• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 00:43:08 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 19, 2025, 00:43:08 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[June 18, 2025, 20:28:39 pm]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 187
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 47
Guests: 116
Total: 163
Papalamprous humor
apos34
Captain
aurora
pdiamantis
eleftheria
kofius
antreassv
_Stef
mitsos753905
estoimea
Giannis Masterio
tasos gourd
faidonchatz
spoun
geftihiakos
aafroditi
kostas1507
unreasonable
Thanoskask
vasilis saitis
Stelios Leivas
soktas
Billyskotsikas
stephystam
nikosmonov
qwertyuiop
sterxz
eli_k
Le ece
coyg
mayia psarikoglou
kkuro123
AlexKyr
aachmet
ggalamat
arswagdapro
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Νομική Αθηνών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Go Down Print
Author Topic: Μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Νομική Αθηνών  (Read 27964 times)
jimmakos
Guest
Re: Μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Νομική Αθηνών
« Reply #195 on: February 15, 2011, 15:01:09 pm »

4o μήνυμα των απεργών της Θεσσαλονίκης
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=0tAmbRhc4AM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0tAmbRhc4AM</a>

και ένα άρθρο του Στέλιου Μάινα από το indymedia

Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας
Στις ερωτήσεις των φίλων αν αισθάνομαι ασφαλής και πώς κυκλοφορώ, απαντάω οργισμένα, πλήττοντας τη μικροαστική νοοτροπία, που υποτίθεται δεν έχω εγώ ο «προοδευτικός».
Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας παρά τα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών των συμμοριών στην παρακάτω γωνία, παρά τα καλάσνικοφ που κροτάλιζαν δυο στενά απ’ το σπίτι μου, αφήνοντας πτώματα στην άσφαλτο.

Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας, παρά τις αλλεπάλληλες διαρρήξεις των διαμερισμάτων όλης της περιοχής, και των κλοπών που θύμα τους τουλάχιστον τρεις φορές έχει πέσει και η γυναίκα μου.

Επιμένω να μένω στην πλατεία Βικτωρίας, παρά την -πρώτα περιστασιακά και τώρα μόνιμη- οσμή της αμμωνίας, έξω απ’ την είσοδο της πολυκατοικίας μου, των διπλανών στενών, της πλατείας, της ζωής μας.

Γιατί επιμένω να μένω στη πλατεία Βικτωρίας;
Γιατί θέλω να είμαι κοντά σ’ αυτά που συμβαίνουν στη πατρίδα μου, γιατί θέλω να νιώθω την ανάσα -έστω και βρώμικη- της πόλης που αγαπάω, γιατί μου αρέσει η ποικιλία της, η ζωντάνια της, η φασαρία της, γιατί μ’ αρέσει να βλέπω την κυρα Μαρία να σέρνει το καροτσάκι της λαϊκής με τη φλεβίτιδα της, γιατί θέλω να συμπαραστέκομαι στην Άννα με το απέναντι κομμωτήριο που βαράει μύγες, και τον Κώστα στο διπλανό καλλυντικάδικο που μετά από δυο χρόνια απραξίας αναγκάστηκε να το δώσει για να γίνει ένα ακόμα Paki.

Γιατί θέλω να νιώθω πώς δεν θέλω να αλλάξει τίποτα στη ζωή που σχεδίασα, να συνεχίσω να είμαι ένας απλός άνθρωπος ανάμεσα σε απλούς ανθρώπους.

Κι όταν οι μετανάστες μας χτύπησαν τη πόρτα, τους δέχτηκα σαν δικούς μου ανθρώπους, σαν τους γείτονες που έχουν την ανάγκη μου και χρίζουν της προσοχής μου…

Δεν είχε ακόμα στεγνώσει το μελάνι της υπεράσπισης και της αλληλεγγύης μου για τους 300 απεργούς πείνας, όταν την Παρασκευή το βράδυ στις 8, έβγαλα το σκύλο μου την καθιερωμένη του βόλτα, μια ευκαιρία να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τους φίλους μου. Δεν είχα απομακρυνθεί πενήντα μέτρα απ’ το σπίτι μου, μιλώντας με κάποιον φίλο στο κινητό, όταν αισθάνομαι κάποιον από πίσω, να μου τραβάει το κινητό απ’ το χέρι. Μόνο που το δικό μου χέρι, αντανακλαστικά σφίγγει, και ο νεαρός μελαμψός άντρας με κοιτά σαν να μη πιστεύει πώς εγώ αντιστέκομαι…

Μου το αρπάζει, τελικά, και τρέχει, αλλά και πάλι, προς μεγάλη του έκπληξη, τον φτάνω φωνάζοντας συγχρόνως βοήθεια… Και τότε, αντί για βοήθεια, γίνεται το αδιανόητο.

Από το δρόμο πετάγονται πέντε -προφανώς συμπατριώτες του- που ρίχνουν με μίσος, με κατεύθυνση το κεφάλι μου, δυο γεμάτα μπουκάλια μπύρας, βρίζοντας με συγχρόνως. Ευτυχώς, και τα δυο μπουκάλια μπίρας δεν βρήκαν το στόχο τους, κατέληξαν όμως στη τζαμαρία του απέναντι μαγαζιού ανοίγοντας τρύπα σε κρύσταλλο ασφαλείας δώδεκα χιλιοστών…

Οι φίλοι του αστόχησαν γιατί τυχαία βρέθηκαν δυο έλληνες και τους κράτησαν με κίνδυνο της ζωής τους. Δυο έλληνες με έσωσαν από τον ιδιότυπο λιθοβολισμό και από το σίγουρο λιντσάρισμα μου, αφού δυο από αυτούς μου έδειξαν πως κουβαλούν μαχαίρι και καλά θα έκανα να το βουλώσω, κινούμενοι απειλητικά εναντίον μου. Και τους ευχαριστώ δημόσια. Δυο Έλληνες τους σταμάτησαν ανάμεσα σε ένα πλήθος τουλάχιστον διακοσίων ανθρώπων, ως επί το πλείστον αλλοδαπών, που βρίσκονταν αδρανείς και αμετοχοι σε απόσταση το πολύ δέκα βημάτων από ένα περιστατικό ακραίας βίας, από μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, γιατί αυτός ήταν ο στόχος τους.

Όταν είσαι ζεστός δεν συνειδητοποιείς τον κίνδυνο, παρ όλα αυτά είδα και προσπαθώ να εξηγήσω το μίσος στα βλέμματα αυτών των ανθρώπων, που δεν ηξερα και δεν τους είχα κάνει τίποτα.

Ένιωσα ένας έλληνας που σώζεται από έλληνες στο σπίτι του, και ξαφνικά ένιωσα σαν να με διώχνει ο τόπος μου, σαν να μην τον αναγνωρίζω πια, κι ένιωσα έκθετος σε μια διογκούμενη και χωρίς στόχο και κατεύθυνση οργή, που ελπίζω να διαψευστώ, αλλά φοβάμαι πως θα ‘χει πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Απευθύνθηκα στην αστυνομία, και υπέβαλλα μήνυση, μόνο και μόνο για να θυμάμαι πώς δεν έμεινα μετέωρος και αδρανής, και πήρα την καθιερωμένη απάντηση, «φταίει η ανοχή μας».

Και αναρωτιέμαι, πού είναι η Αστυνομία που εγώ σαν καλός φορολογούμενος πολίτης πληρώνω για να με προστατεύει;

Και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής, γιατί όταν γίνεται πορεία και διαμαρτυρία, πλήθη και στίφη αστυνομικών εμφανίζονται παντού, κι αναρωτιέμαι γιατί να υπάρχει καταστολή και όχι πρόληψη, κι αναρωτιέμαι τι ακριβώς κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» για τον πολίτη του Ιστορικού κέντρου,

Αλλά, πάλι, δεν αναρωτιέμαι, καθώς είναι πασίδηλο πως αυτοί που μας κυβερνάνε ούτε μένουν ούτε έχουν περάσει ποτέ, ούτε και πρόκειται, από την πάλαι ποτέ ένδοξη γειτονιά μου, και νυν γκέτο απελπισμένων και αποκλεισμένων όλων των φυλών και των χρωμάτων.

Πριν από μερικές μέρες έγραψα ένα κείμενο συμπαράστασης στους απεργούς πείνας. Που αγωνίζονται για το αυτονόητο, να τους αντιμετωπίζουν σαν ανθρώπους.

Μετά το γεγονός, εδραιώθηκε ακόμα πιο σταθερή η άποψή μου πως τους κυνηγημένους δεν τους κυνηγάς, τους εξαθλιωμένους δεν τους εξαθλιώνεις, τους βοηθάς, γιατί μόνο στους καιρούς της βαρβαρότητας αποδεικνύεις ποιος είσαι και τι δουλειά έχεις σ’ αυτό τον κόσμο.
« Last Edit: February 15, 2011, 15:13:57 pm by Jimmakos - DNT GO HOME » Logged
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #196 on: February 15, 2011, 16:23:37 pm »

Καλοπροαίρετα να ρωτήσω από όποιον έχει πληροφόρηση:
Γιατί δεν αφήνουν τους γιατρούς να εισέλθουν;

===========================================

Τη μετακίνηση των 280 μεταναστών - απεργών πείνας από το μέγαρο "Υπατία", επί της οδού Πατησίων της Αθήνας, θα ζητήσει άμεσα το υπουργείο Υγείας, εάν οι ομάδες περιφρούρησης του χώρου επιμείνουν να μην επιτρέπουν στο κλιμάκιο γιατρών του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) να εισέλθει στο κτήριο προκειμένου να παράσχει ανθρωπιστική και ιατρική μέριμνα στους μετανάστες.

Αυτό δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας Δημοσίας Υγείας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εργασίας για τη γρίπη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας. Ο Αντ. Δημόπουλος ανέφερε ότι κλιμάκιο γιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ προπηλακίστηκε αγρίως προχθές έξω από το κτήριο, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί συνεννόηση του υπουργείου Υγείας με τους επικεφαλής της περιφρούρησης, όπως σημείωσε ο ίδιος, για την είσοδο του κλιμακίου στο χώρο. Έτσι, το κλιμάκιο δεν κατέστη τελικά δυνατόν να εισέλθει στο κτήριο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει μεταξύ άλλων: "Ο στόχος ήταν οι επαγγελματίες Υγείας του Οργανισμού να παράσχουν υπηρεσίες ιατρικής υποστήριξης και περίθαλψης, καθώς και ψυχολογικής βοήθειας και αποφόρτισης σε όλους τους μετανάστες που το επιθυμούν. Η παροχή των ως άνω υποστηρικτών υπηρεσιών δεν κατέστη δυνατή, λόγω αποκλεισμού του χώρου και εξαιρετικά έντονης αντίδρασης από άτομα που περιφρουρούσαν το κτήριο και τα οποία κατέφυγαν σε χρήση λεκτικής και σωματικής βίας στα στελέχη του κλιμακίου, αποτρέποντας έτσι κάθε δυνατή προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης".

Σε νεώτερη ανακοίνωσή του, το Κέντρο κάνει λόγο για "σημαντικό κίνδυνο, που συνιστά για τη δημόσια υγεία η παραμονή των μεταναστών - απεργών πείνας στο κτήριο Ηπείρου 2 και Πατησίων (μέγαρο 'Υπατία'), που τείνει να εξελιχθεί σε 'υγειονομική βόμβα'".

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=599239

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #197 on: February 15, 2011, 16:53:42 pm »

δεν ξέρω..το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ήδη μια υγειονομική ομάδα για την κάλυψη των απεργών.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ★ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

http://dystopiarap.wordpress.com/
insanegr
Θαμώνας

Μηχανολόγος χαμένος στην άβυσσο του τημμυ...

View Profile
« Reply #198 on: February 15, 2011, 17:07:21 pm »

Αδελφέ, το ΚΕΕΛΠΝΟ καλέστηκε σαφώς από κυβερνώντες για δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας. Οτι δηλαδή αποτελούν κίνδυνο δημόσιας υγείας κλπ κλπ. +1 στον Inco, υπάρχει ομάδα αλληλέγγυων ιατρών που κ αυτοί έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη. Σε περίπτωση που το ΚΕΕΛΠΝΟ αφήνονταν, το πιθανότερο σενάριο θα ήταν να τους βγάλουν μολυσμένους και να αρχίσει διαδικασία εκκένωσης του κτιρίου.

fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #199 on: February 15, 2011, 17:21:20 pm »

Quote from: insanegr on February 15, 2011, 17:07:21 pm
Αδελφέ, το ΚΕΕΛΠΝΟ καλέστηκε σαφώς από κυβερνώντες για δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας.

ΟΚ, πάντως το κλίμα τρομοκρατίας δημιουργήθηκε έτσι κι αλλιώς,
αν διαβάσεις και τις δηλώσεις Λοβέρδου.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
insanegr
Θαμώνας

Μηχανολόγος χαμένος στην άβυσσο του τημμυ...

View Profile
« Reply #200 on: February 15, 2011, 17:26:33 pm »

Σαφώς, έχει στηθεί ολόκληρος ο θίασος, τι νομίζαμε ότι θα έχουμε ένα μονοπρακτάκι, έτσι απλά; Ειλικρινά δεν ξέρω, το επόμενο βήμα από μεριά τους είναι να βγει κανας Ανθιμος η παραπλήσιος τράγος και να πει "Φέρουν τα σημάδια του εξαποδώ...". Πως τα καταφέρνουν βρε αυτοί οι μετανάστες και τα κάνουν όλα... παράνομοι είναι, μας παίρνουν τις δουλείες,τις γυναίκες, τις κόρες, μας κλέβουν, είναι βόμβες υγείας, σε λίγο θα πετάν λέιζερ και θα έχουν και τηλεκίνηση... Βρε αι
(Λες να χαρακτηρίσουν και τους Τροϊκανούς λαθρομετανάστες;) Lips Sealed

Και κάτι να σπάσει η τσατίλα (μου - κυρίως) με αυτά που ακούμε

« Last Edit: February 15, 2011, 17:28:58 pm by insanegr » Logged

Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #201 on: February 15, 2011, 17:41:36 pm »

Την Παρασκευη 18 Φλεβαρη εχει στις 18:00 πορεια στην Καμαρα

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #202 on: February 16, 2011, 18:25:49 pm »

jimmakos
Guest
« Reply #203 on: February 18, 2011, 07:55:09 am »

Πόσες ανθρώπινες ζωές χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση;

Σήμερα, 24η μέρα απεργίας πείνας, 3 μετανάστες απεργοί ξεπέρασαν τα όρια της φυσικής τους αντοχής. Με σοβαρές ηλεκτρολυτικές διαταραχές, αφυδάτωση, αδυναμία λήψης υγρών από το στόμα, διακομίστηκαν εσπευσμένα στα νοσοκομεία.
Οι απεργοί πείνας συνομιλούν πλέον με τον θάνατο. Με ποίον, άλλωστε, να συνομιλήσουν; Με την επίσημη πολιτεία; Η πολιτεία κωφεύει. Εξαντλεί τα επικοινωνιακά της μέσα σε διατάγματα μίσους και ρατσισμού.
Οι άνθρωποι, οι εργάτες, οι 300 μετανάστες αποφάσισαν έναν αγώνα μέχρις εσχάτων. Για να διεκδικήσουν όλα αυτά που για όλους εμάς είναι αυτονόητα : να έχουν χαρτιά νόμιμου πολίτη στη χώρα που ζουν και εργάζονται, να μπορούν να  επιστρέφουν στις χώρες προέλευσης τους όταν το επιθυμούν, να μην θεωρούνται παράνομοι σε μια χώρα που προσφέρουν μόνο και μόνο γιατί είναι «ξένοι».

Επιτέλους, πόσες ανθρώπινες ζωές, πόσους θανάτους χρειάζεται η κυβέρνηση για να «κοιμάται ήσυχη»;

Αθήνα 17 Φεβρουαρίου - 24η ημέρα απεργίας πείνας
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας
http://hungerstrike300.espivblogs.net/

prohgoumeni enimerwsi edw https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1262880

-----------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη 17/2 το πρωί και για 2 περίπου ώρες πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Θεσσαλονίκη, Εγνατία με Αριστοτέλους, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης κρεμάστηκε πανό από τον όροφο που βρίσκονται τα γραφεία όπως και στην είσοδο, μοιράστηκαν κείμενα σε περαστικούς όπως και στις εργαζόμενες της υπηρεσίας και της υπόλοιπης πολυκατοικίας, πετάχτηκαν τρικάκια και στάλθηκαν φαξ με το κείμενο-ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας στο Υπουργείο Υγείας και στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Αθήνα. Δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις βέβαια με μια υπάλληλο που έδειχνε υπερβάλλοντα ζήλο στην υπεράσπιση της υπηρεσίας της όπως και οι διακριτικές επισκέψεις από ασφαλίτες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας που "επισκέφτηκε" την Κυριακή 13/2 τους 250 απεργούς πείνας στο κτίριο της Υπατίας στην Αθήνα (λεπτομέρειες στο κείμενο που μοιράστηκε και ακολουθεί):

Η αγωνιστικότητα, η μόνη «ασθένεια» των μεταναστών απεργών πείνας
Την Κυριακή 13/2, και ενώ οι 300 μετανάστες εργάτες βρίσκονταν στην 20η μέρα απεργίας πείνας, «επισκέφτηκε» το χώρο όπου πραγματοποιείται ο αγώνας τουςστην Αθήνα κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας, από την υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ, αποτελούμενο από γιατρό, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, με αιτιολογία την παροχή ιατρικών υπηρεσιών και υπηρεσιών «ψυχολογικής βοήθειας και αποφόρτισης»… Λίγο αργότερα, και μετά την άρνηση απεργών και αλληλέγγυων να δεχτούν αυτές τις «υπηρεσίες» ο υπουργός Υγείας, αναμασώντας κινδυνολογίες για επιδημία της γρίπης των χοίρων δήλωσε ότι «οι απεργοί πείνας μετανάστες της Υπατίας αποτελούν την μεγαλύτερη βόμβα για τη δημόσια υγεία». Ταυτόχρονα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι αν οι απεργοί «δε συνεργαστούν θα εισηγηθούμε την απομάκρυνσή τους».
Την απάντηση την έλαβαν από τη συνέλευση των ίδιων των απεργών: «Για τις ιατρικές υπηρεσίες έχουμε να πούμε ότι υπάρχουν γιατροί που είναι δίπλα μας από την πρώτη μέρα της απεργίας πείνας και μας παρακολουθούν σε 24ωρη βάση. Για την «ψυχολογική βοήθεια» θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική αυτή την αναφορά. Δεν είμαστε ψυχολογικά διαταραγμένοι. Ξεκινήσαμε έναν αγώνα μέσα από δικές μας συνειδητές διαδικασίες. Το ηθικό μας και η ψυχολογία μας είναι πολύ ψηλά και δεν έχουμε ανάγκη από καμιά ψυχολογική βοήθεια. Η ενότητά μας και η συλλογικότητά μας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος.» Την ανακοίνωση αυτή συμπληρώνει και η δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, ότι ο ίδιος ο Λοβέρδος «γνωρίζει καλά ότι οι απεργοί πείνας δεν έχουν λοιμώδη νοσήματα και επιπλέον βρίσκονται σε στενή παρακολούθηση γιατρών που έχει ορίσει η ΟΕΝΓΕ, η οποία έχει αναλάβει και την ευθύνη της νοσηλείας τους αν κάτι τέτοιο χρειαστεί και μάλιστα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των μεταναστών.»
Είναι λοιπόν ξεκάθαρες οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Υγείας. Από τη μία να ψυχιατρικοποιήσει την απεργία πείνας, να την απογυμνώσει από το περιεχόμενό της ως αγώνα, να επιχειρήσει να εμφανίσει για άλλη μια φορά τους μετανάστες ως εξαθλιωμένους, μη βρισκόμενους σε θέση να σκέφτονται και να λαμβάνουν αποφάσεις και άρα καθοδηγούμενους (όπως πίσω από κάθε κοινωνικό αγώνα όσοι τον κάνουν βρίσκονται «υποκινούμενοι»). Και από την άλλη, να εγείρει, μέσω της επιδημιολογίας, όλα τα συντηρητικά αντανακλαστικά του φόβου που προκύπτει μπροστά σε μια κατάσταση που δήθεν απειλείται η υγεία. Άλλωστε είναιο ίδιος που είχε μιλήσει για το κόστος των 150.000.000 ευρώ ετησίως στο σύστημα υγείας από τους μετανάστες ξεχνώντας ότι οι ίδιοι είναι εργαζόμενοι που παράγουν και θα έπρεπε να έχουν ίδια δικαιώματα με τους ντόπιους. Επίσης ξεχνάει πως το ίδιο το καθεστώς παρανομίας τους αναγκάζει να είναι ανασφάλιστοι και έτσι τα αφεντικά να γλιτώνουν τις εισφορές. Προσπαθεί έτσι να απεμπολήσει τις ευθύνες για τις περικοπές στη δημόσια υγεία ρίχνοντας (και για αυτό το θέμα…) το φταίξιμο στους μετανάστες. Αυτό έρχεται παράλληλα με την επιβολή αντιτίμου 5 ευρώ στα νοσοκομεία, κάτι που στρέφεται ευθέως ενάντια στους μετανάστες αλλά και στους έλληνες εργαζόμενους, και αποδεικνύει για ακόμη μία φορά πως οι διαιρέσεις μεταξύ ντόπιων και μεταναστών εργαζομένων μόνο το κεφάλαιο και το κράτος εξυπηρετούν.
Για αυτούς τους λόγους προχωράμε σε συμβολική κατάληψη του παραρτήματος του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι που επιχειρήθηκε να στηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης. Για εμάς, το μόνο «μικρόβιο» που μπορούν να μεταδώσουν αυτοί οι αγωνιστές μετανάστες είναι αυτό της αξιοπρέπειας, της αγωνιστικότητας και της αλληλεγγύης.
Η απεργία πείνας θα νικήσει!
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 Μετανάστες Απεργούς Πείνας στην Θεσσαλονίκη

‘Η μόνη νόσος που μπορούν να μας μεταφέρουν οι 300 απεργοί πείνας είναι ο αγώνας και η αξιοπρέπεια’
« Last Edit: February 18, 2011, 10:35:06 am by Jimmakos - DNT GO HOME » Logged
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #204 on: February 18, 2011, 18:31:36 pm »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=cy-1T5eMI4Y" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=cy-1T5eMI4Y</a>

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

jimmakos
Guest
« Reply #205 on: February 19, 2011, 09:15:39 am »

5ο μήνυμα των απεργών πείνας από Θεσσαλονίκη
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Ay8z1s38cZE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Ay8z1s38cZE</a>
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #206 on: February 21, 2011, 15:56:51 pm »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=wN32aesfQLQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wN32aesfQLQ</a>

jimmakos
Guest
« Reply #207 on: February 22, 2011, 10:44:40 am »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 300 ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Για μας νομιμοποίηση δεν είναι ένα γενικό και αόριστο σύνθημα. Δεν θέλουμε να ακούγονται προτάσεις ερήμην μας. Νομιμοποίηση για μας σημαίνει πολλά και συγκεκριμένα πράγματα. Μεταξύ άλλων, πρώτα και κύρια:

Την χορήγηση όπως δικαιούμαστε, κανονικής άδειας παραμονής και εργασίας στους 300 απεργούς πείνας, που με κίνδυνο της ζωής μας διεκδικούμε τα αυτονόητα για όλους.

Καθώς επίσης και :
-    Την αποσύνδεση των αδειών παραμονής από τα ένσημα.
-    Την επαναφορά σε καθεστώς νομιμότητας όλων όσων έχασαν τις
     άδειές τους για το λόγο αυτό.
-   Την δικαίωση όλων όσων πήραν απόρριψη το 2005, αφού έγινε δεκτή
     η κατάθεση φακέλου και υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ
     ο καθένας.
-   Την θέσπιση μιας μόνιμης και ανοιχτής διαδικασίας
     πλήρους  νομιμοποίησης που θα εξετάζει σε διαρκή βάση τα αιτήματα.
-    Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης ποινικοποίησης των συντρόφων
     μας αλληλέγγυων, που μας συμπαραστέκονται και καλούνται ως
     ύποπτοι αξιόποινων πράξεων από τις αρχές.

Και άλλα πολλά...

Όποιος στα σοβαρά θέλει να ασχοληθεί με την απεργία μας και να αποτρέψει μια μαζική ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα,  θα πρέπει να έρθει επίσημα και απευθείας σε επαφή μαζί μας και η όποια συζήτηση να περιστραφεί στην ικανοποίηση των παραπάνω.
Κάθε άνθρωπος αξίζει αξιοπρεπή ζωή και εργασία
Η απεργία πείνας θα νικήσει

Αθήνα-Θεσσαλονίκη
21-2-2011  /  28η μέρα απεργία πείνας
Οι 300 απεργοί πείνας
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #208 on: February 22, 2011, 20:47:41 pm »

http://www.alterthess.gr/content/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82

Στη δημοσιότητα βγήκαν πριν από λίγο οι αναμενόμενες εξαγγελίες της Υφ. Εργασίας και αρμόδιας για τη μετανάστευση Α. Νταλάρα. Με την επιφύλαξη αν αυτές θα είναι και οι τελικές, αφού ώρα με την ώρα οι εξελίξεις γύρω από την απεργία πείνας επιταχύνονται, η υφυπουργός εισηγείται:

1. Τροποποίηση των διατάξεων του νόμου για την ανανέωση αδειών διαμονής για εξαρτημένη εργασία που αφορούν στον αριθμό των ενσήμων που απαιτούνται, στο ποσό που αναγράφεται στη σύμβαση εργασίας και στους επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ μεταναστών.

2. Ρύθμιση για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας των μεταναστών που βρίσκονται υπό «καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης»

3. Ρύθμιση για το «εργόσημο», δηλαδή το κουπόνι ασφάλισης, όπως προβλέπεται από τον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο.

4. Ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την τιμωρία των εργοδοτών που απασχολούν μετανάστες χωρίς χαρτιά.

5. Αλλαγή της νομοθεσίας για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, για να μπορεί να ελέγχει αποτελεσματικά επιχειρήσεις που απασχολούν μετανάστες.

jimmakos
Guest
« Reply #209 on: February 23, 2011, 10:15:25 am »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=jaGV25vuAm0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=jaGV25vuAm0</a>
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Go Up Print
Jump to: