φεστιβάλ σεξουαλικότητας 22-23-24/2 στη ΣΘΕ

(1/17) > >>

ion:
Στις 22-23-24 Φεβρουαρίου θα γίνει στη Σ.Θ.Ε. (σχολή θετικών επιστημών) του Α.Π.Θ. φεστιβάλ με θέμα τη σεξουαλικότητα και τις έμφυλες σχέσεις. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, αλλά και συζητήσεις μετά τις προβολές, έκθεση φωτογραφίας και μερικές ακόμη εκπλήξεις. Η διοργάνωση γίνεται από φοιτητές, φοιτήτριες και γενικά κόσμο που κινείται στο χώρο του πανεπιστημίου και είναι ανεξάρτητη από θεσμικούς φορείς και φορείς κέρδους.Το πρόγραμμα επισυνάπτεται. Το παρακάτω είναι ένα βιντεάκι που έγινε στα πλαίσια της ενημέρωσης για το εγχείρημα.

http://vimeo.com/58939002

Η ομάδα διοργάνωσης
του Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας

Ωστόσο, το φεστιβάλ προσπάθησε να μπλοκάρει ο κοσμήτορας της ΣΘΕ με την παρακάτω γελοία ανακοίνωση:

Παρακαλούμε όπως προωθήσετε το παρακάτω μήνυμα σε όλα τα μέλη ΔΕΠ και τους
Φοιτητές του Τμήματός σας.

Από την Κοσμητεία.

Η Κοσμητεία της ΣΘΕ πληροφορήθηκε από αφίσες για το Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας
που πρόκειται να διεξαχθεί από άγνωστο φορέα στη Σχολή Θετικών Επιστημών από
την Παρασκευή 22/2/ (ημέρα μαθημάτων σε όλες τις αίθουσες) μέχρι την Κυριακή
24/2/2013. Επειδή η εκδήλωση ανακοινώθηκε χωρίς άδεια από την Κοσμητεία, η
οποία ούτε καν ενημερώθηκε, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση
αν μέχρι την Τετάρτη (20/2/2013) δεν κατατεθεί αίτηση στη Κοσμητεία για να
εξεταστεί στην Τακτική συνεδρίασή της..

Σπύρος Β. Παυλίδης
Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών

Η απάντηση των διοργανωτών :

Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας
και
ελεύθερη δραστηριότητα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Η ιδέα δημιουργίας του Τριήμερου Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας προέκυψε ύστερα από ένα κάλεσμα για συζήτηση στις 16 Νοεμβρίου 2012 στη Σχολή Θετικών Επιστημών, γύρω από μια θεματολογία σχετική με τη σεξουαλικότητα. Μέσα από τη ζύμωση των ιδεών μας, αποφασίσαμε πως ένα τριήμερο φεστιβάλ για τη σεξουαλικότητα είναι ένας εποικοδομητικός τρόπος για να διατυπώσουμε τις σκέψεις μας και να επικοινωνήσουμε ξεκινώντας έναν διάλογο μεταξύ φοιτητών και φοιτητριών γύρω από τα θέματα που μας αφορούν όλους.

Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση και διεξαγωγή του Φεστιβάλ ανέλαβε μια ομάδα αποτελούμενη από φοιτητές, φοιτήτριες και απόφοιτους, η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από παραταξιακές λογικές και πρακτικές. Χωρίς να προάγει εμπορικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς, έχει ως κοινό γνώμονα τις ανησυχίες, τα ερωτηματικά και την επιθυμία να διευρυνθεί ο διάλογος σε μια προσπάθεια διαπραγμάτευσης των θεμάτων αυτών.

Η σεξουαλικότητα είναι ένα ζήτημα που ξεφεύγει από τα όρια της σεξουαλικής πράξης αυτής καθ' αυτής και αγγίζει ένα ευρύτερο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό πλαίσιο. Αφορά στις έμφυλες σχέσεις και τους κοινωνικούς ρόλους, όπως αυτοί προβάλλονται και εσωτερικεύονται από τα πρόσωπα. Σχετίζεται, επίσης, με το σώμα μας, το οποίο γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης με μόνο στόχο το κέρδος. Επιπλέον, αφορά στην καταπίεση της ποικιλομορφίας του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας του φύλου, όπως αυτή εμφανίζεται μέσα απ' τον στιγματισμό και την περιθωριοποίηση του διαφορετικού. Γι' αυτά, λοιπόν, τα ζητήματα δημιουργήθηκε το Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας, ενώ παράλληλα αποτελεί το μέσο αυτοκριτικής για τις επιλογές μας και για την εύρεση ενός τρόπου συλλογικής και ατομικής διαχείρισης των ζωών μας.

Το Πανεπιστήμιο αποτελεί το κοινό πλαίσιο που μας ενώνει. Είναι ο τόπος μέσα στον οποίο συνδέεται η καθημερινότητα του ενός με του άλλου και ταυτόχρονα οι προβληματισμοί τους. Ο ίδιος ο χώρος και ο δημόσιος χαρακτήρας του αποτελούν μια κατάκτηση της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των ιδεών όλων μας. Το Ανοιχτό, Δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι η απάντησή μας, σε κάθε μορφή λογοκρισίας και κάθε προσπάθεια φίμωσης του διαλόγου και των απόψεων που προκύπτουν από αυτόν. Επομένως, τόσο το Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας όσο και κάθε άλλου είδους φεστιβάλ θα πρέπει να υποστηρίζεται και να προωθείται, αντί να εκφοβίζεται και να εμποδίζεται. Γι' αυτό επιλέγουμε να το πραγματοποιήσουμε στον δημόσιο πανεπιστημιακό χώρο και συγκεκριμένα στη Σχολή Θετικών Επιστημών. Θεωρούμε το Πανεπιστήμιο κομμάτι δικό μας και ως τέτοιο επιθυμούμε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας. Αντίστοιχα, για εμάς ως ομάδα, είναι αυτονόητο ότι αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την προστασία και την καθαριότητα του χώρου, ενώ έχουμε φροντίσει να μην παρεμποδιστούν τα μαθήματα των τμημάτων, ορίζοντας ώρες και μέρες προβολών διαφορετικές από αυτά.

Υπερασπιζόμαστε, λοιπόν, την ελεύθερη διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο χώρο της Σ.Θ.Ε. στις 22-23-24 Φεβρουαρίου χωρίς να τίθενται εμπόδια νομιμότητας και αδειοδότησης.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί όπως έχει προγραμματιστεί.

20/2/2013

Η ομάδα διοργάνωσης
του Φεστιβάλ Σεξουαλικότητας.

Το κλείδωμα του πανεπιστημίου και η απαγόρευση των οποιονδήποτε εκδηλώσεων εντός του δεν γίνεται για την "ασφάλεια" μας ούτε για το κόστος που δημιουργείται από σπασμένες καρέκλες. Γίνεται για την αστυνόμευση και την πειθάρχηση μας. Την κυριακή ο κοσμήτορας της πολυτεχνικής κ. Κατσάμπαλος θέλησε να εμποδίσει τις κινηματογραφικές ομάδες του ΑΠΘ να προβάλλουν την κυριακάτικη ταινία τους στο πολυτεχνείο. Φυσικά αυτή προβλήθηκε κανονικά λόγω της αποφασιστικότητας των κινηματογραφικών ομάδων. Προσοχή συνεπώς, το ζήτημα διακυβεύεται αυτή τη στιγμή και πρέπει να απαντήσουμε κατάλληλα..

υγ: όχι δεν είμαι μία από τους διοργανωτές του φεστιβάλ, για οποιαδήποτε σχετική ερώτηση να πάτε να τους/τις βρείτε.
υγ2: τα bold δικά μου

ACE:
Quote

με θέμα τη σεξουαλικότητα και τις έμφυλες έκφυλες σχέσεις.
φιξντ.  8))

Κυναίγειρος:
Quote

Αντίστοιχα, για εμάς ως ομάδα, είναι αυτονόητο ότι αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την προστασία και την καθαριότητα του χώρου
  ;D ;D ;D
Τώρα ηρεμήσαμε. Μας πείσατε.

Προσέξτε: Χαρακτηρίζουν γελοία την ανακοίνωση της Κοσμητείας, επειδή η ίδια λέει πως ουδέποτε οι διοργανωτές έλαβαν άδεια για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Το θράσος κάποιων ανθρώπων πραγματικά δεν γνωρίζει όρια. Πώς είναι δυνατόν να θεωρεί κάποιος πως τα πάντα του ανήκουν και μπορεί να κάνει οτιδήποτε γουστάρει, σε οποιονδήποτε χώρο; Αδυνατώ να το αντιληφθώ. Ακόμη κι αν ξεχάσουμε πως τα Πανεπιστήμια (πρέπει να) είναι χώροι επιστημονικής γνώσης και μόνο, η αδιαφορία και η νοοτροπία κάποιων ανθρώπων είναι ασύγκριτες, καθώς γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τα πάντα, προκειμένου να προβάλλουν την άποψη τους.

g:
Quote from: Κυναίγειρος on February 21, 2013, 19:52:08 pm

......
Ακόμη κι αν ξεχάσουμε πως τα Πανεπιστήμια (πρέπει να) είναι χώροι επιστημονικής γνώσης και μόνο ...

Ναι ναι, επειδή ο Κυναίγερος συνόδευε στην τρίτη λυκείου το μεσημεριανό του με πρετεντέρη - ειδήσεις, τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι χώροι επιστημονικής γνώσης και μόνο...Ετσι ξερά.Η ανάλυση και η επιχειρηματολογία περιτεύει,με επιστημονικη μέθοδο αποδεικνύει ότι έχει δίκιο και μας κάνει δώρο το να παραλήψει να το εξηγήσει ...


Ε ασταδιάλα πια ρε

Quote from: Κυναίγειρος on February 21, 2013, 19:52:08 pm


Πώς είναι δυνατόν (1)να θεωρεί κάποιος πως τα πάντα του ανήκουν και (2) μπορεί να κάνει οτιδήποτε γουστάρει, σε οποιονδήποτε χώρο;


Λοιπόν που ακριβώς τα διάβασες αυτά αγαπητέ σαλτιμπάγκο ?Quote from: Κυναίγειρος on February 21, 2013, 19:52:08 pm

Quote

Αντίστοιχα, για εμάς ως ομάδα, είναι αυτονόητο ότι αναλαμβάνουμε υπεύθυνα την προστασία και την καθαριότητα του χώρου
  ;D ;D ;D
Τώρα ηρεμήσαμε. Μας πείσατε.


Επίσης γι'αυτό ξέρεις κάτι συγκεκριμένο και υπονοείς πράματα ή λες τις παπαριές σαχλαμαρίτσες  σου με ελαφριά καρδιά  πάνω στο μοτίβο : "ε τους ξέρω εγώ αυτούς τι κάνουν ..όλοι ίδιοι είναι" ?


no offence πάντα  :)

boudou:
έτσι. κάποιος έπρεπε να του τα ψάλλει.
επίσης, Κυναίγειρος, εσύ τι πρόβλημα έχεις με αυτή την εκδήλωση;
το καταλαβαίνω σε κάποιο βαθμό να μη θες γιάφκες και ναρκωτικά στα πανεπιστημία, αλλά το επιχείρημά σου απέναντι στην εκδήλωση ποιο είναι;

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page