• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 07:28:14 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 07:28:14 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 14
Guests: 75
Total: 89
sapounas
Geoth
Giannis Masterio
Petross
Mavromati
EiriniGeo
Theoxarhs Bladimiros
AckermanMik
smantzaa
Zaxarenia
Yamal
Theislander
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Κάπνισμα εν ώρα εξέτασης...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13 Go Down Print
Author Topic: Κάπνισμα εν ώρα εξέτασης...  (Read 22148 times)
blue_electric
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

"The perfect colour of my life..."

View Profile
Re: Κάπνισμα εν ώρα εξέτασης...
« Reply #90 on: March 07, 2009, 21:19:50 pm »

Quote from: γ'ρουν' on March 07, 2009, 21:09:59 pm
Το ιδιο μπορω να κανω και απο την αλλη πλευρα (αλλωστε εκτος απ' το οτι εχω να καπνισω απ' την πρωτη του ετους, ακομα και τις περιοδους που καπνιζω συμμεριζομαι τους μη καπνιστες και προσπαθω να παρω το μερος τους) απλα εχει "επιβληθει" κατα καποιον τροπο η λογικη των μη καπνιστων ως η ορθοτερη, σε αντιδιαστολη με τους καπνιστες που τους θεωρουμε απλα και μονο "σταρχιδιστες" και τιποτε αλλο.
Εαν η επιχειρηματολογια των μη καπνιστων ξεκιναει απο την εγωιστικη θεση "εγω ειμαι σωστος, εσυ εισαι λαθος", σου αποδεικνυω οτι τελικα οχι μονο ακρη δεν θα βγαλουμε, αλλα και οι μονοι χαμενοι θα ειναι οι μη καπνιστες. Γιατι εαν καταληξει το πραγμα να γινεται (οπως εχει ηδη καταληξει) διαγωνισμος διαμετρου ορχεων/μεγεθους ωοθηκων, δηλαδη κανε ο,τι γουσταρεις και κανω κι εγω ο,τι γουσταρω, ο καπνιστης ειναι σε πλεονεκτικη θεση. Ασε που αμεσως επομενη κινηση (που επισης εχει ηδη γινει) θα ειναι η κληση της δημοσιας δυναμης για να επιβαλει την.. ταξη - της μιας πλευρας! Εκτος απο το γελοιο της υποθεσης (το αστικο κρατος απ' τη μια επιτρεπει -και στηριζει- τις καπνοβιομηχανιες να διακινουν τα προϊοντα τους, απ' την αλλη επιβαλει.. προστιμα και περιορισμους στους πολιτες!!!) ειναι και ενας ακομα τροπος να διακρινεις τον εκφασισμο της κοινωνιας...

Μπραβο σου για τη σταση να συμμεριζεσαι τους μη καπνιστες οπως λες, γιατι ειναι ολοφανερο πως στο γενικοτερο πλαισιο οι μη κανπιστες ειναι αυτοι που τραβανε το ζορι, καθως σε οποιοδηποτε μαγαζι και να πας πρεπει αναγκαστικα να εισπνευσεις καπνο, και αν πας σε μερος μη καπνιζοντων ειναι συνηθως κοντα στην τουαλετα, ή χωριζεται απο εναν "νοητο" τοιχο απο τους καπνιστες.

Αυτο που λεμε ειναι να διαχωριζονται οι δυο ομαδες χωρις φυσικα να τιθεται θεμα ρατσισμου. Η ουσια ειναι να μην καταπιεζεται ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!

"Δεν πιστεύω σε τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, είμαι ελεύθερος...." Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #91 on: March 07, 2009, 21:28:37 pm »

(θα σταθώ πιο πολύ στα λόγια του γουρουνιού)

Αν κάποιος όντως χρειάζεται να καπνίσει για να εκτονώσει την εξάρτηση του , εγώ θα τον άφηνα ή θα ήμουν πιο ανέκτικός ή θα βρίσκαμε μια συμβιβαστική λύση (π.χ. να καθίσει σε σημείο όπου δε με χτυπάει, να απομακρυνθεί κτλ) αντί να του τη πω με τη μία.

Για να είμαστε politically correct εμείς οι μη καπνιστές, θα έπρεπε όντως να είχαμε βιώσει την εξάρτηση από τη νικοτίνη. Ως τώρα όμως, έχω καταλάβει ότι δεν είναι κάτι τρομακτικό για να αντιμετωπίσεις. Υπό αυτό το πρίσμα , θεωρώ πως το να το προβάλλει ένας καπνιστής αυτό ως επιχείρημα σε τέτοιο βαθμό , είναι γελοίο και υποκριτικό!

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #92 on: March 07, 2009, 21:29:54 pm »

ποσο ενοχλητικο μπορει να ειναι
να καπνιζει καποιος στον ιδιο(κλειστο)
χωρο με εσενα?

ποτε σταματαει η ενοχληση και ξεκιναει
η ιδιοτροπια?

ποτε παυω να ειμαι απλα καποιως που προστατευει
την υγεια του(με γελοιο και αναποτελεσματικο ισως
τροπο), παυω να ειμαι καποιος που εχει μια ευαισθησια,
και καταληγω απλα μαλακας?

Vive le son
D'l'explosion!
blue_electric
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #93 on: March 07, 2009, 21:30:50 pm »

Quote from: SolidSNK on March 07, 2009, 21:28:37 pm

Αν κάποιος όντως χρειάζεται να καπνίσει για να εκτονώσει την εξάρτηση του , εγώ θα τον άφηνα ή θα ήμουν πιο ανέκτικός ή θα βρίσκαμε μια συμβιβαστική λύση (π.χ. να καθίσει σε σημείο όπου δε με χτυπάει, να απομακρυνθεί κτλ) αντί να του τη πω με τη μία.

Ρε συ SolidSNK , αν μετακινηθει καπου που δε θα χτυπαει ο καπνος εσενα, θα χτυπαει καποιον αλλο....Δεν ειναι αυτη λυση....

"Δεν πιστεύω σε τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα, είμαι ελεύθερος...." Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ
fourier
Guest
« Reply #94 on: March 07, 2009, 21:32:34 pm »

Quote from: blue_electric on March 07, 2009, 21:19:50 pm
Αυτο που λεμε ειναι να διαχωριζονται οι δυο ομαδες χωρις φυσικα να τιθεται θεμα ρατσισμου. Η ουσια ειναι να μην καταπιεζεται ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!!!

Κατ' αρχην ο ρατσισμος ειναι διαχωρισμος με βαση τη ρατσα (φυλη), αλλα εχει διευρυνθει ως εννοια, τοσο που τελικα καθε μορφη διακρισης να αποκαλειται "ρατσισμος". Δε συμφωνω αλλα δεν θελω να κολλησω στη λεξη.

Απο τη στιγμη που γινεται διαχωρισμος, ειναι και ρατσισμος. Οταν μου λες οτι απαγορευεται να μπω σ' αυτο το μαγαζι και να διασκεδασω επειδη διαφερω απο τους αλλους, ειναι ρατσιστικο. Θα δεχοσουν ας πουμε ξεχωριστα μαγαζια για οσους δεν κανουν μπανιο τουλαχιστον μια φορα τη μερα?

Για να είμαστε politically correct εμείς οι μη καπνιστές, θα έπρεπε όντως να είχαμε βιώσει την εξάρτηση από τη νικοτίνη. Ως τώρα όμως, έχω καταλάβει ότι δεν είναι κάτι τρομακτικό για να αντιμετωπίσεις. Υπό αυτό το πρίσμα , θεωρώ πως το να το προβάλλει ένας καπνιστής αυτό ως επιχείρημα σε τέτοιο βαθμό , είναι γελοίο και υποκριτικό!

Και συμφωνω, οχι απολυτα βεβαια γιατι ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος. Ειναι ομως το ιδιο γελοιο και υποκριτικο το αντιστοιχο επιχειρημα που προβαλει ο μη καπνιστης! - και παλι με την επιφυλαξη του οτι δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #95 on: March 07, 2009, 21:36:48 pm »

Quote from: blue_electric on March 07, 2009, 21:30:50 pm

Ρε συ SolidSNK , αν μετακινηθει καπου που δε θα χτυπαει ο καπνος εσενα, θα χτυπαει καποιον αλλο....Δεν ειναι αυτη λυση....
παράδειγμα έθεσα. Μπορεί να είμαστε μόνο δύο, ή παραπέρα να μην υπάρχει κάποιος που ενοχλείται.

Quote from: Social_waste on March 07, 2009, 21:29:54 pm
ποσο ενοχλητικο μπορει να ειναι
να καπνιζει καποιος στον ιδιο(κλειστο)
χωρο με εσενα?

ποτε σταματαει η ενοχληση και ξεκιναει
η ιδιοτροπια?

ποτε παυω να ειμαι απλα καποιως που προστατευει
την υγεια του(με γελοιο και αναποτελεσματικο ισως
τροπο), παυω να ειμαι καποιος που εχει μια ευαισθησια,
και καταληγω απλα μαλακας?
Αν αυτός ο κάποιος, που δεν του αρέσει ο καπνός και θέλει να τον αποφεύγει, είναι τελικά κάποιοι , πολλοί κάποιοι , οι περισσότεροι σε ένα χώρο ,  είναι όλοι μαλάκες?

Και μια υποκειμενική άποψη. Αν ήμουν σε μια παρέα καπνιστών κ γουστάρω, όσο και αν σιχαίνομαι τον καπνό , προφανώς θα ήμουν ανεκτικός και θα αγνοούσα το γεγονός κατά το μέγιστο δυνατόν. Αντίστροφα σε μια παρέα μη καπνιστών. Στο χώρο μου πάντως μέσα στο σπίτι βάζω μαχαίρι. Δε θα καπνίσεις στο δωμάτιο μου.

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
blue_electric
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #96 on: March 07, 2009, 21:38:36 pm »

Quote from: γ'ρουν' on March 07, 2009, 21:32:34 pm
Quote from: blue_electric on March 07, 2009, 21:19:50 pm

Κατ' αρχην ο ρατσισμος ειναι διαχωρισμος με βαση τη ρατσα (φυλη), αλλα εχει διευρυνθει ως εννοια, τοσο που τελικα καθε μορφη διακρισης να αποκαλειται "ρατσισμος". Δε συμφωνω αλλα δεν θελω να κολλησω στη λεξη.

Απο τη στιγμη που γινεται διαχωρισμος, ειναι και ρατσισμος. Οταν μου λες οτι απαγορευεται να μπω σ' αυτο το μαγαζι και να διασκεδασω επειδη διαφερω απο τους αλλους, ειναι ρατσιστικο. Θα δεχοσουν ας πουμε ξεχωριστα μαγαζια για οσους δεν κανουν μπανιο τουλαχιστον μια φορα τη μερα?

Δεν ξερω αν μιλας απο θεση ισχυος, αλλα εγω νιωθω παρα πολυ καταπιεσμενη που παω καπου να διασκεδασω, εισπνεω ατελειωτα τσιγαρα μεσα σε ενα βραδυ και βρωμανε μετα τα ρουχα και τα μαλλια μου! Εγω δεν εχω δικαιωματα δηλαδη? Εγω γιατι να καταπιεζομαι, δεν καταλαβα!!!

fourier
Guest
« Reply #97 on: March 07, 2009, 21:42:45 pm »

Και συμφωνω, οχι απολυτα βεβαια γιατι ο καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος. Ειναι ομως το ιδιο γελοιο και υποκριτικο το αντιστοιχο επιχειρημα που προβαλει ο μη καπνιστης! - και παλι με την επιφυλαξη του οτι δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ιδιοι.

Εννοωντας δηλαδη οτι σε γενικες γραμμες μου ακουγεται το ιδιο γελοιο ενα επιχειρημα του τυπου "δεν μπορεσα να συγκεντρωθω επειδη ο διπλα αναψε τσιγαρο και με ενοχλει ο καπνος, και γι' αυτο δεν εγραψα καλα" με ενα επιχειρημα του τυπου "δεν εγραψα καλα, γιατι ηταν δυσκολα τα θεματα και χρειαζομουν τσιγαρο για να συγκεντρωθω".

Εαν "τους καθονταν καλα" τα θεματα, και γραφαν ανετα και οι δυο, κανενας δεν θα ειχε προβλημα.

Ωστοσο προσωπικα, για το δικο μου αξιολογικο κωδικα, δινω περισσοτερη ισχυ και τοποθετω πιο ψηλα το δευτερο, αυτο του καπνιστη, γιατι υπαρχει απο κατω και ενα οργανικο υποβαθρο: ο εθισμος στη νικοτινη ειναι οργανικος, δεν ειναι μονο ψυχολογικος, ουτε και τοσο ξεκαθαρα "θεμα επιλογης".
Παντως στις φασεις που καπνιζω προσπαθω να γινομαι οσο το δυνατον λιγοτερο ενοχλητικος, αν και δεν τα καταφερνω παντα.
fourier
Guest
« Reply #98 on: March 07, 2009, 21:45:15 pm »

Quote from: blue_electric on March 07, 2009, 21:38:36 pm
Δεν ξερω αν μιλας απο θεση ισχυος, αλλα εγω νιωθω παρα πολυ καταπιεσμενη που παω καπου να διασκεδασω, εισπνεω ατελειωτα τσιγαρα μεσα σε ενα βραδυ και βρωμανε μετα τα ρουχα και τα μαλλια μου! Εγω δεν εχω δικαιωματα δηλαδη? Εγω γιατι να καταπιεζομαι, δεν καταλαβα!!!

Αυτα τα λογια της Πανδωρας σατηρισα πιο πανω.

Οταν αναφερεσαι στο τσιγαρο με πολιτικες διακυρηξεις για δικαιωματα και καταπιεσεις, ακουγεσαι το ιδιο γελοια με αυτον που αναφερεται στο τσιγαρο με πολιτικες διακυρηξεις για επαναστασεις, κοντρα στο ρευμα, αντικομφορμισμους κλπ!
Διοτι και οι δυο ξεκινατε απο το προσωπικο σας βιωμα/παθος/συνηθεια/προτιμηση/κατασταση και προσπαθειτε να το αναγαγετε σε απολυτη αληθεια, ο καθενας με τα εργαλεια που τον βολευουν περισσοτερο!
blue_electric
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #99 on: March 07, 2009, 21:45:38 pm »

Quote from: γ'ρουν' on March 07, 2009, 21:42:45 pm
Εννοωντας δηλαδη οτι σε γενικες γραμμες μου ακουγεται το ιδιο γελοιο ενα επιχειρημα του τυπου "δεν μπορεσα να συγκεντρωθω επειδη ο διπλα αναψε τσιγαρο και με ενοχλει ο καπνος, και γι' αυτο δεν εγραψα καλα" με ενα επιχειρημα του τυπου "δεν εγραψα καλα, γιατι ηταν δυσκολα τα θεματα και χρειαζομουν τσιγαρο για να συγκεντρωθω".

Εαν "τους καθονταν καλα" τα θεματα, και γραφαν ανετα και οι δυο, κανενας δεν θα ειχε προβλημα
Δεν μπορεις να κρινεις ποσο σημαντικο ή όχι ειναι το επιχειρημα για καποιο ατομο. Οπως πχ για μενα μπορει να ισχυει οτι οποιος θελει, εχει τη δυναμη και το κοβει το τσιγαρο, ετσι και εσυ πρεπει να σεβαστεις οτι καποιος δεν μπορει να συγκεντρωθει στο γραψιμο!

SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #100 on: March 07, 2009, 21:46:59 pm »

Εαν "τους καθονταν καλα" τα θεματα, και γραφαν ανετα και οι δυο, κανενας δεν θα ειχε προβλημα.

Ωστοσο προσωπικα, για το δικο μου αξιολογικο κωδικα, δινω περισσοτερη ισχυ και τοποθετω πιο ψηλα το δευτερο, αυτο του καπνιστη, γιατι υπαρχει απο κατω και ενα οργανικο υποβαθρο: ο εθισμος στη νικοτινη ειναι οργανικος, δεν ειναι μονο ψυχολογικος, ουτε και τοσο ξεκαθαρα "θεμα επιλογης".
Παντως στις φασεις που καπνιζω προσπαθω να γινομαι οσο το δυνατον λιγοτερο ενοχλητικος, αν και δεν τα καταφερνω παντα.
Κι όμως το επιχείρημα εδώ δεν είναι παράλογο. Καπνός στη μάπα = έντονη ενόχληση + τσούξιμο των ματιών!
Απίστευτα ενοχλητικό , σε διαβεβαιώ!

blue_electric
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #101 on: March 07, 2009, 21:50:42 pm »

Quote from: γ'ρουν' on March 07, 2009, 21:45:15 pm
Quote from: blue_electric on March 07, 2009, 21:38:36 pm

Αυτα τα λογια της Πανδωρας σατηρισα πιο πανω.

Οταν αναφερεσαι στο τσιγαρο με πολιτικες διακυρηξεις για δικαιωματα και καταπιεσεις, ακουγεσαι το ιδιο γελοια με αυτον που αναφερεται στο τσιγαρο με πολιτικες διακυρηξεις για επαναστασεις, κοντρα στο ρευμα, αντικομφορμισμους κλπ!
Διοτι και οι δυο ξεκινατε απο το προσωπικο σας βιωμα/παθος/συνηθεια/προτιμηση/κατασταση και προσπαθειτε να το αναγαγετε σε απολυτη αληθεια, ο καθενας με τα εργαλεια που τον βολευουν περισσοτερο!

Φυσικα δε σε συμφερει να παραδεχθεις αυτην την κατασταση.Αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις προφανως, ειναι οτι και ο μη καπνιστης σε αυτην τη χωρα που λεγεται ΕΛΛΑΔΑ εχει δικαιωματα την τρελα μου! Και εχουν καταπατηθει ΟΛΑ αυτα τα δικαιωματα! Στο εξωτερικο οποιος θελει να καπνισει πηγαινει στην τουαλετα ή βγαινει εξω και εδω οποιος δε θελει να καπνισει (παθητικα) πρεπει να κανει το ιδιο!

Ό,τι μας συμφερει λεμε η καθε πλευρα, ετσι? Ενα δικαιωμα ειναι ενα δικαιωμα κι εδω μιλαμε για το δικαιωμα μου να μην καπνιζω (παθητικα).! Θα με αναγκασει καποιος να κανπισω με το ζορι δηλαδη? Πλακα κανουμε τωρα?

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #102 on: March 07, 2009, 21:51:24 pm »

Βασικά είναι κουραστικό και ανούσιο να απαντάς σε κάποιον που δε σε σέβεται, αφού λέει εν γνώσει του μπαρούφες.

Σου απανταω οτι ειναι τοσα τα πραματα στην καθημερινοτητα σου που σου προκαλουν ζημια, πιθανα χειροτερη, ωστε τελικα ειναι σκετη υποκρισια και εθελοτυφλια να θελεις να καταπιεσεις εμενα

Αφενός αυτό δεν είναι επιχείρημα, αλλά επίθεση στο ήθος του αντιπάλου (ναι είμαι υποκριτής και εθελότυφλος, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχω δίκιο), αφετέρου αυτός που το λέει αυτό πρέπει να ξέρει ότι ο συνομιλητής του δεν κάνει τίποτα για τα "τόσα άλλα πράγματα στην καθημερινότητα που του προκαλούν ζημιά".

Παρομοίωση: Είναι ένας που με δέρνει κάθε μέρα (λέμε τώρα) και εγώ είμαι μαλάκας και δεν αντιδράω. Σε εντελώς άσχετη φάση, έρχεται ένας (άλλος) και μου ρίχνει ένα χαστούκι. Δεν δικαιούμαι να αντιδράσω;

για τις 2 αυτες ωρες που δινουμε το μαθημα και πραγματικα εχω αναγκη την κατανοηση σου (να και η επικληση στο συναισθημα Wink )

[...]

Περι συγκεντρωσης, γιατι θεωρεις πως η δικη σου συγκεντρωση ειναι πιο σημαντικη απο τη δικη μου? Οσο χαλαει η δικια σου συγκεντρωση οταν μυρισεις τον καπνο, αλλο τοσο χαλαει και η δικια μου οταν τον στερηθω!

Η έλλειψη συγκέντρωσης του καπνιστή οφείλεται αποκλειστικά στη δική του μαλακία να αρχίσει το κάπνισμα, οπότε καλά να πάθει.

το αστικο κρατος απ' τη μια επιτρεπει -και στηριζει- τις καπνοβιομηχανιες να διακινουν τα προϊοντα τους, απ' την αλλη επιβαλει.. προστιμα και περιορισμους στους πολιτες!!!

Μα, δεν απαγορεύεται γενικώς το κάπνισμα.

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
blue_electric
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #103 on: March 07, 2009, 21:51:41 pm »

Και στο κατω κατω οποιος θελει να κανει ζημια στον εαυτο του, ας την κανει! Μη μας παρει κι εμας τους αλλους η μπαλα! Εγω μπορει να θελω να πεθανω απο ατμοσφαιρικη ρυπανση, ή από μολυσμενο νερο, αλλα να μη γουσταρω να πεθανω απο κανπισμα!

fourier
Guest
« Reply #104 on: March 07, 2009, 21:52:32 pm »

Quote from: blue_electric on March 07, 2009, 21:45:38 pm

Εαν "τους καθονταν καλα" τα θεματα, και γραφαν ανετα και οι δυο, κανενας δεν θα ειχε προβλημα
Δεν μπορεις να κρινεις ποσο σημαντικο ή όχι ειναι το επιχειρημα για καποιο ατομο. Οπως πχ για μενα μπορει να ισχυει οτι οποιος θελει, εχει τη δυναμη και το κοβει το τσιγαρο, ετσι και εσυ πρεπει να σεβαστεις οτι καποιος δεν μπορει να συγκεντρωθει στο γραψιμο!

Τωρα νομιζω πως αρχιζουμε να μιλαμε σιγα-σιγα την ιδια γλωσσα Smiley
Αυτο λεμε λοιπον τοσην ωρα: Για μενα ισχυει αυτο, για σενα ισχυει το αλλο. Και τα δυο ξεκινανε απο το ατομο μας και τις συνηθειες του.
Οταν εγω μεσω της πραξης μου παω να σου επιβαλω το δικο μου τροπο, εσυ εξεγειρεσαι, παρουσιαζεσαι ως θυμα και ως καταπιεζομενη, και μαλιστα η κυριαρχη λογικη στην κοινωνια σημερα σου αναγνωριζει δικιο, ενω αντιθετα εμενα με παρουσιαζει μονο ως σταρχιδιστη και ασεβη! Ουτε καν ενας παραμικρος προβληματισμος, μηπως εχω κι εγω καποιο δικιο απ την πλευρα μου, ή μηπως εισαι κι εσυ το ιδιο σταρχιδιστης και ασεβης!
Κι απ' την αλλη, παρ' ολο που στο επιπεδο των κοινων αντιληψεων, στις ιδεες δηλαδη, η κοινωνια (και στο οργανωμενο της κομματι, το κρατος/πολιτεια) παιρνει θεση υπερ του μη καπνιστη, στην καθαρη πραξη παιρνει το μερος το δικο μου, γιατι οχι μονο δεν κανει τιποτα ωστε να βελτιωσει τη ζωη μου ετσι που να μη μου χρειαζεται να εθιστω σε μια ουσια, αλλα επιπλεον με την οικονομικη της πολιτικη στηριζει τις καπνοβιομηχανιες!!!

Γαμησε τα αντιφασεις ε?
Pages: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 13 Go Up Print
Jump to: