Ασφάλεια Πανεπιστημίου

(1/15) > >>

Wiwol:

  Χθες το βράδυ άφησα το αμάξι στο παρκινκ του πολυτεχνείου για να πάω μια μπύρα με τα παιδιά από τη σχολή. Είχα σκοπό να το πάρω κατά τις 22:00 αλλά τελικά ξεφύγαμε και γύρισα στο αμάξι (που είχα παρκάρει κάτω από προβολέα) στις 2:00

  τι είδα? σπασμένο το τζάμι του συνοδηγού με μια πέτρα ΝΑ (με το συμπαθειο). Δεν πήραν τίποτα....  μόνο σπάσανε το τζάμι. Κατά 90% την πέταξαν την πέτρα με δύναμη γιατί αυτή έφυγε πάνω στο κάθισμα και έκανε χαρακιά στο δέρμα (δερμάτινα είναι τα καθίσματα) και τα γυαλιά ήταν μέχρι την εταζιέρα πίσω.

  Στην αρχή τα χρειάστηκα γιατί είπα για να μην πήραν τίποτα... μπορεί να πετάξανε τίποτα γκαζάκια μέσα για το κάνουν μπουρλοτο. αλλά μετά είδα ότι 2 θέσεις παρακάτω είχαν ανοίξει και άλλο αυτοκίνητο το οποίο το ξήλωσαν Ρ/Κ και ηχεία κάνοντας και το εσωτερικό σκατά. Οπότε μάλλον τίποτα πρεζονια ήθελαν να κλέψουν για την δόση τους..... και απλά στο δικό μου χτύπησε ο συναγερμός... δούλεψε το σύστημα που κλειδώνει τελείως πόρτες-ηλεκτρικά αν χτυπάει ο συναγερμός, οπότε μάλλον ούτε καν μέσα στο αμάξι δεν μπήκαν. Ούτε καν το ντουλαπάκι δεν ήταν ανοιχτό.
  Μέσα στο παρκινκ άλλα 3 αυτοκίνητα (ένα ενός φίλου) τα οποία δεν τα πειράξανε.

  Το αποτέλεσμα...  πήρα ένα κρύωμα για να περιμένω ασφάλεια - ασφαλιστή να πάρουν φωτογραφίες, καταθέσεις κτλ. (4 τελείωσα από το τμήμα)
  10Ε για την μήνυση κατά αγνώστου!!! δηλαδή αν δεν έχεις 10Ε ούτε μήνυση δεν μπορείς να κάνεις.
  Το τζάμι θα το καλύψει η ασφάλεια, αλλά το δέρμα έχει ψιλογρατζουνιες (χώρια το τσαμπουκά από την πέτρα) και θέλει Κανά 80Ε (αμφιβάλω αν τα πληρώσει η ασφαλιστική).
  2 ώρες καθάριζα σήμερα γυαλιά... και πάλι δεν τα πήρα όλα. για κανά 6μηνο θα καθαρίζω γυαλιά μου φαίνεται τώρα.  Γιατί δεν υπήρχε ασφάλεια? όπως παλαιοτέρα? Λήξανε οι συμβάσεις τους και δεν τις ανανεώσαν? Γιατί?

  Αν σπάνε τζάμια κάτω από προβολείς... (μιλάμε είχε πολύ φως) τι κάνουν στα σκοτεινά μέρη της πανεπιστημιούπολης? Δεν μπορείς να κυκλοφορείς με τίποτα μάλλον εκεί.

  Στην τελική. Το θέμα της φύλαξης είναι σοβαρό. και πιστεύω πρέπει να ανησυχεί όλους μας.

  Εγώ απλά λέω τα παραπάνω για να έχουμε το νου μας στο πως κινούμαστε στη σχολή, ειδικά τις περασμένες ώρες.


  ΥΓ.Ρε Τουραμαρ....  μήπως ήσουν εσύ ρε? Και δήλωνες ενεργά το σύνθημα "Κάτω τα ΙΧ"   :)

Larry_Flynt:
Η ναρκωμανείς ήταν όπως λές ή τίποτα αναρχικοί.
Μήπως έχεις κανένα ακριβό (δέρμα λες..) αμάξι και το σπάσαν κόντρα στον καπιταλισμό.

2 το βράδυ με φίλο μου γυρνάμε σπίτι απο την εγνατία.
Απο ανατολικά προς δυτικά. Καθως κουρασμένοι και οι δύο σε μια στιγμή μπροστά απο το πολυτεχνείο του λέω
"Ρε μαλάκα βάλαν φωτιά τα φυτά;" (αναφερόμενος στα φυτα στη νησίδα της εγνατίας μπροστά απο το ΑΠΘ.)
'Δεν ξέρω ρε 2 το βράδυ;' ...αυτός
'Μπορεί να μη θέλουν να ενοχλήσουν τη μερα'...εγώ
'Μαλακα ΦΥΓΕ' ...αυτος
'Γιατί ρε;"
Κοιτάω καλύτερα το δρόμο και μπροστά από τη βιβλιοθήκη ήταν φλεγόμενος.
Πέφτει άλλη μια μολότοφ πιο κοντά
και ΕΥΤΥΧΩΣ δεν είχα ξεπεράσει το πολυτεχνείο
στρίβω δεξιά και την κάνω λουίζα
Από το ΑΧΕΠΑ πέρασα  με 60+ χλμ/ω..

Αυτό να ήταν μάιος 2005
2 μήνες πρίν τα χαν σπάσει όλα πάνω στην Εθνικής Αμύνης.
Γενικά είναι λίγο ρίσκο να το αφήνεις στο ΑΠΘ.

Krono:
      Τώρα που το λέτε, ακούστε και αυτό!
      Πάω μια μέρα να πάρω το αυτοκίνητό μου που το είχα παρκάρει ανάμεσα στη βιβλιοθήκη και την αίθουσα τελετών. 3:00 το βράδυ! Βλέπω λοιπόν κάτι μαύρα σημάδια πάνω στην άσφαλτο. Και λέω στη φίλη μου, που ήταν μαζί μου:
      -Ρε, συ, τί είναι αυτά; Τα σημάδια από τις μολότωφ;(χαριτολογώντας και χαχανίζοντας)
       Το γέλιο μου κόπηκε βέβαια στο σπίτι και με έλουσε κρύος ιδρώτας όταν είδα στις ειδήσεις ότι εκείνο το βράδυ στις 1:00 είχαν επιτεθεί με μολότωφ στην είσοδο της έκθεσης 50 μετρα από το αυτοκίνητό μου. Επίσης, το ίδιο βράδυ κάψανε την ΕΤ3 και προκάλεσαν καταστροφές στην βιβλιοθήκη που ήταν 40 μέτρα από το αυτόκινητό μου και τέλος είχαν προκαλέσει καταστροφές σε αυτοκίνητα.
       Φαντάσου τώρα να μου το βάζανε φωτιά, δεν το είχα καν ξεπληρώσει τότε!
       Καλό το άσυλο αλλά και καμία απολύτως φύλλαξη βρε παιδιά; Περιμένουν να σκοτωθεί κανένας; Απορώ πού αλλού στον κόσμο γίνεται αυτό. Ούτε στην μπανανία πια!!!
       Αυτό δεν είναι ελευθερία, αυτό δεν είναι άσυλο, αυτό είναι πανεπιστήμιο-ορμητήριο κακοποιών! Δηλαδή στα πανεπιστήμια του εξωτερικού που τα βράδυ δεν μετατρέπονται σε κακόφημα μέρη, δεν υπάρχει ελευθερία;
       Άλλωστε η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει ελευθερία του άλλου. Αυτό προϋποθέτει κάποιο έλεγχο και κάποια τάξη! Στην Ελλάδα το έχουμε λίγο ξεχάσει αυτό και νομίζουμε ότι ελευθερία είναι να κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Για παράδειγμα ο αναρχικός μπορεί να σπάει ελεύθερα και να καίει. Και ο πολίτης μπορεί να υποφέρει σιωπηλά ό,τι κακό του έρθει στο κεφάλι.
       Τώρα θα μου πείτε γιατί το παρκάρω εκεί! Και που να το παρκάρω δηλαδή, λες και υπάρχει ένα ελεύθερο πάρκινγκ στο κέντρο. Ένα να υπήρχε τουλάχιστον για ξεκάρφωμα!!!

Larry_Flynt:
Θυμάσαι πότε περίπου ήταν;

Alexkasgr:
To μόνο μου σχόλιο αφού συμφωνώ σε όσα λέτε είναι στην εύκολη επίκληση της λέξης αναρχικός. Κανονικά δεν θα έπρεπε να συνδέονται (αμέσως τουλάχιστον) τέτοια φαινόμενα με αναρχικούς. Ας είμαστε πιο προσεκτικοί. Επίσης πολλά από όσα γίνονται ίσως να μην είναι και τόσο τυχαία.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page