• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:23:03 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:23:03 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 33
Guests: 122
Total: 155
Yamal
thegreekbaron
thomasdt
thathas12
iliaspapam
ArchieHadCells
ValKar
vagelismo
ilias123
dimitris585
μιλτοςμ
Christina_R
Stathiss
zgeorgitz
charbel
myrtosa
christina02
anon
kokkinosgior
bougatsa
george14
Mavromati
ore525
Anatolim
mavropan
tols1
Kyritsisss
astepoul
gogolhs
Fraser
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > ee - Διατροφή (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Μαγειρεύοντας με το Sartre
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19 Go Down Print
Author Topic: Μαγειρεύοντας με το Sartre  (Read 44694 times)
il capitano
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 4090


Verona Rulez - aua


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #195 on: September 30, 2012, 15:36:40 pm »

Ε ναι... και ζάχαρη ξέρω 'γω στο τέλος...
Logged

Η βραζιλιανικη μουσικη ειναι αντικαταστατικη γιατι χορευεται σε παραλιες
οι παραλιες εχουν αμμο
που αποτελειται απο πυριτιο
που προερχεται απο την λεξη πυρ
εκ'του οποιου αναγενναται ο φοινικας
γνωστο συμβολο της χουντας των Συνταγματαρχων
Αντ'αυτου το καταστατικο απαγορευει καθε φασιστικη οργανωση!!!!!

Quote from: γνωστός μελισσοκόμος on October 28, 2010, 03:09:57 am
ΑΣΑ, ΟΥΙΣΚΙ ΚΑΙ ΑΙΡΟΝ ΜΕΗΝΤΕΝ ΔΙΣΚΟΙ
Peace
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 6329


Tempus Mpatsit


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #196 on: September 30, 2012, 15:58:26 pm »

φαντάζομαι οτι το αυγο θα ψηθει και θα γινει σαν ομελετα αν δεν εχει και γαλα... Γιατι δεν κανεις ομελετα; :Ρ πετα και το ψωμι σε κομματακια μεσα να γινει παπαρομελετα.
Logged

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass



testiculos
Θαμώνας
****
Gender: Male
Posts: 372



View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #197 on: October 17, 2012, 14:51:37 pm »

ευκολη συνταγή για πίτσα tomato

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=S5qUMK-TzOg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=S5qUMK-TzOg</a>
Logged

Men cheat for the same reason that dogs lick their balls... because they can.
pentium4
Veteran
Καταστραμμένος
******
Posts: 7940


εφακ


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #198 on: December 03, 2012, 23:08:00 pm »

Quote from: testiculos on October 17, 2012, 14:51:37 pm
ευκολη συνταγή για πίτσα tomato

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=S5qUMK-TzOg" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=S5qUMK-TzOg</a>

καθε φορα που βλεπω αναλογο βιντεο απο τον τυπα ποναω ολοκληρη...
Logged

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

teslaaaa
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Female
Posts: 2687


Buongiorno Principessa!


View Profile WWW
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #199 on: December 03, 2012, 23:44:58 pm »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Ula__LHsjP8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Ula__LHsjP8</a>
ο τυπας απλα δεν υπαρχει Cheesy
υπεροχο πρωινο Tongue
Logged

Κάντε την εφαρμογή μου για να πάρω πτυχίο!!

http://www.youtube.com/watch?v=ipjaLMd8TqM

https://www.youtube.com/watch?v=gQU3EphIpMY
pentium4
Veteran
Καταστραμμένος
******
Posts: 7940


εφακ


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #200 on: December 04, 2012, 00:36:15 am »

Quote from: teslaaaa on December 03, 2012, 23:44:58 pm
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Ula__LHsjP8" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Ula__LHsjP8</a>
ο τυπας απλα δεν υπαρχει Cheesy
υπεροχο πρωινο Tongue

AΣ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
Logged

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

Marmotakos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 737


Μαρμότος..γλύκας!πολυ γλύκας!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #201 on: December 04, 2012, 00:49:46 am »

εσενα σε περιμενει βουλγαρική κουζινα Grin
Logged



χαζούλης
pentium4
Veteran
Καταστραμμένος
******
Posts: 7940


εφακ


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #202 on: December 04, 2012, 00:50:38 am »

Quote from: Marmotakos on December 04, 2012, 00:49:46 am
εσενα σε περιμενει βουλγαρική κουζινα Grin

 Cheesy
Logged

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #203 on: January 07, 2013, 19:13:40 pm »

Για να μην τρώτε συνέχεια συντηρητικά αλλά και για να ενισχύσετε τη γεύση των πιάτων σας...

Ο σπιτικός ζωμός λαχανικών της Κατέ


Υλικά

Ό,τι λαχανικά θέλετε
Ό,τι μυρωδικά θέλετε
ελάχιστο λαδάκι(κατα προτίμηση αρωματικό*)
1 λεμόνι(πλυμμένο)
1 κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι χοντρό
πιπέρι(α)(ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)

Διαδικασία
Καίμε το λαδάκι ελαφρώς σε μεγάλη κατσαρόλα.Ρίχνουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα,το σκορδοκρέμμυδο.Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βγάλουν τα περισσότερα υγρά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού(Δεν πετάμε τις λεμονόκουπες).Προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα λαχανικά και καναδυό δάχτυλα παραπάνω.Ρίχνουμε τα μυρωδικά(αν δεν τα θέλουμε στο ζωμό μπορούμε να τα βάλουμε σε τούλι για να τα αφαιρέσουμε έυκολα).Ρίχνουμε και τις λεμονόκουπες.Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά όσο χρειάζεται για να λιώνουν τα λαχανικά με το πιρούνι(εμένα μου παίρνει πάνω από μισάωρο και άλλη τόση ώρα για να βγάλουν τα υγρά).Στραγγίζουμε.Αν θέλουμε το ζωμό πεντακάθαρο τον φιλτράρουμε κιόλας σε φίλτρο καφέ(ναι θα πάρει κάμποση ώρα).Αφήνουμε το ζωμό να κρυώσει.Δεν πετάμε τα λαχανικά(βγάζουμε τις λεμονόκουπες).Όταν κρυώσει ο ζωμός τον βάζουμε σε παγοθήκες στην κατάψυξη .Άν θέλουμε(που θέλουμε) πολτοποιούμε και τα λαχανικά,τα βάζουμε και αυτά σε παγοθήκες.


Σημείωση:αν θέλουμε μπορούμε να μην τσιγαρίσουμε τα λαχανικά αλά να τα βράσουμε κατευθείαν.Τότε θα μας πάρει αρκετά περισσότερη ώρα αλλά τυπικά θα είναι πιο υγιεινός ο ζωμός.


Για το αρωματικό λάδι βλέπε στην αρχή αυτής της σελίδαςκάπου στην πίσω σελίδα

κι ένα τραγουδάκι όσο θα ετοιμάζετε

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=EWiLaHsVroE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=EWiLaHsVroE</a>
« Last Edit: January 07, 2013, 19:35:07 pm by princess_of_the_dawn » Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #204 on: November 01, 2013, 00:11:32 am »

Tραχανάς ξινός με ξινόγαλο και γάλα

Υλικά(για 2 πιάτα):
3 κ.σ τραχανά ξινό
4 ποτήρια νερό
1 κούπα γάλα
2 σφηνάκια ξινόγαλο('γειά μας!)
αλάτι ελάχιστο
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το νερο και τον τραχανά στην κατσαρόλα και τα βάζουμε να βράζουν,ανακατεύοντας πολύ συχνά.Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για ένα τεταρτάκι σε μέτρια φωτιά,ανακατεύοντας λιγότερο συχνά.Αφήνουμε άλλα 10 λεπτά το φαγητό να ξεκουραστεί στην κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι.That's it!!
Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
beefheart
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**
Gender: Female
Posts: 79


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #205 on: November 01, 2013, 03:00:11 am »

O τραχανάς γίνεται κόκκινος και ΜΟΝΟ κόκκινος (και πηχτός). Θεσσαλιώτες άντε αρμέχτε καμμιά γίδα!
Logged
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #206 on: November 01, 2013, 13:56:02 pm »


ΚΟΚΚΙΝΟ χρώμα έχουν 3 πράγματα
1.Το αίμα
2.Ο Ολυμπιακός
3.Το ΚΚΕ

Quote from: beefheart on November 01, 2013, 03:00:11 am
O τραχανάς γίνεται κόκκινος και ΜΟΝΟ κόκκινος (και πηχτός). Θεσσαλιώτες άντε αρμέχτε καμμιά γίδα!


Άντε ρε παλιοαθηναία παράτα μας,που ήρθες στη Θεσσαλονίκη και την είδες και κουλτούρα.
Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
Fcoriolis
Guest
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #207 on: November 01, 2013, 13:58:09 pm »

Quote from: princess_of_the_dawn on November 01, 2013, 13:56:02 pm

ΚΟΚΚΙΝΟ χρώμα έχουν 3 πράγματα
1.Το αίμα
2.Ο Ολυμπιακός
3.Το ΚΚΕ


O spiderman ?
Logged
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #208 on: November 01, 2013, 14:03:52 pm »

Τσουκ.
Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
princess_of_the_dawn
Καταστραμμένος
********
Gender: Female
Posts: 5768


με μια σφαίρα στο κεφάλι το μυαλό σου θ αλλάξει!


View Profile
Re: Μαγειρεύοντας με το Sartre
« Reply #209 on: November 10, 2013, 21:27:12 pm »

Χαζοτσουρεκόψωμο με κρέμα περίπου πατισερί και υποψία σοκολάτας


Υλικά

650 -700 γραμμάρια αλεύρι ανάλογα το αλεύρι μας

1 φακελάκι ξερής μαγιάς ή 25 γρ νωπή μαγιά

100 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά

50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

300 ml γάλα

1 πρέζα αλάτι

1βανίλια με άρωμα λεμονιού

και λίγο κακουλέ (προαιρετικά )

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 κρόκους αυγών ή 1 μεγάλο κρόκο ( εγώ έβαλα 2 μικρούς κρόκους)

80γραμμάρια αλεύρι ή

4o γραμμάρια αλεύρι και 40 γραμμάρια κόρν φλάουερ

70 γραμμάρια ζάχαρη

250 ml γάλα

μια σοκολάτας γάλακτος

1 κρόκο διαλυμένο με λίγο γάλα

για το τέλος


Συνταγή

Σε ένα μπολ βάλτε 3-4 κουταλιές αλεύρι και το ζεστό γάλα και την μαγιά και διαλύστε τη.

Σε ένα άλλο  μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, και προσθέστε την μαγιά ,προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώστε ζωηρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας .Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό χώρο

(Αφήστε τη ζύμη τη διάρκεια της νύχτας καλυμμένη με σελοφάν και με μια πετσέτα και την βάζετε στο ψυγείο .)

Φυσικά, το βράδυ αν θέλουμε έτοιμάζουμε και την κρέμα, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα όπου θερμαίνεται το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει την αφήνουμε να κρυώσει και την αποθηκεύετε το στο ψυγείο μέχρι να όταν θα το χρησιμοποιήσετε.

Το επόμενο πρωί, βγάζουμε την τη ζύμη και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αδειάστε τη σε μια επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι ανοίξτε τη σε φύλλο 2-2,1/2 εκατ. και με ένα μαχαίρι κόβουμε πλευρικές λωρίδες, αφού πρώτα στο στο κέντρο της βάλουμε την κρέμα και σοκολάτα σε κομμάτια,κλείστε τις λωρίδες σταυρωτά με το άλλο.

Βουρτσίστε με τον διαλυμένο με νερό η γάλα κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.


Logged

λευκά κελιά για σένα

https://www.behance.net/Thomas_Kef
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 19 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...