• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 14:32:48 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 14:32:48 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426669
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 93
Total: 158
DLHERRO
Yamal
johncow
mikrosdia
fkagk
stelinas
Nicotre
Petran25
vasiliki_m
dsaragiotis
rafa98p
Βασιλης
kgpapadop
filon05
glavdakis
nchatzo
meni
Domnious
swthrhs
georsoti
thomassamaras
aachmet
marilia
sterxz
mrodi
ggalamat
stefpapa21
geo66
Nikos_313
George_RT
Thanasiscon1
stefanos hios
eleftheria
Mr Watson
tasos gourd
diamanar
spoun
iasonaskaraminas
mgrivab
zontos
tasos_ntv
Stelios V.
JoHn!
sigklitiki
iliaskou
Pcsc
grethem
Ast
oak456
Theo_24
mNektar
angelos
anthi kotsani
Ioannakoliou
adaskopo
programmer2004
John120196
bit11
jimalexoud
MrGreekArrow
stavrosk
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Προπληρωμένες & Χρεωστικές Κάρτες - Prepaid & Debit Cards
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: Προπληρωμένες & Χρεωστικές Κάρτες - Prepaid & Debit Cards  (Read 4957 times)
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Προπληρωμένες Κάρτες - Prepaid Cards
« Reply #15 on: January 03, 2014, 14:00:37 pm »

Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί δεν κάνεις το κόλπο με τους 2 λογαριασμούς: Ένας ο κανονικός σου και ένας αυτός που έχει την κάρτα συνδεδεμένη. Αλλάζεις τα λεφτά σου από τον κύριό σου λογαριασμό σε αυτόν που έχεις συνδεδεμένη την κάρτα όταν θες να αγοράσεις κάτι και voila !

Γενικά υπάρχουν πλέον πάρα πολλές δικλείδες ασφαλείας για την online αγορά και τολμώ να πω ότι μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να σου κλέψουνε στον δρόμο το 50ευρω που σου δωσε η γιαγιά σου να πάρεις σοκολάτες παρά να σου κλέψουν λεφτά από τον λογαριασμό εκτός αμα είσαι ΤΟΥΒΛΟ (πχ στέλνεις το pin σου σε κάποιον που στο ζητάει από ε-μειλ or w/e)

Σκεφτείτε ότι σε διάφορα μέρη στην γερμανία μπορείς να ψωνίσεις (το έχω κάνει συστηματικά) μόνο με αριθμό λογαριασμού και όνομα ιδιοκτήτη λογαριασμού. Έτσι ψωνίζεις αεροπορικά εισητήρια από γερμανικές αεροπορικές και από άμαζον. Σκεφτείτε τι φίλτρα έχουν οι τράπεζες ώστε να μην μπορώ εγώ να ψωνίσω στο όνομα κάποιου άλλου!

Στην ελλάδα τώρα, το μόνο scam που έχω δει/ακούσει και δεν ήταν χονδροειδές λάθος αυτού που είχε την κάρτα ήταν ότι ο χρήστης αγόρασε από ένα σαιτ αμφιβόλου εμπιστοσύνης κάτι, και μετά διέρρευσαν κάπως τα στοιχεία της κάρτας του και χρεώθηκε 6 ευρώ (που νομίζω ότι θα μπορούσε να τα πάρει πίσω αλλά anyway).

Εδώ να τονίσω αυτό : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ άμα σου κλέψουν την κάρτα η τράπεζα να εγκρίνει κάποιος να σου σηκώσει όλα τα λεφτά από τον λογαριασμό. Γι αυτό και τα σύγχρονα scams βασίζονται πάνω σε μικρές χρεώσεις 1-2-3 ευρώ την φορά που περνάνε ευκολότερα από τα φίλτρα της τράπεζας και μπορεί και να μην τα δώσεις σημασία όταν δεις τον λογαριασμό

Γενικά μην χάνεις τζάμπα την ώρα σου splitting hair

YARRRRRRRRRRRRRR
Joseph D.
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Someone else might have gotten it wrong.

View Profile
« Reply #16 on: January 03, 2014, 19:36:43 pm »

Quote from: Godhatesusall on January 03, 2014, 14:00:37 pm
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί δεν κάνεις το κόλπο με τους 2 λογαριασμούς: Ένας ο κανονικός σου και ένας αυτός που έχει την κάρτα συνδεδεμένη. Αλλάζεις τα λεφτά σου από τον κύριό σου λογαριασμό σε αυτόν που έχεις συνδεδεμένη την κάρτα όταν θες να αγοράσεις κάτι και voila !

Γενικά υπάρχουν πλέον πάρα πολλές δικλείδες ασφαλείας για την online αγορά και τολμώ να πω ότι μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να σου κλέψουνε στον δρόμο το 50ευρω που σου δωσε η γιαγιά σου να πάρεις σοκολάτες παρά να σου κλέψουν λεφτά από τον λογαριασμό εκτός αμα είσαι ΤΟΥΒΛΟ (πχ στέλνεις το pin σου σε κάποιον που στο ζητάει από ε-μειλ or w/e)

Σκεφτείτε ότι σε διάφορα μέρη στην γερμανία μπορείς να ψωνίσεις (το έχω κάνει συστηματικά) μόνο με αριθμό λογαριασμού και όνομα ιδιοκτήτη λογαριασμού. Έτσι ψωνίζεις αεροπορικά εισητήρια από γερμανικές αεροπορικές και από άμαζον. Σκεφτείτε τι φίλτρα έχουν οι τράπεζες ώστε να μην μπορώ εγώ να ψωνίσω στο όνομα κάποιου άλλου!

Στην ελλάδα τώρα, το μόνο scam που έχω δει/ακούσει και δεν ήταν χονδροειδές λάθος αυτού που είχε την κάρτα ήταν ότι ο χρήστης αγόρασε από ένα σαιτ αμφιβόλου εμπιστοσύνης κάτι, και μετά διέρρευσαν κάπως τα στοιχεία της κάρτας του και χρεώθηκε 6 ευρώ (που νομίζω ότι θα μπορούσε να τα πάρει πίσω αλλά anyway).

Εδώ να τονίσω αυτό : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ άμα σου κλέψουν την κάρτα η τράπεζα να εγκρίνει κάποιος να σου σηκώσει όλα τα λεφτά από τον λογαριασμό. Γι αυτό και τα σύγχρονα scams βασίζονται πάνω σε μικρές χρεώσεις 1-2-3 ευρώ την φορά που περνάνε ευκολότερα από τα φίλτρα της τράπεζας και μπορεί και να μην τα δώσεις σημασία όταν δεις τον λογαριασμό

Γενικά μην χάνεις τζάμπα την ώρα σου splitting hair

x2 γενικά για όποιον είναι αρχάριος στις αγορές μέσω internet και "τρομάζει" με αυτά που λένε οι γείτονες κι οι φίλοι του τύπου "έμαθα εγώ από ξάδερφο φίλου μου ότι του κλέψανε τόσα λεφτά" κ.λπ.

Τα scams θα συμβούν (και αν) σε κάποιους ανθρώπους λίγο άσχετους με τεχνολογία, internet κ.λπ. που θα κάνουν αγορά από πολύ αμφιβόλου αξιοπιστίας site γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν. Δεν πιστεύω τώρα 20 χρονών παιδί (και να σπουδάζεις και σε σχολή που μας βάζει όσο να 'ναι σε ένα περιβάλλον συχνής χρήσης internet και η/υ) να δεις π.χ. e-mail που σου διαφημίζει βιάγκρα και να σκεφτείς "ας αγοράσω από εδώ".

Και να ξαναπαραθέσω αυτό:

Σκεφτείτε τι φίλτρα έχουν οι τράπεζες ώστε να μην μπορώ εγώ να ψωνίσω στο όνομα κάποιου άλλου!

Τα scams είναι μία περίπτωση που μπορεί να σου τύχει. Επίσης, περπατώντας στον δρόμο μπορεί να πέσει ένα πιάνο από ένα μπαλκόνι και να σε σκοτώσει. Δεν έχει νόημα να λαμβάνεις τόσο πολύ υπόψη σου το ενδεχόμενο αυτό.
« Last Edit: January 03, 2014, 19:39:52 pm by Joseph D. » Logged

'No tests on species with members capable of calculus. Simple rule, never broke it.'
^^DaRk_HunTeR

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #17 on: January 03, 2014, 21:46:20 pm »

Τρία πουλάκια κάθονταν στον κήπο και λαλούσαν...

Το επίδικο δεν είναι ο φόβος για τους Χάκερς ή αν δώσει κάποιος τον κωδικό της κάρτας του σε τσονοσάιτ ή σε ΤεστIQ... το πόιντ είναι ότι εφόσον μπήκα στη διαδικασία αγοράς κάρτας να πάρω την καλύτερη υπο την έννοια κόστους και λειτουργικότητας και όποιο βόδι πει ότι όλες ίδιες είναι πλανάται πλάνην οικτράν... Επομένως ούτε τον κώνωπα διυλίζουμε ούτε γίνεται επι ματαίω η κουβέντα, ίσα ίσα που βγαίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τη σύγκριση debit - prepaid, etc...

Το τόπικ για αυτό δημιουργήθηκε και καλώς υπάρχει.... οι προτάσεις και η μέχρι τώρα έρευνα δείχνουν προς την κατεύθυνση της χρεωστικής(με δύο λογαριασμούς βέλτιστα) και γεννάται πλέον το ερώτημα γιατί κάποιος να πάρει προπληρωμένη ενώ υπάρχει αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο fee...???
« Last Edit: January 03, 2014, 21:51:03 pm by ^^DaRk_HunTeR » Logged

Without order nothing can exist without chaos nothing can evolve

Timeo hominem unius libri
The minstrel
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
Re: Προπληρωμένες & Χρεωστικές Κάρτες - Prepaid & Debit Cards
« Reply #18 on: January 07, 2014, 18:16:19 pm »

ALPHA BANK και VISA.-

Βγαζεις 2 λογαριασμους, τον Α και τον Β.
Στην χρεωστικη συνδεεις τον Α και τον Β δια μεσω ALPHA Bank και δια μεσω συστημα ΔΙΑΣ συνδεεις μονο τον Α.
Δηλαδη, αν πας με την χρεσωστικη να βγαλεις λεφτα απο τον Β σε αλλη τραπεζα εκτος της ALPHA , δεν θα μπορεις να βγαλεις - ουτε καν απο την πρωην Εμπορικη που εγινε ALPHA "γιαλαντζι" - εξου και ο ορος που δινω σε αυτες.

Βγαζεις πιστωτικη και την οποια συνδεεις μονο στον λογαριασμο Β. Τον μισθο σου τον παιρνεις στον Β.

Τις ΔΕΚΟ τις πληρωνεις απο τον Α, (δεν εισαι μαλακας να περιμενεις να πληρρωσεις την ΔΕΗ σε ουρες) και καθε φορα που ειναι να ληξει ο λογαριασμος της ΔΕΗ, πας και καταθετεις χρηματα στον Α απο τον Β (πας στην τραπεζα και οχι μεσω web-banking).

Τελος, για αγορες απο το Ιντερνετ, χρησιμοποιεις ειτε την χρεωστικη ειτε την πιστωτικη ΑΛΛΑ, συνδεεσαι με το συστημα SECURE WEB, συμφωνα με το οποιο πρεπει να βαλεις εξτρα κωδικο (ο οποιος ανανεωνεται καθε 3 μηνες) καθε φορα που κανεις οποιαδηποτε αγορα. Δλδ, σε καθε αγορα μεσω ιντερνετ, θα οδηγηθεις στο γνωστο περιβαλλον της ALPHA bank οπου θα σου ζηταει τον εξτρα κωδικο.

Αν μαλιστα γραφτεις και στο ALPHA ALERTS, θα λαμβανεις SMS/email στο κινητο σου καθε φορα που κανεις οποιαδηποτε αγορα μεσω χρεωστικης/πιστωτικης (οχι μονο μεσω ιντερνετ) - κοστος υπηρεσιας 1 ευρω τον μηνα. Ετσι ελεγχεις σε πραγματικο χρονο την καθε χρεεωση που σου γινεται -οταν και αν σου γινεται -εν γνωση σου ή οχι.

Συστημα αντιστοιχο των SECURE WEB και ALPHA ALERTS εχει και η Πειραιως, αλλα νομιζω μονο με εμαιλς και οχι SMS.

Quote from: il capitano on January 02, 2014, 17:11:38 pm
Επίσης ένα γενικότερο πλεονέκτημα της Πειραιώς είναι το αυτόματο μηχάνημα που έχει (δεν έχω δει σε άλλη τράπεζα) στο οποίο μπορείς να φορτίσεις άμεσα την κάρτα χωρίς να περιμένεις στις σπαστικές ουρές...
Κανεις λαθος αν αναφερεσαι στις prepaid. Για να βαλεις λεφτα στην prepaid πρεπει να βαλεις μονο απο τον γκισε Μεσω υπαλληλου δηλαδη. Λεφτα απο το μηχανημα που λες, βαζεις σε χρεωστικες + πιστωτικες.

...........
^^DaRk_HunTeR

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #19 on: January 12, 2014, 21:25:10 pm »

Done !!!
-------------
Άνοιξα στην Πειραιώς τελικά δύο λογαριασμούς (απλού) ταμιευτηρίου και πήρα μια συνδεδεμένη χρεωστική κάρτα - Visa Debit Card (υπάρχει και MasterCard Debit για λόγους πλουραλισμού). Ενεργοποίησα το winbank(Υπηρεσίες Ηλ. Τραπεζικής - Internet Banking) με 5 ευρώ και τώρα είμαι κομπλέ.
Όντως υπάρχουν ειδικά μηχανήματα(ATMs) που δε χρειάζονται φάκελο και τα χρήματα που βάζεις εμφανίζονται κατευθείαν στον αντίστοιχο λογαριασμό. Τα απλά ATMs έχουν καθυστέρηση μια με δύο εργάσιμες. Έχει τέτοιο π.χ. στη Λαμπράκη.
Επίσης όντως υπάρχει μηχάνημα εντός της τράπεζας για κατάθεση χρημάτων οπότε δε χρειάζεται να περιμένεις ουρές...
Millenium, Agrotikh, Kuprou, etc ενοποιήθηκαν με την Πειραιώς.

Πριν λίγο μετάφερα 15 ευρώ χωρίς χρέωση απο τον ένα λογαριασμό μου στον άλλον - (Success !).

Το μόνο αρνητικό στην όλη διαδικασία ήταν ένα βοδι - 50χρονη υπάλληλος στην Πειραιώς τη δεύτερη φορά που πήγα η οποία εκτός απο άσχετη ήταν και εριστική στις ερωτήσεις σύγκρισης Debit VS Prepaid. Το μόνο που είχε να πει ήταν οτι η δεύτερη είναι πιο ασφαλής γιατί δεν έχει απο πίσω της λογαριασμό και ότι πρέπει να φοβόμαστε τους Hackers...
(και να δίνουμε τα 2 ευρώ στις Τράπεζες ως αντάλλαγμα προστασίας).
« Last Edit: January 12, 2014, 21:38:20 pm by ^^DaRk_HunTeR » Logged

The minstrel
Salvation
Guest
« Reply #20 on: January 12, 2014, 21:41:15 pm »

Τώρα που είπες χακερ θυμήθηκα αυτό:

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=OmSjqmH49Uo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=OmSjqmH49Uo</a>
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #21 on: January 12, 2014, 21:47:24 pm »

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
istar
Θαμώνας

do it yourself...

View Profile
« Reply #22 on: January 12, 2014, 22:02:38 pm »

Με χρεωστική θα έχεις θέμα, αν κλείσεις πχ ξενοδοχείο απο booking.com ή άλλα site που επιτρέπουν την προέγγριση της κάρτας σου από ξενοδοχεία. Είσαι δηλαδή αναγκασμένος να κλείνεις ξενοδοχεία απο site τύπου hotels.com. Με αεροπορικά δε θα χεις θέμα.

Η καλύτερη λύση,για μενα, τίνει να είναι η πιστωτική χωρίς συνδρομή ΑΝ μπορείς να την ελέγξεις.

Στην προπληρωμένη εχεις 50-100+ στο χρόνο σε έξοδα φόρτισης και πάλι υπάρχουν ξενοδοχεία που δεν μπορούν να προεγγρίνουν prepaid κάρτες. Την έχω πάθει με prepaid visa της Eurobank και με Prepaid Mastercard της πειραιώς καθώς και με την visual prepaid της πειραιώς(aka WeBuy).

Σε αγορές μέσω net αυτό με τους 2 λογαριασμούς δουλεύει.

Η ελευθερία μου είναι στις σόλες
των αλήτικων παπουτσιών μου.

Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζεις μάταια
^^DaRk_HunTeR

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #23 on: January 13, 2014, 00:22:47 am »

Έχεις δοκιμάσει με debit να κλείσεις απο booking.com και είχες πρόβλημα?
Αν ναι με ποια debit? Ποιας τράπεζας? και σε ποια χώρα?

Πρώτη φορά πάντως το ακούω αυτό που λές... για τη συγκεκριμένη κίνηση(debit + 2 acc's) μόνο θετικά έχω ακούσει...
Και ειδικά για τη Visa debit της Πειραιώς διάβασα οτι τη δέχονται σχεδόν παντού...

ή άλλα site που επιτρέπουν την προέγγριση της κάρτας σου από ξενοδοχεία
Για εξήγησε το περισσότερο αυτό γιατί δεν το κατάλαβα...
« Last Edit: January 13, 2014, 16:35:24 pm by ^^DaRk_HunTeR » Logged

The minstrel
^^DaRk_HunTeR

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #24 on: January 15, 2014, 05:34:25 am »

Λοιπόν πρόσθετες απορίες....

Μπορεί να υπάρξει λογαριασμός στην τράπεζα χωρίς να είναι συνδεδεμένος με κάρτα? είτε virtual είτε physical?
Νομίζω πως όχι... και αν προχωρήσουμε αυτόν τον συλλογισμό... εφόσον κάθε κάρτα μπορεί να έχει πάνω της μέχρι περίπου 5 λογαριασμούς πως μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση όσον αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές κατά το δοκούν σε κάποιον από τους 5? Εφόσον τα μόνα στοιχεία που ζητάνε τα sites είναι τα στοιχεία της κάρτας?

Αυτό που υποθέτω είναι πως(π.χ. εγώ έχω δύο λογαριασμούς σε μια κάρτα με τον έναν ως primary και τον άλλον ως secondary) ένας λογαριασμός θα είναι αυτός που θα φαίνεται προς τα έξω και τα διάφορα καταστήματα μέσω της κάρτας θα τραβάνε τα χρήματα και οι άλλοι θα είναι αδιαφανείς στους έξω και μόνο ο owner θα έχει πρόσβαση σε αυτούς(για μεταφορά, κατάθεση, ανάληψη χρημάτων).

Σωστά υποθέτω?

Εν ολίγοις αν κάποιος καταγράψει τον αριθμό της κάρτας μου και το CVV2 της μπορεί να αγοράσει ότι θέλει αν έχω εγώ χρήματα μέσα στον primary λογαριασμό? Εγώ μέχρι τώρα πίστευα ότι θα ζητούσε και ένα είδος PIN...
Πολύ free balling μου φαίνεται...(άντε βαριά να ζητήσει και ένα first n last name που πάλι αναγράφονται πάνω στην κάρτα και μπορεί να τα δει θεωρητικά κάποιος)...

Βασικά πήρα τηλ. και έμαθα τις απαντήσεις αλλά για future reference τα αφήνω ως έχουν:

Απαντήσεις
----------------------
1) Υπάρχει η υπηρεσία http://www.piraeusbank.gr/idiotes/kartes/ypiresia-verified-by-visa
που ουσιαστικά είναι το PIN για τις ηλεκτρονικές αγορές δηλ. ένα extra επίπεδο ασφαλείας βέβαια:
Η υπηρεσία Verified by Visa της Τράπεζας Πειραιώς διασφαλίζει τις online αγορές σας με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα Visa σε πάνω από 55.000 συμβεβλημένα ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Προσφέρεται δωρεάν για όσες κάρτες Visa θέλετε να συνδέσετε στην υπηρεσία.

Είναι υποχρεωτικό για τις online αγορές σας από τα συμβεβλημένα ηλεκτρονικά καταστήματα. Δεν είναι υποχρεωτικό για online συναλλαγές σας από τα μη συμβεβλημένα ηλεκτρονικά καταστήματα.
Το ερώτημα βέβαια ψιλοπαραμένει υπο την έννοια πως αν δει κάποιος τα στοιχεία της κάρτας που αναγράφονται και πάει να αγοράσει με αυτά σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα που δεν είναι μέσα στα συμβεβλημένα(που λογικά δεν θα είναι αν υποθέσουμε τον παράνομο συλλογισμό) τότε θα εγκριθεί η συναλλαγή? Λογικά ναι...

2) Μόνο απο τον κύριο λογαριασμό μπορεί να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε ηλεκτρονική συναλλαγή και οι υπόλοιποι δεν φαίνονται στον έξω κόσμο άρα είμαστε ΟΚ με την τακτική των 2 λογαριασμών!
« Last Edit: January 15, 2014, 17:25:29 pm by ^^DaRk_HunTeR » Logged

The minstrel
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #25 on: January 15, 2014, 12:56:06 pm »

Quote from: ^^DaRk_HunTeR on January 15, 2014, 05:34:25 am
Το ερώτημα βέβαια ψιλοπαραμένει υπο την έννοια πως αν δει κάποιος τα στοιχεία της κάρτας που αναγράφονται και πάει να αγοράσει με αυτά σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα που δεν είναι μέσα στα συμβεβλημένα(που λογικά δεν θα είναι αν υποθέσουμε τον παράνομο συλλογισμό) τότε θα εγκριθεί η συναλλαγή? Λογικά ναι...
Ο CVV2 αναγραφεται μονο πανω στην καρτα, που σημαινει οτι για να το γνωριζει καποιος σημαινει οτι εχεις χασει την καρτα σου. Γιαυτο οι τραπεζες σου λενε οτι αν χασεις την καρτα σου, πρεπει να το αναφερεις αμεσως στην τραπεζα για να την ακυρωσει.
Βεβαια, μπορει να εχεις ξεχασει - και οχι χασει -  την καρτα σου στο τερματικο καποιου καταστηματος, οταν πηγες να πληρωσεις και ο/η ταμιας ξεχασε να σου την επιστρεψει μετα την συναλλαγη (και εσυ ξεχασες να την ζητησεις - συμβαινει). Τοτε, για να εισαι σιγουρος οτι δεν εχει γινει καποια κακοβουλη χρηση της καρτας μεχρι να την ξαναπαρεις πισω, εχεις ενεργοποιημενο εκτος απο το SECURE WEB και το SMS ALERTS (που αναφερω).

...........
Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to: