βιβλίο: ΠΑΙΔΕΙΑ… ΜΑΧΩΝ

(1/3) > >>

mAn-_0lis:
Αντιγράφω απ' την ιστοσελίδα του κου Μυλόπουλου τη περιγραφή ενός βιβλίου του μόλις διάβασε και μου έκανε πολύ θετική εντύπωση. Ο τίτλος του βιβλίου είναι "ΠΑΙΔΕΙΑ… ΜΑΧΩΝ" και σας προτείνω να το διαβάσετε (ακόμα κι αν έχετε προκαταλήψεις θα σας φύγουν αμέσως...)!

ΠΑΙΔΕΙΑ… ΜΑΧΩΝ

Εκδόσεις “Ελληνικά Γράμματα”, 2010

Πίσω από την οικονομική και την οικολογική κρίση της εποχής κρύβεται μια πολύ σοβαρότερη κρίση αξιών. Η οποία είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για  την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού.

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξουμε πορεία, είναι να αλλάξουν οι άνθρωποι. Και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να αλλάξει ριζικά προσανατολισμό η Παιδεία. Να ξεκινήσει δηλαδή τώρα μια μορφωτική επανάσταση, ένας νέος Διαφωτισμός, που θα αναστρέψει τον αγοραίο και υλιστικό προσανατολισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, με σκοπό την επαναφορά του στην κατεύθυνση της καλλιέργειας του νου και της ψυχής. Για να ανοίξουν οι ορίζοντες της σκέψης και να βαθύνουν τα αποθέματα της καρδιάς. Για να ξαναγίνουμε πολίτες με ευαισθησίες και συνείδηση της συλλογικής μας ευθύνης.

Η Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον. Και ως τέτοια είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να διορθώσουμε τη λάθος πορεία μας. Μόνο που για να συμβεί αυτό χρειάζεται επίπονη προσπάθεια και συνεχής αγώνας…

Γιατί η Παιδεία, όπως άλλωστε και όλες οι πνευματικές αξίες, δεν προσφέρονται, αλλά κατακτώνται. Με αγώνες σε πραγματικά… πεδία μαχών.

Ex_Mechanus:
ποιά είναι αυτή η Παιδεία και γιατί είναι κύριο όνομα?

Αιμιλία η φτερωτή χελώνα:
χωρις να συμφωνω εξ ολοκληρου, μεταφερω

Greek University Reform, Βιβλιοκριτική: Γιάννη Μυλόπουλου, «Παιδεία … Μαχών», Ελληνικά Γράμματα, 2010

mAn-_0lis:
Καλύτερα να το διαβάσεις για να 'χεις δικιά σου άποψη.

Ex_Mechanus:
den diavazw vivlia me logopaignia sto titlo

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page