• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 10:42:49 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 10:42:49 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9958
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426664
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 35
Guests: 91
Total: 126
AcDimitri
JoHn!
John120196
andripappa
asemas
dimikotz
GPapas
meni
kurt
BossiTsif
Mari0s
Kelly Tsimpouri
NET2GRID
lelenia
maria_s
natavhoo
stmanzaf
EvanTsir
Bel
Marihouan820
malogeor
Sanaia
George15
Tzatzikaki
geftihiakos
mimaki
George_RT
odysseaskar
Anonikos
A-TheITGuy
KZerenidis
Nikospneumatikos
antpap
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Πρακτική Εξάσκηση (Moderators: PolarBear, tzortzis) >  Πρακτική ΔΕΗ 2009
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 Go Down Print
Author Topic: Πρακτική ΔΕΗ 2009  (Read 17760 times)
Errikos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Success is a journey, not a destination. – R. Arbi

View Profile
Re: Πρακτική ΔΕΗ 2009
« Reply #45 on: July 08, 2009, 12:06:24 pm »

Quote from: apostolos1986 on July 08, 2009, 11:51:38 am
Quote from: Errikos on July 08, 2009, 11:37:42 am
Η ΔΕΗ θα έχει χρεωκοπήσει μέχρι το 2015.   (inside story  Wink )

δυνατή πληροφορία ε?? να ξέρω να μην πάρω μετοχές Tongue Tongue

Ναι ήταν λίγο offtopic και λίγο απότομο  Tongue

Θα κάνω μια αναφορά απλώς για να μη βγούμε offtopic:

Είχα παρακολουθήσει μια ομιλία ενός διεθνούς έλληνα ερευνητή (σορρυ δεν θυμάμαι το όνομα του!), που τον προσλαμβάνουν οι επιχειρήσεις ακόμα και τα κόμματα κάποιες φορές για να κάνει εκτίμηση του περιβαλλόντικού παράγοντα, o οποίος, μας περιέγραψε την κατάσταση της ΔΕΗ. Από το 2010 (11? δεν είμαι σίγουρος) η ΔΕΗ θα μπεί στη συνθήκη του ΚΙΟΤΟ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να πληρώνει φόρους για τους extra ρύπους που βγάζει. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχει μπεί, αλλά συντηρείται από λεφτά-δώρο της κυβέρνησης, ουσιαστικά η κυβέρνηση πληρώνει αυτούς τους φόρους για χάρη της ΔΕΗ. Το κάνει αυτό για να της δώσει λίγο χρόνο ώστε να προλάβει να φτιάξει τις κατάλληλες υποδομές που χρειάζονται για να μειώσει τους ρύπους της.
Ποιό είναι το πρόβλημα?
Ότι η ΔΕΗ δεν έχει κάνει τίποτα  Grin  Undecided

Ενώ θα πρεπε να επενδύει σε 'ανανεώσιμες' πηγές ενέργειας δεν το κάνει. Και μας είπε ο ομιλητής ότι πραγματικά..πραγματικά κανείς δεν ξέρεις πώς θα τα βγάλει πέρα η ΔΕΗ όταν σταματήσει ο κυβέρνηση να τις πληρώνει τα πρόστιμα.

Αυτές πάνω κάτω είναι οι πληροφορίες που έχω, γυρίζουμε τώρα ξανά στο τόπικ  Tongue

"Happiness is not the absence of problems but the ability to handle them."
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #46 on: July 08, 2009, 12:13:50 pm »

ήδη πληρώνει η δεη τα λεγόμενα πράσινα πιστοποιητικά...για το Κιότο ... καθώς αν δεις προϋπολογισμούς είναι μέσα τα χρήματα για τις εκπομπές CO2

τώρα για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων...΄,τι και να κάνει το φορτίο βάσης πρέπει να το καλύπτει από λιγνίτη, λιθάνθρακα και φυισκό άεριο.... οι ανανεώσιμες δν ειναι λύση....παυσίπονο είναι...

ανακοίνωσε ζημιές 305 εκ ευρώ για το 2008....και μετά από αυξηση τιμολογίων.. αλλά για το α'τρίμηνο του 2009 ανακοίνωσε κέρδη 219 εκ ευρώ...και η διαφορά ήταν στις τιμές των καυσίμων...

www.twitter.com/apostolos1986
theoxan
Θαμώνας

View Profile WWW
« Reply #47 on: July 08, 2009, 12:22:29 pm »

Quote from: Errikos on July 08, 2009, 12:06:24 pm
Quote from: apostolos1986 on July 08, 2009, 11:51:38 am
Quote from: Errikos on July 08, 2009, 11:37:42 am
Η ΔΕΗ θα έχει χρεωκοπήσει μέχρι το 2015.   (inside story  Wink )

δυνατή πληροφορία ε?? να ξέρω να μην πάρω μετοχές Tongue Tongue

Ναι ήταν λίγο offtopic και λίγο απότομο  Tongue

Θα κάνω μια αναφορά απλώς για να μη βγούμε offtopic:

Είχα παρακολουθήσει μια ομιλία ενός διεθνούς έλληνα ερευνητή (σορρυ δεν θυμάμαι το όνομα του!), που τον προσλαμβάνουν οι επιχειρήσεις ακόμα και τα κόμματα κάποιες φορές για να κάνει εκτίμηση του περιβαλλόντικού παράγοντα, o οποίος, μας περιέγραψε την κατάσταση της ΔΕΗ. Από το 2010 (11? δεν είμαι σίγουρος) η ΔΕΗ θα μπεί στη συνθήκη του ΚΙΟΤΟ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να πληρώνει φόρους για τους extra ρύπους που βγάζει. Κανονικά θα έπρεπε ήδη να έχει μπεί, αλλά συντηρείται από λεφτά-δώρο της κυβέρνησης, ουσιαστικά η κυβέρνηση πληρώνει αυτούς τους φόρους για χάρη της ΔΕΗ. Το κάνει αυτό για να της δώσει λίγο χρόνο ώστε να προλάβει να φτιάξει τις κατάλληλες υποδομές που χρειάζονται για να μειώσει τους ρύπους της.
Ποιό είναι το πρόβλημα?
Ότι η ΔΕΗ δεν έχει κάνει τίποτα  Grin  Undecided

Ενώ θα πρεπε να επενδύει σε 'ανανεώσιμες' πηγές ενέργειας δεν το κάνει. Και μας είπε ο ομιλητής ότι πραγματικά..πραγματικά κανείς δεν ξέρεις πώς θα τα βγάλει πέρα η ΔΕΗ όταν σταματήσει ο κυβέρνηση να τις πληρώνει τα πρόστιμα.

Αυτές πάνω κάτω είναι οι πληροφορίες που έχω, γυρίζουμε τώρα ξανά στο τόπικ  Tongue

Μα ο υπεύθυνος του ΔΕΣΜΗΕ στην εκδρομή των ΣΠΗΕ πέρυσι είπε ότι με στόχο την διείσδυση των επενδυτών στον χώρο της ενέργειας, για να μειωθεί η αυτοκρατορική θέση της ΔΕΗ στο χώρο, της έχει απαγορευτεί να κάνει επένδυση σε σταθμούς βάσης και περιορίζεται μόνο σε βελτίωση των εγκαταστάσεων της. Επίσης ένα θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν εμπορικά διαθέσιμοι στρόβιλοι για μεγάλες εγκαταστάσεις γιατί η Ινδία και η Κίνα έχουν παραγγείλει 50000000 νέους και γενικά δεν υπάρχει ικανοποιητική προσφορά εξοπλισμού στην αγορά. Χαρακτηριστικά είχε πει ότι πέρυσι στη φωτιά του υποσταθμού στον Εύοσμο ο εξοπλισμός αντικαταστάθηκε με ουκρανέζικη καβάντζα που υπήρχε κάπου ξεχασμένη. Τώρα αυτά δεν ξέρω σε ποια έκταση αληθεύουν απλά τα παραθέτω. (Επίσης μετά είπε ότι οι ΤΕΙτζήδες στον χώρο μας είναι gtp  Grin )
3ον ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε την πιο φθηνή ΚWH στην Ευρώπη και ότι παρόλαυτα η ΔΕΗ έκλεισε το 1ο 4μηνο του 2009 με υπερκέρδη. Απλά όλοι αυτοί οι παράγοντες παραπάνω την αναγκάζουν σε εισαγωγές/black-out τα καλοκαίρια και πατώνει. Δεν είναι θέμα προγραμματισμου. Η κυβέρνηση φταίει κλασσικά. Λευτεριά στη ΔΕΗ και να πάει να γαμηθεί η ΕΡΤ και τα 50 ευρώ δημοτικά τέλη στη θεσνίκη.

http://negra-oveja.blogspot.com/
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #48 on: July 08, 2009, 12:27:19 pm »

δν νομίζω να είπε τη λέξη απαγορεύει την κατασκευή σταθμών βάσης Tongue Tongue μάλλον θα είπε ότι περνάνε όλες οι αποφάσεις της έλεγχοααπό ΡΑΕ λόγω της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά...κατι αντίστοιχο με τον ΟΤΕ και την ΕΕΤΤ .... επίσης έχει ανακοινώσει αρκετούς καινούριους σταθμούς η ΔΕΗ...αν και δν προχωραει τπτ...και θα πάει στην αλβανία να κάνει και θα το εισάγει !

www.twitter.com/apostolos1986
kkostorp
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Πρακτική 2009
« Reply #49 on: July 08, 2009, 12:39:27 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on July 08, 2009, 01:31:39 am
Quote from: Krono on July 07, 2009, 20:01:05 pm
Κατά τα άλλα καλά έκανες και τους έβρισες. Εκτός από βρισίδια θέλουν και ξύλο!

Μην του δίνεις θάρρος ρε, αυτός είναι άγριος, γυαλίζει το μάτι του! Ρίξε μια ματιά στο άλλο τόπικ, πόσα άτομα προσπαθούμε να τον πείσουμε να μη δέρνει κόσμο Cheesy

Όχι μην ανυσηχείς μου έκανες ψυχοθεραπεία και έχω ηρεμήσει   Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Παιχνίδι στο σεξ είναι να χρησιμοποιείς φτερό. Ανωμαλία είναι να χρησιμοποιείς ολόκληρη την κότα ...
Errikos

Success is a journey, not a destination. – R. Arbi

View Profile
« Reply #50 on: July 08, 2009, 12:42:33 pm »

Χαρακτηριστικά είχε πει ότι πέρυσι στη φωτιά του υποσταθμού στον Εύοσμο ο εξοπλισμός αντικαταστάθηκε με ουκρανέζικη καβάντζα που υπήρχε κάπου ξεχασμένη. Τώρα αυτά δεν ξέρω σε ποια έκταση αληθεύουν απλά τα παραθέτω. (Επίσης μετά είπε ότι οι ΤΕΙτζήδες στον χώρο μας είναι gtp   )
έγραψαν και οι δύο προτάσεις  Grin Grin

Παιδιά ούτε εγώ μπορώ να εγγυηθώ, αυτά τα άκουσα από αυτόν τον τυπά πριν από δύο μήνες περίπου..
Όπως και να χει κάτι θα γίνει με τη ΔΕΗ στα επόμενα χρόνια  Cheesy

"Happiness is not the absence of problems but the ability to handle them."
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

οχι δεν ειμαι ο γνωστος χαρης

View Profile
« Reply #51 on: July 08, 2009, 12:51:17 pm »

Quote from: Errikos on July 08, 2009, 12:42:33 pm
Χαρακτηριστικά είχε πει ότι πέρυσι στη φωτιά του υποσταθμού στον Εύοσμο ο εξοπλισμός αντικαταστάθηκε με ουκρανέζικη καβάντζα που υπήρχε κάπου ξεχασμένη. Τώρα αυτά δεν ξέρω σε ποια έκταση αληθεύουν απλά τα παραθέτω. (Επίσης μετά είπε ότι οι ΤΕΙτζήδες στον χώρο μας είναι gtp   )
έγραψαν και οι δύο προτάσεις  Grin Grin

Παιδιά ούτε εγώ μπορώ να εγγυηθώ, αυτά τα άκουσα από αυτόν τον τυπά πριν από δύο μήνες περίπου..
Όπως και να χει κάτι θα γίνει με τη ΔΕΗ στα επόμενα χρόνια  Cheesy

και εγω ετσι θυμαμαι παντως οτι ειχε πει,οτι δλδ δεν της επιτρεπονται να γινουν νεοι σταθμοι παρα μονο βελτιωση των υπαρχοντων για να σπασει το μονοπωλιο.μυτιληναιος...rules???

kostasd
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #52 on: July 17, 2009, 19:53:33 pm »

Μήπως ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια λίστα με τους σταθμούς της ΔΕΗ ανά την Ελλάδα τους οποίους μπορείς να δηλώσεις?
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: Πρακτική ΔΕΗ 2009
« Reply #53 on: July 17, 2009, 19:57:20 pm »

Νομιζω μπορεις να δηλωσεις οπουδηποτε.....εχει το σημα απεξω της δεη  Tongue
τωρα τα γραφεια και οι μοναδες της δεη ειναι παρα πολλα,ισως τα λεει στο site

tu/e
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #54 on: September 04, 2009, 11:53:34 am »

Ενα μηνα μετα και αφου εχω ολοκληρωσει την πρακτικη,να πω κι εγω την γνωμη μου:

Προσπαθηστε να εχετε χρονο,να μην ειστε βαρεμενοι,να κανετε οτι περισσοτερο μπορειτε γιατι κερδος ειναι-εκτος πια αν χρωστατε μαθηματα και θελετε απλα να πηγαινετε σε ενα γραφειο να διαβαζετε και να πληρωνεστε γιαυτο...στην τελικη απο σας εξαρταται τι θα κανετε δεν θα ξεσκιστειτε κιολας...

Και δηλωστε εργοστασιο αν μπορειτε.Μπορει να μην υπαρχει θεση για να κανετε κατι,μπροει ομως να ειστε τυχεροι και να υπαρχουν πραγματα που πραγματικα θα βοηθησετε (Εγω ημουν τυχερός). Σε καθε περιπτωδη βγαινετε κερδισμενοι,αν ερθετε σε απευθειας επαφη με ατομα της παραγωγης....Βλεπετε και ακουτε πραγματα που δεν φαινοντια εξω,που αν δεν εισαι απο μεσα δεν μπορεις να τα καταλαβεις.

Η ΔΕΗ αυτη τη στιγμη ειναι ενας γιγαντας με πηλινα ποδια,μια χουφτα χρυσων στελεχων που τα τρωνε στα κεντρικα γραφεια,και μια αλλη κοινοτητα σκληρα  εργαζομενων στις "φαμπρικες", χαρη στους οποιους εχουμε καθε μερα το βασικο "αγαθο" στο σπιτι μας Undecided...

tu/e
golden
Θαμώνας

View Profile
« Reply #55 on: September 05, 2009, 03:10:05 am »

Ας πω κι εγώ την εμπειρία μου έστω και με ένα χρόνο καθυστέρηση.
Λοιπόν, ήμουν μία εβδομάδα σε ένα γραφείο, διαβάζοντας, βλέποντας δύο προγράμματα σχεδίασης στον υπολογιστή και, γενικά, βαριόμουν την ζωή μου.
Τη δεύτερη εβδομάδα ρώτησα τον προιστάμενό μου και πήγα στην ομάδα των τεχνιτών που έβγαιναν για τις βλάβες. Απίστευτη εμπειρία! Μαθαίνεις τα πάντα από την πρακτική της σκοπιά, βλέπεις τη δουλειά από πρώτο χέρι και, αν είσαι τυχερός, θα έχεις να κάνεις πολλά πολλά πράγματα, χρησιμοποιώντας σχεδόν όλα τα εργαλεία. Αξίζει πάρα πολύ σαν εμπειρία, αρκεί να μη μείνεις κλεισμένος σε γραφείο. Όπως διάβασα και παραπάνω, ίσως αξίζει ακόμα περισσότερο η εργασία σε εργοστάσιο, αλλά ακόμα και σε περιοχή, αν δηλώσετε ενδιαφέρον να μπείτε σε ομάδα τεχνιτών, θα τα περάσετε τέλεια μαθαίνοντας.
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #56 on: September 05, 2009, 09:46:56 am »

απλα το κακο ειναι οτι επειδη στα εργοστασια δεν πρεπει να παρεμβαινεις και πολυ (μιλαμε για σοβαρα πραγματα που θελουν χρονια εκπαιδευση) δεν μπορεις να κανεις και πολλα και σε βαζουν στις βλαβες που δεν εχει συνεχεια δουλεια  Roll Eyes Tongue

εγω ημουν 2 μερες εξω στο πεδιο αλλα δεν την παλεψα και πηγα στους μηχανικους,στα γραφεια του εργοστασιου....αλλα και παλι η τριβη και η επαφη που εχουν με τις εργασιες εξω ειναι μεγαλη,μια και οι τομεαρχες ειναι υπευθυνοι για τη λειτουργια και τη συντηρηση του σταθμου....μαθαινεις πως λειτουργουν καποια πραγματα και καταστασεις που ειναι πιθανο να αντιμετωπισεις στο μελλον.

tu/e
Krono

Καληνύχτα ΤΗΜΜΥ!

View Profile
« Reply #57 on: September 05, 2009, 23:02:36 pm »

Όλα αυτά βέβαια αν είσαι Ενεργειακός, διαφορετικά δε θα τα αντιμετωπίσεις ποτέ!
Και η πρακτική για εμάς τους υπόλοιπους φαίνεται να έχει πεθάνει!

Ουδέν Σχόλιον!
thanasis_leo
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #58 on: September 05, 2009, 23:20:57 pm »

Quote from: Krono on September 05, 2009, 23:02:36 pm
Όλα αυτά βέβαια αν είσαι Ενεργειακός, διαφορετικά δε θα τα αντιμετωπίσεις ποτέ!
Και η πρακτική για εμάς τους υπόλοιπους φαίνεται να έχει πεθάνει!

Ενταξει, υπάρχει βέβαια και η πρακτική στον ΟΤΕ(νομιζω) ή στο Αεροδρόμιο.
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
« Reply #59 on: September 06, 2009, 10:41:40 am »

Krono αμα θελεις σε δουλεια να βρισκεσαι κι ας μην εισαι ενεργειακος!  Tongue
εγω πέρασα τα πρώτα ubuntu εκει πέρα,εκανα 2 φορμάτ,εκανα recovery 1 σκληρό,εγκατέστησα διακτυακό εκτυπωτή και σκληρό,έστησα δίκτυο για backup στους υπολογιστές του εργοστασίου ,και παει λέγοντας  Grin Grin Grin Grin

tu/e
Pages: 1 2 3 [4] 5 Go Up Print
Jump to: