• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:19:43 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:19:43 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 55
Guests: 79
Total: 134
xarisvougiou
Leftor
ΚΟ
tzesi
Mr Watson
jimalexoud
cpapast
dinoschalv
chaniotism
andyy
Joannapet
kpa
mmikelo
Nicotre
filkilkis
ඞ
Konstantina Karamani
Giannis_Kako
Zoifouka
gkg
stelinas
Petross
Saint_GR
Angelagfb
Kelly Tsimpouri
BossiTsif
Thanasis_pap
papaloui
tzortzis
Katarameno
Born_Confused
mdimitrig
msandr
george14
bougatsa
thaliatsk
kostasf
Captain
andreassifo
NickSpan
georkala
apsathas
immo
sassi
vaggelisx
Psychoktonos_
alexfot
xristostsi03
Maximos7
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Ανεξάρτητο Πλαίσιο 4/10/2011
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17 Go Down Print
Author Topic: Ανεξάρτητο Πλαίσιο 4/10/2011  (Read 29176 times)
Κάρβουνο
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Πρόεδρας.

View Profile
Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο 4/10/2011
« Reply #90 on: October 03, 2011, 16:41:19 pm »

Quote from: pandora on October 03, 2011, 13:59:21 pm
Μερικές απορίες/ παρατηρήσεις

1. Τα παιδιά του ανοιχτού πανεπιστημίου λένε ότι η πρωτοβουλία τους είναι ακομμάτιστη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν πολιτικές απόψεις, λ.χ. ο ένας νεοφιλελεύθερη, ο άλλος αριστερή κτλ. Ωστόσο θέτουν ως βασικό κριτήριο της συνδιαμόρφωσης ενός πλαισίου να διαφωνεί κάποιος με την κατάληψη. Αυτό είναι το κύριο πρόταγμά τους από την ημέρα που εμφανίστηκαν. Συνεπώς μου είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβω γιατί κάποιος υπέρ της κατάληψης θα ήθελε να συμμετάσχει στις συναντήσεις τους, εφόσον κιόλας τους θεωρεί "ανάχωμα" στο κίνημα που προσπαθεί να φτιάξει ο ίδιος, και εφόσον δεν τον ενδιαφέρει σαν λύση η "ανοιχτή σχολή". Πέρα από τα πικρόχολα σχόλια, και την όποια διάθεση ειρωνίας δε βλέπω άλλο σοβαρό λόγο να παρευρίσκεται εκεί πέρα από το να προσπαθήσει να μπαχαλέψει τη συγγραφή κάποιου πλαισίου. Αν κάποιος αμφιταλαντεύεται μεταξύ ανοιχτής και κλειστής σχολής θα μπορούσα να το καταλάβω περισσότερο, ότι θα ήθελε πχ να ακούσει τι έχουν να πούν και οι άλλοι ή να συνδιαμορφώσει ένα πολιτικό περιεχόμενο.

Καλό είναι να αναφερεται ώρα και ημέρα για τη σύνταξη του πλαισίου, όχι για να πάω εγώ, αλλά για να συμμετέχουν όσα περισσότερα άτομα γίνεται. Και εν πάσει περιπτώσει δε γίνεται να ωρυόμαστε και να βάζουμε ψηφίσματα στη ΓΣ υπερ του διαλόγου και της δημοκρατίας, και να μην μπορούν να γίνουν συζητήσεις ή τουλάχιστον απλή παρακολούθηση αυτών περα από το πλαίσιο της ΓΣ. Στο κάτω κάτω της γραφής θέλω να μάθω την άποψη τον συμφοιτητών πρέπει να περιμένω αποκλειστικά τη ΓΣ, ή να υπομένω το τρολάρισμα του φόρουμ.

(και δεν έχω ψηφίσει ούτε μία φορά ανεξάρτητο πλαίσιο, γιατί πετάγονται απίστευτες κοτσάνες (Issle, δεν παίζει να πάρεις ΓΣ όπως μίλησες την προηγούμενη φορά), παρόλα αυτά τους κάνετε από την πολύ πικροχολίαση να φαίνονται συμπαθητικοί).

Πρώτη φορά με είπαν πεφωτισμένο!

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
fantomas
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #91 on: October 03, 2011, 16:41:33 pm »

Quote from: DotA_ftw on October 03, 2011, 15:35:38 pm
και φτάνουμε στην 6η βδομάδα φίλτατε ACE που κανένας από το "ανεξάρτητο" δεν έχει πει: ε ναι ρε μ@λ@κες, θέλω ανοιχτή σχολή, στον π....ο μου ο νέον νόμος. άσε κατά μέρος λοιπόν τα μικροσυνδικαλιστικά παιχνίδια και πες τι πραγματικά εκφράζει το πλαίσιο αυτό.
και φτάνουμε στην 6η βδομάδα φίλτατε DotA_ftw που κάνενας από τους καταληψίες δεν έχει πεί : Ε ναι ρε όλο κ κάτι κερδίζω από την κλειστή σχολή(άραγε τι?????)...ή μου φτάνει που καταστρέφω τις ζωές των άλλων αφού δεν μπορώ εγώ να τελειώσω να μη τελειώσουν κ οι άλλοι....ή εγώ πήρα πτυχίο οι άλλοι να μη πάρουν γιατί θα μου φάνε 1 από τις λιγοστές θέσεις που υπάρχουν για εργασία(υπό αυτό το πρίσμα ψηφίζουν οι πτυχιούχοι...)

-Buenos dias!
-Kinder Bueno!!!
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #92 on: October 03, 2011, 16:42:31 pm »

Το ανεξαρτητο στους πολιτικους μηχανικους ειναι συνδιαμορφωση ανεξαρτητων με δαπ και το γραφει κιολας Cheesy

[ γιαυτο θα ξανακλεισουν Tongue ]

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
fantomas
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #93 on: October 03, 2011, 16:44:36 pm »

Quote from: Απλυτος Γριφος on October 03, 2011, 16:42:31 pm
Το ανεξαρτητο στους πολιτικους μηχανικους ειναι συνδιαμορφωση ανεξαρτητων με δαπ και το γραφει κιολας Cheesy

έπεσε σύρμα στο indymedia ότι θα ανοίξουν τα "φυτά" την σχολή στους πολιτικούς κ μαζευτήκανε τα ορκς????

-Buenos dias!
-Kinder Bueno!!!
Link-gr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #94 on: October 03, 2011, 16:57:04 pm »

Ναι ναι γι´αυτο θα ξανακλεισουν.
Αν δεν είχε συμμετοχή η δαπ θα σεβονταν την απόφαση το κοινό.
Ότι θεμε λέμε.
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #95 on: October 03, 2011, 17:02:28 pm »

Quote from: fantomas on October 03, 2011, 16:44:36 pm

έπεσε σύρμα στο indymedia ότι θα ανοίξουν τα "φυτά" την σχολή στους πολιτικούς κ μαζευτήκανε τα ορκς????
ανοιχτη ειναι ρε ντουγανι

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #96 on: October 03, 2011, 17:03:50 pm »

Quote from: christinette on October 03, 2011, 16:24:23 pm
Υπάρχει μια γενικότερη αναστάτωση αγαπητε πρωτοετη για το ποιος ψηφιζει και ποιος οχι. πχ τα πρωτοετα, οι fresh πτυχιουχοι, οι μεταπτυχιακοι κτλ μας εχουν απασχολησει στο παρελθον κατα ποσο συγκεκριμενα οριζει το καταστατικο δικαιωμα ή μη ψηφου. και εφοσον στις συνελευσεις δεν γινεται μια εξακριβωση στοιχειων μπορω να φερω τη μπαζολα την ξαδερφη μου απο τη γερμανικη φιλολογια να ψηφισει και κανεις να μην το παρει χαμπαρι.

Χωρίς να παίρνω θέση, αφού άλλωστε ο λόγος μου δεν μετράει,
αν ερμηνεύσουμε αυστηρά τα λεγόμενα όσων ισχυρίζονται,
ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι "ώριμοι", ήτοι αυτοί που έχουν παρακολουθήσει από την αρχή μια ΓΣ,
τότε οι 1ετείς δεν μπορούν να έχουν δικαίωμα ψήφου, αφού είναι οι κατεξοχήν "άγουροι"
ότι δεν

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
ACE

The lost art of trolling.

View Profile WWW
« Reply #97 on: October 03, 2011, 17:04:14 pm »

Quote from: fantomas
και φτάνουμε στην 6η βδομάδα φίλτατε DotA_ftw που κάνενας από τους καταληψίες δεν έχει πεί : Ε ναι ρε όλο κ κάτι κερδίζω από την κλειστή σχολή(άραγε τι?????)...ή μου φτάνει που καταστρέφω τις ζωές των άλλων αφού δεν μπορώ εγώ να τελειώσω να μη τελειώσουν κ οι άλλοι....ή εγώ πήρα πτυχίο οι άλλοι να μη πάρουν γιατί θα μου φάνε 1 από τις λιγοστές θέσεις που υπάρχουν για εργασία(υπό αυτό το πρίσμα ψηφίζουν οι πτυχιούχοι...)

Εντελως φιλικα, don't go down that road.
Γιατι οι μεν θα συνεχισουν να λενε για κρυφοΔΑΠιτες και "φυτα" που νοιαζονται μονο για την εξεταστικη και οι δε για τσιρακια των κομματων και μελλοντικους εργατοπατερες. Ειναι αδιεξοδο και το χειροτερο, αποπροσανατολιζει απο τις ουσιαστικες κουβεντες...

Ερχεται μια μερα...
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #98 on: October 03, 2011, 17:36:14 pm »

Quote from: ACE on October 03, 2011, 16:07:52 pm
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω για το ανεξάρτητο πλαίσιο, απλά και μόνο γιατί δεν έχω μιλήσει με κανένα από τα παιδιά που το κατεβάζουν για να ξέρω τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους.

Aυτο ρε'σεις γιατι ακουγεται και ξανακουγεται? Τι σχεση εχει το "τι εχουν στο μυαλο τους" με το τι κατεβαζουν, τι θα κανουν αν ψηφιστει το πλαισιο τους κοκ???
Ξερετε ποσα σεναρια μπορει να κανει ο καθενας για το τι κρυβεται απο πισω? Κι εγω μπορω να πω οτι ΟΛΟΙ οσοι διαμορφωνουν το πλαισιο της συντονιστικης ειναι πρακτορες του Τσιπρα. Τι νοημα εχει ολο αυτο??

Βλεπεις ενα πλαισιο, συμφωνεις, το ψηφιζεις και αν υπερψηφιστει απο το σωμα κρινεις κατα ποσο τηρηθηκε η οχι, κατα ποσο σε ικανοποιησε η τηρηση του, αν ηταν αυτο που ηθελες και μετα πας στην επομενη γσ και πραττεις αναλογα.

Και μην ξεχνατε οτι κανετε κριτικη σε κατι που ποτε δεν εχει υπερψηφιστει. Αν υπερψηφιστει αυριο και δειτε οτι κατι δεν σας ικανοποιησε, καντε οση κριτικη θελετε. Αλλαξτε ψηφο στην επομενη γσ, κατεβαστε κατι δικο σας...

Ace δεν κατάλαβες τι εννοώ. Αναφερόμουν στο αν είναι υπέρ ή κατά του νόμου τα παιδιά που κατεβάζουν το πλαίσιο, όπως σχολιάζουν μερικοί συνάδελφοι παραπάνω. Επειδή δεν είμαι μέλος του συλλόγου πλέον, αυτό που λέω είναι ότι δεν γνωρίζω τα συγκεκριμένα παιδιά και δεν ξέρω αν είναι υπέρ ή κατά.

Κατ'επέκταση, δεν μπορώ να κρίνω αν η γραφή τους (δηλ. τα λεγόμενα του πλαισίου που κατεβάζουν) αντικατοπτρίζουν τις απόψεις τους. Αυτό είπα και τίποτα παραπάνω. Ούτε φυσικά τους κατηγόρησα για κάτι!!

Επαναλαμβάνω την ουσία του ποστ μου, χωρίς να αναφέρομαι σε συγκεκριμένα περιστατικά των πρόσφατων ΓΣ:

Είναι άλλο να υποστηρίζεις ειλικρινά τις απόψεις σου σε ένα πλαίσιο και να μην παραδέχεσαι ότι οι απόψεις σου δεν έχουν πιθανώς πρακτικό αποτέλεσμα, και άλλο να γράφεις άλλες απόψεις και όχι τις πραγματικά δικές σου σε ένα πλαίσιο, απλά για να υλοιποιηθεί μόνο ένα μέρος αυτών που γράφεις, γιατί μόνο αυτό σε ενδιαφέρει (=γράφω 10 για να γίνει το 1).

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #99 on: October 03, 2011, 18:00:35 pm »

Μερικές απορίες/ παρατηρήσεις

1. Τα παιδιά του ανοιχτού πανεπιστημίου λένε ότι η πρωτοβουλία τους είναι ακομμάτιστη. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν πολιτικές απόψεις, λ.χ. ο ένας νεοφιλελεύθερη, ο άλλος αριστερή κτλ. Ωστόσο θέτουν ως βασικό κριτήριο της συνδιαμόρφωσης ενός πλαισίου να διαφωνεί κάποιος με την κατάληψη. Αυτό είναι το κύριο πρόταγμά τους από την ημέρα που εμφανίστηκαν. Συνεπώς μου είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να καταλάβω γιατί κάποιος υπέρ της κατάληψης θα ήθελε να συμμετάσχει στις συναντήσεις τους, εφόσον κιόλας τους θεωρεί "ανάχωμα" στο κίνημα που προσπαθεί να φτιάξει ο ίδιος, και εφόσον δεν τον ενδιαφέρει σαν λύση η "ανοιχτή σχολή". Πέρα από τα πικρόχολα σχόλια, και την όποια διάθεση ειρωνίας δε βλέπω άλλο σοβαρό λόγο να παρευρίσκεται εκεί πέρα από το να προσπαθήσει να μπαχαλέψει τη συγγραφή κάποιου πλαισίου. Αν κάποιος αμφιταλαντεύεται μεταξύ ανοιχτής και κλειστής σχολής θα μπορούσα να το καταλάβω περισσότερο, ότι θα ήθελε πχ να ακούσει τι έχουν να πούν και οι άλλοι ή να συνδιαμορφώσει ένα πολιτικό περιεχόμενο.

Υπάρχει ενας σοβαρός λόγος. Να μελετήσεις απο μέσα πως δομείται η χαρακτηροδομή ανθρώπων που είναι κατά του νόμου (όπως λένε), αλλά και κατά της κατάληψης.
Δεν ειναι ανάγκη να μπαχαλέψεις. Ειναι χρήσιμο για να βελτιώσεις και τη δική σου θέση. Οι διαδικασίες της συντονιστικής είναι ανοιχτές πάντα σε όλους. 

2. Όσο αφορά τα παιδιά του ανοιχτού, αυτό που κατα κύριο λόγο εκθέτει τη στάση τους κατα τη γνώμη μου είναι η απουσία σταθερής πολιτικής άποψης γύρω από το πλαίσιό τους. Ένα κείμενο που αποτελεί απόφαση ΓΣ δυσκολεύομαι πολύ να φανταστώ να μην έχει πολιτική τοποθέτηση. Βέβαια αναγνωρίζω ότι αυτό ειναι δύσκολο όταν κάποιοι ανάμεσά τους είναι υπέρ του νόμου και κάποιοι άλλοι κατά. Προσωπικά δε θα μπορούσα να συνταχτώ με κάποιον που είναι υπέρ του νόμου, αλλά αυτό είναι θέμα του καθενός νομίζω.

Ειναι συλλογικό θέμα πρώτα το αν είσαι υπέρ ή κατά του νόμου και δεύτερον η επιλογή των συμμάχων σου.
Αν είσαι κατά του νόμου και συντάσσεσαι γύρω απο κοινή  δράση με κάποιον που είναι υπερ, τότε πρέπει να το γυρίσουμε στο πεδίο διαστροφής για να βρούμε απαντήσεις.
Σε αντίθεση με την πολιτική θεωρία που τη διαβάζεις ανα πάσα στιγμή(κάθε άποψη...), η πολιτική ζύμωση γίνεται στη βάση του συγκεκριμένου. Εχουμε μπροστά μας το νόμο πλαίσιο. Αυτό που καθορίζει τη δράση μας είναι σε πρώτη φάση το αν είμαστε υπερ ή κατα του νόμου. Οχι αν θελουμε ή οχι κατάληψη.

3. Μιλάμε για συναντήσεις "ανοιχτές" σε όλους ή "κλειστές" για όλους. Προσωπικά πιστευω ότι για να συγγραφεί κάποιου είδους "κείμενο", θα πρέπει αυτοί που το συντάσσουν να έχουν έστω ένα μίνιμουμ κοινής πολιτικής στόχευσης και να αναγνωρίζουν επίσης ένα μίνιμουμ κοινών τρόπων δράσης που θα ήθελαν για το πλαίσιό τους. Μιλάμε για "ανοιχτό συντονιστικό". Θα ήθελα να φανταστούμε λίγο να μπαίνουν σε ένα συντονιστικό κατάληψης 3 άτομα που πχ μέχρι την προηγούμενη βδομάδα ψήφιζαν κατάληψη, αλλά πχ αυτή τη βδομάδα το ξανασκέφτονται και θέλουν ανοιχτη σχολή. Έστω ότι πάνε στο συντονιστικό για να "πείσουν τους άλλους" και έστω ότι περνάνε και 4 ώρες και δεν τους πείθουν με τίποτα. Είναι φυσικό ότι είτε θα φύγουν είτε οι άλλοι θα τους διώξουν με τον τρόπο τους. Είναι λίγο έως πολύ υποκριτικό να ζητάμε από τα παιδιά του ανοιχτού πλαισίου "ανοιχτές διαδικασίες" όταν ξέρουμε ότι επί της ουσίας ούτε το ίδιο το συντονιστικό δεν ειναι τέτοια διαδικασία, που θα μπορούσε ο καθένας να τη συνδιαμορφώσει. Ο καθένας που ψηφίζει κατάληψη ίσως,ναι. Και πάλι το συγκεκριμένο ζήτημα, επειδή έχω παρεβρεθεί σε παλιότερα συντονιστικά, ξέρω ότι αντιμετωπίζεται ως εξής : οι καινουριοι, και ανένταχτοι στην αρχή, πελαγώνουν για τη συγγραφή ενός κειμένου, που θέλει να το βασανίσεις αρκετά για να είναι πρωτότυπο, και έρχεται ένας εαακίτης με ένα φλασάκι μετά από κανα δυο τρείς ώρες και κάνει ένα copy paste από προηγούμενα πλαίσια, και ... να το έτοιμο! Τουλάχιστον αυτό έχω δεί αρκετές φορές να συμβαίνει. Στα πλαίσια αυτού του πράγματος είναι υποκριτικό να μιλάμε και για "γραμμή της πκσ" και "φτιαγμένα πλαίσια της πκσ από την κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ" όταν υπάρχει γραμμή και στη μία και στην άλλη περίπτωση.

Δεν είπε κανείς οτι το συντονιστικό είναι τέλειο. Έχει ένα κάρο προβλήματα.
Αλλά δε θεωρώ κανένα άξιο να βγαίνει και να κράζει για κομματική ή οποια καθοδήγηση μέσα στα συντονιστικά κτλ, αν δε μπορεί να το αιτιολογήσει με τεκμήρια.
Όχι γενικά τα συντονιστικά. Κάθε συγκεκριμένο συντονιστικό. Το δικό μας πχ στις 30 Μάρτη. Γιατί και η σύνθεση μεταβάλλεται σχετικά απο φορα σε φορά.
Όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων, ως γνωστον στα συντονιστικά δεν ψηφίζουμε. Αυτό σημαίνει συνδιαμόρφωση. Εστιάζουμε στα πολιτικά κοινά και συζητούμε τις αντιθέσεις. Αν αποχωρήσεις απλά επειδή δεν πείθεις το θεωρώ ανώριμο πολιτικά.
Ακόμα ομως και αν έτσι είναι..... το συντονιστικό γίνεται με όρους δημόσιους, δηλαδή καθορίζεται δημόσια και το μέρος και η ώρα. Δε γίνεται κρυφά σε ενα σκοτεινό καταγώγι....

Τώρα αν με ρωτήσεις για τα πλαίσια, ναι πολλα τα βρίσκω copy-paste. Αλλά αυτό αντανακλά και άλλα πράγματα οπως πολύ απλά ότι οι καταστάσεις και οι απαιτησεις δεν άλλαξαν. Θα προτιμούσα γενικότερα καλύτερο λόγο ομως.  Cheesy

Αν εξετάσουμε τη γραφή που έχει ένα πλαίσιο τψν "ανοιχτο πανεπιστημιο" θα δούμε ότι φωνάζει συγχυση*....

*Τι είναι η σύγχυση (confusion) ;
Η σύγχυση είναι η κατάσταση εκείνη όπου ο ασθενής δεν αντιλαμβάνεται σωστά το περιβάλλον και τα πρόσωπα γύρω του, με αποτέλεσμα να φέρεται με τρόπο ανορθόδοξο.
Η σύγχυση είναι ένα κοινό σύμπτωμα στα Νοσοκομεία, ειδικά σε ηλικιωμένους ασθενείς. Η σύγχυση μπορεί να εμφανιστεί απότομα, με θορυβώδη κλινική εικόνα, αλλά μπορεί επίσης να λάβει χρόνια προοδευτική μορφή, οπότε και είναι πιο δύσκολη η διαπίστωσή της.

4. Στη ΓΣ νομίζω παίζεται με τους σωστούς όρους το παιχνίδι της πολιτικής αντιπαράθεσης. Εδώ πέρα μέσα, κοιτάμε με πικρόχολα σχολιάκια να "εμποδίσουμε" κάποιον να κατεβάσει κάτι, πράγμα που καταντάει κομπλεξικό, και χάσιμο αρκετού χρόνου. Ακόμη και ένα πλαίσιο σε φύλλο κωλόχαρτου μπορεί να κατέβει στη ΓΣ από μέλος της, βάσει καταστατικού. Είναι επίσης τέρμα υποκριτικό να κοροϊδεύει κάποιος το φόρουμ, τους καναπεδόβλακες του Pc, κτλ κτλ κτλ και να αφιερώνει τρείς χιλιάδες ώρες εδώ μέσα απλά για να πετάει βλακείες. Ας πάει στη ΓΣ να κάνει κριτική επί των λεγομένων των ομιλητών και όχι επι του γεγονότος ότι κατεβάζουν κάτι.
Έχετε καταντήσει αρκετά κουραστικοί, πραγματικά
(και δεν έχω ψηφίσει ούτε μία φορά ανεξάρτητο πλαίσιο, γιατί πετάγονται απίστευτες κοτσάνες (Issle, δεν παίζει να πάρεις ΓΣ όπως μίλησες την προηγούμενη φορά), παρόλα αυτά τους κάνετε από την πολύ πικροχολίαση να φαίνονται συμπαθητικοί).

με ενδιαφέρει πολύ η χαρακτηροδομή της γενιάς μας.
με ενδιαφέρει που μιλάμε για στράτευση γύρω απο κατάληψη- μη κατάληψη και όχι γύρω απο δράση-μη δράση.
με ενδιαφέρει πολύ που οι συνελευσεις οταν παιζει καταληψη-μη καταληψη τραβανε 700 άτομα, ενω συνηθως ειναι λιγότερο μαζικές.
με ενδιαφέρει πολύ μια άποψη που ζητάει την αποπροσωποποίηση της πολιτικής(online συνελευσεις, γκρουπακι στο facebook για συντονισμό ακόμα και το "κατεβα να ψηφίσεις" κτλ). Δεν ειμαι ενάντια στα μέσα προσωπικά. Αλλά χρειάζεται τρομακτική κριτική για να τα εντάξουμε.

αυτά σαν προβληματισμός.

bay bay timy.
ACE

The lost art of trolling.

View Profile WWW
« Reply #100 on: October 03, 2011, 18:01:21 pm »

Quote from: corina
Είναι άλλο να υποστηρίζεις ειλικρινά τις απόψεις σου σε ένα πλαίσιο και να μην παραδέχεσαι ότι οι απόψεις σου δεν έχουν πιθανώς πρακτικό αποτέλεσμα, και άλλο να γράφεις άλλες απόψεις και όχι τις πραγματικά δικές σου σε ένα πλαίσιο, απλά για να υλοιποιηθεί μόνο ένα μέρος αυτών που γράφεις, γιατί μόνο αυτό σε ενδιαφέρει (=γράφω 10 για να γίνει το 1).

Ναι, απλα δεν καταλαβα, αυτο πως θα το καταλαβεις? Πως θα καταλαβεις ποιος γραφει τις αποψεις του και ποιος οχι? Ποιος λειτουργει συμφεροντολογικα και ποιος οχι?

Γιατι εν ολιγοις να δεχεσαι οτι η μια πλευρα εχει αγνες προθεσεις και η αλλη οχι? Επειδη νομιζω οτι καταλαβα ποιον υποννοεις και στις δυο περιπτωσεις.

Ερχεται μια μερα...
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #101 on: October 03, 2011, 18:09:15 pm »

Quote from: ACE on October 03, 2011, 18:01:21 pm
Quote from: corina

Ναι, απλα δεν καταλαβα, αυτο πως θα το καταλαβεις? Πως θα καταλαβεις ποιος γραφει τις αποψεις του και ποιος οχι? Ποιος λειτουργει συμφεροντολογικα και ποιος οχι?

Γιατι εν ολιγοις να δεχεσαι οτι η μια πλευρα εχει αγνες προθεσεις και η αλλη οχι? Επειδη νομιζω οτι καταλαβα ποιον υποννοεις και στις δυο περιπτωσεις.

αγνές προθέσεις; μου ρχεται να πω τσιτάτο αλλά δε θα το πω.

bay bay timy.
Issle
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #102 on: October 03, 2011, 18:51:18 pm »

@ACE

Θα στην λύσω εγώ την απορία. Για να βγεις και να πάρεις θέση κατά του νόμου και υπέρ της φοιτητικής δράσης πρέπει να είσαι αποδεδειγμένα στα χαρτιά, αριστερός. ΕΑΑΚ / ΠΚΣ ή οτιδήποτε. Αυτό έχω καταλάβει εγώ. Δεν έχει δικαίωμα ο οποιοσδήποτε φοιτητής που διαφωνεί με τον νόμο, αλλά και με την κατάληψη να πάρει αγωνιστική θέση. Τι το περάσαμε εδώ ... Δεν μπορεί να βγαίνει ο κάθε Issle στην συνέλευση και να μιλάει για κίνημα και αγώνα χωρίς κατάληψη. Αν θες να βγεις ως ανεξάρτητος, πρέπει υποχρεωτικά να πάρεις θέση υπέρ του νόμου. Κάθε συνέλευση χρειάζεται τον εχθρό της. Τελεία και παύλα. Το κίνημα ανήκει στα φτωχά αγοράκια από το πανόραμα που παπαρολογούν συστηματικά με γέμιση λαϊκισμού.  Cool
« Last Edit: October 03, 2011, 19:00:56 pm by Issle » Logged

We can be a nation that believe in war,
And still tells the world that we don't.
Let the flag for hypocrisy fly high from every pole
We're a little bit country, and we're a little bit rock n' roll
Oltzi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #103 on: October 03, 2011, 18:51:38 pm »

Οι Πολιτικοί Μηχανικοί παραμείνουν ανοιχτοί...

Αύριο γράφουν... Έμεις θα πάρουμε πάλι τον μπούλο!!!  beer
sakis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #104 on: October 03, 2011, 18:54:05 pm »

Zan zoulapi π εισαι να παρεις θεση?
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 17 Go Up Print
Jump to: