εργαζομένων λόγω μειωμένης κίνησης σε κάποιο διάστημα του έτους,
εφόσον η επιχείρηση ή η εταιρεία εμφανίζει κέρδος το οποίο μπορεί να καλύψει τους μισθούς αυτών των υπαλλήλων
Χαίρομαι που το λες αυτό.Αν το είχες πει από την αρχή δεν θα είχαμε χαλαστεί και οι δύο.Και εξηγώ:Το καθεστώς των συμβάσεων είναι ηθικά άδικο. Οι περιπτώσεις που η εφαρμογή του βοηθάει την επιβίωση των επιχειρήσεων είναι λιγοστές και θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν και αλλιώς.Και εδώ ξαναλέω ότι το μέτρο δεν δημιουργήθηκε για αυτό τον σκοπό(την βιωσιμώτητα των επιχειρήσεων που είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση) αλλά για να έχουν πιο πολλά κέρδη οι επιχειρήσεις.Από την στιγμή που υπάρχει η νομοθεσία ποια εταιρία θα ενδιαφερθεί για το ηθικόν του πράγματος; Και τελειώνω λέγοντας ότι το καθεστώς των συμβάσεων είναι λάθος, δημιουργεί τεράστιες αδικίες και είναι αδύνατο να περιοριστεί εκεί που πραγματικά είναι απαρραίτητο.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Pages: 1 2 [3] Go Up Print
Jump to: