• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 18:20:56 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 18:20:56 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 18:03:45]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Nikos_313
[Today at 17:47:53]

H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426714
Total Topics: 31711
Online Today: 231
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 78
Guests: 115
Total: 193
zontos
thenoface
esroussou
Petross
DimKaratzas
Orgianelis
dimivage
Katarameno
_Trob
vasilis saitis
Vicky1213!
Mitousis
d0xa
chrisdardas
pordozoumis
distillery
alexandros_and
Nikos.kouts
jimalexoud
valantis
arafail
dmoral
RAFI
EvanTsir
koystravasvasilis
Giannis Masterio
ggougous
xarisvougiou
xelefte00
Argiris
gorilaki
ganasto
mantzjim
arkou
sterxz
alexiosmara
chidi anagonye
dedhe
chrysa.tsilika
evangeliaap
Λι
AlexAlexiou
Agnotobouri
Nikos_313
smoul
fivosfivos1
vagk
kouf
daphnenik
NickChalkias
KOSTASITSKOS
qwertyuiop
pdiamantis
Kv
hoo2
athizoi
satsok
jim_sklab
anmata
sigklitiki
mpizos
Polychronia K
user182
Joaakim
giannisd
Yamal
pkontzogl
Fovidis
sherlock
Pcsc
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Θρησκεία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Μέταλ και εκκλησία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 7 Go Down Print
Author Topic: Μέταλ και εκκλησία  (Read 18731 times)
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Μέταλ και εκκλησία
« Reply #15 on: June 27, 2010, 14:18:15 pm »

δεν μας πειραζει. μπορεις να βαλεις ενα μεγαλο πληθος πραγματα
που δεν καταλαβαινεις. μη νομιζεις, κι εγω τα εχω ξεχασει τα γαλλικα.
χρονια εχω να μιλησω.

Vive le son
D'l'explosion!
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #16 on: June 27, 2010, 14:34:49 pm »

δ) Ὁ σατανικώτερος τρόπος

Τέλος, ὁ σατανισμός χρησιμοποιεῖ, καί μάλιστα εὐρύτατα, τίς «χορδές" καί τά «ὄργανα». Τό σατανιστικό μήνυμα καί ἡ λατρεία τοῦ σατανᾶ χρησιμοποιοῦν ἰδιαίτερα τήν hard rock καί τήν heavy metal μουσική γιά μέσο προσηλυτισμοῦ τῶν νέων κυρίως ἀνθρώπων.

Σατανιστική ὁρολογία, ὕβρεις κατά τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ καί τοῦ Χριστιανισμοῦ γενικώτερα, συνθήματα βίας, αἰσχρά συνθήματα καί μηνύματα, ἀκόμη καί σατανιστικά ἤ ἀντιχριστιανικά σύμβολα κυριαρχοῦν σέ τραγούδια καί σέ ἔντυπα αὐτῆς τῆς μοντέρνας μουσικῆς. Συγκροτήματα φέρουν προκλητικούς καί ὑβριστικούς τίτλους ὅπως: «Rotting Christ» (σάπιος Χριστός) «Judas Priest» (ἱερέας τοῦ Ἰούδα) κ.ἄ.

Μέσα στό παραλήρημα τῆς ἔντονης αὐτῆς μουσικῆς ἀκούγονται λόγια ὅπως: «Εἶμαι ἑνωμένος μέ τό Σατανᾶ, ὑπακούω στίς ἐντολές του ...ἀγαπάω τόν θάνατο.., εἶμαι κύριος τοῦ ἑαυτοῦ μου... Φέρω τό σημάδι τοῦ Διαβόλου, σκοτώνω τό νεογέννητο μωρό, σκίζω τή σάρκα τῶν νηπίων» (συγκρότημα Venon). Χωρίς ἀμφιβολία σοκάρουν τά συνθήματα τοῦ συγκροτήματος Black Sabbath στό «Paranoid»: "πάρε μιά ζωή, θά εἶναι φθηνή. Σκότωσε κάποιον, κανένας δέν θά κλάψει. Ἡ ἐλευθερία εἶναι δική σου, κάνε μόνο τό καθῆκον σου, θέλουμε μόνον τήν ψυχή σου».

Στό περιοδικό «The Forest» διαβάζομε ὅτι: «Τό black metal ΔΕΝ εἶναι μουσική, εἶναι ἰδεολογία πού ἐκφράζεται μέσα ἀπό δαιμονικούς ἤχους καί θορύβους». Ἐπί πλέον πολλά κείμενα τοῦ περιοδικοῦ διακοσμοῦνται μέ τόν ἀντεστραμένο σταυρό. Εἶναι πολύ χαρακτηριστική ἡ ἀπάντηση πού δίδει ἕνα μέλος ξένου συγκροτήματος: «Εἶμαι Θεός. Προσκυνῆστε με».

Σέ ἐρώτηση, τί ἐκφράζει τό συγκρότημα Crismson Moon, δίδεται ἡ ἀπάντηση: «Τή καταστροφή κάθε μορφή ἐπιβολῆς ὅπως ἡ ἀστυνομία, οἱ κυβερνήσεις καί ὁ Χριστιανισμός. Οἱ μόνες ἀρχές πού πρέπει νά διέπουν τήν ἀνθρωπότητα εἶναι τά ἀνθρώπινα ἔνστικτα ὅπως ἡ λαγνεία καί ἡ ἐκδίκηση».

Καί σέ ἄλλη ἐρώτηση: «Μέ τί ἀσχολοῦνται οἱ στίχοι σας»;, δίδεται ἡ ἀπάντηση: «Ἀσχολούμαστε μέ φιλοσοφία καί ἀποκρυφιστικές πρακτικές ὅπως ὁ Ἀστρικός, ψυχικός καί τελετουργικός Βαμπιρισμός, Δαιμονολογία, Ἀστρική Προβολή, Μαγεία καί ἀρχαία Σουμεριακή καί Ἀσσυριακή μυθολογία».

Ὅταν δέ τούς ζητοῦν νά ποῦν πῶς ἐμπνέονται: ἡ ἀπάντηση εἶναι ὅτι «Χρησιμοποιοῦμε μαριχουάνα καί μανιτάρια. Δέν εἶναι λίγες οἱ φορές πού ἔχουμε βιώσει ἐξωκοσμικές ἐμπειρίες».

Δέν παραλείπει τό ἐν λόγῳ «μουσικό» περιοδικό νά ἀφιερώσει πέντε ὁλόκληρες σελίδες γιά νά προβάλλει τήν «Ἐκκλησία τοῦ Σατανᾶ».

Κάνει ἰδιαίτερη ἐντύπωση τό γεγονός ὅτι φιλοξενοῦνται τέτοια συγκροτήματα μέσα σέ δημόσιους χώρους, ὅπως εἶναι τό Ὀλυμπιακό Στάδιο στό ὁποῖο διοργανώθηκε Rockwave Festival (Ἰούλιος 2001) μέ σατανιστικά τραγούδια κάτω ἀπό τό ὄνομα γνωστῆς φίρμας μπύρας.

Πηγή: http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/commitees/heresies/bibliothiki_satanchild.html

Tongue

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Groucho
Veteran
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: June 27, 2010, 14:42:28 pm »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=spzqs0ABlPU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=spzqs0ABlPU</a>
(Stalin)^2
Guest
« Reply #18 on: June 27, 2010, 15:56:57 pm »

Χεχε, πόσο πολύ πλάκα έχουν οι χριστιανοί!!!
Είπαμε, όλοι ζούμε με τις αντιθέσεις μας, κι αυτό είναι πολύ καλό, αλλά ο proud το παράκανε...
mxkrtg13
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #19 on: June 27, 2010, 17:50:30 pm »

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on June 27, 2010, 15:56:57 pm
Είπαμε, όλοι ζούμε με τις αντιθέσεις μας, κι αυτό είναι πολύ καλό, αλλά ο proud το παράκανε...
Άλλο χριστιανισμός-θρησκεία άλλο εκκλησία.
 Η θρησκεία είναι κάτι στο οποίο βρίσκουν στήριγμα οι άνθρωποι.Το να πιστεύεις οτι υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη εκεί έξω ίσως και να σε κάνει να νοιώθεις καλύτερα όπως και αν την ονομάζεις(Θεό,Βούδα,Δια,Σύμπαν κτλ)
Το άλλο είναι μια επιχείρηση που θέλει να ασκεί εξουσία και να ανακατεύεται σε όλα αλλά δεν αφήνει κανέναν να ανακατευτεί με αυτήν.

Άσχετο για κάποιους μεταλάδες.
Επειδή η μουσική που ακούτε είναι(κ καλά) γαμάτη δεν σημαίνει οτι κ σεις είστε...
Internet Tongue

Ευχαριστώ πολύ,αλλά ξεχνάς μερικά.Το φαί μου το χαρτί μου την TV μου το ψυγείο μου την καφετιέρα μου το PC μου το κρεβάτι μου την ντουλάπα μου την παρέα μου την γυναίκα μου τη δουλειά μου την οικογένεια μου το χόμπυ μου κ αντε γαμήσου εσύ κ το σπρέυ σου.
Social_waste

View Profile
« Reply #20 on: June 27, 2010, 18:00:38 pm »

nomizw apantas se la8os pragma.

Vive le son
D'l'explosion!
proud_metalhead
Guest
« Reply #21 on: June 27, 2010, 18:02:51 pm »

Quote from: mxkrtg13 on June 27, 2010, 17:50:30 pm
Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on June 27, 2010, 15:56:57 pm
Άλλο χριστιανισμός-θρησκεία άλλο εκκλησία.
 Η θρησκεία είναι κάτι στο οποίο βρίσκουν στήριγμα οι άνθρωποι.Το να πιστεύεις οτι υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη εκεί έξω ίσως και να σε κάνει να νοιώθεις καλύτερα όπως και αν την ονομάζεις(Θεό,Βούδα,Δια,Σύμπαν κτλ)
Το άλλο είναι μια επιχείρηση που θέλει να ασκεί εξουσία και να ανακατεύεται σε όλα αλλά δεν αφήνει κανέναν να ανακατευτεί με αυτήν.

Άσχετο για κάποιους μεταλάδες.
Επειδή η μουσική που ακούτε είναι(κ καλά) γαμάτη δεν σημαίνει οτι κ σεις είστε...
Internet Tongue
αυτο το εβγαλες απο το μυαλο σου στα σιγουρα. ποτε δεν ειπα οτι ειμαι γαματος τυπος ή κατι τετοιο
Emfanever
Καταστραμμένος

Πολίτης

View Profile
« Reply #22 on: June 27, 2010, 18:50:48 pm »

Δεν έχω παρακολουθήσει πολύ το τόπικ, αλλά από αυτό το βίντεο φαίνεται ότι μέταλ και εκκλησία συνδυάζονται τελικά  ... !!

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=JVdGR3PtVT8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=JVdGR3PtVT8</a>
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
« Reply #23 on: June 27, 2010, 20:27:01 pm »

Εχωντας πριν απο πολλα ετη βυθιστει και στα κατηχητικα (ο Θεος να μας φυλαει....)
Και στο μπλακ μεταλ ( με αυτη τη σειρα ... ο Θεος να μας φυλαει ver2)
Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι μην χανετε αδικα το χρονο σας( δεν το λεω περιφρονητικά οκ?)

Ο,τι κ αν λεει ο ενας ή η άλλη και οσο ομοια ανομοια
ετετοκλητα ταυτιζομενα ή μή και αν ειναι... Λετε να το λυσετε στο επακρο του το ζητημα εδω? Στην τελικη ειναι τοσο προσωπικο βίωμα του καθενος η θρησκευτικοτητα (ή μη) η πίστη σε ανώτερη/ες δυνάμεις (ή μη ) και η ζωή έχοντας τη λατρεία στο επίκεντρο ( ή μη) και ή έντακη στον τρόπο ζωής της οργανωμένη θρησκέιας (ή μη) που ουσιαστικα απλά ανταλλάσετε τις απόψεις σας χωρίς να μπορω να καταλαβω το γιατί επακριβώς....

Αλλα αυτο το ξερατε ήδη πριν γράψετε, τώρα απλά το είδατε και γραμμένο...  Wink

クリスチネットあなたの者だから...
g
Veteran

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #24 on: February 19, 2012, 00:40:30 am »

Αποφάσισα  οτι είναι κρίμα που θάφτηκε αυτό και είπα να το επαναφέρω καθώς πρέπει να έχουν την ευκαιρία και οι νεότεροι συμφοιτητές να το δούν ώστε να προφυλαχθούν απο κάτι επικίνδυνα άτομα της νοοτροπίας του ψευτοχριστιανού και πεντικοστιανού πιθανότατα  proud_metalhead.

Οφείλω να πώ μερικά πράματα ως παθών...ως θύμα αυτής της μουσικής και των ανθρώπων που την προωθούν τόσο αριστοτεχνικά μέσω του διαβολικού τύπου και του σατανικού ραδιοφώνου τους ...Λοιπόν κακά τα ψέματα, το χιεβι μέταλ είναι ξεκάθαρα αντιχριαστιανικό .Ακριβώς στη θέση του χριστού ως αποτελέσματος της αδυναμίας του ανθρώπου να σταθεί μόνος του στο απέραντο και άγνωστο, ύπουλα τοποθετεί την μουσική και τον κόσμο που την περιτριγυρίζει.Ο χριστός σου λέει να αντιμετωπίζεις τον κόσμο με ταπεινοφρωσυνη ,να αποδεχτείς την αδυναμία σου μπροστά σε αυτήν την υλική τιμωρία και να τον ακολουθήσεις μέχρι το τέλος.Και όντως εδώ ακριβώς βρίσκεται η ευτυχία της ζωής και εκεί αν θέλετε πατάνε όλες οι μετεξελήξεις της χριστιανικής "αλήθειας" όπως ο σοσιαλισμός , ο αναρχισμός ,το ζαιτγκαιστ μουβμεντ ,οι  χιπιδες και πολλές άλλες.Ανταυτού το χιέβι μέταλ σε προστάζει και απαιτεί απο σένα να σταθείς ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον κόσμο ανεξάρτητα απο το πώς τον δέχεσαι στο μυαλό σου με αντάλαγμα το δώρο της άμεσης και βάρβαρης  δύναμης ...και εδώ ακριβώς αγαπητοί συνάδελφοι είναι η μεγαλύτερη παγίδα ..σε αυτό το σημείο βλέπουμε πως ο διάβολος έχει σχεδιάσει τα πάντα στην εντέλεια.Δίνοντας την δύναμη το χιέβι μέταλ σε όλους ,ανεξάρτητα απο την θέαση του κόσμου που έχουν ..καταδικάζει μόνον τους χριστιανούς καθώς οι υπόλοιποι είναι γενημένοι για την κόλαση έτσι και αλλιώς, όπως οι κομμουνιστές(υλιστική οπτική του κόσμου)..αυτούς τους χρειάζεται φυσικά για να φτιάξει την περιβόητη ΣΚΗΝΗ...χωρίς αυτήν δεν υπάρχει τπτ...η μαζα είναι το δόλωμα.Αν ήταν αντι χριστιανική ...και η πανκ θα μάζευε  αντίστοιχο κόσμο ..Με λίγα λόγια το λάθος που κάνει ο περήφανος_μεταλοκέφαλος και αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι οτι  ήδη ανήκει σε αυτούς  που δοκίμασαν την αμαρτωλή απόλαυση της δύναμης και αυτό φαίνεται  στον τρόπο αντίστασης του η στο ότι αντιστέκεται σκέτο. .Και κάτι ακόμα που πρέπει να προστεθεί ..η εκκλησία που επικαλείται κάποιος είναι και αυτή ένα τέλειο δείγμα χιέβι Μέταλ καθώς σου δίνει την δύναμη τώρα και έχει την μάζα  (αν ηταν αντιχριστιανοί και οι ιεχωβάδες τόσο κόσμο θα είχαν).Είναι μάταιο να προσπαθει οπαδός εκκλησίας να σε πείσει οτι το Μέταλ συμβαδίζει με τον χριστιανισμό αλλά πολυ ορθο να το εξισώνει με την εκκλησία.

Επίσης όταν λέμε Μέταλ δεν εννοούμε τους tool ,pain of salvation,dream theater ,metallica,opeth,children of bodom κτλπ, αυτά όντως είναι χριστιανικά και μάλιστα τα έχει υποστηρίξει και επίσημα η εκκλησία της ελλάδος..

Εγω το ξεπέρασα με την βοήθεια ενός πολύ καλού πνευματικού

g
Veteran

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #25 on: February 19, 2012, 01:17:29 am »

και αυτό λέει πολλές αλήθειες.για όποιον δεν το έχει διαβάσει ακόμα..

http://www.scribd.com/doc/939167/Rock-

bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #26 on: February 19, 2012, 02:02:47 am »

πωπω τι θείλα είναι αυτή!!! Ένα μικρό δείγμα μετά από γρήγορη ανάγνωση (θα το διαβάσω αναλυτικά όταν έχω χρόνο, δε χάνεται!!)
σελ. 19 τα παρακλάδια της ροκ:
Η πανκ που δεν είναι παρά ηχητική σαβούρα
Η ρέγγε είναι αμερικάνικο είδος που θυμίζει γεωργό που χτυπά άδειους ντενεκέδες για να φύγουν τα πουλιά από τα σπαρτά του
Η ραπ πολύ άτεχνο αφρικανικό είδος που σε μεταφέρει στη χώρα των Ζουλού και της ζούγκλας
Η χέβυ μέταλ που σημαίνει βαρύ μέταλλο. Βασίζεται στους τρομερούς ενισχυτές και στα μεγάλα ντεσιμπέλ
η θραζ μέταλ που είναι ένα είδος χέβυ μέταλ. Θραζ σημαίνει σκουπίδια (??!) Είναι πολύ πετυχημένος χαρακτηρισμός

Επίσης έχει ανεστραμμένα μηνύματα από δίσκους του Παπακωνσταντίνου, του Χατζή και της Μαρινέλλας(?!) Α και εννοείται ότι το ροκ είναι των Σιωνιστών (εκτός από του Σατανά).. Ταλέντο οι συγγραφείς!!

christgc
Θαμώνας

View Profile
« Reply #27 on: February 19, 2012, 02:11:53 am »

Σελίδα 30, επιχειρεί να μεταφράσει τα ονόματα ξένων συγκροτημάτων στα ελληνικά:

Iron Maiden=παρθενικός σίδηρος   kremala
png
Veteran

View Profile