• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:24:55 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:24:55 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 44
Guests: 115
Total: 159
leolam
Christina_R
Born_Confused
Spyridon01101
mpizos
Deviate
ELEF
tasos gourd
sassi
gkyrodi
jimalexoud
HlektrikhPatata
iliaskou
noys
vpoug
acolak
Δημητρης Αξιμιωτης
Yamal
chaniotism
andripappa
fpapat
thaliatsk
georgepana9
Thanasis_pap
Stathiss
georgy
ValKar
Maximos7
Elenit
nikos.a
maestros
Liamos
DarkMagiK06
Zoe06
boulionis
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
apal
Το παγώνι
Summand
theofr
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Μαθήματα επιλογής (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Μαθήματα Επιλογής 6ου εξαμήνου 2015-χέρι βοηθείας από περσινούς
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: Μαθήματα Επιλογής 6ου εξαμήνου 2015-χέρι βοηθείας από περσινούς  (Read 16434 times)
TechSupport
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Sometimes you just need a rr.

View Profile
Re: Μαθήματα Επιλογής 6ου εξαμήνου 2015-χέρι βοηθείας από περσινούς
« Reply #15 on: February 04, 2015, 17:20:38 pm »

Quote from: Dealan on February 04, 2015, 17:17:11 pm
Να σημειωθεί ότι για Τεχνικές Βελτιστοποίησης αν κάνεις όλες τις εργασίες δεν σημαίνει ότι θα πάρεις +5, και αυτές βαθμολογούνται και δεν σου λένε πόσο πήρες, απλά βλέπεις τον τελικό βαθμό αφού δώσεις εξετάσεις. Βέβαια αν κάνεις σοβαρή δουλεία το 4 το πιάνεις, οπότε όσα είπαν παραπάνω ισχύουν.
Ε ναι εντάξει..σε όλα τα μαθήματα που έχουν εργασίες σου λένε παίρνει τόσο,αλλά δεν σημαίνει πως θα είναι άριστη,ώστε να πάρεις όλες τις μονάδες,απλά λέω σαν μέγιστο αν ισχύει αυτό..λογικά +3-4,5 το πολύ να πάρει κάποιος,αλλά και αυτοί καλοί είναι στην συγκεκριμμένη περίπτωση.Τώρα όσον αφορά αυτές τις εργασίες,φαντάζομαι είναι ατομικές ε;
Dealan
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

python was a mistake

View Profile
« Reply #16 on: February 04, 2015, 17:28:30 pm »

Ναι, ατομικές είναι. Γενικά είναι εφαρμογές όσων μαθαίνεις στο μάθημα οπότε δεν είναι δύσκολες, απλά χρονοβόρες.
TechSupport
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: February 04, 2015, 17:43:17 pm »

Ωραία,οπότε μέχρι στιγμής Ανάλυση και Σχεδιασμό Αλγορίθμων+Τεχνικές Βελτιστοποίησης
Για τρίτο μάθημα Ηλεκτροακουστική άκουσα ναι μεν εύκολο,αλλά σε τελευταίες εξεταστικές παίδεμα+ακόμα και καλά διαβασμένος αν πέσει καμία τρολιά την έβαψες.
Ρομποτική οι απόψεις διίστανται για το αν είναι εύκολο να πιάσεις βαθμούς και στο αν είναι ενδιαφέρον,όσο το όνομα.
Και...
Μετάδοση έχω ακούσει πως είναι βατό,αλλά με ανησυχεί ο Χατζηαθανασίου,που από Θερμοδυναμική θυμάμαι πως είχα κόψει λιγάκι φλέβες...  Undecided
Exomag
Veteran
Διεστραμμένος

unfortunate...

View Profile
Re: Μαθήματα Επιλογής 6ου εξαμήνου 2015-χέρι βοηθείας απ
« Reply #18 on: February 04, 2015, 18:04:07 pm »

My 2 cents για τα μαθήματα επιλογής του 6ου εξαμήνου που πήρα και πέρασα:

• Ανάλυση και Σχεδιασμός Αλγορίθμων: Πολύ ωραίο μάθημα από άποψη ύλης/αντικειμένου. Ο τρόπο που διδάσκεται βέβαια leaves a lot to be desired, μιας και το μάθημα παραμένει μόνο στο θεωρητικό κομμάτι των αλγορίθμων χωρίς την παραμικρή πρακτική εφαρμογή τους (που θα βοηθούσε στην καλύτερη/γρηγορότερη κατανόηση τους). Το μάθημα έχει απαλλακτικές προόδους ή απλά εξέταση στο τέλος. Τα θέματα κυμαίνονται από απλά έως περίεργα, χωρίς να είναι γενικά και τόσο απαιτητικά (η βαθμολόγηση είναι, αν δεν κάνω λάθος, χαλαρή).

• Ρομποτική: Το όνομα του μαθήματος ακούγεται πολύ ενδιαφέρον. Το μάθημα βέβαια είναι εισαγωγικό, και δεν είναι τόσο τρομερό όσο θα περίμενε κανείς (δε νομίζω πως γίνεται βέβαια κάτι διαφορετικό, και η εισαγωγή είναι απαραίτητο κομμάτι εκμάθησης του αντικειμένου) αλλά παρόλαυτα ενδιαφέρον αν σε ενδιαφέρει και το αντικείμενο. Έχει 3 εργασίες, όχι ιδιαίτερα δύσκολες, που δίνουν μέχρι +2.5 προσθετικές μονάδες. Η Δουλγέρη κάνει οργανωμένο-αλλά-βαρετό-imho μάθημα και η μεταπτυχιακή της κάνει μια όχι-και-τόσο-καλή-imho προσπάθεια με τις ασκήσεις. Το μάθημα έχει και εξέταση στο τέλος, που τα θέματα πάλι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα αν έχεις νιώσει την ύλη του μαθήματος (χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως βάζει εύκολα θέματα).

• Τεχνικές Βελτιστοποίησης: Όπως αναφέρει και ο τίτλος του μαθήματος, όλο το εξάμηνο ασχολείσαι απλά με ελαχιστοποίηση συναρτήσεων και τίποτα άλλο. Με μια πρώτη ματιά φαίνεται πολύ βαρετό, αλλά πιστεύω έχει πολλές πρακτικές εφαρμογές. Έχει 4-5 εργασίες και 1 project, όχι τόσο απαιτητικά σε ικανότητες αλλά σίγουρα θέλουν ενασχόληση/χρόνο, που δίνουν μέχρι +5 προσθετικές μονάδες (γενικά όπως είπε και ο Dealan παραπάνω, αν ασχοληθείς σοβαρά με τις εργασίες δύσκολα θα πάρεις λιγότερο από +4). Ο Ροβιθάκης κάνει το κλασικό θεωρητικό-μαθηματικό στυλ μαθήματος του (hate it or love it) και ο μεταπτυχιακός του κάνει αξιοπρεπή δουλεία (αν και κάπως περιορισμένη λόγως της 1 μόνο ώρα διδασκαλίας τη βδομάδα). Το μάθημα έχει και εξέταση στο τέλος, που τα θέματα δεν είναι τόσο απαιτητικά αν ξέρεις καλά το αντικείμενο του μαθήματος (και άμα έχεις ασχοληθείς σοβαρά με τις εργασίες θα το ξέρεις σχεδόν όλο ήδη). Ο Ροβιθάκης βέβαια, πάλι, δε χαρίζει μονάδες και είναι αυστηρός στη βαθμολόγηση αλλα δεδομένου του ~+4 προσθετικά είναι εύκολο να πάρεις 10 στο μάθημα.

xameno kormi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #19 on: February 04, 2015, 18:35:45 pm »

ηλεκτρακουστικη νομιζω το θεμα ειναι να καταλαβεις καλα καποιες εννοιες και φαινομενα γιατι τα θεματα ειναι συνδυασμος τους
υπαρχουν κ καποια κλασσικα που πεφτουν αλλα μπορει να βαλει και ψιλο περιεργα καμια φορα οντως
παντως οι διαλεξεις βοηθανε τρελα και ειναι απο τις καλυτερες που εχω παρακολουθησει στην σχολη ειναι πολυ ενδιαφερουσες
γουστα ειναι αυτα ομως αν θες κατι πιο ευκολο σχετικα παρε κβαντικη
TechSupport
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #20 on: February 04, 2015, 20:06:35 pm »

Το θέμα είναι το μάθημα εκτός από σχετικά εύκολο να είναι:
1.ενδιαφέρον
2.ο καθηγητής να είναι μεταδοτικός
άμα δεν υπάρχουν και τα 3,τότε δεν θα μου αρέσει,οπότε δεν θα πετύχω τον καλό βαθμό και θα κόβω και φλέβες.
cav
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #21 on: February 04, 2015, 20:23:27 pm »

Quote from: poulaki_tsiou on February 04, 2015, 20:06:35 pm
1.ενδιαφέρον
άμα δεν υπάρχουν και τα 3,τότε δεν θα μου αρέσει,οπότε δεν θα πετύχω τον καλό βαθμό και θα κόβω και φλέβες.

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αν ψάχνεις κάτι και εύκολο και ενδιαφέρον και με καλό καθηγητή, μάλλον θα κάνεις κενή δήλωση μαθημάτων  Tongue
xameno kormi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #22 on: February 04, 2015, 20:30:17 pm »

βσκ ειναι υποκειμενικο το αν θα το βρεις ενδιαφερον 
ο καθηγητης ειναι μεταδοτικος το μαθημα ειναι σε στυλ συζητησης καπως οποτε σε βοηθαει να καταλαβεις ( και κανει και ο χατζηλεοντιαδης ενα κομματι με ασκησεις κατανοητες γενικα )
απλα καλο ειναι να το παρακολουθησεις
δεν μπορω να σ πω οτι με ξετρελανε οταν ψαχνομουν κ γω τι επιλογης να παρω αλλα στην πορεια μ αρεσε πολυ και απο το μαθημα μαθαινεις και καταλαβαινεις πολλα πραγματα για το τι παιζει γενικα με τον ηχο και το αυτι
πηγαινε στις πρωτες 2-3 διαλεξεις δες τι παιζει κι αν σ αρεσει επελεξε το καιρο θα χεις ουτως η αλλως για την δηλωση..
TechSupport
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #23 on: February 04, 2015, 20:57:10 pm »

Quote from: cav on February 04, 2015, 20:23:27 pm
1.ενδιαφέρον

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αν ψάχνεις κάτι και εύκολο και ενδιαφέρον και με καλό καθηγητή, μάλλον θα κάνεις κενή δήλωση μαθημάτων  Tongue
Δεν είπα καλό..μεταδοτικό πχ Χατζηαθανασίου δεν μου άρεσε στο 2ο εξάμηνο,οπότε ακόμα και η Μετάδοση σαν μάθημα να είναι ενδιαφέρον και σχετικά εύκολο για βαθμό,δεν νομίζω να το πάρω.Ρομποτική,φαίνεται ενδιαφέρον,είναι όμως;Η δουλγέρη από ΣΑΕ1 σχετικά καλή,μου φάνηκε και η εργασία +2,5 μονάδες max θετικό είναι,αλλά άμα βάζει δύσκολα θέματα,που δύσκολα πιάνεις το 3πχ..γιατί να το πάρω;
Cr0ne
Θαμώνας

View Profile
« Reply #24 on: February 04, 2015, 21:00:10 pm »

1.ενδιαφέρον

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αν ψάχνεις κάτι και εύκολο και ενδιαφέρον και με καλό καθηγητή, μάλλον θα κάνεις κενή δήλωση μαθημάτων  Tongue

wise words my liege
TechSupport
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #25 on: February 04, 2015, 21:14:27 pm »

Quote from: Cr0ne on February 04, 2015, 21:00:10 pm
1.ενδιαφέρον

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αν ψάχνεις κάτι και εύκολο και ενδιαφέρον και με καλό καθηγητή, μάλλον θα κάνεις κενή δήλωση μαθημάτων  Tongue

wise words my liege
Συμφωνώ,αλλά πιο πάνω είπα τι εννοούσα...
sexycowboy
Θαμώνας

View Profile
« Reply #26 on: February 04, 2015, 21:34:29 pm »

Νομίζω έχεις πάρει μια γενική εικόνα από τα σχόλια όλων των παιδιών αλλά μόνο όταν τα παρακολουθήσεις εσύ η ίδια θα μπορέσεις να κρίνεις τι είναι αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο. Μια δυο παρατηρήσεις που έχω να σου πω πάντως είναι οι εξής:

-Ηλεκτρακουστική: Ποιοτικό μάθημα, δεν έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με μαθηματικά πέρα από 1-2 τρίωρα που κάνει ο Χατζηλεοντιάδης, (αν και η εξέταση είναι μικρές ασκησούλες). Θεωρώ ότι η παρακολούθηση είναι απαραίτητη για να νιώσεις τη φιλοσοφία του μαθήματος, για να καταλάβεις και που εστιάζει ο Παπ, αλλά και να μπορέσεις να διαβάσεις στο τέλος. Bonus: Ένα μάθημα θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής σε μορφή εκδρομής.

-Αλγόριθμοι: Μου φάνηκε απίστευτα βαρετό και θεωρητικό μάθημα, εν τέλει το παράτησα. Έχει βέβαια τις απαλλακτικές προόδους στις οποίες απ ό,τι είχε αρκετά ευνοϊκή βαθμολόγηση.

-Τεχνικές Βελτιστοποίησης: Το μάθημα μου φάνηκε πάρα πολύ ενδιαφέρον και οι εργασίες έχουν άμεση σχέση με αυτό στο οποίο εξετάζεσαι. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι εργασίες και το project υποτίθεται πως είναι προαιρετικές. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ. Αν ασχοληθείς (θέλει αρκετές ώρες) με τις εργασίες και κάνεις και το project (θα έχεις μια βδομάδα μέσα στο καλοκαίρι μετά την εξεταστική, σκέψου το και αυτό, όταν οι υπόλοιποι θα είναι ποσείδι, εσύ θα πρέπει να λιώνεις) τότε το 10 το θεωρώ αρκετά εύκολο. Σε περίπτωση όμως που δεν ασχοληθείς και με εργασίες και με project, ακόμα και τέλεια να έχεις γράψει στο τέλος δε θα πάρεις όσο αξίζει το γραπτό σου.
TechSupport
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #27 on: February 04, 2015, 21:43:42 pm »

Quote from: sexycowboy on February 04, 2015, 21:34:29 pm
Νομίζω έχεις πάρει μια γενική εικόνα από τα σχόλια όλων των παιδιών αλλά μόνο όταν τα παρακολουθήσεις εσύ η ίδια θα μπορέσεις να κρίνεις τι είναι αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο. Μια δυο παρατηρήσεις που έχω να σου πω πάντως είναι οι εξής:

-Ηλεκτρακουστική: Ποιοτικό μάθημα, δεν έχει ιδιαίτερη ενασχόληση με μαθηματικά πέρα από 1-2 τρίωρα που κάνει ο Χατζηλεοντιάδης, (αν και η εξέταση είναι μικρές ασκησούλες). Θεωρώ ότι η παρακολούθηση είναι απαραίτητη για να νιώσεις τη φιλοσοφία του μαθήματος, για να καταλάβεις και που εστιάζει ο Παπ, αλλά και να μπορέσεις να διαβάσεις στο τέλος. Bonus: Ένα μάθημα θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής σε μορφή εκδρομής.

-Αλγόριθμοι: Μου φάνηκε απίστευτα βαρετό και θεωρητικό μάθημα, εν τέλει το παράτησα. Έχει βέβαια τις απαλλακτικές προόδους στις οποίες απ ό,τι είχε αρκετά ευνοϊκή βαθμολόγηση.

-Τεχνικές Βελτιστοποίησης: Το μάθημα μου φάνηκε πάρα πολύ ενδιαφέρον και οι εργασίες έχουν άμεση σχέση με αυτό στο οποίο εξετάζεσαι. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Οι εργασίες και το project υποτίθεται πως είναι προαιρετικές. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ. Αν ασχοληθείς (θέλει αρκετές ώρες) με τις εργασίες και κάνεις και το project (θα έχεις μια βδομάδα μέσα στο καλοκαίρι μετά την εξεταστική, σκέψου το και αυτό, όταν οι υπόλοιποι θα είναι ποσείδι, εσύ θα πρέπει να λιώνεις) τότε το 10 το θεωρώ αρκετά εύκολο. Σε περίπτωση όμως που δεν ασχοληθείς και με εργασίες και με project, ακόμα και τέλεια να έχεις γράψει στο τέλος δε θα πάρεις όσο αξίζει το γραπτό σου.
Το Ποσείδι δεν με ενδιαφέρει,είμαι από Κέρκυρα,οπότε το θέμα να μείνω παραπάνω δεν με πειράζει..το κυρίως θέμα που με καίει είναι σχολή.
Αλλά,ευχαριστώ για τις πληροφορίες Smiley
sexycowboy
Θαμώνας

View Profile
« Reply #28 on: February 04, 2015, 21:48:05 pm »

Καλά το Ποσείδι παράδειγμα είναι... Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να κάθεσαι μέσα Ιουλίου και να διαβάζεις ενώ μάλιστα έχει προηγηθεί και ένας μήνας εξεταστικής. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό προτείνω σίγουρα να πάρεις τεχνικές βελτιστοποίησης με την προϋπόθεση πάντα ότι και κατά τη διάρκεια του εξαμήνου οι εργασίες θα είναι μια από τις βασικές σου ασχολίες.
akyrosHM
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #29 on: February 04, 2015, 21:53:36 pm »

Εγώ σκέφτομαι Οπτική, Ακουστική και Κβαντική.
Μπορεί να δώσει κανείς τα φώτα του για ακουστική;

Εγκλωβισμένος στην Ηλεκτρολόγκα...
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: