• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:15:32 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:15:32 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by tzortzis
[Today at 18:44:36]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 18:22:08]

H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426717
Total Topics: 31711
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 65
Guests: 148
Total: 213
rafa98p
Roidos
Antonis Mak
alexlabis
Βασιλης
Tasaras
andrkott
JTS
chrysa.tsilika
apob
koystravasvasilis
thegreekbaron
noimaginationforthis
andreaspaper
thomasdt
stavros0201
George_RT
kmargaritis
jojos
Marihouan820
Giannis Masterio
andripappa
Katarameno
gpapailio
sotirispo2
dimitris papadopoulos
Nikos_313
vaggelis.ntokas
swkraths
apapagd
Κaraflodaimonas
Captain
fivosfivos1
Joaakim
mgrivab
Thanasiscon1
giannisd
papatmaria
Antigoni
geo66
PolarBear
kakousios
athena_apo
Leou
Fenia04
Γιώργος Τσανακτσιίης
evax
skoloni
gmout
giorgos_skl
Νικη
Maria balogianni
Saint_GR
anna.ts
tmpadasn
tzortzis
vasilis saitis
bigmort
fkagk
Orgianelis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > To νεο Λύκειο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: To νεο Λύκειο  (Read 6520 times)
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #30 on: March 11, 2011, 00:46:18 am »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 18:55:03 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
Re: To νεο Λύκειο
« Reply #31 on: March 11, 2011, 00:54:09 am »

+1 στη στερεομετρία, ακριβώς με το σκεπτικό του Godhatesusall.

Μάλιστα εγώ θα έβγαζα όλη την τριγωνομετρία της Β' Λυκείου (που αν θυμάμαι καλά ήταν κάτι παπαγαλίστικες ταυτότητες και βαρετή μεθοδολογία που από την επόμενη κιόλας χρονιά τα ξεχνάς) και θα έβαζα στη θέση της τη στερεομετρία που καλλιεργεί και τη φαντασία.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #32 on: March 11, 2011, 02:58:48 am »

παντως για να μην λεμε αστεια, βαθμιδα εκπαιδευσης
πανεπιλυκειο που να κραταει 8 χρονια δεν υπαρχει.
και νομιζω οτι δεν προκυπτει και αναγκη να δημιουργησουμε
τρια προπαρασκευαστικα ετη για να μπορουν οι φοιτητες να
ανταποκριθουν στο επιπεδο του πανεπιστημιου.

μαλιστα νομιζω οτι η ιδεα οτι πρεπει να μαθαινουμε περισσοτερα στο λυκειο
ειναι μεταφορα στην υπολοιπη κοινωνια της αποτυχημενης ιδεας που βρισκεται
πισω απο το προγραμμα σπουδων στη σχολη. την ιδεα πως αν δε μαθομε ολα τα
πραγματα στον κοσμο δε θα γινουμε καλοι μηχνικοι. η εκτιμηση μου ειναι οτι ο τροπος
σκεψης αυτος ειναι μαλλον προβλημα παρα αρετη της σχολης.

επιπλεον καλο ειναι να θυμομαστε οτι στο λυκειο δεν πανε μονο οι ηλεκτρολογοι.

Vive le son
D'l'explosion!
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #33 on: March 11, 2011, 12:23:09 pm »

Quote from: Social_waste on March 10, 2011, 19:14:57 pm
Quote from: corina on March 10, 2011, 17:09:48 pm
θα επικεντρωνόμαστε κατευθείαν στην ουσία και όχι στο υπόβαθρο το οποίο θα έπρεπε να ξέρουμε αλλά δεν ξέραμε και προσπαθούμε να το καλύψουμε όπως όπως.
τι εννοεις 'θα επρεπε να ξερουμε'?
ας μην κατηγορουμε τα ελλειματα του προγραματος σπουδων και της
οργανωσης των μαθηματων στοn εαυτο μας. υποβαθρο για το πεδιο
ειναι ο λογισμος ΙΙ. αν οι φοιτητες εχουν προβλημα με το υποβαθρο του
πεδιου σημαινει οτι εχουν προβλημα και με το λογισμο ΙΙ. για αυτο μπορει
να φταιει οτι δεν καναμε αναλυτικη γεωμετρια στα προνηπια η μπορει να
φταιει οτι ο λογισμος ΙΙ ειναι ο μαξιμαλισμος ο ιδιος.

μπορει για το γεγονος οτι εχουμε προβλημα στο πεδιο να φταιει οτι δεν ξεραμε
αρκετα πραγματα και πρεπει να μαθουμε κιαλλα η μπορει να φταιει οτι ισα ισα
αυτη η προσπαθεια να μας μαθουν τα παντα να μη δουλευει.

κάτσε να διευκρινίσω

Να ονομάσω υπόβαθρο 1 τη στερεομετρία, και υπόβαθρο 2 το λογισμό 2.

Η στερεομετρία είναι κάτι άπειρα πιο εύκολο από το λογισμό 2. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική ένας μαθητής να μαθαίνει στο λύκειο να λύνει ολοκληρώματα. Από την άλλη, η στερεομετρία είναι κάτι γενικότερο, που όπως λέει και η νέσσα καλλιεργεί τη φαντασία. Δεν είναι τυχαίο που λέμε "δες πιο σφαιρικά τα πράγματα"

Αν θες, εγώ σου λέω, πέτα τα ολοκληρώματα από το λύκειο, και κάντα από την αρχή στους λογισμούς του πανεπιστημίου, με σωστό τρόπο.

Κοινώς, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για το λογισμό, τον οποίο θεωρώ ότι πρέπει να μαθαίνουμε στο πανεπιστήμιο (και ίσως και μαζί με αυτόν τα ολοκληρώματα, δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω στο σούπερ μάρκετ).
Από την άλλη, αν αγοράσω ένα τέταρτο τυρί, καλαθάκι για παράδειγμα, να ξέρω πού θα το κόψει η τύπισσα στα τυριά...τεσπα, χαζό παράδειγμα, καταλαβαίνεις τι εννοώ, τη στερεομετρία, όχι σαν εξισώσεις, αλλά σαν αντίληψη του χώρου τη χρειαζόμαστε καθημερινά.

Υ.Γ. γενικά παρεξηγείς εύκολα αυτά που λέγονται στο τόπικ, και είναι σαν να βλέπω από τα ποστ σου ένα συνεχόμενο "όχι εντατικοποίηση - όχι εντατικοποίηση". Δε νομίζω ότι λέμε αυτό. Ίσα ίσα εγώ θα γούσταρα τρελά μείωση της ύλης στο λύκειο. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ήθελα και αντικατάσταση κάποιων πραγμάτων με κάποια άλλα.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
^^DaRk_HunTeR

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #34 on: March 11, 2011, 13:18:14 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on March 11, 2011, 00:46:18 am
Οπότε ναι καλά λέει ο δημάκης ότι έχουμε έλλειψη στερεομετρίας (καθώς όντος έχουμε) και είναι φυσιολογικό το πανεπιστήμιο να μην είναι σε θέση να καλύψει τις ελλείψεις αυτές καθώς επι χρόνια τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών είχαν στηριχθεί σε διαφορετικές βάσεις. Έτσι κλήθηκαν να αλλάξουν βίαια λόγω μίας μεταρρύθμισης στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση η οποία δεν λάμβανε καθόλου υπόψιν την τριτοβάθμια.

Τώρα για το αν θα έπρεπε να λαμβάνουμε αυτές τις γνώσεις στο λύκειο ή στο πανεπιστήμιο εγώ έχω να πω ότι είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να τελειώσει τη σχολή στα απαιτούμενα έτη. Με λίγα λόγια τα 5 χρόνια δε φτάνουν. Άρα υπό αυτό το πρίσμα ναι πρέπει να αλλάξει το λύκειο και να είναι πιο εξειδικευμένο.
Το γεγονος οτι ειναι δυσκολο να τελειωσουν πολλοι στα 5 χρονια στη σχολη λες οτι οφειλεται στο Λυκειο?
Περασαν τα χρονια και τα ξεχασες? Το προγραμμα σπουδων που ειναι για τον πεο που το πας?
Στο οτι στο ιδιο εξαμηνο ο 1ετης εχει Διαφορικες, Λογισμο ΙΙ και Κυκλωματα Ι δεν σου λεει τπτ? Ποιες βασεις για τα πεδια και πιπες, με 7 μα8ηματα το εξαμηνο πουλους κατι θα χασεις απο ολα(ή θα γινεις αντικοινωνικος). Θελω να πιστευω οτι εννοουσες κατι αλλο.

Προφανως η εκπαιδευση εχει προβληματα των οποιων οι ριζες ειναι πολυ βαθυτερες...  
Να μιλαμε για το Νεο Λυκειο σαν αυτονομη οντοτητα ειναι αφελες, ο τροπος σκεψης, ο τροπος διαβασματος, η στεγνη αποστηθιση τυπων και κομματιων κειμενου ξεκιναει απο το Δημοτικο, οπως και το ολο προβλημα. Τα αποφθεγματα του Δημακη δεν βοηθανε πουθενα. Οπως ειπες αλλαξαν το Λυκειο χωρις να λαβουν υποψην τους το Πανεπιστημιο και αυτο ξενισε τους καθηγητες που επρεπε να αλλαξουν τον απολιθωμενο τροπο διδασκαλιας τους, χαλασαν τις συνηθειες τους. Βεβαια και αυτο ηταν και παλι λαθος καθως η αλλαγη επρεπε να αρχισει απο πολυ πιο πριν...

Θυμαμαι που λυναμε στην 3η λυκειου κατι ασκησεις στα μαθηματικα κατ. απο πρωτα ετη πανεπιστημιων του εξωτερικου(ιταλια, αμερικη etc...) και ελεγα ρε πουστη γιατι εμεις τα μαθαινουμε στο Λυκειο, ειμαστε πιο γαματοι(?). Το Λυκειο και γενικα η 2οβαθμια πιστευω οτι θα πρεπει να κινειται στην κατευθυνση των βασικων γνωσεων που πρεπει(?) να παιρνει καποιος ωστε απο εκει και περα να μπορει να αποφασισει μονος του με τι του αρεσει - θελει να ασχοληθει. Οποτε γενικα για τα ολοκληρωματα συμφωνω οτι θα πρεπε να διδασκονται στα πρωτα ετη ορισμενων σχολων και οχι στη 2οβαθμια. Για τη στερεομετρια δεν εχω καταληξει ακομα. Στα πλαισια μιας ταξης λυκειου παντως που περιεχει ανθρωπους με τοσο διαφορετικους στοχους το επιπεδο, η ταχυτητα και ο ογκος της πληροφοριας ειναι αδυνατον να προκυπτουν ομοιομορφα. Αυτο πρεπει να γινεται στην 3οβαθμια. Που πια οι στοχοι εχουν σχετικα συγκλινει...

Αρα λοιπον, μια χαρα φτανουν τα 5 χρονια γενικα, τα 61 μαθηματα δεν θα πρεπε να ναι τοσα(ουτε ετσι), αυτη ειναι εν μερει μια απαντηση οσον αφορα τη σχολη μας αλλα προφανως δεν ειναι standalone...

Without order nothing can exist without chaos nothing can evolve

Timeo hominem unius libri
The minstrel
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
deleted
« Reply #35 on: March 11, 2011, 22:52:55 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 18:55:00 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: March 11, 2011, 23:30:14 pm »

Και επειδή στο πανεπιστήμιο είδανε ότι οι εισακτέοι μπαίνουν με λιγότερη γνώση, είπανε να αυξήσουνε τον αριθμό των μαθημάτων για πτυχίο κατά 7(τα αγγλικά σαν να μην υπήρχαν ήταν απ ότι ξέρω) και να κατεβάσουνε τα μαθήματα άπειρα εξάμηνα(c++ από 7ο σε τρίτο, και πολάααααα άλλα τέτοια). This doesnt make sense. Απ'ότι έχω καταλάβει η αλλαγή του ΠΣ έγινε σε φάση " Θα βγάλουμε τους μηχανικούς μας πολύ γαμάτους hurrr durrr derp derp" και καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε...

Επίσης δεν νομίζω το ΠΠΣ να έχει μεγαλύτερες αντιφάσεις από το δικό μας(ΝΠΣ), γιατί και εμείς κάνουμε φυσική 1 χωρίς να έχουμε κάνει ούτε λογισμό ΙΙ ούτε διαφορικές.

Πίσω στο λύκειο/γυμνάσιο τώρα. Έχω να πω ότι αντί να προσπαθούμε να βρούμε τι να κόψουμε ώστε να βάλουμε στερεομετρία(και πιθανώς και άλλα πράματα), να δομήσουμε ένα πρόγραμμα από το 0. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα βασίζεται στο να αναπτύξει την κριτική ικανότητα. Και επειδή το παραπάνω το λένε όλοι στα λόγια, αλλά στην πράξη διδασκόμαστε μαθηματικά όπως το 1920, η μείωση της ύλης πρέπει να είναι ΔΡΑΣΤΙΚΗ. Να τελειώνουμε δηλαδή το λύκειο με γνώσεις μαθηματικών μέχρι και 2ας λυκείου γενικής παιδείας. Με τον χρόνο που μας μένει να προσπαθήσουμε να δείξουμε στα παιδιά εφαρμογές των μαθηματικών. Για παράδειγμα στο γυμνάσιο όπου υπάρχει κεφάλαιο πχ "επίλυση προβλημάτων με χρήση εξισώσεων/ανισώσεων/συστημάτων κοκ" το επίσημο πρόγραμμα αφιερώνει πολύ λίγες ώρες, ενώ στην πραγματικότητα δεν διδάσκεται καθόλου. Όμως, είναι αυτό που θα πρέπει να μάθει ο μαθητής, και όχι πως να λύνει σαν μαϊμού 10 πρωτοβάθμιες εξισώσεις! Όποτε πάω να εξηγήσω σε παιδιά γυμνασίου(ακόμη και λυκείου) ΓΙΑΤΙ κάνουμε το τάδε πράμα, στην καλύτερη περίπτωση με παρακολουθούν με ύφος αγελάδας(τι λέει ο μαλάκας τώρα) και στην χειρότερη μου λένε "τι, πέφτει τέτοιο πράμα στις εξετάσεις?"(είδες που έχουμε στο πανεπιστήμιο ομοιότητες με το λύκειο? Tongue). Και στις 2 περιπτώσεις τα παιδιά δε μαθαίνουν την ουσία του πράγματος, αλλά ίσως να γράψουν καλά στις εξετάσεις (επειδή ξέρουν όλα τα τρικ), και έτσι και οι καθηγητές είναι ικανοποιημένοι(τι καλά που ξέρουν μαθηματικά οι μαθητές μου) αλλά και οι γονείς(ο γιος μου σπέρνει στα μαθηματικά). Στην πραγματικότητα βέβαια βγαίνουν τούβλα.

YARRRRRRRRRRRRRR
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
deleted
« Reply #37 on: March 11, 2011, 23:42:23 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 18:54:57 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #38 on: March 12, 2011, 00:05:36 am »

Λογισμός Ι (4)                                                   Λογισμός Ι (4)
Φυσική Ι (4)                                                      Φυσική Ι (5)
Γραμμική Άλγεβρα (4)                                         Γραμμική Άλγεβρα (4)
Συστήματα Υπολογιστών (4+2)                            Προγραμματισμός (4+2)
Τεχνικές Σχεδίασης με Υπολογιστή (4+1)                Τεχνικό Σχέδιο (4)
Εισαγωγή στην Τεχνική Μηχανική (4)

Δεξιά το ΠΠΣ, αριστερά το ΝΠΣ. Δεν άλλαξε κάτι στο "μαθηματικό υπόβαθρο" απλά μπήκε η τεχνική μηχανική και ο προγραμματισμός(fortran LOLOLOLOL) άλλαξε με τα συστήματα υπολογιστών.

YARRRRRRRRRRRRRR
Social_waste

View Profile
« Reply #39 on: March 12, 2011, 17:29:53 pm »

Quote from: corina on March 11, 2011, 12:23:09 pm
Υ.Γ. γενικά παρεξηγείς εύκολα αυτά που λέγονται στο τόπικ, και είναι σαν να βλέπω από τα ποστ σου ένα συνεχόμενο "όχι εντατικοποίηση - όχι εντατικοποίηση". Δε νομίζω ότι λέμε αυτό. Ίσα ίσα εγώ θα γούσταρα τρελά μείωση της ύλης στο λύκειο. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα ήθελα και αντικατάσταση κάποιων πραγμάτων με κάποια άλλα.
αν μου επιτρεπεις, νομιζω οτι τα βλεπεις λαθος.
εγω δε μιλησα για το λυκειο. για το πανεπιστημιο ειπα.
και αυτο που ειπα ειναι οτι οποιος βλεπει τα προβληματα
στο τμημα και σκεφτεται οτι δεν εχουμε κανει στερεομετρια
ακουει καλπασμο και σκεφτεται ζεβρες.

Vive le son
D'l'explosion!
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #40 on: March 12, 2011, 18:20:30 pm »

μα εγώ μπορεί να μιλάω για τη στερεομετρία με αφορμή το πανεπιστήμιο, αλλά και σε άσχετη σχολή να είχα πάει τη θεωρώ πολύ πιο χρήσιμη από άλλα κι άλλα! δεν θεωρώ αναγκαία τη σύνδεση! και στο κάτω κάτω, το θέμα του τόπικ είναι το νέο λύκειο, αν μιλάς για το πανεπιστήμιο εσύ εγώ δε φταίω!

εγώ δεν εξετάζω το πρόβλημα στο τμήμα, εγώ βλέπω το πρόβλημα συνολικά, και κατ'επέκταση - και στο θέμα μας - στο λύκειο. Τα ολοκληρώματα, όσο χρήσιμα και να μου είναι στο τμήμα μας, θεωρώ ότι δε θα έπρεπε να τα κανουμε στο λύκειο, αυτό εσένα τι σου λέει, ότι σκέφτομαι ζέβρες?

Μήπως εσύ σκέφτεσαι ζέβρες διαβάζοντας τα ποστ μου?

« Last Edit: March 13, 2011, 00:57:39 am by corina » Logged

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #41 on: March 13, 2011, 00:55:33 am »

Quote from: Doctor_Doctor on March 12, 2011, 19:34:06 pm
Γιατί ρε παιδια, τι εχουν οι ζεβρες?

θα αυτοδιαγραφω

είναι παοκ

θα αυτοδιαγραφω κι εγώ

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #42 on: March 20, 2011, 13:55:03 pm »

Επιλεγμένο απόσπασμα.
Περισσότερα

Τα μαθήματα επιλογής θα κατατάσσονται σε ομάδες, τις οποίες θα επιλέγουν οι μαθητές. Για παράδειγμα, μια ομάδα θα είναι τα φιλολογικά, μία άλλη τα καλλιτεχνικά, μια άλλη τα οικονομικά κ.ο.κ. Στους μαθητές θα επιτραπεί μεγάλη ευελιξία στην επιλογή αυτών των μαθημάτων, αφού δεν θα υπάρχουν στεγανά.

Βασική καινοτομία του νέου συστήματος θα είναι καθιέρωση ενός νέου μαθήματος με τον τίτλο: «Σχέδιο έρευνας» που θα έχει ως αντικείμενο να διδάσκει τους μαθητές πώς να ερευνούν. Ομάδες μαθητών θα αναλαμβάνουν από κοινού την εκπόνηση μιας ερευνητικής εργασίας, που θα τους ανατίθεται από τους καθηγητές και η οποία θα αφορά, για παράδειγμα, το περιβάλλον ή τον πολιτισμό. Οι μαθητές πρέπει να αναζητήσουν πληροφορίες, να τις ξεχωρίσουν, να τις αναλύσουν και να τις συνθέσουν, έτσι ώστε να αναπτύσσεται η κριτική ικανότητά τους. Παράλληλα, η αλληλεπίδραση μεταξύ τους θα αναπτύξει την ικανότητα συνεργασίας με άλλες ομάδες. Δεν αποκλείεται όμως και η ανάληψη από κάθε έναν μαθητή μιας ερευνητικής εργασίας.

Για να επιτύχει αυτή η μέθοδος, που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές χώρες στο εξωτερικό, οι καθηγητές θα πρέπει να δουλέψουν διαθεματικά. Δηλαδή, για παράδειγμα, όταν θα διδάσκουν τους μαθητές στη Χημεία για το νερό, δεν θα περιορίζονται σ' αυτό, αλλά, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων, θα τους διδάσκουν για τη χρήση του νερού στη βιολογία, ακόμη και στη δημώδη ποίηση και λογοτεχνία.

Στο μάθημα της έρευνας δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα και γι' αυτό η βαθμολογία που θα παίρνουν οι μαθητές θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή για τα πανεπιστήμια. Η πληροφορική στο λύκειο θα είναι πλέον «εργαλείο», παρά τις αντιδράσεις που έχουν ήδη προκληθεί από τους καθηγητές της Πληροφορικής, οι οποίοι ζητούν να ενταχθεί το μάθημα στο «πακέτο» των υποχρεωτικών. Το σχέδιο όμως του υπουργείου βασίζεται στη «λογική» ότι ήδη ο μαθητής έχει διδαχθεί το μάθημα στο γυμνάσιο και πλέον χρησιμοποιεί τις γνώσεις που έχει αποκτήσει, για να εργαστεί πάνω σε νέα αντικείμενα.

Το νέο λύκειο είναι προσαρμοσμένο έτσι ώστε να εξυπηρετεί και το σύστημα εισαγωγής για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, που θα αντικαταστήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις από το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα τώρα λεπτομέρειες του νέου συστήματος, αλλά οι βασικές αρχές του.

Οριστικά αποφασίστηκε ότι τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα θα είναι τέσσερα, από έξι που είναι σήμερα, μέσα στα οποία θα εντάσσεται και ένα επιλογής. Τα πανεπιστήμια θα είναι εκείνα που θα καθορίζουν συντελεστές βαρύτητας, ενώ από την πρώτη τάξη του λυκείου θα υπάρχει ατομικός φάκελος του κάθε μαθητή που θα τον ακολουθεί ως την αποφοίτησή του και θα καταγράφεται σ' αυτόν η πρόοδός του.

Το σχέδιο αυτό του νέου λυκείου, στο οποίο φαίνεται να καταλήγει το υπουργείο Παιδείας, φαίνεται να κοστίζει φτηνότερα, απ' ό,τι αυτό που είχε εισηγηθεί η ομάδας της Θάλειας Δραγώνα, με τις 26 επιλογές μαθημάτων που προϋπέθεταν πολύ περισσότερους καθηγητές, υποδομές, εργαστήρια κ.λπ.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #43 on: March 20, 2011, 14:24:18 pm »

Quote from: fugiFOX on March 20, 2011, 13:55:03 pm

[...]

Η φιλοσοφία του νέου συστήματος στηρίζεται στα βασικά μαθήματα και τα επιλογής. Τα βασικά και υποχρεωτικά μαθήματα θα είναι τα μισά από ό,τι είναι σήμερα (δεν θα ξεπερνούν τα πέντε και με λιγότερη ύλη). Σ' αυτά εντάσσονται τόσο η Ιστορία όσο και τα Θρησκευτικά, καθώς το υπουργείο Παιδείας δεν τόλμησε να έρθει σε αντιπαράθεση με την Εκκλησία που απαίτησε σε όλους τους τόνους την ένταξη των Θρησκευτικών στην ομάδα των υποχρεωτικών μαθημάτων.
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #44 on: March 20, 2011, 14:27:33 pm »

Quote from: fugiFOX on March 20, 2011, 13:55:03 pm
Βασική καινοτομία του νέου συστήματος θα είναι καθιέρωση ενός νέου μαθήματος με τον τίτλο: «Σχέδιο έρευνας» που θα έχει ως αντικείμενο να διδάσκει τους μαθητές πώς να ερευνούν. Ομάδες μαθητών θα αναλαμβάνουν από κοινού την εκπόνηση μιας ερευνητικής εργασίας, που θα τους ανατίθεται από τους καθηγητές και η οποία θα αφορά, για παράδειγμα, το περιβάλλον ή τον πολιτισμό. Οι μαθητές πρέπει να αναζητήσουν πληροφορίες, να τις ξεχωρίσουν, να τις αναλύσουν και να τις συνθέσουν, έτσι ώστε να αναπτύσσεται η κριτική ικανότητά τους. Παράλληλα, η αλληλεπίδραση μεταξύ τους θα αναπτύξει την ικανότητα συνεργασίας με άλλες ομάδες. Δεν αποκλείεται όμως και η ανάληψη από κάθε έναν μαθητή μιας ερευνητικής εργασίας.
Πάντως όταν είμουν εγώ λύκειο υπήρχε σαν μάθημα η τεχνολογία, στην οποία όλο τον χρόνο έπρεπε απλά να κάνεις μια "ερευνητική" εργασία. Στην πράξη έπεφτε τρελό copy pasta

YARRRRRRRRRRRRRR
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: