• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:33:31 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:33:31 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 18
Guests: 154
Total: 172
marwt
aplos paratiritis
kutsukellis
Nikos Spiliás
kchristoua
simos
mavropan
Yamal
abunchofcells
mitsos753905
Apaugasma
ANDVRONTZOS
andreassifo
tank
Akis Papanikolaou
Theosarm
CasualUndergrad
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά > Πολίτης και Πολιτική (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Περί της καπνο-απαγόρευσης...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: Περί της καπνο-απαγόρευσης...  (Read 8016 times)
Valantis
Guest
Περί της καπνο-απαγόρευσης...
« on: September 02, 2010, 16:14:16 pm »

Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού και του φαρισαϊσμού

Το τσιγάρο, το κάπνισμα, είναι μια συνήθεια κακή, ένα πάθος επιβλαβές, ένας εθισμός που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα, μια εξάρτηση ανθυγιεινή. Ισως και αντιαισθητική.

Μ' αυτήν την έννοια, το μέλημα της πολιτείας, του κράτους και της κυβέρνησης να προφυλάξει την υγεία μας από το κάπνισμα (θα μπορούσε να) είναι συγκινητικό.

Αδυνατούμε, ωστόσο, να αντιληφθούμε το διχασμό προσωπικότητας που διέπει τους «άγγελους - φύλακές μας».

Πώς γίνεται, δηλαδή, οι ίδιοι άνθρωποι, που τρέμουν μην και πάθει τίποτα η υγεία μας από το κάπνισμα, να μη σκέφτονται τις συνέπειες που έχει για την υγεία μας να μας κόβουν τους μισθούς;

Πώς και δεν σκέφτονται την υγεία των ανθρώπων, όταν τους κόβουν τις συντάξεις, αλλά βάζουν χαράτσι μέχρι και στα εξωτερικά ιατρεία;

Αφού νοιάζονται για την υγεία του λαού, γιατί αφήνουν κενές 25.000 οργανικές θέσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία;

Γιατί, τόσο υπέρμαχοι της δημόσιας υγείας που είναι, να παρακολουθούν με τόση στωικότητα το φαινόμενο οι βιομήχανοι να προκαλούν πολλαπλασιασμούς των καρκίνων στις περιοχές που ρυπαίνουν με τα απόβλητά τους;

Αφού επιθυμούν τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τις - κατά το μονόπρακτο του Τσέχοφ - «βλαβερές συνέπειες του καπνού», γιατί απαγορεύουν στα ασφαλιστικά ταμεία να καλύπτουν την αναγκαία φαρμακευτική αρωγή για τη διακοπή του καπνίσματος;

Γιατί αδιαφορούν παντελώς με ό,τι έχει σχέση με αυτό που λέγεται «Αγωγή Υγείας»;

*

Επειδή, δε, δεν ξεχνάμε από πού έλκει την καταγωγή της όλη αυτή η πολυδιαφημιζόμενη (και ζωγραφισμένη με τα χρώματα της φιλανθρωπίας) αντικαπνιστική «σταυροφορία», δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε ότι ο «θατσερισμός», με τις δικές του απαγορεύσεις κατά του καπνίσματος, ουδέποτε κατεγράφη ως φιλάνθρωπος πολιτική...

Ομοίως, δυσπιστούμε τα μάλα απέναντι στις αντικαπνιστικές εκστρατείες που έχουν για θεωρητικό υπόβαθρο της υστερικές αμερικανιές του «Θείου Σαμ».

Οχι μόνο γιατί ο «Θείος Σαμ», αμείλικτος ων απέναντι στο τσιγάρο, δε φαίνεται να πολυβασανίζεται με το ερώτημα τι θα συμβεί στην υγεία των ανθρώπων (όσων δηλαδή ανθρώπων επιβιώνουν των «παράπλευρων απωλειών»), ούτε όταν ρίχνει βόμβες με απεμπλουτισμένο ουράνιο στα Βαλκάνια, ούτε όταν βομβαρδίζει με βόμβες φωσφόρου τη Φαλούτζα, ούτε όταν ελέγχει το 95% της παγκόσμιας παραγωγής οπίου, μέσω του Αφγανιστάν...

*

Το τσιγάρο, το κάπνισμα είναι μια τραγική εξάρτηση. Που απειλεί, που σκοτώνει.

Αυτός ο θανάσιμος εχθρός, όμως, πέρα από μια «απενοχοποιημένη» φόρμουλα για ένα νέο εισπρακτικό κυνηγητό εναντίον των «παρανομούντων», γίνεται δυο φορές πιο επικίνδυνος στα χέρια των επιτελείων του «σωφρονισμού» μας.

Τα «σωφρονιστήρια», με πρόσχημα ακόμα και το κάπνισμα εθίζουν την κοινωνία στο χαφιεδισμό. Εφτασαν να διαφημίζουν στα ΜΜΕ τετραψήφιους αριθμούς για να καταδίδουν οι «νομοταγείς» τους «λάθρα καπνίζοντες»...

*

Ο εθισμός στο κάπνισμα σκοτώνει. Το τσιγάρο βλάπτει την υγεία.

Ο αγώνας και η απόφαση για την απαλλαγή από αυτόν τον βραχνά, όμως, δεν μπορεί παρά να είναι (και πρέπει να είναι) μια συλλογική και ατομική επιλογή, που αντανακλά τη συνειδητή χειραφέτηση από επιβλαβή πάθη και εξαρτήσεις και όπου η οργανωμένη πολιτεία θα στέκεται αρωγός - με όλα τα μέσα - της απεξάρτησης. Οχι «δεσμοφύλακας».

Αντιθέτως, αυτοί που είτε στην Ελλάδα, είτε διεθνώς, ηγούνται του «αντικαπνιστικού ιππικού», χρησιμοποιούν το τσιγάρο ως προπέτασμα καπνού για να ξεδιπλώσουν όχι πολιτικές Υγείας, αλλά πολιτικές που, όπως η νικοτίνη επεμβαίνει στο νευρικό σύστημα, έτσι κι αυτές στοχεύουν να εθίσουν στο «στρατωνισμό», στην «άνωθεν επιβαλλόμενη πειθαρχία», στον καταναγκασμό της «αποστειρωμένης ορθότητας».

*

Οι καπνιστές - όσοι έχουν σώας τα φρένας - αισθάνονται (αισθανόμαστε) ως μέγιστη υποχρέωση να απαλλάξουν τους εαυτούς τους και τους διπλανούς τους από αυτή την άχρηστη συνήθεια.

Στην προσπάθειά τους αυτή δε θα σταματήσουν να θεωρούν και να υπενθυμίζουν ότι επιβλαβές για την υγεία, εκτός του τσιγάρου, είναι το να υφίστανται οι άνθρωποι και την υποκρισία.

Επιβλαβές για την υγεία των ανθρώπων είναι το να «φουμάρουν» και το φαρισαϊσμό εκείνων που κόπτονται για την υγεία του λαού. Του λαού που - οι ίδιοι οι οποίοι ενδιαφέρονται για την υγεία του - τον έχουν ρίξει στη «γόπα», στην «τράκα» και που τον γύρισαν στην εποχή που τα περίπτερα, λόγω της φτώχειας, πούλαγαν τα τσιγάρα χύμα...

πηγή: Ριζοσπάστης
Valantis
Guest
Re: Περί της καπνο-απαγόρευσης...
« Reply #1 on: September 02, 2010, 16:22:01 pm »

Υποκρισία με την υγεία του λαού...

ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ!
Ενα ακόμη χαφιεδο - νούμερο στη διάθεσή μας. Ενας τηλεφωνικός αριθμός που μας «καλεί» να ρουφιανέψουμε! Και μάλιστα ανώνυμα...

Μέχρι τώρα μπορούσες να «καρφώσεις» κάποιον, αν τον υποψιάζεσαι για τρομοκράτη. Πρόσθεσαν και τη δυνατότητα να «δώσεις» κάποιον που φοροδιαφεύγει. Τώρα μπορείς να καταγγείλεις και όποιον καπνίζει!

Ολα αυτά αν είσαι ...καλός πολίτης και υποστηρίζεις την «εθνική προσπάθεια», ώστε η χώρα να ανακάμψει και να ορθοποδήσει.

(Τον αριθμό δε σας τον γράφουμε. Για όποιον ενδιαφέρεται βρίσκεται σε όλα τα μέσα ενημέρωσης).

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μάς τα αποκάλυψε όλα αυτά. Γιατί - να ξέρετε - η κυβέρνηση αποφάσισε να πατάξει το κάπνισμα μια και το μεγάλο της άγχος είναι μήπως πάθουμε καρκίνο.

Να υποθέσουμε ότι γι' αυτό μειώνει και τα κονδύλια για την υγεία; Γι' αυτό οι μονάδες για καρκινοπαθείς δεν έχουν εξοπλισμό; Γι' αυτό μειώθηκε η φαρμακευτική δαπάνη για την ασθένεια; Γι' αυτό δεν υπάρχουν κρεβάτια στις ΜΕΘ; Γι' αυτό η Πρωτοβάθμια Υγεία δεν μπορεί να διαγνώσει τέτοιες καταστάσεις;

Ειδικά η ρύθμιση για τους χώρους εργασίας είναι εξαιρετική: Απαγορεύεται το κάπνισμα, εντελώς. Επιτρέπονται όμως οι συνθήκες που δημιουργούν επαγγελματικές ασθένειες, η εντατικοποίηση που προκαλεί δυστυχήματα...

Για τον έλεγχο του τσιγάρου στους χώρους δουλειάς θα επιστρατευθούν όλες οι αρχές της χώρας. Από αστυνομία μέχρι λιμενικό και από νομαρχιακές αρχές έως υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Με τα υπόλοιπα, θα ασχοληθούν μερικές δεκάδες Επιθεωρητές Εργασίας, έχοντας να εφαρμόσουν μια φιλεργοδοτική νομοθεσία.

Είπαμε να είναι υποκριτές, θα μπορούσαν όμως να το κάνουν με κάπως μεγαλύτερη διακριτικότητα, δε νομίζετε;

`Η μήπως δε θέλουν ούτε κι αυτό, επειδή δεν επιθυμούν να προστατεύσουν (έστω για τα μάτια του κόσμου) αλλά να
χειραγωγήσουν;

πηγή: Ριζοσπάστης
cyb3rb0ss
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

0 ΜΗΔΕΝ ZERO NULL CERO

View Profile
« Reply #2 on: September 02, 2010, 16:44:11 pm »

Διαφωνώ κάθετα με τη ρουφιανιά...
Συμφωνώ απόλυτα με την απαγόρευση όμως.
Από τη στιγμή που δεν βλάπτεις μόνο τον εαυτό σου αλλά και αυτόν που δεν καπνίζει, το βρίσκω σωστό.

Zwei Dinge sind unendlich: Das Universum und die menschliche Dummheit. Aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. ~Albert Einstein

Never argue with stupid people,
the will drag you down to their level
and then beat you with experience.
~Mark Twain

Απλά 0! Fuck Yeah!

LinkedIn
ant
Guest
« Reply #3 on: September 02, 2010, 16:49:28 pm »

Mr. Val lizard και cyb3rb0ss, μια ερωτηση μονο. Στις καφετεριες καπνιζετε; Ή μαλλον και μια δευτερη ( στην περιπτωση που απαντησατε αρνητικα στην πρωτη ) Αν καποιος καπνιζει διπλα σας, σας ενοχλει;
ant
Guest
« Reply #4 on: September 02, 2010, 17:03:01 pm »

Quote from: provataki on September 02, 2010, 16:58:30 pm
κάτι εχουν στο μυαλό τους.

ΟΧΙ δεν μας το απαγορευουν επειδη θελουν το καλό μας....  Tongue

και το γαματο της ημερας: ο επιτηρητης σημερα λεει "α και πλεον δεν επιτρεπεται να καπνιζετε ουτε στο διαδρομο"  Grin

Ναι ρε provataki συμφωνοι, αλλα καποιος που δεν καπνιζει και τον ενοχλει και ο καπνος των διπλα μπορει να το χρησιμοποιηση προς οφελος του. Α, και για δειτε και  εδω

Θα μπορουσε καποιος να με διαφωτισει στο τι εχει να χασει/κερδισει το ελληνικο κρατος απο την απαγορευση και το τι εχει να χασει/κερδισει το ρωσικο κρατος απο την προτροπη;

Γιατι εδω μιλαμε για εκ διαμετρου αντιθετες αντιμετωπισεις του καπνισματος  Undecided Undecided Undecided
ant
Guest
« Reply #5 on: September 02, 2010, 17:16:48 pm »

Quote from: provataki on September 02, 2010, 17:05:11 pm
Quote from: Antίλογος on September 02, 2010, 17:03:01 pm
Ναι ρε provataki συμφωνοι, αλλα καποιος που δεν καπνιζει και τον ενοχλει και ο καπνος των διπλα μπορει να το χρησιμοποιηση προς οφελος του.

εγώ το βλεπω σαν μια προσπαθεια να μπει νομος στη μεση αντι να λυνουμε μονοι μας αστεια προβλήματα.

Πηγε ποτέ καποιος που ενοχλειται σε καποιον που καπνιζει να του πει να παει αλλού και του ειπε "αντε γαμησου";

Μα οι νομοι ειναι για να αναγκαζουν καποιον που θα πει "αντε γαμησου" Στον ανθρωπο που θα του ζητησω να σταματησει να καπνιζει και οντως σταματησει, θα του κουβαλησω εγω τη δημοτικη αστυνομια; Τι ειμαι ψυχασθενης; Πρωτα θα παω και θα του το ζητησω ευγενικα ( αν οντως με πειραζει εκεινη την ωρα, γιατι κι εμενα μπορει να μου τη δωσει και να πω δε γαμιεται αστον να καπνιζει ) Αν ομως δεν το σταματησει, τι θα κανω; Θα τον δειρω; Ε, του κουβαλαω τη δημοτικη αστυνομια και ειμαι κυριος. Νταξ αυτα περι ανωνυμου τηλεφωνηματος, οντως ειναι εισπρακτικα τερτιπια της κυβερνησης. Αλλα θελω κι εγω που δεν καπνιζω ( και με ενοχλει ο καπνος ) καποιο μεσο πιεσης γι αυτον που καπνιζει
Errikos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Success is a journey, not a destination. – R. Arbi

View Profile
« Reply #6 on: September 02, 2010, 17:20:47 pm »

Η ειρωνεία είναι ότι εξαιρούνται τα καζίνο και τα μπουζούκια.

Όσο για τη Ρωσσία, τα πάντα για την οικονομία του κράτους!

"Happiness is not the absence of problems but the ability to handle them."
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #7 on: September 02, 2010, 17:23:04 pm »

Quote from: Errikos on September 02, 2010, 17:20:47 pm

Όσο για τη Ρωσσία, τα πάντα για την οικονομία του κράτους!

δεν εξαιρούνται, έχουν 8μηνη παράταση για να συμμορφωθούν και καλά

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: Περί της καπνο-απαγόρευσης...
« Reply #8 on: September 02, 2010, 17:28:42 pm »

ναι αυτο το 8μηνη που λενε απο 1/9/2010 εχως 31/5/2011 μαλλον καπου λαθος κανουν στην αφαιρεση..
τεσπα δεν παιζει ρολο, αλλα ουσιαστικα δινουν ακομα μια σεζον στα μαγαζια του ειδους

tu/e
cyb3rb0ss
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

0 ΜΗΔΕΝ ZERO NULL CERO

View Profile
« Reply #9 on: September 02, 2010, 17:29:42 pm »

Quote from: Errikos on September 02, 2010, 17:20:47 pm

Αυτό το βρίσκω άθλιο... Κωλοκράτος.
Και ουσιαστικά δεν ειναι 8μηνο αφού μετα τον Ιουνιο ΟΛΑ θα γινουν παλι θερινά και θα μπορούμε στην Ελλαδιτσα όλοι να καπνίζουμε έξω... επομένως... μιλάμε για 12 μήνες καθαρούς...

Αντίλογε δεν καπνίζω. Ναι καποιες φορές με έχει ενοχλήσει υπερβολικά. Ναι έχω ζητήσει ευγενικά να αλλάξει κάποιος θέση για να μην έρχεται ο καπνός πάνω μου και δεν συγκινήθηκε. Μαγκια - Κλανιά και ο κώλος φυσαρμόνικα...
Δεν είναι όλοι μαλάκες. Είναι και καποιοι λογικοί.
Το μέτρο πάντως που ήδη εφαρμόζεται στην Ιταλία και το έχω ζήσει από κοντά (δις) αφού σε παρέα 9 ατόμων ήμουν ο μονος που δεν καπνιζε, απλά βγαίναμε έξω για τσιγάρο.
Εχει μανιτάρια (για θέρμανση)... σταχτοδοχεία... τεντες στα πλαινα για να μην πουντιάζεις.. κανεις το τσιγάρο σου και μετά πάλι μεσα. Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς και σαν μη-καπνιστής δεν μπορώ να μπω στο πετσί καποιου που καπνίζει και έχει εξάρτηση. Αλλά ειλικρινά τι είναι πιο λογικό?

Zwei Dinge sind unendlich: Das Universum und die menschliche Dummheit. Aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher. ~Albert Einstein

~Mark Twain

Απλά 0! Fuck Yeah!

LinkedIn
mxkrtg13
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #10 on: September 02, 2010, 17:30:06 pm »

Quote from: provataki on September 02, 2010, 17:05:11 pm
Quote from: Antίλογος on September 02, 2010, 17:03:01 pm
Ναι ρε provataki συμφωνοι, αλλα καποιος που δεν καπνιζει και τον ενοχλει και ο καπνος των διπλα μπορει να το χρησιμοποιηση προς οφελος του.

εγώ το βλεπω σαν μια προσπαθεια να μπει νομος στη μεση αντι να λυνουμε μονοι μας αστεια προβλήματα.

Πηγε ποτέ καποιος που ενοχλειται σε καποιον που καπνιζει να του πει να παει αλλού και του ειπε "αντε γαμησου";
Ναι.όσες φορές ζήτησα απο κάποιον αν μπορεί να μην καπνίζει γιατι ντουμανιάσαμε ή απλά συνέχισε να φυσά απτην άλλη ή με ειρωνικό ύφος μου απάντησε οτι δεν κάνει κάτι παράνομο κ αν δεν μαρέσει να πάω αλλού.Και στη σχολή ακόμα ίσως κάποιοι θυμούνται ένα περιστατικό στα ΣΑΕ 1 που ζητήθηκε από κάποιον να μην καπνίζει κ αυτός απάντησε με το μεσαίο δάχτυλο. Τώρα που υπάρχει ο νόμος(όσο ειρωνικός και ίσως άκαιρος είναι) έχω το δικαίωμα να απαιτώ πια το μη καπνίζειν.και να το απιτώ προκλητικά όπως μου απαντούσαν τόσα χρόνια

Ευχαριστώ πολύ,αλλά ξεχνάς μερικά.Το φαί μου το χαρτί μου την TV μου το ψυγείο μου την καφετιέρα μου το PC μου το κρεβάτι μου την ντουλάπα μου την παρέα μου την γυναίκα μου τη δουλειά μου την οικογένεια μου το χόμπυ μου κ αντε γαμήσου εσύ κ το σπρέυ σου.
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #11 on: September 02, 2010, 18:01:00 pm »

Και τα δικαιώματα των καπνιστών? Δε λέω να ενοχλούμε όσους δεν καπνίζουν, αλλά γιατί καταργούνται και οι χώροι για καπνιστές? Ή το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους σε καφετερίες? Δηλαδή μισό: Θα πάω σε ένα μπαράκι να πιω ποτό χωρίς τσιγάρο? Θα πάω για καφέ σε μια καφετερία και θα τον πιω χωρίς τσιγάρο? Αυτό (και το ξέρουν όσοι καπνίζουν) δεν γίνεται. Απλά δεν θα πάω. Άρα αυτοί που θα κλαίνε είναι οι ιδιοκτήτες μπαρ, καφετεριών κτλ.
Η απαγόρευση του καπνίσματος, γίνεται καθαρά για οικονομικούς λόγους. Έχουν υπολογίσει οτι τα ασφαλιστικά ταμεία (σε δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το άκουσα αν θυμάμαι καλά) δίνουν περί τα 3,5 Δις Ευρώ για νοσηλεία καρκινοπαθών. Απλά θέλουν να τα γλιτώσουν αυτά τα λεφτά για να τα χαρίσουν και αυτά στις Τράπεζες. Πότε νοιάστηκαν για τον κοσμάκη που θα νοιαστούν τώρα? Το 1ο άρθρο του Ριζοσπάστη είναι φοβερό και τα λέει όλα.

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
ant
Guest
« Reply #12 on: September 02, 2010, 18:08:23 pm »

Quote from: provataki on September 02, 2010, 17:57:46 pm
εμενα αν με καρφωνε καποιος παντως για τετοιο λογο
θα τον εστελνα στο ΑΧΕΠΑ να αλλαξει δοντια.*

απλά πραματα.

*και επειδη γνωριζω το σχετικό νομο, υπαρχει τροπος να το κανω και να αθωωθω. Wink

ναι υπαρχει και αυτο, ποιος ομως σου λεει οτι δε θα σε στειλει αυτος να αλλαξεις δοντια; υπαρχει ενα ρισκο εδω, ασε που αν εχει περισσοτερο δυναμη απο σενα ( γνωστους, λεφτα κλπ κλπ ) θα σε χωσει και στην ψειρου, ισως σου ζητησει και καμια αποζημιωση  Cheesy Cheesy για ψυχικη οδυνη!

μπουνιες δεν παιζεις ετσι για πλακα, κυκλοφορουν και τρελοι εκει εξω ( και δεν ειναι λιγοι )
cyb3rb0ss
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

0 ΜΗΔΕΝ ZERO NULL CERO

View Profile
« Reply #13 on: September 02, 2010, 18:10:47 pm »

Πλάκα μου κάνεις? Χέστηκα προσωπικά για τις ασφαλιστικές. Δες το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης και άσε την πολιτική και οικονομική σκοπιμότητα λίγο απ'έξω.

Εσύ τώρα που θα έρθει η απαγόρευση θα σταματήσεις να καπνίζεις γενικότερα? Προφανώς οχι.
Επομένως όποιος ούτως ή άλλως ήταν να παθει καρκίνο από το τσιγάρο θα τον πάθει. Και πάλι θα πληρώσει όποιος είναι να πληρώσει.
Αν τώρα οι παθητικοί καπνιστές γλιτώνουν απο καρκινοπάθειες λόγω του μέτρου πάλι συμφωνώ. Δεν βρίσκω λόγο να διαφωνήσω.

Αν όντως ισχύει η απαγόρευση και σε ανοιχτούς χώρους στις καφετέριες, συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι δικαιο.

Και κάτι τελευταίο... μην "εκβιάζεις" ότι δεν θα πας σε καφε και μπαράκια. Στο τέλος θα πας όπως θα πηγαίνουν όλοι επειδή από τη φύση του ο Έλληνας βγαίνει έξω και θεωρεί τη διασκέδαση αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του. Απλά θα γίνεται λίγο διαφορετικά.

~Mark Twain

Απλά 0! Fuck Yeah!

LinkedIn
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
« Reply #14 on: September 02, 2010, 19:32:25 pm »

Quote from: cyb3rb0ss on September 02, 2010, 18:10:47 pm
Πλάκα μου κάνεις? Χέστηκα προσωπικά για τις ασφαλιστικές. Δες το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης και άσε την πολιτική και οικονομική σκοπιμότητα λίγο απ'έξω.
Όλοι πληρώνουμε ή θα πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές. Πως δηλ. δε σε νοιάζει? Δεν μιλάω για τις ασφαλιστικές εταιρίες, αλλά για τα ασφαλιστικά ταμεία. Γιατί να την αφήσω απέξω την πολιτική και οικονομική σκοπιμότητα του μέτρου? Είδες να κάνανε και τίποτα άλλο στο Υπουργείο Υγείας? Όλα τα άλλα τα διόρθωσαν δηλαδή, φακελλάκια, υπερτιμολογήσεις νοσοκομειακών υλικών, αθρώες συνταγογραφήσεις, αναίτιες εξετάσεις, όλα αυτά που έχουν βάλει μέσα με τα ντούνια τα ταμεία κτλ κτλ και το κάπνισμα τους έμεινε μόνο? Γιατί όλα τα άλλα δεν τολμάνε να τα ακουμπήσουν? Γιατί είναι μεγάλα συμφέροντα και οι μίζες καλά ρέουν. Εδώ δεν τολμάνε τόσα χρόνια να εφαρμόσουν το πιο απλό όλων: Να απαγορέψουν την είσοδο σε Νοσοκομεία των Ιατρικών Επισκεπτών. Ξέρεις υποθέτω ποια είναι η δουλειά του "Ιατρικού Επισκέπτη"
Εσύ τώρα που θα έρθει η απαγόρευση θα σταματήσεις να καπνίζεις γενικότερα? Προφανώς οχι. Όχι φυσικά. Θα θελα να το κόψω, για την υγεία μου και για την τσέπη μου. Λες να μπορούσα να το κόψω και να μην το έκανα? Μακάρι να ήταν ένα κουμπί. Θα το είχα πατήσει εδώ και χρόνια.
Εθισμός είναι, και μάλιστα ισχυρότατος, όσο της ηρωίνης και της κοκαϊνης !!!

Επομένως όποιος ούτως ή άλλως ήταν να παθει καρκίνο από το τσιγάρο θα τον πάθει. Και πάλι θα πληρώσει όποιος είναι να πληρώσει.
Εδώ είναι το λάθος. Όχι δικό σου, δικό τους: Αυτό που λες εσύ το σκέφτηκες και έχεις δίκιο, αυτοί όμως δεν το σκέφτηκαν. Απλά ΕΛΠΙΖΟΥΝ να μειωθούν οι καπνιστές κατακόρυφα, λες και θα το κόψουμε επειδή μας το απαγορεύουν, και ελπίζουν έτσι να εξοικονομήσουν 3,5 ΔΙΣ το χρόνο.
Και σε ρωτάω. Να μην εκνευριστώ με αυτή την λογική όταν τα τελευταία 3 χρόνια έχουν χαρίσει οι κυβερνήσεις 84 ΔΙΣ Ευρώ στις Τράπεζες???

Αν τώρα οι παθητικοί καπνιστές γλιτώνουν απο καρκινοπάθειες λόγω του μέτρου πάλι συμφωνώ. Δεν βρίσκω λόγο να διαφωνήσω.
Αμάν αυτός ο μύθος του παθητικού καπνιστή που παθαίνει καρκίνο επειδή ανέπνευσε μια φορά καταλάθος το 1/20 μισής τζούρας. Αν ήταν τόσο εύκολο να πάθεις καρκίνο δε θα υπήρχε ζωντανός ούτε ένας καπνιστής. Τα καυσαέρια που αναπνέουμε καθημερινά δεν σας ενοχλούν καθόλου?. Και πάλι υπενθυμίζω οτι σε κλειστούς χώρους καλώς απαγορεύτηκε. Σε ανοιχτούς όμως, όπου φεύγει κατευθείαν ο καπνός ??? Εκεί φαίνεται η αμερικανιά του μέτρου
Αν όντως ισχύει η απαγόρευση και σε ανοιχτούς χώρους στις καφετέριες, συμφωνώ μαζί σου, δεν είναι δικαιο.
Μα εφαρμόζεται παντού. Ούτε στα καφέ της παραλίας στα τραπεζάκια που είναι έξω δεν θα μπορούμε να καπνίζουμε.
Και κάτι τελευταίο... μην "εκβιάζεις" ότι δεν θα πας σε καφε και μπαράκια.
Στο τέλος θα πας όπως θα πηγαίνουν όλοι επειδή από τη φύση του ο Έλληνας βγαίνει έξω και θεωρεί τη διασκέδαση αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας του. Απλά θα γίνεται λίγο διαφορετικά.
Δεν εκβιάζω βρε καλό μου, απλά λέω οτι οι καπνιστές θα το σκέφτονται πολύ περισσότερο να πάνε για ένα ποτό, μια μπύρα κάπου όπου δεν θα μπορούν να καπνίσουν. Και αυτό θα είναι τρομερό χτύπημα στον τζίρο σε μπαρ-καφετερίες. Βάζουν που βάζουν τόσα μαγαζιά λουκέτο, θα αρχίσουν να βάζουν και άλλα τώρα.
Φιλικά αυτά, δεν ήθελα να σε τσατίσω.  Smiley

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print
Jump to: