• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:53:46 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:53:46 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 59
Guests: 112
Total: 171
taniakrg
theofr
eed
lasef
atampakc
george14
efthmakr
Aristidis Aristidou
gpapailio
ArchieHadCells
Summand
swthrhs
witchingHour
Leftor
DarkMagiK06
andripappa
idchatzi
Σταυρος23
RAFI
Evripidis
ඞ
chaniotism
Fotis
manwlakhs
kourkou
Tsomp
andreaspaper
fopapadopoulos
nikos123321
3rdDegreeBurn
giorgostss
George_RT
geo66
ntina
asimomyti
stelinas
sunagrida
HlektrikhPatata
despoina15
ΡΙΤΟΣΧΑ
charbel
m.renia
Vromofona Kathikia
bit11
Gagauss
Saint_GR
meliou
tasos gourd
stefpapa21
alexlemp
engineer2030
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Κατασκευές και η... Ηλεκτρολογία στην πράξη. (Moderators: hjalmar, chatzikys, MomostheGreen) > Ζητείται CRT οθόνη 17''-19'' (ή άτομο με γνώσεις επιδιόρθωσης καλωδίων :D )
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Ζητείται CRT οθόνη 17''-19'' (ή άτομο με γνώσεις επιδιόρθωσης καλωδίων :D )  (Read 2511 times)
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
Ζητείται CRT οθόνη 17''-19'' (ή άτομο με γνώσεις επιδιόρθωσης καλωδίων :D )
« on: May 11, 2008, 20:22:45 pm »

Η παλιά μου οθόνη παρέδωσε το πνεύμα και αναζητώ καινούργια. Θα αγόραζα TFT αλλά επειδή είναι αρκετά πιθανό οι μέρες μου εδώ να είναι μετρημένες ψάχνω για μια προσωρινή λύση για 2-3-4 μήνες.
Όποιος λοιπόν πουλάει (ή έστω νοικιάζει Cheesy) μια παλιά CRT 17''-19'' , ενδιαφέρομαι.
Προσφέρω αντίτιμο αντίστοιχο της παρούσας αγοραστικής της αξίας, δηλαδή γύρω στα 20Ε, ανάλογα και με την οθόνη και την κατάσταση.

Εναλλακτικά, ψάχνω για άτομο με γνώσεις επιδιόρθωσης καλωδίων. Το πρόβλημα της παλιάς οθόνης μου εντοπίζεται στο καλώδιο και συγκεκριμένα κοντά στον κονέκτορα για την κάρτα γραφικών. Κάτι εκεί δεν κάνει καλή επαφή και έτσι (ανάλογα με τη γωνία που έχω στραμμένο το καλώδιο) κάποιο βασικό χρώμα από τα RGB λείπει, με αποτέλεσμα η οθόνη έχει μια περίεργη απόχρωση!

Θα άλλαζα το καλώδιο, το πρόβλημα είναι όμως ότι είναι κολλημένο στην οθόνη και θέλει να βγει το κάλυμμα για να βγει! Γενικά από ότι είδα στο νετ είναι πολύ μπελαλίδικη διαδικασία. Οπότε αυτό που μένει είναι να κόψω το υπάρχον καλώδιο κάπου στη μέση και να το ενώσω με ένα άλλο καινούργιο που δε θα έχει πρόβλημα στην άκρη του. Αν ήξερα πως να τα ενώσω μαζί τα καλώδια...

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
liago13
Θαμώνας

Είμαι ηλεκτρολόγος, καλά ξεμπερδέματα...

View Profile
Re: Ζητείται CRT οθόνη 17''-19'' (ή άτομο με γνώσεις επιδιόρθωσης καλωδίων :D )
« Reply #1 on: May 12, 2008, 11:06:28 am »

Εγω παντως πουλαω τη δικια μου, μια 17αρα philips crt, 1 χρονο χρησιμοποιημενη σε αριστη κατασταση απροβληματιστη, 20Ε που λες μου φαινονται λογικα αρκει να ερθεις να την παραλαβεις απο το χωρο μου.

Meloukos
Θαμώνας

View Profile
Re: Ζητείται CRT οθόνη 17''-19'' (ή άτομο με γνώσεις επιδιόρθωσ&#
« Reply #2 on: May 12, 2008, 12:49:56 pm »

Quote from: marauber on May 11, 2008, 20:22:45 pm
Γενικά από ότι είδα στο νετ είναι πολύ μπελαλίδικη διαδικασία. Οπότε αυτό που μένει είναι να κόψω το υπάρχον καλώδιο κάπου στη μέση και να το ενώσω με ένα άλλο καινούργιο που δε θα έχει πρόβλημα στην άκρη του. Αν ήξερα πως να τα ενώσω μαζί τα καλώδια...

φανταζομαι οπως ολα τα καλωδια,τα στριβεις και μετα με μονωτικη ταινια,μπορει να λεω και βλακειες Cheesy

παντως γουσταρω απειρα να "φτιαχνω" συσκευες,τα περισσοτερα καταλειγουν στα σκουπιδια αλλα η εμπειρια μετρα,προσπαθησε θα σου αρεσει πιστεψε

If you live each day as if it was your last, someday you'll most certainly be right
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #3 on: May 12, 2008, 13:34:30 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 19:39:35 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
marauber

View Profile
« Reply #4 on: May 12, 2008, 13:46:44 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on May 12, 2008, 13:34:30 pm
Οπότε αυτό που μένει είναι να κόψω το υπάρχον καλώδιο κάπου στη μέση και να το ενώσω με ένα άλλο καινούργιο που δε θα έχει πρόβλημα στην άκρη του. Αν ήξερα πως να τα ενώσω μαζί τα καλώδια...

Δεν είναι και η καλύτερη λύση αυτή. Γενικά το καλώδιο αυτό είναι τόσο χοντρό γιατί έχει καλή θωράκιση επειδή σε διαφορετική περίπτωση μπαίνουν παρεμβολές στο σήμα της οθόνης.

Αν το κόψεις σε εκείνο το σημείο θα μπαίνει θόρυβος και θα δημιουργεί παρεμβολές. Δε ξέρω σε τι επίπεδο θα είναι αλλά από όσο γνωρίζω είναι αρκετά ευαίσθητο το σήμα της οθόνης, αναλογικό γαρ..

Ναι κάτι τέτοια έχω διαβάσει και εγώ, ότι η ποιότητα του τελικού αποτελέσματος θα είναι συζητήσιμη. Πάντως αν ήθελα να το φτιάξω είναι μάλλον η μόνη λύση. Μου φαίνεται πολύ πιο δύσκολο να ανοίξω την οθόνη, να ξεκολλήσω προσεκτικά όλες τις επαφές του καλωδίου και να κολλήσω με κολλητήρι πάνω στη βάση της οθόνης το καινούργιο καλώδιο. Εσύ ως πιο σχετικός με τα ηλεκτρονικά τι θα πρότεινες;

BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
deleted
« Reply #5 on: May 12, 2008, 15:08:51 pm »

deleted
« Last Edit: June 14, 2015, 19:39:34 pm by BOBoMASTORAS » Logged

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
nbourgis
Guest
« Reply #6 on: May 12, 2008, 15:43:52 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on May 12, 2008, 13:34:30 pm
Οπότε αυτό που μένει είναι να κόψω το υπάρχον καλώδιο κάπου στη μέση και να το ενώσω με ένα άλλο καινούργιο που δε θα έχει πρόβλημα στην άκρη του. Αν ήξερα πως να τα ενώσω μαζί τα καλώδια...

Δεν είναι και η καλύτερη λύση αυτή. Γενικά το καλώδιο αυτό είναι τόσο χοντρό γιατί έχει καλή θωράκιση επειδή σε διαφορετική περίπτωση μπαίνουν παρεμβολές στο σήμα της οθόνης.

Όχι θα χρησιμοποιήσει κλέμμες.  Grin Grin Grin

Το προβλημα το έχει στο αρσενικό 15πινο SVGA τυπου mini D ή D-sub (?) απο ότι κατάλαβα.
Ανοιγοντας τον παλιό κονεκτορα πριν κοψεις το μασουρι μπορεί να δεις οτι έχει ξεκολλήσει κάποιο καλωδιο και να χρειάζεται μονο αυτο κολλημα.

Αν θες να τον αλλάξεις τοτε τετοιους κονεκτορες πουλάνε τα μαγαζια ηλεκτρονικών.
Κοψε το καλώδιο λίγο πριν τον κονέκτορα - άνοιξε τον παλιο να δεις ποιο χρώμα παει σε ποιο πιν και χρησιμοποίησε ενα κολλητηρι να κάνεις τις νέες συνδέσεις.
(Αν εχει φερει η βιβλιοθηκη το βιβλιο Upgrading and Repairing PCs μπορεις να δεις το pin configurarion του κονεκτορα αλλιως ψάξε στο inet ή μαλλον μην ψαχνεις θα κουραστεις - http://www.interfacebus.com/Design_SVGA_PinOuts.html)

Ποιό ειναι το προβλημα ακομα δεν μας εχεις πει. Cheesy
Οχι γραψε λαθος μας ειπες.Μπορει να ειχει σπασει καπου καποιο καλωδιο στην διαδρομη λογω τσακισματος και να μην φταιει ο κονεκτορας.
Κοψε το καλώδιο πριν το τσακισμα (αν εχεις κληρονομικο χαρισμα) και εφαρμοσε την διαδικασια της β' παραγραφου.

Γενικα αν εχεις χρονο αξιζει να την φτιαξεις μονος σου.
« Last Edit: May 12, 2008, 15:57:42 pm by nbourgis » Logged
marauber

View Profile
Re: Ζητείται CRT οθόνη 17''-19'' (ή άτομο με γνώσεις επιδιόρθωσ&#
« Reply #7 on: May 12, 2008, 17:00:22 pm »

Το πρόβλημα βρίσκεται ακριβώς πριν τον κονέκτορα D-sub. Αν το δοκιμάσω να το λυγίσω σε αυτό ακριβώς το σημείο μετά από πολλές δοκιμές το χρώμα επανέρχεται, μέχρι να ξανακουνηθεί ανεπαίσθητα το καλώδιο και να ξαναχαλάσει η εικόνα. Το σημείο αυτό είναι ακριβώς μετά το κυλινδρικό (πηνίο;; ) που έχει για προστασία από παρεμβολές. Από τα παραπάνω συμπεραίνω πως ο κονέκτορας είναι μια χαρά.

Γενικά πιστεύω πως αν το ψάξω θα καταλάβω τι να συνδέσω που, αλλά τα χέρια μου δεν είναι και πολύ επιδέξια σε εργασίες με πένσες-κλέμμες Cheesy. Δοκίμασα να ανοίξω το κάλυμμα της οθόνης αλλά ενώ ξεβίδωσα ό,τι βίδες βρήκα δεν τα κατάφερα. Μάλλον φταίνε αυτά τα κλιπ που λέει ο Bobomastoras.

Πάντως προς το παρόν προέχει να βρω μια αντικαταστάτρια να κάνω τη δουλειά μου. Μετά μάλλον θα προσπαθήσω να φτιάξω την άλλη, έστω να είναι σε μια σχετικά λειτουργική κατάσταση.

yorgos_78
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fear, Emptiness, Despair... (Napalm Death, 1994)

View Profile
« Reply #8 on: May 15, 2008, 12:12:07 pm »

Αν όντως είναι πρόβλημα καλωδίου τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο τρομερά. Δούλευα σε οθόνη που είχα επισκευάσει από το ίδιο ακριβώς πρόβλημα για περίπου 1 χρόνο και δεν είχα ποτέ περαιτέρω δυσκολίες - τελικά η επισκευασμένη οθόνη πετάχτηκε με την αγορά καινούργιου συστήματος. Το πρόβλημα 99% δημιουργήθηκε γιατί το καλώδιο δέχτηκε έντονη τάση και κάποιο από τα σύρματα σκίστηκε. Στο λέω από τώρα οτι κλέμμες ή απλή συστροφή δεν πιάνουν. Θα χρειαστείς κολλητήρι αλλά είναι ΠΟΛΥ εύκολο. Με έναν κόφτη αφαιρείς το κομμάτι που έχει το ελάττωμα - συνήθως φαίνεται γιατί έχει σχηματίσει γωνία και δεν έχει μήκος πάνω από 5-6 εκατοστά. Απογυμνώνεις τα δύο καλώδια που μένουν από το έξω κέλυφος για περίπου 5 εκατοστά έκαστο. Αν το κάνεις σωστά θα έχεις αν θυμάμαι καλά 6 καλωδιάκια πολύκλωνα (δηλαδή σαν πολλές πεπλεγμένες τρίχες) ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ και κάποια λευκά πλαστικά που φαίνονται σαν καλώδια αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν για να γίνεται το καλώδιο πιο ανθεκτικό στην μηχανική καταπόνηση. Αν τα παρατηρήσεις καλά δεν έχουν καν μεταλλικό πυρήνα και δεν ασχολείσαι μαζί τους (κοψτά τελείως αν θες). Τέλος πάντων, απογυμνώνεις τα μικρά χρωματιστά καλωδιάκια για 1-2 εκατοστά (αυτά καλύτερα να τα απογυμνώσεις με την τεχνική του αναπτήρα, τα ανάβεις στο τελευταίο εκατοστό με, τα φυσάς αμέσως και απότομα τραβάς το καμμένο πλαστικό το οποίο θα φύγει καθάρά και θα αφήσει μόνο καθαρό μέταλλο) και τα κολλάς χρώμα με χρώμα. Μετά ότι κολλήσεις το δένεις με μονωτική (όχι πολλή αλλά να μην μείνει γυμνό μέταλλο) και αφού τελειώσεις μονώνεις όλη την κατασκευή - εδώ όχι τσιγκουνιές στην ταινία. Υπάρχει μία περίπτωση το καλώδιό σου να έχει πάθει ζημιά πολύ κοντά στο βύσμα. Αν συμβαίνει αυτό απλώς θα χρειαστεί να αγοράσεις ένα άλλο καλώδιο και να κολλήσεις το μισό από αυτό. Μια ακόμη περίπτωση είναι - σπάνια - η ζημιά να είναι πολύ κοντά στην οθόνη. Εκεί θέλει λίγο προσοχή για να μην τραβήξεις και ξεκολλήσεις κανένα καλωδιάκι από την πλακέτα γιατί μετά θα πρέπει να κάνεις κόλληση ΕΠΑΝΩ σ'αυτήν, διαδικασία που είναι αρκετά πιο δύσκολη. Εν ολίγοις, το όλο θέμα δουλεύει εγγυημένα ΑΝ επαναλαμβάνω είναι θέμα καλωδίου - που απ'όσο το περιγράφεις είναι, γίνεται γρήγορα (τρία τέταρτα αν ΔΕΝ έχεις ξαναπιάσει κολλητήρι στα χέρια σου) και αφήνει κι ένα αίσθημα ικανοποίησης οτι το έκανες μόνος!!! Για απορίες ρώτησε...

We were somewhere around Barstow on the edge of the desert, when the drugs began to take hold...
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #9 on: May 15, 2008, 12:33:10 pm »

Και εγω εχω μια τετοια παλια. Λετε να την σφαξω?

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
yorgos_78
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Fear, Emptiness, Despair... (Napalm Death, 1994)

View Profile
« Reply #10 on: May 15, 2008, 12:57:16 pm »

Quote from: Aurelius on May 15, 2008, 12:33:10 pm
Λετε να την σφαξω?
DEATH FROM ABOVE!!!

We were somewhere around Barstow on the edge of the desert, when the drugs began to take hold...
blazefinger
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #11 on: May 16, 2008, 12:38:29 pm »

Ειχα και γω το ιδιο προβλημα...Να αλλαξεις το καλωδιο δν ειναι δυσκολο, το να το βρεις ειναι, δν πουλανε πουθενα!! Σε καθε μοντελο ειναι διαφορετικο!  αν το βρεις στο αλλαζω εγω, αρκει να κερνας καφε  Wink Το δικο μου προβλημα ηταν οτι ειχε σπασει ενα απο τα ποδαρακια, οποτε αγορασα μονο τον κονεκτρορα και αλλαξα το τελικο, τα ποδαρακια..Αντεξε ενα χειμωνα, αλλα μετα αναβοσβηνε μονη της για να μου σπασει τα νευρα και να την πεταξω. Εσυ τωρα λες εχει προβλημα στα καλωδια, ειναι σχεδον αδυνατο να το κοψεις και να το ξανασυνδεσεις χωρις να χειροτερεψει, μετρα μονος σου με ενα πολυμετρο πως ενωνονται, γινεται απλα χαμος..
Οποτε, η βρισκεις παλιο καλωδιο απο ιδια οθονη (ισως κανει απο ιδια μαρκα), η παιρνεις αλλη. Τωρα να το κοψεις, καντο, μονο και μονο για να αισθανθεις ηλεκτρολογος 8)

marauber

View Profile
« Reply #12 on: May 16, 2008, 15:09:16 pm »

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Εντάξει εγώ βολεύτηκα προσωρινά, και γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει να πάρω καινούργιο καλώδιο να το κολλήσω στην οθόνη. Κάποια στιγμή προσεχώς θα επιχειρήσω να κόψω το καλώδιο και ότι γίνει Cheesy
Προς το παρόν βέβαια πρέπει να πάρω κολλητήρι και πένσα-απογυμνωτή καλωδίων...

Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

...upgrading...

View Profile
« Reply #13 on: May 25, 2008, 15:14:06 pm »

Tώρα ειδα το τοπικ!

Εχω εμπειρια σε αυτην την διαδικασια, οταν ενα χαμστερ μασησε καλωδιο οθονης και επρεπε να το κοψω με το κοφτακι και να το επανασυνδέσω!

Η όλη διαδικασια της επανασύνδεσης (γιατι δεν συνδεεις μονο τον αγωγο καθε καλωδιου αλλα και την θωράκιση) μου πήρε γύρω στις 6-7 ώρες.

Αυτο που έμαθα ειναι οτι τα καλώδια της οθονης εχουν όχι απλό χαλκό αλλά επαργυρωμένο χαλκό (χαλκό με επικάλυψη αργυρου Tongue )

...........
Pages: [1] Go Up Print
Jump to: