• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 16:39:23 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 16:39:23 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426712
Total Topics: 31711
Online Today: 231
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 74
Guests: 115
Total: 189
Soterd52
Nikos_313
Kyrisan
apos34
KZerenidis
george14
gkaramp
xeniam
Gstremp
jimalexoud
annaparask
eleftheria
geftihiakos
soule
csimaiof
rspappas
EvP
vas.vlastos
dem05
Fotis Roukoutakis
Stelios Leivas
PetrosCc
Bit4Thought
swthrhs
kstavroulis
ptranis
vevi
serafeim
dimchin
κοτζακ
aalmpanb
cmpillis
dimitris585
anon
johnderme5
nick_slendy
valentini
dimitris_nisi
maria.r
Ast
Billyskotsikas
Mitousis
thanosk
Κaraflodaimonas
DLHERRO
Tsomp
johnnypap
stavros0201
Anonikos
asemas
statiris
ArchieHadCells
PrincessConsuela
sassi
Giannis_Kako
Mr Watson
Tserk
evax
Agnotobouri
prizas
al3xts
marilita
Soto Gonzalez
mikrosdia
mariajuana
ismini.h
sunagrida
Xontroulis
JustPK
d0xa
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΔΣ Φοιτητών και επικείμενη ΓΣ στις 30/08/2011
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 40 Go Down Print
Author Topic: ΔΣ Φοιτητών και επικείμενη ΓΣ στις 30/08/2011  (Read 62937 times)
kp_13
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Κατατέθηκε ο νόμος πλαίσιο στη βουλή
« Reply #135 on: August 28, 2011, 12:50:54 pm »

Είναι απογοητευτικό να περιστρέφεται η συζήτηση για το αν θα χαθεί η εξεταστική ή όχι. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να συζητάτε για την υποβάθμιση του πανεπιστημίου που αναπόφευκτα θα φέρει ο νέος νόμος.

Και μια ερώτηση σε αυτούς που διαφωνούν με τις κινητοποιήσεις και απλά θέλουν να δώσουν εξετάσεις: Έχετε διαβάσει το νέο νόμο; Ή απλά γνωρίζετε ότι σας είπαν τα ΜΜΕ (αναβάθμιση, συναίνεση κτλ);
Link-gr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #136 on: August 28, 2011, 13:00:04 pm »

Ωραία λοιπόν. Αφού θελουμε να κάνουμε σωστή συζήτηση για τα τεκταινόμενα ας ποσταρουν τα πλαίσια τους όσοι θα κατεβάσουν. Για την ενημέρωση μας, ώστε να γνωρίζουμε τι θα συζητήσουμε την τρίτη και τι προτείνει ο καθένας.
Μάρω
Guest
« Reply #137 on: August 28, 2011, 13:03:46 pm »

Quote from: Link-gr on August 28, 2011, 13:00:04 pm
Ωραία λοιπόν. Αφού θελουμε να κάνουμε σωστή συζήτηση για τα τεκταινόμενα ας ποσταρουν τα πλαίσια τους όσοι θα κατεβάσουν. Για την ενημέρωση μας, ώστε να γνωρίζουμε τι θα συζητήσουμε την τρίτη και τι προτείνει ο καθένας.

Σιγά μην κάνουμε κ διαδικτυακή ψηφοφορία ρε συνάδελφε!
Link-gr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #138 on: August 28, 2011, 13:06:12 pm »

Γιατί συναδελφε; Ο σκοπός όλων αυτών δεν είναι η ενημέρωση; Γιαυτο δεν πήγε πίσω η εξεταστική; Ας ξεκινήσει η ενημέρωση λοιπόν.
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #139 on: August 28, 2011, 13:08:45 pm »

το πρόβλημα ποιό είναι στο να αναρτηθεί ένα κείμενο εδώ? από generator βγαίνουν οι ίδιες ηλιθιες ατάκες που χρησιμοποιούν όλοι? απορώ δλδ... ύστερα λέμε τους κνίτες και καλά...
ο καθένας έχει ένα οπλοστάσιο στάνταρ εκφράσεων και περιμένουμε να συννενοηθούμε και μεταξύ μας...
Anastacia
Θαμώνας

λευτεριά στους Μουργόλυκους

View Profile
« Reply #140 on: August 28, 2011, 13:16:03 pm »

ΜΙΣΟΣ, ΜΙΣΟΣ, ΜΙΣΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ,
ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ Κ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟ.

αυτόνομη παρέμβαση στους ηλ-μηχ: http://aphm.espivblogs.net/
συνέλευση για το κόστος φοίτησης: http://synkosfoi.espivblogs.net/

δυστοπία: http://dystopiarap.wordpress.com/
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Αντιλαμβάνεσαι τις επιλογές σου? Ξανασκέψου το...

View Profile
« Reply #141 on: August 28, 2011, 13:18:51 pm »

Quote from: Link-gr on August 28, 2011, 13:06:12 pm
Γιατί συναδελφε; Ο σκοπός όλων αυτών δεν είναι η ενημέρωση; Γιαυτο δεν πήγε πίσω η εξεταστική; Ας ξεκινήσει η ενημέρωση λοιπόν.

Θες και ενημέρωση τρομάρα σου...ορίστε λοιπόν μερικά κλασσικά παραδείγματα

1)Δωρεάν ανώτατη δημόσια παιδεία για όλους
2)Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές
3)Δωρεάν στέγαση για όλους τους φοιτητές
4)Δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ για όλους του φοιτητές
5)Καμία αξιολόγηση αν δε δωθεί το 10% του ΑΕΠ στην παιδεία πρώτα
6)Τα πανεπιστήμια να είναι αυτοδιοίκητα αλλά να χρηματοδοτούνται από το κράτος
7)Να απαγορεύεται στις εταιρείες να συνάπτουν οικονομικές σχέσεις με τα πανεπιστήμια με οποιονδήποτε τρόπο
8)Καθιέρωση μισθού στα 1200 ευρώ για τους μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες στα πανεπιστήμια
9)Τουλάχιστον 3 μεταπτυχιακά σε κάθε πανεπιστημιακό τμήμα
10)Δημιουργία νέων πανεπιστημιακών τμημάτων για να έχει ακόμα περισσότερες επιλογές ο απόφοιτος του λυκείου
11) κλπ κλπ

Cheesy Ο άλλος Ηλεκτρολόγος  Cheesy

Αν ανατρέξεις στα ποστ μου θα βρεις:
Τη φωνή της επιστήμης, της αλήθειας και της ελευθερίας...

Νόμπελ Οικονομικών
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #142 on: August 28, 2011, 13:20:26 pm »

Λοιπόν για να κάνω την αρχή, αρχικά θα γράψω την γνώμη μου για το θέμα και εκ των υστέρων θα αναρτήσω ένα κείμενο με απορίες μου κατα την ανάγνωση του σχεδίου νόμου

Αρχικά η άποψή μου είναι ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι ακριβώς για να έρθει η ακαδημαϊκή κοινότητα προ τετελεσμένου. Για να το πάμε πιο μακρυα, πιστεύω ότι το να κλείσουν και μερικά τμήματα είναι επιταγή της τρόικας, αλλά δεν το πάω ακόμα τόσο μακρυά. Ένα νομοσχέδιο που ψηφίζεται από τα 3/4 της Βουλής είναι 99,9% ΑΔΥΝΑΤΟ να παρθεί πίσω... όποιος σκέφτεται κάτι τέτοιο είναι ή ονειροπόλος (καλά κάνει, κάποτε κι εγώ ήμουν), ή ζεί στον κόσμο του, ή κατέχει το φοβερό μυστικό του πως να συσπειρώσει περισσότερο κόσμο από 100000 άτομα που υπήρχαν στο Σύνταγμα τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου - το οποίο είναι ασύγκριτα πιο σοβαρό και παρόλα αυτά ψηφίστηκε κανονικά. Αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη και θα περάσει ό,τι μπορεί μέχρι το τέλος της τετραετίας - όποιος πιστεύει ότι η κατάληψη θα τους πιέσει για να πάρουν πίσω το νόμο, συγγνώμη που τον θίγω αλλά είναι βλάκας. Η κατάληψη είναι το καλύτερο μέσον διαχείρισης της ανεργίας, βούτυρο στη φέτα τους όπως θα έλεγε και ο μέσος κνίτης. Και ερχόμαστε στο τί πρέπει να κάνουμε γι ' αυτό, Εφόσον θεωρώ προσωπικά δεδομένο ότι δε θα το πάρουν πίσω, το θέμα πρέπει να πολεμηθεί από μέσα. Στις συνεδριάσεις των καινούριων "Συμβουλίων", στις Κοσμητείες, στα όργανα που θα παίρνουν αποφάσεις. Εν γένει συμφωνώ δλδ με το πρώτο κείμενο του Καπνιά (όχι δεν είμαι στην κνε)

Τώρα τι θα γίνει αύριο, μεθαύριο, αντιμεθαύριο δεν ξέρω, μιλάω για γενικές κατευθύνσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι "μετακύληση" της εξεταστικής χωρίς απόφαση επίσημου οργάνου του τμήματος, της κοσμητείας ή του ιδρύματος, δεν θα έχει αντίκρυσμα στο να "αναγκάσει" τους καθηγητές των μαθημάτων που θα χαθούν στο να ξαναβαλουν θέματα σε άλλες ημερομηνίες. Όσοι πραγματικά δε θέλουν να χάσουν μαθήματα ας προσπαθήσουν να πείσουν τον πρόεδρο ή να πιάσουν καθηγητές. Αλλιώς να ξέρουμε ότι χάνουμε αυτό κι αυτό, γιατί μιλάμε για "μετακύληση" λές και είναι τσίχλα. Αν δεν ενδιαφέρει την πλειοψηφία πόσες μέρες θα χαθούν και τι μαθήματα θα χαθούν, αυτό μπορεί να αποφασιστεί μόνο μέσω ΓΣ.

Από κει και πέρα, το δικό μου κείμενο - συνεισφορά στη συζήτηση είναι το παρακάτω :

Ορισμένες ερωτήσεις, για το νέο νόμο πλαίσιο, βασισμένες στο σχέδιο Νόμου
1.   Ποια διαδικασία θα ορίζει τη διαφάνεια  λήψης αποφάσεων από ένα ολιγομελές όργανο εκτελεστικής εξουσίας όπως το «Συμβούλιο»
 και ποιος θα εγγυάται την κατανόηση ζητημάτων συναφών με συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο από διοικητικά όργανα κατά πάσα πιθανότητα μη – συναφή με το αντικείμενο;  Πώς μπορεί ένα Συμβούλιο άσχετο ή και σχετικό με το Τμήμα, και όχι το ίδιο το Τμήμα ή η Σχολή, να αποφασίζει για την ίδρυση ή την κατάργηση εκπαιδευτικών μέσων και εργαλείων για την ακαδημαϊκή εκπαίδευση σχετικά με ένα επιστημονικό αντικείμενο;  Είναι αρμόδιο μόνο το Συμβούλιο, που αποφασίζει για ολόκληρο το ίδρυμα, για ζητήματα που αφορούν καθαρά ένα τμήμα, ή σε μια χαλαρή γενίκευση, μια Σχολή το πολύ, όπως η ίδρυση ή η κατάργηση εργαστηρίων ή κλινικών;
2.   Τι σημαίνει «διεπιστημονική προσέγγιση»  και ποιος είναι ο αρμόδιος για τον καθορισμό της;  Ο ίδιος ο κοσμήτορας;  Και πάλι εγείρεται το ερώτημα ποιος θα καθορίζει τα προγράμματα σπουδών εφόσον υπάρχουν επιστημονικά αντικείμενα διακριτά μεταξύ τους, και αν και εφόσον αυτός που θα καθορίζει και θα εγκρίνει τα προγράμματα σπουδών θα έχει όλη την απαραίτητη επιστημονική επάρκεια σχετικά με όλα τα αντικείμενα για να κάνει κάτι τέτοιο, ή εάν η Κοσμητεία θα έχει ειδικό όργανο στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από κάθε Τμήμα, που είναι και οι πιο αρμόδιοι να καθορίσουν ένα πρόγραμμα σπουδών ο καθένας για το αντικείμενό του.  
3.   Στην παράγραφο 5(α) του Άρθρου 8, περιγράφεται η διαδικασία επιλογής των «εκτός» συγκεκριμένου ιδρύματος συμμετεχόντων στο Συμβούλιο που το διοικεί από τα υπόλοιπα μέλη του. Ποιος διασφαλίζει τα διαφανή κριτήρια μιας τέτοιας διαδικασίας;  Πώς αντιπαρέρχεται ο νόμος τις προσωπικές συμπάθειες/ επιλογές/ κρίσεις του καθενός από τα 7-8 αιρετά μέλη του Συμβουλίου, ακόμη και την ενδεχόμενη συναλλαγή τους με τα μέλη προς επιλογή («εξωτερικά μέλη» όπως αυτά περιγράφονται) εφόσον η ακαδημαϊκή κοινότητα αδυνατεί, δια ψήφου ή δια οποιασδήποτε άλλης οδού ελέγχου, να ελέγξει με δημοκρατική διαδικασία μια τέτοια επιλογή;
4.   Πώς συνδυάζεται η διδασκαλία μαθημάτων από συμβασιούχους ορισμένου χρόνου με την σταθερότητα και την αποδοτικότητα ενός προγράμματος σπουδών, που πατά σε γερά θεμέλια και διδάσκει τις βασικές αρχές  μιας επιστήμης;  Είναι ανάγκη τα προγράμματα σπουδών να είναι τόσο μεταβλητά όσο και  οι ανάγκες της αγοράς εργασίας, ή κάτι τέτοιο θα αποσάθρωνε τα θεμέλια ενός επιστημονικού πεδίου, και θα άφηνε τους λειτουργούς του και τους αποφοίτους του αντίστοιχου πανεπιστημιακού τμήματος  χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία και βάσεις για τις απαιτήσεις, ακόμη και τις μεταβολές της δουλειάς  τους στο μέλλον;  Ακόμη πώς συνδυάζεται η μακροχρόνια καλή απόδοση και αποτελεσματικότητα των ιδρυμάτων όταν αυτή δεν ακολουθείται από έναν σοβαρό σχεδιασμό του προσωπικού που έχει ανάγκη το κάθε τμήμα ή η κάθε σχολή;
5.   Επώνυμες Έδρες : Σ’ αυτή την περίπτωση εγείρεται ερώτηση για το ασύμβατο της ακαδημαϊκής ελευθερίας με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του εκάστοτε κατόχου της έδρας απέναντι στο φυσικό ή νομικό πρόσωπο που τον χρηματοδοτεί. Εγείρονται ακόμη ζητήματα ελέγχου νομιμότητας και φερεγγυότητας των επιστημονικών αποτελεσμάτων  οποιασδήποτε έρευνας που διεξάγεται  από έναν καθηγητή που κατέχει έδρα χορηγού ή δωρητή, και αν αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως παρακαταθήκη στο ερευνητικό δυναμικό μιας επιστήμης ή αν χρησιμοποιούνται κατ’ εντολή μόνο από τον χρηματοδότη της εκτελούμενης έρευνας. Αν πρόκειται δηλαδή για αποτελέσματα έρευνας «κατά παραγγελία» ή αν υπόκεινται σε συστηματική αξιολόγηση από την ακαδημαϊκή κοινότητα  με απώτερο στόχο να εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον, που είναι ο υποτιθέμενος στόχος ενός δημοσίου Ιδρύματος.
6.   Όταν ο Κοσμήτορας εκλέγεται αποκλειστικά από τα μέλη του Συμβουλίου και εν συνεχεία δέχεται μόνο γνωμοδότηση από κάθε Τμήμα, πώς συμμετέχουν τα μέλη ΔΕΠ της εκάστοτε σχολής στη διαμόρφωση της «γενικής ερευνητικής και εκπαιδευτικής πολιτικής της σχολής» και στην «εποπτεία των προγραμμάτων σπουδών» , διαδικασίες αρκετά σοβαρές που αναφέρονται μέσα στο σχέδιο νόμου;
« Last Edit: August 28, 2011, 14:48:08 pm by pandora » Logged
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #143 on: August 28, 2011, 13:21:34 pm »

Quote from: Link-gr on August 28, 2011, 13:06:12 pm

Υπάρχουν αρκετά άρθρα στο internet γι'αυτό. Το πλαίσιο(τουλάχιστον το κοινό) κατά πάσα πιθανότητα θα βγει την δευτέρα το βράδυ γιατί δεν είμαστε και οι πιο προνοητικοί άνθρωποι στο σύμπαν Tongue.

YARRRRRRRRRRRRRR
Link-gr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #144 on: August 28, 2011, 13:25:39 pm »

EAJ το πλαίσιο θέλω παλικάρι μου. Αυτο που θα κατεβάσει ο καθένας προς ψήφιση.
Για να γίνει η συζήτηση σε καλύτερο επίπεδο. Δεν θέλω δέκα σκορπιες απόψεις που έκανες copy paste απο αλλα πόστ σου.

Edit. Godhateusall η συνέλευση μας έπεται πολλών άλλων συνελεύσεων που θα γίνουν αύριο.επομένως είναι ή θα είναι έτοιμα σύντομα εκείνα τα πλαίσια.  Μπορει το τελικό κείμενο να το ετοιμάσετε αύριο βράδυ, το τι θα προταθεί το γνωρίζετε.

Δεν χρειάζεται να πω νομίζω πως ο λόγος που επιμένω είναι η δική μου προσωπική ενημέρωση. Είμαι αρκετά ενήμερος.
Το τι θα προτείνει το κοινό πλαίσιο θα ήθελα να μαθω.
« Last Edit: August 28, 2011, 13:32:25 pm by Link-gr » Logged
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #145 on: August 28, 2011, 13:27:36 pm »

Quote from: Link-gr on August 28, 2011, 13:25:39 pm
Για να γίνει η συζήτηση σε καλύτερο επίπεδο. Δεν θέλω δέκα σκορπιες απόψεις που έκανες copy paste απο αλλα πόστ σου.

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Ειρωνεύομαι ρε συνάδελφε...δεν είναι απόψεις μου ούτε τις ενστερνίζομαι...είναι οι κλασσικές προτάσεις που κάνουν οι φοιτητές εδώ και κάτι δεκαετίες

Νόμπελ Οικονομικών
status_quo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #146 on: August 28, 2011, 13:30:58 pm »

Quote from: Link-gr on August 28, 2011, 13:25:39 pm

το πλαισιο οπως ειπε και ο godhatesusall θα βγει δευτερα βραδυ και ο τοπος για να συζητησεις για τα πλαισια και τις δρασεις που προεινει ο καθενας ειναι η συνελευση.εδω το μονο που μπορεις ειναι να παραθεσεις καποιες ατομικες αποψεις που φυσικα ειναι και θεμιτες αλλα το thmmy σε καμια περιπτωση δε μπορει να υποκαθιστα τη γ.σ.
vagus
Θαμώνας

View Profile
« Reply #147 on: August 28, 2011, 13:32:18 pm »

Αφελης ερωτηση: Το ασυλο ισχυει κανονικα για κατεστραμενα πρεζονια,κλεφτες με μαχαιρια στις τσεπες,βρωμικους κατατι φοιτητες και καταστροφεις της δημοσιας περιουσιας. Για μενα ομως,και κυριως για πολλες κοπελες,γιατι δεν ισχυει και βρισκομαστε εμεις σε κινδυνο απεναντι σε ολους αυτους ; Αν εχετε βρει τροπο ωστε να απολαμβανουμε ολοι εξισου το ασυλο,τοτε σας παρακαλω να κανετε καταληψεις μεχρι να το επαναφερουν. Βρηκατε ;

Μην αυταπαστε οτι εσεις που παιρνετε γραμμη κομματικη ειστε πιο "ψαγμενοι" και συνειδητοποιημενοι απο ολους τους υπολοιπους,απλους φοιτητες,απεναντιας τετοιες γνωμες προσβαλουν πολυ κοσμο που καθεται διπλα σας στη σχολη και τον παρακαλατε για σταυρους στις εκλογες. Δε χρειαζεται λοιπον να ειμαστε καθοδηγουμενα αμνοεριφια για να γνωριζουμε τι λεει ο εκαστοτε νομος,για να ειμαστε αγανακτισμενοι και κουρασμενοι απο τη μορφη και λειτουργια του πανεπιστημιου και για να ειμαστε συμφωνοι κατα 80% στο συνολο μας,ναι ναι τοσοι περιπου,με την καταργηση αυτου του καταλοιπου του ασυλου,με αλλαγες που πρεπει να γινουν οσο κι αν θιγουν καλα εδραιωμενα οικονομικοπολιτικα συμφεροντα,να θυμησουμε τελος παντων λιγο Ευρωπη ως προς την ταξη και την σωστη λειτουργια μας σχολης,πριν φυγουμε τρεχοντας σε καποια πραγματικα ευρωπαϊκη σχολη. Αρα οι καταληψεις και οι παρατασεις τωρα ποιανου αιτημα ειναι ; Του συνολου των φοιτητων ; Των καθηγητων που πεταν το μπαλακι εντελως απροκαλυπτα ; Και στην τελικη,γιατι τους υπηρετειτε οταν κανεις απ'ολους αυτους που σας καθοδηγει δεν θα υπηρετησει ποτε εσας ; Σεβαστειτε λοιπον,κατα τη γνωμη μου,την δημοκρατια και την πλειοψηφια και αφηστε εμας,τους ασχετους,να κανουμε την δουλεια μας οπως ξερουμε.
« Last Edit: August 28, 2011, 13:45:49 pm by vagus » Logged
EAJ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #148 on: August 28, 2011, 13:33:56 pm »

Η εξεταστική πρέπει να χαθεί για να αισθανθούν και οι γονείς μας το τι προβλήματα δημιουργεί αυτός ο νόμος-πλαίσιο!
Κατάληψη διαρκείας μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση που ξεπούλησε τη χώρα...
Επί χούντας το πολυτεχνείο πρωτοστατούσε στους αγώνες και είναι καιρός να το ξανακάνει!!!!!

Ο Ρέμπελος

Νόμπελ Οικονομικών
status_quo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #149 on: August 28, 2011, 13:37:10 pm »

Quote from: pandora on August 28, 2011, 13:20:26 pm
Λοιπόν για να κάνω την αρχή, αρχικά θα γράψω την γνώμη μου για το θέμα και εκ των υστέρων θα αναρτήσω ένα κείμενο με απορίες μου κατα την ανάγνωση του σχεδίου νόμου

Αρχικά η άποψή μου είναι ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι ακριβώς για να έρθει η ακαδημαϊκή κοινότητα προ τετελεσμένου. Για να το πάμε πιο μακρυα, πιστεύω ότι το να κλείσουν και μερικά τμήματα είναι επιταγή της τρόικας, αλλά δεν το πάω ακόμα τόσο μακρυά. Ένα νομοσχέδιο που ψηφίζεται από τα 3/4 της Βουλής είναι 99,9% ΑΔΥΝΑΤΟ να παρθεί πίσω... όποιος σκέφτεται κάτι τέτοιο είναι ή ονειροπόλος (καλά κάνει, κάποτε κι εγώ ήμουν), ή ζεί στον κόσμο του, ή κατέχει το φοβερό μυστικό του πως να συσπυρώσει περισσότερο κόσμο από 100000 άτομα που υπήρχαν στο Σύνταγμα τη μέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου - το οποίο είναι ασύγκριτα πιο σοβαρό και παρόλα αυτά ψηφίστηκε κανονικά. Αυτή η κυβέρνηση είναι αδίστακτη και θα περάσει ό,τι μπορεί μέχρι το τέλος της τετραετίας - όποιος πιστεύει ότι η κατάληψη θα τους πιέσει για να πάρουν πίσω το νόμο, συγγνώμη που τον θίγω αλλά είναι βλάκας. Η κατάληψη είναι το καλύτερο μέσον διαχείρισης της ανεργίας, βούτυρο στη φέτα τους όπως θα έλεγε και ο μέσος κνίτης. Και ερχόμαστε στο τί πρέπει να κάνουμε γι ' αυτό, Εφόσον θεωρώ προσωπικά δεδομένο ότι δε θα το πάρουν πίσω, το θέμα πρέπει να πολεμηθεί από μέσα. Στις συνεδριάσεις των καινούριων "Συμβουλίων", στις Κοσμητείες, στα όργανα που θα παίρνουν αποφάσεις. Εν γένει συμφωνώ δλδ με το πρώτο κείμενο του Καπνιά (όχι δεν είμαι στην κνε)

προφανως και θα το πολεμησεις και απο μεσα σπαζοντας συγκλητους τμηματα κτλ που πανε να εφαρμοσουν το νομο.αλλα ακριβως επδ αυτη η κυβερνηση ειναι αποφασισμενη οπως θα πρεπει και μεις να ειμαστε αποφασισμενοι να αφιερωσουμε ολο μας το χρονο στο να αντιπαλεψουμε αυτο το νομο. για να σπασεις ομως ολα αυτα δε νομιζεις οτι θα πρεπει να διασφαλισεις οτι ο κοσμος θα εχει το χρονο να το κανει και δε θα ειναι διασκορπισμενος σε βιβλιοθηκες, μαθηματα κτλ.εγω ειμαι αποφασισμενη να θυσιασω την εξεταστικη μου αλλοι δεν ειναι τοσο.επομενως θα πρεπει να τους δωσεις την ευκαιρια να απεμπλακουν απ'το διπολο διαβασμα για τον κωλο μου ή συλλογικος αγωνας...και προφανως υπαρχουν και πολλα αλλα κομματια της κοινωνιας που στο επομενο χρονικο διαστημα θα βρεθουν στο δρομο και θα ειναι στοιχημα για μας να ενωθουμε μαζι τους και οχι μονο ανατρεψουμε το νομο αλλα και την ιδια την κυβερνηση.ενα πολυ καλο πρωτο δειγμα ειναι το κινημα των πλατειων και το ποσο δυναμικες ηταν οι αντιδρασεις τους.φαντασου ποση δυναμικη θα ειχε το συνταγμα στις 28/29 ιουνη αν ηταν και ολοι οι φοιτητες εκει αντι να διαβαζουν για εξεταστικη
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 40 Go Up Print
Jump to: