• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:20:26 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:20:26 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 203
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 76
Guests: 116
Total: 192
DespoinaKarategou
Gone_Forever
thaliatsk
nikitask
Captain
gp6
Angelos Asim
Amalia
rafa98p
Elenit
parzival
giorgosss03
karaths.d
dkoukn
ekyriakos
PurpleWitch
kourkou
akontel
AggelosZ
chidi anagonye
Xontroulis
Saint_GR
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
noys
itsikou
mpournaz
dinoschalv
aorologas
dimitris585
kourasan!
marnas
Mr Z
Ks
noimaginationforthis
abcdefg
giorgos_skl
Ioannakoliou
atampakc
Panagismark
Pepe The Frog
Crainer
Kv
Local Rider
despoina15
alexbaroutes
Antreas17
kosovi
kathrin_p
mavrhs
Δημητρης Αξιμιωτης
victoria ginikopoulou
Argyriou
JiMan5
Sanaia
chryssana
kkon
HlektrikhPatata
andreaspaper
nmpampal
Minmaxeng
Antonis Mak
moutdimi
aggp
AristeidisM
George_RT
Nikos_313
maria.r
thegreekbaron
Chaidec
jimalexoud
Chrisapostol
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Μόνο εγώ είμαι κατά;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Go Down Print
Author Topic: Μόνο εγώ είμαι κατά;  (Read 18784 times)
Καλλισθένης
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
Απ: Μόνο εγώ είμαι κατά;
« Reply #30 on: June 06, 2006, 03:00:36 am »

Quote from: xox on June 06, 2006, 02:40:28 am
κάποιοι άλλοι εδώ μέσα αναζητούν τι θα μας πάει ουσιαστικά μπροστά και πιο κοντά στη μαγεία της μέθεξης και της κοινωνίας. για να μη ζούμε απλά....
Μέσα σε μια μικρή προταση, χώρεσες όλη η απάντηση.... clap

Γενικά, κατά την γνώμη μου όποιος αναζητά:

ήρεμη ζωούλα
αυτοκινητάκι
γυναικούλα/αντρούλη
δουλείτσα
διασκεδασούλα
συνταξούλα

(τα γνωστά υποκοριστικά όπως είχε πει κάποτε η cecs)

απλά χάνει τον χρόνο του πεδεύοντας τον εαυτό του σε ένα σύστημα που δεν έχει στους στόχους του τίποτα από τα παραπάνω...

Κ.Ι.Σ.

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
JAE
Guest
Re: Μόνο εγώ είμαι κατά;
« Reply #31 on: June 06, 2006, 03:03:39 am »

Quote from: xox on June 06, 2006, 02:53:18 am
καλά, ο λόγος που η πλειοψηφία είναι έλληνες φοιτητές στην Αγγλία, είναι το ότι είναι διατεθειμένοι σε μεγάλο ποσοστό να αγοράσουν πτυχίο.
Ρε παιδια ακουω για αγορες πτυχιων και θα φουνταρω σε λιγο...
Καλα εχει παει κανεις να δει ποσο παλουκι ειναι να κανεις Master στην Αγγλία;
Εδω δεν υπαρχουν Μεταπτυχιακά (δες ΠΑΜΑΚ) που πληρώνεις ; Αν πας δηλαδη στο ΠΑΜΑΚ δεν το αγοράζεις το πτυχιο σου;
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #32 on: June 06, 2006, 03:13:56 am »

Quote from: Kallis99 on June 06, 2006, 03:00:36 am

Γενικά, κατά την γνώμη μου όποιος αναζητά:

ήρεμη ζωούλα
αυτοκινητάκι
γυναικούλα/αντρούλη
δουλείτσα
διασκεδασούλα
συνταξούλα

(τα γνωστά υποκοριστικά όπως είχε πει κάποτε η cecs)

απλά χάνει τον χρόνο του πεδεύοντας τον εαυτό του σε ένα σύστημα που δεν έχει στους στόχους του τίποτα από τα παραπάνω...

Κ.Ι.Σ.

και για κάποιον που το είχε θέσει ωραία αλλά ανάποδα.

το μέλλον αυτών των ανθρώπων έχει "προδιαγραφεί" από τα 20 τους χρόνια.
Puke

Ελπίζω να βγείτε από την ρουτίνα σας πριν το εφάπαξ....

byeeee
JAE
Guest
« Reply #33 on: June 06, 2006, 03:16:29 am »

Quote from: xox on June 06, 2006, 03:08:45 am
ναι το αγοράζεις! Smiley

Οκ το αγορασα και εγω το Batchelor μου -  παρολιγο να αγορασω και το Μαστερ αλλα ευτυχως εφυγα στο πρωτο εξάμηνο και τους έφαγα την υποτροφία των διδάκτρων που μου είχε χορηγήσει το Ευρωπαικο Συμβουλιο Μηχανικων. Smiley
Και ολοι αυτοι όμως που πανε στο ΠΑΜΑΚ στα Πληροφοριακα Συστήματα και αυτοι το αγοράζουν το πτυχιο τους.
Τι οχετος αυτο το συστημα παιδειας παγκοσμίως Θεε μου...
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #34 on: June 06, 2006, 03:18:56 am »

ρε JAE μη λέμε ότι θέλουμε ....Στην Αγγλία υπάρχουν τόσα πολλά πανεπιστήμια...κάθε χωριό εκεί έχει και πανεπιστήμιο...Ε ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν πολλά που λειτουργούν εντελώς στη λογική σουπερ μάρκετ....
Ιδιαιτέρως τα πρώην πολυτεκνικς που κι αυτά σε μια νύχτα "ανωτατοποιήθηκαν"...

www.twitter.com/apostolos1986
JAE
Guest
« Reply #35 on: June 06, 2006, 03:23:09 am »

Quote from: apostolosFOX on June 06, 2006, 03:18:56 am
Ιδιαιτέρως τα πρώην πολυτεκνικς που κι αυτά σε μια νύχτα "ανωτατοποιήθηκαν"...

Το 96 υπήρχε μονο ενα polytechnic αν δεν κανω λαθος και αυτο πρεπει να ηταν το Luton...
JAE
Guest
« Reply #36 on: June 06, 2006, 03:30:14 am »

Quote from: xox on June 06, 2006, 03:21:32 am
JAE (που σε εκτιμώ γιατί έσκασες μύτη στη συνέλευση σήμερις, αν και δεν ψηφίζεις Suspicious) μία έκφραση είναι απλά, που δείχνει ότι διαφωνώ στο να πληρώνει κανείς για την παιδεία. τόσο απλά!

δε σε υποτιμώ εννοείται. εύχομαι όμως να καταφέρω, στο επιστημονικό ή επαγγελματικό μου μέλλον, να αποφύγω να καταφύγω σε μία τέτοια διέξοδο συνέχισης σπουδών.

Ωραια η συνελευση... μου αρεσε...

Εννοειται οτι ολοι θελουμε ολα να ειναι δωρεαν και να μην πληρώνει κανεις ουτε ενα ευρώ για τη Παιδεια του.

Το θέμα ειναι ομως οτι το τσαμπα πέθανε και απλα δεν το έχουμε καταλάβει...
Στην Αγγλια εχουνε την εκφραση "Δεν υπαρχει δωρεαν δείπνο.Η το εχεις πληρώσει στο παρελθόν ή θα το πληρώσεις στο μέλλον..."
Για να αποκτησουμε το δωρεαν πρεπει απο καπου να χρηματοδοτηθουν τα ΑΕΙ και αυτο θα γίνει απο τους φόρους οπότε πάλι 
δωρεαν δεν ειναι... Smiley
Εταιριες δεν θελετε στο πανεπιστημιο οποτε τι μιλαμε για πραγματικά δωρεαν παιδεια;
Exposed Bone
Νεούλης/Νεούλα
*

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile WWW
« Reply #37 on: June 06, 2006, 08:12:00 am »

εεεε? εσύ γιατί είσαι φτωχός;

Λόγο λάθος χειρισμών του πατέρα μου ... αλλά  δεν μπορώ να καταλαβώ ποιο το νόημα της ερώτησης;

Αν έρχεσαι στο πανεπιστήμιο για κατάρτιση σε ένα επαγγελματικό αντικείμενο, ΧΑΝΕΙΣ τον χρόνο σου... καλύτερα να πας απευθείας στα σεμινάρια της Cisco.

Έχεις απόλυτο δίκιοι σε αυτό ... αλλά αυτό που με ξενερώνει στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ότι ο τρόπος που χρησιμοποιούν για να σου μάθουν να μαθαίνεις κάτι γύρο από ένα αντικείμενο είναι να σε βάζουν να μαθαίνεις πως ανακαλύφτηκε ο τροχός. Χμ είμαι σχεδόν σίγουρος  ότι υπάρχει πολύ καλλίτερος τρόπος

Το μόνο σχόλιο που η εμπειρία μου μου επιτρέπει να κάνω για το πανεπιστήμια ελλάδας vs. αγγλίας είναι  ότι όσους έχω γνωρίσει που έχουν σπουδάσει έξω μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι το ίδιο κάλη επαγγελματίες με αυτούς που σπούδασαν εδώ, και μάλιστα πολλές φόρες ίσως και καλλίτεροι

Το χθες είναι ένα Όνειρο και το αύριο ένα όραμα.
Ωστόσο κάθε σωστά βιωμένο σήμερα,
Κάνει το κάθε χθες ένα όμορφο Όνειρο
Και το κάθε αύριο ένα ελπιδοφόρο όραμα!
gpap

View Profile
« Reply #38 on: June 06, 2006, 08:42:24 am »

Το μόνο σχόλιο που η εμπειρία μου μου επιτρέπει να κάνω για το πανεπιστήμια ελλάδας vs. αγγλίας είναι  ότι όσους έχω γνωρίσει που έχουν σπουδάσει έξω μου έδωσαν την εντύπωση ότι είναι το ίδιο κάλη επαγγελματίες με αυτούς που σπούδασαν εδώ, και μάλιστα πολλές φόρες ίσως και καλλίτεροι

Να καλωσορίσω και εγώ το νέο φίλο και να του ευχηθώ να μπορέσει πραγματικά να βρει στη ζωή του το ..πανεπιστήμιο που αναζητά και ας είναι και κατειλλημένο!

Δεν θέλω να μπω και εγώ στην αντιπαράθεση για το αν η κατάληψη είναι σωστή ή όχι. Απλά να τονίσω ότι οι κινητοποιήσεις σήμερα (όπως και πολλές φορές στο παρελθόν) δε γίνονται για 2 βιβλία τζάμπα (σαν αυτά που καίτε στα Λύκεια) ή για ένα χρόνο παραπάνω στην οποιαδήποτε σχολή. Γίνονται γιατί συγκρούονται λογικές που θέλουν το πανεπιστήμιο άσπρο ή μαύρο (όσο για το ποιό είναι το άσπρο και ποιο το μαύρο εξαρτάται από τα γυαλιά που φοράει κανείς). Αν θέλεις να διαβάσεις ένα πολύ νεανικό και εμπνευσμένο κείμενο πήγαινε στο

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=5691.msg76612#msg76612

Για το περιεχόμενο όμως των σπουδών που ονειρεύεσαι λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά βλέπεις ..λάθος όνειρο. Και για αυτό δεν φταίει το πανεπιστήμιο, ούτε οι άνθρωποί του (φοιτητές, καθηγητές κλπ).
Θα έλεγα φταίνε μάλλον πρώτα όλοι οι άλλοι και μετά αυτοί (με τελευταίους τους φοιτητές). Η κουβέντα στο θέμα αυτό μπορεί να είναι ατέλειωτη, αλλά για να πάρεις μια ιδέα της ...σύνδεσης των δικών μας τμημάτων με την...φοβερή και τρομερή και συνάμα απαιτητική αλλά όχι ανταποδοτική ελληνική αγορά εργασίας, οπλίσου με υπομονή και διάβασε αυτό.

http://genesis.ee.auth.gr/forum/viewtopic.php?t=304

Αν θέλεις μετά συνεχίζουμε την κουβέντα.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
(και μιας και δεν με ξέρεις..
δάσκαλος στο ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ)
« Last Edit: June 06, 2006, 08:57:31 am by gpap » Logged
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #39 on: June 06, 2006, 10:22:08 am »

Αντι να σκεφτεσαι τι σου μαθαινιυν στη Cisco και δεν στο μαθαινουν στο πολυτεχνειο, σκεψου το αντιστροφο:
τι σου μαθαινουν στο πολυτεχνειο και δεν σου μαθαινουν στη Cisco και σε καθε Cisco.

Πρεπει αν καταλαβουμε κατι. Το Πανεπιστημιο σου δινει τις βασεις για γνωση. Ολη την γνωση που εσυ η ο οποιοσδηποτε θελει δεν μπορεις εκ των πραγματαων αν την εχεις, εκτος αν συνδεθεις με κανα 120 GB σκληρο και εχει φορωμενα καμποσα ebook. Το Πανεπιστημιο σου δινει το ερεθισμα για να συνεχισεις αυτο που θελεις. Το Πανεπιστημιο δεν θα σου μαθει πως να χειριζεσαι αψογα το word κι ουτε στην τελικη ειναι ή θα επρπε να ειανι αυτος ο σκοπος του. Το Πανεπιστημιο πρεπει να σου δινει την δυνατοτητα να εχεις τις βασεις να μπορεις οποτε θες να κατσεις να μαθεις το word. Αν πας σε ενα οποιοδηποτε ΙΕΚ προφανως θα σου δωσουν εξειδικευμενες γνωσεις. Αλλα θα σου φερω ενα παραδειγμα. Εγω ειμαι ηλεκτρονικος(ή μαλλον τομεας ηλεκτρονικης). Ωστοσο κατι εμαθα απο ενεργεια, μιαςκαι ειανι ,ενδαιφερων χωρος(οπς θα επιβεβαιωσει και ο gpap). Αν χρειαστει μπορω να δουλεψω και σε κατι τετοιο. Ενας που τελειωσε μια Cisco θα μπορει;;;

Το παραδειγμα αυτο ηταν προφανως απλοικο, αλλα πιστευω ενδεικτκο.

Οσον αφορα τα πανεπιστημια, συμφωνω σε πολυ μεγαλο βαθμο με τον gpag. Προσωπικα, ο νομος ηταν η αφορμη που ξεχειλισε το ποτηρι. Ειανι σαν να σου ριχνει καποιος ολη την ωρα καρπαζιες και στο τελος σου κανει και μηνυση γιατι βαζεις χερια στο σβερκο. Ε οχι.... Αυτο δεν θα περασει. Γιατι σ αυτη την ερμη χωρα, αυτο που λεγεται παιδεια το εχουν ξεφτιλισεις. Και φαινεται σε ολες τις βαθμιδες του. Τωρα που ειμαι 4ο ετος γελαω με τον εαυτο μου που εδινα πανελλαδικες. Και αντιδρουσα οπως αντιδρουσα. Η κοινωνια αυτη ειναι σαπια ως το μεδουλι. Ειναι τοσο σαπια που δεχεται να πληρωνει για κατι που ολως τυχαιως δεν πληρωνε και ολα ηταν μια χαρα. Το διακιωμα στην παιδει αειναι δημοσιο και απαραιτητο. Ειναι οπως το δικαιωμα στο οξυγονο. Ειναι ακομη πιο σημαντικο. Γιατι το οξυγονο ειναι βιολογικη αναγκη, ενω η παιδεια ανθρωπινη κατακτηση.

Και θα σε συμβουλευσω κατι. Μην σκεφτεσαι απο τωρα τι μεταπτυχιακα θα κανεις οταν θα τελειωσεις το πτυχιο σου. Κατ αρχην μεχρι να μπρεις δεν ξερεις τι θα σ αρεσει. Κατα δευτερον ειανι αρκετα νωρις. Προσεχε, ειναι απαραιτητο καποιος να ειανι οργανωμνος και να σκεφτεται αυτο που πρεπει στην ωρα του. Δηλαδη για μεταπτυχιακο θα σκεφτεις οταν εισαι κατασταλλαγμενος και ξερεις τι θες. Οχι πιο πριν...

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Exposed Bone
Νεούλης/Νεούλα
*

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile WWW
« Reply #40 on: June 06, 2006, 11:39:32 am »

Να πω την πικρή αμαρτία μου;  Στην αρχή όταν είδα ένα βίντεο από την συναίλευση των φοιτητων δεν περίμενα τα μέλη του φόρουμ να μου απαντήσουν με ένα τέτοιο τρόπο. Σταν αρχή πίστευα ότι  θα συναντήσω άτομα παθιασμένα που δεν είναι αντικειμενικά και απλώς κάνουν κατάληψη επειδή κάποια τους χάλασε την ηρεμία τους.

@gpap θα ήθελα να σε ρωτήσω πως νιώθεις όταν βλέπεις γραπτά φοιτητών σου που ενώ δίνουν το μάθημα σου για τρίτη φορά ... γράφουν και πάλι έναν βάθμο που δεν ξεπερνά το τρία. Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αυτό σε επιρεάζει στο μάθημα που θα κάνεις στο επόμενο εξάμηνο.

Το χθες είναι ένα Όνειρο και το αύριο ένα όραμα.
Ωστόσο κάθε σωστά βιωμένο σήμερα,
Κάνει το κάθε χθες ένα όμορφο Όνειρο
Και το κάθε αύριο ένα ελπιδοφόρο όραμα!
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
« Reply #41 on: June 06, 2006, 11:46:25 am »

Quote from: Exposed Bone on June 06, 2006, 08:12:00 am

Αν έρχεσαι στο πανεπιστήμιο για κατάρτιση σε ένα επαγγελματικό αντικείμενο, ΧΑΝΕΙΣ τον χρόνο σου... καλύτερα να πας απευθείας στα σεμινάρια της Cisco.

Έχεις απόλυτο δίκιοι σε αυτό ... αλλά αυτό που με ξενερώνει στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ότι ο τρόπος που χρησιμοποιούν για να σου μάθουν να μαθαίνεις κάτι γύρο από ένα αντικείμενο είναι να σε βάζουν να μαθαίνεις πως ανακαλύφτηκε ο τροχός. Χμ είμαι σχεδόν σίγουρος  ότι υπάρχει πολύ καλλίτερος τρόπος

Όσο για αυτό, σου παραθέτω μια φράση του Θουκυδίδη που υπάρχει στον πρόλογο του βιβλίου Ηλεκτρικά κυκλώματα του κ. Μάργαρη, του 1ου βιβλίου που συνάντησα στη σχολή και με έκανε να αρχίσω να ενδιαφέρομαι για την ηλεκτρολογία, ενώ μέχρι τότε έβλεπα πηνία και πυκνωτές και...μου ανάβαν τα λαμπάκια!  Cheesy

'Δεν πρέπει να νομίζετε ότι διαφέρουν πολύ οι άνθρωποι μεταξύ τους. Όμως, διακρίνεται όποιος έχει εκπαιδευτεί στα απολύτως αναγκαία.'

Θουκυδίδου Ιστορία Ι 84

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
gpap

View Profile
« Reply #42 on: June 06, 2006, 12:02:22 pm »

@gpap θα ήθελα να σε ρωτήσω πως νιώθεις όταν βλέπεις γραπτά φοιτητών σου που ενώ δίνουν το μάθημα σου για τρίτη φορά ... γράφουν και πάλι έναν βάθμο που δεν ξεπερνά το τρία. Επίσης θα ήθελα να σε ρωτήσω αν αυτό σε επιρεάζει στο μάθημα που θα κάνεις στο επόμενο εξάμηνο.

Νοιώθω άσχημα, πολύ άσχημα, όπως θα έπρεπε να νοιώθει ο κάθε δάσκαλος σε μια αποτυχία των μαθητών του.

Και νοιώθω ακόμη πιο άσχημα όταν συνειδητοποιώ ότι το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να λυθεί από μένα (μόνο), μιας και οφείλεται, ανάμεσα σε άλλα και σε ένα απαξιωμένο Λύκειο, που απλά λειτουργεί σαν πίστωση χρόνου για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα, σε ένα ελεεινό σύστημα εισαγωγής που παραμορφώνει μαγικά τα πιό λαμπρά μυαλά σε μηχανές παθητικής αποστήθισης ανούσιων πληροφοριών και σε μια πληθωρισμένη αριθμητικά παθητική μάζα ακροατών, που ψάχνουν απεγνωσμένα για ένα νέο ρόλο, χαμένοι σε στριμόκωλα αμφιθέατρα και μίζερα εργαστήρια.

Γιατί αυτό είναι το Πανεπιστήμιό μας (ναι με κεφαλαίο Π και ολονών μας).

Γρηγόρης Παπαγιάννης

Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #43 on: June 06, 2006, 12:06:23 pm »

Αν και λίγο καθυστερημένα...
Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια όπου μπορείς να πας για διδακτορικό κατευθείαν με το πτυχίο σου (πχ στη Γερμανία). Εκεί που δεν αναγνωρίζεται συνήθως είναι Αγγλία-Αμερική. Στην οποία Αμερική όμως στις εσωτερικές λίστες που έχουν τα πανεπιστήμια για να επιλέγουν ανάμεσα στους υποψήφιους για τα μεταπτυχιακά τους προγράμματα τα ελληνικά πολυτεχνεία (τουλάχιστον το ΑΠΘ και το ΕΜΠ για τα άλλα δεν ξέρω) βρίσκονται στην αρχή του πίνακα λίγο κάτω από MIT, Caltech και δε συμμαζεύεται.
Να πω και εγώ μετά την xox (ή μήπως άλλαξε το nick της σήμερα;) ότι έχοντας σπουδάσει και εγώ στη Γερμανία, εκτίμησα πολύ παραπάνω το "χάλια" ελληνικό πανεπιστήμιο. Και μιλάμε για ένα από τα καλύτερα πολυτεχνεία της Γερμανίας.

Το τι θα πάρεις από το ελληνικό πανεπιστήμιο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από σένα, από τη διάθεσή σου να ψάξεις μόνος σου και από το κατά πόσο θες να συμμετέχεις και να πάρεις. Το πρόβλημα του συστήματος είναι ότι δεν σε ενθαρρύνει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μάλλον σε απογοητεύει.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Απ: Μόνο εγώ είμαι κατά;
« Reply #44 on: June 06, 2006, 12:09:32 pm »

Quote from: Exposed Bone on June 06, 2006, 11:39:32 am

Να παραθέσω και τη σκοπιά ενός φοιτητή σ'αυτό το ζήτημα:

Δηλώνω 10 μαθήματα ανα περίοδο (θερινή/χειμερινή). Δίνω 7, διαβάζω 6, περνάω 5. Πάω π.χ. στην ΕΕΤ1 χωρίς να έχω διαβάσει. Όχι με σκοπό να περάσω το μάθημα αλλά με σκοπό να κρατήσω μια επαφή με αυτό, να πιάσω τον παλμό και τη λογική των θεμάτων ( την λογική των παραδώσεων την έχω πιάσει ήδη  Wink ). Κι έτσι γράφω 3 φορές από 3. Όταν θα μπει στο πρόγραμμα μου, θα διαβάσω και θα προσπαθήσω για ένα βαθμό πάνω από 7 ή 8. Η φιλοσοφία μου είναι λάθος; Επιβαρύνεται η διδασκαλία του μαθήματος;

Υ.Γ.: Προφανώς χρωστάω κάποια μαθήματα για διάφορους λόγους όπως όλοι σχεδόν...
Υ.Γ.2: Το παράδειγμα της Ενεργειακής είναι πραγματικό...
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8 Go Up Print
Jump to: