• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:37:00 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:37:00 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 68
Guests: 98
Total: 166
DK06
apsathas
dorapangeiou
ΦΙδανης Αριστοτελης
Σταυρος23
alexbaroutes
amprozos
stefpapa21
gkyrodi
giannisd
jim_sklab
tasos gourd
thathas12
KZerenidis
mixkats
eleftheria
Roidos
cealexop
Notac
christinabisdeki
Spyros.kleanthous
superkolios
Nikos_313
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
BossiTsif
itsikou
qwertyuiop
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
christina02
thomassamaras
valco08
gpap
Deviate
vaggelis.ntokas
johnnypap
manos_diakakis
georkala
BENEDICTVS
IBOURAS
krith
gorilaki
DimKaratzas
diamantis
Argiris
moutdimi
mrotskos
NickSpan
Retroman07
mimaki
sassi
xarabalios
aalmpanb
mdimitrig
tasakis
andreaspaper
airam
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Μνήμη Νικόλαου Μάργαρη
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Down Print
Author Topic: Μνήμη Νικόλαου Μάργαρη  (Read 14874 times)
The Web
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

μπορει και οχι

View Profile
Re: Προς τιμή του δασκάλου Ν.Ι. Μάργαρη
« Reply #30 on: July 02, 2013, 02:25:15 am »

Δε θα χρειαστει , εχει αρχισει το "μνημοσυνο" σε διπλανο τοπικ , που μιλαει για την αναβολη των εξετασεων αυριο !
Η δικια μου εμπειρια ειναι ενος πολυ σκληρου ανθρωπου , αγελαστου και καθολου υποχωρητικου...
Με τα προαπαιτουμενα μαθηματα του τομεα με ειχε ταλαιπωρησει πολυ , δημιουργώντας μου απαξιωση και αδιαφορια για τη σχολη. Δεν ηταν ανθρωπος που δεχοταν τον αδυναμο φοιτητη , ουτε ενδιαφεροταν ιδιαιτερως για το τι ποσοστο των φοιτητων θα φτασει τελικα μεχρι το πτυχιο. Αυτος και ο Κοντολεοντας , που τον ειχα πετυχει σε ιδιαιτερα κακη περιοδο , καθυστερησαν τις σπουδες μου και μου καναν μεγαλη ψυχολογικη ζημια.

Στεναχωρεθηκα , οταν ακουσα οτι πεθανε , γιατι ηταν σχετικα νεος , ηταν ενεργος και απο οσα γνωριζω ηταν και αξιολογος μηχανικος. Στεναχωρεθηκα επισης για το οτι πεθανε απο αυτην την ασχημη αρρωστια. Καταθετω ωστοσο τη δικια μου εμπειρια και την καταθετω τεκμηριωμενα. Και για μενα πιστευω και για ολους , απο τις πραξεις μας καθοριζεται το πώς θα μας μνημονευουν και αυτο ειναι τελικα που μενει.

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
pengo
Guest
« Reply #31 on: July 02, 2013, 02:33:01 am »

Για τα παλαιότερα μέλη του forum αξέχαστη θα παραμείνει και η δραστηριότητα, τα σχόλια και οι παρεμβάσεις του στον ιστότοπο και στη λίστα.

Αφιερώνεται στον Καλλισθένη και τον Χριστόφορα...

De profoundis

Όταν ήρθα, το Τμήμα ήταν ένα διαμέρισμα στην οδό Βασιλίσσης Όλγας. Μέσα στην κουζίνα του διαμερίσματος και από το μηδέν έκανα ένα πολύ καλό διδακτορικό.

Από το μηδέν δημιούργησα το εργαστήριο του κτηρίου Γ, μαζί με τον Μπάμπη Πατρίκη τον τεχνίτη τον χοντρό.

Απειλώντας ότι δεν θα ξανακάνω μάθημα, αν δεν βελτιωθούν οι αίθουσες, έφερα τις αίθουσες διδασκαλίας στη μορφή που είναι σήμερα, διαφορετικά θα ήταν στάβλοι. Αυτό άρεσε στον τότε πρύτανη και το επεξέτεινε σε όλο το πανεπιστήμιο. Στο πρόγραμμά μου ήταν η βελτίωση της ακουστικής και ο κλιματισμός των αιθουσών, αλλά με μπλοκάρισαν, γιατί μάλλον είχα αποκτήσει μεγάλη δύναμη στις τάξεις των φοιτητών.

Το πρόβλημα του 2000 για το δήθεν μεγάλο κόψιμο το προκάλεσε και το συντηρούσε ο τότε πρόεδρος, επειδή ήταν να κριθώ για καθηγητής. Φέρω στην πλάτη μου τις περισσότερες αρνητικές κρίσεις από όλα τα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος. Ο ανυποψίαστος θα πιστεύει ότι είμαι ο χειρότερος ανάμεσά τους, αν και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Και κάτι άλλο. Αν και είμαι αρκετό καιρό πλέον καθηγητής, δεν μου έχουν αλλάξει ακόμη τις ταμπέλες στον Τομέα και στο Γραφείο μου!!!  Εγώ, το αφήνω, έτσι για πλάκα.

Όταν απέκτησα παιδιά, έφτιαξα και τον βρεφονηπιακό σταθμό του προσωπικού του ΑΠΘ.

Τη διετία 1998-2000 είχα την ευθύνη της πρακτικής άσκησης των φοιτητών. Έστειλα για πρακτική άσκηση περίπου 100 φοιτητές στις καλύτερες βιομηχανίες όλης της χώρας. Από αυτούς 30 προσελήφθησαν και κάπου 10 αρνήθηκαν την πρόταση για δικούς τους λόγους. Κάπου 10 έκαναν διπλωματική εργασία στη βιομηχανία  υπό την επίβλεψή μου και  ένας έκανε διδακτορικό. Διπλωματικές και διδακτορικό στη βιομηχανία στην Ελλάδα !!! Ασύλληπτα πράγματα. Σήμερα, η σηματοδότηση του τραμ της Αθήνας ελέγχεται από δύο φοιτητές μου που έκαναν πρακτική άσκηση στη εταιρία που την έχει αναλάβει. Μάλιστα, ο ένας είναι σήμερα και ο τεχνικός διευθυντής της εταιρίας.

Τελικά, οι φοιτητές μου με αγαπούν, όταν αποφοιτήσουν, γιατί τότε καταλαβαίνουν τον ρόλο μου. Έτσι, σήμερα διατηρώ πολύ καλές σχέσεις με εκατοντάδες παλαιούς μου φοιτητές και φοιτήτριες. Πολλά από αυτά τα παιδιά κατέχουν σήμερα σημαντικές θέσεις. Γι’ αυτό είχε και μεγάλη επιτυχία η πρακτική άσκηση υπό την εποπτεία μου. Με τη βοήθεια των παλαιών μου φοιτητών πείσαμε πολλές αξιόλογες βιομηχανίες να χρηματοδοτούν αυτές το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης των φοιτητών του ΤΗΜΜΥ και κατάφερα να κάνω το πρόγραμμα αυτοχρηματοδοτούμενο, ώστε να μην έχουμε ανάγκη την ΕΕ. Όμως, οι βιομηχανίες, για να προσλάβουν τον φοιτητή, χρειάζονται μια βεβαίωση από το Τμήμα, ότι το εν λόγω άτομο κάνει πρακτική άσκηση στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Αυτή η βεβαίωση είναι  αναγκαία για το ΙΚΑ του φοιτητή. Ε!, λοιπόν, η ΓΣ του Τμήματος μου αρνήθηκε αυτήν την βεβαίωση και τα χαϊβάνια οι φοιτητέ
ς δεν με στήριξαν!!! Επειδή, δήθεν είχα κόψει πολλούς.      

Έγινα καθηγητής χωρίς να παρακαλέσω κανέναν και χωρίς να κτυπήσω καμιά πόρτα. Αυτό καλά μου παιδιά είναι μοναδικό φαινόμενο στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Και δεν μου το συγχωρούν.

Εκλέχθηκα πρόεδρος του Τμήματος, επειδή με ψήφισαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές (ιδιαίτερα μεγάλη τιμή), τα μέλη ΔΕΠ, που ήταν παλαιοί φοιτητές μου (ακόμη μεγαλύτερη τιμή), το προσωπικό του Τμήματος (αυτό είναι πολύ σημαντικό) και οι φοιτητές που πρόσκεινται στο τιμημένο (σπουδαία τιμή). Δηλαδή, ουσιαστικά εκλέχθηκα μόνον από τους φοιτητές μου, παλαιούς και νέους1 . Και αυτό έχει για μένα τεράστια σημασία, γιατί δείχνει ότι είμαι σε καλό δρόμο.

Αναμένω σκληρή αντίδραση και εμπόδια στην εκτέλεση του έργου μου. Και δεν έχω επενδύσει πουθενά αλλού, εκτός από τους φοιτητές μου. Ενώ μου ζητούσαν papers, εγώ έγραφα και μετέφραζα εκπαιδευτικά βιβλία. Για όλα τα παραπάνω, δικαιούμαι

άμα λάχει, να φύγω κι απ’ την τάξη
[/b]

Για να πετύχω στο έργο μου, πρέπει να με στηρίξουν οι φοιτητές. Διαφορετικά θα με μπλοκάρουν. Ακόμη, και για τους φορητούς υπολογιστές!!! Ιδιαίτερα γι΄ αυτούς.

Σας καλώ, λοιπόν, να γράψουμε την ιστορία του ΤΗΜΜΥ και του ΤΗΜΜΥ.gr και της λίστας.

Νίκος Ι. Μάργαρης

Υ.Γ. Τελικά τι κάνω; Με αυτά που λέω, θα χάσω τα κομπλιμέντα της καλής μου Michelle με τα οποία έχω τόσο πολύ εθιστεί.

1  Και με ρώτησαν προβοκατόρικα, τι πιστεύω για τη συμμετοχή των φοιτητών στα εκλεκτορικά σώματα. Δυστυχώς, εκείνη τη στιγμή δεν είχα την ετοιμότητα να ρωτήσω: Ποιους εννοείτε, τους παλαιούς ή τους νέους;

https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=1586.0
sakisD
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #32 on: July 02, 2013, 02:38:48 am »

Συλληπητήρια.
vasilenp
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #33 on: July 02, 2013, 02:51:35 am »

Για μένα ο Μάργαρης δεν ήταν απλά ένας σπουδαίος επιστήμονας. Ήταν δάσκαλος.

Πάντα μου έδινε τροφή για νέες σκέψεις όταν συζητούσα μαζί του.
Πάντα μου έδινε την εντύπωση ότι είναι ένας από τους λίγους που θα αγαπούν τη δουλειά τους μέχρι το τέλος.

Αν αισθανόσουν ποτέ την ανάγκη να συζητήσεις με κάποιον από τους καθηγητές μας και με ρωτούσες σε ποιον να παω θα σου πρότεινα το Μάργαρη.

Πιστεύω ότι υπήρξε μεγάλη έμπνευση για πολλούς..

8ball
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Μνήμη Νικόλαου Μάργαρη
« Reply #34 on: July 02, 2013, 03:09:06 am »

Quote from: MARIOS on July 01, 2013, 22:35:56 pm
....μου είχε πει κάποτε "αγόρι μου, είμαι περήφανος για όλους σας...ξέρω ότι με βρίζεται γιατί σας κόβω...αλλά να ξέρεις....ποτέ δεν γίνετε κάτι δίχως λόγο όσο άδικο και αν φαίνεται αυτό..."

...  Sad
pengo
Guest
« Reply #35 on: July 02, 2013, 03:30:56 am »

Κυριακη, 9η Οκτωβρη 2005

Μηνυμα 1ο:

Από όλους τους έλληνες, αυτός που εκτιμώ περισσότερο είναι ο ατίθασος «αναρχικός» Γιώργης Καραϊσκάκης, του οποίου τη λεβεντιά ζηλεύω, μαζί με τον Κώστα Χατζή.

Όπως γράφει ο Δημήτρης Φωτιάδης στο έργο του «Καραϊσκάκης», κάποια μέρα ο Κόχραν (τοποτηρητής των Βρετανικών συμφερόντων) διαφωνούσε σε θέματα τακτικής με τον Καραϊσκάκη.  Κάποια στιγμή λέει ο Κόχραν στον Καραισκάκη στα ελληνικά:

-Εκ των κεράτων τον ταύρο!

Ποιος του την έμαθε τούτη τη φράση ελληνικά; Έ, ένα από τα δυό τσιράκια του, ο Μάσον ή ο Μαυροκορδάτος.

-Ποιο λέει ταύρο ο ναύαρχος; ρωτάει με το συνηθισμένο ειρωνικό χαμόγελό του ο Καραϊσκάκης. Τον μπγά; (έτσι λένε τον ταύρο στʼ Άγραφα)

-Ναι, αρχηγέ, του ξηγάνε οι γραμματιζούμενοι.

- Αμʼ πέστε του πως δεν έχει δίκαιο. Τον μπγά, για να τον κάνουν ζάφτι, δεν τον πιάνουν από τα κέρατα, γιατί τρυπάει και σε πετάει εκεί πάνω. Τον πιάνουν από τʼ αχαμνά, με το συμπάθειο, και τότες παραλά και πέφτει κάτω.

---------------------------------------

Μηνυμα 2ο:

Ο χλιαρός τρόπος αντιμετώπισης του θέματος του κυλικείο από τις πανεπιστημιακές αρχές με απογοήτευσε, αλλά και με θύμωσε.

Μόλις έγινε γνωστή η αντίδραση, οι πανεπιστημιακές αρχές, αντί να επιβάλουν τη συμμόρφωση  του κυλικείου με τις δεσμεύσεις της σύμβασης, άρχισαν να θωπεύονται μετά του κυρίου κυλικειάρχη.

Ε, λοιπόν, ως εδώ! Πρέπει, πλέον, να πιάσουμε, με το συμπάθειο, τον ταύρο από τα αχαμνά!

Προτείνω, λοιπόν, τους εξής τρόπους δράσης (προερχόμενους από την εποχή της Χαμένης Άνοιξης):

1) Ανάρτηση του τιμοκαταλόγου της σύμβασης (μεγέθυνση όσο γίνεται μεγαλύτερη) σε εμφανέστατο σημείο του κυλικείου.

2) Επίδειξη στο ταμείο του κυλικείου αντιγράφου του τιμοκαταλόγου της σύμβασης και αξίωση προμήθειας των συγκεκριμένων προϊόντων στη συμβατική τιμή.

3)  Καταγγελία των πανεπιστημιακών αρχών από τον πρόεδρο του Τμήματος, η οποία να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας, ότι η κατάληξη της υπόθεσης θα είναι οι δικαστικές αρχές.

Νίκος Ι. Μάργαρης

Υ.Γ. Τα φούξια, γιατί μυρίζουν άνοιξη.

---------------------------------------

Μηνυμα 3ο:

Ο τρόπος δράσης που πρότεινα στα προηγούμενα μηνύματα έχει ένα μειονέκτημα που στις ημέρες μας είναι σημαντικό.

Προϋποθέτει ότι ο ταύρος διαθέτει αχαμνά.

Κιʼ αν δεν έχει, τι γίνεται;

Νίκος Ι. Μάργαρης

----------------------

Εκ της διαχειρισης:
Το φουξια εγινε κοκκινο, οχι ως ιδεολογικο υπονοουμενο () αλλά επειδη αφ' ενος το forum δεν εχει φουξια, κι αφ' ετερου το συγγενικο ροζ δεν φαινονταν καθολου. 

Προς τους διαχειριστές:
καλό θα ήταν τα δύο τόπικ να συνενωθούν.
T--hmmy
Θαμώνας

View Profile
« Reply #36 on: July 02, 2013, 04:20:32 am »

επίσης ασχολιόταν ενεργά με τα φοιτητικά θέματα-συνδικαλιστικά.Για καλό ή για κακό δεν ξέρω  Huh όπως το βλέπει κανένας.Για αυτό είχε δημιουργήσει και αντιπάθειες σε αυτούς τους χώρους.Χαρακτηριστικά μια φορά συζητιόταν ένα φοιτητικό θέμα το 2007 και μπαίνει ο Μάργαρης και θέτει θέμα διαχωρισμού συλλόγου ηλεκτρολόγων μηχανολόγων γιατί έχουμε διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα,ότι είναι προς όφελος μας κτλ. Πετάγεται ένας τύπος και άρχισε να τον απειλεί με χειροδικία και να τον βρίζει.Πολύ σκατόμουτρο ο τύπος αλλά πιο "εντυπωσιακό" που κανένας από τους θαμώνες - φοιτητοπατέρες των συνελεύσεων, οχι δεν τον υπερασπίστηκε, ούτε καν προσπάθησε να ηρεμήσει την κατάσταση που ξέφυγε από πλευράς του τύπου.
pengo
Guest
« Reply #37 on: July 02, 2013, 05:33:44 am »

Συγκλονιστικό, εάν είναι πραγματικό...
...
Στο Τμήμα μας υπάρχει ένας καθηγητής, πολύ καλός επιστήμων, ο οποίος νεότατος έχει δυστυχώς κτυπηθεί από μια φοβερή αρρώστια, που τον έχει αφήσει τελείως παράλυτο. Αυτός ο καθηγητής, εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι σε θέση να εκτελέσει τα καθήκοντά του και καλύπτεται, για ανθρωπιστικούς λόγους, από τους συναδέλφους του. Όμως, όπως καταλαβαίνετε είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε πιέσεις, λόγω της κάλυψης, και χρησιμοποιείται από τους άλλους, ιδιαίτερα στις κρίσεις ανεπιθύμητων μελών ΔΕΠ.

Για παράδειγμα, κάποιος ανεπιθύμητος κρίθηκε για καθηγητής και πήρε 6 ψήφους υπέρ αυτού και 5 κατά. Ο κρινόμενος, αν και πλειοψήφησε, δεν εξελέγη, επειδή ο ασθενής καθηγητής δεν μεταφέρθηκε στη γενική συνέλευση. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε τελικά σε 6-6, επειδή η απουσία εκλέκτορος θεωρείται από τον νόμο ως αρνητική ψήφος. Και για να εκλεγεί ένα μέλος ΔΕΠ, πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον το 51% των ψήφων.

Όμως, αυτός ο ανάπηρος καθηγητής πρέπει ενίοτε και να μεταφέρεται. Και γι’ αυτό χρειάζονται  μεταφορείς. Όμως, οι μεταφορείς κοστίζουν. Και η λιγότερο ακριβή λύση είναι οι μεταπτυχιακοί φοιτητές. Έτσι, με την ανοχή των άλλων, ο ανάπηρος καθηγητής αναθέτει μια διδακτορική διατριβή σε κάποιον φουκαρά, τον οποίο χρησιμοποιεί και ως μεταφορέα και υπηρέτη. Ας σημειωθεί ότι η διανοητική κατάσταση των ατόμων, που πάσχουν από την συγκεκριμένη ασθένεια, είναι αμφιλεγόμενη, λόγω των φαρμάκων που παίρνουν. Και όταν βάζουν κάπου την υπογραφή τους, απαιτείται, για την εγκυρότητά της, η γνώμη δύο τουλάχιστον ψυχιάτρων.

Τώρα, καταλαβαίνετε τι είδους διδακτορική διατριβή μπορεί να προκύψει κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες. Βέβαια, κάποια στιγμή ο φουκαράς πρέπει να πάρει το διδακτορικό του, το οποίο οι «προστάτες» το δίνουν και μάλιστα με βαθμό άριστα. Όμως, προκύπτει η ανάγκη εξεύρεσης νέου μεταφορέα και υπηρέτη. Διαλέγουμε, λοιπόν, τον αδελφό του φουκαρά. Τον φουκαρά στο τετράγωνο.

Σε αυτό το σημείο αρχίζουν να αντιδρούν ακόμη και οι «προστάτες» του ανάπηρου καθηγητή. Και αντί να πουν αϊ σιχτίρ, αυξάνουν τη βάση εισαγωγής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, ώστε ο φουκαράς στο τετράγωνο να μη μπορεί να εισαχθεί μαζί, βέβαια, με δεκάδες άλλα παιδιά, που δεν διατίθενται να παίξουν τον ρόλο του μεταφορέα και του υπηρέτη.

Βελτιώνει, λοιπόν, η αύξηση του βαθμού εισαγωγής το επίπεδό ή όχι. Αυτό είναι το πρόβλημα. Και τι να κάνει ο νέος πρόεδρος σε αυτήν την περίπτωση;

Οι απόψεις σας θα έχουν καθοριστική σημασία στη διαμόρφωση της στάσης του νέου προέδρου απέναντι σε αυτό το πρόβλημα.     

Νίκος Ι. Μάργαρης

Επίσης χαρακτηριστικό του ύφους του κ. Μάργαρη στις παρεμβάσεις του στο φόρουμ. Αποζητούσε τη συζήτηση, τη διαδραστικότητα και την επαφή με τους φοιτητές. Υπέγραφε με διάφορα ονόματα (aliakmwn, gfloros, emmanuel), υποδύονταν το φοιτητή και αντιμετώπιζε με χιούμορ και κατανόηση (προς το φοιτητή) την αφέλεια, βρισιές ακόμη και θανατικές απειλές (!?) εναντίον του.
https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=1505.0

Quote from: aliakmwn on June 02, 2005, 14:27:31 pm
Αν για τα μικροαστικα μυαλουδακια το Πανεπιστημιο ειναι ενα college που εχει αποκλειστικο στοχο να τους προετοιμασει για να προσκυνουν μεθαυριο τις εταιρειες, το προβλημα ειναι δικο τους...

Quote from: aliakmwn on June 06, 2005, 07:21:34 am

Δεν υπαρχει θεος, χθες ολο το απογευμα σ' επρηζα, τιποτε δεν σου 'μεινε?  Grin
Αλλα ακομα κι αν υπαρχει, σιγα μην ασχολειται με τους κυριους Thevenin, Norton, Kirchoff, Miller και ολους εμας που ασχολουμαστε ακομα μαζι τους!

Οσο για την παρακληση, φιλτατε, πώς ακριβως θα καταφερεις να συγκρατησεις τα ορμητικα νερα ενος ποταμου? 

Εμενα ωρε, που αν στερεψω θα χασετε ολοι το φως σας? (Αραγε τι ποσοστο των σπιτιων της Μακεδονιας παιρνει ρευμα απο το εργοστασιο που εκμεταλλευεται το νερακι μου???)

Grin

Λυπάμαι που χάσαμε νωρίς έναν αξιόλογο δάσκαλο...
Smaug
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Fire Breathing

View Profile
« Reply #38 on: July 02, 2013, 07:53:59 am »

Να αναπαυθεί ο άνθρωπος εκεί που είναι. Από τους λίγους αξιόλογους καθηγητές της σχολής μας με τις παραξενιές του και τα δυνατά του σημεία, σίγουρα έβαλε στο τμήμα των ΗΜΜΥ το δικό του λιθαράκι.

Take a look to the sky just before you die...It's the last time you will...
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #39 on: July 02, 2013, 10:21:26 am »

Ότι και να πεις ή να γράψεις για αυτόν τον άνθρωπο θα είναι λίγο.
Ήταν από τους ανθρώπους που πάντοτε δρουν μπροστά
και ποτέ στο παρασκήνιο.
Είχε πολλούς φίλους και ίσως ακόμη πιο πολλούς εχθρούς,
ενδεικτικό του έργου του.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;
Βιβλιοθήκη.
Νησίδα.
Τουαλέτες.
Γραμματεία.
Αμπερόμετρο σε όλους τους φοιτητές.
Διανομή CD στους φοιτητές από δικά του κονδύλια.
...
Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες...

Η ασθένεια τον πρόλαβε πριν κατεβεί για πρύτανης.
Φανταστείτε, όσοι τον είχατε ζήσει προσωπικά, τι θα γινόταν
αν ήταν αυτός πρύτανης όταν ξεκίνησαν οι αλλαγές στο πανεπιστήμιο.

Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Quote from: pengo on July 02, 2013, 05:33:44 am
Επίσης χαρακτηριστικό του ύφους του κ. Μάργαρη στις παρεμβάσεις του στο φόρουμ. Αποζητούσε τη συζήτηση, τη διαδραστικότητα και την επαφή με τους φοιτητές. Υπέγραφε με διάφορα ονόματα (aliakmwn, gfloros, emmanuel),

Για την ιστορία και επειδή τα γραπτά μενουν,
είναι γνωστό ότι  υπέγραφε με διάφορα ονόματα,
αλλά όχι τα παραπάνω που γράφεις.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #40 on: July 02, 2013, 12:01:06 pm »

Όταν απέκτησα παιδιά, έφτιαξα και τον βρεφονηπιακό σταθμό του προσωπικού του ΑΠΘ.
Απο τον Μαργαρη φτιαχτηκε και αυτος ο σταθμος?! Τι να πω μπραβο του!

Να καταθεσω και την δικια μου εμπειρια:

Παρολο που στην αρχη δεν πατουσα στην σχολη, κατα καποιον περιεργο λογο, καθε φορα που με εβλεπε στον διαδρομο ή στην αιθουσα με χαιρετουσε και εβλεπα οτι ηθελε να με μιλησει. Δεν ξερω αν με μπερδευε με καποιον αλλο φοιτητη αλλα η αληθεια ειναι οτι ξεχωριζα καθως ημουν μεγαλος σε ηλικια σε σχεση με τους υπολοιπους (ηρθα απο κατατακτηριες).  Και ειχε τοσο λαχταρα να μιλησει...φαινοταν δηλαδη σαν να αισθανοταν οτι χαραμιζοταν η ζωη του αν καθοταν αμιλητος....

Ενα απογευμα σε ενα διαλλειμα μαθηματος του που παρακολουθουσα το 2005, μου λεει: "Πως σου φαινεται το μαθημα που κανω και γενικα τι γνωμη εχεις για τον τροπο που γινονται τα μαθηματα"? Του λεω: "Δασκαλε, σιγουρα καλες ειναι οι θεωριες και η μαθηματικη εμβαθυνση και αναλυση των παντων, όπως και σιγουρο ειναι οτι το ΑΕΙ δεν ειναι ΤΕΙ, αλλα ξερω οτι βγαινουν φοιτητες απο εδω μεσα που δεν ξερουν ουτε ενα κινητηρα να συνδεσουν και ας ειναι του ενεργειακου τομεα" και μου λεει: "Μην ανησυχεις, το εχω παρατηρησει κιεγω αυτο και σου υποσχομαι οτι θα αλλαξει. Και για να αλλαξει αυτο θα πρεπει να αλλαξει ολο το προγραμμα σπουδων. Θα το τακτοποιησω...Για τον μαθημα μου τι γνωμη εχεις? Μηπως τα λεω γρηγορα? Τα καταλαβαινετε ρε ή να τα αναλυω περισσοτερο?" ... και του λεω δασκαλε αν τα αναλυσεις περισσοτερο θα χρειαστεις ακομα ενα εξαμηνο για αυτο το μαθημα (στον ενικο του μιλουσα αν και παντα απορουσα απο που επαιρνα αυτο το θαρρος αλλα νομιζω οτι αυτος σου το εδινε καθως σε αντιμετωπιζε σαν φοιτητη-φιλο του)

Και ενα αλλο απογευμα στην νησιδα διπλα στην γραμματεια που καθοταν με τον επιτηρητη της αιθουσας, οταν ημουν μονος με την τωρινη γυναικα μου, μου λεει: "Ποιος ξερει τι λετε παλι για μενα στο thmmy" και "εσυ ποιος εισαι εκει?" και τετοια και ετσι μας δοθηκε η ευκαιρια να μιλησουμε οι 3 μας για την προσφορα του παροντος ιστοτοπου στα δρομενα της σχολης κλπ κλπ....

Ωραιος ησουν δασκαλε...

...........
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Απ: Μνήμη Νικόλαου Μάργαρη
« Reply #41 on: July 02, 2013, 12:17:07 pm »

Quote from: pengo on July 02, 2013, 05:33:44 am
Επίσης χαρακτηριστικό του ύφους του κ. Μάργαρη στις παρεμβάσεις του στο φόρουμ. Αποζητούσε τη συζήτηση, τη διαδραστικότητα και την επαφή με τους φοιτητές. Υπέγραφε με διάφορα ονόματα (aliakmwn, gfloros, emmanuel),

O Μάργαρης έγραφε με 3 ψευδώνυμα σε αυτό το φόρουμ αλλα όχι με αυτά που λες. Αυτοί που ανέφερες ειναι υπαρκτά πρόσωπα, κάποια παραμένουν στο τμήμα, και έχουν ονοματεπώνυμο. Προσοχή λοιπόν, γιατι οι φήμες διαδιδονται σα τον άνεμο.

vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #42 on: July 02, 2013, 12:40:37 pm »

Δάσκαλος, αυτό ακριβώς...
Κρίμα, τον συμπαθούσα πάρα πολύ.
Τον είχα γνωρίσει κάποια μεταμεσονύκτια στιγμή, στον 1431 όταν έκανε εκπομπή με τον Κεχαγιά κατά τη διάρκεια των καταλήψεων 2006-07. Τι ψευδώνυμο χρησιμοποιούσε;

Επί κοσμητείας του, η θεατρική ομάδα Πολυτεχνείου είχε όλη τη στήριξη που θα μπορούσε να έχει. Ήταν εκεί για μας, έτσι απλά.

Ελαφρύ το χώμα...

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Jim D. Ace
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρελός παπάς με βάφτισε!!!

View Profile
« Reply #43 on: July 02, 2013, 12:47:21 pm »

εγω δεν τον προλαβα
ειμαι μικρουλης
οποτε δε μπορω να πω τιποτα αλλο
περα απο συλλυπητητρια και ας
ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπασει
RIP Sad Sad

Quote from: vasso on July 02, 2013, 12:40:37 pm
Τι ψευδώνυμο χρησιμοποιούσε;
ενα απ τα πολλα ειναι το Χειρων

People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy.
It is in a glass jar on my desk.
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #44 on: July 02, 2013, 13:22:01 pm »

Quote from: Jim D. Ace on July 02, 2013, 12:47:21 pm
εγω δεν τον προλαβα
ειμαι μικρουλης
οποτε δε μπορω να πω τιποτα αλλο
περα απο συλλυπητητρια και ας