• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:38:31 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 01:38:31 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 37
Guests: 175
Total: 212
Spyridon01101
ligditsa
BlackBeard
spoun
Theislander
kostas.de
evitzv
elischat
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
rafail zisiadis
d0xa
thomasdt
evax
Stelios V.
KZerenidis
kmargaritis
George Hadjilyras
dimchin
Giannis Masterio
giorgosss03
ZontanosThrylos
Tsn
athena_apo
miltan8
marwt
ismini.h
thpanousis
Elenit
tinidou
stelinas
tasos gourd
Captain
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Θα θελατε να ζησετε στο εξωτερικο?Που και πως πιστευετε οτι θα τα καταφερνατε?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: Θα θελατε να ζησετε στο εξωτερικο?Που και πως πιστευετε οτι θα τα καταφερνατε?  (Read 8009 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Re: Θα θελατε να ζησετε στο εξωτερικο?Που και πως πιστευετε οτι θα τα καταφερνατε?
« Reply #15 on: February 07, 2010, 20:15:18 pm »

Quote from: i _&a on February 07, 2010, 15:31:59 pm
[...]

Το αρνητικά είναι ότι εκεί θα πρέπει να μάθεις τη γλώσσα πολύ καλά και γρήγορα (ακόμη κι αν νομίζεις ότι την ξέρεις από δω επειδή έχεις πάρει 2 πτυχία, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, ειδικά για δουλειά μηχανικού όπου θα πρέπει να συννενοείσαι με ορολογία). Ακόμη, ρατσισμός προς τους "ξένους" υπάρχει και έξω, ακόμη και αν είναι καλά συγκαλυμμένος. Και εκεί ξένοι θα είμαστε εμείς.

[...]

Γενικώς το πιο δύσκολο πράγμα για μένα είναι να αποχωριστείς τους φίλους πολλών χρόνων και τους δικούς σου ανθρώπους  Embarrassed

Αυτά τα δύο σκέφτομαι και γω.

Βλεπεις τους Αλβανούς και τους Βουλγαρους που έρχονται στη Ελλαδα? Αυτό θα εισαι και συ έξω: ένας μετανάστης. Θα ζεις στη Σουηδία αλλα δε θα σαι Σουηδός, οσο ανοιχτή κι αν ειναι η κοινωνία. Οι ανεγκέφαλοι και οι άχρηστοι, που δεν κοπιασαν ποτέ τους, θα λενε κιολας οτι τους παίρνεις τις δουλειες. Αργά η γρήγορα θα ψάξεις να βρεις Έλληνες στην τοπική κοινοτητα...
Οταν πρωτοηρθα στη Θεσσαλονικη δεν γνώριζα κανένα, αλλα να αλλάξεις χώρα οντας ενηλικος θα ναι μια πιο μεγάλη αλλαγή, που πρεπει να την καταφέρεις μονος.

Πιστεύω οτι έρχεται δεύτερο κύμα μεταναστευσης, μετα τα μεγάλα κύματα του '60. Ολοι εχουμε ενα θειο στην Αμερική , Αυστραλία , Γερμανία. Μαλλον θα τα ζήσουμε απο πρώτο χέρι συντομα...

Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Θα θελατε να ζησετε στο εξωτερικο?Που και πως πισ&#
« Reply #16 on: February 07, 2010, 20:32:53 pm »

γαμω το χριστο, μονο εγω δεν εχω ενα θειο στη γερμανια στην αμερικη
και τετοια...
στην πτολεμαιδα μονο κατι συγγενεις.

Vive le son
D'l'explosion!
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Θα θελατε να ζησετε στο εξωτερικο?Που και πως πιστευετε οτι θα τα καταφερνατε?
« Reply #17 on: February 07, 2010, 20:33:20 pm »

ωραίο τόπικ...

φίλε kostantinosg είναι κάτι που το σκέφτομαι συχνά και νομίζω έχω να γράψω αρκετά

πριν 3 χρόνια πήγα με εράσμους στην Αγγλία, στο Ρέντινγκ. Είχα ήδη σιχαθεί τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, τους φοιτητές που βαριούνται, που μόνο για καφέ και τάβλι πηγαίνουν, τα μπουζούκια, την καφρίλα, τη μιζέρια, τα γνωστά δλδ. Το εξωτερικό φάνταζε στα μάτια μου ως η γη της επαγγελίας. Ειδικά η Αγγλία πίστευα ότι είναι η χώρα για μένα. Είχα και στο πίσω μέρος του μυαλού μου να μην επιστρέψω πίσω, να μείνω εκεί. Δεν πήγαινα δηλαδή μόνο για 6 μήνες διακοπές, είχα κι άλλες σκέψεις. Τελικά μου φάνηκε φρίκη και καταχάρηκα που γύρισα  Tongue Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν όλα χάλια. Τώρα που τα βλέπω από απόσταση μπορώ να πω τα θετικά και τ' αρνητικά.

πω πω δεν ξέρω από πού ν' αρχίσω Tongue θα τα λέω με τυχαία σειρά.

λοιπόν....είναι υπέροχο να αισθάνεσαι ότι είσαι κατά κάποιο τρόπο στο κέντρο του κόσμου και όχι στην άκρη του. Είναι διαθέσιμη ό,τι υπηρεσία θέλεις στο ίντερνετ, μεγάλες ταχύτητες, άπειρες συναυλίες να διαλέξεις, από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ως της γειτονιάς. Πλήθος από φεστιβάλ μουσικής και τέχνης. Πάρα πολλές φοιτητικές ομάδες και αθλητικές δραστηριότητες. Αίσθηση ότι υπάρχουν δυνατότητες επαγγελματικές να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου. Οργάνωση και σεβασμός από το πανεπιστήμιο και τους καθηγητές προς εσένα. Μεγάλη ευγένεια: κάνουν τα πάντα για να σε βοηθήσουν και αν δε μπορούν, σου ζητάνε συγνώμη και σε παραπέμπουν σε κάποιον άλλο! Πολύ καλή οργάνωση στο να σε στηρίξουν σε οποιοδήποτε πρόβλημα έχεις. Κάθε τάση, μόδα, συνήθεια, ξεκινάει από κει και μετά πάει στις άλλες χώρες. Ομορφιά γύρω, πολλή ομορφιά. Διαπιστώνεις ότι ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος απ' ό,τι νομίζεις.

όμως  Tongue

Ατομικισμός 10 φορές χειρότερος από εδώ. Ο καθένας είναι μόνος του να επιβιώσει στο σύστημα. Στο χάος του Λονδίνου για παράδειγμα μπορεί ο άλλος να πεθαίνει και να μην του δίνουν σημασία. Οι άνθρωποι είναι ευγενικοί μεν αλλά κλειστοί στους εαυτούς τους. Η ζωή τους είναι προδιαγεγραμμένη: στο 1ος έτος θα πηγαίνουν κάθε μέρα σε πάρτυ, θα πίνουν για να κρύψουν την αμηχανία τους, θα ξερνάνε και μετά θα λένε τι γαμάτα περάσανε. Όσο σπουδάζουν θα συμμετέχουν σε ομάδες (societies) για να το γράφουν στο βιογραφικό τους και ο εργοδότης να εκτιμά ότι είναι well-rounded personalities. Στο 3ο έτος είναι πια μεγάλοι και πρέπει να ετοιμάζονται για τη δουλειά. Μόλις τελειώσουν θα πάνε ένα ταξίδι backpacking στην Ταϋλάνδη για να νιώσουν οι ίδιοι ότι κάνουν την τρέλα τους και ότι είναι έτοιμοι για την αγορά εργασίας και ο εργοδότης να δει ότι έκαναν την επανάστασή τους και δε θα παρατήσουν ένα πρωί τη δουλειά. Μετά δάνειο για σπίτι και κινήγι καριέρας, δουλειά, παμπ, ύπνος, δουλειά, παμπ, ύπνος κοκ.

Απάθεια. Μεγάλη απάθεια. Σε λίγο θα βάλουν κάμερες και στα σπίτια τους και το μόνο που θα εκφράσουν είναι μια ελαφριά ενόχληση. Το περιβάλλον μπορεί να ήταν πολυπολιτισμικό στο πανεπιστήμιο αλλά οι Βρετανοί ήταν με τους Βρετανούς, οι Κινέζοι με τους Κινέζους, οι Έλληνες με τους Έλληνες, οι ερασμίτες με τους ερασμίτες...και γι' αυτό φυσικά δεν φταίνε μόνο οι μεν ή οι δε. Εννοείται πως γενικεύω για να σου παρουσιάσω την κατάσταση, δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Ωστόσο επειδή είναι δύσκολο όταν δε μιλάς τη γλώσσα σου, θέλει υπομονή και από σένα και από τον άλλο για να έρθετε πιο κοντά. Ο ήλιος είναι χαμηλά στον ουρανό και δεν έχει τόσο φως  Shocked δεν είναι θέμα συννεφιάς, είναι θέμα φωτός! Φαγητό και ακρίβεια τα βάζω σε δεύτερη μοίρα, γιατί δεν είναι τόσο πρόβλημα αν δουλεύεις εκεί.

Συμπέρασμα? Είναι τελείως διαφορετικό να πηγαίνεις διακοπές κάπου από το να μείνεις εκεί. Στις διακοπές βλέπεις τα ωραία, στην καθημερινή ζωή βλέπεις ότι ο καθένας έχει τη ρουτίνα του και ότι ειδικά στην αρχή θα χρειαστεί να περνάς αρκετό χρόνο με τον εαυτό σου. Έτσι όμως ανακαλύπτεις στ' αλήθεια μια χώρα.

Κάποια στιγμή θέλω να ξαναπάω να μείνω εκτός Ελλάδας. Η διαφορά είναι ότι τώρα ξέρω ότι θα υπάρχουν και δυσκολίες.

Σε προτρέπω αν σκέφτεσαι να το κάνεις, να το κάνεις! Μόνο δοκιμάζοντας ξέρεις ο ίδιος τι σου αρέσει.

It's alright
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #18 on: February 07, 2010, 20:58:01 pm »

familiarity breeds contempt

pay close attention
kostantinosg
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #19 on: February 07, 2010, 21:20:02 pm »

Aγαπητη Bjork εχει δικιο στο οτι μονο αν ζησεις εξω μπορεις να εχεις ολοκληρομενη αποψη.Και σκοπευω να το κανω τουλαχιστον για μπορω να εχω ολοκληρομενη αποψη.

Ως προς το θεμα του ατομικισμου δεν καταλαβαινω πως ακριβως το εννοεις.Εγω τα συμπερασματα που εχω μεχρι στιγμης ειναι τα εξης

--οι ανθρωποι στο εξωτερικο λειτουργουν περισσοτερο κοινωνικα.Δηλαδη,ειναι αυστηροι ως προς τους νομους και τους κανονες οχι μονο ως προς τους εαυτους τους αλλα και ως προς τους αλλους.Θυμαμαι οτι ημουν σε ενα σχετικα αδειο παρκο στη Γερμανια στο οποιο απαγορευονταν το καπνισμα.Δεν ειχα δει την ταμπελα και αναψα τσιγαρο.Μετα απο λιγο ηρθε μια κυρια και μου υπεδειξε την απαγορευση οποτε φυσικα το εσβησα.Αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν οτι ηρθε μια ασχετη και μου επεβαλλε στην ουσια να σεβαστω εναν δημοσιο χωρο.Και κατ επεκταση με εντυπωσιαζε το γεγονος οτι ηθελε να προστατεψει ενα μερος της πολης της.Κ μου αρεσε μπορω να πω..

--Υπαρχει τεραστια αλληλοβοηθεια σε καθημερινες καταστασεις.Υπηρχαν ανθρωποι που ¨ερχονταν μονοι τους να σε ρωτησουν αν χρειαζεσαι βοηθεια σε κατι,η που "σκοτωνονταν" να σου δειξουν τον δρομο η να σου βγαλουν ενα εισιτηριο σε ενα μηχανημα.Εδω αν αργουσες να βγαλεις εισιτηριο σε ενα μηχανημα θα κατεληγες να βριζεσαι με τον απο πισω σου..

--Εχουν καποιες"συνηθειες" που ισως σε μας να φαινονται περιεργες αλλα αν το καλοσκεφτεις φαινονται σωστες.Στο Λονδινο,σε βραδυνο κλαμπ μας εκαναν ελεγχο στις τσαντες πριν μπουμε,κατι που γινεται σε ολα τα κλαμπ απ'οτι μου ειπαν και μεσα στις τουαλετες του μαγαζιου ειχε security..!Μαλλον για να μην καπνισουν αφου απαγορευοταν,η για ναρκωτικα.Ισως να φαινεται ακραιο αλλα δε ξερω απο την αλλη..Ετσι προλαμβανονται πολλα αν σκεφτει κανεις τις ιλικιες που πανε εκει..Ακομα εχουν μεγαλη αστυνομευση στους δρομους.Μονο που εκει η αστυνομοι ειναι προθυμοι να σε βοηθησουν(πολυ μαλιστα) και νιωθεις μια σχετικη ασφαλεια σε μια τοσο χαωδη πολη οπως το Λονδινο.Δεν ειναι οπως εδω που δεν θελουμε την αστυνομια στους δρομους-και δικαιολογημενα αφου πολλοι κανουν καταχρηση εξουσιας και φερονται σαν τραμπουκοι ειδικα σε νεους- και γενικα εχουμε την αισθηση οτι ολοι θελουν να μας παρακολουθησουν η να μας ελεγξουν.

πολλα εχω ακομα να γραψω αλλα ας πει και κανενας αλλος.. Tongue
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #20 on: February 07, 2010, 21:24:47 pm »

νομιζω πριν μπεις στα κλαμπ σου κανουν και
μια κολονοσκοπιση μηπως και θελεις να περασεις
κρυφα τιποτα οπλα. γενικα αν το καλοσκεφτεις
ειναι γαματοι.

Vive le son
D'l'explosion!
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #21 on: February 07, 2010, 21:28:51 pm »

Quote from: kostantinosg on February 07, 2010, 21:20:02 pm

--Υπαρχει τεραστια αλληλοβοηθεια σε καθημερινες καταστασεις.Υπηρχαν ανθρωποι που ¨ερχονταν μονοι τους να σε ρωτησουν αν χρειαζεσαι βοηθεια σε κατι,η που "σκοτωνονταν" να σου δειξουν τον δρομο η να σου βγαλουν ενα εισιτηριο σε ενα μηχανημα.Εδω αν αργουσες να βγαλεις εισιτηριο σε ενα μηχανημα θα κατεληγες να βριζεσαι με τον απο πισω σου..

αυτο για τη Γερμανία το έχω ακούσει κι εγώ, ότι ενδιαφέρονται σαν "κοινότητες" για τους γύρω τους
από την άλλη για την Αγγλια μια φίλη μου που ήταν εκεί λέει τα ίδια με bjork, περί ατομικισμού
ότι πχ αν κάποιος χρειάζεται ουσιαστική βοήθεια θα τον γράψουν τελείως, και η ευγένεια είναι κάπως πλασματική, σαν καταναγκαστικό απομεινάρι της εγγλέζικης κουλτούρας (δε το νιωθουν όλοι δλδ)

επίσης λατρεύουν την τρομολαγνεία : πυρκαγιές, ληστές, κλέφτες, τρομοκρατία, κτλ ακούγονται όλη την ώρα έτσι ώστε να είσαι κλειδαμπαρωμένος, ειδικά στις εστίες τους φοιτητές από άλλες χώρες τους πρήζουν με αυτα

εγω νομίζω ότι είναι ζήτημα το με ποιά κουλτούρα είσαι πιο κοντά για να μπορέσεις να προσαρμοστείς πιο εύκολα αν τελικά φύγεις έξω (το δικό μου όνειρο ας πουμε είναι η Γαλλία, βέβαια μπορεί να αποδειχθεί απατηλό  Tongue)

kostantinosg
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #22 on: February 07, 2010, 21:32:35 pm »

Quote from: Social_waste on February 07, 2010, 21:24:47 pm
ειναι γαματοι.

νταξ οτι πεις.

Quote from: i _&a on February 07, 2010, 21:28:51 pm
Quote from: kostantinosg on February 07, 2010, 21:20:02 pm

εγω νομίζω ότι είναι ζήτημα το με ποιά κουλτούρα είσαι πιο κοντά για να μπορέσεις να προσαρμοστείς πιο εύκολα αν τελικά φύγεις έξω

αυτο ειναι το πιο σωστο.Απλα ρωταμε και καμμια γνωμη..
« Last Edit: February 07, 2010, 21:34:53 pm by kostantinosg » Logged
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #23 on: February 07, 2010, 21:33:42 pm »

αγαπητέ kostantinosg αν πήγες να καπνίσεις σε πάρκο και ήρθε η άλλη να σου κάνει παρατήρηση και σου άρεσε κιόλας, μην το σκέφτεσαι. βουρ έξω

όσο για τον έλεγχο στα κλαμπ, λογικό είναι να φοβούνται μη περάσεις ναρκωτικά, πώς άλλωστε θα πουλήσουν τα δικά τους...

όντως νιώθεις ασφάλεια με την αστυνομία στο Λονδίνο...μερικές δολοφονίες με μαχαίρι τους ξεφεύγουν πού και πού...

It's alright
kostantinosg
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #24 on: February 07, 2010, 21:37:47 pm »

Βασικα δεν ηταν παρκο ηταν παιδικη χαρα,λαθος θυμομουν.Αλλα ηταν αδεια απο παιδια τουλαχιστον!!Σε παρκο δεν  νομιζω να απαγορευοταν.Και δεν ηταν η παρατηρηση που μου αρεσε αλλα το οτι σεβονται τους δημοσιους χωρους.Και πιστευω οτι αυτη η νοοτροπια "περναει" και σε οποιον παει να μεινει εκει εστω και για λιγες μερες..Για παραδειγμα προσωπικα δε μου παει να ριξω τη γοπα κατω οταν δεν το κανει κανενας αλλος,οπως θα εκανα εδω ας πουμε..
« Last Edit: February 07, 2010, 21:44:44 pm by kostantinosg » Logged
Εσύ
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #25 on: February 07, 2010, 21:40:32 pm »

Quote from: Social_waste on February 07, 2010, 21:24:47 pm
ειναι γαματοι.
NotWorthy NotWorthy
Αυτό που λες μαν ουγκανίλα είναι όχι μ@μ@τοσύνη,απ τη μία να έρχεται ο σουρωμένος ο ούγκανος να σου σκαει μπουκάλι στο κεφάλι και αν του "απαντήσεις" αναλόγως-αν ζήσεις να σου σπάνε τα κόκκαλα τα μουσκάρια οι μπράβοι(βλ ότι έγινε μύκονο πριν κανάδύο χρόνια). Απ τα ισχυρότερα σημεία αντι-ποιότητας της διασκέδασης και ζωής έξω. fail

Μερικές φώτος...
http://500px.com/PavlCell
fourier
Guest
« Reply #26 on: February 07, 2010, 21:45:50 pm »

Quote from: bjork on February 07, 2010, 21:33:42 pm
αγαπητέ kostantinosg αν πήγες να καπνίσεις σε πάρκο και ήρθε η άλλη να σου κάνει παρατήρηση και σου άρεσε κιόλας, μην το σκέφτεσαι. βουρ έξω

Βέβαια, εάν του το έκανε κάποια εδώ στην Ελλάδα θα απαντούσε κάτι του στυλ "ρε δε γαμιέσαι" και θα της φυσούσε τον καπνό στα μούτρα.

Η Πόλις
Είπες· «Θα πάγω σ' άλλη γή, θα πάγω σ' άλλη θάλασσα,
Μια πόλις άλλη θα βρεθεί καλλίτερη από αυτή.
Κάθε προσπάθεια μου μια καταδίκη είναι γραφτή·
κ' είν' η καρδιά μου -- σαν νεκρός -- θαμένη.
Ο νους μου ως πότε μες στον μαρασμό αυτόν θα μένει.
Οπου το μάτι μου γυρίσω, όπου κι αν δω
ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εδώ,
που τόσα χρόνια πέρασα και ρήμαξα και χάλασα».

Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θάβρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί. Στους δρόμους θα γυρνάς
τους ίδιους. Και στες γειτονιές τες ίδιες θα γερνάς·
και μες στα ίδια σπίτια αυτά θ' ασπρίζεις.
Πάντα στην πόλι αυτή θα φθάνεις. Για τα αλλού -- μη ελπίζεις --
δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό.
Ετσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
στην κώχη τούτη την μικρή, σ' όλην την γή την χάλασες.

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης (1910)
kostantinosg
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #27 on: February 07, 2010, 21:47:31 pm »

Εδω στην Ελλαδα θα ερχοταν και θα καπνιζε μαζι μου..
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #28 on: February 07, 2010, 21:49:36 pm »

Quote from: κουνελαρχης on February 07, 2010, 21:45:50 pm
Quote from: bjork on February 07, 2010, 21:33:42 pm

Βέβαια, εάν του το έκανε κάποια εδώ στην Ελλάδα θα απαντούσε κάτι του στυλ "ρε δε γαμιέσαι" και θα της φυσούσε τον καπνό στα μούτρα.
Πιστεύω ότι θα της έλεγε  "Είναι μεγάλο πάρκο, θα πάω παραδίπλα" ή "Μπορείς να πας παραπέρα". Είπαμε Tongue
Αρχίζουμε να σεβόμαστε τις προτιμήσεις στο κάπνισμα σιγά σιγά Wink

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #29 on: February 07, 2010, 21:50:31 pm »

κουνελάρχη ανόητη η ειρωνεία σου αλλά το ποίημα μ' άρεσε

It's alright
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: