• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:20:10 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:20:10 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426671
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 74
Guests: 87
Total: 161
xristodoulou
Captain
Chrisapostol
dimitrisadamou
noimaginationforthis
atpvk
Nikos_313
jimalexoud
sunagrida
ganasto
Maximos7
gdimove
Dimosthenis
petikas
meliou
kstavroulis
aachmet
gorilaki
tasos_ntv
cealexop
Paschalina.S
tinidou
Kwst@ss_
despoina15
tsintsi
Le ece
Eleniiii
antreassv
dimitris585
moutdimi
JoHn!
evgeniaz
georgy
kourkou
Chrisvb17
giorgosm05
agkentzi
apob
harischris
Gray139
mara.mlch
nick_ch
alexiosmara
George_RT
anthi kotsani
sterboga
nmpampal
Antreas17
johnnypap
nikos123321
Petran25
dal
DPARASIOU
npalami
Lazaros8585
myrto
nikitask
Kenedy
Kv
Nianaro
mastilia
DLHERRO
akoil
Elenit
antontsiorvas
Papalamprous humor
mmikelo
Notac
nectar
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 3ο Εξάμηνο > Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΙΙ (Moderators: chatzikys, Tasos Bot, tzortzis) > [Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΙΙ] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 47 Go Down Print
Author Topic: [Ηλεκτρικά Κυκλώματα ΙΙ] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες  (Read 125518 times)
Kthulu
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: [Κυκλώματα ΙI] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίες
« Reply #450 on: August 26, 2015, 17:08:08 pm »

Quote from: nontas93 on August 26, 2015, 02:06:34 am
Εχει λυσει κανενας Θεμα 1 και 3 απο Φεβρουαριο του 2015 ??

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society<br /><br />https://www.youtube.com/watch?v=TmAnjlQbRSE
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

if cats could talk, they wouldn't.

View Profile
« Reply #451 on: August 26, 2015, 17:41:30 pm »

αν έχω χρόνο θα τα πιάσω σήμερα το βράδυ.
αν βγάλω λογικά αποτελέσματα, θα τα ανεβάσω.

------------------------------------TIPS FOR SUCCESS------------------------------
If you run out of handsoap, simply boil water and dip your hands into it. Heat kills bacteria.

When a zombie tells you that they want brains, what they mean is they want an education. Don't be afraid to help them.

Don't study until the night before a big exam. This will ensure that all the information is fresh in your mind.
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #452 on: August 27, 2015, 21:55:37 pm »

Φεβ. 2015
Θέμα 2.
(α) ένδειξη πρώτου βατομέτρου 3403,2
(β) δεύτερο βατόμετρο μετράει την πολική Vac και το ρεύμα Ia, ένδειξη 8598
(γ) C = 3.35mF

για πείτε.

Στο πρώτο θέμα φαντάζομαι μεταφέρατε την αντίσταση από το 2ον στο 1ον και κάνατε Thevenin στά άκρα του 1οντος.
Το ρευμα in πόσο το βρήκατε;
Εγώ βγάζω 0.554<63.7o A και τάση 10<30.
« Last Edit: August 27, 2015, 22:57:16 pm by Schro » Logged

------------------------------------TIPS FOR SUCCESS------------------------------
If you run out of handsoap, simply boil water and dip your hands into it. Heat kills bacteria.

When a zombie tells you that they want brains, what they mean is they want an education. Don't be afraid to help them.

Don't study until the night before a big exam. This will ensure that all the information is fresh in your mind.
di_em
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #453 on: August 27, 2015, 23:30:19 pm »

Quote from: Schro on August 27, 2015, 21:55:37 pm
Φεβ. 2015
Θέμα 2.
(α) ένδειξη πρώτου βατομέτρου 3403,2
(β) δεύτερο βατόμετρο μετράει την πολική Vac και το ρεύμα Ia, ένδειξη 8598
(γ) C = 3.35mF

για πείτε.

Στο πρώτο θέμα φαντάζομαι μεταφέρατε την αντίσταση από το 2ον στο 1ον και κάνατε Thevenin στά άκρα του 1οντος.
Το ρευμα in πόσο το βρήκατε;
Εγώ βγάζω 0.554<63.7o A και τάση 10<30.

πως το εννοείς αυτό?

What's wrong with naked?
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #454 on: August 27, 2015, 23:42:06 pm »

πολλαπλασιάζεις με τον λόγο μετασχηματισμού (n = 1/2 εδώ) στο τετράγωνο για μεταφορά αντίστασης από 2ον στο 1ον και παίρνεις το ισοδύναμο κύκλωμα από την μεριά του 1οντος για να συνεχίσεις την λύση.
αν το λύσεις πες μου τα αποτελέσματα.
αφού κάνεις αυτήν την μεταφορά, έχω και κάποιες ερωτήσεις για τον τρόπο λύσης από εκεί και μετά.  Roll Eyes

di_em
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #455 on: August 27, 2015, 23:51:34 pm »

Έχεις δει κάπου κάτι παρόμοιο? Γιατί το μόνο που βλέπω στις σημειώσεις και θυμάμαι γενικότερα είναι εκείνο που έχει και πηγή τάσης απο τη μεριά του δευτερεύοντος/πρωτεύοντος.

What's wrong with naked?
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #456 on: August 27, 2015, 23:55:41 pm »

Quote from: di_em on August 27, 2015, 23:51:34 pm
Έχεις δει κάπου κάτι παρόμοιο? Γιατί το μόνο που βλέπω στις σημειώσεις και θυμάμαι γενικότερα είναι εκείνο που έχει και πηγή τάσης απο τη μεριά του δευτερεύοντος/πρωτεύοντος.

γενικά αυτή η μεταφορά γίνεται σε ιδανικό μ/σ όταν θέλεις να τον δεις από την μεριά του 1οντος ή του 2οντος.
εδώ στο link κάτω κάτω έχει αυτά τα ισοδύναμα και από τις δύο μεριές.
http://www.electrical4u.com/equivalent-circuit-of-transformer-referred-to-primary-and-secondary/

απλά εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα γιατί οι τελείες είναι ανάποδα, αλλά αυτό λογικά επηρεάζει μόνο τις τάσεις και τα ρεύματα. Οι αντιστάσεις επειδή για μεταφορά χρησιμοποιείς τον λόγο μ/σ στο τετράγωνο λογικά δεν επηρεάζονται.

ANDREAMK
Guest
« Reply #457 on: August 28, 2015, 11:21:40 am »

Κανείς που να έδωσε Ιούνιο 15??? Στην πτυχιακή?
hackintosh
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Re: [Κυκλώματα ΙI] Παλιά θέματα - Σχολιασμός και απορίε
« Reply #458 on: August 28, 2015, 23:51:07 pm »

Quote from: Schro on August 27, 2015, 23:42:06 pm
πολλαπλασιάζεις με τον λόγο μετασχηματισμού (n = 1/2 εδώ) στο τετράγωνο για μεταφορά αντίστασης από 2ον στο 1ον και παίρνεις το ισοδύναμο κύκλωμα από την μεριά του 1οντος για να συνεχίσεις την λύση.
αφού κάνεις αυτήν την μεταφορά, έχω και κάποιες ερωτήσεις για τον τρόπο λύσης από εκεί και μετά.  Roll Eyes
Πρέπει να μετασχηματισεις το 1ον να το δεις απο τη μεριά του 2οντος γιατι δεν πρεπει να πειραξεις την ZL αλλιώς δεν μπορείς να την προσδιορίσεις για μέγιστη μεταφορα πραγματικής ισχύος. Άρα πρέπει να κανεις τεβενίν στο 1ον ώστε να καταλήξεις σε μια πηγη και μια αντίσταση, εγώ βρήκα Vth= Vs & Zth=15-10j . Στη συνέχεια μετασχηματίζεις το 1ον στο 2ον με τους τύπους που έχει ο παπαμάρκος στην 8.74 και καταλήγεις σε ένα κύκλωμα όπως αυτο στη σελίδα 10,22 (πάλι παπαμάρκος), με τον τύπο 10,50 στη δίπλα σελίδα προσδιορίζεις την ZL και με τον 10.52 υπολογίζεις την τιμή της μέγιστης μεταφοράς πραγματικής ισχύος.
« Last Edit: August 28, 2015, 23:54:50 pm by hackintosh » Logged
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #459 on: August 29, 2015, 00:05:14 am »

Quote from: hackintosh on August 28, 2015, 23:51:07 pm
αφού κάνεις αυτήν την μεταφορά, έχω και κάποιες ερωτήσεις για τον τρόπο λύσης από εκεί και μετά.  Roll Eyes
Πρέπει να μετασχηματισεις το 1ον να το δεις απο τη μεριά του 2οντος γιατι δεν πρεπει να πειραξεις την ZL αλλιώς δεν μπορείς να την προσδιορίσεις για μέγιστη μεταφορα πραγματικής ισχύος. Άρα πρέπει να κανεις τεβενίν στο 1ον ώστε να καταλήξεις σε μια πηγη και μια αντίσταση, εγώ βρήκα Vth= Vs & Zth=15-10j . Στη συνέχεια μετασχηματίζεις το 1ον στο 2ον με τους τύπους που έχει ο παπαμάρκος στην 8.74 και καταλήγεις σε ένα κύκλωμα όπως αυτο στη σελίδα 10,22 (πάλι παπαμάρκος), με τον τύπο 10,50 στη δίπλα σελίδα προσδιορίζεις την ZL και με τον 10.52 υπολογίζεις την τιμή της μέγιστης μεταφοράς πραγματικής ισχύος.

Νομίζω ότι είναι ισοδύναμο να την μεταφέρεις στο 1ον για λιγότερες πράξεις και να την βρεις από την μεριά του 1οντος, μετά την μεταφέρεις πίσω με τον λόγο μ/σ. Γιατί αλλιώς θα πρέπει να μεταφέρεις εξαρτημένες πηγές ρεύματος. Πάντως κι εγώ που μετέφερα την αντίσταση ZL τα ίδια αποτελέσματα με εσένα έβγαλα για Vth και για Zth.  Smiley
Κατά τα άλλα συμφωνώ.
Με το ρεύμα Norton είχα ένα θεματάκι, άλλα αφού τα αποτελέσματα συμπίπτουν φαντάζομαι είμαι οκ.

hackintosh
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #460 on: August 29, 2015, 00:35:04 am »

Quote from: Schro on August 29, 2015, 00:05:14 am
Quote from: hackintosh on August 28, 2015, 23:51:07 pm

Νομίζω ότι είναι ισοδύναμο να την μεταφέρεις στο 1ον για λιγότερες πράξεις και να την βρεις από την μεριά του 1οντος, μετά την μεταφέρεις πίσω με τον λόγο μ/σ. Γιατί αλλιώς θα πρέπει να μεταφέρεις εξαρτημένες πηγές ρεύματος. Πάντως κι εγώ που μετέφερα την αντίσταση ZL τα ίδια αποτελέσματα με εσένα έβγαλα για Vth και για Zth.  Smiley
Κατά τα άλλα συμφωνώ.
Με το ρεύμα Norton είχα ένα θεματάκι, άλλα αφού τα αποτελέσματα συμπίπτουν φαντάζομαι είμαι οκ.
Καταρχήν αν βρεις το ισοδυναμο τεβενιν του 1οντος δε χρειάζεται να μεταφερεις καμια εξαρτημενη πηγη, το μόνο που μεταφέρεις είναι την Vs και την Zth ξέρω εχει πολύ περισσότερες πράξεις αλλά και ο Ζάχαρης ετσι ειπε να τη λύσω,τεσπα, μεταφέρεις την ΖL στο 1ον και μετα πως την προσδιορίζεις ; Βασικά πες ποσο την βρηκές αν βρήκαμε τα ιδια σημαινει πως γίνεται και με το δικο σου τρόπο, εγω βρήκα ZL=60+40j .
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #461 on: August 29, 2015, 00:56:24 am »

Λοιπόν, νόμιζα ότι πρώτα το μεταφέρεις και μετά κάνεις Thevenin γι'αυτό σου είπα ότι πρέπει να μεταφέρεις την εξαρτημένη πηγή.
Στην ουσία εγώ όπως το έλυσα μετέφερα μόνο την ZL, πήρα το ισοδύναμο Thevenin και είχα την ΖL' = n2 * ZL.
Τα ίδια αποτελέσματα με εσένα έβγαλα, άρα μάλλον γίνεται και έτσι.
Εγώ δούλευα με ορίσματα και βρήκα 59,931 + j39,95.
Το ίδιο πράγμα κάναμε στην ουσία απλά εγώ έβλεπα τον μ/σ από το 1ον και είχα την αντίσταση φορτίου πολλαπλασιασμένη με τον λόγο μετασχηματισμού.
Ίδιες πράξεις πάνω κάτω.

Στο τρίτο θέμα, μια που σε βρήκα, κάνεις την Z παραμέτρους Τ παραμέτρους, χωρίζεις το σχήμα σε τετράπολα, βρίσκεις τον συνολικό πίνακα Τ παραμέτρων και από εκεί την Zout, σωστά;

hackintosh
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #462 on: August 29, 2015, 01:15:55 am »

Quote from: Schro on August 29, 2015, 00:56:24 am
Λοιπόν, νόμιζα ότι πρώτα το μεταφέρεις και μετά κάνεις Thevenin γι'αυτό σου είπα ότι πρέπει να μεταφέρεις την εξαρτημένη πηγή.
Στην ουσία εγώ όπως το έλυσα μετέφερα μόνο την ZL, πήρα το ισοδύναμο Thevenin και είχα την ΖL' = n2 * ZL.
Το ίδιο πράγμα κάναμε στην ουσία απλά εγώ έβλεπα τον μ/σ από το 1ον και είχα την αντίσταση φορτίου πολλαπλασιασμένη με τον λόγο μετασχηματισμού.
Ίδιες πράξεις πάνω κάτω.

Στο τρίτο θέμα, μια που σε βρήκα, κάνεις την Z παραμέτρους Τ παραμέτρους, χωρίζεις το σχήμα σε τετράπολα, βρίσκεις τον συνολικό πίνακα Τ παραμέτρων και από εκεί την Zout, σωστά;
Κομπλε, ξερω τι πηγες να κανεις αλλα νομιζα πως θα υπήρχε προβλημα αν πηγαινες να προσδιορίσεις την ZL με αυτο τον τροπο....Για το τρίτο θέμα δεν έχω ιδέα δεν το εχω πιάσει καν!
Schro
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #463 on: August 29, 2015, 01:19:50 am »

Quote from: hackintosh on August 29, 2015, 01:15:55 am
Quote from: Schro on August 29, 2015, 00:56:24 am
Ίδιες πράξεις πάνω κάτω.

Κομπλε, ξερω τι πηγες να κανεις αλλα νομιζα πως θα υπήρχε προβλημα αν πηγαινες να προσδιορίσεις την ZL με αυτο τον τροπο....Για το τρίτο θέμα δεν έχω ιδέα δεν το εχω πιάσει καν!
Εσύ που μετέφερες πηγή τάση πως την μετέφερες, ρωτάω γιατί οι τελείες είναι ανάποδα στον μ/σ. την πήγες με "-";

hackintosh
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #464 on: August 29, 2015, 01:22:25 am »

Εσύ που μετέφερες πηγή τάση πως την μετέφερες, ρωτάω γιατί οι τελείες είναι ανάποδα στον μ/σ. την πήγες με "-";
[/quote]
Ναι αν δεν εισέρχονται ταυτόχρονα τα ρεύματα στις τελείες παίρνεις το αντίθετο πρόσημο στους τύπους για τάση και ρεύμα.
Pages: 1 ... 29 30 [31] 32 33 ... 47 Go Up Print
Jump to: