• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:20:07 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 02:20:07 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 27
Guests: 119
Total: 146
PANKRAV
Katarameno
Amalia
anna.ts
tsakalokagkouras
anon
ArchieHadCells
Nianaro
kpapama
mayia psarikoglou
Giorgos2222
Theosarm
kkuro123
Saint_GR
Xlapatsas
Orgianelis
tinidou
mavropan
Anastasiam
george14
ismini.h
vastridam
akoil
zoi
Master oogway
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Η πολιτική για το Πανεπιστήμιο (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Εταιρίες στα πανεπιστήμια (spin off)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 6 Go Down Print
Author Topic: Εταιρίες στα πανεπιστήμια (spin off)  (Read 10473 times)
ikoufis
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Εταιρίες στα πανεπιστήμια (spin off)
« on: May 22, 2009, 20:55:54 pm »

το θέμα προέκυψε από εδώ

Quote from: Niels on May 22, 2009, 20:17:13 pm
Γιατί προσπαθούνα να χώσουν τις επιχειρήσεις στα Παν/μια, λέγοντας πως θα τα αναβαθμίσουν. Στην πραγματικότητα τα λεφτά που χρειάζονται τα έχουν(28x10^9Ε στις τράπεζες), και αν γίνει αυτό, ο κάθε επιχειρηματίας θα κάνει κουμάντο στην έρευνα που θα κάνεις εσύ ανάλογα με το πως θα δουλέψει το μαγαζάκι του καλύτερα. Σαν επιστήμονας αυτό θες? Να γίνεις ένα εργαλείο? Εγώ έχω τεράστιο ενδιαφέρον για την επιστήμη και δε θέλω, ρε πούστη μου, να αξιοποιείται έτσι. Συμφωνείς? Είσαι ΠΚΣιτης ήδη, δε χρειάζεται τπτ άλλο. Δε συμφωνείς? Δικαίωμά σου είναι να κάνεις ότι θέλεις
Εγώ θα έλεγα να θέτεις σε σωστή βάση τα πράγματα γιατί αλλιώς τζίφος η υπόθεση..
Πες μου μια επιχειρησούλα και ένα μαγαζάκι στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή θέλει να αξιοποιήσει ΕΡΕΥΝΑ που γίνεται σε ένα πανεπιστήμιο στο τμήμα ηλεκτρολόγων.
Τι είναι αυτό το μαγαζάκι που λες, μπακάλικο, ιντερνετ καφέ, τράπεζα, βιομηχανία κατασκευής διαστημοπλοίων(από τις πολλές που έχουμε άλλωστε..)?
Ολοι τειτζήδες για να τους φτιάχνουν κανά pc θέλουν.
Και όταν μετά από 3-5 χρόνια γίνεις διπλωματούχος πάνε να εφαρμόσεις τη γνώση σου και την έρευνά σου στο..Γερμανό.
Και φυσικά αν τύχει και αγαπάς την επιστήμη σου και έχεις και μπόλικα στην άκρη ίδρυσε μια εταιρεία δικιά σου που θα έχει καθαρά ερευνητικό αντικείμενο χωρίς να κοιτάς το κέρδος και όρισε εσύ πώς θες να αξιοποιείται η επιστήμη. Η τουλάχιστον μην μένεις στην αοριστολογία.
Εχεις ενδιαφέρον για την επιστήμη σου, ωραία κάθεσαι διαβάζεις-τι θα την κάνεις?Πρότεινε κάτι..που όμως να αξιοποιεί την επιστήμη!Γιατί αν δεν την αξιοποιεί μπορώ να σου προτείνω να κάνεις μια βόλτα στη σχολή μας Wink
Προφανώς ούτε εγώ θέλω ένα πανεπιστήμιο που θα το διοικεί ο Κόκκαλης αλλά εσύ μόνο φωνάζεις-αφού αγαπάς τόσο το αντικείμενο πρότεινε την υγιή αξιοποίησή του. Κουράστηκα να ακούω τις ίδιες κλισέ ατάκες, πρότεινε κάτι πιο συγκεκριμένο και ουσιαστικό.
« Last Edit: May 23, 2009, 19:26:51 pm by emmanuel » Logged
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
Re: Τετάρτη 13 MAH - Φοιτητικές Εκλογές
« Reply #1 on: May 22, 2009, 21:29:01 pm »

Μέσα. Έλα σε μια επιτροπή αγώνα και πες τα. Κι αν δεν έρθεις θα τα πω εγώ. Αλλά θα βοηθήσεις στο να τα διεκδικήσουμε?

Απέδειξε μου ότι ενδιαφέρεσαι για έναν από αυτούς τους λόγους βάζοντάς το στις προτάσεις σου σαν ΠΚΣ και θαχεις και την ψήφο μου στη ΓΣ και τη συμπαράστασή μου (ή βοήθεια αν προτιμάς)

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να ψηφίσω πλαίσιο της ΠΚΣ, αρκεί να με ενδιαφέρει. Εσύ πιστεύεις ότι για τα παραπάνω προβλήματα δε θα υπάρξει συμμετοχή φοιτητών?

Γιατί προσπαθούνα να χώσουν τις επιχειρήσεις στα Παν/μια, λέγοντας πως θα τα αναβαθμίσουν. Στην πραγματικότητα τα λεφτά που χρειάζονται τα έχουν(28x10^9Ε στις τράπεζες), και αν γίνει αυτό, ο κάθε επιχειρηματίας θα κάνει κουμάντο στην έρευνα που θα κάνεις εσύ ανάλογα με το πως θα δουλέψει το μαγαζάκι του καλύτερα.

Και να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα. Εσύ σαν εκπρόσωπος της ΠΚΣ, με ποιον τρόπο πιστεύεις ότι πρέπει να προσεγγίζουν οι εταιρίες τα πανεπιστήμια?
Θες να έρχονται να σου σκάνε φράγκα και να σου λένε "Κανε ότι έρευνα θες και ότι βγει έχω το 20%"? Θες να σου δίνουν πλήρη υποτροφία όταν είσαι καλός φοιτητής και όταν πάρεις πτυχίο να σε έχουν στη δούλεψή τους για τουλάχιστον 5 χρόνια? Θες να σου χαρίζει η DELL υπολογιστές επειδή είμαστε ΤΗΜΜΥ? τι?
Το να μην υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση είναι off the question.
« Last Edit: May 22, 2009, 21:34:32 pm by AgentCain » Logged

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Social_waste

View Profile
« Reply #2 on: May 22, 2009, 21:40:57 pm »

Quote from: AgentCain on May 22, 2009, 21:29:01 pm
well, it depends on the question, i guess...

Vive le son
D'l'explosion!
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #3 on: May 22, 2009, 21:44:51 pm »

Quote from: Social_waste on May 22, 2009, 21:40:57 pm
well, it depends on the question, i guess...

αν μπορεί να υπάρξει/επιβιώσει πανεπιστήμιο χωρίς εταιρίες σε καπιταλιστικό συστημα

Social_waste

View Profile
« Reply #4 on: May 22, 2009, 21:46:41 pm »

νομιζω η σωστη απαντηση ειναι κατι σε "μακροπροθεσμα οχι".
τα συμπερασματα?

Vive le son
D'l'explosion!
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #5 on: May 22, 2009, 21:50:29 pm »

Quote from: Social_waste on May 22, 2009, 21:46:41 pm
νομιζω η σωστη απαντηση ειναι κατι σε "μακροπροθεσμα οχι".
τα συμπερασματα?

χμμμ...περιμενουμε να διαλυθει ο καπιταλισμός μονος του , οπως λεει ο Μαρξ, να φτασει ο κομπος στο χτενι δηλαδή μεχρι να ειναι ολοι σκατα και η αντίδραση να ειναι επιβεβλημένη απο τις συνθήκες, και εν τω μεταξύ κοιτάμε να επιβιώσουμε??

Social_waste

View Profile
« Reply #6 on: May 22, 2009, 21:51:33 pm »

http://www.transitionsabroad.com/images/maps/africa_abroad.jpg

Vive le son
D'l'explosion!
Niels

View Profile
« Reply #7 on: May 23, 2009, 01:24:15 am »

Και να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα. Εσύ σαν εκπρόσωπος της ΠΚΣ, με ποιον τρόπο πιστεύεις ότι πρέπει να προσεγγίζουν οι εταιρίες τα πανεπιστήμια?
Θες να έρχονται να σου σκάνε φράγκα και να σου λένε "Κανε ότι έρευνα θες και ότι βγει έχω το 20%"? Θες να σου δίνουν πλήρη υποτροφία όταν είσαι καλός φοιτητής και όταν πάρεις πτυχίο να σε έχουν στη δούλεψή τους για τουλάχιστον 5 χρόνια? Θες να σου χαρίζει η DELL υπολογιστές επειδή είμαστε ΤΗΜΜΥ? τι?

Γιατί είναι off the question? Αφού that's the answer! Να ΜΗΝ τα προσεγγίζουν καθόλου. Να μη σου σκάνε τπτ για να μην τους έχεις καμία υποχρέωση. Ή μάλλον να σκάνε, μέσω φορολογίας, κομμάτι της οποίας θα καταλήγει στην παιδεία. Και μη μου πεις ''δεν έχουμε λεφτά''. Έχουμε. Για να σκάμε στις τράπεζες έχουμε, για να σκάμε σε όπλα έχουμε και πόλεμος δε γίνεται. Για την παιδεία δεν έχουμε.
Quote from: ripper_george on May 22, 2009, 21:29:38 pm

Quote from: ripper_george on Today at 18:35:34
Δημοκρατία δεν έχουμε???
Στη δημοκρατία, που τελειώνουν τα δικαιώματα του καθενός??? ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Δικαίωμά μου δεν είναι να ΜΗΝ θέλω να ασχοληθώ με τα κοινά???
Δικαίωμά μου δεν είναι να ΜΗΝ θέλω να τρώω την προπαγάνδα του καθενός στη μάπα???
Δικαίωμά μου δεν είναι να ΜΗΝ βλέπω όπου και να γυρίζω αφίσες??? (Ας αφήνατε τουλάχιστον ένα μικρό κενό για εμάς που δεν θέλουμε να βλέπουμε την ρημάδα την αφίσα σας!)

Το πανεπιστήμιο είναι ελευθερη διακίνηση ιδεών και γνώσης, οποιασδήποτε μορφής, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ.
Το αν θα πολιτικοποιηθώ είναι απόφαση δική μου. Και μπορώ άμα θέλω να ενημερωθώ για τα κοινά και να πολιτικοποιηθώ από άπειρες πηγές (φροντίζουν τα κόμματα για αυτό...).

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΘΩ ΕΝΩ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ???????????

Δικαίωμα μου δεν είναι να λέω αυτά που πιστεύω? Δε σου επιβάλλει κανείς να πολιτικοποιηθείς. Θεωρούμε ότι είναι ανάγκη να το κάνεις και σου το λέμε. Γιατί είναι ανάγκη?
Γιατί έχεις δικαιώματα που προσπαθούν να σου στερήσουν. Γιατί προσπαθούνα να χώσουν τις επιχειρήσεις στα Παν/μια, λέγοντας πως θα τα αναβαθμίσουν. Στην πραγματικότητα τα λεφτά που χρειάζονται τα έχουν(28x10^9Ε στις τράπεζες), και αν γίνει αυτό, ο κάθε επιχειρηματίας θα κάνει κουμάντο στην έρευνα που θα κάνεις εσύ ανάλογα με το πως θα δουλέψει το μαγαζάκι του καλύτερα. Σαν επιστήμονας αυτό θες? Να γίνεις ένα εργαλείο? Εγώ έχω τεράστιο ενδιαφέρον για την επιστήμη και δε θέλω, ρε πούστη μου, να αξιοποιείται έτσι. Συμφωνείς? Είσαι ΠΚΣιτης ήδη, δε χρειάζεται τπτ άλλο. Δε συμφωνείς? Δικαίωμά σου είναι να κάνεις ότι θέλεις

Δικαίωμά σου είναι να λες αυτό που πιστεύεις, όχι να προπαγανδίζεις και να πρήζεις...
Δικαίωμά μου είναι να σε ακούσω.
Διακαίωμά μου ομως είναι και να σου πω να σταματήσεις γιατί δεν με ενδιαφέρει...
Και οταν θα σου πω κάτι τέτοιο ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ.

Αυτό είναι που σας λείπει. Δεν ξέρετε να σταματάτε με το κύρηγμα.
Σαν τα μωρά ένα πράγμα...
Θα σου πρήξουν τα @@ μέχρι να τους αγοράσεις αυτό που θέλουν - να ψηφίσεις την ΠΚΣ.
Δεν έχω να σου πω κάτι άλλο, η απάντησή μου είναι η ίδια με πριν. Απλά να προσθέσω ότι δεν είναι βίτσιο μας να σε πρήζουμε

Quote from: ikoufis on May 22, 2009, 20:55:54 pm
Εγώ θα έλεγα να θέτεις σε σωστή βάση τα πράγματα γιατί αλλιώς τζίφος η υπόθεση..
Πες μου μια επιχειρησούλα και ένα μαγαζάκι στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή θέλει να αξιοποιήσει ΕΡΕΥΝΑ που γίνεται σε ένα πανεπιστήμιο στο τμήμα ηλεκτρολόγων.
Τι είναι αυτό το μαγαζάκι που λες, μπακάλικο, ιντερνετ καφέ, τράπεζα, βιομηχανία κατασκευής διαστημοπλοίων(από τις πολλές που έχουμε άλλωστε..)?
Ολοι τειτζήδες για να τους φτιάχνουν κανά pc θέλουν.
Και όταν μετά από 3-5 χρόνια γίνεις διπλωματούχος πάνε να εφαρμόσεις τη γνώση σου και την έρευνά σου στο..Γερμανό.
Και φυσικά αν τύχει και αγαπάς την επιστήμη σου και έχεις και μπόλικα στην άκρη ίδρυσε μια εταιρεία δικιά σου που θα έχει καθαρά ερευνητικό αντικείμενο χωρίς να κοιτάς το κέρδος και όρισε εσύ πώς θες να αξιοποιείται η επιστήμη. Η τουλάχιστον μην μένεις στην αοριστολογία.
Εχεις ενδιαφέρον για την επιστήμη σου, ωραία κάθεσαι διαβάζεις-τι θα την κάνεις?Πρότεινε κάτι..που όμως να αξιοποιεί την επιστήμη!Γιατί αν δεν την αξιοποιεί μπορώ να σου προτείνω να κάνεις μια βόλτα στη σχολή μας Wink
Προφανώς ούτε εγώ θέλω ένα πανεπιστήμιο που θα το διοικεί ο Κόκκαλης αλλά εσύ μόνο φωνάζεις-αφού αγαπάς τόσο το αντικείμενο πρότεινε την υγιή αξιοποίησή του. Κουράστηκα να ακούω τις ίδιες κλισέ ατάκες, πρότεινε κάτι πιο συγκεκριμένο και ουσιαστικό.

Πρέπει να σου πω συγκεκριμένα για το τμήμα των ηλεκτρολόγων? Π.χ. μία βενζινοεταιρεία, δε θυμάμαι ποια ακριβώς, χρηματοδότησε παν/μιο, δε θυμάμαι ποιο, για να κάνει έρευνα που να απορρίπτει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Νομίζω πως εξηγεί απόλυτα αυτό που είπα το συγκεκριμένο παράδειγμα. Θα μπορούσε το τμήμα των ηλεκτρολόγων να κάνει μια έρευνα για το πως θα μπορούσε ένα κίνητο να μην προκαλεί καρκίνο. Αλλά τσάμπα τόσα λεφτά για την έρευνα? Αφού τα κινητα πωλούνται κι ας προκαλλούν καρκίνο. Ας πεθάνουν και μερικοί, τι πειράζει? Και ένα τρίτο παράδειγμα, μιας και το έθεσες σε προσωπικό επίπεδο. Εμένα να σου πω την αλήθεια, δε με ενδιαφέρει τόσο η επιστήμη του ηλεκτρολόγου. Φυσική ήθελα να σπουδάσω. Το τημμυ μπορεί αφενός να μου δώσει τα εργαλεία(τα μαθηματικά κυρίως) για να συνεχίσω στον κλάδο που με ενδιαφέρει με μεταπτυχιακό, και αφετέρου αν δεν τα καταφέρω θα έχω μια παραπάνω εξασφάλιση από αυτή που θα είχα ως φυσικός. Γι αυτό το λόγο μπήκα. Ο κλάδος που με ενδιαφέρει είναι η πυρηνική φυσική & φυσική στοιχειωδών σωματιδίων. Αυτός ο κλάδος όπως καταλαβαίνεις μπορεί με την κατάλληλη έρευνα να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα, και να γίνουν στη φύση όλα γαμάτα. Επειδή όμως την αξιοποιεί ο καπιταλισμός και οι επιχειρήσεις, η επιστήμη αυτή αξιοποιείται κυρίως σε όπλα(Ποιος το γαμάει το περιβάλλον, να μην πουλήσουμε όλο το πετρέλαιο πρώτα?) και τα οποία όπλα χρησιμοποιούνται σε πολέμους για πετρέλαια!!! Και ο άλλος μου λέει για τις αφίσες!!!!!!!!!!!! Αυτή είναι που λες συνάδελφε, η διαφορά της έρευνας για τον άνθρωπο και της έρευνας για το μαγαζάκι. Ελπίζω να σε κάλυψα
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #8 on: May 23, 2009, 01:49:24 am »

Quote from: Niels on May 23, 2009, 01:24:15 am
Γιατί είναι off the question? Αφού that's the answer! Να ΜΗΝ τα προσεγγίζουν καθόλου. Να μη σου σκάνε τπτ για να μην τους έχεις καμία υποχρέωση. Ή μάλλον να σκάνε, μέσω φορολογίας, κομμάτι της οποίας θα καταλήγει στην παιδεία. Και μη μου πεις ''δεν έχουμε λεφτά''. Έχουμε. Για να σκάμε στις τράπεζες έχουμε, για να σκάμε σε όπλα έχουμε και πόλεμος δε γίνεται. Για την παιδεία δεν έχουμε.

Το γεγονός ότι με τη προσέγγισή τους αυτή οι εταιρίες βοηθούν στην αρχική επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών και στη προσφορά μιας προϋπηρεσίας το λαμβάνεις υπ'όψην σου? Επιπλέον ιδιαίτερα στο δικό μας κλάδο, μερικές από τις εταιρίες αυτές θα κληθούν να σε επιμορφώσουν πριν μπορέσεις να δουλέψεις για αυτές.
Αυτό δε σε κάνει καλύτερο μηχανικό?

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #9 on: May 23, 2009, 01:54:51 am »

Quote from: Niels on May 23, 2009, 01:24:15 am

Πρέπει να σου πω συγκεκριμένα για το τμήμα των ηλεκτρολόγων? Π.χ. μία βενζινοεταιρεία, δε θυμάμαι ποια ακριβώς, χρηματοδότησε παν/μιο, δε θυμάμαι ποιο, για να κάνει έρευνα που να απορρίπτει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Νομίζω πως εξηγεί απόλυτα αυτό που είπα το συγκεκριμένο παράδειγμα. Θα μπορούσε το τμήμα των ηλεκτρολόγων να κάνει μια έρευνα για το πως θα μπορούσε ένα κίνητο να μην προκαλεί καρκίνο. Αλλά τσάμπα τόσα λεφτά για την έρευνα? Αφού τα κινητα πωλούνται κι ας προκαλλούν καρκίνο. Ας πεθάνουν και μερικοί, τι πειράζει? Και ένα τρίτο παράδειγμα, μιας και το έθεσες σε προσωπικό επίπεδο. Εμένα να σου πω την αλήθεια, δε με ενδιαφέρει τόσο η επιστήμη του ηλεκτρολόγου. Φυσική ήθελα να σπουδάσω. Το τημμυ μπορεί αφενός να μου δώσει τα εργαλεία(τα μαθηματικά κυρίως) για να συνεχίσω στον κλάδο που με ενδιαφέρει με μεταπτυχιακό, και αφετέρου αν δεν τα καταφέρω θα έχω μια παραπάνω εξασφάλιση από αυτή που θα είχα ως φυσικός. Γι αυτό το λόγο μπήκα. Ο κλάδος που με ενδιαφέρει είναι η πυρηνική φυσική & φυσική στοιχειωδών σωματιδίων. Αυτός ο κλάδος όπως καταλαβαίνεις μπορεί με την κατάλληλη έρευνα να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα, και να γίνουν στη φύση όλα γαμάτα. Επειδή όμως την αξιοποιεί ο καπιταλισμός και οι επιχειρήσεις, η επιστήμη αυτή αξιοποιείται κυρίως σε όπλα(Ποιος το γαμάει το περιβάλλον, να μην πουλήσουμε όλο το πετρέλαιο πρώτα?) και τα οποία όπλα χρησιμοποιούνται σε πολέμους για πετρέλαια!!! Και ο άλλος μου λέει για τις αφίσες!!!!!!!!!!!! Αυτή είναι που λες συνάδελφε, η διαφορά της έρευνας για τον άνθρωπο και της έρευνας για το μαγαζάκι. Ελπίζω να σε κάλυψα

βασικά, άλλο του λες από αυτό που σε ρώτησε...

Σε ρώτησε να του πεις ένα ερευνητικό ενδιαφέρον ενός ηλεκτρολόγου (και ναι έχει σημασία στην προκειμένη), το αποτέλεσμα του οποίου δεν είναι συνυφασμένο με εταιρία, και δε θα αξιοποιηθεί από αυτήν.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Niels

View Profile
« Reply #10 on: May 23, 2009, 02:11:42 am »

Quote from: AgentCain on May 23, 2009, 01:49:24 am
θα κληθούν να σε επιμορφώσουν πριν μπορέσεις να δουλέψεις για αυτές.
Aυτά είναι. Αυτό ακριβώς λέμε. Ηλεκτρολόγοι μηχανικοί: Koμμένοι και ραμμένοι στα μέτρα σας. Για όλα τα υπόλοιπα δεν έχεις να πεις κάτι? Αυτό είναι όλο? Σαν να γέρνει η ζυγαριά προς το μέρος μου...

Αυτό δε σε κάνει καλύτερο μηχανικό?

Οχι, σε κάνει καλύτερο εργαλείο. Πιτστεύεις ότι η επιχείρηση θα κοιτάξει να σε κάνει καλύτερο επιστήμονα? Θα κοιτάξει να γίνεις καλύτερος εκεί που τους χρειάζεσαι.

Quote from: corina on May 23, 2009, 01:54:51 am
βασικά, άλλο του λες από αυτό που σε ρώτησε...

Σε ρώτησε να του πεις ένα ερευνητικό ενδιαφέρον ενός ηλεκτρολόγου (και ναι έχει σημασία στην προκειμένη), το αποτέλεσμα του οποίου δεν είναι συνυφασμένο με εταιρία, και δε θα αξιοποιηθεί από αυτήν.

Συγκεκριμένα για το τμήμα μας ισχύει αυτό όντως. Αλλά αυτό που είπα πριν μου κάνει την ερώτηση είναι ότι θέλω η έρευνα να γίνεται με σκοπό το συμφέρον του ανθρώπου. Εξηγώ. Στο παράδειγμα που είπα με το κινητό, αναγκαστικά το συγκεκριμένο κινητό κάποια εταιρεία θα το βγάλει. Η διαφορά είναι στο εξής: Η έρευνα αυτή δε θα φέρει περισσότερο κέρδος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν έχουν κινητό επειδή προκαλεί προβλήματα στην υγεία. Παίζει  να κοστίσει περισσότερο από το κέρδος που θα βγει. Επομένως, αν οι επιχείρηση κάνει κουμάντο στην έρευνα επειδή τη χρηματοδοτεί αυτή, δε θα βγει κινητό που να μην προκαλεί πρόβλημα στην υγεία, ενω θα μπορούσε. Εγώ δηλαδη έθεσα σαν θέμα τη διαφορά της επιστήμης για τον άνθρωπο και της επιστήμης για το κέρδος. Το γεγονός ότι η έρευνα στο τμήμα μας αξιοποιείται αναγκαστηκά από εταιρείες είναι τελείως ανεξάρτητο από αυτό που είπα 
« Last Edit: May 23, 2009, 02:15:13 am by Niels » Logged
Niels

View Profile
« Reply #11 on: May 23, 2009, 02:19:07 am »

Και αν είναι δυνατόν φίλε agent να περιμένουμε να μας κάνουν επιστήμονες τα καπιταλόσκυλα, αντί να μας κάνει το Παν/μιο και να χαιρόμαστε κιόλας
ikoufis
Veteran

View Profile WWW
« Reply #12 on: May 23, 2009, 02:50:07 am »

Quote from: Niels on May 23, 2009, 02:11:42 am
Συγκεκριμένα για το τμήμα μας ισχύει αυτό όντως. Αλλά αυτό που είπα πριν μου κάνει την ερώτηση είναι ότι θέλω η έρευνα να γίνεται με σκοπό το συμφέρον του ανθρώπου. Εξηγώ. Στο παράδειγμα που είπα με το κινητό, αναγκαστικά το συγκεκριμένο κινητό κάποια εταιρεία θα το βγάλει. Η διαφορά είναι στο εξής: Η έρευνα αυτή δε θα φέρει περισσότερο κέρδος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν έχουν κινητό επειδή προκαλεί προβλήματα στην υγεία. Παίζει  να κοστίσει περισσότερο από το κέρδος που θα βγει. Επομένως, αν οι επιχείρηση κάνει κουμάντο στην έρευνα επειδή τη χρηματοδοτεί αυτή, δε θα βγει κινητό που να μην προκαλεί πρόβλημα στην υγεία, ενω θα μπορούσε. Εγώ δηλαδη έθεσα σαν θέμα τη διαφορά της επιστήμης για τον άνθρωπο και της επιστήμης για το κέρδος. Το γεγονός ότι η έρευνα στο τμήμα μας αξιοποιείται αναγκαστηκά από εταιρείες είναι τελείως ανεξάρτητο από αυτό που είπα 
Συγκεκριμένα στο τμήμα μας δε αξιποιείται καμιά έρευνα συστηματικά και ό,τι έχει γίνει είναι απλά περιστασιακό και συγκυριακό.Και για τα κινητά που λες, πολλές βελτιώσεις γίνονται από πανεπιστήμια και ένα κάρο μετρήσεις που αφορούν ακόμη και την υγεία. Ακόμη και από ανεξάρτητους οργανισμούς. Αλλά εμείς δε δεχόμαστε κανέναν. Ούτε καν τους ανθρώπους του labview που τους κάλεσαν για σεμινάριο, ενός προγράμματος που όλοι μας το έχουμε κατεβασμένο παράνομα και το ξέρουν και το ξέρουμε.
Και θέλω να καταλήξω ότι με το γενικόλογο έξω οι εταιρείες από τα πανεπιστήμια και τα αόριστα μια πετρελαική εταιρεία έκανε έρευνα πώς θα σκοτώσει περισσότερα οικοσυστήματα κλπ έχουν απομονώσει το πανεπιστήμιο από τον έξω κόσμο. Αλλο πράγμα να τρέχει το πανεπιστήμιο πίσω από τα λεφτά και άλλο να χρησιμοποιεί τα λεφτά που κινούνται γύρω του ώστε να προάγει την επιστήμη που αγαπάς.
Και αν υπάρχει ένας τρόπος να επηρεάσεις την έρευνα (που στην ελλάδα αν γίνεται γίνεται μόνο σε κάποιες εταιρείες) είναι να μπλεχτεί το ίδιο το πανεπιστήμιο και να θέσει σωστές βάσεις.
Γιατί ερευνάς για κάποιο σκοπό, αυτό που παράγεις πρέπει να το δώσεις κάπου είτε ως γνώση είτε ως αγαθό. Αν δεν το δίνεις είναι σαν να μην το παρήγαγες ποτέ και επειδή είναι φαύλος κύκλος-όσο περισσότερο παράγεις τόσο περισσότερες δυνατότητες αποκτάς-το τμήμα μας έχει σταματήσει να παράγει..Ενώ θα είχε τη δυνατότητα να κάνει πολλά περισσότερα..
« Last Edit: May 23, 2009, 02:53:44 am by ikoufis » Logged
Niels

View Profile
« Reply #13 on: May 23, 2009, 03:14:55 am »

Δεν είναι αόριστο. Απλά στο πως θα γίνει η έρευνα δεν πρέπει καμία επιχείρηση να έχει λόγο. Διότι σκοπός της είναι το κέρδος και αν η επιχείρηση έχει λόγο θα γίνει το κέρδος της και σκοπός της έρευνας. Σου εξήγησα ακριβώς τι θέλω να πω. Εσύ το παίρνεις και το εξειδικεύεις σε μας λες και δεν υπάρχει άλλη σχολή. Αν πάει με τη λογική σου ένας φοιτητής της νομικής θα πει, ''Α, εμείς δεν κάνουμε καν έρευνα, οπότε καλά ημαστε''. Αυτό που λέω αόριστο δεν είναι, ίσως πριν από αυτό το ποστ να ήταν ασαφές, τώρα είναι σαφέστατο. Τέλος για σήμερα. Καληνύχτα Wink
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #14 on: May 23, 2009, 03:31:30 am »

Επιπλέον ιδιαίτερα στο δικό μας κλάδο, μερικές από τις εταιρίες αυτές θα κληθούν να σε επιμορφώσουν πριν μπορέσεις να δουλέψεις για αυτές.
Αυτο συμβαινει, ειδικα αν το πτυχιο σου ειναι ανα γνωστικο αντικειμενο και οχι ανα επιστημονικο
Και ποιος (Νο 1)δινει κατευθυνσεις για τετοια πτυχια;
Και σε ποιον (Νο 2) αυτος δινει πακετα στηριξης, χαμηλη φορολογια κλπ;
Η ριζα της καταστασης αυτης λοιπον ποιος ειναι; Huh

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
Pages: [1] 2 3 ... 6 Go Up Print
Jump to: