ΒΑΛΚΑΝΙΑΔΑ Χάλκινο μετάλλιο σε 17χρονο από την Ευαγγελίστρια

(1/1)

gantonio:
Ημερομηνία: 23/08/2012

Χάλκινο μετάλλιο στην 20ή Βαλκανιάδα Πληροφορικής κατέκτησε ο 17χρονος Βαγγέλης Κηπουρίδης από την Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης, συναγωνιζόμενος 40 μαθητές από δέκα χώρες. Η Βαλκανιάδα διεξήχθη στο Βελιγράδι από τις 15 έως τις 19 Αυγούστου.

Του Φώτη Κουτσαμπάρη

Ο 17χρονος Βαγγέλης είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή τουκαθώς κατάφερε να διακριθεί τον Μάιο στον πανελλήνιο διαγωνισμό πληροφορικής, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Στον διαγωνισμό αυτό, που γίνεται σε τρεις φάσεις, αναδεικνύονται οι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους διεθνείς διαγωνισμούς του κλάδου. Στη συνέχεια ακολούθησε προετοιμασία μίας εβδομάδας στην Αθήνα, την οποία ανέλαβαν εθελοντικά δύο καθηγητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι Νίκος Φωτάκης και Δημήτρης Παπασπύρου, καθώς και επιτυχόντες προηγούμενων διοργανώσεων. Με το εισιτήριο του πανελλήνιου διαγωνισμού ο Βαγγέλης Κηπουρίδης βρέθηκε στο Βελιγράδι. Νωρίτερα όμως «έκανα σκληρή προετοιμασία και είχα στόχο να πάρω μια διάκριση. Το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Μου ζητήθηκε να λύσω τρία προβλήματα σε πέντε ώρες και κατάφερα να συγκεντρώσω την τρίτη καλύτερη βαθμολογία», αναφέρει στη «Μ».
Ο 17χρονος έχει πλέον βάλει στόχο να διακριθεί και στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής, που θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία από τις 23 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. «Για την ώρα χαίρομαι την επιτυχία μου και θεωρώ πως είναι νωρίς ακόμη να κάνω σχέδια για το μέλλον», αναφέρει ο Βαγγέλης, ο οποίος είναι άριστος μαθητής, τελείωσε φέτος το λύκειο και στις πανελλήνιες συγκέντρωσε 19.670 μόρια. «Έχω δηλώσει πρώτο το τμήμα Ηλεκτρολόγων - Μηχανικών του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ και με τα μόρια που συγκέντρωσα πιστεύω ότι θα εγγραφώ φοιτητής», λέει στη «Μ». Περήφανος αισθάνεται ο πατέρας του, Γιάννης Κηπουρίδης, ο οποίος περιγράφει τον 17χρονο ως φιλομαθή, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη φυσική, τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία. Όπως λέει, ξεχώριζε από τα τρία παιδιά της οικογένειας με τη μελέτη και τις ικανότητές του.

Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία
http://www.makthes.gr/news/reportage/92466/

http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=149132

Navigation

[0] Message Index