• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:43:41 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:43:41 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 56
Guests: 98
Total: 154
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
el mariachi
freskoulhs
Chr1sgr
george polymeros
Deviate
Elenit
aalmpanb
Northern Eagle
andyy
miltan8
acolak
Mikekmp
Giorgos2222
DemetriosL
Giannis Masterio
Saint_GR
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
babis.o.sougias
Maximos7
sigklitiki
arisap
Spyridon01101
mpizos
antontsiorvas
Ulmo
Βασιλης
Yamal
Christina_R
Zaxarenia
maria.r
apol
anon
akoil
satsok
VaiosG
vastridam
leolam
Carot1456
soph553
kouf
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Μαθήματα-εξεταστικές
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Μαθήματα-εξεταστικές  (Read 7799 times)
pentium4
Veteran
Καταστραμμένος

εφακ

View Profile
Μαθήματα-εξεταστικές
« on: December 11, 2011, 23:01:59 pm »

Επειδή συνήθως δεν πολυδιαβάζουμε τα σχετικά στο www.ee.auth.gr έκανα αυτό το τόπικ (αν θεωρηθεί μη απαραίτητο ας διαγραφεί)

Δήλωση Μαθημάτων :

Στην αρχή κάθε εξαμήνου, ο φοιτητής οφείλει να υποβάλει δήλωση με τα μαθήματα που επιθυμεί να παρακολουθήσει και να εξεταστεί για το τρέχον εξάμηνο. Οι δηλώσεις γίνονται ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση sis.auth.gr. Ο λογαριασμός πρόσβασης του κάθε φοιτητή εκδίδεται από Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ.

Κατ' εξαίρεση, η δήλωση των πρωτοετών φοιτητών για το Α' εξάμηνο κατατίθεται έγγραφα στη Γραμματεία του Τμήματος.

Η δήλωση του φοιτητή μπορεί να περιλαμβάνει μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου ή προηγουμένων ετών, ανάλογα με το είδος του εξαμήνου: Π.χ. στη δήλωση μαθημάτων ενός χειμερινού εξαμήνου μπορούν να περιλαμβάνονται μαθήματα μόνο χειμερινών εξαμήνων προηγούμενων ετών.

Ο αριθμός των μαθημάτων που έχει δικαίωμα να δηλώσει ο φοιτητής είναι τέτοιος, ώστε  να μην ξεπερνά τα 50 ECTS. Είναι δυνατή η παράληψη μαθήματος του τρέχοντος εξαμήνου και η δήλωση μαθήματος προηγούμενου έτους αντ' αυτού, δεν επιτρέπεται όμως η δήλωση μαθήματος μεγαλύτερου έτους.

Συγγράμματα :

Στη δήλωση μαθημάτων υπάρχει και η λίστα με τα παρεχόμενα συγγράμματα για κάθε μάθημα που δηλώνεται. Ο φοιτητής επιλέγει ένα (1) από τα διαθέσιμα συγγράμματα για κάθε μάθημα.

Οι φοιτητές δικαιούνται να πάρουν σύγγραμμα MONON την πρώτη φορά που δηλώνουν κάποιο μάθημα, διαφορετικά χάνουν το δικαίωμα αυτό, όσες φορές και αν ξαναδηλώσουν το μάθημα. Δεν γίνεται δεκτή επιστροφή συγγράμματος προκειμένου να αντικατασταθεί με άλλο της λίστας.

Ο συνολικός αριθμός των συγγραμμάτων που δικαιούται κάθε φοιτητής ισούται με τον ελάχιστο αριθμό υποχρεωτικών και επιλεγόμενων μαθημάτων που απαιτούνται για τη λήψη του Διπλώματος. Εάν ο φοιτητής δηλώσει περισσότερα επιλεγόμενα μαθήματα, ή αντικαταστήσει κάποιο επιλεγόμενο με κάποιο άλλο μετά από ανεπιτυχή εξέταση, δεν δικαιούται σύγγραμμα για τα επιπλέον μαθήματα που δηλώνει.

Εξεταστικές :

Φοιτητής που δεν υποβάλλει δήλωση για κάποιο εξάμηνο δεν μπορεί να παρακολουθήσει ούτε να εξεταστεί σε κανένα μάθημα για το εξάμηνο αυτό. Επίσης, δεν μπορεί να παρακολουθήσει και να εξεταστεί σε μάθημα που δεν συμπεριέλαβε στη δήλωσή του.

Το Σεπτέμβριο διεξάγεται η επαναληπτική εξέταση όλων των μαθημάτων, εαρινών και χειμερινών. Το αναλυτικό της πρόγραμμα ανακοινώνεται συνήθως στα μέσα του εαρινού εξαμήνου. Ο φοιτητής έχει το δικαίωμα να εξεταστεί επαναληπτικά μόνο για τα μαθήματα που περιελάμβαναν οι δηλώσεις του τελευταίου χρόνο και τα οποία δεν πέρασε κατά την εξεταστική του εξαμήνου. Για τη συμμετοχή στην επαναληπτική εξεταστική δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον δήλωση από την πλευρά του φοιτητή, αρκούν οι δηλώσεις που κατέθεσε στην αρχή των εξαμήνων.

Κύκλοι σπουδών :

Οι προπτυχιακές σπουδές χωρίζονται σε δύο κύκλους: Το Βασικό Κύκλο και τον Κύκλο Ειδίκευσης. Οι Κύκλοι Ειδίκευσης είναι τρεις: Κύκλος Ηλεκτρικής Ενέργειας, Κύκλος Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιακός Κύκλος. Το σύνολο των μαθημάτων που πρέπει να περάσει ο φοιτητής για την απόκτηση του Διπλώματος είναι 61.

Ο Βασικός Κύκλος διαρκεί τα πρώτα έξι (6) εξάμηνα των σπουδών.

Η επιλογή του Κύκλου Ειδίκευσης γίνεται ταυτόχρονα με την κατάθεση της δήλωσης μαθημάτων κατά την έναρξη του έβδομου (7ου) εξαμήνου. Για να προχωρήσει ο φοιτητής σε Κύκλο Ειδίκευσης θα πρέπει να έχει περάσει δεκαεφτά (17) υποχρεωτικά μαθήματα του Βασικού Κύκλου. Σε αντίθετη περίπτωση το δικαίωμα επιλογής Κύκλου Ειδίκευσης αναβάλλεται για ένα χρόνο, όπου και πάλι ισχύει η προαπαίτηση των 17 μαθημάτων.

Ο μόνος κύκλος ειδίκευσης που περιέχει υποχρεωτικά μαθήματα είναι αυτός των Τηλεπικοινωνιών. Στους άλλους δύο όλα τα μαθήματα είναι επιλογής.

edit: Ανανέωση του post, για να ισχύει για το ΝΠΣ.
« Last Edit: September 18, 2019, 22:56:51 pm by The Audacious AI » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

Lincoln
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: Οδηγός σπουδών
« Reply #1 on: January 29, 2020, 02:00:05 am »

Μιας και έρχεται το τέλος της εξεταστικής του 1ου εξαμήνου και ήδη φαίνεται ότι δεν περνάω όλα τα μαθήματα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως δουλεύει το σύστημα της επανεξέτασης;
α) Πότε και ποια μαθήματα μπορείς να δώσεις τον Ιούνιο/Σεπτέμβριο (?) Έχω μπερδευτεί.
β) Υπάρχει κάποιο όριο στο πόσα μπορώ να δώσω;
γ) Ελπίζω να είμαι στο σωστό topic  Tongue
Argirios
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #2 on: January 29, 2020, 02:12:56 am »

Quote from: Lincoln on January 29, 2020, 02:00:05 am
Μιας και έρχεται το τέλος της εξεταστικής του 1ου εξαμήνου και ήδη φαίνεται ότι δεν περνάω όλα τα μαθήματα μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως δουλεύει το σύστημα της επανεξέτασης;
α) Πότε και ποια μαθήματα μπορείς να δώσεις τον Ιούνιο/Σεπτέμβριο (?) Έχω μπερδευτεί.
γ) Ελπίζω να είμαι στο σωστό topic  Tongue
Μιάς και είσαι πρώτο έτος, τον Ιούνιο μπορείς να δώσεις μόνο αυτά που θα δηλώσεις το εαρινό εξάμηνο. Το σεπτέμβριο μπορείς να δώσεις ότι δήλωσεις σε αυτή τη χρονιά.
Πτυχιακές εξεταστικές ισχύουν από το 9ο εξάμηνο και μετά, όπου μπορείς να δηλώνεις μαθήματα χειμερινού εξαμήνου στο εαρινό και εαρινού στο χειμερινό. Μέχρι τότε μπορείς να δηλώνεις μόνο χειμερινά στο χειμερινό και εαρινά στο εαρινό, επιλέγοντας από τα μαθήματα μέχρι το εξάμηνο που έχεις φτάσει σε όλες τις περιπτώσεις.
« Last Edit: January 29, 2020, 02:20:07 am by Argirios » Logged

Don
Administrator
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #3 on: January 29, 2020, 02:22:57 am »

γ) Ελπίζω να είμαι στο σωστό topic  Tongue

α)Η δήλωση που υποβάλλεις κάθε εξάμηνο σου δίνει τη δυνατότητα να εξεταστείς στα μαθήματα που θα δηλώσεις 2 φορές, μια την ''κανονική'' εξεταστική του μαθήματος (αν είναι μάθημα χειμερινού εξαμήνου το δηλώνεις και το δίνεις Γενάρη-Φλεβάρη, αν είναι μάθημα εαρινού εξαμήνου το δηλώνεις και το δίνεις Μάϊο-Ιούνιο) και μια το Σεπτέμβρη σε περίπτωση που αποτύχεις στην ''κανονική'' εξεταστική.
Εάν ξανακοπείς και το Σεπτέμβρη, τότε το μάθημα μένει και μπορείς να το δώσεις όποτε θες (και τελευταίο για πτυχίο άμα γουστάρεις), αρκεί να το βάλεις στην καινούργια δήλωση που θα κάνεις κάθε φορά

β)Κάθε δήλωση μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και ν+3 μαθήματα, όπου ν το πλήθος των μαθημάτων του κάθε εξαμήνου. Από το 10ο εξάμηνο (δεν είμαι σίγουρος για αυτό, ας δώσει τα φώτα του κάποιος μεγαλύτερος Tongue) μπορείς να δηλώνεις μέχρι και 12 μαθήματα, ενώ στο 9ο ''ξεκλειδώνεται'' και η πτυχιακή εξεταστική, οπού δίνεις ότι μάθημα έχεις δηλώσει ανεξαρτήτως εξαμήνου, αλλά αυτό δε σε απασχολεί άμμεσα, όπως δεν απασχολεί και μένα

γ)Δεν ξέρω αν είσαι στο σωστό topic  Cheesy

You can't just kill someone 'cause of the way they looked at you
Lincoln
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #4 on: January 29, 2020, 02:53:56 am »

Οπότε όλες οι δεύτερες ευκαιρίες να δώσεις ένα μάθημα (τουλάχιστον για τα πρωτα εξάμηνα που είμαι εγώ) είναι τον Σεπτέμβρη Cheesy
Appreciated  wav
barbasunday
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #5 on: January 29, 2020, 12:19:33 pm »

γ) Ελπίζω να είμαι στο σωστό topic  Tongue

α)Τον Ιουνιο θα δωσεις τα μαθηματα που θα δηλωσεις για το εαρινο εξαμηνο. Τον Σεπτεμβριο μπορεις να δωσεις οσα εχεις δηλωσει [και προφανως δεν περασες] σε εαρινο και χειμερινο εξαμηνο του ιδιου ετους.
β)Δεν μπορεις να δωσεις παραπανω μαθηματα απο οσα εχεις δηλωσει σε καθε εξαμηνο, η στο ετος για την περιπτωση του Σεπτεμβρη.
γ)Δεν ξερω αν εισαι στο σωστο topic
Pages: [1] Go Up Print
Jump to: