• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:52:38 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:52:38 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426721
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 83
Guests: 159
Total: 242
tsaliki
jimalexoud
Isidora
sosak
distillery
Bigie_Cheese
Nekt
Thanos_Bog
filkilkis
melisste22
Giorgos2222
Papalamprous humor
Psychoktonos_
mgrivab
angelos
stolieras
Katarameno
filon05
tzortzis
Petross
ΦΙδανης Αριστοτελης
valentini
agis3
vaggelisx
Κaraflodaimonas
anmata
andreas2000
chriskazakos
kourasan!
Evripidis
gkyrodi
Fotis Roukoutakis
PetrosCc
papatmaria
tols1
evax
el1
chrisg
vasilikitsatsi
gkaramp
Pcsc
alexandraskol
Zoifouka
kpapama
argiris2006
marilita
ariadnipm
tinidou
dimitriskon
ELEF
thanosk
dimitris kiziridis
prigians
okanpala
apapagd
thaliatsk
micelethe
vasilis saitis
kchristoua
andripappa
stavros0201
giorgos_skl
kvas
alex_g
Orgianelis
sigklitiki
gkouskou
_Trob
ntinara
smaragdis
alexlemp
Tim
vaggelis.ntokas
gmpatsol
Βασιλης
marios2912
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 4ο Εξάμηνο > 4ο Εξάμηνο - ΠΠΣ > Εισαγωγή στην Ενεργειακή Τεχνολογία Ι (Moderators: chatzikys, tzortzis) > Βιβλιο 2006
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: Βιβλιο 2006  (Read 10852 times)
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: Βιβλιο 2006
« Reply #15 on: April 28, 2006, 23:49:31 pm »

Όσοι είναι παλαιότεροι και χρωστάνε ακόμη το μάθημα αλλά ήδη έχουνε βιβλίο?
Αυτοί θα το πάρουν μάλλον.
Οταν μοιράζεται νέο βιβλίο (και αυτό είναι νέο, με άλλον τίτλο) νομίζω ότι το δικαιούνται όλοι όσοι έχουν δηλωμένο το μάθημα.

Θα το μάθουμε ...(εν καιρώ)

ΓΠ
Jasper
Θαμώνας

Μη με κοροιδεύετε που πήγα ΗΜΜΥ!!! Μαγκιά μου!!!

View Profile
Re: Βιβλιο 2006
« Reply #16 on: May 04, 2006, 13:06:04 pm »

οχι οτι εγω εχω περασει το μαθημα αλλα νομιζω οτι ειναι αδικο να μην το παρουν και οι υπολοιποι γιατι πολυ απλα σαν μηχανικοι θα το χρειαστουν...τα βιβλια δεν ειναι μονο για να περναμε τα μαθηματα!!! ο οποιοσδηποτε θα ηθελε ενα καινουργιο και πιο καλογραμμενο βιβλιο γιατι οπως προειπα το χρειαζεται σαν ηλεκτρολογος μηχανικος και οχι σαν φοιτιτης μονο για να περασει το μαθημα!!!
gpap

View Profile
« Reply #17 on: May 04, 2006, 13:20:33 pm »

ο οποιοσδηποτε θα ηθελε ενα καινουργιο και πιο καλογραμμενο βιβλιο γιατι οπως προειπα το χρειαζεται σαν ηλεκτρολογος μηχανικος και οχι σαν φοιτιτης μονο για να περασει το μαθημα!!!

Φυσικά και συμφωνώ, επειδή όμως όλο και πιο νέα βιβλία θα γράφονται και όλο και πιο καλά θα γίνονται, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η διανομή βιβλίων στους φοιτητές έχει σαν σκοπό να τους βοηθήσει στην κατανόηση κάποιου μαθήματος. Εκεί τελειώνει και η συμβατική υποχρέωση του πανεπιστημίου και κατ' επέκταση και της πολιτείας.

Εκεί πρέπει να αρχίζει η ..υποχρέωση η ατομική του καθένα. Δηλαδή, είτε σαν τελειόφοιτος φοιτητής, που έχει περάσει κάποια μαθήματα και διαπιστώνει ότι υπάρχει διαθέσιμο ένα νέο βιβλίο, είτε σαν Μηχανικός οφείλει να ψάχνει και να ..βρίσκει. Σε βιβλιοθήκες, σε βιβλιοπωλεία, στο internet κλπ. Και αν ανακαλύψει κάτι που είναι πραγματικά καλό, του χρειάζεται και δεν μπορεί να το αποκτήσει με ...άλλο τρόπο (λέμε τώρα) έ ας το αγοράσει το ρημάδι...Δεν θα πέσει έξω και η ...εθνική οικονομία...

Μη λειτουργείτε λοιπόν σαν ...βιβλιομαζώχτρες γιατί υποτιμάτε έτσι και το εαυτό σας αλλά και τα (όποια) βιβλία μαζεύετε.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #18 on: May 04, 2006, 13:44:25 pm »

Quote from: gpap on May 04, 2006, 13:20:33 pm
Η διανομή βιβλίων στους φοιτητές έχει σαν σκοπό να τους βοηθήσει στην κατανόηση κάποιου μαθήματος.
Δηλαδή εννοείτε ότι μας μοιράζουν βιβλία επειδή με αυτά θα περάσουμε στις εξετάσεις?

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
gpap

View Profile
« Reply #19 on: May 04, 2006, 15:25:12 pm »

Δηλαδή εννοείτε ότι μας μοιράζουν βιβλία επειδή με αυτά θα περάσουμε στις εξετάσεις?

Δηλαδή εννοείτε ότι τα βιβλία που σας μοιράζουμε τα διαβάζετε και μετά τις εξετάσεις? 8) 8) 8)

NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy

edit που ..περάσατε εννοώ φυσικά!
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #20 on: May 04, 2006, 18:03:44 pm »

Quote from: gpap on May 04, 2006, 15:25:12 pm

Δηλαδή εννοείτε ότι τα βιβλία που σας μοιράζουμε τα διαβάζετε και μετά τις εξετάσεις? 8) 8) 8)

NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy NotWorthy

edit που ..περάσατε εννοώ φυσικά!
Δεν ξέρω κ.gpap γενικά, αλλά στην περίπτωσή μου ισχύει... βέβαια είμαι μικρό εξάμηνο (4ο) και τα μαθηματικά που κάναμε χρειάζονται παντού...

Βασικά ρώτησα γιατί με ενδιαφέρει το θέμα του τι σκοπό έχουν να εκπληρώσουν τα βιβλία που μας μοιράζουν σαν καραμέλες...

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #21 on: May 04, 2006, 19:59:01 pm »

Quote from: Jasper on May 04, 2006, 13:06:04 pm
οχι οτι εγω εχω περασει το μαθημα αλλα νομιζω οτι ειναι αδικο να μην το παρουν και οι υπολοιποι γιατι πολυ απλα σαν μηχανικοι θα το χρειαστουν...τα βιβλια δεν ειναι μονο για να περναμε τα μαθηματα!!! ο οποιοσδηποτε θα ηθελε ενα καινουργιο και πιο καλογραμμενο βιβλιο γιατι οπως προειπα το χρειαζεται σαν ηλεκτρολογος μηχανικος και οχι σαν φοιτιτης μονο για να περασει το μαθημα!!!
     Φαντάσου να είσαι 5ο έτος στον Ενεργειακό τομέα και να σου δίνουν ακόμα τα καινούρια βιβλία Στοχαστικού Σήματος, για παράδειγμα. Τί θα τα κάνεις αν δε σου χρειάζονται; Θα τα πετάς; Και με το ίδιο σκεπτικό θα πρέπει για μια ζωή να σου δίνουν δωρεάν τα καινούρια βιβλία γιατί μια ζωή μηχανικός θα είσαι!
     Απλά αφού περάσεις το μάθημα και αν επιθυμείς διακαώς ένα καινούριο βιβλίο μπορείς να το αγοράσεις. Το βρίσκω φυσιολογικό.
Quote from: 4Dcube on May 04, 2006, 13:44:25 pm
     Ε, ναι έτσι είναι, τώρα τί να κάνουμε;

Ουδέν Σχόλιον!
aliakmwn
Guest
« Reply #22 on: May 07, 2006, 12:24:33 pm »

Ριξτε μια ματια στο 822 της Αλεξανδρειας...
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #23 on: May 12, 2006, 01:51:41 am »

σαν "καλό παιδί" κι εγώ,λόγω της "λάσκας" των ημερών,είπα να ρίξω μια ματιά στα 2 κεφάλαια που ανέβηκαν από το καινούριο βιβλίο...

καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι σε καμμία περίπτωση δεν θελω να θίξω την "επιστημονική αρτιότητα" του βιβλίου,ούτε την μεγάλη προσπάθεια για τη συγγραφή του.

περίμενα να δώ κάτι παρεμφερές,ή τουλάχιστον στα βήματα των παραδόσεων,των διαφανειών και των ασκήσεων.κάποια σχήματα και κάπιοους τύπους,που να επεξηγούνται με αρκετά σχόλια θεωρίας.
αντ'αυτού εισέπραξα με μεγάλη απογοήτευση ένα ανθολόγιο τύπων,παρμένων από πεδίο,κυκλώματα,ακόμα και ηλεκτρολογικά υλικά(!),τα οποία πολλές φορές ξεφευγαν από το κύριο νόημα,γιαυτό άλλωστε ίσως δεν διδάχθηκαν κιόλας...

το κείμενο αν και περιεκτικό πολλές φορές σπάνια γίνεται ελκυστικό,ενώ τα σχήματα απέχουν πολύ από τα "σούπερ ντούπερ" σχήματα που υπάρχουν στις διαφάνειες των παραδόσεων.
τα παραδείγματα έχουν μια λογική που απέχει από το πώς γίνονται οι ασκήσεις,μια λογική που δεν μπόρεσα να καταλάβω...

δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη εικόνα,γιατι εκτός των άλλως το μάθημα των ασκήσεων βρίσκεται ένα κλικ πίσω από τη θεωρία.
ούτε έχω δει παλιά θέματα,δε ξέρω πως κινούνται οι απαιτήσεις του μαθήματος.σε γενικές γραμμές όμως,σαν προσωπική γνώμη,και μην καταφέρνωντας να τελειώσω αυτά τα δύο κεφάλαια,πραγματικά δε βλέπω με ποιον τρόπο,κάποιος που θα πάρει το βιβλίο λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις,θα κάτσει να μπεί στη λογική του βιβλίου-μια λογική αρκετά δύσκολη και διαφορετική από αυτή που έχω εκλάβει για το μάθημα

tu/e
gpap

View Profile
« Reply #24 on: May 12, 2006, 09:19:48 am »

Καλημέρα,

Νομίζω ότι δεν έγινε κατανοητό αυτό που έγραψα νωρίτερα. Τα 2 κεφάλαια που ανέβηκαν είναι απλά η επανεγγραφή
των 2 παλιών (που υπήρχαν στο άσπρο βιβλίο των ΣΗΕ και στο μικρό βιβλιαράκι που μοιράστηκε πέρσυ). Δεν έχουν
υποστεί καμμιά επεξεργασία εκτός από τις αλλαγές στο φορμάρισμα.

Τα 2 αυτά κεφάλαια είναι υπό επεξεργασία, όπως και τα προηγούμενα 5 φυσικά. Ο χρονικός προγραμματισμός εξακολουθεί να
ισχύει (μέχρι σήμερα που μιλάμε). Οι αλλαγές που θα γίνουν στο τελικό κείμενο είναι ιδιαίτερα σημαντικές στα 4 πρώτα κεφάλαια
και λιγότερες στα 3 τελευταία.

Να ξεκαθαρίσω προκαταβολικά ότι δεν ξαναγράφουμε βιβλίο για την Ενεργειακή. Γράφουμε βιβλίο για τα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας
ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Αρα όσοι περιμένετε έτοιμο υλικό όμοιο με τις παραδόσεις σίγουρα
δεν θα το βρείτε.

Αυτά και καλό διάβασμα....

Γρηγόρης Παπαγιάννης

ΥΓ Στις καταλήψεις ..δεν διαβάζουν...πάνε στη Σχολή και κοιμούνται εκεί.. Wink
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #25 on: May 12, 2006, 15:32:01 pm »

^off-topic^ήμουνα χτές κύριε παπαγιάννη,στην εκδήλωση στην αίθουσα 5,αλλά δε σας είδα με τους άλλους καθηγητές(ίσως πάλι ήμουν πολύ μακριά)

tu/e
gpap

View Profile
« Reply #26 on: May 12, 2006, 15:41:49 pm »

Εγώ δεν ήμουνα....

Εγραφα βιβλίο για να διαβάσετε όταν ..τελειώσει η κατάληψη Wink Wink

ΓΠ
Jasper
Θαμώνας

Μη με κοροιδεύετε που πήγα ΗΜΜΥ!!! Μαγκιά μου!!!

View Profile
« Reply #27 on: May 15, 2006, 10:52:04 am »

Ενα σχολιο και απο μενα για αυτα που ειπωθηκαν μεχρι τωρα...ωραια λοιπον τα βιβλια να μην δινονται σε ολους τους ενεργους φοιτητες...αλλα και σαυτους που δεν εχουν περασει το μαθημα??? δεν μου ακουγεται και πολυ ωραιο...και ειλικρινα δεν εχω και καποιο συμφερων αλλα νομιζω οτι σαν μηχανικοι στην μετεπειτα ζωη μας πρεπει να εχουμε μια βιβλιοθηκη "βαση" που θα μπορουμε να στηριχτουμε σε αυτην και θα μπορει να μας στηριξει...εννοωντας οτι μια απλη γνωση που πρεπει να ξαναδουμε για να θυμηθουμε κατι πολυ απλο πρεπει να βρισκεται στην βιβλιοθηκη μας...τωρα αν ζηταμε το κατι παραπανω φυσικα και πρεπει να ψαξουμε και αλλου η να γορασουμε εν τελει καποια βιβλια αλλα πιστευω πως η βιβλιοθηκη μας πρεπει να ειναι εμπλουτισμενη απο τα φοιτητικα μας χρονια κ ολας (δημοσια δωρεαν παιδεια). Και παλι θα μου πειτε "αγοραζε απο τωρα βιβλια για να ειναι εμπλουτισμενη η βιβλιοθηκη σου απο τα φοιτητικα σου χρονια" και θα ξαναπω : ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και επισης ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ...ΤΡΩΜΕ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΜΑΣ  Grin (ΑΣΤΕΙΑΚΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ) αλλα η αληθεια ειναι οτι δεν μας περισσευουν και τοσα πολλα ωστε να παρουμε καποια βιβλια πολυ χρησιμα...το επομενο σχολιο μου θα ειναι πανω στο βιβλιο...ειλικρινα κρινοντας απο τις διαφανειες του κυριου παπαγιαννη που χρησιμοποιει στο μαθημα πιστευω οτι το βιβλιο θα σκιζει αλλα ελπιζω να σκιζει και να το διαπιστωσουμε συντομα κυριε παπαγιαννη  Wink αν και νομιζω οτι δεν θα διαβασουν και πολλοι απο το βιβλιο για τις εξετασεις αλλα σαν μηχανικοι νομιζω οτι εχουμε να παρουμε πολλα απο αυτο το βιβλιο...
ΥΓ Κυριε παπαγιαννη ελπιζω να βαλατε στο καινουργιο βιβλιο την φαρσα στην ΔΕΗ με τους 2000000 θερμοσιφωνες ταυτοχρονα...πολυ μου ειχε αρεσει αυτο το παραδειγμα  Wink  Grin
aliakmwn
Guest
« Reply #28 on: May 15, 2006, 11:11:32 am »

Μα εννοειται πως αυτοι που δεν εχουν περασει το μαθημα και το εχουν δηλωμενο για τωρα θα το παρουν το βιβλιο!!!

Quote from: aliakmwn on May 07, 2006, 12:24:33 pm
Ριξτε μια ματια στο 822 της Αλεξανδρειας...
gpap

View Profile
« Reply #29 on: May 15, 2006, 11:25:55 am »

Στο σχόλιό σου νομίζω ότι απάντησα νωρίτερα. Δεν είναι θέμα οπτικής, φυσικά σαν δάσκαλος είναι αδύνατο να διαφωνήσω στη βιβλιογραφική πολυφωνία και πραγματικά θα ήθελα να έχουμε ένα ιδεατό σύστημα όπου κάθε φοιτητής θα πιστώνεται με την εισαγωγή του με ένα (ικανοποιητικά υψηλό) ποσό για να το διαθέσει να αγοράσει ότι βιβλίο του αρέσει στη συνέχεια.

Το ισχύον όμως σύστημα (αν και από ότι ακούγεται πάει για ..σύντομη κατάργηση) προβλέπει διανομή ενός και μόνου (σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις δυο ταυτόχρονα) βιβλίου κάτω από συγκεκριμένους περιορισμούς (να το δηλώνει το μάθημα για πρώτη φορά, να μην έχει πάρει το xyz βιβλίο κλπ). Και βέβαια η λογική του συστήματος είναι κομμένη και ραμένη στη υθεωρία του βοηθήματος των εξετάσεων.

Συνεπώς, προφανώς και δεν υπάρχει καμμιά αντίρρηση από μεριάς μας να μοιραστεί το βιβλίο και στο ...φεστιβάλ βιβλίου... Grin αλλά στην τελική ο εκδότης θα το μοιράσει μόνο σε εκείνους από τους οποίους θα πληρωθεί για τη διανομή. Το ευτύχημα είναι ότι στο σημείο αυτό και τα ..συμφέροντα του εκδότη είναι στη κατεύθυνση της διανομής όσο γίνεται πιο πολλών αντιτύπων, άρα να είσαι σίγουρος ότι όσοι περισσότεροι μπορούν θα το πάρουν.

Τώρα σε σχέση με το περιεχόμενο, εσείς θα είστε οι τελικοί κριτές και εμείς θα περιμένουμε με ..αγωνία την απόφασή σας.

Γρηγόρης Παπαγιάννης   
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: