• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:41:20 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:41:20 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 62
Guests: 147
Total: 209
Grigorisioan05
thomasdt
odkoutrolikos
Annapar
vaggelisx
PrincessConsuela
chaniotism
varvoutis
Stelios V.
ThanosV
sassi
athena_apo
Aglosdoum
dimopoul
stavr0s16
chrysa.tsilika
natavhoo
gprok
dorapangeiou
soule
tasos potsakis
Cersei Tsoulannister
soph553
Fovidis
DarkMagiK06
Dimos Bachlas
stelinas
MrGreekArrow
andyy
ppoug
sigklitiki
Aris★
kpapama
gpr000
spoun
dimitrisblioumis
dimchin
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
smanio
amprozos
soktas
valentini
nchatzo
tzesi
tzortzis
cheinopor
fkaravi
Kyritsisss
tasos_ntv
palladas
theofr
andrpats
victoria
miltan8
jimalexoud
Born_Confused
Juror8
dr.giorgos
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Κατασκευές και η... Ηλεκτρολογία στην πράξη. > Ηλεκτρολογικές... απορίες (Moderators: hjalmar, chatzikys) > Διακόπτης διαρροής σε 3φασικό
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] Go Down Print
Author Topic: Διακόπτης διαρροής σε 3φασικό  (Read 9890 times)
Lurpak
Θαμώνας

Shocking ...isn't it?

View Profile
Re:Διακόπτης διαρροής σε 3φασικό
« Reply #30 on: June 14, 2004, 16:08:29 pm »

Επειδή η ερώτηση είναι διδακτική και απευθύνεται στον fugitive... δεν θα σχολιάσω. Απλά να παραθέσω ένα απλό ηλεκτρολογικό σχέδιο το οποίο βοηθάει. Αν φανταστούμε που τον έβαλε τον ΔΔΕ ο χριστιανός θα βρούμε και τη λύση του προβλήματος.
« Last Edit: June 14, 2004, 19:57:19 pm by Lurpak » Logged

Έχω ξεφύγει απ τα κλισέ,
πίνω Fanta και γράφω C
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #31 on: June 14, 2004, 20:02:57 pm »

Χε, χε πού το βρήκες αυτό το σχέδιο ρε Lurpak? Τελευταία φορά που το είχα δει ήταν το 1984 σε ένα θέμα που κάναμε εκείνες τις παλιές καλές εποχές.

BTW Το είχα φέρει και εγώ σε μια ωραία έγχρωμη version. Αλλά δεν το μοιράζαμε τότε στους φοιτητές. Τους λέγαμε να πάνε να το ζητήσουν οι ίδιοι από τις εταιρείες. Ετσι για να μαθαίνουν που βρίσκονται τουλάχιστον .. τα γραφεία τους. Roll Eyes Roll Eyes

Γρηγόρης Παπαγιάννης
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #32 on: June 15, 2004, 01:05:32 am »

Quote from: gpap on June 12, 2004, 22:39:47 pm
Φίλος που συνεχίζει να έχει θερμοσυσσωρευτές αποφάσισε να βάλει ένα ΔΔΕ 3φασικό. Αγόρασε τον καλύτερο της αγοράς, φώναξε και έναν ηλεκτρολόγο (αληθινό όχι μηχανικό Roll Eyes) και τον σύνδεσε αμέσως μετά από τον 3φασικό διακόπτη στην είσοδο του πίνακα. Η χαρά του κράτησε μέχρι τις 23.00 το βράδυ, όπου ξαφνικά ...βρέθηκε στο σκοτάδι. Περνώντας μια βραδιά με το κερί την άλλη μέρα φώναξε τον ηλεκτρολόγο. Αυτός με μια σειρά απλές δοκιμές διαπίστωσε ότι ο ΔΔΕ λειτουργεί κανονικά και ότι και αν έκανε δεν κατάφερε να τον ενεργοποιήσει. Το σκηνικό επαναλήφθηκε το ίδιο βράδυ στις 23.00 όπου ο κληθείς νυχτιάτικα ηλεκτρολόγος διαπίστωσε το προφενές ..ότι δηλαδή ο ΔΔΕ ανοίγει μόλις ξεκινούν οι θερμοσυσσωρευτές. Στην προτροπή του στο φίλο να ..πάει να αγοράσει έναν ΔΔΕ ειδικό για ..θερμοσυσσωρευτές (sic), ο φίλος αποφάσισε να συμβουλευτεί έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό αυτή τη φορά και όχι αληθινό. Και έτσι το ερώτημα έφτασε στο forum.

Πέρα από τη διδακτική σκοπιμότητα της παραβολής περί ..επαγγελματικών δικαιωμάτων, επιστημονικής ..αρμοδιότητας και του κοινωνικού ..εν γένει ρόλου του μηχανικού, το ερώτημα μένει ανοιχτό για όποιον φίλο θέλει να ..το ψάξει. Απαραίτητη προυπόθεση (για να μην παιδεύεστε τζάμπα) είναι να γνωρίζετε πως λειτουργούν οι θερμοσυσσωρευτές με το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ. Αν τώρα αναρωτιέστε τι είναι θερμοσυσσωρευτής, τι είναι μειωμένο, τι είναι .. ΔΕΗ έ τότε αφήστε το (στον fugitive, που έχει και hardware εξοπλισμό στο σπίτι Grin).

Γρηγόρης Παπαγιάννης    

Δεν γνωρίζω και πολλά απο Θ/Σ γιατί εμείς τους έχουμε αφαιρέσει μιας και χρησιμοποιούμε καλοριφέρ. Όμως επειδή με είχε προκαλέσει έκπληξη ο πίνακάς μας (θυμίζει πίνακα βιομηχανικ΄ς εγκατάστασης ,18 διακόπτες!, +3 του γενικού) το έψαξα λίγο το θέμα. Λοιπόν οι Θ/Σ δεν είναι τίποτα άλλο από θερμαντικά σώματα που μαζεύουν αποθηκεύουν ενέργεια και μετά την ακτινοβολούν για τη θέρμανση του χώρου. Οι Θ/Σ "φορτίζουν" 23:00 - 7:00 αν θυμάμαι καλά τότε που ισχύει το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ, για τους γνωστούς λόγους που αναφέρει ο κ.Παπαγιάννης στο μάθημα (ΕΕΤΙ)..
Το πρόβλημα λοιπόν που αντιμετώπισε ο κ.Κακομοίρογλου (ΑΜΑΝ βλέπετε;  Grin ) έγκειται στην ενεργοποίηση των Θ/Σ κατά τη διάρκεια του μειωμένου τιμολογίου. (Φοβερό!Πώς το σκέφτηκα ο άτιμος!  Tongue )
Κοιτώντας λίγο... "τα σκονάκια μου" παρατηρώ ότι πέραν του κεντρικού διακόπτη εγκατάστασης (3 θερμικές +3 τήξεως ασφάλειες) υπάρχει και άλλη μια ασφάλεια που ελέγχει την εγκατάσταση Θ/Σ. ʼρα το λάθος ήταν μάλλον ότι τον ΔΔΕ τον σύνδεσε  "μετά από τον 3φασικό διακόπτη στην είσοδο του πίνακα"
Αυτό με βάζει σε μια υποψία που εύχομαι να είναι αβάσιμη.
Ενεργοποίηση του ΔΔΕ σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται διαρροή δηλαδή διαφορά ρεύματος.Θεωρώντας πάντα ότι η εγκατάσταση Θ/Σ λειτουργεί κανονικά τότε δεν μπορούμε να τους θεωρήσουμε υπεύθυνους για τη διαρροή. Η υποψία λοιπόν που  έχω είναι ότι στην έξοδο του πίνακα δεν υπάρχουν τρεις φάσεις αλλά μία! Ο αληθινός ηλεκτρολόγος απλά σύνδεσε με κάποιον μαγικό τρόπο Tongue Tongue Tongue έναν 3Φ ΔΔΕ σε μονοφασική κατανάλωση. Λειτούργησε δε κανονικά γιατί με τις άλλες 2Φ νεκρές το ρεύμα εισόδου ήταν ίσο με το ρεύμα εξόδου. Η ενεργοποίηση όμως των Θ/Σ επέβαλλαν και τις άλλες 2Φ που έφερε σαν αποτέλεσμα να αντιληφθεί ο ΔΔΕ διαρροή με τη γνωστή συνέχεια...
Εάν η απάντηση ήταν εντελώς λάθος θεωρήστε την off the record και δώστε μια μικρή βοήθεια, του κοινού ή έστω το 50-50, και να ξαναπροσπαθήσω.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
gpap

View Profile
« Reply #33 on: June 15, 2004, 10:23:34 am »

Θα σε απογοητεύσω fugitive!! Absolut....error!! 8)

Δεν μελέτησες προσεκτικά το σχέδιο του Lurpak!

Hint: Τύπωσέ το σε μεγένθυση και διάβασε προσεκτικά το υπόμνημα!

Γρηγόρης Παπαγιάνης
Lurpak
Θαμώνας

Shocking ...isn't it?

View Profile
« Reply #34 on: June 15, 2004, 11:08:19 am »

Χε, χε πού το βρήκες αυτό το σχέδιο ρε Lurpak? Τελευταία φορά που το είχα δει ήταν το 1984 σε ένα θέμα που κάναμε εκείνες τις παλιές καλές εποχές.

Ο καλός ο ηλεκτρολόγος έχει τις "πηγές" του.  Smiley
Τελικά δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα με τον καιρό.
Αλήθεια στην "τότε" ΕΕΤ τέτοια τους κάνατε;

Αν θέλει ο fugitive θα δημοσιεύσω και ένα άλλο που ίσως να βοηθάει λιγάκι παραπάνω, με σχεδιάγραμμα ρολογιού και δέκτη ΤΑΣ με έλεγχο σε θερμοσσυσωρευτές. Αν προσέξει λιγάκι όμως η λύση δεν είναι δύσκολο να βρεθεί. Μη σε αγχώνω όμως fugitive.
Hint: Η σωστή σύνδεση του ΔΔΕ είναι στο σημείο 19 (όπως λέει και το υπόμνημα, το "γιατί" το αφήνω πάνω σου Cool. Προφανώς ο φίλος εγκαταστάτης τον έβαλε μετά το 3, ακολουθώντας τον τυφλό κανόνα της πιάτσας: "Το ρελέ μπαίνει μετά τα θερμικά" (Αν έχεις θερμοσυσσωρευτές τότε πρέπει να βάλεις τον "ειδικό" Undecided ΔΔΕ).

BTW... δεν ανοίγετε ένα topic στο μάθημα των ΕΕΤ Ι&ΙΙ κ.Παπαγιάννη που να μας βάζετε τέτοια προβληματάκια; Ισως και μερικά προβλήματα υλοποιήσεων με ρελέ, οικιακούς αυτοματισμούς, κ.τ.λ. Δεν ξέρω αν αφορούν άλλο "ενεργειακό" μάθημα αυτά, αλλά μόνο εσάς ξέρουμε στο φόρουμ. Παρότι είμαι στους ηλεκτρονικούς, τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και πρακτικά, πάνω απ' όλα. Εδώ στη σχολή μας "έχει φάει" η πολλή θεωρία.
« Last Edit: June 15, 2004, 14:40:02 pm by Lurpak » Logged

Έχω ξεφύγει απ τα κλισέ,
πίνω Fanta και γράφω C
gpap

View Profile
« Reply #35 on: June 15, 2004, 15:11:44 pm »

Ο καλός ο ηλεκτρολόγος έχει τις "πηγές" του.  
Τελικά δεν αλλάζουν και πολλά πράγματα με τον καιρό.
Αλήθεια στην "τότε" ΕΕΤ τέτοια τους κάνατε;

Την παλιά καλή εποχή των 75-100 φοιτητών/έτος και όταν το τμήμα ήταν μόνο ηλεκτρολόγων μηχανικών, ίσως γιατί οι υπολογιστές ήταν είδος πολυτελείας και συνεπώς τι να τους κάνεις τους μηχανικούς των, υπήρχαν 2 ετήσια μαθήματα ΣΗΕ Ι και ΣΗΕ ΙΙ (οι πρόγονοι ας πούμε των σημερινών ΣΗΕ Ι έως ΙΙΙ). Στα πλάισια του μαθήματος ΣΗΕ Ι ή ΣΗΕ ΙΙ προβλέπονταν ένα προαιρετικό θέμα, που έδινε μέχρι 2 μονάδες προσθετικές, αν έπαιρνες 5 στις εξετάσεις. Το θέμα αυτό αφορούσε μια ηλεκτρολογική εγκατάσταση κατοικίας.
Δίναμε λοιπόν ένα πάκο αρχιτεκτονικά σχέδια, κατόψεις, τομές από κάτι ωραίες βιλλίτσες στο Πανόραμα, που μας προμήθευε κάποια φίλη Αρχιτεκτόνισσα, και ζητούσαμε τα παρακάτω απλά.

1. Μελέτη θερμομόνωσης,
2. Μελέτη απωλειών θερμότητας
3. Επιλογή θερμοσυσσωρευτών ανά χώρο.
4. Μελέτη ηλεκτρολογικών κυκλωμάτων
5. Πίνακες και υποπίνακες.

Είχε και κάτι καλούδια, όπως πιεστικά, φωτισμό στα παρτέρια, αυτοματισμούς σε γκαραζόπορτες και δε συμμαζεύεται για να κάνουμε τη ζωή των φοιτητών μας (και τη δικιά μας) δύσκολη. Γίνονταν 2-3 ενημερωτικές παρουσιάσεις και η γενική γραμμή ήταν "Πάρτε διευθύνσεις εταιρειών και ψάξτε να βρήτε υλικό. Αν κάποιος για κάποιο λόγο δεν μπορεί να βρει να περάσει να του τα δώσω έτοιμα'. Κανείς βέβαια δεν περνούσε από μένα μιας και για 4-5 χρόνα τουλάχιστον το θέμα είχε γίνει θεσμός στα τεχνομάγαζα της Θεσσαλονίκης και με το καλησπέρα που πήγαιναν (οι οδηγίες ήταν σαφείς, πάμε απόγευμα προς βραδάκι για να είναι πιό άνετοι οι συνάδελφοι από χρόνο) ο φάκελλος ήταν έτοιμος και κερνούσαν και κανένα ποτάκι έτσι για τη γνωριμία. Πολλοί ήταν και οι συνάδελφοι που βρήκαν και δουλειές σε τέτοιες εταιρείες μετά την αποφοίτηση.
Το θέμα έπρεπε να παραδοθεί από ομάδες ή άτομα μεμωνομένα και να εξεταστεί προφορικά (και όλα αυτά για 2 μοναδούλες  άν επιανες πέντε) Το φινάλε και λόγω εξεταστικής ήταν να παραδίνονται καμμιά 6-10 θέματα το πολύ. Όλοι όμως είχαν κάνει τουλάχιστον το 80% της δουλειάς και ακόμη και τώρα συναντώ φίλους που μου λένε ότι σε εκκαθαρίσεις πετάξαν πολύ ..σαβούρα αλλά κράτησαν το θέμα και τους φακέλλους με τα prospectus των εταιρειών για ..συναισθηματικούς λόγους.

Το menu πρόβλεπε και ένα ακόμη θέμα, που συνεχίζει να γίνεται και σήμερα στα ειδικά κεφάλαια ΣΗΕ στο 9ο. Αυτό αφορά σε ηλεκτρική εγκατάσταση βιομηχανίας και γίνεται με το ίδιο περίπου στυλ πλην όμως υποχρεωτικά για τους ..κακόμοιρους τους 40-50 ενεργειακούς.

BTW... δεν ανοίγετε ένα topic στο μάθημα των ΕΕΤ Ι&ΙΙ κ.Παπαγιάννη που να μας βάζετε τέτοια προβληματάκια; Ισως και μερικά προβλήματα υλοποιήσεων με ρελέ, οικιακούς αυτοματισμούς, κ.τ.λ. Δεν ξέρω αν αφορούν άλλο "ενεργειακό" μάθημα αυτά, αλλά μόνο εσάς ξέρουμε στο φόρουμ. Παρότι είμαι στους ηλεκτρονικούς, τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα και πρακτικά, πάνω απ' όλα. Εδώ στη σχολή μας "έχει φάει" η πολλή θεωρία.

Δεν είναι και άσχημη ιδέα και θα μπορούσε να πάει και πιό πέρα από τις εγκαταστάσεις σε ένα σωρό αντικέιμενα. Το βασικό ερώτημα είναι βέβαια ποιόν φοιτητή μας ενδιαφέρουν τα ..πρακτικά προβλήματα? (Αυτός είναι ο σύγχρονος ...τεχνοφοβισμός. Μην σου ζητήσουν να ..δώσεις λύση που να δουλεύει).
Lurpak
Θαμώνας

Shocking ...isn't it?

View Profile
« Reply #36 on: June 16, 2004, 00:25:50 am »

Μέχρι να απαντήσει ο "εξεταζόμενος" fugitive και σχετικά με τη μελέτη που πρέπει να διεκπεραιώσουν οι άτυχοι ενεργειακοί θα ήθελα να ρωτήσω κάτι πάνω στη δουλειά μας τον gpap. Συζητούσα πρόσφατα με κάποιο καθηγητή του τομέα σας και μου είπε οτι ήθελε να κάνει τον ηλεκτρολογικό σχεδιασμό στο σπίτι που έχτιζε. Ο εγκαταστάτης όμως (ΤΕΕτζής/ΤΕΙτζής δεν ξέρω τι ήταν), ανένδοτος να τον αφήσει να την κάνει μόνος του, ως διδάκτορ ηλεκτρολόγος μηχανικός και τελικά την έκανε αυτός με κάποια έτοιμα τυποποιημένα σχέδια και παίρνοντας τα λεφτά για τη μελέτη. Επίσης αυτό το ξέρω και από φίλο που χτίζει τώρα, ο εργολάβος δε δέχεται να κάνει την ηλεκτρολογική μελέτη κάποιος άλλος και να γλυτώσει έτσι ο φίλος μου κάποια λεφτά και να εφαρμόσει και κάποιες δικές του και δικές μου ιδέες.
Τι έγινε βρε παιδιά; Δε μπορούμε να υπογράψουμε οικιακή μελέτη για το ίδιο μας το σπίτι; Περιμένω τη στιγμή που ο αντίστοιχος εγκαταστάτης όταν θα χτίζω το δικό μου σπίτι μου πει: "άσε ...θα στα κάνω όλα εγώ και δε σηκώνω κουβέντα". Με δοκιμαστικό κατσαβίδι θα το κάνω το έγκλημα.

Υ.Γ.: Εγώ πρότεινα πρακτικά προβληματάκια με οικιακούς αυτοματισμούς, ωστε να μπορούμε να τους εφαρμόσουμε σχετικά εύκολα και να δουν και οι έρμοι οι γονείς μας οτι κάτι μαθαίνουμε σε αυτή τη σχολή. Τόσα χρόνια καμαρώνουν στη γειτονιά ..."ο γιός μου σπουδαζει στο Πολυτεχνείο", να πουν και κάτι καινούργιο  Smiley
Υ.Γ. του Υ.Γ.ου: Το ξέρω οτι για οποιαδήποτε αλλαγή στην εγκατάσταση πρέπει να υπάρχει υπογραφή από επαγγελματία ...αλλά και μείς οι έρμοι που θα μάθουμε αν όχι στο σπίτι μας;
Εγώ πάντως αντικατέστησα τον περιστροφικό του θερμοσίφωνα με ένα ρελέ ρεύματος και βρήκαν την υγειά τους οι "επίσημοι χορηγοί μου", τους έτρωγε το άγχος.  Cheesy
Έβαλα και ένα αμπερόμετρο στον πίνακα και σηκώνεται η τρίχα του πατέρα μου όταν η βελόνα περνάει το μέσο της κλίμακας. (2 A/C, θερμοσίφωνας, κουζίνα, ψυγείο, υπολογιστές, τ.v. ...σκέφτεται το λογαριασμό στο τέλος, χε, χε). Πρέπει να δικαιολογήσουμε με απτά πράγματα τη χορηγία, τι να κάνουμε;
« Last Edit: June 16, 2004, 01:05:09 am by Lurpak » Logged

Έχω ξεφύγει απ τα κλισέ,
πίνω Fanta και γράφω C
gpap

View Profile
« Reply #37 on: June 16, 2004, 15:52:37 pm »

Επίσης αυτό το ξέρω και από φίλο που χτίζει τώρα, ο εργολάβος δε δέχεται να κάνει την ηλεκτρολογική μελέτη κάποιος άλλος και να γλυτώσει έτσι ο φίλος μου κάποια λεφτά και να εφαρμόσει και κάποιες δικές του και δικές μου ιδέες.
Τι έγινε βρε παιδιά; Δε μπορούμε να υπογράψουμε οικιακή μελέτη για το ίδιο μας το σπίτι; Περιμένω τη στιγμή που ο αντίστοιχος εγκαταστάτης όταν θα χτίζω το δικό μου σπίτι μου πει: "άσε ...θα στα κάνω όλα εγώ και δε σηκώνω κουβέντα". Με δοκιμαστικό κατσαβίδι θα το κάνω το έγκλημα.

Ηρεμα Lurpak μη μας πάθεις και τίποτε! Προφανώς και μπορείς να κάνεις ότι είδους ΗΜ μελέτη θέλεις απεριόριστης ισχύος για το σπίτι σου, το μαγαζί σου και ότι άλλο θέλεις. Σε περίπτωση που πρέπει η μελέτη να υποβληθεί πχ στην Πολεοδομία ή τα σχέδια στη ΔΕΗ (πχ αλλαγή ονόματος σε εγκατάσταση άνω 20ετίας) αυτή πρέπει να συνοδεύεται από σφραγίδα της οικείας εφορίας του μελετητή για λόγους ...πάταξης της φοροδιαφυγής (έ ρε Ελλάδα αθάνατη!!). Ετσι αν δεν έχεις αποδείξεις παροχής υπηρεσιών (ΑΠΕ - τα και δελτία ονομαζόμενα).. έχασες. Βέβαια ένα πανεπιστημιακός που δεν κάνει ελεύθερο επάγγελμα και δεν διαθέτει ΑΠΕ, προφανώς δεν θα πάει να κάνει έναρξη άσκησης επαγγέλματος (επιτηδεύματος λέγεται..) μόνο και μόνο για μια άδεια της ΔΕΗ.
Αν όμως οι ΑΠΕ υπάρχουν τα πράγματα είναι απλά. Κόβεις μια με αξία 0 και αιτιολογία 'αυτοπαράδοση υπηρεσιών'. Ή για να μη σε ..πρήζει ο έφορος κόβεις μια για 20 Ε (+18% ΦΠΑ) στο όνομά σου (αυτό θεωρείται ..λογικότερο από την εφορία .. είπαμε εκεί που τελειώνει ..η επιστήμη αρχίζει η ..εφορία) και παίρνεις την απαιτούμενη θεώρηση.

Η ανταποδοτική πολιτική προς τους χορηγούς σαφώς δημιουργεί βάσιμες προοπτικές ..συνέχισης της χορηγίας, μιας και ο χορηγός βλέπει ότι τα λεφτά του 'πιάνουν' τόπο!!

Μακρια όμως ..από πρίζες!!

Γρηγόρης Παπαγιάννης

ΥΓ Για το τελευταίο σχόλιο. Κάποτε πριν χρόνια, όταν και οι εξετάσεις στο ΤΕΕ ήταν λίγο πιό σοβαρές, ένας φίλος κόπηκε μια-δυο φορές. Την τρίτη φορά τρέμοντας κυριολεκτικά δεν απαντούσε ούτε σε ερωτήσεις τύπου 'πες μου το νόμο του Ωμ ν ασε περάσω'. Τέλος πάντων πήρε την πολυπόθητη άδεια και έκρινε καλό να κάνει μια μάζωξη φίλων, έτσι για να γιορτάσουν το γεγονός. Εκεί ανάμεσα στα ποτάκια τον πιάνει ένας φίλος και του κάνει τη φοβερή ερώτηση ...' Ρε συ ...... μιας και τώρα έγινες ηλεκτρολόγς μηχανικός και με τη βούλα δε μου λες, γιατί όταν ανάβω το φως στο χωλ, ....... (όπου ....πέφτει η ασφάλεια, ανάβει ο θερμοσίφωνας, τρέχει η βρύση ότι γουστάρετε). Ο φίλος μας ο ηλεκτρολόγος, σκέφτεται τη φοβερή ερώτηση με ...πανικό, ιδρώνει, ανάβει τσιγάρο, κοκινίζει και τραυλίζοντας του απαντά.
Κοίτα κολλητέ σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός, αδειούχος και με τη βούλα, σαν επιστήμονας, σαν φίλος και σαν άνθρωπος ένα έχω να σου πω... μακρυά απ΄το ρεύμα!
(γεγονός έ, όχι πλάκα!)

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #38 on: June 17, 2004, 11:50:03 am »

ΘΑ συμφωνήσω κα ιεγώ με τη δημιουργία του σχετικού topic και γιατί όχι να γίνει και μια τροποποίηση στο site της ΕΕΤ ή έστω στο danae που έχει και φόρουμ (...) ώστε να δέχεται ερωτοαπαντήσεις πάνω σε πρακτικά θέματα. Στην αρχ'η προβλέπω μικρό ενδιαφέρον 5-10 άτομα (όσα και τώρα για τον ΔΔΕ) σιγά σιγά όμως ίσως γίνει και θεσμός όπως το θέμα που έδινε παλιά ο κ.Παπαγιάννης στην ΕΕΤ. Που ξέρετε θαύματα πάντα γίνονται. Εθνική Ελλάδος γειά σου!

TT_PTOLEMAIDA
Guest
Re: Διακόπτης διαρροής σε 3φασικό
« Reply #39 on: February 17, 2006, 17:02:05 pm »

Quote from: Lurpak on June 15, 2004, 11:08:19 am
Quote from: fugitive on June 17, 2004, 11:50:03 am
ΘΑ συμφωνήσω κα ιεγώ με τη δημιουργία του σχετικού topic και γιατί όχι να γίνει και μια τροποποίηση στο site της ΕΕΤ ή έστω στο danae που έχει και φόρουμ (...) ώστε να δέχεται ερωτοαπαντήσεις πάνω σε πρακτικά θέματα. Στην αρχ'η προβλέπω μικρό ενδιαφέρον 5-10 άτομα (όσα και τώρα για τον ΔΔΕ) σιγά σιγά όμως ίσως γίνει και θεσμός όπως το θέμα που έδινε παλιά ο κ.Παπαγιάννης στην ΕΕΤ. Που ξέρετε θαύματα πάντα γίνονται. Εθνική Ελλάδος γειά σου!
Εγώ είμαι μέσα! Όμως δεν πρόσεξα-επειδή είμαι και καινούριος στο forum , τελικά τίτ έγινε-δημιουργήθηκε το σχετικό τοπικ?

(ΥΓ: Το παρών θέμα με τον ΔΔΕ ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον...)
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
Απ: Διακόπτης διαρροής σε 3φασικό
« Reply #40 on: February 17, 2006, 23:57:22 pm »

Quote from: Megawatt on February 17, 2006, 17:02:05 pm

Εγώ είμαι μέσα! Όμως δεν πρόσεξα-επειδή είμαι και καινούριος στο forum , τελικά τίτ έγινε-δημιουργήθηκε το σχετικό τοπικ?

(ΥΓ: Το παρών θέμα με τον ΔΔΕ ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον...)

Όχι ακόμη

gpap

View Profile
Απ: Διακόπτης διαρροής σε 3φασικό
« Reply #41 on: February 18, 2006, 00:07:19 am »

Όμως δεν πρόσεξα-επειδή είμαι και καινούριος στο forum , τελικά τίτ έγινε-δημιουργήθηκε το σχετικό τοπικ?

Αργησες πολύ Megawatt ! Οσο για το topic δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει γιατί ποιός ενδιαφέρεται για αυτά? Εσείς είστε ..Υπολογιστών δεν είπαμε? Wink Wink Wink

(εκτός αν κυκλοφορήσει καμμιά ...φήμη ότι από εκεί βάζει τις ερωτήσεις της Θεωρίας ο Παπαγιάννης στις ΕΕΤ και τότε να δεις τι έχει να γίνει...Γιατί όπως είναι γνωστό εκτός από τους υπολογιστές μόνο τα ..θέματα των εξετάσεων σας ..φτιάχνουν!!  Grin Grin)

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Pages: 1 2 [3] Go Up Print
Jump to: