• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:15:54 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:15:54 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 203
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 79
Guests: 122
Total: 201
noys
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
PurpleWitch
itsikou
mpournaz
chidi anagonye
dinoschalv
Amalia
giorgosss03
aorologas
dimitris585
kourasan!
marnas
Mr Z
gp6
Ks
noimaginationforthis
abcdefg
giorgos_skl
Ioannakoliou
atampakc
Panagismark
Pepe The Frog
Crainer
Kv
Local Rider
despoina15
alexbaroutes
Antreas17
kosovi
kathrin_p
mavrhs
Δημητρης Αξιμιωτης
victoria ginikopoulou
Argyriou
Captain
JiMan5
Sanaia
chryssana
kkon
HlektrikhPatata
andreaspaper
nmpampal
Minmaxeng
Antonis Mak
moutdimi
aggp
AristeidisM
George_RT
Nikos_313
maria.r
thegreekbaron
Chaidec
jimalexoud
Chrisapostol
AggelosZ
al3xts
Gagauss
anstaik
Petros Ts
Juror8
pdiamantis
Chr1sgr
cremidhs
jkara
ore525
Konstantina Karamani
sassi
meliou
Fotis
Petran25
gntitsios
Evripidis
thanosn
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Παρα-φόρουμ > Σχετικά με το THMMY.gr > Αρχείο (Moderator: PolarBear) > Συγγραφή Κανονισμού του Φόρουμ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Απαιτείται κανονισμός;  (Voting closed: October 13, 2005, 19:11:11 pm)
ΝΑΙ - 12 (23.5%)
ΟΧΙ - 39 (76.5%)
Δ/Α - 0 (0%)
Total Voters: 21

Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Συγγραφή Κανονισμού του Φόρουμ  (Read 6275 times)
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Re: Συγγραφή Κανονισμού του Φόρουμ
« Reply #15 on: September 24, 2005, 12:54:41 pm »

@Cybercat, guest: Επειδή εσείς δώσατε τεκμηριωμένες απόψεις για το όχι, θέλω να σας πω που είναι το "πρόβλημα".
Συμφωνώ σχεδόν απόλυτα μαζί σας. Ωστόσο το πρόβλημα είναι αυτό που ανέφερα εγώ και η Michelle, ότι όταν έχεις να κάνεις με πολύ κόσμο, δεν μπορείς να θεωρείς (και δεν πρέπει) τίποτα αυτονόητο. Εμείς φυσικά καταλαβαίνουμε ότι έχουμε ευθύνη για αυτά που γράφουμε και ότι εκφράζουμε καθαρά προσωπικές γνώμες. Το θέμα είναι ότι αν κάποιος "κακός" θελήσει να πειράξει το forum, μπορεί να επικαλεστεί το τι γράφουν τα μέλη του για να το κάνει. Αυτό θα μας λύσει τα χέρια. Νομίζω ο κανονισμός πρέπει να κινηθεί σε αυτόν τον άξονα όπως είπα και για μένα δε συνεπάγεται καμία επιπλέον παρεμβατική δυνατότητα των moderators. Απλά ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του με την εγγραφή του εδώ. Απλά. Δεν πρόκειται για θέμα συμβιβασμού με παρατάξεις κτλ, αλλά για ανάγκη προστασίας του forum από κακόβουλους.
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Μήπως κανένας καλός είμαι?

View Profile WWW
« Reply #16 on: September 24, 2005, 13:09:34 pm »

alexkasgr οχι κακοβουλους αλλα καχυποπτους...!!!
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: Συγγραφή Κανονισμού του Φόρουμ
« Reply #17 on: September 24, 2005, 22:07:47 pm »

Καλησπέρα,

Αν επιτρέπετε μια γνώμη και από μένα μιας και σε τέτοια θέματα ειδικά νοιώθω (πολύ άνετα μεν αλλά σαν) επισκέπτης στο χώρο αυτό.

Βασικά θα συμφωνήσω με την Cybercat ότι το forum δεν χρειάζεται κανόνες. Όλη η γοητεία αυτού του επικοινωνιακού μέσου είναι ότι αναπαράγει ψηφιακά τη ζωντάνια της παρέας. Και όπως είναι γνωστό στις παρέες δεν χωράνε κανόνες. Η λειτουργία της παρέας προσδιορίζεται από αυτούς που συμμετέχουν σε αυτήν. Και κάθε περαστικός που κολλά για λίγο και δεν δένει με την παρέα ή φεύγει μόνος του ή η παρέα τον πετά ..ευγενικά έξω.

Η παρέα δεν κινδυνεύει από την αθυροστομία των μελών της. Ούτε από τους καυγάδες τους. Αυτά είναι η ζωντάνια της. Ούτε και από τους κακούς (ή κακόβουλους) που τη βάζουν στο μάτι ή θέλουν να της βγάλουν το μάτι. Η παρέα κινδυνεύει από την ανία, από τους καθωσπρεπισμούς και τους κανόνες και από την (κατά)χρηση της εξουσίας.

Αφήστε λοιπόν την παρέα να λειτουργεί με την δική της δυναμική και είναι (μαθηματικά) βέβαιο ότι θα κινηθεί μόνη της στη θέση της ελάχιστης …όχλησης. Και για τον …φίλαθλο που γουστάρει να σκοτώσει για …τον Ολυμπιακό (λέω ..στην τύχη), τον Ελληναρά, τον Χριστιανό, τον Μωαμεθανό, τον Βραχμάνο που γουστάρουν να κόψουν κεφάλια απίστων, να είστε σίγουροι ότι αυτοί θα μείνουν μόνο αν ανακαλύψουν μέσα στην παρέα το αντικείμενο του πόθου τους. Αλλιώς θα την κάνουν γρήγορα για άλλα ..μαγαζιά. Αν πάλι …μαζευτούν πολλοί, τότε μάλλον μας χρειάζεται καινούργια παρέα και δεν μας σώζουν οι κανονισμοί.

Αφήστε λοιπόν τους κανονισμούς για τα …σωματεία και απολαύστε την διαδικτυακή αναρχία. Έτσι κι αλλιώς γι αυτό φτιάχτηκε το ρημάδι. Για να μην ελέγχεται και να μην καταστρέφεται. Όσο δε για τους φανατικούς των κανονισμών τους συστήνω ανεπιφύλακτα να δουν την ταινία Ό θάνατος ενός γραφειοκράτη’. Μετά μπορεί να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους.

Καλό Σαββατόβραδο

Γρηγόρης Παπαγιάννης
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #18 on: September 24, 2005, 22:17:39 pm »

Σε τελευταία ανάλυση γιατί βρε παιδιά πρέπει ντε και καλά να τους συντάξει μόνο ένας και το λέτε και το ξαναλετε? Εγώ λεω αν τελικά βγει ναι να κάνουμε ένα τοπικ και να τους δουλέψουμε όλοι μαζί όπως τότε με το κειμενάκι για τους πρωτοετείς Wink

gpap, Cyberkat ωραία όλα αυτά στη θεωρία αλλά στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολα. Μερικοί έρχονται επίτηδες για να διαταράξουν το επίπεδο του φόρουμ και να το υποβαθμίσουν. Και αυτοί αν δεν τους κάνεις ban δεν παίρνουν απο λόγια, ούτε με το καλό ούτε με το κακό. Δεν μιλάμε για ένα συνεννοήσιμο άτομο που παρεκτράπηκε 2-3-5-10 φορές αλλά για κάπιοιον που επίτηδες και κακόβουλα κάνει ο,τι κάνει. Και ίσα ίσα που όταν δεν υπάρχουν κανονισμοί είναι που ο κάθε φέρων εξουσία λειτουργεί αυθαίρετα. Στην δικτατορία ας πούμε υπήρχαν νόμοι (πέρα απο τυπικά)? Η έλλειψη κανόνων είναι που ευνοεί τις αυθαιρεσίες, όχι η παρουσία τους. Φαντάζεστε πως θα ήταν η (σημερινή) κοινωνία χωρίς νόμους?? Τι χάος θα επικρατούσε? Τουλάχιστον η μικρή μου εμπειρία σαν admin μου έχει δείξει οτι οι κανόνες σε ένα φόρουμ είναι απαραίτητοι. Ξέρετε πόσους κακόβουλους έχουν δει τα μάτια μου? Χωρίς κανόνες τι θα έλεγα? Φάε ενα ban γιατί έτσι γουστάρω?
Ωραία η αναρχία αλλά θέλει και ανάλογη παιδεία, η οποία τη σήμερον ημέρα δεν υπάρχει. Ας μην είμαστε αιθεροβάμονες γιατί θα φάμε τα μούτρα μας.

www.e-steki.gr
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #19 on: September 24, 2005, 23:11:24 pm »

Το θέμα προφανώς τέθηκε με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες σε σχέση με τις παρατάξεις, αλλά δεν είναι αυτό η αιτία. Για να μην νομίσουμε κιόλας ότι το φόρουμ αναγκάζεται να περιοριστεί από εξωτερικούς παράγοντες! Το μόνο το οποίο συζητήθηκε και ίσως είναι καλό να υπάρξει με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι ένα disclaimer ότι ο καθένας φέρει προσωπικά την ευθύνη των όσων λέει. Εντάξει για πολλούς από εμάς είναι αυτονόητο, αλλά δεν πειράζει νομίζω να είναι και γραμμένο κάπου.

'Ολη αυτή η κατάσταση μας δίνει την ευκαιρία να συζητάμε και λίγο πιο σοβαρά γύρω από το φόρουμ και να βλέπουμε το που είμαστε και που στοχεύουμε. Υπό αυτό το πρίσμα πιστεύω ότι και ο fugitive έθεσε το ερώτημα και καλώς το έθεσε. Θα έρθω λοιπόν και εγώ με τη σειρά μου να συμφωνήσω με την Cyberkat και τον gpap στο ότι δεν χρειαζόμαστε κανόνες. Όποιος "κανόνας" χρειαστεί μπορεί να προκύψει δυναμικά από τα μέλη, όχι σαν νόμος, αλλά σαν κριτική. Μέχρι τώρα έτσι λειτουργούσαμε (και πολύ καλά μάλιστα!) και μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Και στην περίπτωση που υπάρξει κάποιος κακόβουλος όπως λες Michelle θα γίνει ban γιατί θα το ζητήσει η ίδια η κοινότητα. Εάν δεν το ζητήσει σημαίνει ότι τον δέχεται και συνεπώς δέχεται και ότι αυτό σημαίνει για το επίπεδο του φόρουμ. Το φόρουμ είναι δικό μας και θα έχουμε το φόρουμ που θέλουμε.

Και σαν moderator μιλώντας, όχι δεν χρειάζομαι κανένα νόμο και κανόνα για να πατήσω και να σβήσω ένα post όταν θεωρώ ότι προσβάλλει. Εάν χρειαστεί θα το κάνω και θα αναλάβω όλη την ευθύνη που συνεπάγεται. Η κρίση των υπολοιπων θα δείξει εάν ερμήνευσα καλά τις καταστάσεις ή όχι. Ένα σύνολο κανόνων όχι μόνο δεν θα με βοηθούσε, αλλά θα με περιόριζε κιόλας. Πολλές φορές δεν έχω κάνει παρατήρηση ή δεν έχω κόψει μηνύματα, γιατί ξέροντας ποιος, προς ποιον, και γιατί γράφει έκρινα ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο (σκέψου το poll σου για παράδειγμα). Τέλος πιστεύω ότι η ελευθερία έκφρασης και το παρεϊστικο κλίμα είναι τα μεγάλα όπλα αυτού του φόρουμ. Εάν τα περιορίσουμε να είστε σίγουροι ότι το φόρουμ θα αρχίσει σιγά σιγά να ερημώνει.
« Last Edit: September 24, 2005, 23:14:21 pm by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Μήπως κανένας καλός είμαι?

View Profile WWW
« Reply #20 on: September 24, 2005, 23:56:22 pm »

κ gpap στην τυχη ειπατε τον θρυλο?!!! 8) 8) 8)
εμενα δε με διαβαζει κανεις?γιατι ειμαι ο πρωτος που ειπα οχι κ ολοι συμφωνουν με αυτους που εγραψαν μετα απο μενα.ΑΔΙΚΙΑ.τετοιο φτυσιμο!!!παντως ντερμπυ ε? Grin Grin Grin
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #21 on: September 25, 2005, 08:07:08 am »

Εντάξει βρε παιδιά, ας μην γινόμαστε τόσο δραματικοί: "το φόρουμ θα αρχίσει να ερημώνει."
Το να βγει ένας κανονισμός νομίζω πως θα βοηθήσει στην καθημερινη λειγουργία του φόρουμ και δεν θα το περιορίσει. Ούτως ή άλλως ας μην ξεχνάμε ότι και τώρα υπάρχει ένας "κανονισμός" - ο default κανονισμός του SMF που είναι γραμμένος στα Αγγλικά και εμφανίζεται κατά την διάρκεια της εγγραφής (...και τον προσπερνάμε όλοι τόσο εύκολα, χωρίς καν να τον διαβάσουμε). Επηρέασε αυτός ο κανονισμός στο ελάχιστο την λειτουργία του φόρουμ? ΟΧΙ
Σε αυτά που ανέφερε ο Netgull ένα έχω να πω: Ο κανονισμός απλά θα σου δίνει το "άλοθι" - την νομιμοποίηση να προβαίνεις σε πράξεις όπως διαγραφή κάποιου ποστ, μπαν κάποιου μέλους κοκ. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να σε περιορίσει. Σε περιόριζε μέχρι στιγμής ο Αγγλικός Κανονισμός?

ΥΓ. Και στην τελική εμένα μου φαίνεται πολύ άσχημο να εμφανίζεται στην εγγραφή το έκτρωμα αυτό του Αγγλικού κανονισμού που αναφέρει διάφορα όπως: "... σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ" κοκ. Το ότι έχουμε μέχρι στιγμής αφήσει τον default κανονισμό, μπορεί σε κάποιους να φανεί ως ένδειξη προχειρότητας.

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Cyberkat
Guest
« Reply #22 on: September 25, 2005, 10:19:14 am »

Αφήστε λοιπόν τους κανονισμούς για τα …σωματεία και απολαύστε την διαδικτυακή αναρχία. Έτσι κι αλλιώς γι αυτό φτιάχτηκε το ρημάδι. Για να μην ελέγχεται και να μην καταστρέφεται.

Ο gpap τα είπε όλα.

Αγαπητή Michelle, τα επιχειρήματά σου είναι σαθρά.
1. Δεν θυμάμαι περίπτωση στο forum κάποιου ατόμου τόσο αθεράπευτα κακόβουλου ώστε τα λόγια του να έχουν απασχολήσει το forum για πάνω από 5 ώρες. Αν βρεθεί αυτό το τέρας, θα του κάνουμε ban όλοι μαζί και θα πούμε κι ένα τραγούδι. Εγώ από την άλλη πιστεύω πως ήδη το forum είναι εξαιρετικά αυστηρό με την χριστιανοδημοκρατική έννοια. Αν κάποιος χρησιμοποιήσει την λέξη μαλακία και εκκλησία στην ίδια πρόταση, έχει εξασφαλίσει για τον εαυτό του μια μεγαλοπρεπή μεταφορά στον κάδο ανακύκλωσης. Ήδη, το έχω ξαναπεί, η ύπαρξη και οι ενέργειες των moderators, έχουν ενοχλήσει πολλάκις. Φαντάσου να δημιουργηθεί ο κανονισμός, να τεθεί κάποιο παρόμοιο θέμα, και να αρχίσουν να διαγράφονται μηνύματα στο όνομα κάποιου άρθρου του κανονισμού. Θα είναι ανεγκέφαλο και γελοίο.
2.
Και ίσα ίσα που όταν δεν υπάρχουν κανονισμοί είναι που ο κάθε φέρων εξουσία λειτουργεί αυθαίρετα
Οι κανονισμοί είναι αυτοί που γεννούν τους φέροντες την εξουσία.
3.
Στην δικτατορία ας πούμε υπήρχαν νόμοι (πέρα απο τυπικά)?
Υπήρχαν νόμοι και καθόλου τυπικοί μάλιστα. Νόμοι όπως απαγορεύεται το συναθροίζεσθαι, ο καλός Έλλην πρέπει να πηγαίνει στην εκκλησία και να σέβεται τα θεία, να μην λέει ότι η θρησκεία είναι μαλακία... τέτοιοι νόμοι.
4.
Φαντάζεστε πως θα ήταν η (σημερινή) κοινωνία χωρίς νόμους??
Δηλαδή εσένα η υπάρχουσα "έννομη" κοινωνία σε ικανοποιεί? Εφημερίδες διαβάζεις?
5.
Χωρίς κανόνες τι θα έλεγα? Φάε ενα ban γιατί έτσι γουστάρω?
Δεν είναι ανάγκη να ενεργήσεις μόνη σου. Μπορείς να κάνεις ένα poll, να φάει ban ο τάδε ή όχι? Αυτό λέγεται δημοκρατία.
Τέλος πάντων, συγνώμη για το ύφος, αλλά προσωπικά μου φαίνεται εξοργιστική όλη αυτή η προσπάθεια περιχαράκωσης και υποταγής στις συμβάσεις. Τι θα ακολουθήσει? Συλλογή υπογραφών για να κλείσει το Κazaa και όλα τα συναφή?
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #23 on: September 25, 2005, 11:22:40 am »

Ο αγγλικός "κανονισμός" στην αρχή είναι καθαρά τυπικός. Εάν θέλεις να γράφει ένας κανονισμός που θα έχει ακριβώς την ίδια ισχύ με εκείνον, δηλαδή δεν θα εφαρμόζεται ποτέ, τότε μπορεί να γίνει, αλλά δεν είναι τίποτα παραπάνω από χάσιμο χρόνου. Και ξαναλέω ένας moderator δεν χρειάζεται κανένα "άλλοθι" και καμία "νομιμοποίηση"(sic) πέρα από αυτή που του παρέχει η κρίση της κοινότητας. Σε αντίθετη περίπτωση αποκτά εξουσία.

@Cyberkat ευχαριστώ για τις απαντήσεις που εγώ βαρέθηκα να δώσω. Κάνεις όμως ένα λάθος. Τα μόνα μηνύματα που εγώ θυμάμαι να έχουν μεταφερθεί στον κάδο (καλώς ή κακώς) ήταν ένα "σεξουαλικού" περιεχομένου αστείο και ένα poll (γύρω και από τα δύο έγινε αρκετή συζήτηση πριν ή μετά και για το ότι διαγράφηκαν). Αντίθετα θυμάμαι τουλάχιστον 2-3 μηνύματα όπου αναφέρεται η λέξη "μαλακία" (το ένα παράλληλα με τη θρησκεία) και δεν διαγράφηκαν. Αντιδράσεις ναι υπήρξαν, αλλά βρίσκονται κι αυτές, μαζί με το αρχικό μήνυμα στο ίδιο θέμα. Ένας κανονισμός θα ανάγκαζε τον moderator να τα διαγράψει και να αλλοιώσει τη ροή της συζήτησης, chggr005, κάτι που τώρα δεν συνέβη.
« Last Edit: September 25, 2005, 11:24:48 am by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #24 on: September 25, 2005, 15:41:13 pm »

Νομίζω ότι σε όλα αυτά συμφωνούμε. Ξαναλέω ότι εγώ ψήφισα υπέρ για έναν εντελώς απλό κανονισμό, ο οποίος το μόνο ουσιώδες που θα αναφέρει θα είναι ότι ο καθένας έχει την ευθύνη των όσων λέει, οπότε και αν κάποιος (λέμε τώρα) θιχτεί ή οτιδήποτε από κάτι και θέλει να κινηθεί νομικά (είπαμε, λέμε τώρα) να κινηθεί εναντίον του προσώπου και όχι της κοινότητας. Τώρα τα περί παρεμβάσεων των mods και λογοκρισίας ουδέποτε τα υποστήριξα και δεν ξέρω πώς προέκυψαν.
elmaya
Guest
« Reply #25 on: September 25, 2005, 17:58:45 pm »

Επειδή σβήστηκε το κείμενο που είχα γράψει (κάποιο πρόβλημα στη βάση του forum), θα πω μόνο ότι συμφωνώ εξολοκλήρου με τη cybercat και ενδεχόμενο καταστατικό θα σημαίνει την αποχώρηση πολλών μελών.

Εκτός αυτού έχω ενοχληθεί πολλές φορές με το τι θεωρείται πρέπον και τι όχι από τους moderators. Ακόμη και τα flames είναι κομμάτι ενός συγκεκριμένου θέματος.
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #26 on: September 25, 2005, 18:37:16 pm »

1. Δεν θυμάμαι περίπτωση στο forum κάποιου ατόμου τόσο αθεράπευτα κακόβουλου ώστε τα λόγια του να έχουν απασχολήσει το forum για πάνω από 5 ώρες. Αν βρεθεί αυτό το τέρας, θα του κάνουμε ban όλοι μαζί και θα πούμε κι ένα τραγούδι. Εγώ από την άλλη πιστεύω πως ήδη το forum είναι εξαιρετικά αυστηρό με την χριστιανοδημοκρατική έννοια. Αν κάποιος χρησιμοποιήσει την λέξη μαλακία και εκκλησία στην ίδια πρόταση, έχει εξασφαλίσει για τον εαυτό του μια μεγαλοπρεπή μεταφορά στον κάδο ανακύκλωσης. Ήδη, το έχω ξαναπεί, η ύπαρξη και οι ενέργειες των moderators, έχουν ενοχλήσει πολλάκις. Φαντάσου να δημιουργηθεί ο κανονισμός, να τεθεί κάποιο παρόμοιο θέμα, και να αρχίσουν να διαγράφονται μηνύματα στο όνομα κάποιου άρθρου του κανονισμού. Θα είναι ανεγκέφαλο και γελοίο.

Σε αυτό συμφωνώ, και πχ είμαι αντίθετη με το ότι είχε μεταφερθεί το μήνυμα της Am@nita τότε στον κάδο. Όπως βλέπεις η απουσία κανονισμών δεν βοηθάει σε κάποιου είδους ελευθερία, απο τη στιγμή που υπάρχουν φέροντες εξουσία, είτε μιλάμε για φόρουμ, είτε για μια κοινωνία γενικότερα. Και μπορεί σε αυτό το φόρουμ να μην έχει υπάρξει τόοοοσο κακόβουλος όπως σωστά λες, αλλά επειδή στο δικό μου έχει υπάρξει πολλάκις, καλύτερα η πρόληψη παρά η θεραπεία. Είστε τόσο ενάντια των κανονισμών μερικοί γιατί δεν έχετε δεί πραγματικά trolls, να τους μιλάς και να μην καταλαβαίνουν, να ανοίγουν συνέχεια θέματα που υποβαθμίζουν το φόρουμ, να γράφουν παντού μ@λ@κίες και να προσπάθείς να συμμαζέψεις τα ασυμάζευτα.

2.Οι κανονισμοί είναι αυτοί που γεννούν τους φέροντες την εξουσία.

Μα φέροντες εξουσία υπάρχουν και χωρίς κανονισμόυς. Απλά κάνουν ο,τι γουστάρουν αν το θες έτσι.

3.Υπήρχαν νόμοι και καθόλου τυπικοί μάλιστα. Νόμοι όπως απαγορεύεται το συναθροίζεσθαι, ο καλός Έλλην πρέπει να πηγαίνει στην εκκλησία και να σέβεται τα θεία, να μην λέει ότι η θρησκεία είναι μαλακία... τέτοιοι νόμοι.

Οκ, αυτό δεν το ήξερα Smiley

4.Δηλαδή εσένα η υπάρχουσα "έννομη" κοινωνία σε ικανοποιεί? Εφημερίδες διαβάζεις?

Δεν με ικανοποιεί αλλα θεωρώ οτι χωρίς νομούς θα ήταν πολύ χειρότερη. Δηλαδή, σορι τώρα, εσύ πιστευεις οτι η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κοινωνία θα ήταν καλύτερη χωρίς νομούς? Αν ναι τότε κοπέλα μου, ονειροβατείς.

5.Δεν είναι ανάγκη να ενεργήσεις μόνη σου. Μπορείς να κάνεις ένα poll, να φάει ban ο τάδε ή όχι? Αυτό λέγεται δημοκρατία.

Εσυ πως θα ένιωθές μπαίνοντας σε ένα φόρουμ να βλέπεις 3-4 poll "να φάει ban ο Χ ή όχι?". Μου θυμίζει λίγο το poll "να φύγει ή να μείνει η Μισέλ" το οποίο όλοι κατακρίνατε.

Τέλος πάντων, συγνώμη για το ύφος, αλλά προσωπικά μου φαίνεται εξοργιστική όλη αυτή η προσπάθεια περιχαράκωσης και υποταγής στις συμβάσεις. Τι θα ακολουθήσει? Συλλογή υπογραφών για να κλείσει το Κazaa και όλα τα συναφή?

Ποιες συμβάσεις κοπέλα μου? Το οτι προσπαθούμε να προστατέψουμε το φόρουμ απο κακόβουλούς αποτελεί σύμβαση? Έλεος πια, όλα στο πολιτικό τα γυρίζετε. Εσένα δηλαδή θα σε περιόριζαν κανόνες του στυλ "μην βρίζετε τους συνφορουμίτες σας?". Ελεος.

elmaya όταν γράφεις ένα μεγάλο κείμενο στο φόρουμ, για να μην το χάσεις σε περίπτωση τέτοιου σφάλματος, πριν το στείλεις κάντο ένα copy-paste Wink

www.e-steki.gr
aliakmwn
Guest
« Reply #27 on: September 25, 2005, 19:14:31 pm »

+1 υπερ Cyberkat
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
« Reply #28 on: September 25, 2005, 19:26:11 pm »

Σχετικά με την ενόχληση παρεμβάσεων από τους moderators (Cyberkat και elmaya): Σε όλες τις περιπτώσεις που έγιναν παρεμβάσεις έχουν δοθεί οι αιτιολογίες, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι πάντα οι συντονιστές συμφωνούν μεταξύ τους. Εφόσον όμως δεν υπάρχει κανένας ορθός αντίλογος στην εκάστοτε αιτιολογία οι ενοχλήσεις αυτές είναι καθαρά προσωπικές (και αδικαιολόγητες) και δεν χαρακτηρίζουν σωστή ή λάθος την παρέμβαση. Θα μπορούσα να πω ότι οι συντονιστές "λογοδοτούν" στα μέλη και δεν δρουν αυθαίρετα.

gpap

View Profile
« Reply #29 on: September 25, 2005, 21:16:02 pm »

Quote from: aliakmwn on September 25, 2005, 19:14:31 pm
+1 υπερ Cyberkat

Τέτοια ...λακωνικότητα aliakmwn!!! Δεν σε αναγνωρίζω...πολύ μακριά από ...τις δυνατότητές σου! Grin Grin Grin
Ρε μπας και ποστάρει κανένας άλλος με το nick?

Γρηγόρης Παπαγιάννης

BTW Αιντε και με τη νίκη!
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: