• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:32:41 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:32:41 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 70
Guests: 133
Total: 203
Nicotre
ggalamat
mrodi
DidosK
mpournaz
PolarBear
evgns
George_RT
katranic
manos_diakakis
Ariadni
npalami
kvas
atampakc
JoHn!
Kv
thegreekbaron
DimKaratzas
AgaG
evax
Fenia04
Gone_Forever
stefanos123
vmanousi
antreassv
alexiosmara
mprova
Cersei Tsoulannister
Farmakis Aggelos
angelos
karadimitras
Napoleontas
Ponan
Petros Ts
Panagismark
dtkyriak
tasos_ntv
Captain
victoria ginikopoulou
valentini
Elenit
Amalia
Guts
useranknown
PurpleWitch
gp6
nikitask
ONETWIN
Angelos Asim
DespoinaKarategou
thaliatsk
rafa98p
parzival
giorgosss03
karaths.d
dkoukn
ekyriakos
kourkou
akontel
AggelosZ
chidi anagonye
Xontroulis
Saint_GR
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
noys
itsikou
dinoschalv
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > ee-art > Θέατρο (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > Ακατάλληλο «Λεωφορείον» για μαθητές των Σερρών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: Ακατάλληλο «Λεωφορείον» για μαθητές των Σερρών  (Read 5507 times)
nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Ακατάλληλο «Λεωφορείον» για μαθητές των Σερρών
« on: March 14, 2008, 11:16:47 am »

Νέο κρούσμα σκοταδισμού

Ακατάλληλο «Λεωφορείον» για μαθητές των Σερρών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Των ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά τον Πικάσο και ο Τένεσι Ουίλιαμς κρίνεται ακατάλληλος για τους μαθητές. Αυτή τη φορά, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, Γιώργος Χατζημιχάλης, απαγόρευσε σε μαθητές ενός Γυμνασίου και ενός Λυκείου των Σερρών να παρακολουθήσουν την παράσταση «Λεωφορείον ο Πόθος» του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Ισότητα των δύο φύλων» και «Γυναίκα στην τέχνη».

Η απόφαση ελήφθη και πάλι, όπως και στην περίπτωση της έκθεσης Πικάσο στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από εισηγήσεις καθηγητών, οι οποίοι μετέφεραν στον προϊστάμενό τους ότι το έργο έχει άσεμνες σκηνές. Παρ' όλα αυτά, και έπειτα από εισήγηση περισσότερο ευαίσθητων περί του πολιτισμού εκπαιδευτικών, ελήφθη απόφαση να παρακολουθήσουν την παράσταση δύο καθηγητές-μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών Σερρών, ώστε να αποφανθούν αν το έργο είναι κατάλληλο για τα μάτια μαθητών άνω των 13 ετών.

Για το νέο κρούσμα μεσαιωνισμού ρωτήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης. «Δεν πρέπει να στοχοποιείται η ελευθερία της τέχνης, ιδιαίτερα όταν αφορά προσωπικότητες καταξιωμένες στο διεθνές πεδίο και διαχρονικά», δήλωσε. «Τέτοια φαινόμενα πρέπει να περιθωριοποιούνται και να υπάρχει ελευθερία συμμετοχής των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε εκδηλώσεις που ενισχύουν την πολιτιστική τους συνείδηση», κατέληξε.

«Η παράσταση δεν είναι απαγορευτική και δεν έχει τίποτα το τολμηρό», υπογραμμίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Νικήτας Τσακίρογλου. Επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη παράσταση δεν είναι μαθητική, αλλά είναι αριστουργηματική, ενώ το έργο «δεν νομίζω ότι θεωρείται από τα ανήθικα έργα του θεάτρου», καταλήγει ο Ν. Τσακίρογλου.

Ο σκηνοθέτης της παράστασης, Αντώνης Καλογρίδης, υπογραμμίζει ότι «το έργο είναι κατάλληλο για ανηλίκους άνω των 13 ετών. Είναι μια σκοτεινή παράσταση, μια και ο Τ. Ουίλιαμς είναι σκοτεινός συγγραφέας. Αλλά από τη στιγμή που κάποιοι εκπαιδευτικοί το απαγορεύουν, μπορούν τα παιδιά να έρθουν με τους γονείς τους», τονίζει.

«Η κόρη μου πηγαίνει στη Β' Γυμνασίου, θα έρθει να δει την παράσταση», τονίζει η πρωταγωνίστρια, Πέμυ Ζούνη. «Ο τρόπος που το έργο είναι σκληρό, είναι απολύτως δικαιολογημένος και στην εποχή μας δεν είναι ανάγκη να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο Τ. Ουίλιαμς έγραψε το έργο το 1947 και θεωρήθηκε πολύ τολμηρός. Αν το έγραφε σήμερα, είναι σίγουρο ότι θα μας ξεπερνούσε», προσθέτει. Επισημαίνει ότι στο έργο υπάρχει λίγο γυμνό, απόλυτα δικαιολογημένο και δραματικά αιτιολογημένο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/03/2008

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;
Μπ. Μπρεχτ

Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
ο ίσκιος σου μ' ακολουθεί
Κυλά στις στέγες το γέλιο σου
σαν πρωινή βροχή και λιώνει την ψυχή...

Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.

Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
Re: Ακατάλληλο «Λεωφορείον» για μαθητές των Σερρών
« Reply #1 on: March 14, 2008, 12:08:49 pm »

Τι άλλο θα δούμε! Shocked

Την παράσταση την είδα στην πρεμιέρα της. Ήταν υπέροχη.... Δεν αξίζει μόνο το έργο του Τενεσσύ Ουϊλιαμς, αλλά όλη η παράσταση είναι αξιόλογη. Η ερμηνεία της Πέμυς Ζούνη ήταν υπέροχη σ αυτό τον τόσο δύσκολο και απαιτητικό ρόλο (μόνο ο Στάνλεϋ με απογοήτευσε λίγο-μετά τον Μπράντο το χάος-), τα σκηνικά ήταν υπέροχα και λειτουργικά. Τα κοστούμια-κυρίως της Μπλανς-πανέμορφα.

Δεν αντιλέγω, υπήρχαν σκληρές σκηνές, αλλά δε θεωρώ πως έκαναν το έργο απαγορευτικό για παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου. Σίγουρα για παιδιά του δημοτικού θα ήταν δύσκολο να το καταλάβουν, γι αυτά ίσως κ να ήταν ακατάλληλο λόγω περιεχομένου. Όπως αναφέρθηκε κ στο διπλανό τόπικ περί σκοταδισμού, είναι τέτοιος ο καταιγισμός μας από εικόνες βίας και σεξ, που αυτό δεν είναι τίποτα....Τα μάτια των παιδιών του γυμνασίου έχουν δει τα άπειρα να γίνονται μπροστά στα μάτια τους (κ ποιος δε θυμάται τα περιβόητα βιντεάκια?)

Είναι κρίμα, γιατί τόσο καλές παραστάσεις  δεν ανεβαίνουν συχνά, ούτε έχουμε την ευκαιρία να δούμε συχνά απ το ΚΘΒΕ έργα πέρα απ τα κλασικά....(εξαιτίας της γενικής πολιτικής του ΚΘΒΕ να ανεβάζει αυστηρα κλασικα έργα).

Ειναι κρίμα γιατί όταν υπάρχουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες
Quote from: nad
στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Ισότητα των δύο φύλων» και «Γυναίκα στην τέχνη»
κάποιοι τους γυρνάν την πλάτη...Ο σκοταδισμός μερικών δε συμβάλλει στη μόρφωση των παιδιών..... Sad Αντί να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να δουν τίποτα αξιόλογο, πέρα απ τις αηδίες που σερβίρει η Τιβι....

Πες μου, πόσο κρατάει το αύριο;
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #2 on: March 14, 2008, 12:12:06 pm »

Είχα δει την ταινία μικρή και δεν είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. Το έργο είναι σκληρό, αλλά όχι και τόσο ώστε να σου δημιουργήσει ψυχικά τραύματα Huh

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #3 on: March 14, 2008, 12:14:53 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on March 14, 2008, 12:12:06 pm
Είχα δει την ταινία μικρή και δεν είναι ακατάλληλη για ανηλίκους. Το έργο είναι σκληρό, αλλά όχι και τόσο ώστε να σου δημιουργήσει ψυχικά τραύματα Huh

η διαφορα με την ταινία είναι πως εδώ, ο βιασμός της Μπλάνς δεν υπονοείται, αλλά είναι φιλμαρισμένος και προβάλλεται σαν ταινία μικρού μήκους πάνω σ ένα σεντόνι...

Το μόνο σοκαριστικό είναι αυτό κατά τη γνώμη μου και τίποτα παραπάνω... Αλλά δε νομίζω πως μόνο κ μόνο γι αυτό έπρεπε να απαγορέψουν στα παιδιά να δουν την παρασταση. Ελεος .

nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: March 14, 2008, 12:29:13 pm »

Γενικά δε μπορώ να καταλάβω τη λογική των απαγορεύσεων. Ποιοι είναι αυτοί που απαγορεύουν κάτι και με ποια ιδιότητα; Δεν είναι υποχρεωτικό για τα σχολεία να δουν την παράσταση. Προφανώς, οι καθηγητές γνωρίζουν τα παιδιά τους και έχουν την απαραίτητη κριτική ικανότητα να αποφασίσουν αν μπορούν και αν αξίζει να δουν την παράσταση. Όλοι αυτοί οι διευθυντές από που κι ως που απαγορεύουν; Τι έχουν; Το αλάθητο του Πάπα; Αμφιβάλω αν έχουν ιδέα του πόσο σπουδαία είναι η θέση του και του τι ευθύνη φέρουν. Να μη σχολιάσω βέβαια και το ποιοι απ' όλους τους διευθυντές έχουν τα απαραίτητα προσόντα για τέτοιες θέσεις.

Μπ. Μπρεχτ

κι εγώ μοναχή μου στη γη

Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #5 on: March 14, 2008, 12:39:47 pm »

Quote from: nad on March 14, 2008, 12:29:13 pm
Γενικά δε μπορώ να καταλάβω τη λογική των απαγορεύσεων. Ποιοι είναι αυτοί που απαγορεύουν κάτι και με ποια ιδιότητα; Δεν είναι υποχρεωτικό για τα σχολεία να δουν την παράσταση. Προφανώς, οι καθηγητές γνωρίζουν τα παιδιά τους και έχουν την απαραίτητη κριτική ικανότητα να αποφασίσουν αν μπορούν και αν αξίζει να δουν την παράσταση. Όλοι αυτοί οι διευθυντές από που κι ως που απαγορεύουν; Τι έχουν; Το αλάθητο του Πάπα; Αμφιβάλω αν έχουν ιδέα του πόσο σπουδαία είναι η θέση του και του τι ευθύνη φέρουν. Να μη σχολιάσω βέβαια και το ποιοι απ' όλους τους διευθυντές έχουν τα απαραίτητα προσόντα για τέτοιες θέσεις.

Υπάρχει βέβαια κ μια άλλου είδους λογική. Πηγαίνουν τα παδιά στο Συρανό ντε Μπερζεράκ απ την αρχή για να γλιτώσουν γκρίνιες καθηγητών και -πολύ πιθανό- σεμνότυφων γονέων.

Κρίμα να στερούνται τα παιδιά τέτοιες παραστάσεις.... Κι ας είναι λίγο παραπάνω βίαιες...

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #6 on: March 14, 2008, 14:59:04 pm »

Δεν είναι ζήτημα σεμνοτυφίας, είναι ζήτημα προστασίας μιας ανώριμης προσωπικότητας από πράγματα που δε μπορεί να διαχειριστεί. Όταν οι γονείς πιθανότατα δεν έχουν δει το έργο πρέπει να αποφανθεί κάποιος άλλος.

Τώρα αφού έχει τέτοια σκηνή... δεν ξέρω Undecided

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Guybrush
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #7 on: March 14, 2008, 15:09:13 pm »

Θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου.
Κι εγώ στη θέση ενός καθηγητή θα το σκεφτόμουν να πάω την τάξη μου σε ένα θεατρικό έργο που, ακόμη κι αν σε εμένα φαίνεται παιδευτικό και σπουδαίο, είναι δεδομένο ότι τα παιδιά δυσκολεύονται να κατανοήσουν. Όχι γιατί είναι χαζά, κάθε άλλο, αλλά γιατί κανείς δεν έχει φροντίσει να τα καθοδηγήσει.
Όταν δεν διδάσκεται τίποτε, όταν τα ερεθίσματα έιναι μηδαμινά, ας μην περιμένουμε θαύματα. Μια παράσταση το χρόνο δε σώζει τίποτα.
Μια ζωή θα χασκογελάνε με την παραμικρή σκηνή σεξ, πόσο μάλλον με μία σκληρή σκηνή.

Δε θυμάμαι παρά μία φορά, να είχε αντιμετωπιστεί η βόλτα σε μία παράσταση όπως πρέπει: με σωστή προετομασία για το τι θα δούμε, ακούσουμε, πως θα το κατανοήσουμε. Απλά ακόμη μία ευκαιρία για περίπατο. Και μετά μαθηματικά και κανα τριώνυμο, ή καφέ, αν ακολουθεί προγραμματισμένη κοπάνα.
Αυτή είναι η κατάσταση της παιδειας.
nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #8 on: March 14, 2008, 16:43:19 pm »

Quote from: Guybrush on March 14, 2008, 15:09:13 pm
Θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου.
Κι εγώ στη θέση ενός καθηγητή θα το σκεφτόμουν να πάω την τάξη μου σε ένα θεατρικό έργο που, ακόμη κι αν σε εμένα φαίνεται παιδευτικό και σπουδαίο, είναι δεδομένο ότι τα παιδιά δυσκολεύονται να κατανοήσουν.

Άλλο το να επιλέξει ένας καθηγητής να μην πάει το παιδιά του σε μία παράσταση και άλλο το να του το απαγορεύσει ένας ανώτερος στην ιεραρχία. Και ας μην κρυβόμαστε, συνήθως όλοι αυτοί οι ανώτεροι έχουν πάρει τις θέσεις τους με καθαρά κομματικά κριτήρια και ουδεμία σχέση έχουν με παιδαγωγικά ζητήματα.

Δε θυμάμαι παρά μία φορά, να είχε αντιμετωπιστεί η βόλτα σε μία παράσταση όπως πρέπει: με σωστή προετομασία για το τι θα δούμε, ακούσουμε, πως θα το κατανοήσουμε. Απλά ακόμη μία ευκαιρία για περίπατο. Και μετά μαθηματικά και κανα τριώνυμο, ή καφέ, αν ακολουθεί προγραμματισμένη κοπάνα.
Αυτή είναι η κατάσταση της παιδειας.

Ακόμη κι έτσι, κάποια παιδιά μπορεί κάτι να κέρδιζαν. Έστω, δύο ή τρία στο σύνολο (αν και είμαι σίγουρη ότι και τα παιδιά που κοροϊδεύουν, κι αυτά κάτι παίρνουν κι ας μην το δείχνουν). Και μιλάμε για σχολεία της επαρχίας, που ίσως να μην έχουν την ευκαιρία να δουν την παράσταση με τους γονείς τους. Δε μπορείς να τους απαγορεύεις να δουν κάτι. Στο κάτω κάτω εκεί θα φανεί και η αξία του παιδαγωγού (αν και δεν ξέρω αν ενδιαφέρονται οι διευθυντές να είναι και παιδαγωγοί). Σκέψου τι μπορεί να προβληματίσει τα παιδιά, σκέψου τι μπορεί να τα σοκάρει και πριν πας κάνε μια κουβέντα να τα προετοιμάσεις. Αλλά αυτό θέλει κόπο και χρόνο. Ενώ η απαγόρευση τίποτα από τα δύο.

Μπ. Μπρεχτ

κι εγώ μοναχή μου στη γη

anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #9 on: March 14, 2008, 17:39:48 pm »

Δε συμφωνώ με την πράξη των καθηγητών, αφού τα νέα παιδιά είναι πολύ πιο μπροστά σε τέτοια θέματα από όσο ημασταν εμείς τότε.
Αυτά που εμείς δυσκολευόμασταν να κάνουμε τώρα θεωρούνται δεδομένα.

Για την παράσταση την ίδια δεν μπορώ να έχω άποψη, καθώς δεν την είδα.

Θα συμφωνήσω σε αυτό:

Όταν δεν διδάσκεται τίποτε, όταν τα ερεθίσματα έιναι μηδαμινά, ας μην περιμένουμε θαύματα. Μια παράσταση το χρόνο δε σώζει τίποτα.
Μια ζωή θα χασκογελάνε με την παραμικρή σκηνή σεξ, πόσο μάλλον με μία σκληρή σκηνή.

Θυμήθηκα όταν είχαμε πάει στο γυμνάσιο να δούμε την ταινία "Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ"...
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #10 on: March 15, 2008, 20:57:38 pm »

Quote from: Christine on March 14, 2008, 12:14:53 pm
Quote from: Nessa NetMonster on March 14, 2008, 12:12:06 pm

η διαφορα με την ταινία είναι πως εδώ, ο βιασμός της Μπλάνς δεν υπονοείται, αλλά είναι φιλμαρισμένος και προβάλλεται σαν ταινία μικρού μήκους πάνω σ ένα σεντόνι...

Το μόνο σοκαριστικό είναι αυτό κατά τη γνώμη μου και τίποτα παραπάνω... Αλλά δε νομίζω πως μόνο κ μόνο γι αυτό έπρεπε να απαγορέψουν στα παιδιά να δουν την παρασταση. Ελεος .

είμαι βλάκας.

γιατι σημερα, συζητουσα με την αδερφη μου για τη "λογοκρισια" και θυμηθηκα κάποιες σκηνες που κάποιο ύπουλο φίλτρο στο μυαλό μου δεν τους επέτρεψε να περάσουν παροδικά...   Cheesy Cheesy

Στην παράσταση όντως υπήρχαν κάποιες σκηνές ακατάλληλες. Όταν γινοταν αναπαράσταση της μνημης της Μπλανς απ το Hotel Flamingo... (κάτι που δεν υπάρχει στην ταινια). Στο πάνω μέρος της σκηνής γινόταν... αναπαράσταση ποικίλων ερωτικών στάσεων, που φυσικά δεν ηταν το νόημα της παράστασης, γι αυτό κ όταν έκανα τα παραπάνω ποστ ούτε που μου πέρασαν απ το μυαλό.

Δε θα συμβεί όμως το ίδιο στο μυαλό του 13-14χρονου θεατή...  Undecided Undecided

bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #11 on: May 21, 2008, 00:46:02 am »

Quote from: Christine on March 14, 2008, 12:08:49 pm
Την παράσταση την είδα στην πρεμιέρα της. Ήταν υπέροχη.... Δεν αξίζει μόνο το έργο του Τενεσσύ Ουϊλιαμς, αλλά όλη η παράσταση είναι αξιόλογη. Η ερμηνεία της Πέμυς Ζούνη ήταν υπέροχη σ αυτό τον τόσο δύσκολο και απαιτητικό ρόλο (μόνο ο Στάνλεϋ με απογοήτευσε λίγο-μετά τον Μπράντο το χάος-), τα σκηνικά ήταν υπέροχα και λειτουργικά. Τα κοστούμια-κυρίως της Μπλανς-πανέμορφα.

Εμένα Christine μου άρεσε ο Στάνλεϋ και τα υπόλοιπα με απογοήτευσαν λολ

It's alright
Appelsinpiken
Veteran
Καταστραμμένος

gone with eternity

View Profile WWW
« Reply #12 on: May 21, 2008, 12:40:10 pm »

Quote from: bjork on May 21, 2008, 00:46:02 am
Quote from: Christine on March 14, 2008, 12:08:49 pm

Εμένα Christine μου άρεσε ο Στάνλεϋ και τα υπόλοιπα με απογοήτευσαν λολ

η πλακα είναι ότι τώρα, μετά που είδα κ την ταινία και ωρίμασε μέσα μου η όλη ιδέα, σε σχέση με τη Βίβιαν Λι η Πέμυ Ζούνη δεν ήταν κ τόόόόσο καλή....

Αλλά συνολικά η παράσταση μου άφησε καλές εντυπώσεις

ιδίως τα σκηνικά...

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #13 on: May 21, 2008, 12:42:17 pm »

η Πέμυ Ζούνη είναι σπανιως καλή  Tongue

υσ η κακιά 
« Last Edit: May 21, 2008, 12:52:18 pm by pandora » Logged
dimakis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι μέλος ΔΕΠ....Δεν πειράζει!

View Profile
« Reply #14 on: May 21, 2008, 12:51:13 pm »

Quote from: Christine on March 15, 2008, 20:57:38 pm
Δε θα συμβεί όμως το ίδιο στο μυαλό του 13-14χρονου θεατή...  Undecided Undecided

Ό,τι και αν συμβεί δεν είναι κακό.
Κακό το κάνει η στρεβλή αντίληψη για τον έρωτα και το κακό.
« Last Edit: May 21, 2008, 13:11:35 pm by dimakis » Logged
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: