• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
May 09, 2025, 11:52:45 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
May 09, 2025, 11:52:45 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Poll] Λύση για το θεμα τ...
by Nikos_313
[Today at 10:16:03]

[Ηλ.Μηχανές Ι] Γενικές απ...
by Nikos_313
[Today at 10:13:41]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 10:12:48]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by Nikos_313
[May 08, 2025, 22:20:44 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by Nikos_313
[May 07, 2025, 22:40:55 pm]

[ΑΡΑΓΕ - Attack] Για τι π...
by Aris★
[May 07, 2025, 21:47:46 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[May 07, 2025, 21:10:54 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Nikos_313
[May 07, 2025, 21:10:16 pm]

AUTh Gambit
by DarkMagiK06
[May 07, 2025, 13:32:32 pm]

Erasmus Πληροφορίες & Εμπ...
by Juror8
[May 07, 2025, 12:08:27 pm]

[Η/Μ Πεδίο ΙΙ] Γενικές απ...
by Nikos_313
[May 06, 2025, 21:22:47 pm]

Χρόνια πολλά AI και Nikos...
by Mr Watson
[May 06, 2025, 17:28:07 pm]

Ποιον δίσκο ακούσατε πάνω...
by Katarameno
[May 06, 2025, 17:15:01 pm]

Κινητοποίηση στον Ρέκανο ...
by okan
[May 06, 2025, 12:56:59 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Nikos_313
[May 06, 2025, 11:17:15 am]

Τι βλέπετε αυτήν τη στιγμ...
by Katarameno
[May 05, 2025, 01:01:19 am]

[ΣΑΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Nikos_313
[May 04, 2025, 23:07:01 pm]

Μέλος του μήνα - Απριλιος...
by Nikos_313
[May 04, 2025, 20:34:36 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[May 04, 2025, 20:33:02 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[May 03, 2025, 11:03:08 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9952
Latest: Yamal
Stats
Total Posts: 1426112
Total Topics: 31682
Online Today: 125
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 15
Guests: 87
Total: 102
bit11
ddantono
cnoikonom
athena_apo
jimalexoud
Atha_kri
stogkous
pliroforikarios
Tasos Bot
lina_zs
abiki
trelogauros7
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Μόνο εγώ είμαι κατά;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 8 Go Down Print
Author Topic: Μόνο εγώ είμαι κατά;  (Read 18565 times)
Exposed Bone
Νεούλης/Νεούλα
*

Δεν είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile WWW
Μόνο εγώ είμαι κατά;
« on: June 06, 2006, 00:53:42 am »

Λοιπόν εκτός ότι θέλω να περάσω ΗΜΜΥ, πρόσφατα όμως άρχισα να τσακώνομαι με μια φοιτήτρια του HMMY σχετικά με τις καταλήψεις ...

Καταρχάς εγώ διαφωνώ με τις καταλήψεις για τον απλό λόγο ότι συμφωνώ με τα περισσότερα νέα σχέδια. Οι λόγοι μου είναι ότι έτσι θα γίνετε ένα συχνό ξεκαθάρισμα από τους φοιτητές που δεν αξίζουν να είναι στην σχολή. Αυτοί οι φοιτητές κατά την γνώμη μου πηγαίνουν πίσω αυτούς που νοιάζονται για την σχολή. Αν ένας καθηγητής βλέπει ότι το 70% των φοιτητών του έχει γράψει ≤5 πως θα βρει το κουράγιο να αφιερώσει όλο του τον εαυτό στο μάθημα; Πως θα βρει την όρεξη να κάνει κάνει και κάτι παραπέρα από το κλασσικό μάθημα.

Το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί δώσει κάτι παραπάνω στην παιδεία αρά για να βελτιωθούν οι εξοπλισμοί στα πανεπιστήμια πρέπει να περιοριστούν τα ανούσια έξοδα. Χμ για πείτε μου πιο είναι το πρώτο ανούσιο έξοδο που θεωρείτε ότι κάνει το ΑΠΘ; Μέχρι όμως να μου πείτε ... θα σας πω εγώ ... Εγώ θεωρώ τα δωρεάν συγγράμματα. Όλοι  μπορούν να αγοράσουν τα συγγράμματα  δεν είναι και τόσα πολλά. Και στην τελική σχεδόν όλοι θα μπορούν να βρίσκουν από 85? κάθε μήνα. (Παίρνω ως δεδομένα ότι τα βιβλία του εξαμήνου κοστίζουν 500?). Και για τους φοιτητές που πραγματικά δεν έχουν 85? το μήνα αλλά αξίζουν είναι στην σχολή ... υπάρχουν οι υποτροφίες. Έτσι, δηλαδή με την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων,  για παράδειγμα το ΑΠΘ θα μπορεί να αγοράσει υπολογιστές για την βιβλιοθήκη μιας και για εμένα δεν ορίζετε βιβλιοθήκη εν έτη του 2006 χωρίς υπολογιστές και αυτό γιατί ένας υπολογιστής μορφώνει τον φοιτητή χωρίς να το οδηγεί στην απομνημόνευση.

Και στην τελική ... αυτό τον δωρεάν συγγράμματα μόνο σε εμένα μου θυμίζει δωρεάν παιδεία ... που για έμενα δωρεάν παιδεία είναι σκέτος λαϊκισμός.

Αυτές είναι οι θέσεις μου ... πόσο λάθος είμαι;

Το χθες είναι ένα Όνειρο και το αύριο ένα όραμα.
Ωστόσο κάθε σωστά βιωμένο σήμερα,
Κάνει το κάθε χθες ένα όμορφο Όνειρο
Και το κάθε αύριο ένα ελπιδοφόρο όραμα!
~Michelle~
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Απ: Μόνο εγώ είμαι κατά;
« Reply #1 on: June 06, 2006, 01:00:09 am »

Η "φοιτήτρια του ΗΜΜΥ" είμαι εγώ και σας τον έφερα μπας και του ανοίξετε τα μάτια γιατί εγώ μέχρι στιγμής δεν το έχω καταφέρει Tongue Tongue
Πιστευω πως θα είναι χρήσιμο να υπάρχει στον πίνακα μια τέτοια συζήτηση απο την οπτική γωνία ενός μη φοιτητή. Smiley

www.e-steki.gr
ambitious
Guest
Re: Μόνο εγώ είμαι κατά;
« Reply #2 on: June 06, 2006, 01:02:20 am »

Σε βρίσκω αρκετά σωστό Exposed bone...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #3 on: June 06, 2006, 01:04:53 am »

Αρκετά φίλε μου, καταρχήν όταν για κάθε εξάμηνο θα χρειάζεσαι 300-400 ευρώ μόνο για βιβλία, και όταν αυτό το πλαίσιο δεν είναι μόνο η αρχή, θα καταλάβεις τι συνέβαινε.
Και ξερεις κάτι, εσύ μπορεί να τα φυσάς, δε με ενδιαφέρει. Προσωπικά δεν έχω κανένα βιβλίο να παίρνω πια από την σχολή. Ότι ήταν να το παρω το πήρα. Αλλά θέλω το δικαίωμα αυτό που είχα να το έχεις και εσύ και τα παιδιά μου.

Κατά τα άλλα, έχεις διαβάσει το πλαίσιο νόμου ή όχι; Γιατί αν όχι, δεν έχει νόημα περισσότερη συζήτηση.

Quote from: ambitious on June 06, 2006, 01:02:20 am
Σε βρίσκω αρκετά σωστό Exposed bone...

Βρήκε ο γύφτος την γενιά του...
(έλα πλάκα κάνω)

byeeee
Exposed Bone
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile WWW
« Reply #4 on: June 06, 2006, 01:07:12 am »

Quote from: ΜΑΤ on June 06, 2006, 01:04:53 am
Κατά τα άλλα, έχεις διαβάσει το πλαίσιο νόμου ή όχι; Γιατί αν όχι, δεν έχει νόημα περισσότερη συζήτηση.

Ναι ... εχω ριξει μια ματια και στο καθε αυτο νομοπλαισιο αλλα κυριως διαβαζω απο εφημεριδες τις  αλλαγες!

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #5 on: June 06, 2006, 01:14:33 am »

Θα σου πρότεινα να διαβάσει το νόμο πλαίσιο γιατί ο παραλογισμός του φαίνεται σε πολλά σημεία καθαρά.

Ότι προτείνει και είναι θετικό (εκτός ίσως από τον συνήγορο του πανεπιστημίου που τι θα σημαίνει είναι άλλη ιστορία, τράβα έναν καθηγητή εκεί πέρα και να δεις τι θα γίνει με την συντεχνία του ακόμα και αν δικαιωθείς) φέρνει μέτρα άσχετα ή αντίθετα από τα προβλήματα που επισημάνει.

Ένα ζήτημα που αποδεικνύεται μαθηματικά η αστοχία τους είναι η εκπροσώπιση των φοιτητών και μεταπτυχιακών φοιτητών στις πανεπιστημιακές εκλογές. Ότι να'ναι.

Θέλει να διώξει τους φοιτητές που καθυστερούν, ενώ αυτοί στην ουσία δεν επιβαρύνουν με κανέναν ουσιαστικό τρόπο την σχολή παρά μόνο για το  ζήτω.

Διάβασε το και πες που συμφωνείς μαζί του εν τέλει, γιατί αν συμφωνείς με το ζήτημα του συγγράματος σε βρίσκω τελείως λάθος.

byeeee
ambitious
Guest
« Reply #6 on: June 06, 2006, 01:17:21 am »

Σε όποιον θέλει να αντιδράσει μη συμμετέχοντας σε μαθήματα, εργαστήρια, κτλ, υπάρχει επιλογή. Λέγεται αποχή. Όποιος πιστεύει ότι ο αυτοακρωτηριασμός και οι ελλείψεις γνώσεων αποτελούν μέσο διεκδίκησης , μπορεί εθελοντικά να αντιδράσει απέχοντας από τα μαθήματα του. Και τα δικά του δικαιώματα ασκεί και δεν εμποδίζει κανέναν άλλον, που δεν ταυτίζεται μαζί τους να ασκήσει τα δικά του δικαιώματα.

Η κατάληψη  είναι το αποτέλεσμα μιας συνεχούς, εδώ και δεκαετίες, απονέκρωσης της δημιουργικότητας και της φιλοδοξίας των φοιτητών, της ιδεολογικής κατάχησης από ένα διαβρωμένο συνδικαλισμό, της καλλιέργειας κλειστών συντεχνιακών νοοτροπιών και του ελέγχου του συντριπτικού τμήματος της οικονομίας από το κράτος.

Έχω φίλους που ο προγραμματισμός της ζωής του πάει έναν χρόνο πίσω, επειδή ο κάθε ανώριμος νομίζει ότι μπορεί να επαναστατεί στις πλάτες αλλων...
« Last Edit: June 06, 2006, 01:23:03 am by ambitious » Logged
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #7 on: June 06, 2006, 01:17:50 am »

Quote from: Exposed Bone on June 06, 2006, 00:53:42 am
Καταρχάς εγώ διαφωνώ με τις καταλήψεις για τον απλό λόγο ότι συμφωνώ με τα περισσότερα νέα σχέδια. Οι λόγοι μου είναι ότι έτσι θα γίνετε ένα συχνό ξεκαθάρισμα από τους φοιτητές που δεν αξίζουν να είναι στην σχολή. Αυτοί οι φοιτητές κατά την γνώμη μου πηγαίνουν πίσω αυτούς που νοιάζονται για την σχολή. Αν ένας καθηγητής βλέπει ότι το 70% των φοιτητών του έχει γράψει ≤5 πως θα βρει το κουράγιο να αφιερώσει όλο του τον εαυτό στο μάθημα; Πως θα βρει την όρεξη να κάνει κάνει και κάτι παραπέρα από το κλασσικό μάθημα.

ξεκαθάρισμα..προφανώς εννοείς τους λεγόμενους "αιώνιους"

Τι ενοχλούν το πανεπιστήμιο οι "αιώνιοι";;;;Ούτε πάσο δικαιούνται ....ούτε σίτιση ...ούτε στέγαση που έτσι κι αλλιώς είναι ανύπαρκτη....τα βιβλία που ήταν να πάρουν τα πήρανε...Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι ενοχλούν...
Τι ορίζει ποιος αξίζει στη σχολή και ποιος όχι;;;;;Αυτό το ορίζει το εξεταστικό σύστημα , όποιο και να είναι ....
Ένας "αιώνιος" μπορεί να αντιμετώπιζε χίλια δυο προβλήματα και να μην μπορούσε να παρακολουθήσει τη σχολή...Τους κόπους αυτών των φοιτητών τα διαγράφουμε με μια μονοκοντυλιά..;;;;
Μήπως φταίει και ο ίδιος ο καθηγητής για το 70%...Μήπως φταίνε και οι βάσεςι που μας έχουν δοθεί από το λύκειο...μήπως φταίει η ανωριμότητα μας , που λέει και ο κ.Μάργαρης...

Το Ελληνικό κράτος δεν μπορεί δώσει κάτι παραπάνω στην παιδεία αρά για να βελτιωθούν οι εξοπλισμοί στα πανεπιστήμια πρέπει να περιοριστούν τα ανούσια έξοδα. Χμ για πείτε μου πιο είναι το πρώτο ανούσιο έξοδο που θεωρείτε ότι κάνει το ΑΠΘ; Μέχρι όμως να μου πείτε ... θα σας πω εγώ ... Εγώ θεωρώ τα δωρεάν συγγράμματα. Όλοι  μπορούν να αγοράσουν τα συγγράμματα  δεν είναι και τόσα πολλά. Και στην τελική σχεδόν όλοι θα μπορούν να βρίσκουν από 85? κάθε μήνα. (Παίρνω ως δεδομένα ότι τα βιβλία του εξαμήνου κοστίζουν 500?). Και για τους φοιτητές που πραγματικά δεν έχουν 85? το μήνα αλλά αξίζουν είναι στην σχολή ... υπάρχουν οι υποτροφίες. Έτσι, δηλαδή με την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων,  για παράδειγμα το ΑΠΘ θα μπορεί να αγοράσει υπολογιστές για την βιβλιοθήκη μιας και για εμένα δεν ορίζετε βιβλιοθήκη εν έτη του 2006 χωρίς υπολογιστές και αυτό γιατί ένας υπολογιστής μορφώνει τον φοιτητή χωρίς να το οδηγεί στην απομνημόνευση.

Και στην τελική ... αυτό τον δωρεάν συγγράμματα μόνο σε εμένα μου θυμίζει δωρεάν παιδεία ... που για έμενα δωρεάν παιδεία είναι σκέτος λαϊκισμός.

Δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για την παιδεία...Η προεκλογική δέσμευση του Κωστάκη ήταν 5%....Η μετεκλογική του πρακτική είνα ιμείωση από 3,71% σε 3,68%...
Ανούσια έξοδα τα βιβλία;;;;Σύμφωνα πάλι με τον κ.Μάργαρη(πρόεδρο στη σχολή μας) τα έξοδα για τα βιβλία είναι λίγα σε σχέση με άλλα έξοδα....Στο κάτω κάτω τα προβλήματα του πανεπιστήμιου μας είναι τα ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ ;;; Εκεί τελειώνει η ριζοπσαστικότητα των 8 σοφών από το ΜΙΤ και από το London school of Economics....Ε ναι όπως είπε ο σοφότατος πρόεδρος του ΕΣΥΠ ασ κόψουν έναν καφέ για να πάρουν κανένα βιβλίο...ΕΛΕΟΣ....
Δίνουμε τρις για την εθνική μας άμυνα και τις μπούρδες,,,Τρώγονται τα κονδύλια του Γ'ΚΠΣ για την Κοινωνία της Πληοφορίας..Η ΜΑΡΙΕΤΑ ΕΔΩΣΕ 5 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΙΣΟΒΙΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ...ΕΛΕΟΣ...
Ειναι λαϊκισμός η δωρεάν παιδεία;;;;;;;;;;; ε όχι ρε παιδιά...για κάτι που αγωνίστηκαν τόσοι άνθρωποι ...για κάτι που πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό ...για κάτι που πρέπει να είναι για όλο το λαό...
Έχει διαλέξει το λάθος δρόμο η κυβέρνηση και θα μας βρει μπροστά της....
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ!!!!

www.twitter.com/apostolos1986
Prof. Tournesol
Θαμώνας

View Profile
« Reply #8 on: June 06, 2006, 01:23:36 am »

Quote from: Exposed Bone on June 06, 2006, 01:07:12 am
Ναι ... εχω ριξει μια ματια και στο καθε αυτο νομοπλαισιο αλλα κυριως διαβαζω απο εφημεριδες τις  αλλαγες!

Αν διαβάζεις από τις εφημερίδες τις αλλαγές, τότε δεν σε αδικώ που είσαι κι εσύ "ΚΑΤΑ" αυτών "των μερικών εκατοντάδων, που υποκινούνται από τους καθηγητές τους, καταστρέφουν δημόσια περιουσία, προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο, πλακώνονται με τις δυνάμεις τήρησης της τάξης, θέτουν σε κίνδυνο τη χρονιά της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών, αδιαφορούν για όλους και για όλα..."

Πολύ σημαντική η κίνησή σου να ενημερωθείς από πρώτο χέρι. Μπορεί εδώ οι μέλλοντες συνάδελφοί σου (μακάρι να πετύχεις αυτό που επιθυμείς) να μην καταφέρουν να σου αλλάξουν γνώμη, αλλά τουλάχιστον θα μάθεις τί διεκδικούν και τί ακριβώς συμβαίνει μέσα στα πανεπιστήμια.

Μην ξεχνάς:   ό,τι γίνεται τώρα, γίνεται για ΕΣΕΝΑ!

~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #9 on: June 06, 2006, 01:25:50 am »

Παιδιά, μην τα μπερδεύετε. Ο Exposed δεν διαφωνεί με τις καταλήψεις σαν μέσο διεκδίκησης (σόρρυ ambitious που σε απογοητεύω) αλλά με το λόγο για τον οποίο γίνονται...
« Last Edit: June 06, 2006, 01:28:28 am by ~Michelle~ » Logged

www.e-steki.gr
shiver
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

There are certain feelings we must not voice...

View Profile
« Reply #10 on: June 06, 2006, 01:29:43 am »

Καλά διαβάζω αυτά που λες και μου έχουν πέσει τα μαλλιά!
Και στην τελική σχεδόν όλοι θα μπορούν να βρίσκουν από 85? κάθε μήνα. (Παίρνω ως δεδομένα ότι τα βιβλία του εξαμήνου κοστίζουν 500?).

Δηλαδή τι θα πληρώνουμε τα βιβλία με 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις;Θα μας βγάλουν και κάρτα;Γιατί αλλιώς αν δεν γίνει αυτό και επειδή ένας φοιτητής θα πρέπει να έχει τα βιβλία του από την αρχή του εξαμήνου θα πρέπει να πληρώνει 500? μαζεμένα.Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα μικρό ποσό για ένα φοιτητή που ζει μακριά από το σπίτι του και έχει κάθε μήνα να πληρώνει ενοίκια,λογαριασμούς καθημερινά έξοδα...

Λοιπόν εκτός ότι θέλω να περάσω ΗΜΜΥ, πρόσφατα όμως άρχισα να τσακώνομαι με μια φοιτήτρια του HMMY σχετικά με τις καταλήψεις ...

Αρχικά να σου ευχηθώ να καταφέρεις να περάσεις στην σχολή  Smiley
Κάτσε όμως πρώτα να περάσεις και μετά θα μπορείς να κρίνεις και τους φοιτητές της σχολής αλλάκαι του καθηγητές.Θα καταλάβεις τότε ότι όταν ένας φοιτητής γράφει 5 σε ένα μάθημα ή κόβεται δεν σημαίνει ότι απαραίτητα είναι κακός ή αδιάφορος φοιτητής.
Και ο καθηγητής όπως λες πρέπει αν αγαπάει το αντικείμενο του να βρει το κουράγιο να αφιερωθεί στο μάθημα και τότε ίσως οι παραδόσεις του να γίνουν λίγο πιο ενδιαφέρουσες,οι φοιτητές θα κατανοήσουν καλύτερα κάποια πράγματα και τα αποτελέσματα στις εξετάσεις δεν θα είναι τόσο απογοητευτικά.
Με το παραπάνω δεν εννοώ ότι για τις κακές βαθμολογίες φταίνε αποκλειστικά οι καθηγητές αλλά όλα στο πανεπιστήμιο όπως και στη ζωή είναι μια αλυσίδα...
Στα λέω αυτά με όλη την καλή διάθεση και με μια μικρή εμπειρία 4 χρόνων σε αυτή τη σχολή

My body, My hand   
My heaven, My land
My guardian angel is mine

My Skin, My blood
My devil, My God
My freedom is what you see
Exposed Bone
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile WWW
« Reply #11 on: June 06, 2006, 01:39:32 am »

Τι με πειραζουν οι αιωνιοι φοιτητες;  Roll Eyes χμμμ με πειραζουν που οταν λυθει το πρόβλημα που τους εμπόδισε να πάρουν πτυχίο αντί να κάτσουν να διαβάσουν πάνε και δίνουν τα μαθήματα και ελπίζουν ότι όλο και κάποιον τρόπο θα βρούν για να αντιγράψουν. Ε ενταξ ... εμενα αυτό μου λέεί πολλα

Συμφώνω απόλυτα απόστολε ότι δεν φταίει το πανεπιστήμιο μόνο για την ελληνική παιδεία ... αλλά φαντάζομαι ότι συμφωνείς μαζί μου ότι απο κάπου πρέπει να αρχίσει η διόρθωση.

Ξέρεις τι κοίνο έχει η δωρέαν παιδεία και ο κουμμουνισμός κατά την γνώμη μου; Όλα ωραία στην θεωρία  αλλά κανένα δεν μπορεί να εφαρμοστεί. 
Μόνο φθηνή παιδεία ή μάλλον καλλίτερα παιδεία για όλους μπορεί να υπάρξει

Τις προάλλες μίλαγα με έναν πάλιο φοιτητή του HMMY@ΕΜΠ (Τώρα δουλεύει σαν υπεύθυνος δικτύο σε εναν  ISP)  και έμεινα όταν μου είπε ότι όσα έμαθε στα σεμινάρια της cisco δεν τα έμαθε στο ΕΜΠ και μάλιστα από όσο μου είπε ότι όχι μόνο ήταν "κάλος" φοιτητής αλλά έκανε και δύο μεταπτυχιακά. Για εμένα αυτό είναι απιστευτή απογοήτευση ότι το ΕΜΠ δεν μπορεί να συγγκριθεί με την cisco.

Τι σχέση έχει το παρά πάνω με το θέμα μας; Απλά αν ο κάθε φοιτητής (εκτος απο αυτούς που πραγματικά δεν είχαν) πλήρωνε και ένα υποτυπώδης πόσο κάθε μήνα στο πανεπιστήμιο του (για παράδειγμα 100?) το πανεπιστήμιο κάθε χρόνο θα είχε την δυνατότητα να προσφέρει ανανεωμένες γνώσεις και όχι γνώσεις που μπήκαν στο microwave.

Τα πάντα στην εποχή μας κινούνται με το χρήμα ... φυσικά και στην παιδεία το ίδιο ισχυεί.

Δηλαδή τι θα πληρώνουμε τα βιβλία με 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις;Θα μας βγάλουν και κάρτα;Γιατί αλλιώς αν δεν γίνει αυτό και επειδή ένας φοιτητής θα πρέπει να έχει τα βιβλία του από την αρχή του εξαμήνου θα πρέπει να πληρώνει 500? μαζεμένα.Δεν νομίζω ότι αυτό είναι ένα μικρό ποσό για ένα φοιτητή που ζει μακριά από το σπίτι του και έχει κάθε μήνα να πληρώνει ενοίκια,λογαριασμούς καθημερινά έξοδα...

Αυτό που εννοώ είναι ότι κάποιος που θέλει να πετύχει πραγματίκα έναν στόχο δεν είναι τόσο δύσκολο κάθε 6μήνες να βάζει στην ακρή 500? Wink

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #12 on: June 06, 2006, 01:50:07 am »

Quote from: Exposed Bone on June 06, 2006, 01:39:32 am
Τι με πειραζουν οι αιωνιοι φοιτητες;  Roll Eyes χμμμ με πειραζουν που οταν λυθει το πρόβλημα που τους εμπόδισε να πάρουν πτυχίο αντί να κάτσουν να διαβάσουν πάνε και δίνουν τα μαθήματα και ελπίζουν ότι όλο και κάποιον τρόπο θα βρούν για να αντιγράψουν. Ε ενταξ ... εμενα αυτό μου λέεί πολλα

Γκου χου Γκου χου...Αυτό το κάνουν μόνο οι αιώνιοι;;;;;Για πέρνα μια βόλτα από την αίθουσα 5 τη δικιά μας των ηλεκτρολόγων...σε μια εξέταση...Μήπως να τους διώξουμε και αυτούς;;;;;;;

Διόρθωση ...Εμείς δεν είπαμε ότι το πανεπίστημιο...με αυτήν τη μορφή είναι το ιδανικό...
ΣΚΑΤΑ είναι μπορώ να σου πω....αλλά αυτά τα μέτρα θα το βελτιώσουν;;;;;;
Και τι λέει το πόρισμα για τις γνώσεις που μας παρέχουν;;;ΤΙΠΟΤΑ....

Μπορούν να δώσουν χρήματα αλλά δεν τα δίνουν...Δεν ξέρω γιατί ....αλλά συνέχεια στο Υπουργείο Παιδείας...
ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ....
Δεν μπορούμε να έχουμε μια εκπαιδευτική πολιτική με προοπτικές....Δεν μπορούμε να έχουμε ένα εθνικό σχέδιο για την παιδεία...

Όσο για το παράδειγμα που ανέφερες ...ικι εγώ στο αντιμάθημα που μας έκανε για τον ηλεκτρολογικό πίνακα ο Kallis ένιωσα ότι έχω μάθει πολύ περίσσοτερα από αυτά που έχω μάθει στη σχολή εδώ και δύο χρόνια....

www.twitter.com/apostolos1986
Prof. Tournesol
Θαμώνας

View Profile
« Reply #13 on: June 06, 2006, 02:03:46 am »

Quote from: Exposed Bone on June 06, 2006, 01:39:32 am
Τι σχέση έχει το παρά πάνω με το θέμα μας; Απλά αν ο κάθε φοιτητής (εκτος απο αυτούς που πραγματικά δεν είχαν) πλήρωνε και ένα υποτυπώδης πόσο κάθε μήνα στο πανεπιστήμιο του (για παράδειγμα 100?) το πανεπιστήμιο κάθε χρόνο θα είχε την δυνατότητα να προσφέρει ανανεωμένες γνώσεις και όχι γνώσεις που μπήκαν στο microwave.

Τα πάντα στην εποχή μας κινούνται με το χρήμα ... φυσικά και στην παιδεία το ίδιο ισχυεί.

Μαθήματα απλής αριθμητικής από έναν απόφοιτο Γαλλικής Φιλολογίας:

100 Ε (το υποτυπώδης/υποτυπώδες ποσό κάθε μήνα για τις γνώσεις κατ'ευθείαν από τον πάγκο της λαϊκής)
80 Ε (τα super-duper συγγράμματα)
10 Ε (και λίγα σου βάζω-μηνιαία συνδρομή για την hi-tech, πλήρως εξοπλισμένη βιβλιοθήκη - ή μήπως οι υπηρεσίες της θα συμπεριλαμβάνονται στα 100;...)
250 Ε νοίκι (σε ένα δυαράκι Μπότσαρη με Μαρτίου)
100 Ε (Κοινόχρηστα, νερά, φώτα τηλέφωνα - απαραίτητη προϋπόθεση η απόκτηση πακέτου για απεριόριστη συνομιλία με το "αίσθημα")
25 Ε (μετακινήσεις)

Σύνολο: 565 Ε
Και δεν σου βάζω προσωπικά έξοδα, διασκεδάσεις και τα τοιαύτα...
Αυτά κομμένα, γιατί πρέπει να πάρεις πτυχίο στα 5 χρόνια!

Και μια ερώτηση: αδέρφια έχεις;........ Ο πολλαπλασιασμός δικός σου...

quote author=Exposed Bone link=topic=5700.msg76626#msg76626 date=1149547172]
[/quote]

Γι' αυτό οι τράπεζες θα μας ζουν και μετά το θάνατό μας....

« Last Edit: June 06, 2006, 02:06:08 am by Prof. Tournesol » Logged
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #14 on: June 06, 2006, 02:08:40 am »

Quote from: Prof. Tournesol on June 06, 2006, 02:03:46 am
250 Ε νοίκι (σε ένα δυαράκι Μπότσαρη με Μαρτίου)
250? Λίγα λες. Που υπάρχει αξιοπρεπές διαμέρισμα με τόσα και δίνω εγώ σαν λαλάκας 400??

www.e-steki.gr
Pages: [1] 2 3 ... 8 Go Up Print
Jump to: