• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:40:02 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:40:02 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 58
Guests: 113
Total: 171
skoloni
mitsos753905
Billyskotsikas
giatieimaiedw
DLHERRO
Theoxarhs Bladimiros
chriskazakos
thomasdt
kkotsopo
Billy K
tsintsi
slivarda
superkolios
Mikekmp
harischris
karadimitras
Solon
Gianbou
Marihouan820
Don Corleone
konssidiro
pdiamantis
Ntinomanolo123
ThanosKoutsoump
agkentzi
Papadopoulosthanos
dimant
george14
annaparask
URI
Nicotre
sigklitiki
johnk
thomassamaras
unreasonable
Cloud Strife
akontel
aachmet
stefpapa21
George_RT
A-TheITGuy
aggelina
Antreas17
IBOURAS
Pepe The Frog
nikpamp
Louisa
Nekt
Nikos_313
mikrosdia
dirac1
Potest
evax
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Ενεργειακού Κύκλου > 9ο Εξάμηνο > Ειδικά Κεφάλαια Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (Moderators: Chr1sgr, ThanosTheTT) > [ΕΚΣΗΕ] Εργασία 2012
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: [ΕΚΣΗΕ] Εργασία 2012  (Read 12552 times)
FireStarter
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Φάτε μάγκο

View Profile
Re: [ΕΚΣΗΕ] Εργασία 2012
« Reply #15 on: April 09, 2012, 02:57:10 am »

Οταν ρωτησα πως θα επιλεξουμε κινητηρα μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα. Εννοω πως θα χρειαστουμε καποια στοιχεια για τυπικους τερταπολικους κινητηρες. Τα οποια υπαρχουν σε πινακες στον ντοκοπουλο. Οπως πχ ονομαστικο ρευμα η cosφ. αλλα οι κινητηρες εκει αναφερονται βασει της μηχανικης τους ισχυος. Οποτε, πως θα βρω εναν αντιστοιχο κινητηρα να επιλεξω στοιχεια. Εχω 2 ιδεες.

Επειδη η μηχανικη ισχυς ειναι μικροτερη απο τη ηλεκτρικη θα δω εναν κινητηρα με ισχυ κοντα σε αυτη που εχω δεδομενη, και χρησιμοποιωντας τον  ωαθμο αποδοσης του θα δω αν η ηλεκτρικη του ισχυς ειναι μεγαλυτερη η ιση με αυτη που δινεται. Αν ναι ειμαι στην ασφαλη πλευρα κ βασει των στοιχειων του διαστασιολογω τα καλωδια κλπ.

Η αλλη ιδεα ειναι με δεδομενη την ηλεκτρικη ισχυ, μεσο cosφ και ταση, να βρω S και I. Εχει νοημα αυτο; μπορω να παρω μεσο cosφ;

Τι, που δεν πα-δεν πάω εγώ σχολή; Πως δεν πάω, πάω κι εγώ σχολή...σχολή...πάω...
kakarot89
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

-.-

View Profile
« Reply #16 on: April 09, 2012, 12:08:30 pm »

Quote from: FireStarter on April 09, 2012, 02:57:10 am
Οταν ρωτησα πως θα επιλεξουμε κινητηρα μαλλον δεν το διατυπωσα σωστα. Εννοω πως θα χρειαστουμε καποια στοιχεια για τυπικους τερταπολικους κινητηρες. Τα οποια υπαρχουν σε πινακες στον ντοκοπουλο. Οπως πχ ονομαστικο ρευμα η cosφ. αλλα οι κινητηρες εκει αναφερονται βασει της μηχανικης τους ισχυος. Οποτε, πως θα βρω εναν αντιστοιχο κινητηρα να επιλεξω στοιχεια. Εχω 2 ιδεες.

Επειδη η μηχανικη ισχυς ειναι μικροτερη απο τη ηλεκτρικη θα δω εναν κινητηρα με ισχυ κοντα σε αυτη που εχω δεδομενη, και χρησιμοποιωντας τον  ωαθμο αποδοσης του θα δω αν η ηλεκτρικη του ισχυς ειναι μεγαλυτερη η ιση με αυτη που δινεται. Αν ναι ειμαι στην ασφαλη πλευρα κ βασει των στοιχειων του διαστασιολογω τα καλωδια κλπ.

Η αλλη ιδεα ειναι με δεδομενη την ηλεκτρικη ισχυ, μεσο cosφ και ταση, να βρω S και I. Εχει νοημα αυτο; μπορω να παρω μεσο cosφ;
Η πρώτη ιδέα μου φαίνεται πιο σωστή, δεν νομιζω να μπορείς να πάρεις μέσο cosφ, το οποίο από ότι κατάλαβα χρησιμοποιείται μόνο για την εύρεση της συμφωνημένης με τη ΔΕΗ ισχύος(αν και δεν είμαι σίγουρος).Πέρα όμως από αυτό μου φαίνεται λάθος να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον συντελεστή ισχύος που αφορά συνολικά την εγκατάσταση, μαζί με την όποια αντιστάθμιση για να βρεις το ρεύμα που θα σου ζητάει η κάθε μηχανή ξεχωριστά.
Δεν έχω μπει ακόμα στη μελέτη κίνησης και δεν το έχω ψάξει καλά, όπότε μόνο εικασίες κάνω αυτή τη στιγμή.Αν έχει κάποιος πιο ολοκληρωμένη απάντηση ας βοηθήσει.

Extraordinary claims require extraordinary evidence
kakarot89
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

-.-

View Profile
« Reply #17 on: April 09, 2012, 20:53:11 pm »

Ξέρει κανείς τι αποστάσεις θα πάρουμε μεταξύ των ζυγών ΜΤ και ΧΤ?

T--hmmy
Θαμώνας

View Profile
« Reply #18 on: April 10, 2012, 01:25:23 am »

Εφόσον δίνει την ηλεκτρικές ισχείς δεν ξέρουμε τι φορτία έχουμε σαν δεδομένο πχ στους κινητήρες.Άρα ποια θα είναι η μελλοντική αύξηση του φορτίου 20%?
Αν επιλέξουμε πχ 1 κινητηρα 7,5 KW για ίδια ηλεκτρικη η μηχανική θα ναι μικρότερη.Eπειδή είναι ηλεκτρική-μηχανική είναι ανάλογα 20% αύξηση μηχανική θα είναι 20% αύξηση ηλεκτρικής.
Αν γίνει έτσι η επιλογή απαντάει στη πρώτη ερώτηση? επίσης αν γίνει έτσι η επιλογή των κινητήρων προφανώς δεν θα λειτουργούν στα ονομαστικά στοιχεία.Για τις διατομές των καλωδίων θα είναι σωστό να τις υπολογισουμε με βάση τα ονομαστικά στοιχεία?

T--hmmy
Θαμώνας

View Profile
« Reply #19 on: April 10, 2012, 01:49:17 am »

Όταν θα λειτουργεί ο κινητήρας σε χαμηλότερη από την ονομαστική ισχύ θα αλλάξει και ο βαθμός απόδοσης. Είναι και θέμα ποιον βαθμό θα επιλέξουμε.Πλήρες φορτίο είναι μεγαλύτερος όταν ο βαθμός απόδοσης είναι γύρω σοτ 0.9. 3/4 φορτίο είναι πολύ μικρότερος..
FireStarter
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Φάτε μάγκο

View Profile
« Reply #20 on: April 10, 2012, 17:40:59 pm »

Οταν λεει μελλοντικη αυξηση φορτιου υποθετω εννοει προσθηκη νεων συσκευων. Η μελετη των κινητηρων και των φορτιω γινεται για τος ονομαστικες δηλαδη μεγιστες ισχεις.
Κατα τη γνωμη μου ο συντελεστης για τη μελλοντικη αυξηση φορτιου αφορα τον υποσταθμο και οχι μεμονωμενα τα φορτια.
Σκεψου το σαν μια πηγη και πολλους παραλληλους κλαδους, ο καθενας κ ενα φορτιο. Αν προσθεσεις παραπανω κλαδους δεν αλλαξει το ρευμα των υπαρχοντων κλαδων αλλα αυξανει το ρευμα της πηγης.
Εν τελει, η λογικη μου αφορα ενα απλο κυκλωμα αλλα δεν ξερω αν πρεπει να προσεξουμε κατι παραπανω σε μια ολοκληρη ηλεκτρολογικη μελετη

Τι, που δεν πα-δεν πάω εγώ σχολή; Πως δεν πάω, πάω κι εγώ σχολή...σχολή...πάω...
theofilos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #21 on: April 10, 2012, 20:00:31 pm »

παιδια σχετικα με τους κινητηρες αυτο που δινεται ειναι η ηλεκτρικη ισχυς προφανως αφου
(KW) διαφορετικα θα ελεγε (PS η HP).Επισης ενας κινητηρας προδιαγραφεται με τη μηχανικη ισχυ που δινει στον αξονα του αρα λογικα η ισχυς που μας δινεται για καθε κινητηρα στους πινακες ειναι η ηλεκτρικη ισχυς εξοδου του,οπου αντι να μας την εδινε ως μηχανικη σε PS μας την δινει απευθειας σε KW.Για να βρουμε την συμφωνημενη ισχυ που θα μας παρεχει η ΔΕΗ θα πρεπει να βρουμε για καθε κινητηρα την ηλεκτρικη ισχυ εισοδου του,μεσω της ισχυς εξοδου που μας δινεται και της αποδοσης καθε κινητηρα απο τους πινακες του ντοκοπουλου.Ας επιβεβαιωση καποιος?
« Last Edit: April 12, 2012, 22:25:25 pm by theofilos » Logged
spartacos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #22 on: April 10, 2012, 21:03:50 pm »

Καθε ισχυς που δινεται στους πινακες της εκφωνησης ειναι ηλεκτρικη.
kakarot89
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

-.-

View Profile
« Reply #23 on: April 10, 2012, 22:57:34 pm »

Quote from: theofilos on April 10, 2012, 20:00:31 pm
Για να βρουμε την συμφωνημενη ισχυ που θα μας παρεχει η ΔΕΗ θα πρεπει να βρουμε για καθε κινητηρα την ηλεκτρικη ισχυ εισοδου του,μεσω της ισχυς εξοδου που μας δινεται και της αποδοσης καθε κινητηρα απο τους πινακες του ντοκοπουλου.Ας επιβεβαιωση καποιος?
Τι πάει να πει ηλεκτρική ισχύς εξόδου σε κινητήρα?Εγώ καταλαβαίνω ότι για να βρούμε τη συμφωνημένη, θα προσθέσουμε όλες τις ισχείς για να βρούμε τη συνολική, μετά θα πολλαπλασιάσουμε με το συντελεστή φορτίου και το συντελεστή ταυτοχρονισμού και με το μέσο cosφ θα βρούμε τη συμφωνημένη....σωστά?

Left_Behind
Θαμώνας

View Profile
« Reply #24 on: April 10, 2012, 23:59:06 pm »

Quote from: kakarot89 on April 10, 2012, 22:57:34 pm
Για να βρουμε την συμφωνημενη ισχυ που θα μας παρεχει η ΔΕΗ θα πρεπει να βρουμε για καθε κινητηρα την ηλεκτρικη ισχυ εισοδου του,μεσω της ισχυς εξοδου που μας δινεται και της αποδοσης καθε κινητηρα απο τους πινακες του ντοκοπουλου.Ας επιβεβαιωση καποιος?
Τι πάει να πει ηλεκτρική ισχύς εξόδου σε κινητήρα?Εγώ καταλαβαίνω ότι για να βρούμε τη συμφωνημένη, θα προσθέσουμε όλες τις ισχείς για να βρούμε τη συνολική, μετά θα πολλαπλασιάσουμε με το συντελεστή φορτίου και το συντελεστή ταυτοχρονισμού και με το μέσο cosφ θα βρούμε τη συμφωνημένη....σωστά?

Σωστός! Η απόδοση ενός κινητήρα αναφέρεται στο ποσοστό της ηλεκτρικής ισχύς εισόδου που μετατρέπεται σε μηχανική ισχύ από τον κινητήρα (στην έξοδο του προφανώς).
n=Pμηχ/Pηλεκ
nikos6
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #25 on: April 11, 2012, 12:59:09 pm »

Η ισχύς στην εκφώνηση είναι μεν ηλεκτρική (αφού ο kakarot89 είπε ότι το είπε ο Ανδρέου) όμως,
για να βρείς τα cosφ κάθε κινητήρα, πρέπει να χρησιμοποιήσεις τον πίνακα 14.12 σελ.615 (4-πολική ασύγχρονη).
Εκεί  επειδή μπαίνεις με μηχανική ισχύ, ενώ εσύ έχεις από την εκφώνηση ηλεκτρική, θα πρέπει να φτιάξεις μια νέα στήλη
(π.χ. βάλτη πρώτη) που θα έχει ηλεκτρική ισχύ για κάθε κινητήρα (από στήλες [ονομαστική ισχύς]/[απόδοση n]).Μετά
μπορείς με τη νέα στήλη που έφτιαξες να βρείς τα cosφ με γραμμική παρεμβολή.

[b]Μήπως έχει πάρει κανείς τα σχέδια σε autocad?[/b] Αν ναι ας τα βάλει στα downloads για να τα πάρουν και οι υπόλοιποι.

Ντάξει το βρήκα και το ανέβασα στο downloads.
« Last Edit: April 11, 2012, 14:33:00 pm by nikos6 » Logged
T--hmmy
Θαμώνας

View Profile
« Reply #26 on: April 12, 2012, 12:51:55 pm »

σε κινητήρα που βάζουμε ρελαι ΥΔ θα υπολογίσουμε τα καλώδια για το μειωμένο ρεύμα μονο?
το τμήμα των καλωδίων που διαρρέται από το μεγάλο ρεύμα σε αστέρα το λίγο χρόνο που διαρρέεται τέλος πάντων είναι αδιάφορο?
oMpixlas
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #27 on: April 12, 2012, 13:02:17 pm »

Guys, να ρωτήσω... είναι τελείως ηλίθια ερώτηση αλλά για κάποιο λόγο έφαγα κόλλημα... Γιατί χρησιμοποιούσε τον Μέσο συντελεστή cosφ? Εφόσον μετά την αντιστάθμιση έχουμε συντελεστή cosφ-0.9 γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε αυτό???
oMpixlas
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #28 on: April 12, 2012, 13:23:18 pm »

Κι ακόμα μια ερώτηση! Ισχύς βραχύκυκλωσης, ποια είναι? Που μας τη δίνει?
theofilos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #29 on: April 12, 2012, 22:40:35 pm »

παιδια σχετικα με τους κινητηρες αυτο που δινεται ειναι η ηλεκτρικη ισχυς προφανως αφου
(KW) διαφορετικα θα ελεγε (PS η HP).Επισης ενας κινητηρας προδιαγραφεται με τη μηχανικη ισχυ που δινει στον αξονα του αρα λογικα η ισχυς που μας δινεται για καθε κινητηρα στους πινακες ειναι η ηλεκτρικη ισχυς εξοδου του,οπου αντι να μας την εδινε ως μηχανικη σε PS μας την δινει απευθειας σε KW.Για να βρουμε την συμφωνημενη ισχυ που θα μας παρεχει η ΔΕΗ θα πρεπει να βρουμε για καθε κινητηρα την ηλεκτρικη ισχυ εισοδου του,μεσω της ισχυς εξοδου που μας δινεται και της αποδοσης καθε κινητηρα απο τους πινακες του ντοκοπουλου.Ας επιβεβαιωση καποιος?

Παιδια γραψτε λαθος (ζητησα διευκρινηση απο τον Ανδρεου) σχετικα με τον υπολογισμο της συμφωνημενης ισχυος ολα τα δεδομενα μας δινονται στην εκφωνηση λαμβανουμε υποψη και τον μεσο συντελεστη ισχυος και υπολογιζεται χωρις να χρειαζεται να περιπλεκουμε αποδοσεις κινητηρων κτλ.Επισης μου ειπε οπως ανεφερε και καποιος συναδελφος σε καποιο topic οτι δεν υφισταται η εννοια της ηλεκτρικής ισχυς εξόδου κινητηρα παρα μονο  η ισχύς εξόδου (μηχανική) και ισχύς εισόδου (ηλεκτρική).Αρα προφανως αυτο που δινει στους πινακες της εκφωνησης ειναι η ηλεκτρικη ισχυς εισοδου των κινητηρων αρα δεν χρειαζεται να μπλεκουμε με βαθμο αποδοσης οπως αρχικα τουλαχιστον το σκεφτηκα και ανeφερα (για να μην μπερδευομαστε)
« Last Edit: April 13, 2012, 14:32:15 pm by theofilos » Logged
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: