• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 08:50:39 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 08:50:39 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[Today at 03:15:54]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426706
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 19
Guests: 89
Total: 108
giotsa
Tsikalis
filon05
Manos_5
tzortzis
Kenedy
johnmax
mariaxalk
Yamal
pavlaras
Pcsc
vaspetr
Stelios V.
jimalexoud
pipitsenko
andreas2000
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15 Go Down Print
Author Topic: αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών  (Read 22374 times)
legacycell
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών
« Reply #60 on: May 08, 2014, 19:17:46 pm »

PanteGrv επειδή η πλάκα και η τσογλανιά έχουν όρια στην θέση σου θα ήμουν λιγότερο προκλητικός, πόσο μάλλον όταν μια σελίδα πριν έλεγες πόσο σε άγγιξαν τα δάκρυα του μαχαιροβγάλτη Μπούκουρα.

Απο κει και πέρα, για μένα είναι ανησυχητικό ότι ένα "σχήμα" εμφανιζόμενο δυο μέρες πριν τις εκλογές,με 12 μπούλετς σαν υποσχέσεις 15μελούς συσπείρωσε κόσμο και κέρδισε τρεις έδρες στο ΔΣ απλά και μόνο με την λέξη "ανεξάρτητο". Προφανώς είναι σημείο των καιρών. Ωστόσο για όποιον μπαίνει στην πολιτική αρένα δεν ισχύει το δεν ήξερα/δεν γνώριζα. Οι ίδιες οι εξελίξεις και διαδικασίες  αναγκάζουν τους πάντες να τοποθετούν πολιτικά. Τα παιδιά του Φοιμη θεωρούν ότι μπορούν να επιλύσουν επιμέρους ζητήματα της σχολής όπως η καθαριότητα χωρίς να ανακατευτούν με πολιτικές αποφάσεις. Όμως όσο μεγάλους κάδους και να φέρεις στο τέλος αν δεν υπάρχει καποιος να τους αδειάσει τα σκουπίδια θα μένουν εκεί. Άρα το ζήτημα των εργολαβιών προκύπτει εκ των πραγμάτων και θα αναγκαστούν να τοποθετηθούν.

Απ'την άλλη όταν ως πρώτο αίτημα έχουν την αξιοποίηση του συστήματος των ECTS αυτό είναι πολιτική δήλωση. Προσωπικά με προβληματίζει πόσο αχρωμάτιστοι (πέρα κι έξω από ιδεολογίες και κόμματα) είναι όταν λένε τα ίδια που έλεγε η Διαμαντοπούλου για να εδραιώσει τις πιστωτικές μονάδες.
themis93
Θαμώνας

View Profile
« Reply #61 on: May 08, 2014, 19:24:47 pm »

Quote from: g on May 08, 2014, 18:42:15 pm
Quote from: tolis_1 on May 08, 2014, 18:26:13 pm
Κατι που δεν σχολιαστηκε ειναι οτι απο 3000 φοιτητες ψηφισαν ουτε 700
Μηπως αυτο ειναι πιο ανησυχητικο?

Αυτό που δείχνουν και οι εκλογές αφηρημένα και ποσοτικά,στην ουσία, είναι η σε όλους γνωστή αδράνεια και ιδιωτεία του μέσου φοιτητή. Και ΝΑΙ, όντως είναι  ένα ανησυχητικότατο φαινόμενο. Ωστόσο, δεν είναι κάτι καινούργιο, παίζει να κρατάει η πτωτική τάση απο το 80 ξερωγω...
Οι εκλογές επίσης λίγο μετράνε σαν τέτοιες απο μόνες τους

Αν είναι βέβαια απ' όλο το χρόνο --κατα τον οποίο δεν κάνουν τίποτα παρά να γκρινιάζουν για αφίσες παρατάξεις και κόμματα ,τσουβαλιάζοντας σαν αμφλύνοα 15χρονα τους πάντες όλους μαζί, αποβλακωμένοι απο τα παραληρήματα του Πρεντεντέρη  -- τελικά να κατέβουν μία μέρα και να ψηφίσουν ΔΑΠ ή ΦΟΙΜΗ για να παρεμποδίσουν τελικά σε ένα βαθμό και αυτούς τους λίγους που προσπαθούν κάτι να κάνουν μέσα στη σχολή τότε καλύτερα να κάτσουν και να συνεχίσουν να βλέπουν τούρκικα και να πίνουν το φρεντουτσίνου τους ήσυχοι δίπλα στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή να κάνουν μάθημα μέσα στα σκουπίδια ενώ τους χέζουν οι μύγες
Άρα με λίγα λόγια μας λες ξεκάθαρα ότι δεν θα θαλες να ψηφίζουν όσοι έχουν διαφορετικές απόψεις από εσένα. Μήπως να γυρίσουμε και στον 19ο αιώνα που δεν επιτρεπόταν η ψήφος στις γυναίκες γιατί θεωρούνταν κατώτερες; Αυτό μου θυμίζει εμένα. Και στο κάτω κάτω ποιος έισαι εσύ πεις ότι κάποιος είναι κατώτερος από εσένα; Κάτι χρυσαυγίτες τα λένε αυτά. Τέσπα ελπίζω απλά να μην εκφράστηκες σωστά
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #62 on: May 08, 2014, 19:36:46 pm »

κατσε ρε, εσυ δηλαδη δε βλεπεις καμια διαφορα αναμεσα στο:
'ο themis93 ειναι υπανθρωπος και πρεπει να του αφαιρεσουμε το δικαιωμα ψηφου'
και το
'ο themis93 ψηφιζει ολο μαλακιες, και με κατι τετοιους σαν αυτον θα γινουμε τεξας'?

Vive le son
D'l'explosion!
g
Veteran

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #63 on: May 08, 2014, 20:11:35 pm »

Quote from: themis93 on May 08, 2014, 19:24:47 pm
Quote from: tolis_1 on May 08, 2014, 18:26:13 pm
Κατι που δεν σχολιαστηκε ειναι οτι απο 3000 φοιτητες ψηφισαν ουτε 700
Μηπως αυτο ειναι πιο ανησυχητικο?

Αυτό που δείχνουν και οι εκλογές αφηρημένα και ποσοτικά, στην ουσία, είναι η σε όλους γνωστή αδράνεια και ιδιωτεία του μέσου φοιτητή. Και ΝΑΙ, όντως είναι  ένα ανησυχητικότατο φαινόμενο. Ωστόσο, δεν είναι κάτι καινούργιο, παίζει να κρατάει η πτωτική τάση απο το 80 ξερωγω...
Οι εκλογές επίσης λίγο μετράνε σαν τέτοιες απο μόνες τους

Αν είναι βέβαια απ' όλο το χρόνο --κατα τον οποίο δεν κάνουν τίποτα παρά να γκρινιάζουν για αφίσες παρατάξεις και κόμματα ,τσουβαλιάζοντας σαν αμφλύνοα 15χρονα τους πάντες όλους μαζί, αποβλακωμένοι απο τα παραληρήματα του Πρεντεντέρη  -- τελικά να κατέβουν μία μέρα και να ψηφίσουν ΔΑΠ ή ΦΟΙΜΗ για να παρεμποδίσουν τελικά σε ένα βαθμό και αυτούς τους λίγους που προσπαθούν κάτι να κάνουν μέσα στη σχολή τότε καλύτερα να κάτσουν και να συνεχίσουν να βλέπουν τούρκικα και να πίνουν το φρεντουτσίνου τους ήσυχοι δίπλα στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή να κάνουν μάθημα μέσα στα σκουπίδια ενώ τους χέζουν οι μύγες
Άρα με λίγα λόγια μας λες ξεκάθαρα ότι δεν θα θαλες να ψηφίζουν όσοι έχουν διαφορετικές απόψεις από εσένα. Μήπως να γυρίσουμε και στον 19ο αιώνα που δεν επιτρεπόταν η ψήφος στις γυναίκες γιατί θεωρούνταν κατώτερες; Αυτό μου θυμίζει εμένα. Και στο κάτω κάτω ποιος έισαι εσύ πεις ότι κάποιος είναι κατώτερος από εσένα; Κάτι χρυσαυγίτες τα λένε αυτά. Τέσπα ελπίζω απλά να μην εκφράστηκες σωστά

Με λίγα λόγια, σας λέω ότι θα ήθελα 2000 ενεργούς πολιτικά συμφοιτητές στον σύλλογο και ότι οι εκλογές απλά αποτυπώνουν αυτό που όσοι ήδη ασχολούνται έστω και λίγο με τα κοινά ασπούμε το αντιλαμβάνονται συνεχώς και γι'αυτό ανησυχούν και προβληματίζονται. Διευκρίνηση : ΔΕΝ είναι ενεργός πολιτικά φοιτητής αυτός που πατάει μία φορά το χρόνο για να ψηφίσει ή να πάει στο ΔΣ (ΔΑΠ) ή να καλέσει σε πάρτυ αι εκδρομές στο μπάνσκο.

Πραγματικά πιστεύω σου άξιζε βρίσιμο για τις στρεβλώσεις που μου φόρτωσες (να υποθέσω ότι είσαι αντιφασίστας φεμινιστής ? Αν είσαι και μαχητικός τέτοιος σε εκτιμώ πραγματικά ! ) . Είναι αυτονόητο ότι θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο (πολιτικά) απο τους φαιδρούς δαπιτοσπατίτες που κερνιούνται μπουκάλια στα κλάμπ (στην καλύτερη) και απο τους ανεξάρτητους που αρνούνται να συμμετέχουν στις δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες ( η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ είναι τέτοια κυρίως και όχι οι εκλογές) με την δικαιολογία ότι αυτές φθείρονται απο τους αριστερούς που "όλο γενικολογούν και λένε για την παλαιστίνη ενώ δεν λένε τίποτα για τη σχολή" ...δικαιολογία της οποίας η βάση, ειδικά πλέον δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εξάλλου σκέψου ότι αν δεν τον θεωρούσα πολιτικά ανώτερο= και ωριμότερο,περισσότερο ενημερωμένο και παιδεμένο (το "ανώτερο" που λες) τότε θα πάσχιζα να φτάσω στην κατάσταση τους. Μόνο που αυτό δεν θα ήθελε και καμία προσπάθεια καθώς είναι η φυσική ροπή που μας παρέχει το περιβάλλον μας μέσω του σχολείου και των ΜΜΕ η αποχή και η αδράνεια ή η ενσωμάτωση σε ομάδες με κάποιο κοινωνικό στάτους με σκοπό την εύκολη ενσωμάτωση και την εκπλήρωση της ανάγκης(?) του ανήκειν. Είναι η κυρίαρχη ιδεολογία ασπούμε.

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα  να αποκαλείς χρυσαυγίτη έναν άνθρωπο που τουλάχιστον έπραξε το λιγότερο που θα μπορούσε και τουλάχιστον συμμετείχε σε 1-2 συνελεύσεις εκτός σχολής και πήγε σε καμιά 10αριά πορείες αντιφασιστικές συμπεριλαμβανομένης της πορείας του δολοφονημένου απο τους ναζί Φύσσα ενώ εσύ μάλλον/ενδεχομένωςδεν έχεις κάνει ούτε καν αυτά ... Οσο για τα των γυναικών και της ανισότητας που ανέφερες, να είσαι σίγουρος ,ότι η ψήφος μου ,η παρουσια μου στους δημόσιους χώρους και μέσα μεταφοράς, αλλά και η θεωρητική μου ενασχόληση, όσο γίνεται, εξασφαλίζει μία ελάχιστη συμβολή στον αγώνα κατά της πατριαρχίας, του σεξισμού, του ρατσισμού και της καταπίεσης των αδυνάμων... και αυτά είναι πραγματικά το ελάχιστο ...επίσης δεν εχω απαγορέψει ποτέ σε κανέναν να πράξει όπως θέλει. Ομως αν αυτό που πράττει/εκφράζει το θεωρώ εγκληματικό για τον εαυτό του ,τον δικό μου και το σύνολο επίσης το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να τον κριτικάρω με κάθε τρόπο και μέσο και φυσικά μέσα απο αυτό να κριτικάρω και τον ίδιο μου τον εαυτό αναδραστικά....

αυτά τα τελευταία στα λέω για να μην χρειαστεί στο μέλλον να με "παρεξηγήσεις" ξανά
« Last Edit: May 08, 2014, 20:17:46 pm by g » Logged

PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #64 on: May 08, 2014, 20:30:13 pm »

Quote from: Karaμazoβ on May 08, 2014, 19:14:53 pm

προσπάθησε να συζητήσεις, υπαρχουν τουλάχιστον 2-3 εδω περα που μπορεί να διαφωνούν μαζί σου, αλλα θα πράξουν το ίδιο.

Εξαρτάται πώς εννοείς το συζητώ.. Τελοσπάντων.

Είπε κάποιος νομίζω ότι το πήραν βαριά τα υπόλοιπα κόμματα που βγήκε το ΦΟΙΜΗ. Παρατηρώ ότι εκτός από την επίθεση στο ήθος του αντιπάλου (αχ γλυκειά μουσική της 3ης λυκείου), η άλλη αντίδραση είναι η επίθεση στο ήθος του ψηφοφόρου! ΤΡΕΛΟ! Το κόμμα όμως έχει συμφωνήσει ότι αντλεί την δύναμή του από τον ψηφοφόρο! Το μόνο που καταλαβαίνω από τα παραπάνω είναι ότι αυτές οι 2 αντιδράσεις υποκαθιστούν την αυτοκριτική, και είναι ένας λόγος που τα κόμματα δεν έχουν δημοτικότητα, η έλλειψη αυτοκριτικής. Το αποτέλεσμα μου φαίνεται ότι λέει ότι πράγματι προτιμούμε να ψηφίσουμε κάτι που δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι από κάτι που ξέρουμε ότι δεν θέλουμε..

Η εικόνα του ΦΟΙΜΗ ήταν μέτρια κατά την γνώμη μου στην διακήρυξη του. Παρ όλα αυτά υπάρχει και κάτι άλλο. Όταν βγήκε η ανακοίνωση οι αντιδράσεις από τα άλλα κόμματα ήταν ελάχιστες. Δεν έγιναν παρά ελάχιστες ερωτήσεις, που κανονικά θα έπρεπε να γίνουν για λόγους αντιπαράθεσης (ντιμπέιτ βρε παιδί μου!). Αυτό μου φαίνεται ότι είναι αργά αντανακλαστικά και απαξίωση του αντιπάλου. Τώρα όμως που το ΦΟΙΜΗ βγήκε τρέχετε όλοι και λέτε ότι λέτε..

Νομίζω ότι το τόπικ μπορεί  άνετα να γίνει χώρος συζήτησης για τις εκλογές και την κατάσταση στο πολιτικό σκηνικό γενικά. Μία ερώτηση ας πούμε είναι ότι αν θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα από τα κόμματα (και το ΦΟΙΜΗ μέσα) λύσεις, και αν όχι πώς και τί πρέπει να σκεφτούμε. Δεν εννοώ ότι τα κόμματα είναι άχρηστα, αντίκειμαι στην ανάθεση των ευθυνών του πολίτη στον πολιτικό και σε κάθε κόμμα βεβαίως που πουλάει αυτό το πράμα (το σύγχρονο συγχωροχάρτι αν το δούμε λογοτεχνικά)..

“The strangest and most fantastic fact about negative emotions is that people actually worship them.”
P.D. Ouspensky
Ο Ουσπένσκι υποστηρίζει  ότι τα αρνητικά συναισθήματα(θυμός, λύπη, πίκρα, απογοήτευση), αν και υπαρκτά και δικαιολογίσιμα, αποκτούν διάρκεια και σημασία σαν οντότητες από το άτομο οικειοθελώς. Δηλαδή ο άνθρωπος "τραβάει" αυτές τις καταστάσεις στα όριά τους, εμμένει σε αυτές, στήνει τα σκηνικό του βασανιστηρίου του. Επειδή αυτή είναι η δική μου οπτική για αυτά που διάβασα,αξίζει κανείς να ψάξει το θέμα αυτό.
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #65 on: May 08, 2014, 20:44:26 pm »

Καταλαβαίνω τί λες αλλά τα πράγματα έχουν έτσι. Όταν είσαι στην σχολή μαζί με όλους αυτούς όπως λες, πρέπει να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να αποφασίζεις και γι αυτούς. Μπορεί ας πούμε για παράδειγμα να βλέπεις την καταστροφή μπροστά και να προσπαθείς να την αποφύγεις, αλλά οι άλλοι να σε τραβάνε πίσω, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσεις και να χαράξεις την πορεία τη δικιά σου. Όντως είσαι πιο ενεργός και νοιάζεσαι, αλλά αν νομίζεις ότι αυτό σε κάνει να μπορείς να μιλήσεις και για τους άλλους αυτό σε κάνει εξουσιαστή και εξουσιαζόμενο ταυτόχρονα, γιατί σημαίνει ότι θα δεχόσουν και κάποιον άλλο να μιλήσει για εσένα. Είμαι θετικά διακείμενος προς όποιον πιστεύει κάτι και κάνει κάτι γι αυτό, αλλά μιλάω και αποφασίζω για τον εαυτό μου και μόνο στην τελική.

“The strangest and most fantastic fact about negative emotions is that people actually worship them.”
P.D. Ouspensky
Ο Ουσπένσκι υποστηρίζει  ότι τα αρνητικά συναισθήματα(θυμός, λύπη, πίκρα, απογοήτευση), αν και υπαρκτά και δικαιολογίσιμα, αποκτούν διάρκεια και σημασία σαν οντότητες από το άτομο οικειοθελώς. Δηλαδή ο άνθρωπος "τραβάει" αυτές τις καταστάσεις στα όριά τους, εμμένει σε αυτές, στήνει τα σκηνικό του βασανιστηρίου του. Επειδή αυτή είναι η δική μου οπτική για αυτά που διάβασα,αξίζει κανείς να ψάξει το θέμα αυτό.
Mathematica
Καταστραμμένος

Apples in the human world are worth the trip.

View Profile
« Reply #66 on: May 08, 2014, 20:51:25 pm »

Quote from: sg31a on May 08, 2014, 16:46:37 pm
Quote from: vashmmy on May 08, 2014, 16:44:53 pm
Off topic: sg31a την έχω πατήσει και γω με τσίπουρο στο φαρχαν  Cheesy

χαχαχαχαχαχα μακράν το καλύτερο ποστ στο τοπικ....

+++

και αρη, συγνωμη αν εχω παρανοησει γιατι δεν ειμαι και απ το δικο σας πανεπιστημιο αλλα εισαι σιγουρος οτι στη λεσχη τρωνε ολοι? γιατι εμενα με πριζουν καθε φορα που εχω πασο απο αλλη πολη

Quote from: saman on May 08, 2014, 19:09:11 pm
Quote from: Locke on May 08, 2014, 18:57:17 pm
Εγώ ψηφίζω να καταργηθούν οι παρατάξεις από τα πανεπιστήμια  ytold

...και οι κομμουνιστές να πάνε πίσω στα ξερονήσια ε;

τι λες μωρε κ εσυ, λες κ ειναι το ιδιο πραγμα
« Last Edit: May 08, 2014, 20:56:37 pm by Mathematica » Logged

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
themis93
Θαμώνας

View Profile
« Reply #67 on: May 08, 2014, 21:01:35 pm »

Quote from: g on May 08, 2014, 20:11:35 pm

Με λίγα λόγια, σας λέω ότι θα ήθελα 2000 ενεργούς πολιτικά συμφοιτητές στον σύλλογο και ότι οι εκλογές απλά αποτυπώνουν αυτό που όσοι ήδη ασχολούνται έστω και λίγο με τα κοινά ασπούμε το αντιλαμβάνονται συνεχώς και γι'αυτό ανησυχούν και προβληματίζονται. Διευκρίνηση : ΔΕΝ είναι ενεργός πολιτικά φοιτητής αυτός που πατάει μία φορά το χρόνο για να ψηφίσει ή να πάει στο ΔΣ (ΔΑΠ) ή να καλέσει σε πάρτυ αι εκδρομές στο μπάνσκο.

Πραγματικά πιστεύω σου άξιζε βρίσιμο για τις στρεβλώσεις που μου φόρτωσες (να υποθέσω ότι είσαι αντιφασίστας φεμινιστής ? Αν είσαι και μαχητικός τέτοιος σε εκτιμώ πραγματικά ! ) . Είναι αυτονόητο ότι θεωρώ τον εαυτό μου ανώτερο (πολιτικά) απο τους φαιδρούς δαπιτοσπατίτες που κερνιούνται μπουκάλια στα κλάμπ (στην καλύτερη) και απο τους ανεξάρτητους που αρνούνται να συμμετέχουν στις δημοκρατικές πολιτικές διαδικασίες ( η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ είναι τέτοια κυρίως και όχι οι εκλογές) με την δικαιολογία ότι αυτές φθείρονται απο τους αριστερούς που "όλο γενικολογούν και λένε για την παλαιστίνη ενώ δεν λένε τίποτα για τη σχολή" ...δικαιολογία της οποίας η βάση, ειδικά πλέον δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εξάλλου σκέψου ότι αν δεν τον θεωρούσα πολιτικά ανώτερο= και ωριμότερο,περισσότερο ενημερωμένο και παιδεμένο (το "ανώτερο" που λες) τότε θα πάσχιζα να φτάσω στην κατάσταση τους. Μόνο που αυτό δεν θα ήθελε και καμία προσπάθεια καθώς είναι η φυσική ροπή που μας παρέχει το περιβάλλον μας μέσω του σχολείου και των ΜΜΕ η αποχή και η αδράνεια ή η ενσωμάτωση σε ομάδες με κάποιο κοινωνικό στάτους με σκοπό την εύκολη ενσωμάτωση και την εκπλήρωση της ανάγκης(?) του ανήκειν. Είναι η κυρίαρχη ιδεολογία ασπούμε.

Δεν νομίζω ότι έχει νόημα  να αποκαλείς χρυσαυγίτη έναν άνθρωπο που τουλάχιστον έπραξε το λιγότερο που θα μπορούσε και τουλάχιστον συμμετείχε σε 1-2 συνελεύσεις εκτός σχολής και πήγε σε καμιά 10αριά πορείες αντιφασιστικές συμπεριλαμβανομένης της πορείας του δολοφονημένου απο τους ναζί Φύσσα ενώ εσύ μάλλον/ενδεχομένωςδεν έχεις κάνει ούτε καν αυτά ... Οσο για τα των γυναικών και της ανισότητας που ανέφερες, να είσαι σίγουρος ,ότι η ψήφος μου ,η παρουσια μου στους δημόσιους χώρους και μέσα μεταφοράς, αλλά και η θεωρητική μου ενασχόληση, όσο γίνεται, εξασφαλίζει μία ελάχιστη συμβολή στον αγώνα κατά της πατριαρχίας, του σεξισμού, του ρατσισμού και της καταπίεσης των αδυνάμων... και αυτά είναι πραγματικά το ελάχιστο ...επίσης δεν εχω απαγορέψει ποτέ σε κανέναν να πράξει όπως θέλει. Ομως αν αυτό που πράττει/εκφράζει το θεωρώ εγκληματικό για τον εαυτό του ,τον δικό μου και το σύνολο επίσης το ελάχιστο που μπορώ να κάνω είναι να τον κριτικάρω με κάθε τρόπο και μέσο και φυσικά μέσα απο αυτό να κριτικάρω και τον ίδιο μου τον εαυτό αναδραστικά....

αυτά τα τελευταία στα λέω για να μην χρειαστεί στο μέλλον να με "παρεξηγήσεις" ξανά
Μπράβο. αξιοπρεπέσταση απάντηση χωρίς βρισιές και απειλές πράγμα το οποία συνηθίζεται εδώ μέσα. Ναι όντως δεν συμμετέχω στις πορείες καθώς άποψη μου είναι ότι οι πορείες πρέπει να είναι συλλογικές από όλους τους ενεργούς πολίτες χωρίς κόκκινες ροζ ή όποιου άλλου χρώματος σημαία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έιναι πο τεράστιες μάζες που συνέρρεαν για να διαμαρτυρηθούν στο σύνταγμα όταν ήταν να ψηφιστούν τα μνημόνια. Όμως στις συνελεύσεις έρχομαι όποτε μπορώ και αντέχω να κάτσω να ακούσω συζητήσεις ωρών που οι ομιλιτές σπαταλούν άσκοπο χρόνο στο να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους προκειμένου να φανούν αυτοί οι "καλοί', αντί να παραθέσουν τα πολιτικά τους επιχειρήματα και να ΄΄πάρουν μονάδες΄΄ μέσα από την ορθότητα και την ευρηματικότητα των προτάσεων τους. και όντως σε παρεξήγησα άθελα μου
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #68 on: May 08, 2014, 21:09:20 pm »

Εγώ ξέρω ότι ο Επαναστάτης είναι μηδενιστής μπρος το υπαρκτό και δημιουργός του ανύπαρκτου.

Επαναστάτες να κάνουν εκλογές δεν έχω ματαδεί.   Grin

bay bay timy.
vasilis94
Veteran

View Profile
« Reply #69 on: May 08, 2014, 21:24:01 pm »

Κάθομαι και διαβάζω άπειρα ποστ για την απουσία πολιτικού πλαισίου στους ΦΟΙΜΗ. Όχι τα προβλήματα είναι πολιτικά, όχι οι 190 που ψήφισαν είναι 15χρονα και πρέπει να διαβάσουν κανά βιβλίο, μέχρι και ότι έχουν κλεισμένες δουλειές με τους καθηγητές τους άκουσαν ψηφοφόροι και υποψήφιοι του σχήματος.

Αναρωτιέμαι τόσα χρόνια (οκ, τα τελευταία 2 είμαι στη σχολή αλλά αναφερθείτε γενικά) τι κατάφερε ο σύλλογος μας σε ό,τι αφορά κάποια γενικότερη πολιτική απόφαση της Ελλάδας (ή και πέρα από αυτήν). Καλή η συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία για παράδειγμα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτόν ως σύλλογος. Ούτε μπορούμε να αλλάξουμε πχ. τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαική Ένωση μέσα από το σύλλογο ηλεκτρολόγων - μηχανολόγων. Και στο κάτω - κάτω δεν είναι και δουλειά του. Να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές να επηρρεάσουμε τα πράματα όσο αυτό είναι δυνατόν. Τι να τα κάνω τα πλαίσια που καταδικάζουν τις οικονομικές πολιτικές; Θα τα στείλω στο Σαμαρά και θα τον πιάσουν τα κλάματα; Ως πολίτης θα προσπαθήσω, όντως, να σταματήσω αυτές τις πολιτικές, αλλά όχι στο σύλλογο της σχολής μου.

Εκεί, εγώ τουλάχιστον, βρίσκω λογικό να προσπαθήσω να βελτιώσω την κατάσταση των υποδομών, τα μαθήματα, τα βιβλία, τις διαδικασίες που μας αφορούν άμεσα. Ποιος θα συζητήσει για αυτά, αν όχι ο σύλλογος μας; Και ναι, μπορούν να διεκδικηθούν περισσότερα χρήματα από το γενικότερο budget του πανεπιστημίου ας πούμε για το πολυτεχνείο, ή περισσότερα χρήματα για το απθ γενικότερα, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, ας προσπαθήσει τουλάχιστον κάποιος με ό,τι έχει.

Κλείνοντας 3 παρατηρήσεις:
1) Πριν με κράξετε για ηττοπάθεια και πείτε ότι μόνο με αγώνα το φοιτητικό κίνημα θα ανατρέψει τα πάντα, περιμένω απάντηση σ αυτό που είπα και πιο πάνω. Οι παραδοσιακές αριστερές δυνάμεις τι κατάφεραν; Αυτές δεν έπαιρναν τις έδρες και τις συνελεύσεις; Μήπως δε πέρασε ο νόμος για τη διαθεσιμότητα ή μήπως πλούτισε το πανεπιστήμιο μετά από τις παρεμβάσεις μας συλλόγου και παρατάξεων;
2) Πολύ κριτική πέφτει 5 σελίδες τώρα. Μερικές φορές και η αυτοκριτική κάνει καλό. Και για αυτό μου άρεσε και το αποτέλεσμα, όχι μόνο για το καινούριο που αναδείχτηκε, αλλά και γιατί και οι υπόλοιποι μπορούν να σκεφτούν τι δε πήγε καλά και γιατί δεν έχουν τόσο απήχηση (σε ποσοστό) πλέον. Ίσως οι αφίσες, τα φυλλάδια και οι ενημερώσεις δεν είναι το παν τελικά.
3) Περιμένω από τα παιδιά του ΦΟΙΜΗ και στις συνελεύσεις να είναι και να διεκδικούν πράγματα, προβάλλοντας παράλληλα τον αγώνα τους. Είναι μια ευκαιρία και για μαζικότερες συνελεύσεις και για ουσιαστικότερες διεκδικήσεις.
απλυτος

View Profile
« Reply #70 on: May 08, 2014, 21:26:41 pm »

Quote from: themis93 on May 08, 2014, 21:01:35 pm
Quote from: g on May 08, 2014, 20:11:35 pm

Μπράβο. αξιοπρεπέσταση απάντηση χωρίς βρισιές και απειλές πράγμα το οποία συνηθίζεται εδώ μέσα. Ναι όντως δεν συμμετέχω στις πορείες καθώς άποψη μου είναι ότι οι πορείες πρέπει να είναι συλλογικές από όλους τους ενεργούς πολίτες χωρίς κόκκινες ροζ ή όποιου άλλου χρώματος σημαία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα έιναι πο τεράστιες μάζες που συνέρρεαν για να διαμαρτυρηθούν στο σύνταγμα όταν ήταν να ψηφιστούν τα μνημόνια. Όμως στις συνελεύσεις έρχομαι όποτε μπορώ και αντέχω να κάτσω να ακούσω συζητήσεις ωρών που οι ομιλιτές σπαταλούν άσκοπο χρόνο στο να κατηγορήσουν τους αντιπάλους τους προκειμένου να φανούν αυτοί οι "καλοί', αντί να παραθέσουν τα πολιτικά τους επιχειρήματα και να ΄΄πάρουν μονάδες΄΄ μέσα από την ορθότητα και την ευρηματικότητα των προτάσεων τους. και όντως σε παρεξήγησα άθελα μου

μάγκα μου, υπάρχουν 100 χιλιάδες δικαιολογίες για να μας πείσεις οτι δικαίως δεν ασχολείσαι με τίποτα. Κι ορισμένες ψιλιοισχύουν.

δεν υπάρχει άνθρωπος που να λέει "δεν ασχολούμαι γιατί είμαι ένα ατομιστικό κάθαρμα". Ο καθένας το κεντάει όμορφα. Και το χειρότερο αφεντικό θα σου πει οτι στα νιάτα του ήταν αγωνιστής κι απλά "συνειδητοποίησε οτι δεν αλλάζει τίποτα οπότε παραιτήθηκε"..

η αλήθεια είναι οτι εσύ επιλέγεις να αδιαφορήσεις για δικούς σου λόγους κι απλά βρίσκεις επιφανειακές αιτιάσεις για να ρήξεις την ευθύνη στους "κακούς που σου ισοπέδωσαν όλη την αγωνιστική διάθεση που είχες"

μην το ψάχνεις, δεν φταίει κανείς, δικιά σου είναι η ευθύνη

http://arage-e-a-a-k.blogspot.gr/
απλυτος

View Profile
« Reply #71 on: May 08, 2014, 21:30:45 pm »

Quote from: vasilis94 on May 08, 2014, 21:24:01 pm
Κάθομαι και διαβάζω άπειρα ποστ για την απουσία πολιτικού πλαισίου στους ΦΟΙΜΗ. Όχι τα προβλήματα είναι πολιτικά, όχι οι 190 που ψήφισαν είναι 15χρονα και πρέπει να διαβάσουν κανά βιβλίο, μέχρι και ότι έχουν κλεισμένες δουλειές με τους καθηγητές τους άκουσαν ψηφοφόροι και υποψήφιοι του σχήματος.

Αναρωτιέμαι τόσα χρόνια (οκ, τα τελευταία 2 είμαι στη σχολή αλλά αναφερθείτε γενικά) τι κατάφερε ο σύλλογος μας σε ό,τι αφορά κάποια γενικότερη πολιτική απόφαση της Ελλάδας (ή και πέρα από αυτήν). Καλή η συζήτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία για παράδειγμα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτόν ως σύλλογος. Ούτε μπορούμε να αλλάξουμε πχ. τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαική Ένωση μέσα από το σύλλογο ηλεκτρολόγων - μηχανολόγων. Και στο κάτω - κάτω δεν είναι και δουλειά του. Να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές να επηρρεάσουμε τα πράματα όσο αυτό είναι δυνατόν. Τι να τα κάνω τα πλαίσια που καταδικάζουν τις οικονομικές πολιτικές; Θα τα στείλω στο Σαμαρά και θα τον πιάσουν τα κλάματα; Ως πολίτης θα προσπαθήσω, όντως, να σταματήσω αυτές τις πολιτικές, αλλά όχι στο σύλλογο της σχολής μου.

Εκεί, εγώ τουλάχιστον, βρίσκω λογικό να προσπαθήσω να βελτιώσω την κατάσταση των υποδομών, τα μαθήματα, τα βιβλία, τις διαδικασίες που μας αφορούν άμεσα. Ποιος θα συζητήσει για αυτά, αν όχι ο σύλλογος μας; Και ναι, μπορούν να διεκδικηθούν περισσότερα χρήματα από το γενικότερο budget του πανεπιστημίου ας πούμε για το πολυτεχνείο, ή περισσότερα χρήματα για το απθ γενικότερα, αλλά αν αυτό δεν είναι εφικτό, ας προσπαθήσει τουλάχιστον κάποιος με ό,τι έχει.

1) Πριν με κράξετε για ηττοπάθεια και πείτε ότι μόνο με αγώνα το φοιτητικό κίνημα θα ανατρέψει τα πάντα, περιμένω απάντηση σ αυτό που είπα και πιο πάνω. Οι παραδοσιακές αριστερές δυνάμεις τι κατάφεραν; Αυτές δεν έπαιρναν τις έδρες και τις συνελεύσεις; Μήπως δε πέρασε ο νόμος για τη διαθεσιμότητα ή μήπως πλούτισε το πανεπιστήμιο μετά από τις παρεμβάσεις μας συλλόγου και παρατάξεων;
2) Πολύ κριτική πέφτει 5 σελίδες τώρα. Μερικές φορές και η αυτοκριτική κάνει καλό. Και για αυτό μου άρεσε και το αποτέλεσμα, όχι μόνο για το καινούριο που αναδείχτηκε, αλλά και γιατί και οι υπόλοιποι μπορούν να σκεφτούν τι δε πήγε καλά και γιατί δεν έχουν τόσο απήχηση (σε ποσοστό) πλέον. Ίσως οι αφίσες, τα φυλλάδια και οι ενημερώσεις δεν είναι το παν τελικά.
3) Περιμένω από τα παιδιά του ΦΟΙΜΗ και στις συνελεύσεις να είναι και να διεκδικούν πράγματα, προβάλλοντας παράλληλα τον αγώνα τους. Είναι μια ευκαιρία και για μαζικότερες συνελεύσεις και για ουσιαστικότερες διεκδικήσεις.

η απόφαση του συλλόγου για συμμετοχη σε απεργία στο πλευρό κάποιων άδικα απολυμένων ανθρώπων που πετιούνται στο δρόμο έχει νόημα να συζητιέται ή είμαι εκτός θέματος; (δε μιλάω ειρωνικά)

η τρελή αντίφαση σε τέτοιες αντιλήψεις είναι οτι απο τη μια θ ακούσεις το "εγώ θα συμμετείχα αρκεί να το διεκδικούσαμε όλοι μαζί ενωμένοι, όχι ο καθένας απ το συμφέρον" κι απ την αλλη θα σου πουν "τι συζητάμε τωρα για τους εργαζόμενους, για τη σχολή θα κανουμε τίποτα;"

http://arage-e-a-a-k.blogspot.gr/
iliachry
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #72 on: May 08, 2014, 21:33:21 pm »

καλή η κριτική, αλλά οι βρισιές τύπου "άντε γαμηθείτε όλοι" που βοηθάνε κυρίες και κύριοι?
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #73 on: May 08, 2014, 21:41:29 pm »

Quote from: απλυτος on May 08, 2014, 21:26:41 pm
μάγκα μου, υπάρχουν 100 χιλιάδες δικαιολογίες για να μας πείσεις οτι δικαίως δεν ασχολείσαι με τίποτα. Κι ορισμένες ψιλιοισχύουν.

δεν υπάρχει άνθρωπος που να λέει "δεν ασχολούμαι γιατί είμαι ένα ατομιστικό κάθαρμα". Ο καθένας το κεντάει όμορφα. Και το χειρότερο αφεντικό θα σου πει οτι στα νιάτα του ήταν αγωνιστής κι απλά "συνειδητοποίησε οτι δεν αλλάζει τίποτα οπότε παραιτήθηκε"..

η αλήθεια είναι οτι εσύ επιλέγεις να αδιαφορήσεις για δικούς σου λόγους κι απλά βρίσκεις επιφανειακές αιτιάσεις για να ρήξεις την ευθύνη στους "κακούς που σου ισοπέδωσαν όλη την αγωνιστική διάθεση που είχες"

μην το ψάχνεις, δεν φταίει κανείς, δικιά σου είναι η ευθύνη

Κατά βάση και η μία και η άλλη πλευρά είναι επιφανειακή.
Όλα είναι θέμα ψυχοσεξουαλικών ορμών.
Τίποτα παραπάνω. ΟΛΟΙ έχουμε ένα ενστικτο που λέγεται "φοβος του (δικού μας) <<θανατου>>".
Απλά άλλος νομίζει ότι θα <<επιβιώσει>> καλύτερα/ευκολότερα/πιο σίγουρα αν δράσει συλλογικά, άλλος αν δράσει ατομικά.
Πολλές φορές κάποιος "ατομιστής" δρα πιο συλλογικά από τον "μη ατομιστή" και το ανάποδο. Το χουμε δει όλοι.

Γιατί λοιπόν οι νευρώσεις μας πάνε από τη μία ή από την άλλη πλευρά, είναι άλλο ενδιαφέρον θεμα.

bay bay timy.
vasilis94
Veteran

View Profile
« Reply #74 on: May 08, 2014, 21:48:13 pm »

Quote from: απλυτος on May 08, 2014, 21:30:45 pm
Quote from: vasilis94 on May 08, 2014, 21:24:01 pm

η απόφαση του συλλόγου για συμμετοχη σε απεργία στο πλευρό κάποιων άδικα απολυμένων ανθρώπων που πετιούνται στο δρόμο έχει νόημα να συζητιέται ή είμαι εκτός θέματος; (δε μιλάω ειρωνικά)

η τρελή αντίφαση σε τέτοιες αντιλήψεις είναι οτι απο τη μια θ ακούσεις το "εγώ θα συμμετείχα αρκεί να το διεκδικούσαμε όλοι μαζί ενωμένοι, όχι ο καθένας απ το συμφέρον" κι απ την αλλη θα σου πουν "τι συζητάμε τωρα για τους εργαζόμενους, για τη σχολή θα κανουμε τίποτα;"

Άποψη μου είναι ότι αφορά το σύλλογο μόνο όταν οι απολυμένοι άνθρωποι σχετίζονται με τη σχολή και η απόλυση τους επηρρεάζει την ομαλή λειτουργία του πανεπιστημίου. Δε το θεωρώ εγωιστικό αυτό. Υπάρχουν πολιτικές νεολαίες, υπάρχουν αντίστοιχοι σύλλογοι των εργαζομένων εκεί, υπάρχουν βουλευτικές εκλογές, υπάρχουν γενικότερα συλλαλητήρια, οπού μπορώ να εκφράσω την αντίθεση μου. Και με τα παραπάνω μέσα μπορώ να επιτύχω και καλύτερα αποτελέσματα ίσως.

Ως άνθρωπος εννοείται ότι το ίδιο άσχημα αισθάνομαι για κάθε απολυμένο και αναγνωρίζω ότι αν συνεχίσουμε έτσι και οι πατεράδες μας απολυμένοι θα ναι σε λίγο (αν δεν είναι ήδη..) και εμείς άνεργοι. Αλλά, γενικά θεωρώ ότι πέρα από τη διαμαρτυρία, οφείλω να προσπαθήσω να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα με ό,τι έχω. Απόψεις του στυλ, δε βοηθάω στον περιορισμό των σκουπιδιών με όποιο μέσο διαθέτω, επειδή δεν έχουμε τόσους καθαριστές όσους παλιά, τις βρίσκω παράλογες.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 15 Go Up Print
Jump to: