• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 06:57:01 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 06:57:01 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Mr Watson
[Today at 03:15:54]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426705
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 7
Guests: 90
Total: 97
nasos
picklebeanburger
jimalexoud
bsp
PANKRAV
Ponan
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ο Μεγαλέξανδρος φράζει τον ευρωπαϊκό δρόμο της ΠΓΔΜ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Ο Μεγαλέξανδρος φράζει τον ευρωπαϊκό δρόμο της ΠΓΔΜ  (Read 611 times)
Errikos
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1353


Success is a journey, not a destination. – R. Arbi


View Profile
Ο Μεγαλέξανδρος φράζει τον ευρωπαϊκό δρόμο της ΠΓΔΜ
« on: February 16, 2009, 03:32:27 am »


Ο Μεγαλέξανδρος φράζει τον ευρωπαϊκό δρόμο της ΠΓΔΜ

Τους εκδικείται η ιστορία!

Την "αρχαιοπληξία" που διακατέχει τη σημερινή κυβέρνηση του ΒΜΡΟ και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι 27 μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΜΚΟ) στα Σκόπια, προειδοποιώντας ότι προκλητικές ενέργειες, όπως είναι η ασύστολη ονοματοδοσία έργων υποδομής με το όνομα του Μέγα Αλέξανδρου, φράζουν το δρόμο της χώρας τους προς την Ε.Ε.
Οι μη κυβερνητικές αυτές οργανώσεις δραστηριοποιούνται στη γείτονα υπό την κοινή ονομασία "Πρωτοβουλία Πολιτών" και έδωσαν συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια.
Εκτιμώντας προφανώς ότι η κυβέρνηση Γκρούεφσκι έχει υπερβεί τα εσκαμμένα αναφορικά με την ιστορία της ΠΓΔΜ, αντέδρασαν έντονα στην "αρχαϊστική", όπως την αποκάλεσαν, προπαγάνδα που διεξάγει η σημερινή κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και ζήτησαν να πάψει να χρησιμοποιεί "μισές αλήθειες" και να λαμβάνει αποφάσεις επιζήμιες για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Επέκριναν έντονα την απόφαση της κυβέρνησής τους να ονομάσει το κομμάτι του διευρωπαϊκό οδικού άξονα "Ε 10", που διέρχεται από την επικράτεια της ΠΓΔΜ, σε οδό "Αλεξάνδρου του Μακεδόνα".

ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΖΗΜΙΑ
Τόνισαν ότι η προκλητική αυτή ενέργεια "θα επιφέρει στη χώρα τόσο πολιτική όσο και οικονομική ζημία", σημειώνοντας ότι η ΠΓΔΜ ήδη έχει απολέσει 50 εκατομμύρια ευρώ επενδυτικά κεφάλαια από την Ελλάδα και άλλα 27 εκατομμύρια ευρώ από ευρωπαϊκούς φορείς, κάτι το οποίο θα εμποδίσει την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου. Πρόσθεσαν ότι αυτή η ενέργεια "εμποδίζει και τη διαδικασία ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ" και επισήμαναν ότι η ΠΓΔΜ δεν πρέπει να θυσιάσει τα 77 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για την ολοκλήρωση του τμήματος Ταμπάνοβτσε - Γευγελή του ευρωπαϊκού διαδρόμου 10 εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να μετονομάσει αυτό το τμήμα σε "Αλέξανδρος ο Μακεδών". Ξεσκέπασαν επίσης την ανθελληνική προπαγάνδα του συστήματος Γκρούεφσκι, υπογραμμίζοντας ότι "οι εξηγήσεις που δίνει η κυβέρνηση της χώρας μας, ότι η Ελλάδα θα παρεμποδίσει τη χορήγηση 50 εκατ. ευρώ ευρωπαϊκών χρημάτων για την ολοκλήρωση της κατασκευής του τμήματος του διαδρόμου 10, είναι ψευδείς. Η αλήθεια είναι ότι τα 50 εκατ. ευρώ είναι χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της Ε.Ε., ενώ η Ε.Ε. θα συμμετέχει στην ολοκλήρωση του έργου με επιπρόσθετα 27 εκατ. ευρώ", ξεκαθάρισαν, αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τη χρηματοδότηση του εν λόγω έργου και έθεσαν το ερώτημα: "Πώς σκέφτεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει αυτή την προτεραιότητά της, την οποία έθεσε στην ατζέντα της, εάν απορρίψει 77 εκατ. ευρώ που δεν επιστρέφονται; Έχει οικονομικές ικανότητες αυτή η χώρα, ώστε έτσι εύκολα να παραιτείται αυτών των 77 εκατ. ευρώ;"
ΑΣΚΟΠΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Η Λιλιάνα Ντίμοβα του "Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Εκπαίδευση" και η Φάνι Καραμφίλοβα-Πόποβα του "Ινστιτούτου Ανοικτής Κοινωνίας" (σ.σ. του περιβόητου χρηματιστή Τζορτζ Σόρος) τόνισαν ότι αυτές οι ενέργειες της κυβέρνησης Γκρούεφσκι κρίνονται ως "άσκοπη πρόκληση" όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλες τις άλλες κυβερνήσεις των χωρών-μελών της Ε.Ε. "Αυτό θέτει πολλά ερωτήματα όπως: πώς κρίνουμε ότι θα σημειώσουμε πρόοδο στη διαδικασία προσέγγισης της Ε.Ε. και πώς αναμένουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα φέρει την ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων" με την Ε.Ε., αναρωτήθηκε η κ. Καραμφίλοβα-Πόποβα, από το "Ινστιτούτο Ανοικτής Κοινωνίας". Ο εν λόγω συνασπισμός μη κυβερνητικών οργανώσεων έκρινε ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη μετονομασία του διευρωπαϊκού οδικού άξονα Ε 10 "αντιβαίνει στο σχέδιο δράσης για την προσέγγιση της Ε.Ε., το οποίο υιοθετήθηκε από την ίδια την κυβέρνηση, μετά την κριτική που ασκήθηκε στην Έκθεση Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" και τονίζει ότι "με αυτό το σχέδιο η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα αποφεύγει κάθε ενέργεια που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις καλής γειτονίας".
Οι εκπρόσωποι των 27 ΜΚΟ έδωσαν στη δημοσιότητα και έναν κατάλογο εγκαταστάσεων και υποδομών ή υπό κατασκευή δημόσιων έργων, στα οποία έχει δοθεί το όνομα του Μέγα Αλέξανδρου. Ανάμεσά τους βρίσκεται το εθνικό στάδιο των Σκοπίων, το υπό τοποθέτηση άγαλμα του μακεδόνα στρατηλάτη στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, η τοποθέτηση διαφόρων αρχαιοελληνικών αγαλμάτων σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες κ.ά. Προανήγγειλαν τέλος ότι εφεξής θα προειδοποιούν τους πολίτες της ΠΓΔΜ για όλες τις κυβερνητικές αποφάσεις που λειτουργούν επιβραδυντικά στην προσπάθεια της χώρας να εισέλθει στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Bαραίνει το κλίμα
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το κλίμα πλέον για τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι βαραίνει ακόμη περισσότερο, αφού οι συγκεκριμένες οργανώσεις υποστηρίζονται και χρηματοδοτούνται από ιδρύματα και φορείς του εξωτερικού, τα οποία στο παρελθόν έχουν υποστηρίξει το δικαίωμα της χώρας για αναγνώρισή της με το όνομα "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Πολύ περισσότερο που πίσω από αυτές τις οργανώσεις βρίσκεται ο περιβόητος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος είχε δράσει με συγκεκριμένες παρεμβατικές ενέργειες στην πολιτική και στην οικονομία των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών, από την ανατροπή των προηγούμενων καθεστώτων έως τη μετάβαση από τη σοβιετική εποχή στη σημερινή πλήρως υποταγμένη στα δυτικά και δη αμερικανικά κέντρα αποφάσεων. Χαρακτηριστικός των αντιδράσεων στα Σκόπια είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του δικτύου μέσων ενημέρωσης Spic: "Ο Μέγας Αλέξανδρος φράκτης της ΠΓΔΜ στο δρόμο προς την Ευρώπη".







Αυτό μάλιστα, είναι έξυπνη πολιτική.
Τους χρηματοδοτείς τον ίδιο τους το δρόμο και όποτε θέλεις, κόβεις τη χρηματοδότηση. Wink
Logged

"Happiness is not the absence of problems but the ability to handle them."
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 1280


When the crowds are gone


View Profile
Re: Ο Μεγαλέξανδρος φράζει τον ευρωπαϊκό δρόμο της ΠΓΔΜ
« Reply #1 on: February 16, 2009, 03:48:50 am »

Ε βέβαια, ο κανόνας του χρυσού: Αυτός που έχει το χρυσό, κάνει  και τους κανόνες.

Δες που φτάσαμε, ένα ιστορικό ζήτημα να αντιμετωπίζεται με οικονομικούς όρους.

Με το καλό και πόλεμο ("...μια Μακεδονία ολόκληρη, ει δυνατόν με τα κομμάτια που της λείπουν, να τα πάρουμε πίσω")
Logged

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...