• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:04:45 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:04:45 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 203
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 72
Guests: 123
Total: 195
AristeidisM
George_RT
Nikos_313
kathrin_p
maria.r
Kv
thegreekbaron
Chaidec
jimalexoud
Chrisapostol
AggelosZ
al3xts
Gagauss
anstaik
Petros Ts
Juror8
pdiamantis
Chr1sgr
cremidhs
jkara
ore525
Konstantina Karamani
sassi
meliou
Fotis
aorologas
giorgos_skl
Petran25
gntitsios
Evripidis
thanosn
george14
vaggelis.ntokas
Nikos.Ts
geo66
papajohnn06
Antreas17
Antigoni
vasilis saitis
Mr Z
gp6
soktas
Annapar
Lefo
dr.giorgos
daphnenik
ThanosKoutsoump
mgrivab
JiMan5
NickSpan
georkala
chrysa.tsilika
chriskazakos
anna.ts
noys
naoumvogia
evax
useranknown
nikos123321
Don
Gone_Forever
ioannidisg
tasos gourd
stefpapa21
nikd
themisb
Deviate
gcheristanidhs
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > ee-art > Cin-ee-ma (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > Cin-ee-ma
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 Go Down Print
Author Topic: Cin-ee-ma  (Read 28281 times)
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
Re: Cin-ee-ma
« Reply #90 on: July 26, 2005, 08:48:06 am »

Παιδιά! Ακόμη είμαι σοκαρισμένος!
Χθες είδα μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει ποτέ στην ζωή μου!  Grin Grin
Τίτλος:

Was tun, wenn's brennt - What to do in case of fire

Ο πρώτος είναι ο αυθεντικός τίτλος στα γερμανικά και ο δεύτερος είναι ο μεταφρασμένος στα αγγλικά. Φυσικά στα δισκάδικα θα πρέπει να το ζητήσετε με την αγγλική ονομασία γιατί τα γερμανικά δεν τα πολυκαταλαβαίνουν.  Wink

Η ταινία παρουσιάζει μία παρέα @ν@ρχικών (4 αγόρια και 2 κορίτσια) και πως κατάφερε το σύστημα (καπιταλιστικό) να τους απορροφήσει μετατρέποντάς τους σε επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων. Ένα απίστευτο όμως γεγονός συνέβει, που τους ανάγκασε να επανενωθούν και πάλι για την αντιμετώπισή του (δεν θα σας το πω γιατί θα χαθεί όλη η αγωνία!  Cool

Τι να πω - τέλεια σκηνοθεσία, απίστευτα νοήματα και συναισθήματα μέσα στην ταινία (φιλία, χωρισμός-επανένωση, έρωτας κτλ). Δείχνει πως μπορεί κάποιον να τον αλλάξει το σύστημα, αλλά πως στο τέλος οι αρχικές ιδέες και αντιλήψεις να επικρατήσουν. ΤΕΛΕΙΑ, μην την χάσετε!

ΥΓ. Τελικά ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος είναι κλάσεις ανώτερος από τον αμερικάνικο. Μία άλλη γαλλική ταινία που μου άρεσε εξίσου είναι το Love me if you dare (εντάξει, δεν ξέρω πως λέγεται στα γαλλικά Smiley)

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #91 on: July 26, 2005, 11:56:30 am »

Στα γαλλικά ο τίτλος είναι Jeux d' enfants, δηλαδή Παιδικό Παιχνίδι. Κι εμένα μου είχε αρέσει πολύ.
Στα Ελληνικά ο τίτλος είναι η μετάφραση του Αγγλικού, Αγάπα με αν τολμάς.
BlackAr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #92 on: July 26, 2005, 13:55:22 pm »

Είδα και εγώ τις προάλλες το SIN CITY... Πραγματικά πολύ καλή ταινία
αν και ομολογώ δεν ανήκω στους οπαδούς του Ταραντίνο(πόσα χρόνια είπαμε έγραφε το σενάριο για το kill bill?)  Wink .Βέβαια δεν ξέρω πόσο συμμετείχε σε αυτήν ο Ταραντίνο..Αντίθετα ο Rodriguez μαρέσει!
Περιέργως όλοι οι πρωταγωνιστές έπαιζαν υπέροχα!!!Ιδίως ο Μικι Ρουρκ!!!Ήταν καταπληκτικός,αλήθεια ο χαρακτήρας του δεν θύμιζε κάτι απο HULK??σε κάτι πιο φυσικό να είναι αυτό δυνατό Grin
Η ταινία θύμιζε πραγματικά ατμόσφαιρα κόμικς αν και δυστυχώς δεν έχω διαβάσει το κομικ sin city..
Και ναι όντως έχει πολύ βία,πάρα πολύ..χωρίς όμως να είναι ιδιάιτερα αποθητική τις περισσότερες φορές τουλάχιστον.. Grin

Υ.Γ. Το αγάπα με αν Τολμάς το προτείνω και εγώ ανεπιφύλακτα...

οδος ελλήνων,
οδός εκείνων,
οδός..απόντων υπευθύνων..
dichatzi
Guest
« Reply #93 on: July 26, 2005, 14:22:31 pm »

Τώρα που το ανέφερες είδα και εγώ χθες το Sin City. Φοβερή ταινία ειδικά αν σου αρέσουν τα νουαρ ή η αισθητική των comics.Εγώ βέβαια δεν έχω διαβάσει κανένα από τα comics αλλά το είδα με κάτι κολλητούς μου που είχαν κάποια ιδέα και μου είπαν ότι το σενάριο ακολουθούσε την ιστορία των comics και οι χαρακτήρες-ηθοποιοί έμοιαζαν πάρα πολυ με τους αντίστοιχους στο περιοδικό(ειδικά ο Μικι Ρουρκ ήταν φτυστός ο Marv).
Ο Ταραντίνο αποκλείεται να συμμετείχε μόνο ως guest σκηνοθέτης γιατί η βία στην ταινία θύμιζε σε υπερβολικό βαθμό το αρρωστημένο χιούμορ του Κουέντιν...
Πάντως αν σε κάποιον αρέσει η σκοτεινή νουάρ αισθητική πιστεύω θα ενθουσιαστεί με την ταινία..

(Άσχετο αλλά ο παπάς που εξομολογεί τον Marv μες την εκκλησία είναι ο ίδιος ο Frank Miller ο δημιουργός του comic και συνσκηνοθέτης της ταινίας μαζί με τον Rodriguez)
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #94 on: July 27, 2005, 07:33:00 am »

Quote from: Alexkasgr on July 26, 2005, 11:56:30 am
Στα γαλλικά ο τίτλος είναι Jeux d' enfants, δηλαδή Παιδικό Παιχνίδι. Κι εμένα μου είχε αρέσει πολύ.
Στα Ελληνικά ο τίτλος είναι η μετάφραση του Αγγλικού, Αγάπα με αν τολμάς.

Αυτό θα πει ράδιο αρβύλα! Από "Παιδικό Παιχνίδι", οι αμερικάνοι το κάνανε "Love me if you dare" και εμείς οι Έλληνες -σαν κλασσικοί βλαμένοι άνθρωποι- μεταφράσαμε τον αμερικάνικο τίτλο αντί για τον Γαλλικό! Αν είναι δυνατόν!

ΥΓ. Φίλτατοι Dichatzi και BlackAr φαίνεται πως είστε πολύ σινεφίλ από τα Avatar σας! Μήπως μπορείτε να μου συστήσετε καμία καλή γερμανική ταινία? Εκτώς από Good Bye Lennin, Nowhere in Afrika και το  Das Experiment! Smiley

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
sparos
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Am I working hard or am I hardly working?????

View Profile
Απ: Re: Cin-ee-ma
« Reply #95 on: July 27, 2005, 13:19:44 pm »

Quote from: chggr005 on July 27, 2005, 07:33:00 am

Μήπως μπορείτε να μου συστήσετε καμία καλή γερμανική ταινία? Εκτώς από Good Bye Lennin, Nowhere in Afrika και το  Das Experiment! Smiley

Πάντως αν θες να γελάσεις (γιατι πραγματικά εξασκηση στα Γερμανικά αποκλειεται να κάνεις) μπορείς να βάλεις σε Αμερικανική ταινία το Γερμανικό κανάλι με  τον ήχο. ^ok^

Εχουν και αυτοι οι Γερμανοι την κακή συνήθεια να τα μεταγλωτίζουν όλα, και πολλές φορές οι δουλεια που κάνουν είναι απαράδεκτη!!!!!!!

Εγγυημένο γέλιο ειδικά αν δεις κάποια ταινία με γνωστούς ηθοποιούς ή έστω κάποιους που να ξέρεις την φώνη τους ^fish_smile^ ^fish_smile^ ^fish_smile^

- Oh, dear! Itʼs worse than I feared!
- What is it?
- Iʼm afraid your son has ... the knack!
- The knack?
- The knack. Itʼs a rare condition characterized by an extreme intuition about all things mechanical and electrical and other social ineptitude.
- Can he lead a normal life?
- No, he'll be an engineer!

www.lams.gr
www.ethea-live.gr
www.abc-wec.com
http://live.abc-wec.com
dichatzi
Guest
« Reply #96 on: July 27, 2005, 14:33:02 pm »

Φίλτατε chggr005, λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά παρ'όλο που το avatar μου είναι αφίσα ταινίας δε θα έλεγα ότι είμαι και πολύ fan του σινεμά...Απλώς τυγχάνει να είμαι λίγο κολλημένος με το Star Wars και ποιο συγκεκριμένα με τον Anakin..Και εξάλου είναι ωραία σαν αφίσα!!!
Οπότε μάλλον σε λάθος άτομο απευθύνθηκες για να σου πει ταινίες!!!!
Πλάκα πλάκα εσυ έχεις να προτείνεις καμία???
BlackAr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #97 on: July 27, 2005, 23:04:57 pm »

Quote from: chggr005 on July 27, 2005, 07:33:00 am

Αυτό θα πει ράδιο αρβύλα! Από "Παιδικό Παιχνίδι", οι αμερικάνοι το κάνανε "Love me if you dare" και εμείς οι Έλληνες -σαν κλασσικοί βλαμένοι άνθρωποι- μεταφράσαμε τον αμερικάνικο τίτλο αντί για τον Γαλλικό! Αν είναι δυνατόν!

ΥΓ. Φίλτατοι Dichatzi και BlackAr φαίνεται πως είστε πολύ σινεφίλ από τα Avatar σας! Μήπως μπορείτε να μου συστήσετε καμία καλή γερμανική ταινία? Εκτώς από Good Bye Lennin, Nowhere in Afrika και το  Das Experiment! Smiley

Δυστυχώς φίλτατε chggr005 ούτε εγώ θα σε βοηθήσω ιδιαίτερα...Βασικά και εγώ ψάχνω κάποια καλή γερμανική ταινία-λόγω mittlestufe...Αλλά πέρα από το πείραμα και το lenin δεν έχω κάτι άλλο κατα νου..Πάντως το πείραμα αν και έχουν περάσει χρόνια από όταν το είδα στο προτείνω ανεπιφύλακτα...
ΔΕ ξέρω η ταινία που πρότεινε ο συνάδελφοσ παραπάνω τι λέει και θα τη ψάξω με τη πρώτη ευκαιρία:

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!Στην ανάγκη μπορείς πάντα να δεις φιλαράκια στα γερμανικά Huh!!!Νομίζω οι πρώτες seasons που κυκλοφορούν σε DVD έχουν και γερμανικό ήχο(δεν ορκίζομαι πάντως..).Βέβαια δε ξέρω πως θα είναι το αποτέλεσμα  Undecided αλλά....τουλαχιστόν θα είναι φιλαράκια...

οδος ελλήνων,
οδός εκείνων,
οδός..απόντων υπευθύνων..
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #98 on: July 28, 2005, 07:44:55 am »

Εντάξει, δεν πειράζει! Θα ψάξω λίγο στο δίκτυο μήπως και βρω κανέναν τίτλο.

Quote from: BlackAr on July 27, 2005, 23:04:57 pm
Βασικά και εγώ ψάχνω κάποια καλή γερμανική ταινία-λόγω mittlestufe...
Και γω ακριβώς το ίδιο συνάδελφε! Και τώρα πρέπει να αρχίσω σιγά σιγά να κάνω την Hausaufgaben για το καλοκαίρι! Και βαριέμαι...

Πάντως το πείραμα αν και έχουν περάσει χρόνια από όταν το είδα στο προτείνω ανεπιφύλακτα...
ΔΕ ξέρω η ταινία που πρότεινε ο συνάδελφοσ παραπάνω τι λέει και θα τη ψάξω με τη πρώτη ευκαιρία:
Δυστυχώς το πείραμα το έχω ήδη δει και μου φάνηκε καταπληκτικό! Το Was tun, wenn's brennt είναι τέλειο - εγώ το είχα προτείνει παραπάνω. Το κακό όμως είναι ότι τα γερμανικά του δεν είναι και πολύ κατανοητά, γιατί οι πρωταγωνιστές μιλάνε γρήγορα. Έπρεπε να βάλω τους ελληνικούς υπότιτλους για να καταλάβω τι παίζει! Όταν όμως τους έβαλα, μπορούσα να υποθέσω τι λέγανε και έτσι να καταλάβω.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!Στην ανάγκη μπορείς πάντα να δεις φιλαράκια στα γερμανικά Huh!!!
Μπαααα! Δεν νομίζω να ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο! Είναι αμαρτία...  Grin Grin

Μία άλλη γερμανική ταινία που βρήκα στο ίντερνετ αλλά δεν έχω δει είναι το Nackt. Στα αγγλικά λέγεται Nude, αλλά όταν το έψαξα στο 7 δεν το είχε...
Η Ιστορία αφορά 3 ζευγάρια που δεν αγαπιούνται πλέον. Σε ένα πάρτυ παίζουν πόκερ και ανταλλάσουν αυτοκίνητα, συντρόφους κοκ. Μην πάει πουθενά ο νους σας, υποτίθεται ότι είναι κωμωδία! Δεν την έχω δει οπότε δεν μπορώ να κάνω κριτική!

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #99 on: October 11, 2005, 23:35:59 pm »

Μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει είναι Το Τσεκούρι του Γαβρά .Είναι γαλλικής παραγωγής και προβάλλεται αυτήν την περίοδο στο Ολύμπιον.

www.twitter.com/apostolos1986
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #100 on: October 12, 2005, 00:02:08 am »

Quote from: apostolos1986 on October 11, 2005, 23:35:59 pm
Μία από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει είναι Το Τσεκούρι του Γαβρά .Είναι γαλλικής παραγωγής και προβάλλεται αυτήν την περίοδο στο Ολύμπιον.
Με τι διαπραγματεύεται η ταινία? Μην πάμε έτσι στα κουτουρού, τουλάχιστον να ξέρουμε το θέμα της.  Wink

apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #101 on: October 12, 2005, 00:05:30 am »

H περίληψη της ταινίας

Το Τσεκούρι(Le Couperet)

Μετά από δεκαπέντε χρόνια συνεπούς και καλής συνεργασίας, ο Μπρουνό, υψηλόβαθμο στέλεχος σε μία χαρτοβιομηχανία, απολύεται λόγω περικοπών. Αν και αρχικά είναι αισιόδοξος για το μέλλον, για τα επόμενα τρία χρόνια παραμένει άνεργος. Συνειδητοποιεί ότι πρέπει να αγωνιστεί μόνος του για να σώσει την οικογένειά του, πράγμα που τον αναγκάζει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα ακόμη και ένα ...τσεκούρι, για να βρει μία θέση εργασίας: εντοπίζει τους συνυποψήφιούς του για την νέα θέση εργασίας που διεκδικεί και αρχίζει να τους εξοντώνει έναν - έναν ακολουθώντας τον δικό του άγραφο νόμο. "Μεταμφιέζεται" σε μοναχικό στρατιώτη, που όπως ο Monsieur Verdoux του Τσάπλιν, είναι διχασμένος ανάμεσα στο δάκρυ και το γέλιο, το θάρρος και την δειλία, το δίκαιο και το άδικο προσπαθώντας πάντα να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του. Και όπως και ο Monsieur Verdoux θα ανταμειφθεί για τις προσπάθειές του.

www.twitter.com/apostolos1986
aliakmwn
Guest
Απ: Cin-ee-ma
« Reply #102 on: October 15, 2005, 22:53:50 pm »

Παντα μετα το τελος μιας εξεταστικης, ασχετα με το αν δινω/περναω μαθηματα ή οχι, συνηθιζω να το ριχνω στις ταινιες... Αυτες τις μερες λοιπον ειδα και προτεινω:

1) Ξεκινωντας απο τα δικα μας τα λημερια αρχιζουμε με το Delivery[/color][/b] του Νικου Παναγιωτοπουλου (καμια σχεση με τον υπουργο...)

Η υποθεση εξελισσεται στις παρακμιακες συνοικιες της προολυμπιακης Αθηνας, οπου ενας νεαρος εμφανιζεται απο το πουθενα και προσπαθει να βρει εναν τροπο να επιβιωσει...
Σκληρη ταινια, ψυχοφθορα και αποκαρδιωτικη. Ισως ενα αριστουργημα του συγχρονου ελληνικου κινηματογραφου, απο τη μιζερια της οποίας ξεπηδα αρκετες φορες ενα πικρο, γκριζο και παγωμενο χιουμορ. Αν και σχετικα αργη, κραταει την αγωνια σε ενα καλο επιπεδο μεχρι το τελος, κυριως λογω των συναισθηματων που γεννα...

---

2) Επιμενοντας ελληνικα, αν και την ειδα για δευτερη φορα, συνεχιζω με Γιαννη Οικονομιδη και το Σπιρτοκουτο[/color][/b]  του.

Σε παρομοιο μηκος κυματος με το Delivery, αλλά διαπραγματευεται ενα τελειως διαφορετικο θεμα.
Εναλλακτικος τιτλος: Η αποκαθηλωση της Αγιας Ελληνικης Οικογενειας.
Αν ηταν τραγουδι, θα λεγονταν "Η μπαλαντα του νεοελληνα μικροαστου".

Αντενδειξεις: Αν σκοπευετε να παντρευτειτε τωρα στα κοντα, μη δειτε την ταινια.

Μια μικροαστικη οικογενεια κατοικει στον Κορυδαλλο, και γυρω της περιστρεφονται και οι φιγουρες καποιων φιλων, συγγενων και συνεργατων. Μιζερια υπερσυσσωρευμενη, μισος καταπιεσμενο και αηδια χρονων, ολα μαζι στο χωνευτηρι της "οικογενειακης ζωης", μια μονο στιγμη αρκει για τη μεγαλη εκρηξη...

Κι αυτο το γ@μημενο το γιαουρτι...  ^verde^

---

3) Περα απ' τον Ατλαντικο, τωρα, ετοιμαστειτε να ακουσετε A Love Song for Bobby Long[/color][/b] .

Οχι, η Scarlett Johansson δεν ειναι ο μοναδικος λογος να δειτε την ταινια. Δεν ειναι η υποθεση, δεν ειναι τα πλανα, δεν ειναι το σεναριο, ουτε καν οι ερμηνειες...
Τοτε?
Δεν ξερω... Ειναι μια απο τις λιγες φορες που μια ταινια μου αρεσε χωρις να ξερω το γιατι.
Ή μαλλον ξερω...

There is a house in New Orleans
They call the Rising Sun
And it's been the ruin of many a poor boy
And God I know I'm one

αλλά στη θεση του poor boy, βαλτε τη Scarlett...

Αρκετα δυνατη ταινια, ισως ομως βαρετη για οσους εχουν αηδιασει με τις κλασσικες αμερικανιες και εχουν βρει τον "αλγοριθμο αποκωδικοποιησης υποθεσης και προβλεψης τελους"...
Εγω επιμενω πως μου αρεσε.

---

4) Το K-PAX[/color][/b] εχει ξαναναφερθει νομιζω. Αλλη μια θετικη ψηφος απο μενα!

Δεν νομιζω πως χρειαζεται να πω πολλα, αρκει που πρωταγωνιστει ο Kevin Spacey!

Απευθυνεται σε οσους νομιζουν πως ειναι σχιζοφρενεις, αλλά και σε μας που αποδεδειγμενα ειμαστε Grin

---

5) Επιμενοντας ευρωπαϊκα, και στην ιδιαιτερη αγαπη μου, την Ισλανδια, σας προτεινω το Noi Albinoi[/color][/b]

Εξαιρετικη ταινια, υπεροχες ερμηνειες, καταπληκτικα πλανα (all dressed in white φυσικα), αλλά πανω απ' ολα μια ιστορια που θα μπορούσε να αφορα στον καθενα μας...

http://www.noi-themovie.com/

---

6) Συζητηθηκε σε αλλο topic, αλλά τωρα που το ειδα πρεπει να το αναφερω.
Ποσο συχνα τρωτε γυρονια, goody's, mcdonald's και αλλες τετοιες νοστιμιες?

Super size me!
[/color][/b]
Ο πρωταγωνιστης (αν και ενα ντοκιμαντερ δεν εχει πρωταγωνιστη αλλά τεσπα, καταχρηστικα) κανει ενα πειραμα: Εγκαταλειπει την υγιεινη ζωη, και για ενα μηνα τρεφεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με γευματα McDonald's, τρεις φορες τη μερα! Δεν τρωει τιποτε αλλο, παρα γευματα Mc (καμια σχεση με τη Νεφελη μου, μη μπερδευεστε!!!) Τα αποτελεσματα δεν αποτυπωνονται μονο στις ιατρικες εξετασεις του, αλλά και στο ιδιο του το σωμα, στο προσωπο του, που στο τελος της ταινιας φαινεται αλλαγμενο!!!

Ενα θα σας πω: Εγω που βαριομουν να πηγαινω στο super market πιο συχνα απο μια φορα στις 2 βδομαδες για τα απολυτως απαραιτητα, αρχισα να πηγαινω ανα 3 μερες στο μαναβη της γειτονιας...  extremely_shocked

Λοιπον αυτα για σημερα...
« Last Edit: October 15, 2005, 23:45:02 pm by aliakmwn » Logged
mousitsa
Θαμώνας

This is not a bush-week

View Profile
« Reply #103 on: November 18, 2005, 01:28:53 am »

Πρόσφατα είδα το " Τσάρλι και το εργοστάσιο της σοκολάτας " και μ' άρεσε πολύ!!
  Ο Burton ως φοβερός παραμυθάς έφτιαξε μια πολύ καλή ταινία,
   την οποία υποστήριξε επίσης πολύ καλά ο Depp!
   Προτείνω επίσης να διαβάσετε και κάποιο βιβλίο του Νταλ, γιατί γράφει φοβερά
   βάζοντας μέσα και "ηθικά διδάγματα" σαν ένας σύγχρονος Αίσωπος!
  Η ταινία απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας και να είστε σίγουροι ότι η ώρα θα κυλήσει γρήγορα και ευχάριστα!!

.........fast backwards

Burn process completed successfully...!!!!
aliakmwn
Guest
« Reply #104 on: November 20, 2005, 13:43:59 pm »

Να συνεχισω με την αγαπη μου, τη Σκανδιναβια***, αν και την ταινια την ειδα στην τηλεοραση και οχι στο cinema ή σε DVD.

Elsker dig for evigt
Αγγλικος τιτλος: Open hearts
και στα ελληνικα: Ανοιχτες καρδιες

Την επαιξαν χθες (Σαββατο 19/11) τα μεσανυχτα στην ΕΤ1

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑ! Συγχρονος Δανεζικος κινηματογραφος! Δεν τον εχω παρακολουθησει στενα, αλλά πιστευω πως ειναι απο τα αριστουργηματα, εμενα παντως με συγκλονισε. Καλα, ΟΚ, βοηθησε και η επιβλητικη παρουσια της ξανθουλας Sonja Richter  Grin

Αν την βρειτε σε DVD, δειτε την, αξιζει!

edit: Ξεχασα να εξηγησω τα αστερακια!!! Grin
Well στην πραγματικοτητα η σκανδιναβικη χερσονησος περιλαμβανει μονο τη Νορβηγια και τη Σουηδια, αλλά συνηθιζεται ως Σκανδιναβια να θεωρουμε και τις: Δανια, Φινλανδια, Ισλανδια. Λογω πολιτισμου ισως?
« Last Edit: November 20, 2005, 13:50:46 pm by aliakmwn » Logged
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 Go Up Print
Jump to: