• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 02, 2025, 13:18:05 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 02, 2025, 13:18:05 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by nmpampal
[Today at 12:25:45]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by Nikos_313
[Today at 09:51:26]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by Nikos_313
[Today at 01:40:22]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Διάλεξις
[Today at 01:30:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:04:15]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[Today at 00:59:05]

Ηλεκτρομηχανολογικές Μελέ...
by inverter
[August 01, 2025, 20:35:12 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 01, 2025, 15:13:09 pm]

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημα...
by PolarBear
[August 01, 2025, 15:03:05 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 31, 2025, 21:15:48 pm]

Καμμένα...!!
by Godat
[July 31, 2025, 21:07:58 pm]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ] Ανακοίνωση γι...
by Katarameno
[July 31, 2025, 20:31:30 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 31, 2025, 15:33:28 pm]

ΤΗΜΜΥ-Σκάκι
by L
[July 31, 2025, 13:24:56 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Giopan
[July 30, 2025, 17:07:32 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[July 30, 2025, 14:19:11 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 30, 2025, 13:47:28 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Giopan
[July 29, 2025, 16:04:23 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 29, 2025, 13:52:51 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Διάλεξις
[July 29, 2025, 01:00:00 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: kyrlef
Stats
Total Posts: 1427639
Total Topics: 31739
Online Today: 129
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 22
Guests: 86
Total: 108
georgepana9
The Web
mitsos753905
maroudis
George_RT
bit11
fafafa
iliaskou
athena_apo
nmpampal
ioannisfa
Geoth
Emilios
aris123321
Smaragda
Kwtininatheod
trelogauros7
thathas12
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Προπληρωμένες & Χρεωστικές Κάρτες - Prepaid & Debit Cards
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: Προπληρωμένες & Χρεωστικές Κάρτες - Prepaid & Debit Cards  (Read 5050 times)
^^DaRk_HunTeR
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

0001 0010 0100 0010

View Profile
Προπληρωμένες & Χρεωστικές Κάρτες - Prepaid & Debit Cards
« on: January 02, 2014, 15:55:48 pm »

Ο στόχος είναι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές με ασφάλεια και χωρίς την ύπαρξη λογαριασμού στην τράπεζα...

Οι κάρτες διακρίνονται στις ακόλουθες γενικές κατηγορίες:

1. Πιστωτικές κάρτες (credit cards), οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα σε κάποιον να κάνει αγορές και να εξοφλεί το χρέος του στο τέλος του μήνα ή μετά από καιρό (με το ανάλογο τίμημα των τόκων).
2. Χρεωστικές κάρτες (debit cards), που συνδέονται απαραίτητα με κάποιον καταθετικό λογαριασμό σε τράπεζα, από τον οποίο αφαιρούνται άμεσα τα χρήματα έκαστης αγοράς.
3. Προπληρωμένες κάρτες (prepaid cards), οι οποίες δε συνδέονται με λογαριασμό, ούτε επιτρέπουν πίστωση. Αντιθέτως "φορτίζονται" με χρήματα με πρωτοβουλία του κατόχου τους. Το χρηματικό ποσό με το οποίο είναι φορτισμένες, καθορίζει και το ύψος των αγορών που δύνανται να πραγματοποιηθούν.

Το ζήτημα είναι τι κάρτα χρησιμοποιείτε, απο ποια Τράπεζα και γιατί?

--- Συγκριτικός Πίνακας Δυνατοτήτων ---

Πώς λειτουργούν
Υπάρχουν δύο τύποι προπληρωμένων καρτών, ανάλογα με το πού και πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν:

• Οι άυλες(virtual) που μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσο πληρωμής μόνο για αγορές από απόσταση (Ιντερνετ, τηλεφωνικά).
  • Οι πλαστικές που λειτουργούν όπως οι υπόλοιπες κάρτες (πιστωτικές - χρεωστικές), δηλαδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο online όσο και σε εμπορικά καταστήματα, ενώ παρέχουν και την ευχέρεια ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ.

η prepaid card αποτελεί μία διέξοδο για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν αγορές στο Διαδίκτυο και δεν θέλουν ή δεν διαθέτουν την απαιτούμενη πιστοληπτική ικανότητα για να εκδώσουν μια πιστωτική κάρτα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι μετά το ξέσπασμα της κρίσης έχουν καταργηθεί εκατομμύρια πιστωτικές, αποκλείοντας αρκετό κόσμο από τα διαδικτυακά καταστήματα.

Επιπλέον, με δεδομένο ότι οι prepaid cards έχουν συγκεκριμένο όριο, το οποίο διαμορφώνεται από τον ίδιο τον κάτοχό τους, δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας καθώς ο κίνδυνος απάτης περιορίζεται σε αυτό το ύψος, σε αντίθεση με τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες όπου το πλαφόν ημερήσιων αγορών εξαντλείται στο διαθέσιμο όριο και στο υπόλοιπο του καταθετικού λογαριασμού αντίστοιχα. Ετσι, για παράδειγμα, αρκετοί καταναλωτές φορτώνουν στην κάρτα μόνο το ποσό της αγοράς που θέλουν να πραγματοποιήσουν, ώστε να περιορίσουν σε αυτό το ύψος την πιθανή ζημιά τους στην περίπτωση που πέσουν θύματα απάτης.

Μετά την έκδοση της κάρτας ο κάτοχός της επιλέγει το ποσό που θέλει να πιστώσει σε αυτήν, ώστε να είναι διαθέσιμο για αγορές. Η κάρτα λειτουργεί ως κανονικό πορτοφόλι, καθώς μπορεί στη συνέχεια να γεμίζει και να αδειάζει κατ' επιλογήν του κατόχου της. Η φόρτισή της μπορεί να γίνει στις περισσότερες τράπεζες με κατάθεση μετρητών ή με μεταφορά από καταθετικό λογαριασμό, σε κατάστημα του δικτύου τους, μέσω ΑΤΜ, e-banking ή Phone Banking.

Η χρήση των προπληρωμένων καρτών συνεπάγεται κάποιες χρεώσεις, οι οποίες όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα επιβάλλονται κατά την έκδοση και επαναφόρτισή τους. Ως εκ τούτου, ανάλογα με το τιμολόγιο της κάθε τράπεζας, το «καθαρό» ποσό με το οποίο φορτίζεται η κάρτα είναι μικρότερο σε σχέση με την κατάθεση του κατόχου της, κατά το ύψος της προμήθειας που επιβάλλεται.

Σχετικά ωραία Άρθρα
===================
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=496226

http://www.adslgr.com/content/272-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%9A%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82/view/1

----> Κλίνω προς την Προπληρωμένη Eurobank Visa, θέλω γνώμες...
« Last Edit: January 04, 2014, 13:37:54 pm by ^^DaRk_HunTeR » Logged

Without order nothing can exist without chaos nothing can evolve

Timeo hominem unius libri
The minstrel
il capitano
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Verona Rulez - aua

View Profile
Re: Προπληρωμένες Κάρτες - Prepaid Cards
« Reply #1 on: January 02, 2014, 17:11:38 pm »

Πριν 2-2,5 χρόνια είχα πάρει μια Prepaid Visa απ' την Αγροτική με μοναδικό κριτήριο πως τότε ήταν η μοναδική που έβγαινε αμέσως χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Επίσης, απ' ό,τι είχα δει οι χρεώσεις για ανανεώσεις κλπ ήταν ίδιες για όλες τις τράπεζες κάτι που λογικά ισχύει και σήμερα (2 ευρώ σε κάθε φόρτιση με δωρεάν τις 2-3 πρώτες, 2 ευρώ αν θέλεις να κάνεις ανάληψη από ΑΤΜ).

Η κάρτα μετά την εξαγορά της Αγροτικής απ' την Πειραιώς προφανώς 'αντικαταστάθηκε' απ' την αντίστοιχη της δεύτερης. Οι διαφορές βασικά είναι δύο. Από Visa έγινε Mastercard και μπήκε πλέον ανώτατο όριο φόρτισης ανά μέρα (2.500 ευρώ) χωρίς, όμως, αυτό να είναι το ανώτατο όριο χρημάτων που θα έχει η κάρτα.

Δε μπορώ να πω πως είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την κάρτα καθώς την έχω χρησιμοποιήσει και εντός και εκτός Ελλάδος (amazon) για διάφορες αγορές. Επίσης ένα γενικότερο πλεονέκτημα της Πειραιώς είναι το αυτόματο μηχάνημα που έχει (δεν έχω δει σε άλλη τράπεζα) στο οποίο μπορείς να φορτίσεις άμεσα την κάρτα χωρίς να περιμένεις στις σπαστικές ουρές...

Πάντως και πέρα απ' τα παραπάνω που δεν είναι και τόσο τραγικά πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα, ένα συγκριτικά σημαντικό κριτήριο για μένα αν έψαχνα για αλλαγή θα ήταν οι διάφορες προσφορές οι οποίες σου δίνουν κάποιες "εκπτώσεις" ανάλογα με τον τύπο της κάρτας. Αν και κυρίως το έχω δει από Low Cost αεροπορικές, δεν αποκλείω την περίπτωση να γίνεται και από κάποια άλλα site...

Η βραζιλιανικη μουσικη ειναι αντικαταστατικη γιατι χορευεται σε παραλιες
οι παραλιες εχουν αμμο
που αποτελειται απο πυριτιο
που προερχεται απο την λεξη πυρ
εκ'του οποιου αναγενναται ο φοινικας
γνωστο συμβολο της χουντας των Συνταγματαρχων
Αντ'αυτου το καταστατικο απαγορευει καθε φασιστικη οργανωση!!!!!

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on October 28, 2010, 03:09:57 am
ΑΣΑ, ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΑΙΡΟΝ ΜΕΗΝΤΕΝ ΔΙΣΚΟΙ
Peace
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος

με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!

View Profile
« Reply #2 on: January 02, 2014, 17:16:26 pm »

Οι γονείς μου μου βάζουν λεφτά στην Εθνική και η αντίστοιχη κάρτα είναι χρεωστική Maestro.Aπό τις 3 χρεωστικές(Maetsro,Visa,Mastercard) οι Μaestro είναι οι πιο "προβληματικές",καθώς σε πολλά μέρη δεν τις αναγνωρίζουν.Για παράδειγμα,χτες πήγα να κλείσω μια προσφορά σ'ένα site και δε δεχόταν τον συγκεκριμένο τύπο κάρτας.Ούτε και εισιτήρια για αεροπλάνο μπορώ να κλείσω μέσω Maestro,ενώ μπορώ με Visa.Τη χρησιμοποιώ βέβαια για να κλείσω εισιτήρια στον ΟΣΕ και για αγορές σε σούπερμαρκετ.
    Πρόσφατα ήμουν ταξίδι σε χώρα που δεν έχει ευρώ και με βόλεψε πάρα πολύ,καθώς τη δεχόταν σχεδόν παντού,σε σούπερμαρκετ,σε καφετέριες,σε ταβέρνες,σε μαγαζιά με ρούχα,σε μουσεία κι έτσι δε χρειαζόταν να κυκλοφορώ με χρήματα.Αλλά κι εκεί που δεν τη δεχόταν,το να βγάζω απ την τράπεζα με συνέφερε,καθώς η συναλλαγή ήταν με το πλέον συμφέρον προς εμένα συνάλλαγμα.
    Αν δεν κάνω λάθος οι προπληρωμένες έχουν χρέωση της τάξης των 2 ευρώ για κάθε "γέμισμα" που θα τους κάνεις.Κι αυτό να μην ισχύει,ποιά η διαφορά από τις προπληρωμένες;Μπορείς κι εκεί να βάλεις όσα χρήματα θες για να κάνεις μια συγκεκριμένη αγορά(το κάνω στην κάρτα του μπαμπά μου ή μιας φίλης μου όπου δεν παίρνει τη δική μου) χωρίς να παρασυρθείς.Το μόνο της πλεονέκτημα είναι ότι δε συνδέεται με κάποιον λογαριασμό,αλλά και στη χρεωστική που συνδέεται δε μπορείς να πάθεις και πολλά.
   Έχεις κάρτα ανάληψης από κάποιο κατάστημα;Αν όχι,για μένα καλύτερα να κάνεις Visa debit και όχι prepaid.
εδιτ:αυτό που λέει ο il capitano με τις εκπτώσεις στις loco αεροπορικές,ισχύει και για τις χρεωστικές
« Last Edit: January 02, 2014, 17:18:29 pm by princess_of_the_dawn » Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
^^DaRk_HunTeR

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #3 on: January 02, 2014, 18:01:40 pm »

Απο τη δουλειά μας είχαν βγάλει τη χρεωστική της ΕΤΕ (Maestro)
https://www.nbg.gr/wps/portal/el/retail/cards/OurCards/debit-cards/products/ethnocash-plus

Αυτή έχεις και εσύ λογικά...
1ον Σε αυτή βάζω όλα τα χρήματα μου = risky
2ον έχει πιστωτικό όριο -500ευρώ νομίζω = very risky
3ον έχει απο πίσω λογαριασμό στο όνομα μου = not good
4ον είναι Maestro και για ηλεκτρονικές αγορές είναι gtp όπως διαπίστωσες και εσύ !!!

Όπως και να χει θέλω μια κάρτα για το Internet γενικά δηλ. αγορές air/train/etc tickets amazon/ebay/etc
που να λειτουργεί σαν πορτοφόλι χωρίς ταυτότητα/λογαριασμό και να την αναγνωρίζουν οι πάντες...
(α και νομίζω πως δε θέλω virtual - άυλη)

Τα 2 ευρώ είναι σπαστικά ομολογώ !!!
Για την Πειραιώς ακούω απο διάφορους αλλά και η Eurobank Visa με ψήνει...
« Last Edit: January 02, 2014, 18:07:40 pm by ^^DaRk_HunTeR » Logged

The minstrel
RFed the King
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: January 02, 2014, 18:10:14 pm »

Γενικα για να βγαλεις μια prepaid καρτα δεν ειναι απαραιτητο να εχεις και εναν λογαριασμο στην αντιστοιχη τραπεζα?
Επισης η χρεωση δεν αλλαζει αναλογα με τα ποσα χρηματα θα βαλεις στην καρτα?
πχ στα πρωτα 100 ευρω σου κραταει 2 μετα 3 κοκ

PS:Επειδη εχει μια γνωστη μου τη μαεστρο της εθνικης της κραταει 2 ευρω σε καθε συναλλαγη και νομιζω οτι ειναι η πιο ασφαλης αφου σου δινει ενα μηχανημα που σου στελνει ενα κωδικο καθε φορα που το χρησιμοποιεις.

"Our lives begin to end the day we become silent about things that matter."
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος

με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!

View Profile
« Reply #5 on: January 02, 2014, 18:13:12 pm »

Kala nai isxuei,emena to perissotero pou eixe auth h karta ever htan kapou sta 300 euro...
Ok tote,apla kai pali einai toso aparaithto to "xwris logariasmo"??
Dhladh ama vgaleis ap thn peiraiws th visa electron kai vazeis ekei ta lefta g sunallages klp?
To lew g na glitwneis to fee.Alliws an se enoxlei toso na anoikseis logariasmo,auth pou skeftesai einai h kaluterh,afou kai anwnumh einai kai exei kalo orio kai den exei katwtato orio kai mporeis na kaneis enhmerwsh ap to internet(shmantiko)

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
Joseph D.

Someone else might have gotten it wrong.

View Profile
« Reply #6 on: January 02, 2014, 18:53:26 pm »

Εγώ χωρίς πολύ ψάξιμο πριν από μερικά χρόνια είχα βγάλει στην Κύπρου και αυτήν έχω χρησιμοποιήσει. Δεν ψωνίζω και πολύ συχνά βέβαια από το internet, αλλά όσες φορές το 'κανα δεν είχα κανένα πρόβλημα (υπ'όψιν όμως, τη συνέδεσα με paypal, κάτι που μάλλον εσύ δεν θες).

(πάντως σκέφτομαι τώρα ότι η Κύπρου έγινε Πειραιώς)

Ας ξέρει ο κόσμος, πάντως, ότι υπάρχουν και οι κάρτες paysafe (τις χρησιμοποίησα μες στις γιορτές) οι οποίες λειτουργούν σαν τις κάρτες των καρτοκινητών: αγοράζεις από το περίπτερο σε στάνταρ τιμές (5, 10, 20 €) και έχουν έναν κωδικό. Τον γράφεις όταν κάνεις την πληρωμή σου και τέλος, ούτε ονόματα ούτε τίποτα. Παρόλα αυτά, δεν ενδείκνυνται φαντάζομαι για εισιτήρια κ.λπ. που κοστίζουν ακριβά.

'No tests on species with members capable of calculus. Simple rule, never broke it.'
tzitzikas1
Θαμώνας

View Profile
« Reply #7 on: January 02, 2014, 20:49:54 pm »

Εγώ πάντως έχω χρεωστική πειραιώς και είμαι υπερικανοποιημένος.

Σας έπεισα; Tongue
^^DaRk_HunTeR

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #8 on: January 02, 2014, 21:57:06 pm »

Βλέπω στο inet αρκετούς να έχουν αυτή:

http://www.piraeusbank.gr/el/idiotes/kartes/propliromenes-kartes/piraeus-prepaid-reloadable-card

Η οποία είναι MasterCard και έχει τα εξής:

Αλλά τα δυο ευρώ εν τέλει τα έχει και η EuroBank ??? γιατί είναι πραγματικά τραγικά !!!

Για αυτή της EuroBank:
Νομίζω δεν έχει fee(θα το τσεκάρω καλύτερα)
Απο ότι λένε εδώ: http://spagoramenos.gr/?page_id=157

Η ανάληψη είναι δωρεάν ενώ η φόρτιση για:
Ποσά μέχρι 100€ -->1€
101€ - 500€ -->2€
Άνω των 501€ -->5

Tο ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι 30ευρώ + προμήθεια. (???)
------------------------------------------------------------------

Για χρεωστικές, όποιος θέλει, δείτε εδώ:
adslgr.com
« Last Edit: January 03, 2014, 05:16:18 am by ^^DaRk_HunTeR » Logged

The minstrel
tzitzikas1
Θαμώνας

View Profile
« Reply #9 on: January 02, 2014, 22:50:25 pm »

τι σε ενοχλεί να ανοίξεις έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου στην πειραιώς (σου δίνουν μαζί και την χρεωστική που δεν είναι πιστωτική δηλαδή δεν μπορεί να σου ρουφήξει παραπάνω από όσα έχεις μέσα) τον οποίο θα έχεις άδειο και κάθε φορά να βάζεις τα χρήματα που χρειάζεσαι για μία αγορά χωρίς εξτρά χρεώσεις;

θεωρώ λίγο τραγικό το να χρεώνεσαι για κάθε φόρτιση με την prepaid....

άσε που οι prepaid σε πολλά e-shops δεν γίνεται δεκτή + ότι δεν μπορεί να συδεθεί με paypal....

« Last Edit: January 02, 2014, 22:52:35 pm by tzitzikas1 » Logged
kp_13
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #10 on: January 02, 2014, 22:58:29 pm »

Μπορείς μάλιστα να ανοίξεις δύο λογαριασμούς:ο ένας μόνο θα είναι συνδεδεμένος με την χρεωστική και ο άλλος θα έχει τα χρήματά σου. Ενεργοποιείς και το ebanking και όταν θες να αγοράσεις κάτι μεταφέρεις μέσω του ebanking τα λεφτά στον λογαριασμό της χρεωστικής.

Έτσι γλιτώνεις το κόστος επαναφόρτισης αλλά και το να πας στην τράπεζα.
tzitzikas1
Θαμώνας

View Profile
« Reply #11 on: January 02, 2014, 23:01:14 pm »

Quote from: kp_13 on January 02, 2014, 22:58:29 pm
Μπορείς μάλιστα να ανοίξεις δύο λογαριασμούς:ο ένας μόνο θα είναι συνδεδεμένος με την χρεωστική και ο άλλος θα έχει τα χρήματά σου. Ενεργοποιείς και το ebanking και όταν θες να αγοράσεις κάτι μεταφέρεις μέσω του ebanking τα λεφτά στον λογαριασμό της χρεωστικής.

ισχύει  μπορείς να κάνεις και αυτό..... Και μάλιστα νομίζω μπορείς και μέσα από το e-banking να ανοίξεις έναν virtual λογαριασμο.
Απλά για να ενεργοποιήσεις το e-banking θέλει 5 ευρώ(τουλάχιστον όταν το είχα κάνει εγώ ).
ggpyr

View Profile WWW
« Reply #12 on: January 03, 2014, 01:40:14 am »

Quote from: tzitzikas1 on January 02, 2014, 22:50:25 pm
+ ότι δεν μπορεί να συδεθεί με paypal....

Την δικιά μου από eurobank την εχω συνδέσει και ότι έχω αγοράσει το έχω κάνει έμμεσα μέσω paypal. Όχι ότι υπήρχε κίνδυνος από την στιγμή που είναι prepaid, κυρίως για ευκολία.
« Last Edit: January 03, 2014, 14:20:01 pm by fel-os » Logged

^^DaRk_HunTeR

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #13 on: January 03, 2014, 04:35:55 am »

Με έχετε βάλει σε σκέψεις για τις χρεωστικές...

Πάντως σήμερα άκουσα απο έναν φίλο και μια άλλη πρόταση...
Η Εθνική στην οποία έχω ήδη λογαριασμο όψεως/τρεχούμενο έβγαλε πρόσφατα τη λεγόμενη
http://www.nbg.gr/wps/portal/el/retail/cards/OurCards/prepaid-cards/products/virtual-mastercard

η οποία έχει ελάχιστη κατάθεση 10ευρώ αλλά πάλι η μεταφορά (Φόρτιση/Εκφόρτιση) μεταξύ των δύο λογαριασμών μου αν υποθέσουμε ότι την πάρω (δηλ. EΘΝΟCASH PLUS <-----> Virtual MasterCard) θα κοστίζει 2ευρώ Minimum.
Εν ολίγοις ναι μεν γλυτώνω τα ΑΤΜ αλλα το fee fee...

Χμ...

εδιτ
-------------
Εδώ βλέπω κάποια προβληματάκια για αυτή με το Paypal:
adslgr.com

Quote from: kp_13 on January 02, 2014, 22:58:29 pm

Morale: Έχω σχεδόν πειστεί οτι θα βγάλω την :

http://www.piraeusbank.gr/el/idiotes/kartes/debit-cards/visa-debit

1. Περιγραφή:
Οι καινούργιες κάρτες τις πειραιώς έχουν πάνω το σήμα τις Visa (όχι Electron Visa)και γραφει πάνω wincard.
   1.1 Paypal: Η κάρτα δεχετε χωρίς προβλήματα από το paypal και μπορείς να δεχεσε και να στέλνεις χρήματα κανονικά.
2. Έκδοση:
Για να την βγάλετε, αρκεί μόνο το άνοιγμα ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου (χρειάζεται μόνο η ταυτότητα για το άνοιγμα και τίποτα άλλο).Η έκδοση τις κάρτας γίνετε εκείνη την στιγμή στο κατάστημα που είστε μαζί με το άνοιγμα του λογαριασμού.
  2.1 Χρεώσεις:
Δεν υπάρχει καμια χρέωση για το άνοιγμα του λογαριασμού και για την έκδοση τις κάρτας. Επίσης δεν υπάρχει κάποιο όριο χρημάτων που θα πρέπει να έχετε μέσα στον λογαριασμό σας και καμια χρέωση όταν κάνετε ανάληψη/κατάθεση χρημάτων (Είτε από το κατάστημα είτε απο ATM).

Ειδικά αν ισχύει πως η κατάθεση χρημάτων μεσω ΑΤΜ(φόρτιση) κάρτας εμφανίζεται άμεσα στο λογαριασμό και όχι την επόμενη εργάσιμη νομίζω πως με καλύπτει σχεδόν πλήρως....
Αν δεν ισχύει τότε μάλλον θα φτιάξω δυο λογαριασμούς...

Επίσης σύμφωνα με τους όρους της virtual της Εθνικής, σε κάθε συναλλαγή που απαιτεί μετατροπή συναλλάγματος παρακρατείται το 1% ως ασφάλεια και μετά το πέρας της συναλλαγής επιστρέφεται...
Στη Πειραιώς υπάρχει σταθερή χρέωση 2% επί της συναλλαγής για την προμήθεια συναλλάγματος.
« Last Edit: January 03, 2014, 05:21:44 am by ^^DaRk_HunTeR » Logged

The minstrel
tzitzikas1
Θαμώνας

View Profile
« Reply #14 on: January 03, 2014, 10:52:41 am »

Quote from: ^^DaRk_HunTeR on January 03, 2014, 04:35:55 am

Ειδικά αν ισχύει πως η κατάθεση χρημάτων μεσω ΑΤΜ(φόρτιση) κάρτας εμφανίζεται άμεσα στο λογαριασμό και όχι την επόμενη εργάσιμη νομίζω πως με καλύπτει σχεδόν πλήρως....
Αν δεν ισχύει τότε μάλλον θα φτιάξω δυο λογαριασμούς...

Αυτό ισχύει απλά πρόσεξε υπάρχουν ATM της πειραιώς στα οποία βάζεις με φάκελο και τα λεφτά εμφανίζονται την επόμενη εργάσιμη μέρα (δεν είμαι σίγουρος καθώς δεν έχω βάλει ποτέ με φάκελο), υπάρχουν και ΑΤΜ(δεν πρέπει να ναι πολλά) στα οποία βάζεις κατευθείαν τα λεφτά και εμφανίζονται κατευθείαν στον λογαριασμό(online κατάθεση μετρητών)... Η ελάχιστη κατάθεση-ανάληψη από ΑΤΜ είναι 20 ευρώ.
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: