• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:41:36 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:41:36 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 71
Guests: 106
Total: 177
Katarameno
mgrivab
kostas1507
kimxnas
trelogauros7
George_RT
tmpadasn
stergiosb
Axilleas_Nt
Thanasis_pap
kstavroulis
AristeidisM
mmikelo
dimopoul
thegreekbaron
Βασιλης
Pakapis5
JiMan5
melisste22
thanosk
dimant
plapas
charalampos
Leou
etsilika
dimitire
grepanis
sotolagg
gmpakirtz
tasos_ntv
Yamal
alexandra_
ThanosKoutsoump
konsntai
ioathemar
Mr Watson
arkou
thanosn
agkentzi
manolitsis
DarkMagiK06
Ponan
Akis Papanikolaou
spoun
meliou
mihanologos
Kyrisan
noys
sterxz
simosilias
aachmet
nikos.a
kosovi
dtzogan
Acad-Mics
zgeorgitz
manos_diakakis
mayia psarikoglou
mpaltzak
johnk
theodorevic
lasef
ElectroShock
Saint_GR
miltan8
Nikos_313
Denisivo
gkaramp
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr > Αρχείο (Moderator: PolarBear) > Ενεργοποιηση "Invisible mode"
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 6 Go Down Print
Author Topic: Ενεργοποιηση "Invisible mode"  (Read 17947 times)
meltemi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Απ: Ενεργοποιηση "Invisible mode"
« Reply #15 on: February 19, 2006, 14:01:06 pm »

@aliakmwn
Υποθέτω ότι η nessa εννοεί πως εκείνοι που τελικά παραμένουν ορατοί, λογικά δεν έχουν και πρόβλημα με το ίδιο το γεγονός πως οι άλλοι μπορούν να τους βλέπουν, άρα και να βλέπουν τι κάνουν...
aliakmwn
Guest
« Reply #16 on: February 19, 2006, 14:04:19 pm »

Quote from: Zarathoustra on February 19, 2006, 13:16:05 pm
Πιστεύω πως οποισδήποτε μπορεί να καταλάβει για ποιο "πλεονέκτημα" μιλώ,ο Τurambar με κάλυψε σε αυτό το θέμα.Παρατήρησα οτι με το υπάρχον καθεστώς το "invinsible mode" σου δίνει όντως αυτή την δυνατότητα, κάτι που είναι απαράδεκτο και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει.

Εγω δεν μπορω, οποτε περιμενω να μου το εξηγησεις λιγο καλυτερα... Tongue

Η κατάργηση του "χουζ ον λαιν" με βρίσκει κάθετα αντίθετο.Οποιος θέλει να προστατευτεί από τα αδιάκριτα μάτια, κάνει απλά logout και συνεχίζει να διαβάζει την σελίδα(λύση που όμως υποβαθμίζει κάπως την ευχρηστία του site).

Το θεμα της καταργησης του who's online δεν εχει τεθει, ουτε και προκειται να τεθει (τουλαχιστον απο μενα) οποτε δεν υπαρχει λογος να τοποθετεισαι επ' αυτου... Ισως συζητηθει καποια στιγμη η χρησιμοτητα του, αλλα οχι η καταργηση του...
Επιτρεψε μου ομως να σου πω οτι επιχειρηματα σαν το τελευταιο, και μαλιστα με τον τροπο που τα θετεις, δεν σε τιμουν καθολου...

Αν διορθωθεί και αυτό το πρόβλημα με το "invisible mode" θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Δεν νομιζω πως υφισταται κανενα προβλημα.

Με την ενεργοποιηση του invisible mode ικανοποιηθηκαν οι χρηστες που επιθυμουν να μην φαινονται. Η επιλογη ειναι προαιρετικη, αρα οποιοι θελουν, μπορουν να παραμεινουν ορατοι.
Το who's online ειναι μια αλλη υποθεση.

Η απαγορευση των αορατων να εχουν προσβαση στο who's online ειναι αδυνατη, σε προγραμματιστικο επιπεδο. Αλλα ακομα κι αν ηταν δυνατη, δεν σημαινει πως θα την ενεργοποιουσαμε κιολας Wink

Μη μπερδευεις το "δικαιωμα" με την "απαγορευση".
Η δυνατοτητα σου να μην εμφανιζεσαι, αποτελει δικαιωμα.
Ο αποκλεισμος ενος αορατου χρηστη απο μια υπηρεσια του forum, συνιστα απαγορευση.

Νομιζω πως ειναι σαφες οτι δεν εχει τεθει ποτε θεμα απαγορευσης εδω μεσα...
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Ενεργοποιηση "Invisible mode"
« Reply #17 on: February 19, 2006, 14:06:21 pm »

Εννοείται ότι αυτοί που κοιτάς δεν έχουν πρόβλημα να τους κοιτάς.

Eγώ το δηλώνω ευθαρσώς, ότι έχω πρόβλημα να με κοιτάνε αυτοί που δε μπορώ να δω... και μόνο αυτοί.
Οπότε όποιος με κοιτάει και δε μπορώ να τον δω... θεωρώ ότι το κάνει για να μου καταπιέσει το αίσθημα ελευθερίας που θα έπρεπε να έχω σε αυτό το φόρουμ και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.
Εσείς λοιπόν, οι αόρατο, που με κοιτάτε, χωρίς να μου δίνεται το δικαίωμα να σας κοιτάω, αναλογιστείτε γιατί το κάνετε αυτό....

Φυσικά δε κατηγορώ αυτούς που θα τρέξουν και θα γίνουν αόρατοι... μπράβο παιδιά και καλά κάνετε..

όσο όμως ισχύει το παρόν καθεστώς, σας ζητώ να μη πηγαίνεται στο who's on line.

Μπορεί να είμαι μέσα και εγώ....

byeeee
aliakmwn
Guest
« Reply #18 on: February 19, 2006, 14:07:11 pm »

Quote from: Turambar on February 19, 2006, 13:59:59 pm
4ον Να ασχοληθούμε με πιο σοβαρά πράγματα

Ισως η σοφοτερη κουβεντα που γραφτηκε στο topic Wink
aliakmwn
Guest
« Reply #19 on: February 19, 2006, 14:13:23 pm »

Quote from: Turambar on February 19, 2006, 14:06:21 pm
όσο όμως ισχύει το παρόν καθεστώς, σας ζητώ να μη πηγαίνεται στο who's on line.

Προσωπικα εχω κρυψει την αριστερη μπαρα, μονο και μονο για να μην εχω προσβαση παρα μονο μεσω της γραμμης διευθυνσεων, οπου δεν ξερω το link Grin

Επειδη τα 'χουμε μπλεξει ομως, για δειτε το απο μια αλλη οπτικη γωνια:
Οταν κυκλοφορεις μεσα στο σπιτι σου, εχεις δικαιωμα να ανοιγεις ή να κλεινεις τις κουρτινες. Αν τις κλεισεις, τοτε προφανως δεν μπορει ο γειτονας να βλεπει πού εισαι και τι κανεις. Εσυ ομως, μπορεις να βλεπεις προς τα εξω απο μια χαραμαδα...
Αν τις ανοιξεις, τοτε δεν μπορεις να απαιτεις απο το γειτονα να μη σε βλεπει, ακομα και απο τη χαραμαδα του!!!

Δεν προκειται να μετατρεψουμε το forum σε αρενα μονομαχιων μεταξυ των κωδικων ηθικης του καθενα. Το οτι περιεγραψες μια κατασταση και τη χαρακτηρισες ανηθικη ισως ειναι κατι με το οποιο συμφωνει η πλειοψηφια, αλλα δεν σημαινει πως το συμμεριζονται ολοι! Πολυ καλα κανεις και το πιστευεις, συμφωνω μαζι σου, και μπορω να τα χωσω ασχημα σε καποιον που το κανει, αλλα δεν θα επιβαλουμε σε κανεναν τον κωδικα ηθικης μας!

Αν θελετε να το δουμε μεσα απο ενα πρισμα χρηστικοτητας, πολυ ευχαριστως... Ανοιγουμε μια κουβεντα σε διπλανο topic και συζηταμε, για να δουμε τα επιχειρηματα αυτων που υπερασπιζονται την υπαρξη του who's online - μερικα απο αυτα ειναι πραγματι λογικα!
« Last Edit: February 19, 2006, 14:17:07 pm by aliakmwn » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #20 on: February 19, 2006, 14:38:20 pm »

για την ιστορία δεν ζήτησα κανέναν να είναι ηθικός, έτσι όπως ορίζω εγώ την ηθική Smiley

ο καθείς κάνει ότι θέλει.

Προσωπική συμβουλή ήταν, για να τα έχει βρει ο καθένας με τον εαυτό του και τα πιστεύω του. Τίποτε άλλο Wink

(το παράδειγμα σου αλιάκμων είναι παντελώς άσχετο... μα παντελώς)
το σπίτι είναι κατεξοχήν ιδιωτικός χώρος, ο δρόμος κατεξοχήν δημόσιος.
να συνεχίσω;

byeeee
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #21 on: February 19, 2006, 14:39:52 pm »

Να πω κάτι επί του θέματος.

Quote from: Turambar on February 19, 2006, 13:59:59 pm
Ορισμός της Ηθικής απο Τουράμπαρ:
Ανήθικος είναι αυτός που, ενώ θεωρεί κάτι λάθος να του το κάνουν, το κάνει αυτός.

Παράδειγμα.
Ο άνθρωπος που εξεγείρεται όταν βλέπει να μπαίνουν στην δουλειά κάποιοι με μέσο, ενώ και αυτός προσπαθεί να μπει με παρόμοιο τρόπο στην ίδια δουλειά, ε ναι... είναι ανήθικος.
Αν θεωρεί ότι έχασε γιατί είχε μικρότερο μέσο και το βουλώνει, τότε ειναι ηθικός.

Κατά την άποψη μου λοιπον, η ηθική είναι κάτι εντελώς προσωπικό και υποκειμενικό.
Αν αυτός που βλέπει, ενώ θεωρεί λάθος να τον κοιτάν, τον βρίσκεται εσείς ηθικό, εξηγείστε μου τι εννοείτε...

Τουράμπαρ, αν βάζεις ορισμούς στο αντίθετο (προσοχή, μόνο αντίθετο) μιας λέξης που ήδη υπάρχει, στις περισσότερες περιπτώσεις έχεις καεί από πρώτο χέρι. Πόσο μάλλον όταν παίρνεις τη λέξη ηθικός (πολυδιάστατη και συγκυριακή) και χωρίς να τη λάβεις υπόψη, παίρνεις και ορίζεις το αν-ήθικος. Να το εξηγήσω και με μαθηματικά σύνολα; Το "αντίθετο", είναι το συμπληρωματικό του "αρχικού". Αλλά αν ορίσεις απευθείας το συμπληρωματικό έχεις συμπεριλάβει και χώρο που πιθανώς να μην εμπεριέχεται στο "αρχικό".

Και λες ότι η ηθική είναι κάτι προσωπικό και υποκειμενικό. Δε διαφωνώ τελείως, απλά δε τη διαμορφώνουμε μόνοι μας, αλλά με τη βοήθεια των γύρω. Ωστόσο, δεν έχεις ορίσει καν την ηθική, παρά μόνο τη μη-ηθική!

Τέλος πάντων, αυτό που ήθελα να γράψω είναι ότι το θέμα εδώ δεν είναι κατά πόσο κάτι τέτοιο (το invisible/hidden mode) είναι ηθικό ή όχι, γιατί όπως λέει ο Τουρα είναι λίγο υποκειμενικό και θέλει συζήτηση, αλλά κατά πόσο η ύπαρξή του κρίνεται αναγκαία στο φόρουμ. Γιατί υπάρχουν και λόγοι που εμείς μπορεί να μην έχουμε, που δηλώνουμε παρουσία επώνυμα (λέμε τώρα...επώνυμα, σε κάποιον βαθμό τεσπα).
Και μην ακούω τώρα για "αποφάσεις που πρέπει να παίρνονται με βάση την ηθική". Και οι ιεροεξεταστές έκαιγαν κόσμο στο μεσαίωνα βασει ηθικής. Και στην τελική ανάλυση, υπάρχουν μέσα να βρεις μέχρι και το IP του άλλου, απλά δεν τα ξέρεις (πιθανόν, δεν ξέρω για ορισμένους), πόσο μάλλον να δεις τι κοιτάει ένα μέλος.

Και αν θέλετε τη γνώμη μου, το invisible mode είναι ένα προβοκατορικό μέσο για να σταματήσει κάπως η... παιδική χαρά (όπως ειπώθηκε και ενόχλησε κάποιους) στο shoutbox. Όχι ότι είμαι τελείως αντίθετος...

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
aliakmwn
Guest
« Reply #22 on: February 19, 2006, 15:07:23 pm »

Quote from: Turambar on February 19, 2006, 14:38:20 pm
(το παράδειγμα σου αλιάκμων είναι παντελώς άσχετο... μα παντελώς)
το σπίτι είναι κατεξοχήν ιδιωτικός χώρος, ο δρόμος κατεξοχήν δημόσιος.
να συνεχίσω;

Εχεις δικιο, αλλα εν μερει.
Γιατι θετεις ενα πολυ ενδιαφερον φιλοσοφικο θεμα, το forum ειναι δημοσιος ή ιδιωτικος χωρος, ή για να ειμαστε πιο σωστοι: Απο ποιο σημειο και περα ενα forum παυει να ειναι ιδιωτικος χωρος και γινεται δημοσιος, και το αντιθετο ?

Οσο για το παραδειγμα μου, επιτρεψε μου να το υπερασπιστω: Πραγματι, οταν κανω κατι στο δρομο, δεν μπορω να εχω την απαιτηση να μη με βλεπουν!! Ναι ομως, οταν αντιληφθω οτι καποιος ειναι μονιμως στο τζαμι και παρακολουθει καθε κινηση (δε νομιζω να μην ειχες κι εσυ ποτε σου εμπειρια απο την "κουτσομπολα της γειτονιας") εχω κι εγω δικαιωμα να παρω τα μετρα μου... Και επειδη η virtual ζωη μας σ' ενα forum δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια ηλεκτρονικη απεικονιση της καθημερινης μας πραγματικης ζωης, οπως δεν υπαρχει νομος για τετοιες περιπτωσεις εκει εξω, δεν υπαρχει κι εδω μεσα, κι αν προσπαθησει να υπαρξει, τοτε θα φτασουμε σε φαινομενα καταφορης παραβιασης της ελευθεριας.

Το ζητημα επανερχεται συνεχως, με διαφορετικο προσωπειο καθε φορα, και λεγεται "ασυδοσια", ή "καταχρηση ελευθεριας".

Ειναι φυσιολογικο, σε μια κοινωνια υπερκαταναλωτων, να μην μπορει να γινει διακριση αναμεσα στη χρηση και στην καταχρηση.

Πραγματι το who's online δεν ειναι σημαντικο. Και εξακολουθω, φιλε Turambar να συμφωνω με την προτροπη σου να ασχοληθουμε με σοβαροτερα θεματα...
Για δες το κι αλλιως ομως:
Αν δεν μπορουμε να συνεννοηθουμε για τετοια απλα, καθημερινα λειτουργικα μικροπραγματα, και ο καθενας προσπαθει να επιβαλει το δογματισμο του (δεν αναφερομαι σε σενα ή σε καποιον συγκεκριμενα, γενικη ειναι η παρατηρηση) τοτε πώς θα αντεπεξελθουμε στα σημαντικα? Wink
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #23 on: February 19, 2006, 15:11:10 pm »

Και αν θέλετε τη γνώμη μου, το invisible mode είναι ένα προβοκατορικό μέσο για να σταματήσει κάπως η... παιδική χαρά (όπως ειπώθηκε και ενόχλησε κάποιους) στο shoutbox. Όχι ότι είμαι τελείως αντίθετος...
Πειράζει που δεν το κατάλαβα;

Το invisible mode δεν επηρεάζει καμία λειτουργία του φόρουμ. Απλά δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να σερφάρουν χωρίς να φαίνεται τι κάνουν. Γιατί; Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, μου φαίνεται τελείως ανούσιο. Όπως εξίσου χαζό μου φαίνεται να πειράζει κάποιους ότι κάποιοι άλλοι που δεν θέλουν να φαίνονται, μπορούν να βλέπουν αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα να φαίνονται. Σε επίπεδο "ηθικής" το συζητάμε όσο θέλετε, αλλά δεν νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα.

Παρ όλο όμως που δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις αντιδράσεις των μελών, παρ όλο που μου είναι τελείως ξένες, εφόσον έχει διατυπωθεί έστω και από κάποιους ότι θα ήθελαν να υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό, η ενεργοποίηση του οποίου ΔΕΝ βλάπτει πρακτικά κανέναν άλλον εδώ μέσα, το ενεργοποιήσαμε. Δεν αλλάζει τίποτα στην κοινότητά μας, όποιος είναι ενάντια σε αυτό ας ΜΗΝ το ενεργοποιήσει και ας αφήσει όλους όσους έχουν πρόβλημα να μένουν κρυφοί.

Προσωπικά απλά δεν με αφορά το χαρακτηριστικό, δεν πρόκειται να το ενεργοποιήσω. Και ας με βλέπει όποιος θέλει, κρυφός η φανερός, στο whos online. Τις υποκλοπές τις συζητάω στο άλλο φόρουμ...το μυστικό!  8)

ΥΓ. Εάν κάποιο μέλος κάνει Login σαν guest δεν έχει όλες τις δυνατότητες (πχ δεν φαίνονται προσωπικά μηνύματα, Testing board...)
ΥΓ2. Modify για σύντομη απάντηση στον aliakmwn. Θεωρώ το φόρουμ δημόσιο χώρο, εκτός από τα pm.
« Last Edit: February 19, 2006, 15:13:44 pm by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #24 on: February 19, 2006, 15:19:36 pm »

Εγώ το θεώρησα ανήθικο, με τον δικό μου ορισμό ηθικής...
Όχι το invisibility, αλλά τον αόρατο ματάκια.
Απλά επειδή θεωρήθηκε ότι έκανα κάποιους βιαστικούς χαρακτηρισμούς.
και έτσι εξηγούμε καλήτερα.
Θαρρώ ότι όπως έθεσα το θέμα έχω δίκιο να τους χαρακτηρίσω έτσι.

ο ορισμός του ανήθικου, τον έδωσα γιατί κατηγόρησα κάποιον ότι είναι ανήθικο, και όχι ηθικο.

Ηθικός είναι, αυτός που φερεται στους αλλους με τρόπο που δεν θα ένιωθε ότι του φέρθηκαν λάθος, αν τον φερόντουσαν οι άλλοι με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό εμπεριέχει φυσικά, ότι θα πρέπει να λαμβάνει ο καθένας και τις υποκειμενικές επιθυμίες του άλλου, αυτές που γνωρίζει φυσικά.

---

Εγώ πάντως νιώθω πραγματικά ότι η νιώθω άβολα από τα αόρατα μάτια.
Δυστυχώς όμως ο Αλιάκμων, δεν με συμμερίζεται, παρά το γεγονός ότι συχνά πυκνά δείχνει να θέλει να προστατεύσει αυτούς που νιώθουν όπως νιώθω εγώ τώρα...

Και όχι δεν είναι απαγόρευση αυτό Αλιάκμων, γιατί μπορεί να γίνει ορατός όποτε θέλει και να δει.
Αν το check-box έλεγε

DO YOU WANT TO SHARE YOUR ON LINE STATUS WITH OTHER MEMBERS?

που είναι η απαγόρευση.

Και δεν είναι θέμα του πως ακούγεται.
Για αυτό μιλάμε...
Γιατί τώρα το checkbox λέει:

DO YOU WANT TO WATCH THE ONLINE STATUS OF THE OTHERS, WHILE INVISIBLE?

---

και σαφώς συνεχίζω να το συζητώ γιατί απλά με ενδιαφέρει να δω τις απόψεις των μελών πάνω σε κάποια θέματα, που αφορούν όλους μας.Και φυσικά εδώ μέσα βγαίνουν περισσότερα πράγματα από το who's on line... όπως πάντα.

και οι οφφ τοπικ συνειρμοί, είναι πολλοί και πολύ διαφωτιστικοί.

---

byeeee
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #25 on: February 19, 2006, 15:28:29 pm »

Quote from: Netgull on February 19, 2006, 15:11:10 pm
Πειράζει που δεν το κατάλαβα;

Το παραπάνω δικό μου quote δεν αποτελεί γκρίνια, απλά μια σοβαροφανή παρατήρηση.
Ε, να... ο "αόρατος" δε φαίνεται στο users online, έτσι; Άρα και δε θα γράφονται στο shoutbox "Γειά σου αόρατε Hello !" ή κάτι τέτοια μόλις τον δουν. Αυτό. Ε μη μου πεις ότι στο φωναχτήρι το 40% της κουβέντας δεν είναι έτσι...

Το invisible mode δεν επηρεάζει καμία λειτουργία του φόρουμ. Απλά δίνει τη δυνατότητα σε κάποιους να σερφάρουν χωρίς να φαίνεται τι κάνουν. Γιατί; Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, μου φαίνεται τελείως ανούσιο. Όπως εξίσου χαζό μου φαίνεται να πειράζει κάποιους ότι κάποιοι άλλοι που δεν θέλουν να φαίνονται, μπορούν να βλέπουν αυτούς που δεν έχουν πρόβλημα να φαίνονται. Σε επίπεδο "ηθικής" το συζητάμε όσο θέλετε, αλλά δεν νομίζω ότι είναι εκεί το θέμα.
Συμφωνώ.

Παρ όλο όμως που δεν μπορώ να καταλάβω αυτές τις αντιδράσεις των μελών, παρ όλο που μου είναι τελείως ξένες, εφόσον έχει διατυπωθεί έστω και από κάποιους ότι θα ήθελαν να υπάρχει αυτό το χαρακτηριστικό, η ενεργοποίηση του οποίου ΔΕΝ βλάπτει πρακτικά κανέναν άλλον εδώ μέσα, το ενεργοποιήσαμε. Δεν αλλάζει τίποτα στην κοινότητά μας, όποιος είναι ενάντια σε αυτό ας ΜΗΝ το ενεργοποιήσει και ας αφήσει όλους όσους έχουν πρόβλημα να μένουν κρυφοί.
Συμφωνώ. Και συναινώ.

Προσωπικά απλά δεν με αφορά το χαρακτηριστικό, δεν πρόκειται να το ενεργοποιήσω. Και ας με βλέπει όποιος θέλει, κρυφός η φανερός, στο whos online.
Τριπλοϋπογράφω.

Τις υποκλοπές τις συζητάω στο άλλο φόρουμ...το μυστικό!  8)
Suspicious
Αυτά είναι άλλων χωράφια... τα προσπερνώ rotation

Zarathoustra

View Profile
« Reply #26 on: February 19, 2006, 15:40:37 pm »

Το "who's online" μπορεί πράγματι υπό προυποθέσεις να αποτελέσει αντικείμενο κατάχρησης και να μετατραπεί σε "όπλο" στα χέρια κακεντρεχών χρηστών.
Για αυτό το λόγο οι σχεδιαστές του forum επέλεξαν να είναι φανερό πότε ένας χρήστης κοιτάει τι κάνουν οι άλλοι, οπότε ο υπέρμετρα "αδιάκριτος" τιμωρεί ο ίδιος τον εαυτό του. Με αυτό τον τρόπο επικρατεί το μέτρο και τα μέλη του Forum τελικά αυτοπεριορίζονται χωρίς να χρειάζεται εξωτερική παρέμβαση.Ταυτόχρονα οι χρήστες μπορούν να έχουν μια ιδέα για τις πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του ο Administrator για αυτούς, κάτι που συμβάλλει στην διαφάνεια και διαμορφώνει γενικότερα κλίμα εμπιστοσύνης στο forum.

Η εισαγωγή των αόρατων(που έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τους άλλους) ανατρέπει αυτή την λογική.

Οπότε αν δεν μπορεί να αφαιρεθεί η δυνατότητα αυτή από τους αόρατους(τεχνικά δεν πιστεύω ότι είναι δύσκολο) θα πρέπει να καταργηθεί το χαρακτηριστικό.

« Last Edit: February 19, 2006, 15:42:53 pm by Zarathoustra » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #27 on: February 19, 2006, 15:43:07 pm »

εφόσων το φόρουμ είναι στην ουσία μια βάση δεδομένων δε θα έπρεπε να είναι στην ουσία τόσο δύσκολο...

βέβαια πολλά μπορεί να μη ξέρω εγώ...

byeeee
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #28 on: February 19, 2006, 15:49:22 pm »

Quote from: Turambar on February 19, 2006, 15:19:36 pm
ο ορισμός του ανήθικου, τον έδωσα γιατί κατηγόρησα κάποιον ότι είναι ανήθικο, και όχι ηθικο.

Ηθικός είναι, αυτός που φερεται στους αλλους με τρόπο που δεν θα ένιωθε ότι του φέρθηκαν λάθος, αν τον φερόντουσαν οι άλλοι με τον ίδιο τρόπο.

Αυτό εμπεριέχει φυσικά, ότι θα πρέπει να λαμβάνει ο καθένας και τις υποκειμενικές επιθυμίες του άλλου, αυτές που γνωρίζει φυσικά.

Τι να σου πω Τουραμπαρ, ο ορισμός σου για τον ηθικό είναι και αυτός πολύ υποκειμενικός, εφόσον ο "ηθικός" είναι γενικότερη έννοια.
Εξηγούμαι. Ο ηθικός βγαίνει με την απευθείας σημασία του ουσιαστικού του "ήθος". Και ήθος δεν είναι "να μην κάνεις ότι δε θέλεις να σου κάνουν". Εϊναι κάτι γενικότερο και αναφέρεται στη διαφορά καλού-κακού μέσα σε ένα κοινωνικό σύνολο.
Θα έλεγα ότι η δική σου προσέγγιση είναι περισσότερο ψυχολογική-κοινωνιολογική αλλά λίγο κουτσουρεμένη γιατί στηρίζεται σε υποκειμενικές πεποιθήσεις. Δεν ξεχνώ ότι μας το λέγανε αυτό όταν ήμαστε μικροί, άρα έχει μπει μέσα μας. Από την άλλη, ο χριστιανισμός (η κυρίαρχη θρησκεία στη χώρα μας) δεν το υποστηρίζει αυτό, για να λάβουμε και υπόψη και το γενικό περιβάλλον γύρω μας και όχι μόνο κάποιους άθεους φοιτητές SuperInnocent . Το τι υποστηρίζει είναι άλλο θέμα. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι στοιχείο του βουδισμού και ίσως κομφουκιανισμού.
Δηλαδή, αν και είμαστε ΜΕΣ στο οφφ τόπικ Tongue , στρέφεις την ηθική προς τη δική σου πλευρά, ερμηνεύοντάς την όπως θες και χρησιμοποιώντας την ως επιχείρημα! Όπως ακριβώς άκαναν οι ιεροεξεταστές (ξαναλέω) και έκαιγαν κόσμο στο μεσαίωνα!!!Και μη μου πεις ότι εσύ έχεις κάψει τον εαυτό σου και είσαι πλέον στάχτη χμχμχμμμ...λολ

aliakmwn
Guest
« Reply #29 on: February 19, 2006, 15:54:29 pm »

Εγώ το θεώρησα ανήθικο, με τον δικό μου ορισμό ηθικής...
Όχι το invisibility, αλλά τον αόρατο ματάκια.
Απλά επειδή θεωρήθηκε ότι έκανα κάποιους βιαστικούς χαρακτηρισμούς.
και έτσι εξηγούμε καλήτερα.
Θαρρώ ότι όπως έθεσα το θέμα έχω δίκιο να τους χαρακτηρίσω έτσι.

Το θεμα της ανηθικοτητας αποτελει μεγαλη κουβεντα, και εκ πρωτης οψεως μπορω να πω οτι συμφωνω μαζι σου...

Ωστοσο, δεν ειναι αυτο το θεμα μας Wink

Στα πλαισια αυτης της συζητησης, νομιζω πως καθε προσπαθεια να μιλησουμε για θεματα ηθικης ειναι ακυρη. Κι επισης, θα επιμεινω λιγο ακομα, αλλα στο forum ΔΕΝ επιβαλονται οι κανονες ηθικης κανενος!

Εγώ πάντως νιώθω πραγματικά ότι η νιώθω άβολα από τα αόρατα μάτια.
Δυστυχώς όμως ο Αλιάκμων, δεν με συμμερίζεται, παρά το γεγονός ότι συχνά πυκνά δείχνει να θέλει να προστατεύσει αυτούς που νιώθουν όπως νιώθω εγώ τώρα...

Δεν σε συμμεριζομαι, γιατι δεν μπορω να καταλαβω πού ειναι το προβλημα... Εγω προσεγγιζω το θεμα απο μια πολυ συγκεκριμενη, και ξεκαθαρη, οπτικη γωνια:

Το invisible mode ειναι θεμα προσωπικο. Οι περισσοτεροι δηλωσαν οτι δεν τους απασχολει. Εμενα με απασχολει, και γι' αυτο απο το καλοκαιρι ειχα ζητησει απ' τον fugitive να μου το ενεργοποιησει, και τελικως εισηγηθηκα να γινει ελευθερο για ολους.
Το δευτερο, αφορα γενικα στην κοινοτητα. Αν θελετε να καταργησουμε το who's online, πολυ ευχαριστως να το συζητησουμε! Δεν προκειται να θεσω τετοιο θεμα, αλλα παρ' ολα αυτα αν τεθει θα συμφωνησω απολυτα με την καταργηση!

Αν δεν θελεις να σε παρακολουθουν, ενεργοποιεις τη δυνατοτητα αποκρυψης.
Εαν δεν σε απασχολει, δεν την ενεργοποιεις.
Δεν βρισκω πού ειναι το προβλημα...

Κατω απο καποιες αλλες προϋποθεσεις, θα προτιμουσα να μην υπαρχει γενικα η εννοια του "ιδιωτικου", ακομα και στην πραγματικη ζωη! Αλλα αυτο ειναι ουτοπια, και δεν νομιζω πως θα βοηθησει αν το συμπεριλαβουμε στη συζητηση... Ζουμε και κινουμαστε σε εναν πολυ συγκεκριμενο χωρο, με πολυ συγκεκριμενα (δυναμικα μεν, αλλα με απειρη αδρανεια) χαρακτηριστικα.

Pages: 1 [2] 3 4 ... 6 Go Up Print
Jump to: