• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:54:40 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:54:40 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 78
Guests: 113
Total: 191
mavropan
tasos gourd
unreasonable
Angelagfb
Nikos.Ts
AristeidisM
panagiwt1s
Nekt
Konstantinoy
vasilis saitis
AcDimitri
vajim
sofiastrataki
smoul
bigmort
trelogauros7
jkara
valantis
George15
Carot1456
gkougeor
maestros
dimitris kiziridis
Annapar
theodoridoueu
ArsenD
etsilika
Νικη
kourkou
kraxtopoulos
chris_p30
Alex Kosmas
dmoral
kst
Τρου Ντετεκτιβ
daphnenik
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Petross
ChrisB999
EvanTsir
Ma8hths Indou
astra
Captain
sassi
LambisTr
Nikos_313
DarkMagiK06
mdimitrig
nmpampal
mgrivab
akiousia
charalampos
Ioannakoliou
Gone_Forever
theodoradr
karaths.d
nchatzo
pave
papoutsas
Xontroulis
tecnoteki
chriskazakos
chrisg
lelenia
Patroklis
alexanton
useranknown
Balourdos
HlektrikhPatata
mrodi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Κοινοβούλιο (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Εκλογές 2015 | Ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31 Go Down Print
Author Topic: Εκλογές 2015 | Ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι?  (Read 50809 times)
Endeavour X
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Εκλογές 2015 | Ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι ψηφο
« Reply #105 on: January 02, 2015, 02:10:17 am »

Quote from: Silvo the Beautiful on January 02, 2015, 01:41:48 am
Τη ντυφλα σου τη μαυρη δεν εχεις καταλαβει απ' αυτο που ειπα, και τυπικα αντιδρας σα κεφτες.

Τελοσπαντων, οντως μετανιωνω που εγραψα αν σε κανει να νιωθεις ελαχιστα πιο ουσιαστικος.
Endeavour X
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Εκλογές 2015 | Ποια στάση πρέπει να κρατήσουν οι ψηφοφόροι?
« Reply #106 on: January 02, 2015, 02:17:02 am »

Και για να με συμπληρωσω, οπως εχω ξαναπει στο παρελθον εχω μεγαλη δυσπιστια στο διαλογο με τους ορους που γινεται.
Αυτο ΔΕΝ σημαινει οτι δεν πρεπει να γινεται διαλογος, αλλα οτι πρεπει να αλλαξουν χαρακτηριστικά του.
Τελοσπαντων σ' αλλο τοπικ σ' αλλη γη σ' αλλα μερη...
Fcoriolis
Guest
« Reply #107 on: January 02, 2015, 02:38:22 am »

Quote from: Eragon on January 02, 2015, 02:02:17 am
Να πω κι εγώ την άποψή μου για τα θέματα που θίχτηκαν...
Καταρχάς εγώ πιστεύω στην "τακτικίστικη ψήφο"! Ειδικά στις συγκεκριμένες εκλογές... Δηλαδή εντάξει μπορεί να πιστεύω ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το καλύτερο κόμμα, αλλά αφού αντικειμενικά σε περιόδους που η ψήφος ήταν εντελώς χαλαρή δεν έμπαιναν καν στη Βουλή, δεν έχει νόημα να τους ψηφίσω. Επίσης θεωρώ ότι και η ψήφος στο ΚΚΕ στις συγκεκριμένες εκλογές δεν έχει το νόημα που είχε τις προηγούμενες φορές, γιατί σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ θα χάσει σημαντικό μέρος του λόγου ύπαρξής του στη Βουλή ως σταθερό αριστερό αντίβαρο...
Όσον αφορά τώρα τον κομμουνισμό, δεν ξέρω αν είναι στη φύση του ανθρώπου ή όχι, ξέρω όμως ότι είναι ίσως η καλύτερη ιδεολογία με τους χειρότερους εκπροσώπους (εντάξει ίσως μετά το Χριστιανισμό). Συμφωνώ ότι ο κομμουνιστής δεν πρέπει να πεινάει ή να ζει σε παράγκα, αλλά δεν μπορεί να εκμεταλλεύεσαι το καπιταλιστικό σύστημα περισσότερο από τον καπιταλιστή. Κι επειδή όσα άρθρα και να διαβάσεις τελικά δεν είναι αρκετά, αρκεί να δεις τους ανθρώπους γύρω σου που στηρίζουν το ΚΚΕ και κυρίως που τους στηρίζει το ΚΚΕ. Κι ας κάνω εγώ την αρχή από το δικό μου κοινωνικό περιβάλλον.
Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής και ταυτόχρονα διευθυντής σε τράπεζα.
Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής και να μην κάνεις τη δουλειά σου στο σχολείο.
Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής και να έχεις φροντιστήριο στο οποίο δεν κολλάς ένσημα στους εργαζόμενους.
*Τα παραδείγματα αντιστοιχούν σε άτομα που ήταν υποψήφια με το ΚΚΕ σε δημοτικές εκλογές στην περιοχή μου...

Και σε πανελλήνιο επίπεδο...
Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής,όταν τριγυρνάς χρόνια στα κανάλια και ξαφνικά λες "Ας τη δω προστάτης των φτωχών" (Κανέλλη)
Δεν μπορεί να είσαι κομμουνιστής και να πηγαίνεις το παιδί σου στο ιδιωτικό...Και την απάντηση της Αλέκας δεν την κατάλαβα...Ε δε θα πειστούμε κιόλας ότι αναγκάστηκε να στειλει το παιδί της στο ιδιωτικό...Γιατί εμείς που πήγαμε σε δημόσιο τι πάθαμε..
Δεν μπορεί να είσαι αριστερός και να σε λένε Αλέκο Αλαβάνο...

tldr : Ο κομμουνισμός για μένα είναι μια χαρά ιδεολογία, αλλά οι άνθρωποι που θα έρθουν στα πράγματα δεν είναι αγνοί ιδεολόγοι... θα μας αλλάξουν τα πρέκια...
Ευχαριστώ καλέ μου άνθρωπε!
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #108 on: January 02, 2015, 02:41:33 am »

Quote from: The Batman on January 02, 2015, 02:38:22 am

καλα αυτόνα τον πειράζουν καποιοι ΚΚΕδες οχι ο κομμουνισμός (αν και μπορούν να ειπωθούν καποια πραγματα στην αντιθεση κατευθυνση, αλλα νυσταζω).

Εσενα σε πειράζει ο κομμουνισμός γενικά.

« Last Edit: January 02, 2015, 02:43:59 am by Karaμazoβ » Logged

Fcoriolis
Guest
« Reply #109 on: January 02, 2015, 02:47:26 am »

Quote from: Karaμazoβ on January 02, 2015, 02:41:33 am
Quote from: The Batman on January 02, 2015, 02:38:22 am

καλα αυτόνα τον πειράζουν καποιοι ΚΚΕδες οχι ο κομμουνισμός.

Εσενα σε πειράζει ο κομμουνισμός γενικά.

Εμένα με πειράζει ο τρόπος που εφαρμόζεται ο κομμουνισμός. Ο κομμουνισμός στα βιβλία είναι ωραίος και ιδεατός.
Στη Ρωσία,Βουλγαρία,Ρουμανία δεν εφαρμόστηκε σωστά. Η Αλέκα και η Κανέλη είναι μόνο στα λόγια κομμουνίστριες.

Αν είδες δεν έχω πει ότι ο κομμουνισμός είναι κακός, απλά είναι ιδεατός και η εφαρμογή του μέχρι τώρα σκότωσε εκατομμύρια, και οδήγησε σε παλάτια Τσαουσέσκου (από τα μεγαλύτερα κτίρια της Ευρώπης) κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που λέει ο Μαρξ.
Ούτε ο ψευτοαριστερός Τσίπρας θα φέρει τον κομμουνισμό, ούτε το ΚΚΕ, ούτε κανένας.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #110 on: January 02, 2015, 02:49:57 am »

και συ λες , αφου δε με καλύπτουν οι κομμουνιστές, ας το ρίξω Νεα Δημοκρατία. Μαλλον προσπαθείς να δικαιολογήσεις οτι εξ αρχης θες να το ριξεις Νεα Δημοκρατία.

«Το νομοσχέδιον δεν επιδιώκει να διώξη τον κομμουνισμόν ως ιδέαν, αλλά τη Γ' Διεθνή και τας μπολσεβικικάς αρχάς αυτής, αίτινες απέχουν πολύ του ιδεώδους κομμουνισμού. Το νομοσχέδιον επιδιώκει τη δίωξιν των οπαδών της Γ' Διεθνούς. Δε δυνάμεθα να διώξωμεν τον κομμουνισμόν, διότι και ο Χριστός υπήρξε κήρυξ της ιδέας αυτής. Ο Χριστός διεκήρυξε πρώτος τον κομμουνισμόν, αλλά από την υψηλήν ιδεολογίαν του κομμουνισμού μέχρι των ανατρεπτικών ενεργειών των ανθρώπων της Μόσχας, υπάρχει διαφορά»

...και δωστου αντικομμουνισμό μετα...
« Last Edit: January 02, 2015, 02:55:11 am by Karaμazoβ » Logged

Fcoriolis
Guest
« Reply #111 on: January 02, 2015, 02:56:09 am »

Δεν ψηφίζω γενικά, δηλαδή δεν έχω ψηφίσει ποτέ Tongue.
Είναι 40 ευρώ το πήγαινε έλα +1 μέρα ταξίδι από θεσσ και δεν θαρρώ πως κάποιος τα αξίζει.  Tongue
Αυτό είπα πριν!
Προφανώς λοιπόν δεν θα το ρίξω ΝΔ Tongue.

O Χριστός πώς κήρυξε τον κομμουνισμό;
Ο Χριστός είπε και αγάπη στον εχθρό, να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο. Δίδαξε ταπεινότητα.

Βέβαια, όταν σε προηγούμενο τόπικ ανέφερα το αγαπάτε αλλήλους του Χριστού, κάποιοι ποστάρανε μουνιά.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #112 on: January 02, 2015, 03:06:23 am »

τα italics δε τα ειπα εγω. Αλλα δε σου λεω ποιος και πότε, για να μη χαλάσω τη μαγεία της ανακαλυψης...

ενιγουέι, το ΚΚΕ το έχουνε αρκετοι σα την Παναγιά της Τηνου, σαν εικόνισμα. Το θέλουν να ειναι αμόλυντο και ασπιλο σε ολα του τα μέλη. Ακόμα κι αν προκειται για θεματα σχετικα ασήμαντα , για το άν πηγε η Παπαρήγα την κόρη της σε ιδωτική σχολή οταν δεν περασε στις πανελλήνιες, ενω , παρολα αυτά, στο δημοσιο βιο ψηφίζει ΠΑΝΤΑ εναντια στην εξισωση των ιδιωτικών με τα δημόσια.

Εχω μια υποψία πως το πρόβλημα ειναι βαθύτερο, πως είτε ο μαρξισμός-λενινισμός δεν ειναι αρκετα κατανοητός ειτε είναι και τρομάζει.

Fcoriolis
Guest
« Reply #113 on: January 02, 2015, 03:17:32 am »

Γνωρίζω τον ομιλητή των italics, δεν νομίζω να μου τα έγραφες στην καθαρεύουσα Tongue!
Ωραία όπως τα λέει, μαλακίες έκανε μετά.

Να διευκρινήσω πως, το ότι οι υποστηρικτές του κομμουνισμού είναι κατά κύριο λόγο υποκριτές, δεν σημαίνει πως και οι άλλοι είναι σωστοί. Το θέμα δεν είναι για την Παπαρήγα, αλλά και για όλους τους άλλους υποκριτές που αναφέρθηκαν πριν. Συνεπώς πιστεύεις μια ιδέα(λες ότι πιστεύεις), αλλά δεν την τηρείς στο εαυτό σου <- αυτό δεν είναι κομμουνισμός.

Οι έννοιες του μαρξισμού και του λενινισμού είναι δύσκολες μεν, αλλά κατανοητές. Όπως υπάρχουν και άλλες προσεγγίσεις για την πολιτική ενός κράτους που μπορεί να είναι σωστές.

Υ.Γ. Ο βενιζέλος παραπάνω υποκρίνεται και αυτός όπως καταλαβαίνεις και εσύ.

Επίσης καληνυχτώ και συνεχίζουμε αύριο!
« Last Edit: January 02, 2015, 03:24:23 am by The Batman » Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #114 on: January 02, 2015, 03:25:26 am »

Ναι , αλλα εγω συνεχιζω να πιστευω πως μπορείς να εισαι κομμουνίστρια και στειλεις στο παιδι σου σε ιδιωτικό αν δεν περασε με Πανελλήνιες. Εφοσον καταψηφιζεις οποιο νομοσχεδιο περιλαμβανει ιδιωτικα πανεπιστημια, ειναι αρκετο για να φανει πως δεν εχεις δόλο.

Μπορεις να εισαι παλια καραμανλικιά, αλλα να γίνεις κομμουνίστρια. Η αλλαγη αποψης ειναι κατακριτέα;

Μπορείς να παρεις μετοχές μιας ομάδας για να την στηρίξεις. Σιγα τα λεφτα που θα βγαλεις απο τον Παναθηναικό του Αλαφούζου. Βεβαια είσαι ηλιθια που δινεις τα λεφτα σου στον Αλαφούζο για να παρει τον Νινη.

Αυτα ειναι παντελώς ήσσονος σημασίας. Σημασία εχουν οι διαφωνίες του καθενός μας με τα προγραμματα και τις πολιτικές.

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #115 on: January 02, 2015, 04:54:13 am »

Aμα ριξεις μια ματια και στους θεωρητικους του καπιταλισμου, ιδεατος ειναι και αυτος. Απλα τα bugs του και τους νεκρους του τους κανουμε γαργαρα γιατι καποιοι βγαζουν φραγκα και θελουν την ησυχια τους.

Quote from: Karaμazoβ on January 02, 2015, 03:06:23 am
Εχω μια υποψία πως το πρόβλημα ειναι βαθύτερο, πως είτε ο μαρξισμός-λενινισμός δεν ειναι αρκετα κατανοητός ειτε είναι και τρομάζει.

« Last Edit: January 02, 2015, 05:02:06 am by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
vlad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Меньше знаешь крепче спишь

View Profile
« Reply #116 on: January 02, 2015, 12:32:17 pm »

Quote from: Karaμazoβ on January 02, 2015, 03:25:26 am
Ναι , αλλα εγω συνεχιζω να πιστευω πως μπορείς να εισαι κομμουνίστρια και στειλεις στο παιδι σου σε ιδιωτικό αν δεν περασε με Πανελλήνιες. Εφοσον καταψηφιζεις οποιο νομοσχεδιο περιλαμβανει ιδιωτικα πανεπιστημια, ειναι αρκετο για να φανει πως δεν εχεις δόλο.

Απο την αλλη δεν ειναι λιγο τραγικο να στηριζεις την δημοσια και δωρεαν παιδια και να στελνεις το παιδι σε ιδιωτικο;Να μου πεις αν το παιδι ηθελε να σπουδασει εκει,τι θα ελεγε.μην σπουδασεις εκει και μεινε Ελλαδα;Ειναι καπως παραξενο το ολο ζητημα.

δινεις τα λεφτα σου στον Αλαφούζο για να παρει τον Νινη.
Λιγα τα λογια σου για τον Νινη,ειχα μπλουζα του.
Groucho
Veteran
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #117 on: January 02, 2015, 13:40:10 pm »

Quote from: The Batman on January 02, 2015, 02:56:09 am
O Χριστός πώς κήρυξε τον κομμουνισμό;
Ο Χριστός είπε και αγάπη στον εχθρό, να γυρνάμε και το άλλο μάγουλο. Δίδαξε ταπεινότητα.

Είπε και κανά δυό ενάντια στους πλούσιους. Βέβαια μετά προστέθηκαν από άλλους τα χίλια μύρια για αμαρτίες, κολάσεις, παραδείσους, νηστείες, δευτέρες παρουσίες κτλ. και δόθηκε έμφαση σ αυτά γιατί μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για έλεγχο κι εκφοβισμό

Αν θες να μάθεις περισσότερα προτείνω ανεπιφύλακτα το παρακάτω, αλλά κάτι μου λέει ότι δε θα σ αρέσει

Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #118 on: January 02, 2015, 15:51:26 pm »

Αυτα ειναι παντελώς ήσσονος σημασίας. Σημασία εχουν οι διαφωνίες του καθενός μας με τα προγραμματα και τις πολιτικές.

και είναι αυτά και πολλά άλλα που δεν γνωρίζει και δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον να μάθει, και θέλει παρ' όλα αυτά να πιστεύει ότι μπορεί να τοποθετείται ισότιμα στον διάλογο επί αυτών

και όλα αυτά γιατί για να μιλήσεις για τα αυτονόητα θα πρέπει να ξεπεράσεις τα βουνά από ψεύδη, συκοφαντίες και ψυχροπολεμικά κατάλοιπα που αποτελούν το συμπαγή κορμό της δυτικής δημόσιας σφαίρας μετά το τέλος-της-ιστορίας και αντηχούν ηθελημένα και μη στην "αυτοτελή" "άποψη" του καθένα που δεν ενδιαφέρεται να ψάξει/επαληθεύσει/διασταυρώσει και πιστεύει και από πάνω πως αυτές του οι πεποιθήσεις είναι προϊόν ιδίας κριτικής σκέψης και επεξεργασίας

αλλά βέβαια σε ένα πολιτισμό που μεγαλώνει "ταυτότητες" και εγωισμούς είναι λίγο απίθανο να δεις κάποιον να αναστέλει την κρίση του στην θέα της άγνοιας και της ελλιπούς πληροφόρησης, και πιθανότερο να οχηρωθεί πίσω από το δικαίωμα της "άποψης" και της ισοτιμίας αυτής με όλες τις υπόλοιπες, και κάπως έτσι οδηγούμαστε στην ανυπαρξία εγκυρότητας των απόψεων και αχρηστέματος του διαλόγου (ως ικανού να επιλύσει αντιθέσεις) με αυτό που μένει να 'ναι μια κακοφωνία από συναισθηματικά εκπορευόμενα ιδεολογήματα

εσυ πιστεύεις ότι πρέπει να πάρουμε τον καθένα απ'το χεράκι και να του δείξουμε τον κόσμο, το σέβομαι και θαυμάζω την υπομονή σου, εγώ από την άλλη πιστεύω ότι οι πηγές και η γνώση είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα από όποιον έχει όρεξη να μάθει και διακατέχεται από μια υγιή περιέργεια, και ότι για όσους δεν βλέπουν συνυφασμένα τα πιστεύω τους με το εγώ τους, αυτό που χρειάζεται είναι κάποιος να τους ταρακουνήσει από τον ιδεολογικό βούρκο και την πνευματική οκνηρία, που αν δεν κάναν κάποιοι άλλοι και για μένα εδώ μέσα ακόμα θα πίστευα ότι μπορώ να σταθώ ισότιμα σε ένα διάλογο δίπλα τους

αλλά επειδή τα συνεσταλμένα εγώ που στο πρόσωπο της "προσβολής" δεν θα την εκλάβουν ως προσωπική επίθεση σπανίζουν πλέον, ίσως η προσέγγιση σου να είναι καλύτερη

από την άλλη ίσως έχει και κάποια αξία αυτά τα εγώ σταδιακά και συστηματικά να γκρεμίζονται

pay close attention
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #119 on: January 02, 2015, 20:00:05 pm »

Quote from: vlad on January 02, 2015, 12:32:17 pm

1) Το παιδί σου για οποιονδήποτε λόγο δεν περνάει στην σχολή που θέλει μέσω πανελλαδικών. Και εδώ ας πάρω το χειρότερο δυνατό ενδεχόμενο, ότι δεν πέρασε επειδή τρόμπαρε 15 χρόνια στο σχολείο και με το ζόρι ξέρει πρόσθεση τώρα
2) Το παιδί σου όμως, για οποιονδήποτε λόγο όμως γουστάρει πολύ την πληροφορική ή την μπουγατσοκοπτική με λεϊζερ, αλλά δεν υπάρχει καμία ρεαλιστική οδός να γράψει την επόμενη χρονιά μαθηματικά/φυσικές/έκθεση ώστε να βγάλει 17 να περάσει στην πόλη που θέλει.

Ερώτηση 1η: ΕΣΥ η ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ δεν θα τα έδινε αυτά τα λεφτά του ώστε να μορφωθεί το παιδί του? Άσχετα με το αν είσαι by principle ενάντια στην ιδιωτική παιδεία. Θέλεις το καλύτερο για το παιδί σου υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά ποτέ δεν παύεις να αγωνίζεσαι γιατί ξέρεις ότι το "καλύτερο" είναι πολύ λίγο για τις δυνατότητές της κοινωνίας μας. Και μπαι δε γουέι, όταν είσαι ενάντια στην ιδιωτική παιδεία δεν είσαι γενικά και αόριστα ενάντια, αλλά στηρίζεις μια δημόσια παιδεία που (λίγο πολύ) όποιος θέλει να σπουδάσει κάτι θα μπορεί ,χωρίς να μπαίνει ο παράγοντας "πατρική επιχορήγηση" στην εξίσωση

3) Έστω λοιπόν ότι το παιδί σου τρόμπαρε λίγο λιγότερο από την παραπάνω περίπτωση, και περνάει στην σχολή που θέλει, απλά στο πανεπιστήμιο ημίων . Οι γονείς του παιδιού κάθονται και τα βάζουν κάτω και λένε ότι αν τρώνε από τα σκουπίδια θα μπορούν να δώσουν 6 χιλιάρικα στο παιδί τους τον χρόνο. με 6 χιλιάρικα δεν μπορεί να πάει το παιδί τους στα ήμια, αλλά μπορεί να πάει στο ιδιωτικό κολλέγιο στην θεσσαλονίκη. Εναλλακτικά μπορεί να χάσει μια χρονιά από την ζωή του (και 6000 ευρώ) και να ξανακάνει φροντηστήριο για να ξαναδώσει πανελλήνιες.

Ερώτηση 2η: Η οικογένεια που θα στείλει το παιδί της στο ιδιωτικό πανεπιστήμιο ΔΕΝ μπορεί να είναι αριστερή? Δεν υπάρχει το σενάριο δηλαδή όπου η οικογένεια αυτή στέλνει το παιδί της σε ιδιωτικό, αλλά αυτή η όλη κατάσταση την κάνει να πολεμά την ιδιωτική παιδεία ακόμα παραπάνω?
Ερώτηση 3η: Οι κομουνιστές δεν μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά φροντηστήρια πχ για Αγγλικά επειδή στο σχολείο (πρακτικά) δεν διδάσκονται?

YARRRRRRRRRRRRRR
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 31 Go Up Print
Jump to: