• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
July 03, 2025, 17:59:50 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
July 03, 2025, 17:59:50 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αστείες Φωτογραφίες!
by Katarameno
[Today at 16:42:09]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by _Trob
[Today at 14:37:58]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[Today at 12:48:02]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Lits
[Today at 01:33:53]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Nikos_313
[July 02, 2025, 15:29:13 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Le ece
[July 02, 2025, 12:30:13 pm]

Ποιητής του Μήνα - Παράσι...
by Nikos_313
[July 01, 2025, 23:57:12 pm]

Μάθημα επιλογής από άλλο ...
by tzortzis
[July 01, 2025, 19:37:31 pm]

[Δίκτυα Ι ΝΠΣ] Γενικές απ...
by Saint_GR
[July 01, 2025, 18:38:40 pm]

Μέλος του μήνα - Ιούνιος ...
by Mr Watson
[July 01, 2025, 03:00:23 am]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Giopan
[June 30, 2025, 22:54:29 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 30, 2025, 11:27:40 am]

[Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι] Γ...
by nmpampal
[June 30, 2025, 02:07:32 am]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Ανάλυση πα...
by Juror8
[June 29, 2025, 13:27:54 pm]

[Ηλεκτρολογικά Υλικά] Απο...
by nmpampal
[June 28, 2025, 17:39:03 pm]

[Αξιοπιστία Συστημάτων] Ν...
by Agios Gewrgios Printezis
[June 28, 2025, 11:30:11 am]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by george14
[June 27, 2025, 17:39:27 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 27, 2025, 17:31:52 pm]

Σύνθεση νέων Πρυτανικών Α...
by Katarameno
[June 27, 2025, 16:07:02 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[June 27, 2025, 15:40:14 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9971
Latest: Ganastop
Stats
Total Posts: 1427199
Total Topics: 31723
Online Today: 216
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 52
Guests: 107
Total: 159
Saint_GR
stavros0201
Bel
tzortzis
lidorikic
Gkonos
jimalexoud
sigklitiki
Bill g
Mikekmp
mike1996
chris123
smantzaa
georgiosz
themis01
teteros
VagT
xorxe
pipitsenko
anastas1a
dedhe
acapulco
georkala
giannnnis23
Petross
rigas_s
kokkinosgior
Nikos_313
thanaf_231
airam
KZerenidis
ant2946
drimagm
athena_apo
evgeniaz
cpapast
anmata
evax
danet
sassi
Sotirisbikos
chrelipen
JoHn!
vagk
kakousios
AcDimitri
AristeidisM
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > «ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: «ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»  (Read 2855 times)
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: «ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»
« Reply #15 on: February 15, 2014, 02:27:45 am »

μάλλον ανθρωπολόγοι έτσι όπως πάμε το είδος
g
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #16 on: February 15, 2014, 02:28:01 am »

Quote from: NXSnow on February 15, 2014, 01:50:43 am
Quote from: g on February 15, 2014, 01:31:16 am
Quote from: NXSnow on February 15, 2014, 01:21:57 am
Quote from: g on February 15, 2014, 00:33:53 am
δεν μπορεί να σπουδάζουν άνθρωποι αυτές τις γελοιότητες

για φούντο πάει ο πλανήτης μου φάινεται

Γιατι πιστευεις ότι αυτό που πιστευεις είναι αυτό που πρέπει να πιστευεις;

Ενώ εγώ θα πρέπει να δεχτώ αυτά που μου λες γιατι είσαι ας πούμε ποιός?

Η διαφορά μας είναι ότι εσύ διαχωρίζεις τους ανθρώπους ενώ εγώ όχι (Ράσσελ vs Εγώ).

Επίσης, προσπαθώντας να αποφύγεις την ερωτηση προσπαθείς να μειώσεις εμένα, ενώ θα μπορούσες απλά να μην ασχοληθείς εαν δεν σε ενδιαφέρει.

Αλλα από την άλλη το να με μειώνεις σε κάνει καλύτερο, οπότε και θεωρείς ότι μόνο στον Ράσσελ θα απαντούσες και όχι σε κάποιον άλλο, "τυχαίο" και "αμορφωτο" ή αλλιώς χομπίστα όπως τον αποκαλείς.

Φυσικά αν μου πεις που ήθελες να καταλήξεις μπορούμε να το συζητήσουμε για χρόνια

Φιλικά  Smiley

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Όταν θα έχω κάποιο στιγμή τον χρόνο θα επιστρέψω, θα έχει ενδιαφέρον.

Φιλικά Smiley

Η διαφορά μας είναι ότι είχα τον ειλικρινή σεβασμό απέναντι σου να γράψω 4-5 σειρές πάνω στο περιεχόμενο το οποίο εσύ επέλεξες να εκτρέψεις--το κατάφερες κάνοντας μία επιφανειακά τουλάχιστον σνομπίστικη ερώτηση λες και έχεις να κάνεις με κάποιον πρακτικιστή ενώ εσύ είσαι το απελευθερωμένο, αποστασιοποιημένο, καθαρό πνεύμα της αμφιβολίας. Εξού και αυτό με τον Ράσελ, που εννούσε, ότι μία τέτοια εκτροπή, μόνο αν ήταν το ανιδιοτελές πάθος σου η φιλοσοφία και η αλήθεια θα την έκανες. Το περιεχόμενο το έθεσα στην γελοιότητα των σχετικών με το τόπικ αντικειμένων. Σαφές, ταπεινό και γήινο. Επιτηδευμένα ανταπάντησα με τον απαραίτητο υπερβολικό συναισθηματισμό (δολοφονίες και πόλεμοι και κατηγορίες) για να παραπέμψω στην απλότητα και να επικαλεστώ αρχικά την ηθική ώστε να αποφύγω αυτήν ακριβώς την παρερμηνεία και την βεβιασμένη λανθασμένη άμυνα. Οχι ότι είπα κάτι που δεν πιστεύω φυσικά

Καλό είναι επίσης όταν δεν θέλουμε να αφιερώσουμε χρόνο να μην μπαίνουμε καν στον κόπο και όχι να πετάμε μία εξυπνάδα και να αποχωρούμε ή μετά να αμυνόμαστε επειδή μας την είπαν που είπαμε μία εξυπνάδα.

Αλλιώς : Δεν ασχολούμαι για να σε μειώσω. Απλά, είμαι σίγουρος ότι τα κίνητρα σου δεν ήταν να κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα αλλά :1) η αμφιβολία σου για την αρνητική θέση που εξέφρασα αναφορικά με την συγκεκριμένη αγγελία και το σχετικό αντικείμενο γνώσης και επομένως η δικαιολόγηση της όποιας αμφιβολίας σου με την υποτιθέμενη αποφυγή μου να "αποδείξω" τον ισχυρισμό μου και 2)το ύφος της σιγουριάς μου που μάλλον  θεώρησες αλαζονικό με συνοπτικές διαδικασίες ενώ μόνο ακριβώς το αντίθετο μπορεί να είναι σε έναν κόσμο καταδυναστευόμενο απο το marketing. Στην περίπτωση που ήθελες απλά να αντιπαρατεθείς αναίτια ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα περιμένω κάτι περισσότερο τίμιο απο αυτό που ρώτησες. Το "χομπίστα" αφού εξήγησα ότι δεν το λέω έτσι στο ίδιο ποστ ... Μην είσαι απρόσεκτος, κουράζει. Επίσης αν ήθελα να δείξω ότι ήμουν κάποιος θα καθόμουν νομίζεις να εκφράζομαι στο ίντερνετ με αγνώστους αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο απ'ότι αυτοί σε αυτό ?

Επίσης αυτά που είπα δεν τα αναιρώ ή κάτι . Πολύ απλή κατηγορία :

Καλά εσύ όταν πας να ξεράσεις από αυτά που βλέπεις γύρω σου πιάσε τον σχετικισμό,τον σκεπτικισμό, και τον πανελίστικο ορθολογισμό και ξέρνα μέσα...

Αναρωτιέμαι... Αν το ερωτηματολόγιο ήταν ένα ερωτηματολόγιο για τα θετικά της απέλασης μεταναστών και της υπερεκμετάλλευσης της εργασίας γενικά, και έλεγα ότι είναι γελοίο να γίνεται επιστήμη η καταπίεση και εσύ απαντούσες κάτι του στύλ "μπορείς να το αποδείξεις ? " και σε έβριζα μετά. Θα απαντούσες πάλι ότι σου επιτίθεμαι και σε διαχωρίζω κτλπ ?
« Last Edit: February 15, 2014, 02:33:38 am by g » Logged

g
Veteran

View Profile
« Reply #17 on: February 15, 2014, 02:37:11 am »

πάντως στο επίπεδο της κυβερνητικής ,και της διαχείρισης πόρων ΟΚ. Δεν είμαστε και τίποτα παρανοϊκοί μηδενιστές ...

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #18 on: February 15, 2014, 02:39:47 am »

Quote from: g on February 15, 2014, 02:37:11 am
πάντως στο επίπεδο της κυβερνητικής ,και της διαχείρισης πόρων ΟΚ. Δεν είμαστε και τίποτα παρανοϊκοί μηδενιστές ...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑ. Ηρθες στα λογια μου?

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Lampros

View Profile
« Reply #19 on: February 15, 2014, 03:19:22 am »

Καθόμαστε και σπουδάζουμε 200 χρόνια και μαθαίνουμε τα άπειρα χρήσιμα και άχρηστα πράγματα...

Αύριο μεθαύριο κάποιος θα δουλέψει σε μια εταιρία και θα έχει ως CEO (να γίνουμε και λίγο αμερικανάκια) κάποιον με σπουδες και "ερευνητική εργασία" με τίτλο «ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»  Puke

potatoes gonna potate..
boudou

http://www.youtube.com/watch?v=wwgee6jN-Bo

View Profile
« Reply #20 on: February 15, 2014, 03:53:28 am »

14. Είμαι ένα άτομο που γενικά νοιώθω θετικά συναισθήματα

I used to want to change the world. Now I just want to leave the room with a little dignity.
jimPster
Θαμώνας

η ταν η arctan!!!

View Profile
« Reply #21 on: February 15, 2014, 04:54:18 am »

Κυριε 14 χαιρομαι για σας
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #22 on: February 15, 2014, 20:18:00 pm »

The whole problem with the world is that people certain of themselves are fools and fanatics, but people full of doubts so much wiser.
Bertrand Russell (1872 - 1970)

ta apof8eugmata einai i aposinti8emeni skepsi
nitses

pay close attention
ForestBlack
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #23 on: February 15, 2014, 22:15:30 pm »

Quote from: Lampros on February 15, 2014, 03:19:22 am
Καθόμαστε και σπουδάζουμε 200 χρόνια και μαθαίνουμε τα άπειρα χρήσιμα και άχρηστα πράγματα...

Αύριο μεθαύριο κάποιος θα δουλέψει σε μια εταιρία και θα έχει ως CEO (να γίνουμε και λίγο αμερικανάκια) κάποιον με σπουδες και "ερευνητική εργασία" με τίτλο «ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»  Puke
αν ηταν πιο επικερδές να έχει ως CEO Ηλεκτρολόγο θα γινόταν ήδη.
NXSnow
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #24 on: April 27, 2014, 01:04:24 am »

Quote from: g on February 15, 2014, 02:28:01 am
Η διαφορά μας είναι ότι είχα τον ειλικρινή σεβασμό απέναντι σου να γράψω 4-5 σειρές πάνω στο περιεχόμενο το οποίο εσύ επέλεξες να εκτρέψεις--το κατάφερες κάνοντας μία επιφανειακά τουλάχιστον σνομπίστικη ερώτηση λες και έχεις να κάνεις με κάποιον πρακτικιστή ενώ εσύ είσαι το απελευθερωμένο, αποστασιοποιημένο, καθαρό πνεύμα της αμφιβολίας. Εξού και αυτό με τον Ράσελ, που εννούσε, ότι μία τέτοια εκτροπή, μόνο αν ήταν το ανιδιοτελές πάθος σου η φιλοσοφία και η αλήθεια θα την έκανες. Το περιεχόμενο το έθεσα στην γελοιότητα των σχετικών με το τόπικ αντικειμένων. Σαφές, ταπεινό και γήινο. Επιτηδευμένα ανταπάντησα με τον απαραίτητο υπερβολικό συναισθηματισμό (δολοφονίες και πόλεμοι και κατηγορίες) για να παραπέμψω στην απλότητα και να επικαλεστώ αρχικά την ηθική ώστε να αποφύγω αυτήν ακριβώς την παρερμηνεία και την βεβιασμένη λανθασμένη άμυνα. Οχι ότι είπα κάτι που δεν πιστεύω φυσικά

Καλό είναι επίσης όταν δεν θέλουμε να αφιερώσουμε χρόνο να μην μπαίνουμε καν στον κόπο και όχι να πετάμε μία εξυπνάδα και να αποχωρούμε ή μετά να αμυνόμαστε επειδή μας την είπαν που είπαμε μία εξυπνάδα.

Αλλιώς : Δεν ασχολούμαι για να σε μειώσω. Απλά, είμαι σίγουρος ότι τα κίνητρα σου δεν ήταν να κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα αλλά :1) η αμφιβολία σου για την αρνητική θέση που εξέφρασα αναφορικά με την συγκεκριμένη αγγελία και το σχετικό αντικείμενο γνώσης και επομένως η δικαιολόγηση της όποιας αμφιβολίας σου με την υποτιθέμενη αποφυγή μου να "αποδείξω" τον ισχυρισμό μου και 2)το ύφος της σιγουριάς μου που μάλλον  θεώρησες αλαζονικό με συνοπτικές διαδικασίες ενώ μόνο ακριβώς το αντίθετο μπορεί να είναι σε έναν κόσμο καταδυναστευόμενο απο το marketing. Στην περίπτωση που ήθελες απλά να αντιπαρατεθείς αναίτια ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα περιμένω κάτι περισσότερο τίμιο απο αυτό που ρώτησες

Αφού με ξέρεις, και ξέρεις και τις προθέσεις μου, τότε και εγώ μπορώ να αποδεκτώ τα εύλογα συμπεράσματά που μπορείς να βγάλεις για μένα και για όσα λέω. Και γενικότερα, σχολιάζοντας αυτά που λέω και τον λόγο για τον οποίο τα είπα, μπορείς εύκολα να αποφεύγεις να ασχοληθείς με αυτά που λέω. Εν το μεταξύ τα δικά σου σχόλια ήταν άκρως εποικοδομητικά

και σίγουρα δείχνουν την βαθιά γνώση που κατέχεις γύρω από τα πάντα. Σίγουρα έχεις εντρυφήσει και στον τομέα της οικονομίας. Οπότε αυτό που σε ρώτησα είναι ανάλογο αυτό που είπες και του λόγου για τον οποίο τον είπες. Πιθανός λόγω του ότι εσύ ξέρεις καλύτερα από τους άλλους.

Το "χομπίστα" αφού εξήγησα ότι δεν το λέω έτσι στο ίδιο ποστ ... Μην είσαι απρόσεκτος, κουράζει.

Ενώ εσύ ξεκουράζεις!  Tongue

Αναρωτιέμαι... Αν το ερωτηματολόγιο ήταν ένα ερωτηματολόγιο για τα θετικά της απέλασης μεταναστών και της υπερεκμετάλλευσης της εργασίας γενικά, και έλεγα ότι είναι γελοίο να γίνεται επιστήμη η καταπίεση και εσύ απαντούσες κάτι του στύλ "μπορείς να το αποδείξεις ? " και σε έβριζα μετά. Θα απαντούσες πάλι ότι σου επιτίθεμαι και σε διαχωρίζω κτλπ ?

Και γιατί να μην γίνει επιστήμη η υπερεκμετάλλευση της εργασίας? Σίγουρα υπάρχουν πολλά αρνητικά που προκύπτουν από αυτή πάνω στην ποιότητα της ζωής ανθρώπων που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και καλό θα ήταν να υπάρξει κάποια έρευνα πάνω σε αυτό, μπας και εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο και μπορέσουν οι άνθρωποι να αμοίβονται ορθά σε σχέση με την δουλειά που κάνουν, και σταματήσει να υπάρχει αυτή η άσχημη κατάσταση.

nitses

μιουχα!
μου

Fear is an illusion

The whole problem with the world is that fools and fanatics are always so certain of themselves, but wiser people so full of doubts.
-----Bertrand Russell (1872 - 1970)
Social_waste

View Profile
Re: «ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ
« Reply #25 on: April 27, 2014, 01:40:49 am »

Quote from: NXSnow on April 27, 2014, 01:04:24 am
Και γιατί να μην γίνει επιστήμη η υπερεκμετάλλευση της εργασίας? Σίγουρα υπάρχουν πολλά αρνητικά που προκύπτουν από αυτή πάνω στην ποιότητα της ζωής ανθρώπων που βιώνουν τέτοιες καταστάσεις και καλό θα ήταν να υπάρξει κάποια έρευνα πάνω σε αυτό, μπας και εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο και μπορέσουν οι άνθρωποι να αμοίβονται ορθά σε σχέση με την δουλειά που κάνουν, και σταματήσει να υπάρχει αυτή η άσχημη κατάσταση.
μια πιο παλια μελετη σε αυτο το θεμα, για οποιον ενδιαφερεται.
https://www.marxists.org/archive/marx/works/1848/communist-manifesto/

Vive le son
D'l'explosion!
g
Veteran

View Profile
« Reply #26 on: April 27, 2014, 15:26:41 pm »

Quote from: NXSnow on April 27, 2014, 01:04:24 am
Quote from: g on February 15, 2014, 02:28:01 am

Αλλιώς : Δεν ασχολούμαι για να σε μειώσω. Απλά, είμαι σίγουρος ότι τα κίνητρα σου δεν ήταν να κάνουμε φιλοσοφική κουβέντα αλλά :1) η αμφιβολία σου για την αρνητική θέση που εξέφρασα αναφορικά με την συγκεκριμένη αγγελία και το σχετικό αντικείμενο γνώσης και επομένως η δικαιολόγηση της όποιας αμφιβολίας σου με την υποτιθέμενη αποφυγή μου να "αποδείξω" τον ισχυρισμό μου και 2)το ύφος της σιγουριάς μου που μάλλον  θεώρησες αλαζονικό με συνοπτικές διαδικασίες ενώ μόνο ακριβώς το αντίθετο μπορεί να είναι σε έναν κόσμο καταδυναστευόμενο απο το marketing. Στην περίπτωση που ήθελες απλά να αντιπαρατεθείς αναίτια ΚΑΙ ΜΟΝΟ, θα περιμένω κάτι περισσότερο τίμιο απο αυτό που ρώτησες

Αφού με ξέρεις, και ξέρεις και τις προθέσεις μου, τότε και εγώ μπορώ να αποδεκτώ τα εύλογα συμπεράσματά που μπορείς να βγάλεις για μένα και για όσα λέω. Και γενικότερα, σχολιάζοντας αυτά που λέω και τον λόγο για τον οποίο τα είπα, μπορείς εύκολα να αποφεύγεις να ασχοληθείς με αυτά που λέω. Εν το μεταξύ τα δικά σου σχόλια ήταν άκρως εποικοδομητικά

και σίγουρα δείχνουν την βαθιά γνώση που κατέχεις γύρω από τα πάντα. Σίγουρα έχεις εντρυφήσει και στον τομέα της οικονομίας. Οπότε αυτό που σε ρώτησα είναι ανάλογο αυτό που είπες και του λόγου για τον οποίο τον είπες. Πιθανός λόγω του ότι εσύ ξέρεις καλύτερα από τους άλλους.

Το "χομπίστα" αφού εξήγησα ότι δεν το λέω έτσι στο ίδιο ποστ ... Μην είσαι απρόσεκτος, κουράζει.

Ενώ εσύ ξεκουράζεις!  Tongue

nitses

μιουχα!
μου

Η φάση ξεκίνησε όταν σχολίασα αρνητικά -όπως είναι αυτονόητο-, ένα επαίσχυντο ερωτηματολόγιο που ανήκει σε ένα πεδίο σπουδών το οποίο μου φαίνεται εντελώς μα εντελώς άχρηστο, παράλογο, και άδικο εγγενώς. Μετά εσύ που μάλλον δεν διάβασες καν το ερωτηματολόγιο, αντί να με ρωτήσεις να εξηγήσω αυτό που προφανώς μπορούσες να καταλάβεις εύκολα μόνος δηλαδή κάτι του στύλ :

"Γιατί κράζεις αυτό το γελοίο ερωτηματολόγιο" = " Γιατί πιστεύεις αυτό που πιστεύεις ? "

επέλεξες να πεις αυτό :

"Γιατι πιστευεις ότι αυτό που πιστεύεις είναι αυτό που πρέπει να πιστεύεις; "

και φυσικά αντέδρασα γιατί δεν μπορεί να γίνει φιλοσοφική κουβέντα σε τέτοιο περιβάλλον. Δεν ήταν ζήτημα άγνοιας ή απροσεξίας ή αυθορμητισμού σου πιστεύω το ότι το ρώτησες αυτό που ρώτησες. Γνώριζες ότι πολύ εύκολα μπορούσα να απαντήσω ειδικά και συγκεκριμένα για το εν λόγω ερωτηματολόγιο ή γενικότερα για το μάρκετινγκ αλλά σκέφτηκες ότι η συνολική εικόνα και άποψη του καθενός είναι ζήτημα αρκετά πιο συγκεχυμένο (στο μυαλό σου μόνο βέβαια καθώς τα πράγματα για έναν λογικό διαλεκτικό ματεριαλιστή είναι αρκετά απλά στην βάση τους (παραδοχή) ) και σε αυτό μπορείς να βασιστείς για να καταλήξεις στην υποτιθέμενη υποκειμενικότητα της κρίσης του υπάρχοντος οπότε και μετακύλησες εκεί το θέμα. Δημιουργώ ένα παράδειγμα λιγάκι πιο έντονο για να καταλάβεις τι λέω...

ποστάρει κάποιος μπαλίτσα-μουντιάλ-Βραζιλία

ή ίσως ένα ερωτηματολόγιο για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες κατά την προετοιμασία του μουντιάλ και κατά την διεξαγωγή του και για την ωφέλιμη για την οικονομία ροή κεφαλαίων χρημάτων απο χώρα σε χώρα κτλπ

του ποστάρω απο κάτω αυτό :

και λέω κάτι του στυλ : "για φούντο πάει ο πλανήτης : νεοφιλελευθερισμός, μαζική μοντέρνα βαριά βιομηχανία ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να σκοτώνονται παιδιά για να βλέπει μπάλα ο μπουχεσάρας ο αιλλυνάκος και να πετάνε κόσμο στο δρόμο για να σκάσει η ανώτερη τάξη να δει θέαμα *   "  και γενικά κράξιμο φάση, και συ μου απαντάς :

* βέβαια στην πραγματικότητα τα παιδιά και οι άνθρωποι σκοτώνονται απο το κεφάλαιο για την άυξηση της κερδοφορίας όταν πια δεν μπορούν να είναι χρήσιμοι ή όταν αρχίζουν και εξεγείρονται

"Γιατί πιστευεις ότι αυτό που πιστεύεις είναι αυτό που πρέπει να πιστεύεις; "

Η κανονικά πρέπουσα απάντηση είναι : Γιατί άντε και γαμήσου, γιαυτό !

Αντί αυτού, προσπάθησα να τονίσω ότι καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι --πόσο μάλλον εμείς οι κοινοί θνητοί-- δεν είναι αγνοί πνευματικά αναζητητές τις αλήθειας (σε μία τέτοια κουβέντα για παράδειγμα έχει νόημα να πούμε ότι υπάρχουν δυο αλήθειες : των καπιταλιστών και των σκυλιών τους και των ταξικά συνειδητοποιημένων εργατών/ανέργων ) αλλά σε τεράστιο βαθμό καθορίζονται απο την ταξική θέση τους και συνείδηση--Εξάλλου δεν σε είδα και πουθενά αλλού να κάνεις με τέτοια αβρότητα αφηρημένες ερωτήσεις.

Επομένως έχεις κίνητρα και μιλάς ιδιοτελώς--αν και η ιδιοτέλεια σου δεν είναι υλική παρά μόνο όσον αφορά την ψυχική πραγματικότητα-εφησυχασμό .Σε ρωτάω γιατί κρύβεις την ανησυχία σου ή την φοβία του να κριτικάρεις κάτι τόσο μα τόσο υπάρχον σαν την προσωρινή επιτυχία του μάρκετινγκ και της ιδεολογίας της επιχειρηματικότητας ? Ο φόβος που εμφανίζεται ως αποστασιοποίηση και ουδετερότητα έχει να κάνει με την "λογική" ?

Συνοπτικότερα και εναλλακτικά... απλά δεν κάνεις φιλοσοφική κουβέντα όταν βρωμάει πτωματίλα και απλά δεν φαίνονται τα πτώματα ( περίπτωση μάρκετινγκ σενιαρισμένου και εισηγμένου σε σχολές, στην συγκεκριμένη ιδωμένο κοντόφθαλμα απο σένα ώστε να μην εντοπίζονται οι ευθύνες του--και βλέπεις ότι δεν μιλάω προς το παρόν για ευθύνες ατομικές). Στην περίπτωση της μπαλίτσας ασπούμε τα πτώματα φαίνονται, γι'αυτό πιθανότατα και δεν θα είχες το θάρρος να έλεγες κάτι αντίστοιχα "πνευματώδες".

Το ότι πρέπει αυτός που κάνει τον ισχυρισμό πρώτος να τον δικαιολογεί/αποδεικνύει ισχύει φυσικά στην περίπτωση που δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι αυτονόητο και στην περίπτωση που το υπό συζήτηση/"έρευνα" ζήτημα δεν είναι πολιτικοοικονομικό καθώς σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις ειδικά, η λογική/θετική/επιστημονική ασπούμε ανάλυση/επιχειρηματολογία δεν μπορεί να είναι επαρκώς ανεξάρτητη/ανεπηρέαστη απο το κόντεξτ (ηγεμονεύουσα ιδεολογία=καπιταλιστική τέτοια) που τελικά, επιτρέπει μόνο τον δρόμο της αυτοαναίρεσης του αρχικού ισχυρισμού καθώς ότι δεν είναι ήδη πραγματικοτητα για τον καπιταλισμό δεν μπορεί και ποτέ να συμβεί (άρνηση/παρεμπόδιση του ανθρώπου/λαού ως ιστορικού υποκειμένου).. Θέλω να πω ότι ο γνωστός δρόμος ανταπάντησης αυτών που πηγαίνουν με το ρεύμα απέναντι σε αυτούς που κριτικάρουν το τώρα και το χλευάζουν ,είναι ο δρόμος του "είναι ουτοπία αυτό φίλε". Στην περίπτωση που απλά "δείχνεις" τα αρνητικά και δεν προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις τα ίδια  τα αλλοτριωμένα όπλα των υπερασπιστών ("κοινή λογική" το λένε πολύ τελευταία και "και πως αλλιώς δηλαδή να γίνει? " ) ξοδεύεις λιγότερη ενέργεια γλυτώνοντας τον προαναφερθέντα δρόμο  και απαλλάσσεσαι απο την παγίδα να πρέπει να δώσεις ακριβείς απαντήσεις/λύσεις λες και το ζήτημα της επιβίωσης του πλανήτη και του ανθρώπου είναι περισσότερο δικό σου ή μπορεί να απαντηθεί απο κάποιον πεφωτισμένο...τεσπα
Το ότι είμαι (ο κάθε εγώ) αναγκασμένος κάθε φορά  να εκφράζω συνολικά την θέση μου απέναντι και μέσα στη ζωή (ιδεολογία το λέμε στις καφενειοκουβέντες) ώστε να μπορώ να δικαιολογήσω την κρίση μου για αυτό που και συ διαισθητικά καταλαβαίνεις ως αρνητικό αλλά βαριέσαι/φοβάσαι/δεν θες να αλλάξεις και να επισημάνεις, μου επιτρέπει το όποιο ύφος και την μη παράθεση στοιχείων καθώς στην τελική δεν μπορεί καν μέσα σε αυτό το σύστημα ("να γίνει έρευνα" που ανέφερες) να παραχθεί δραστική αυτοκριτική και πόσο μάλλον ταυτόχρονα εσύ να την δεχτείς εφόσον έχεις πάρει ήδη (και) λόγω του φόβου/ανασφάλειας προκατειλημμένη θετικά σε αυτό το σύστημα θέση (αυτό παράγει την αλήθεια του και αυτό την επιβεβαιώνει καθολικά, στο βαθμό που ο φόβος εμποδίζει την οξύτητα του νου).

Αν βαριέσαι να διαβάσεις τα παραπάνω - τα οποία ομολογώ δεν είναι και πολύ καλά δομημένα και εκφρασμένα-- απλά ανάπτυξε την ερώτηση σου και πες μου γιατί επέλεξες το παρόν τόπικ και ποστ για να την παραθέσεις

Με ηρεμία γράφονται τα παραπάνω και χωρίς εχθρική διάθεση.
« Last Edit: April 27, 2014, 20:20:20 pm by g » Logged

Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to: