• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
February 05, 2026, 11:06:34 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
February 05, 2026, 11:06:34 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by chatzikys
[Today at 10:57:20]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:47:09]

[ΚΡΟΥΣΗ-ΕΑΑΚ] - Για την μ...
by dimikotz
[Today at 08:51:16]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by chatzikys
[Today at 01:42:23]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[February 04, 2026, 23:18:16 pm]

Διπλωματικές στον Τομέα Ε...
by chatzikys
[February 04, 2026, 19:09:15 pm]

Βαθμολόγηση των Διπλωματι...
by george14
[February 04, 2026, 19:09:01 pm]

Μόλις μπήκα απο κατατακτή...
by Ulmo
[February 04, 2026, 15:14:02 pm]

[ΣΑΕ Ι] Γενικές απορίες κ...
by Hyperlaz02
[February 03, 2026, 23:04:38 pm]

[Μετάδοση Θερμότητας] Να ...
by chatzikys
[February 03, 2026, 22:17:04 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by chatzikys
[February 03, 2026, 11:49:01 am]

[Ηλεκτρονική Ι] Γενικές α...
by Giopan
[February 03, 2026, 05:46:35 am]

[ΑΣΗΕ] Απορίες στις ασκήσ...
by Tasos Bot
[February 02, 2026, 20:50:35 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Mr Watson
[February 02, 2026, 18:55:28 pm]

Τι καφέ πίνετε;
by MeTheWizard
[February 02, 2026, 18:27:47 pm]

[Θ.Υ.Α.] Επικαιρότητα, απ...
by OlgaG
[February 01, 2026, 00:17:07 am]

H Στοά των Off Topic
by chatzikys
[January 31, 2026, 21:05:09 pm]

Πολεμοσυνέδριο στο ΑΠΘ
by dimikotz
[January 31, 2026, 20:47:47 pm]

[ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ] Ανακοίνωση Σχ...
by Χαρούμενη Πατάτα
[January 30, 2026, 21:10:34 pm]

[Τηλεπ. Συστήματα ΙΙΙ] Γε...
by sofipout
[January 30, 2026, 20:34:25 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10349
Latest: Kasetofwnos
Stats
Total Posts: 1430071
Total Topics: 31903
Online Today: 438
Online Ever: 6054
(January 14, 2026, 06:07:19 am)
Users Online
Users: 52
Guests: 174
Total: 226
klaintit
jimalexoud
grepanis
elenak
proteinikosmixanikos
George_RT
filkilkis
elischat
micelethe
etsilika
gpapmtb
tmpadasn
RogueSoftware
Saint_GR
aris123321
Nikos_313
Leou
evitzv
Fenia04
giannis_horgos
Dimos Bachlas
Pastellaki
Natk
iliaskou
jim1313
chatzikys
cmpillis
pap003
kostantinos klonidis
Mbogatinis
Ma8hths Indou
nikpamp
lelenia
Tesla_1
nikd
elena_k
femanak
gkg
Tzatzikaki
ellimoschou
superstake
GeorgeMg
giorgosss03
dimitris585
ioannisfa
acolak
dsaragiotis
sassi
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Έβαλαν χαράτσι και... στα κοντέινερ σεισμοπαθών!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Έβαλαν χαράτσι και... στα κοντέινερ σεισμοπαθών!  (Read 612 times)
jimmakos
Guest
Έβαλαν χαράτσι και... στα κοντέινερ σεισμοπαθών!
« on: November 25, 2011, 16:06:23 pm »

Τελικά η ελληνική πολιτεία θυμήθηκε τους ξεχασμένους σεισμοπαθείς. Επικαλούμενη την αρχή της ισονομίας, απέστειλε το χαράτσι για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ στους σεισμόπληκτους στα Γρεβενά, οι οποίοι ζουν εδώ και δεκαετίες σε κοντέινερς περιμένοντας μάταια τη μετεγκατάστασή τους, όπως τους είχαν υποσχεθεί.

17 χρόνια μετά τον σεισμό της 13ης Μαΐου του 1995 και ο Γολγοθάς για κάποιους σεισμόπληκτους των Γρεβενών συνεχίζεται. Οι κάτοικοι των οικισμών Καλαμιτσίου, Καλοχίου και Μεσολάκκου, καλούνται να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω της ΔΕΗ για τα κοντέινερ στα οποία διαμένουν. Οι άνθρωποι αυτοί, όσοι έχουν απομείνει και δεν έφυγαν για την Αθήνα ή αλλού, είναι γεροντάκια "ξωμάχοι της ζωής" οι οποίοι ζουν σε κοντέινερς περιμένοντας από το 1998 τη μετεγκατάστασή τους στη θέση "Πατώματα". Ζουν με τις πενιχρές τους συντάξεις και απλά περιμένουν ελπίζοντας. Τελικά αυτό που τους ήρθε ήταν το χαράτσι της ΔΕΗ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γρεβενών Ανδρέας Τόσκας. Οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον ίδιο, πήγαν στον οικισμό Καλαμιτσίου και οι επόμενοι παραλήπτες θα είναι οι λιγοστοί κάτοικοι των οικισμών Καλοχίου και Μεσολλάκου. Πρόκειται για οικισμούς "φαντάσματα", φτιαγμένους από κοντέινερ σε σαθρό έδαφος κοντά στο ρήγμα.

Κάποιοι έχουν μετατρέψει τις αποθήκες τους ή τους στάβλους τους σε κατοικίες και περιμένουν την υλοποίηση του προεδρικού διατάγματος από το 1998 (!!!) για την απελευθέρωση των κονδυλίων με σκοπό την πολυπόθητη μετεγκατάστασή τους.
"Έκτοτε υπήρξαν κάποιες ενέργειες και ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα που όμως πάγωσαν έως το 2007 όταν ανέλαβε Νομάρχης ο νυν δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης" λέει ο Ανδρέας Τόσκας και εξηγεί ότι το χρηματοδοτικό πρόγραμμα μπήκε στο ειδικό πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας. Προτεραιότητα πήραν άλλα έργα και τα λεφτά δεν έφτασαν για την μετεγκατάσταση.
"Αν και ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δημοπράτησης και μπήκε και ο ανάδοχος, τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν πόροι από το πρόγραμμα των δημόσιων επενδύσεων και η κάθε ελπίδα γι'αυτούς φαίνεται ότι εξανεμίστηκε και γι'αυτό εξακολουθούν να μένουν στα κοντέινερ ή στις αποθήκες τους" τονίζει ο κ. Τόσκας και προσθέτει. "Αντ΄ αυτού τους ήρθαν τα χαράτσια παρότι μένουν στα κοντέινερς που είναι κυριότητα του δημοσίου τοποθετημένα σε οικόπεδα που είναι στην κυριότητα των σεισμοπαθών".
Οι σεισμόπληκτοι όταν έλαβαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, έκπληκτοι διαπίστωσαν να αναγράφονται τα τετραγωνικά των κοντέινερ που για περισσότερα από δεκαέξι χρόνια θεωρούνται πρώτη τους κατοικία! Σύμφωνα με τον κ Τόσκα, κάποιοι ήδη πλήρωσαν φοβούμενοι μήπως στην γενικότερη ατυχία τους τους κόψουν και το ρεύμα και μάλιστα χειμωνιάτικα. Και ο χειμώνας των Γρεβενών δεν αστειεύεται!
Πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία, λέει ο Ανδρέας Τόσκας και εξηγεί ότι ο δήμος Γρεβενών με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα ενισχύσει νομικά και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο τους ανθρώπους που δεν έχουν να πληρώσουν. Όσον αφορά στους σεισμοπαθείς, αυτοί θα αντιμετωπισθούν ως ευπαθής ομάδα θα πληρώσουν το λογαριασμό επίσης θα σταλεί εξώδικο στη ΔΕΗ προκειμένου να μη πληρώσουν το ειδικό τέλος. Το ίδιο ισχύει και όσους πολίτες του δήμου θελήσουν να προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες και αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

http://aristeroextreme.blogspot.com/2011/11/blog-post_3359.html
Logged
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...