• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:58:18 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:58:18 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 51
Guests: 140
Total: 191
fafafa
st3.kt
Petros Ts
chaniotism
Karkarias
elischat
soktas
stephystam
katranic
mmamougiorgi
acapulco
Gray139
Saint_GR
chriskazakos
Polychronia K
ZontanosThrylos
dimopoul
gcheristanidhs
fopapadopoulos
Mr Watson
Born_Confused
mavropan
alexandros_and
sotos_sta
kostas1507
jimalexoud
Psychoktonos_
mayia psarikoglou
thathas12
odkoutrolikos
fatseas
Cersei Tsoulannister
KZerenidis
Nikos_313
athena_apo
Zaxarenia
ppss
thomasdt
χασλμαλικι
christina02
etsilika
natavhoo
varvoutis
Annapar
Grigorisioan05
vaggelisx
PrincessConsuela
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Νέο Πρόγραμμα Σπουδών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: Νέο Πρόγραμμα Σπουδών  (Read 8161 times)
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
Re: Νέο Πρόγραμμα Σπουδών
« Reply #15 on: May 16, 2012, 17:28:06 pm »

Quote from: HighVoltage on May 16, 2012, 15:25:57 pm
Quote from: Infinite Loop on May 16, 2012, 15:21:24 pm
Τωρα για το 14:00... Νομιζα πως ειχαμε φυγει απο την λογικη του Λυκειου. Πιο πιθανον το βλεπω να οδηγησει στο να μην παταει κανεις, δεδομενου οτι πολλοι (και ο υποφαινομενος) ειναι, εχμ, νυχτερινοι τυποι...

Ενώ τώρα που πολλές φορές έχουμε σπαστά από το πρωί ως το βράδυ περνάμε τέλεια. Με 1ωρα και 2ωρα κενά ενδιάμεσα στα μαθήματα που για τους περισσότερους είναι νεκρός χρόνος. Άντε μετά να γυρίσεις και να διαβάσεις.

Εγω σαν πρωτοετής θα προτιμούσα να υπαρχουν σωστές ώρες διακοπής μαθημάτων το μεσημέρι, για ξεκουραση/φαγητό.
Ακόμα και όλη τη μέρα να έχεις μάθημα με εμφολευμένα 1ωρα - 2ωρα με το καιρό μαθαίνεις να τα αξιοποιείς. Στην αρχή εντάξει κανεις βόλτες και χαζολογάς. Βοηθάει ιδιαίτερα στο να γνωρίσεις τη πόλη, τους συμφοιτητές σου κτλ. Αργότερα αυτός ο χρόνος βοηθάει σε εργασίες κυρίως όπου είναι δύσκολο να μαζέψεις όλη την ομάδα σου. Αν δοκιμάσεις να κάνεις το ίδιο σε σπίτι, το μόνο σίγουρο ειναι ότι δε θα συγκεντρωθείτε ποτε  Tongue
Όσο για το διάβασμα αδυνατώ να πιστέψω ότι το ΤΗΜΜΥ θα γίνει ποτέ ΠΑΜΑΚ ή μαθηματικό που παίρνεις το βιβλίο και διαβάζεις 2 ωρες τη μέρα.
« Last Edit: May 16, 2012, 17:32:34 pm by AgentCain » Logged

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #16 on: May 16, 2012, 17:40:57 pm »

Quote from: il capitano on May 16, 2012, 16:50:37 pm
Καλά σε μια δεύτερη ανάλυση όντως μπορείς να θεωρήσεις ότι γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά απ' την άλλη δεν φαίνεται οι καθηγητές που απαρτίζουν την επιτροπή να θέλουν κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον απ' αυτά που έχω καταλάβει εγώ απ' αυτούς. Μπορεί βέβαια να είμαι και λάθος.

Αυτό ο χρόνος θα το δείξει.

Απ' την άλλη μεριά όμως δεν κρίνεται απαραίτητη η μείωση την διδασκόμενη ύλης και η αναδιάρθρωση των επικαλύψεων; Νομίζω ήταν πάγιο αίτημα από πλευράς φοιτητών αυτό. Σε ένα μεγάλο βαθμό το κάνει αυτό το νέο ΠΣ. Τώρα αν το θες σε απόλυτο αριθμό μαθημάτων θα μπορούσαν να γίνουν (ή καλύτερα να μη γίνουν) κάποιες αλλαγές. Ας πούμε αφού θέλουν τα πεδία να έχουν την ίδια ύλη με τώρα θα μπορούσαν να μείνουν τρία. Αντίστοιχα και 2-3 άλλα παραδείγματα.

Από άποψη περιεχομένου η συνολική διδασκόμενη ύλη πριν τον τομέα(ακόμα και χωρίς επικαλύψεις) είναι στην καλύτερη περίπτωση ίδια(αν πεις οτι όσα προστέθηκαν, αφαιρέθηκαν από τα μαθήματα που κόπηκαν- αν και αμφιβάλλω ιδιαίτερα...).

Τα πεδία είναι ένα παράδειγμα, που αν η διδασκαλια μεινει ως έχει θα προκαλέσουν χειρότερη σφαγή από το λογισμο ΙΙ.

Γενικά είμαι κατά των επικαλύψεων, όμως κάποιες μου χουν φανεί αρκετές φορές χρήσιμες. Και στους περισσότερους φαντάζομαι.
Τραγικό παράδειγμα επικάλυψης είναι να κάνεις τα ίδια ακριβώς πράγματα για τους μετασχηματιστές σε 5 μαθήματα. Cheesy Το να ξαναδεις κάπου την έννοια της μέσης τιμής ή το λαπλάς δεν είναι μεμπτό κατά τη γνώμη μου.

Πάντως ανεξάρτητα από την ύλη, μετράει περισσότερο ο τρόπος που συνδέονται τα επιμέρους και κυρίως ο τρόπος που διδάσκονται/εξετάζονται. Γιατί συνολικά δεν έχω την καλύτερη άποψη για τα περισσότερα μαθήματα.

Αλλά η κίνηση του κατεβάσματος του 6ου εξαμήνου πριν τον τομέα εγώ την βλέπω θετική, μιας και ουσιαστικά κάνεις εισαγωγικά μαθήματα όλων των τομέων στην λογική του να δεις αρκετά πράγματα πριν αποφασίσεις τι τελικά σ' ενδιαφέρει και με τι θες ν' ασχοληθείς.

Αν θες τη γνώμη μου, τουλάχιστον ο τομέας ενέργειας δεν εκπροσωπείται επαρκώς στο προπτυχιακό. Βλέπω ένα προβάδισμα των μαθημάτων  από τον τηλεπ(ακόμα και στο νέο πεδίο ΙΙ).
Για να το πούμε αυτό όμως με σιγουρια, πρέπει να δούμε το σχεδιασμό για τους τομείς. Γιατί έχω στο μυαλό μου αρκετούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αρνητικό το κατέβασμα του 6ου εξαμήνου...

bay bay timy.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #17 on: May 16, 2012, 18:07:31 pm »

Quote from: provataki on May 16, 2012, 17:40:57 pm
Αν θες τη γνώμη μου, τουλάχιστον ο τομέας ενέργειας δεν εκπροσωπείται επαρκώς στο προπτυχιακό. Βλέπω ένα προβάδισμα των μαθημάτων  από τον τηλεπ(ακόμα και στο νέο πεδίο ΙΙ).
Για να το πούμε αυτό όμως με σιγουρια, πρέπει να δούμε το σχεδιασμό για τους τομείς. Γιατί έχω στο μυαλό μου αρκετούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να γίνει αρνητικό το κατέβασμα του 6ου εξαμήνου...

Σε χαλασε που δεν κατέβηκαν και Υψηλές Τασεις απο τον ενεργειακο?

Υποψιαζομαι πως στους Τομεις αναμένονται πραματα και θαματα και εκει θα φανει ο τελικος χαρακτήρας του ΝΠΣ.

Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #18 on: May 17, 2012, 14:38:37 pm »

επισυναπτω

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
stefdth
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #19 on: May 17, 2012, 15:02:10 pm »

Δεν είμαι ενεργειακός και μπορεί να κάνω λάθος. Αλλά γιατί το λες αυτό; Με 2 μαθήματα Ενεργειακής Τεχνολογίας, 2 μαθήματα πεδίου (πεδίο 1 και 2), Κυκλώματα που περιλαμβάνουν κεφάλαια όπως τριφασικά κυκλώματα και υλικά, τι άλλο μπορεί χρειάζεσαι για να πάρεις μια καλή (πολύ καλή για μένα) ιδέα τι είναι ενεργειακός τομέας;
Anyparktos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

View Profile
« Reply #20 on: May 17, 2012, 15:05:47 pm »

Μηχανές γιατί στο μυαλό όσων δεν έχουν κάνει, οι κινητήρες είναι κάτι μαγικά αντικείμενα που:
1)Current goes in
2)?????
3)Torque goes out
4)PROFIT!

Βασικά όμως κακά τα ψέματα,δεν είναι το πρόβλημα η προτομεακή αντιπροσώπευση κάποιου συγκεκριμένου τομέα αλλά το ότι όλο το προτομεακό τμήμα είναι ένας αχταρμάς.Με θυμάμαι στο 5ο εξάμηνο να μη θέλω κανένα τομέα και να μου'ρχεται να τα παρατησω.

With great power come great circuit breakers.And great cross sections.And great relays.
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #21 on: May 17, 2012, 15:11:00 pm »

Quote from: Anyparktos on May 17, 2012, 15:05:47 pm
Μηχανές γιατί στο μυαλό όσων δεν έχουν κάνει, οι κινητήρες είναι κάτι μαγικά αντικείμενα που:
1)Current goes in
2)?????
3)Torque goes out
4)PROFIT!
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=gPyiMO0eOBw" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=gPyiMO0eOBw</a>

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Απ: Νέο Πρόγραμμα Σπουδών
« Reply #22 on: May 17, 2012, 15:12:54 pm »

Quote from: Anyparktos on May 17, 2012, 15:05:47 pm
1)Current goes in
2)?????
3)Torque goes out
4)PROFIT!

Βασικά όμως κακά τα ψέματα,δεν είναι το πρόβλημα η προτομεακή αντιπροσώπευση κάποιου συγκεκριμένου τομέα αλλά το ότι όλο το προτομεακό τμήμα είναι ένας αχταρμάς.Με θυμάμαι στο 5ο εξάμηνο να μη θέλω κανένα τομέα και να μου'ρχεται να τα παρατησω.

προβλεπεται να κατέβει ενα μαθημα Μηχανων προτομεακά, αλλα η υλη του ειναι απροσδιόριστη ακομα για κάποιο λόγο

Anyparktos

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

View Profile
« Reply #23 on: May 17, 2012, 15:20:27 pm »

Επειδη ειναι ασυνηθιστη.Θα εχει να κανει με συνενεργεια και τις αρχές λειτουργίας των μηχανών αντί να έχει όλων των ειδών τα σχεδιαστικά κτλ κτλ.Πιστεύω καλό θα είναι,σίγουρα ο κόσμος θα καταλαβαίνει περισσότερα ανεξαρτήτως τομέα.

Inside info ftw.

@Grecs
???

With great power come great circuit breakers.And great cross sections.And great relays.
Eru lluvatar

Kι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

View Profile
« Reply #24 on: May 17, 2012, 15:21:24 pm »

Συντελεστές πεδίου, άμα προλάβετε να κάνετε τις ύλες νέου πεδίου Ι νέου πεδίου ΙΙ σε ένα εξάμηνο έκαστως τηλεφωνήστε με.
To ίδιο ισχύει για ένωμα ΨΕΣ αναλογικών και φίλτρων.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛ!
Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!
Κατάρα στο λαδέμπορα
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #25 on: May 17, 2012, 15:25:29 pm »

Quote from: Eru lluvatar on May 17, 2012, 15:21:24 pm
Συντελεστές πεδίου, άμα προλάβετε να κάνετε τις ύλες νέου πεδίου Ι νέου πεδίου ΙΙ σε ένα εξάμηνο έκαστως τηλεφωνήστε με.
και λαπλας και φουριε στα σηματα και συστηματα, γιατι φυγαν απο τις διαφορικες και οτι αλλο εμεινε απο υλη διαφορικων πηγε στα "εφαρμοσμενα", που αφαιρεθηκε κι απο αυτα υλη [ καπως αλλιως θα λεγεται τεσπα ]
« Last Edit: May 17, 2012, 15:31:32 pm by Αιμιλία η χνουδωτή χελώνα » Logged

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

Eru lluvatar

Kι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες

View Profile
« Reply #26 on: May 17, 2012, 15:28:18 pm »

@χελωνίτσα
κι ότι θα κανα edit

αυτά που ανέβασες στο imageshack εγώ τα βλέπω και στο doc σου Tongue

ΜΕΙΝΕΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΛ!
Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!
Κατάρα στο λαδέμπορα
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #27 on: May 17, 2012, 15:30:23 pm »

Quote from: Eru lluvatar on May 17, 2012, 15:28:18 pm
@χελωνίτσα
κι ότι θα κανα edit

αυτά που ανέβασες στο imageshack εγώ τα βλέπω και στο doc σου Tongue
ωχ νομιζα οτι ειχε μονο μια σελιδα με σκετο το προγραμμα κορμου Cheesy
τεσπα το σβησα το ποστ για να μη χαωθουμε

provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #28 on: May 18, 2012, 13:47:23 pm »

Quote from: Eru lluvatar on May 17, 2012, 15:21:24 pm

το καλύτερο post του Eru. Cheesy

+15

bay bay timy.
sv93
Guest
« Reply #29 on: June 10, 2012, 18:14:58 pm »

Παιδιά, υπάρχουν νεότερα όσο αφορά το ΝΠΣ; Είναι σίγουρο πλέον ότι θα εφαρμοστεί το 2013-2014 όπως και αν διαμορφωθεί τελικά η δομή και τα μαθήματα του;
Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: