Αποστολη του πινακα

(1/4) > >>

aliakmwn:
Με αφορμη την κουβεντουλα που εγινε εδω: http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=5608.0
ειπαμε να ανοιξουμε εναν νεο πινακα, ωστε να γινει συζητηση σχετικα με την παιδεια που ονειρευομαστε και διεκδικουμε, ως απαντηση στο "πορισμα των σοφων".

Μια προτεινομενη ομαδα θεματικων ενοτητων ειναι η ακολουθη:

1) Χαρακτηρας πτυχιου - σπουδων
2) Δομη σπουδων (προ- και μεταπτυχιακων)
3) Ερευνα
4) Βασικα φοιτητικα δικαιωματα
5) Υποδομες
6) Οικονομικα ζητηματα
7) Εργασιακα ζητηματα
8) Νομοσχεδιο - Ψηφισμενοι νομοι

Ας ανοιξουμε ενα topic για καθενα απο αυτα (και εννοειται, αν καποιος εχει να προτεινει κι αλλη θεματικη ενοτητα ας το κανει!) και ας γραψει ο καθενας τις ιδεες του.
Η Cyberkat προθυμοποιηθηκε να ανοιξει τα θεματα και να ξεκινησει με τις προτασεις που αναρτηθηκαν στο topic.

Οπως ειπαμε και στη συζητηση, ας προσπαθησουμε 1) να μην ξεφευγουμε offtopic και 2) να μην μετατρεπουμε τις συζητησεις σε προσωπικες αντιπαραθεσεις.

Cyberkat:
Τα αντίστοιχα topics μόλις άνοιξαν.
Αρίθμησα τις αναλυτικές θέσεις-προτάσεις έτσι ώστε αν κάποιος διαφωνεί σε κάποια να αναφέρεται σε αυτήν χωρίς να την κάνει quote.
Θα ήταν καλό οι απαντήσεις να είναι εξαιρετικά συγκεκριμένες, πχ διαφωνώ με την τάδε πρόταση σε αυτό, προτείνω να αποσυρθεί ή να αντικατασταθεί με το ακόλουθο. Γενικότερη συζήτηση-προβληματισμός είναι ευπρόσδεκτη, φτάνει να έχει ως προσανατολισμό την δημιουργία της τελικής πρότασης.
Το κείμενο είναι εξαιρετικά σημαντικό. Είναι ο λόγος για τον οποίο γίνεται η κατάληψη. Ας βοηθήσουμε όλοι ώστε η τελική μορφή να εκφράζει το πνεύμα και τα κίνητρα της κατάληψης και του φοιτητικού κινήματος.
Όπως ξαναείπα σε άλλο θέμα, θα ήταν καλό το κείμενο να ετοιμαστεί γρήγορα ώστε να μπορούμε από βδομάδα να το μοιράζουμε και να το επικαλούμαστε ως την επίσημη θέση των φοιτητών του τμήματος.
Μετά από την forumική διαδικασία, που γίνεται για λόγους λειτουργικότητας και δημοκρατικότητας, φυσικά και θα περάσει από το συντονιστικό ώστε να "νομιμοποιηθεί" από την κατάληψη.
Τέλος, ευπρόσδεκτες είναι και οι ενστάσεις στην διατύπωση του κειμένου. Προτείνετε!

Αποχωρώ προς το παρόν. Έχω 3-4 πράγματα να προτείνω πάνω στις θέσεις. Θα τα καταγράψω αναλυτικά και θα τα ανεβάσω αύριο. Το ένα και σημαντικότερο αφορά την μορφή του πτυχίου.

Cyberkat:
Μετά από μια πρώτη ματιά και διαβάζοντας το θέμα Έρευνα που αφορά κυρίως τα ΕΠΕΑΕΚ, σκέφτηκα ότι ένα επιπλέον αίτημα και θέμα θα μπορούσε να αφορά την διοικητική αυτονομία του Πανεπιστημίου, το δικαίωμα στην αυτοδιαχείριση. Δεν έχω προς το παρόν κάποια αναλυτικότερη πρόταση. Τι λέτε?

Larry_Flynt:
Αν έχουμε καμια επισήμανση στις προτάσεις που μπορούμε να την πούμε;

Kat:
Είναι θετικό που ανοίγει μία συζήτηση επί συγκεκριμένου.

Να πω, πάντως, το εξής:

οι προτάσεις της ΠΚΣ, και οποιουδήποτε άλλου από εμάς, καλές και άγιες είναι, και κάποιες είναι και πολύ αξιόλογες.

Κυρίως, όμως, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι αυτές οι προτάσεις που πρέπει να αναλυθούν και να διατυπωθούν εναλλακτικές, αλλά αυτές του ΕΣΥΠ.

Αυτές πρέπει να αναλυθούν μία-μία, και να προκύψει θέση.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page