• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:25:32 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 16:25:32 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 88
Guests: 112
Total: 200
tzortzis
jimalexoud
thomaitheodosiadou
artemissamaras_
Kyriacos
mavrhs
alice
HlektrikhPatata
athenamits
xeniam
mixkats
marilita
mrodi
lasef
drimagm
marysmr
mimaki
asemas
Vromofona Kathikia
kkalamar
tasos_ntv
cpapadd
ariadnipm
mmikelo
andripappa
athizoi
victoria
Kaniki
chaniotism
mkoutsouk
Dimos Bachlas
harischris
kpap17
kosovi
pipitsenko
ppoug
Nikos.Ts
lefterish
gmout
Billyskotsikas
cremidhs
apapagd
filkilkis
anastasis34
spoun
kevangelo
teeeoooo
petralexiou
qwertyuiop
kvas
thathas12
dsaragiotis
DLHERRO
Captain
melisste22
diamanar
Fotis Roukoutakis
giannisdomu
Vmous
konssidiro
Arsen
Spyrtos14
Bill g
diamantis
IBOURAS
Local Rider
chrismzag
giorgos_skl
TMNF pro
folas
nikpamp
george polymeros
ඞ
pxanthob
abiki
oak456
johnmout
angelos
evgeniaz
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Βασικού Κύκλου > 4ο Εξάμηνο > 4ο Εξάμηνο - ΠΠΣ > Αρχιτεκτονική Υπολογιστών (Moderators: chatzikys, tzortzis) > [Αρχιτ. Υπολογ.] 2η Εργασία 2009 -για το βαθμό- Απορίες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31 Go Down Print
Author Topic: [Αρχιτ. Υπολογ.] 2η Εργασία 2009 -για το βαθμό- Απορίες  (Read 39358 times)
tomshare3
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

011101000110111101101101

View Profile
Re: [Αρχιτ. Υπολογ.] 2η Εργασία 2009 -για το βαθμό- Απορίες
« Reply #75 on: May 28, 2009, 16:20:49 pm »

συμφωνα με τις οδηγιες της εκφωνησης πρεπει να κανουμε ολισθιση αριστερα (πολ/μος του μετρου x2). Μπαινει στο τελος ενα 0 και χανεται ο ασος της αρχης... δεν το δοκιμασα ακομα αλλα ελπιζω να δουλευει..

..try not. Do. Or do not.
foulis
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #76 on: May 28, 2009, 16:23:59 pm »

Ευχαριστούμε για το κώδικα kourea δουλεύει τέλεια Smiley
να ρωτήσω κάτι, οι αριθμοί θα εισάγονται από το πληκτρολόγιο? η 2 τυχαίοι αριθμοί που θα δηλώνονται σαν σταθερές?
paulos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #77 on: May 28, 2009, 17:04:29 pm »

για την κανονικοποιηση του μετρου δεσ τα αρχικα τα οποια εχουν ειπωθει.
οσον αφορα την ΡΡΟΤΑΤΕ τι ειπεσ να κανουμε για να μην βγαζει το take no parameters?
FireStarter
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Φάτε μάγκο

View Profile
« Reply #78 on: May 28, 2009, 18:33:01 pm »

Quote from: koureas
Καμία ιδέα για την κανονικοποίηση του μέτρου υπάρχει??? έστω και κάτι να πιαστούμε από πάνω του????

Αν αρχίσουμε διαδοχικές αφαιρέσεις σε κάθε πρώτο ψηφίο του δεκαεξαδικού έτσι ώστε να του φύγει η μονάδα????

Χωρίς να πιστεύω πως είναι ο καλύτερος τρόπος εγώ το έκανα ως εξής κ τουλάχιτσον δουλεύει...
Μιλάμε για 7ψήφιο αριθμό το πολύ. Αν είναι μεγαλύτερος απο 64 αφαιρω από αυτόν το 64 (1000000) και ολισθάινω αριστερά κατά μια θέση. Αν όχι συνεχίζω ελέγχοντας αν είναι μεγαλύτερος από 32 κ αν είναι αφαιρώ από αυτόν το 32 κ ολισθάινω κατα αριστερά κατα 2.
Αν όχι συνεχίζω για 16, 8, 4, 2 και ολισθάινω τόσες θέσεις αριστερά ώστε να είνα ο άριθμός πάντα 7ψήφιος. Αυτό το κάνω (αφού δεν έντολη για πολλαπλασιασμό) προσθέτοντας στον αριθμό τον εαυτό του κ.ο.κ.

Δεν ξέρω γιατί αλλά όταν βάζω όλες τις μεθόδους μαζί τότε το πρόγραμμα τρελένεται και τυπώνει ότι να' ναι στην οθόνη...
Αντιθέτως μια μια η μεθόδοι λειτουργούν κανονικότατα...

Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει....

Άλλο πάλι παράδοξο... Άλλο αποτέλεσμα θα μου δώσει αν έχω μια τιμή Α στο OBJREF και άλλη αν ξανατρέξω το πρόγραμμα με τιμή B στο OBJREF... Γιατί το κάνει αυτό???? Ότι και να είναι το OBJREF τα αποτελέσματα των μεθόδων δεν πρέπει να είναι κοινά???

Τα ίδια κ σε εμένα. Ενώ ξεχωριστά δούλευαν μια χαρά, όλες μαζί στο πρόγραμμα δεν το κάνουν. Δεν δοκίμασα για διαφορετικά OBJREF αλλά πιστεύω το ίδιο πρόβλημα έχουμε.

Μα τότε είναι πιο εύκολα τα πράγματα... Λιγότερες γραμμές κώδικα... λιγότεροι κύκλοι... πιο γρήγορο πρόγραμμα...
απλά βγάζεις το τμήμα της iload σωστά?

Κουρέα, δεν σε πιάνω δυστυχώς. Αν έχω ένα πρόβλημα σε αυτήν την εργασία είναι ότι δεν ξέρω καθόλου MAL. Έχω την εντύπωση πως η εντολή δίνεται ως εξής: RROTATE i     και κάνει i δεξιές ολισθήσεις. Το μήνυμα "Instruction takes no parameters" δηλώνει πως η RROTATE δεν παίρνει όρισμα δίπλα της (κάνω λάθος?), παρότι έχει στην 1η γραμμή της την εντολή Η=LV που παίζει αυτόν τον ρόλο...
Τελικά τί παίζει?
Δώσε κανένα hint!

Τι, που δεν πα-δεν πάω εγώ σχολή; Πως δεν πάω, πάω κι εγώ σχολή...σχολή...πάω...
paulos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #79 on: May 28, 2009, 21:45:15 pm »

Ο κωδικασ που εδωσε ο κουρεασ λειτουργει κανονικα οπωσ τον εδωσε απλα οταν δηλωνεισ την εντολη στο ijvm.conf
βαζεισ διπλα τη λεξη varnum οπωσ στην iload κ.τ.λ. τωρα με την objref δεν ξερω τι παιζει βγαζει οτι να ναι αναλογα  την τιμη την οποια δινεισ και μου εχει σπασει τα νευρα. Ξερεισ κανεισ τι παιζει τελικα? απο οτι βλεπω δεν θα βαλω καθολου μεθοδουσ στο προγραμμα
foulis
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #80 on: May 28, 2009, 23:11:30 pm »

μερικές διευκρινήσεις θα ήθελα

τους αριθμούς τους εισάγουμε από το πληκτρολόγιο ή θα είναι σαν σταθερές
π.χ
A 0x4B
B 0x4
C 0x5
D 0x0

πράξη θα είναι μεταξύ 2 αρνητικών η 2 θετικών, σωστα??? 
FireStarter
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Φάτε μάγκο

View Profile
« Reply #81 on: May 29, 2009, 01:58:05 am »

Paulos με έσωσες! Δεν το είχα προσέξει καν!
Παραδόξως δεν έχω κανένα πρόβλημα με το OBJREF.

Τι, που δεν πα-δεν πάω εγώ σχολή; Πως δεν πάω, πάω κι εγώ σχολή...σχολή...πάω...
kgiann78
Guest
« Reply #82 on: May 29, 2009, 08:30:26 am »

Quote from: FireStarter on May 28, 2009, 18:33:01 pm

Μα τότε είναι πιο εύκολα τα πράγματα... Λιγότερες γραμμές κώδικα... λιγότεροι κύκλοι... πιο γρήγορο πρόγραμμα...
απλά βγάζεις το τμήμα της iload σωστά?

Κουρέα, δεν σε πιάνω δυστυχώς. Αν έχω ένα πρόβλημα σε αυτήν την εργασία είναι ότι δεν ξέρω καθόλου MAL. Έχω την εντύπωση πως η εντολή δίνεται ως εξής: RROTATE i     και κάνει i δεξιές ολισθήσεις. Το μήνυμα "Instruction takes no parameters" δηλώνει πως η RROTATE δεν παίρνει όρισμα δίπλα της (κάνω λάθος?), παρότι έχει στην 1η γραμμή της την εντολή Η=LV που παίζει αυτόν τον ρόλο...
Τελικά τί παίζει?
Δώσε κανένα hint!

Να ξεκαθαρίσω ότι για να βρώ την λύση της rrotate έκατσα και ανάλυσα το πρόβλημα που θέλω να επιλύει η εντολή... Κατόπιν "έσπασα" τη δομή της εντολής ανάλογα με το τι ήθελα να κάνει το κάθε τμήμα της... Προσπάθησα τα κομμάτια στα οποία την έσπασα να έχουν τη δομή ήδη γνωστών εντολών όπως αυτές περιγράφονται στο αρχείο mic1ijvm.mal....

Διάβασε το αρχείο αυτό και θα δεις πως υλοποιούνται οι εντολές μια προς μια... Είναι πολύ καλό να κάτσεις και να διαβάσεις το αρχείο αυτό και σιγά σιγά θα εξοικειωθείς με τη δομή του...

Όπως είπα και πιο πάνω εσπασα την εντολή σε 3 μέρη...

Το αρχικό ήταν κατά το κάλεσμα της εντολής, αυτή να βλέπει τι έχω δώσει σαν παράμετρο και να την παίρνει και να τη βάζει στη στοίβα σαν πρώτη λέξη... Αυτό ακριβώς κάνει η iload... Έτσι με τη μια έχει έτοιμο το κώδικα της από το αρχειο mal...
Το επόμενο κομμάτι ήταν να πιάσω την πρώτη λέξη της στοίβας, που είναι ο αριθμός θέσεων και να την αλλάξω θέση με τη δεύτερη λέξη της στοίβας που θα είναι ο αριθμός που θέλω να μεταβάλλω... Δηλαδή χρησιμοποιώ τον κώδικα της swap...
Κάπου εδώ βέβαια αλλάζω λίγο τον κώδικα για να μπορώ να κάνω χρήση της OPC σαν counter...
Ο υπόλοιπος κώδικας αφορά την μεταβολή των bits και ο έλεγχος της... αυτά είναι όπως περιγράφονται και πιο πάνω στη λίστα (βλ. agentKane και το δικό μου πιο μετά)

Ελπίζω να βοήθησα λίγο....
kgiann78
Guest
« Reply #83 on: May 29, 2009, 08:34:55 am »

Παιδιά σας παραθέτω την παρατήρηση όπως αυτή είναι γραμμένη στην εκφώνηση της εργασίας:

Παρατηρήσεις: Η κανονικοποίηση του μέτρου θα γίνει με πολλαπλασιασμό με το
δύο ενώ η ολίσθηση δεξιά  θα γίνει με μια καινούρια εντολή της IJVM (RROTATE)
η οποία θα παίρνει σα τελεστή μια μεταβλητή που θα περιέχει τον αριθμό των θέσεων
προς ολίσθηση
και θα προστεθεί στο αρχείο mal που θα χρησιμοποιήσετε.

Εμένα μου φαίνεται ότι παίρνει παράμετρο τελικά... Αν εν πάση περιπτώσει κάποιος θέλει να το κάνει χωρίς παράμετρο μπορεί να το κάνει με τον "παραδοσιακό" τρόπο....

Τι εννοώ... Όταν χρησιμοποιείς την iadd ή την isub κλπ κλπ κλπ, όπου βάζεις στη στοίβα 2 αριθμούς και κατόπιν κάνεις πράξεις μεταξύ τους.... Φαντάσου ότι έχουμε μια εντολές που ανέφερα ως εξής πχ την iadd:

iload variable1
iload variable2
IADD

Το αποτέλεσμα θα είναι να επιστρέφεται το άθροισμα των δυο μεταβλητών variable1 και variable2, σωστά?

Αυτό που κάνουμε εδώ είναι ότι βάζουμε τις δυο μεταβλητές στη στοίβα και κατόπιν κάνουμε την πράξη.

Η IADD δεν έχει τον κώδικα για να εισάγει τις δυο μεταβλητές αλλά κοιτάει στη στοίβα και παίρνει τις λέξεις όπως είναι αυτές "παρκαρισμένες" στη στοίβα.

Ο κώδικας για την εισαγωγή των μεταβλητών περιγράφεται στον κώδικα της iload η οποία περιγράφεται σαν
iload varnum στο ijvm.conf
Έτσι στην rrotate αν δεν χρειάζεται να έχει παράμετρο, δηλαδή αν κάποιος δεν θέλει να την εκφράσει σαν rrotate varnum
τότε μπορεί να βάλει τον αριθμό και την μεταβλητή που θα δίνει την ολίσθηση  στη στοίβα χρησιμοποιώντας κάποια από τις εντολές BIPUSH και ILOAD... Δεν χρειάζεται δηλαδή να βάλει κώδικα ανάγνωσης Τοπικής Μεταβλητής (Local Variable - LV) στην rrotate....
Έτσι ανάλογα με το πως βάζεις τις μεταβλητές στη στοίβα, δεν χρειάζονται ο κώδικας της iload για να παίρνεις την παράμετρο στη στοίβα, δεν χρειάζεται (πιθανών) η swap για να κάνεις την αλλαγή μεταξύ πρώτης και δεύτερης λέξης....

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τον κώδικα για τον έλεγχο της ολίσθησης και τον κώδικα για την ίδια την ολίσθηση....
kgiann78
Guest
« Reply #84 on: May 29, 2009, 08:36:31 am »

Quote from: foulis on May 28, 2009, 16:23:59 pm
Ευχαριστούμε για το κώδικα kourea δουλεύει τέλεια Smiley
να ρωτήσω κάτι, οι αριθμοί θα εισάγονται από το πληκτρολόγιο? η 2 τυχαίοι αριθμοί που θα δηλώνονται σαν σταθερές?

Απ' ότι ξέρω οι αριθμοί δεν θα δίνονται από το πληκτρολόγιο αλλά θα δίνονται σαν σταθερές...
kgiann78
Guest
« Reply #85 on: May 29, 2009, 08:43:01 am »

Ο υπόλοιπος κώδικας αφορά την μεταβολή των bits και ο έλεγχος της... αυτά είναι όπως περιγράφονται και πιο πάνω στη λίστα (βλ. agentKane και το δικό μου πιο μετά)

agentCain συγνώμη για το misspelling.....
kgiann78
Guest
« Reply #86 on: May 29, 2009, 08:44:14 am »

Quote from: tomshare3 on May 28, 2009, 16:20:49 pm
συμφωνα με τις οδηγιες της εκφωνησης πρεπει να κανουμε ολισθιση αριστερα (πολ/μος του μετρου x2). Μπαινει στο τελος ενα 0 και χανεται ο ασος της αρχης... δεν το δοκιμασα ακομα αλλα ελπιζω να δουλευει..

Δηλαδή θα κάνουμε κάτι σαν rrotate αλλά προς τα αριστερά?????
kgiann78
Guest
« Reply #87 on: May 29, 2009, 08:53:55 am »

Quote from: paulos on May 28, 2009, 21:45:15 pm
Ο κωδικασ που εδωσε ο κουρεασ λειτουργει κανονικα οπωσ τον εδωσε απλα οταν δηλωνεισ την εντολη στο ijvm.conf
βαζεισ διπλα τη λεξη varnum οπωσ στην iload κ.τ.λ. τωρα με την objref δεν ξερω τι παιζει βγαζει οτι να ναι αναλογα  την τιμη την οποια δινεισ και μου εχει σπασει τα νευρα. Ξερεισ κανεισ τι παιζει τελικα? απο οτι βλεπω δεν θα βαλω καθολου μεθοδουσ στο προγραμμα

Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορείς να φτιάξεις όλο το πρόγραμμα χωρίς μεθόδους... Μου φαίνεται ότι θα γίνει πολύ πολύπλοκο...

Από την άλλη έχεις δίκιο, αφού σε τρελαίνουν τα αποτελέσματα.... Σίγουρα θα υπάρχει μια λογική εξήγηση στο γιατί το κάνει αυτό, αλλά είναι πολύ καλά κρυμμένη...

Εγώ το μόνο που έκανα είναι να φτιάξω τις μεθόδους όπως δίνονται στο παράδειγμα χωρίς να κάνουν όμως κάτι ιδιαίτερο... Θέλω να πώ πχ στη μέθοδο κανονικοποίησης του μέτρου ότι το έχω βάλει απλά να μπαίνει ένας αριθμός μέσα και ο ίδιος να βγαίνει...
Στην υλοποίηση της μεθόδου για την εμφάνιση των αριθμών στο δυαδικό, που σίγουρα δεν αλλάζει την δομή των ίδιων των αριθμών, αυτό που βγαίνει σαν τελικό αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό που δίνεται... Και όχι δεν έχει πρόβλημα η μέθοδος απεικόνισης των bits αφού όταν την ελέγχω μόνη της δουλεύει άψογα...
kgiann78
Guest
« Reply #88 on: May 29, 2009, 16:44:21 pm »

Παιδιά ζητώ συγνώμη αλλά έπρεπε να τον βγάλω τον κώδικα από το forum για να μη βρώ κανένα μπελά...

Όμως ότι βοήθεια θέλει κανείς ευχαρίστως...
kgiann78
Guest
« Reply #89 on: May 29, 2009, 16:46:57 pm »

Quote from: FireStarter on May 29, 2009, 01:58:05 am
Paulos με έσωσες! Δεν το είχα προσέξει καν!
Παραδόξως δεν έχω κανένα πρόβλημα με το OBJREF.

Θες να πεις ότι τα νούμερα σου βγαίνουν όλα σωστά????
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 31 Go Up Print
Jump to: