• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:34:40 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 20:34:40 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 20:08:49]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 18:42:40]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[Today at 16:25:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9957
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426660
Total Topics: 31711
Online Today: 213
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 71
Guests: 112
Total: 183
grepanis
dimitire
etsilika
sotolagg
gmpakirtz
tasos_ntv
JiMan5
Yamal
Katarameno
melisste22
alexandra_
ThanosKoutsoump
konsntai
mgrivab
ioathemar
Mr Watson
arkou
thanosn
agkentzi
manolitsis
DarkMagiK06
Ponan
Akis Papanikolaou
spoun
dimant
meliou
mihanologos
Kyrisan
noys
sterxz
simosilias
aachmet
nikos.a
kosovi
charalampos
dtzogan
Acad-Mics
zgeorgitz
manos_diakakis
mayia psarikoglou
mpaltzak
johnk
theodorevic
lasef
ElectroShock
Saint_GR
miltan8
Nikos_313
Denisivo
gkaramp
chrisbetas
kchristoua
Le ece
mamalakis
aafroditi
JoHn!
mmikelo
johnnypap
christina02
Thanasis_pap
AcDimitri
elizabeth
kris
kapas
asimomyti
LelisNiko
anthi kotsani
Demits
evitzv
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Erasmus (Moderator: PolarBear) > Ποιος ενδιαφερεται για ERASMUS?
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 36 Go Down Print
Author Topic: Ποιος ενδιαφερεται για ERASMUS?  (Read 87672 times)
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
Re: Ποιος ενδιαφερεται για ERASMUS?
« Reply #15 on: December 21, 2006, 14:27:48 pm »

Χωρίς να θέλω να σε ξενερώσω, στον 5 όροφο στις ανακινώσεις είχε κάποιες κενές θέσεις αλλα η προθεσμία έλιξε

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
Kat
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #16 on: December 21, 2006, 14:28:57 pm »

Καλημέρα και από μένα!

Εγώ είχα πάει στο ʼαχεν, αλλά τρία ολόκληρα χρόνια πριν...με κάθε επιφύλαξη, λοιπόν:

Πληροφορίες υπάρχουν εδώ: http://www.eurep.auth.gr/in.htm. Θα δεις ότι το τμήμα μας έχει αρκετές θέσεις, όχι όμως και πάρα πολλές. Όπως σου είπαν και τα παιδιά, μπορείς να πας και μέσω θέσης άλλου τμήματος, αυτό πρέπει να το κυνηγήσεις περισσότερο ο ίδιος (τιπ:κοίτα και το γενικό τμήμα! Smiley). Το γραφείο Erasmus του γραφείου διασύνδεσης (νομίζω Κτίριο Διοίκησης, 1ος όροφος) είναι αρκετά βοηθητικό. Υπάρχουν, όμως, συγκεκριμένες ώρες που δέχονται φοιτητές για ερωτήσεις κτλ (καθώς αυτοί διαχειρίζονται όλους τους φοιτητές που φεύγουν ή έρχονται στο ΑΠΘ), πέρνα μια βόλτα. Για συγκεκριμένη θέση, καλό είναι να επικοινωνήσεις με τον καθηγητή που είναι υπεύθυνος, νομίζω, πριν κάνεις την αίτηση. Οι αιτήσεις ξεκινούν κατά τα τέλη Μάρτη και κρατούν κανένα μήνα, μετά προωθούνται στους υπεύθυνους καθηγητές, οι οποίοι κάνουν και τη διαλογή, και τα αποτελέσματα τα μαθαίνεις κάπου μετά το Πάσχα. Αυτά ισχύουν για εράσμους που φεύγουν χειμερινό εξάμηνο, δεν ξέρω τι γίνεται με όσους θέλουν να πάνε στο θερινό.

Θα σου τα πουν και εκεί αναλυτικότερα, αλλά από ό,τι θυμάμαι θέλουν αναλυτική, βιογραφικό σημείωμα, τυχόντα πιστοποιητικά γλωσσών, και ένα δικό σου κείμενο όπου γράφεις ουσιαστικά γιατί θέλεις να πας. Τα κριτήρια δεν ξέρω ακριβώς ποια είναι, εξαρτάται πάντοτε από το ποιοι άλλοι έχουν κάνει αίτηση. Συνήθως, πάντως, προτιμούνται φοιτητές ανώτερων εξαμήνων. Αν σε ενδιαφέρει, καλό είναι να κάνεις αίτηση νωρίς, για την απίθανη περίπτωση που είσαι ακριβώς ισοδύναμη με κάποιον άλλο και υπάρξει κριτήριο προτεραιότητας (λέμε τώρα!)

Μπορείς να κάνεις αίτηση από 4 ως 12 μήνες, δηλαδή ουσιαστικά 1-2 εξάμηνα, ανάλογα με το πόσο κρατούν στη χώρα που πας. Αλλά πρέπει να δώσεις εξετάσεις όσο είσαι εκεί, αν πας για μαθήματα τουλάχιστον και όχι για διπλωματική (ναι, μπορείς να το κάνεις και αυτό). Μπορείς, επίσης, να επιμηκύνεις την υποτροφία σου, αν αποφασίσεις να κάτσεις περισσότερο (πχ από 6->12 μήνες).

Σχετικά με τη γλώσσα, τα σκανδιναβικά, βελγικά, ολλανδικά κτλ πανεπιστήμια νομίζω προσφέρουν μαθήματα και στα αγγλικά, αλλά και εντατικά μαθήματα γλώσσας, καθώς δεν περιμένουν να ξέρεις, πχ, σουηδικά. Από ό,τι θυμάμαι, το ʼαχεν δεν ζητά πιστοποιητικό γλώσσας, και μάλλον και άλλα πανεπιστήμια όχι. Βασικά νομίζω ότι γενικά το πανεπιστήμιο που στέλνει το φοιτητή είναι υπεύθυνο για τη διαλογή, και το πανεπιστήμιο υποδοχής απλά δέχεται το φοιτητή (αν δεν κάνω λάθος). Εγώ όταν πήγα δεν είχα πιστοποιητικό γερμανικών. Νομίζω ότι μπορείς να το καταφέρεις (ξέρω αρκετά παιδιά, και από άλλες χώρες, που τα κατάφεραν), τα μαθήματα γερμανικών πριν την αρχή του εξαμήνου (έχει για όλα τα επίπεδα) που ανέφερε ο Netgull βοηθούν πολύ, και σου δίνουν και χρόνο να προσαρμοστείς στην ξένη χώρα, ενώ το πανεπιστήμιο προσφέρει και μαθήματα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου (όλα είναι δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν). Βέβαια, αυτά προϋποθέτουν και τη δική σου διάθεση να μάθεις τη γλώσσα όσο είσαι εκεί, δηλαδή να μην είσαι μόνο με Έλληνες, να μιλάς ίσως γερμανικά με τους φίλους σου, να ακούς λίγο ραδιόφωνο, τέτοια. Λάβε, επίσης, υπόψη σου, ότι αρκετά πανεπιστήμια (και το ʼαχεν) προσφέρουν πλεόν μεταπτυχιακά στα αγγλικά. ΕΤα μαθήματα του πρώτου έτους του μάστερ είναι πολύ αντίστοιχα με τα δικά μας εδώ, έτσι μπορείς να κάνεις κάποια μαθήματα στα αγγλικά, αν σε δυσκολεύει να παρακολουθήσεις στα γερμανικά-αλλά προσοχή, γιατί σίγουρα θα υπάρχουν μαθήματα που θέλεις να πάρεις και υπάρχουν μόνο στα γερμανικά!

Σχετικά με τα μαθήματα, νομίζω τώρα έχουν αλλάξει το σύστημα στο ΤΗΜΜΥ και θέλουν να κάνεις δήλωση και να υπογράφει ο εδώ διδάσκων ότι θα σου αναγνωριστεί το μάθημα, έτσι ώστε να ξέρουν όλοι πού βρίσκονται-κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα έτσι. Ψάξε και βρες παλιούς εράσμους από το τμήμα και ρώτα τους τι είχαν πάρει και πώς αναγνωρίστηκε, έτσι ώστε να γλιτώσεις χρόνο και εσύ και οι καθηγητές, αλλά να πάρεις και καμιά γνώμη. Έχε υπόψη σου ότι το εράσμους θα σου κοστίσει κάποια μαθήματα, καθώς δεν υπάρχουν παντού αντιστοιχίες, κάποιοι καθηγητές δημιουργούν προβλήματα κτλ. Γνώμη μου είναι ότι αξίζει τον κόπο.

Σχετικά με τις παρέες, ως εράσμους είναι πολύ εύκολο να γνωρίσεις κόσμο, ειδικά αν, όπως είπε και η kon_kon, γίνονται εκδηλώσεις κτλ (αλλά συνήθως γίνονται). Σκέψου ότι όλοι θα είναι σαν εσένα, δηλαδή σε μία ξένη χώρα, και θα θέλουν να τη μάθουν, να ταξιδέψουν, κτλ, και γι'αυτό φυσικά είναι και αρκετά ανοιχτοί. Ακόμη, όμως, και οι φοιτητές που σπουδάζουν μόνιμα εκεί έχουν συχνά ενδιαφέρον να γνωρίσουν ξένους φοιτητές.

Συνολικά, αν το θέλεις, να πας! Μιλώντας προσωπικά, ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία στα φοιτητικά μου χρόνια...Έχεις την ευκαιρία να ζήσεις μία χώρα σαν κάτοικος και όχι σαν τουρίστας, να γνωρίσεις νέους ανθρώπους, μία διαφορετική κουλτούρα, να μάθεις καλά μία γλώσσα, να συνηθίσεις σε έναν άλλο τρόπο σπουδών και δουλειάς...μπροστά σε αυτά, πιστεύω ότι μία ενδεχόμενη καθυστέρηση στις σπουδές σου δεν είναι τόσο σημαντική, αν φυσικά δεν έχεις άλλους λόγους που να σε κάνουν να το σκέφτεσαι.
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
« Reply #17 on: December 21, 2006, 15:28:40 pm »

Quote from: ASDF_ on December 21, 2006, 14:27:48 pm
Χωρίς να θέλω να σε ξενερώσω, στον 5 όροφο στις ανακινώσεις είχε κάποιες κενές θέσεις αλλα η προθεσμία έλιξε

Έλα για του χρόνου δεν έληξε!

Εγώ μιλάω για το επόμενο χειμερινό εξάμηνο ή για το θερινό μέσα στο 2008!

Σε αυτό το θερινό δεν θα πάω, η προθεσμία έληγε 30 Οκτωβρίου...

Αυτό δεν εννοούσες?

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
road_runner
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

beep beep .... vzzzzzzzz...

View Profile
« Reply #18 on: January 09, 2007, 19:21:10 pm »

Κανείς που να έχει πάει Ισπανία παιδιά υπάρχει???Ξέρει εκεί τι παίζει με τα μαθήματα???Αν έχει και στα Αγγλικά π.χ.

beep beep!!!!!
madmetal
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #19 on: January 09, 2007, 19:26:41 pm »

Quote from: road_runner on January 09, 2007, 19:21:10 pm
Κανείς που να έχει πάει Ισπανία παιδιά υπάρχει???Ξέρει εκεί τι παίζει με τα μαθήματα???Αν έχει και στα Αγγλικά π.χ.

θα παει ενας φιλος σε ενα μηνα βαλενθια..
αν πατησει ποτε σχολη θα ενημερωσω αν και δυσκολο το βλεπω να μαθει που ειναι η σχολη..
 8)

τι μου λες για αγαπη και αρρωσταινω.... καρδια μου εγω...

Χρωστάω τόσα πολλά σε αυτούς που δεν αγαπώ,
την ανακούφιση καθώς αποδέχομαι ότι είναι οι αγαπημένοι κάποιων άλλων,η χαρά ότι δεν είμαι εγώ ο λύκος για τα πρόβατα τους.

!video spam aoua!
road_runner
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #20 on: February 27, 2007, 00:29:24 am »

re paidia kserei kaneis pote tha ginoun oi aitiseis fetos????Kai an exoun vgei oi theseis?To site tou grafeiou diasyndesis einai xalasmeno....Exei kaneis idea ti ginetai?

beep beep!!!!!
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #21 on: February 27, 2007, 00:31:47 am »

Φίλε road_runner παρακαλείσαι να μη χρησιμοποιείς greeklish
εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος (π.χ. πρόβλημα με τον υπολογιστή σου)
γιατί τα μηνύματά σου γίνονται δυσανάγνωστα από τα υπόλοιπα μέλη της Κοινότητας.
Να σε ενημερώσουμε ότι αν θέλεις να δημοσιεύσεις ένα μεγάλο κείμενο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το παρακάτω site για την αυτόματη μετατροπή greeklish σε ελληνικά:
http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp

Ευχαριστούμε
Εκ της Διαχείρισης

www.twitter.com/apostolos1986
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #22 on: February 27, 2007, 01:25:16 am »

Είναι αλήθεια ότι το site www.cso.auth.gr δε λειτουργεί. Μπορείς να ενημερωθείς πλήρως και από το www.eurep.auth.gr.

Σήμερα πήγα από το γραφείο Erasmus, το οποίο εν γένει είναι ανοικτό και εξυπηρετεί 11.00 με 13.00. Γινόταν ψιλοπανικός (πολλοί ερασμίτες που ενδιαφέρονταν να πάρουν χαρτιά και να ρωτήσουν τί γίνεται με μαθήματα κτλ), αλλά νομίζω αν πάς νωρίς θα το πετύχεις για να μάθεις ό, τι θες. Φυσικά, μπορείς να στείλεις και μέιλ.

Γενικά πάντως από ό, τι έχω ακούσει οι αιτήσεις θα κατατεθούν κανονικά μέχρι 29 Μαρτίου, όπως και πέρσι. Σύντομα όμως θα σιγουρευτώ και θα επανέλθω.
« Last Edit: February 27, 2007, 01:28:40 am by KorkoLyk » Logged

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
road_runner
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #23 on: February 27, 2007, 12:51:44 pm »

Δεν έχω καμία όρεξη να πάω στον πανικό αν και ενδιαφέρομαι πολύ!!!Ποιο είναι το mail που μπορώ να απευθυνθώ?Ευχαριστώ πάντως

beep beep!!!!!
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #24 on: February 27, 2007, 20:38:14 pm »

Θα το βρεις στο site ό, τι χρειάζεσαι. Ψάξε.

Πάντως σήμερα πήγα 10.30 και ρώτησα γιατί δεν είχε κανέναν. Αφενός, πήρα μόνο το βιβλιαράκι με τις πληροφορίες για το εράσμους. Αφ' ετέρου, μου είπαν ότι δεν ξέρουν ακόμα πότε θα είναι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Μπορεί πριν τις 29 Μαρτίου, μπορεί μετά. Θα βγει ανακοίνωση στο γραφείο εράσμους και μετά και στο δίκτυο.

Αυτά.

Port Huron Statement
dim
Honoured Member

finding emo

View Profile
« Reply #25 on: March 22, 2007, 18:22:22 pm »

Quote from: KorkoLyk on February 27, 2007, 01:25:16 am
Γενικά πάντως από ό, τι έχω ακούσει οι αιτήσεις θα κατατεθούν κανονικά μέχρι 29 Μαρτίου, όπως και πέρσι. Σύντομα όμως θα σιγουρευτώ και θα επανέλθω.

ΜΜΜ..
Απ'ότι εμένα μου είπαν "για αιτήσεις τέλος Μαρτίου ή μετά το Πάσχα"..
Και το θεώρησα σαν να είναι η αρχή των αιτήσεων..
Λες να είναι η λήξη των αιτήσεων και να είμαι ηλίθιος??? Huh
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #26 on: March 22, 2007, 18:39:46 pm »

Μπα...μάλλον μας περνούν όλους απλά για ηλίθιους. Πήγα και εγώ προχθές με έναν φίλο και λένε: Στο τέλος του μήνα, θα σας πούμε! Τους λέμε: Ναι, αλλά 30 του μήνα ξεκινούν οι διακοπές του Πάσχα! Και απαντούν: Ε, τότε, μετά το Πάσχα! Και εμείς, έχοντας απηυδήσει: Θα μας δώσετε τουλάχιστον τις φόρμες για να ετοιμάσουμε την αίτηση; Και μας απαντούν πάλι αφοπλιστικά: Ούτε αυτές είναι έτοιμες!  Cheesy

Δεν ξέρω τί μαγειρεύουν εκεί πέρα. Αλλά θα μάθω, διάολε. Tongue

Καλή μας τύχη.  Grin Grin Grin

Υ.γ. Προφανώς απο απόμενη εβδομάδα ή  μετά το Πάσχα θα αρχίσει η κατάθεση. Για όλα φταίει το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα πέφτει νωρίτερα μάλλον.

Port Huron Statement
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #27 on: March 22, 2007, 18:41:21 pm »

ισχυει οτι πρεπει να εχεις περασει τα μαθηματα του πρωτου εξαμηνου?
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #28 on: March 22, 2007, 18:42:42 pm »

Ναι. Βασικά αυτό απλά μεταφράζεται: να μην είσαι πρώτο έτος ή π. χ. 5ο και να χρωστάς τα πάντα.

Port Huron Statement
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #29 on: March 22, 2007, 18:44:03 pm »

ευχαριστω κορκολυκ
Pages: 1 [2] 3 4 ... 36 Go Up Print
Jump to: