• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:50:18 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:50:18 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 86
Total: 159
picklebeanburger
giorgos_skl
Gaspard
George15
Captain
pliroforikarios
evangeliaap
Σταυρος23
pavlos2003
immo
kaskas12
aalmpanb
mixkats
iliaspapas
Roidos
ggalamat
AgaG
kkotsopo
aachmet
gkougeor
akoil
1234
glavdakis
soph553
Pcsc
0restis
Deviate
alexlemp
themis01
thathas12
ppapadoe
johnk
jojos
kpapama
Toaoutplasedakitoubiseswa
atampakc
apsathas
dleivadi
BossiTsif
Argiris
ellimoschou
theofr
gkyrodi
stolieras
theresnocur3
amprozos
DK06
dorapangeiou
ΦΙδανης Αριστοτελης
alexbaroutes
stefpapa21
giannisd
jim_sklab
tasos gourd
KZerenidis
eleftheria
cealexop
Notac
christinabisdeki
Spyros.kleanthous
superkolios
Nikos_313
grethem
bougatsa
xarisagraf
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Κυλικείο - Λέσχη - Εστίες (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αυξήθηκαν οι τιμές του κυλικείου
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Down Print
Author Topic: Αυξήθηκαν οι τιμές του κυλικείου  (Read 16872 times)
aliakmwn
Guest
Απ: Αυξήθηκαν οι τιμές του κυλικείου
« Reply #60 on: September 16, 2005, 20:18:18 pm »

Εγραψα κατι, στον ιδιο σκελετο με το προηγουμενο που πηγαινε προς τον προεδρο.
Το αλλαξα σε μερικα σημεια. Μια και δεν εχω ξαναετοιμασει κειμενο για συλλογη υπογραφων, θα ηθελα οσοι εχουν καποια εμπειρια πανω στο θεμα να παρεμβουν.

disclaimer:
Παραθετω το κειμενο, υπενθυμιζοντας πως ειναι Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ επι του θεματος, και πως οποιαδηποτε προταση για τροποποιηση, προσθηκη ή παραλειψη τμηματος, ή ακομα και η οριστικη απορριψη του μηνυματος, ειναι αιτηματα που θα γινουν απολυτα σεβαστα, με βαση τις αμεσοδημοκρατικες διαδικασιες στις οποίες στηριζεται η λειτουργια του forum.
Επειδη κατι κακεντρεχειες που ακουστηκαν με εκνευρισαν παρα πολυ, δηλωνω πως δεν εχω και δεν αποδεχομαι καμιαν απολυτως αρχηγικη θεση στην πρωτοβουλια. Εγραψα τα κειμενα αποκλειστικα και μονο επειδη κανενας αλλος δεν προσπαθησε να το κανει, και επειδη μου προταθηκε.
Επιπλεον, οι όποιες κινησεις μου γινονται απο μενα ΑΥΤΟΝΟΜΑ, δεν εχουν καμια σχεση με την παραταξη μου, την οποία ενημερωσα και εδειξε αδιαφορια για το ζητημα...

Και εξυπακουεται πως, στο κειμενο που παρατιθεται, οι moderators και administrators εχουν καθε δικαιωμα παρεμβασης για την τροποποιηση του, εαν φυσικα κατι τετοιο αποφασιστει.

<<

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ

-------------------------------------------------

Αξιοτιμε κ. Κοσμητορα,

Απο τις πρωτες μερες του Σεπτεμβρη, οι φοιτητες της Πολυτεχνικης Σχολης ηρθαμε αντιμετωποι με μια δυσαρεστη κατασταση: Οι τιμες των προϊοντων που διατιθενται στο κυλικειο αυξηθηκαν υπερβολικα και αδικαιολογητα.

Ενδεικτικα σας αναφερουμε πως ο καφες "φραπε", απο τα 0.80 Ευρω που κοστιζε, εκτοξευθηκε στο 1.00 Ευρω, δηλαδη αυξηθηκε κατα 25%!

Δεδομενης της ολοημερης λειτουργιας του Πανεπιστημιου, η καλυψη των αναγκων των φοιτητων απο το κυλικειο ειναι σε πολλες περιπτωσεις μονοδρομος. Αν και δεν γνωριζουμε τους ορους της συμβασης που εχει υπογραφει μεταξυ της Κοσμητειας και του επιχειρηματια, αντιλαμβανομαστε πως, στα πλαισια λειτουργιας του, ενα Πανεπιστημιακο κυλικειο εκ των πραγματων κατεχει επισημα το μονοπωλιο της διαθεσης των αγαθων. Ως εκ τουτου, ειναι επιτακτικη αναγκη να ασκηθει καποιος ελεγχος απο το Πανεπιστημιο, ωστε να αποφευχθουν φαινομενα αισχροκερδιας, οπως η εν λογω αυξηση.

Ζητουμε:

1) Την ΑΜΕΣΗ παρεμβαση σας, ωστε οι τιμες να επανελθουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

2) Τις απαραιτητες, απο την πλευρα σας, ενεργειες, ωστε να θεσπιστει ενα πλαισιο ελεγχου της κοστολογησης των προϊοντων του κυλικειου, για την μελλοντικη αποτροπη φαινομενων εκμεταλλευσης των φοιτητων.

Σε αντιθετη περιπτωση, ειμαστε αποφασισμενοι να κλιμακωσουμε τις κινητοποιησεις μας.

Με τιμη,

Φοιτητες της Πολυτεχνικης Σχολης ΑΠΘ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΧΧΧΧ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

-------------------------------------------------

>>
« Last Edit: September 17, 2005, 14:32:27 pm by Netgull » Logged
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Re: Αυξήθηκαν οι τιμές του κυλικείου
« Reply #61 on: September 16, 2005, 20:25:44 pm »

Εύγε Αλιάκμων, εμένα μου φαίνεται πολύ καλό:
λακωνικό, σαφές, αποφασιστικό και με το κατάλληλο ύφος.
Μια ψήφος υπέρ από μένα.  Wink Wink
aliakmwn
Guest
« Reply #62 on: September 16, 2005, 20:26:11 pm »

Thanx alex Grin

Απο 'κει και περα, να μην ξεχναμε πως το προβλημα δεν ειναι μονο των ΤΗΜΜΥδων, αλλά και των φοιτητων των υπολοιπων τμηματων. Δεν ξερω πώς θα μπορεσουμε να διαδωσουμε το κειμενο και να συγκεντρωσουμε στο τελος τις υπογραφες...
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #63 on: September 16, 2005, 22:14:20 pm »

Πολύ καλό aliakmwn. Μια διόρθωση:
Το (1) θα ήταν καλό να γίνει:

1) Την άμεση παρέμβασή σας, ώστε οι τιμές να επανέλθουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

Επίσης καλό θα ήταν να ενημερώσει κάποιος και τη λίστα. Νομίζω είναι καλή ιδέα να περιμένουμε να συζητηθεί λίγο σήμερα και το ανεβάζουμε αύριο και εκεί (για να γλιτώσουμε τις πολλές τροποποιήσεις και τις πολλές επαν-αναγνώσεις).
Το καλό της ιστορίας είναι ότι μπορούμε να εκμμεταλευτούμε την συνεχή παρουσία μας εκεί αυτές τις βδομάδες για συλλογή υπογραφών. Πιστεύω δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για μας. Ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που θα τοιχοκολληθεί, θα μπορούσε να ενημερώσει για την κινητοποίηση.
Πέρα από αυτά,σ τη λίστα έπεσε ήδη μια πρόταση για συνάντηση. Δεν είναι κακή ιδέα έτσι για μια πρώτη επαφή και εξωδικτυακά.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #64 on: September 17, 2005, 00:07:19 am »

Πολυ καλο Αλιακμωνα, μονο που θα προτεινα να τονισουμε οτι αυξηθηκαν και οι τιμες και σε αλλα ειδη. Δηλαδη εκτος απο τον καφε, να πουμε και αλλα παραδειγματα, ονομαστικα(οχι τιμες), για να δειξουμε οτι δεν αυξηθηκε κατι μεμονωμενο. Επισης για να αποφυγουμε την πιθανη μειωση της τιμης μονο τους καφε, για να κατευναστουν τα πνευματα...

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #65 on: September 17, 2005, 00:07:53 am »

Στη λίστα από ότι είδα τώρα, η τελευταία απάντηση είναι να συναντηθούμε την Κυριακή, και να μην ενοχλήσουμε τα παιδια της ομάδος ΕΒΕΠ. Ανταπάντησα παραπέμποντας στο παρών θέμα

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #66 on: September 17, 2005, 01:12:40 am »

Μέσα και γω παιδιά για την κυριακή.

για το κέιμενο συμφωνώ με τις 2 παραπάνω επισημάνσεις. Πετάω σκόρπιες φράσεις

επιβολή ανώτατου πλαφόν τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα, σε όλα τα είδη.

εκεί που λεει για το μονοπώλειο

αποτελεί μονοπώλειο ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση είναι σταθερή λόγω της ανάγκης του φοιτητή καθώς πολλε΄ς φορές έχει έλλειψη χρόνου.

Οι φοιτητές αποτελούν μία ευπαθή ομάδα καθώς βρίσκονται οι περισσότεροι εκτώς της ιδιέτερης πατρίδας τους και χρήζουν φροντίδας από την κοινωνία ςώστε να διεκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικάσία

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #67 on: September 17, 2005, 02:09:01 am »

Διάβαζα το κείμενο και νομίζω ότι υπάρχει κάτι που αφήνεται ασαφές.

Η ευθύνη του κοσμήτορα.
Πετάω λοιπόν και εγώ μια σκόρπια πρόταση:

Άρνηση ή αδιαφορία(?) ικανοποιησης του αιτήματός μας, (αυτού περί ελέγχου και επέμβασης στην άνοδο των τιμών) θα θεωρηθεί ως συνυπευθυνότητα και υπ9οστήριξη στην υπάρχουσα κατάσταση.

Με απλά λόγια
or u r with us or u r against us

Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #68 on: September 17, 2005, 14:39:05 pm »

Τροποποίησα, με την άδεια του Αλιάκμονα, το κείμενο παραπάνω. Προσέθεσα μία πρόταση περί συνεχούς ζήτησης και έκανα και τη διόρθωση που είχα προτείνει για το ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ στα περσινα επιπεδα.
Δικαιολογώ γιατί δεν έκανα τις υπόλοιπες τροποποιήσεις:
Η ευθύνη του κοσμήτορα.
Το κείμενο είναι σαφές. "Απαιτούμε να προχωρήσετε σε ενέργειες ή θα κινητοποιηθούμε¨. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τονιστεί περαιτέρω η ευθύνη. Είναι αυτονόητο.

μονο που θα προτεινα να τονισουμε οτι αυξηθηκαν και οι τιμες και σε αλλα ειδη.
Νομίζω είναι σαφές. Λέει ότι αυξήθηκαν οι τιμές στα είδη (σε όλα). Ο καφές αναφέρεται ενδεικτικά. Εάν θέλετε δώστε ακριβείς τιμές και για κάτι άλλο να προστεθεί.

Οι φοιτητές αποτελούν μία ευπαθή ομάδα καθώς βρίσκονται οι περισσότεροι εκτώς της ιδιέτερης πατρίδας τους και χρήζουν φροντίδας από την κοινωνία ςώστε να διεκολυνθεί η εκπαιδευτική διαδικάσία
Προσπάθησα να το ενσωματώσω αλλά σε κάθε προσπάθεια το κείμενο...ξέφευγε. Θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να γράψουμε έκθεση ιδεών. Το κείμενο πρέπει να είναι σύντομο, σαφές και περιεκτικό. Αυτά μπορούν να ειπωθούν και όταν θα συναντηθούμε προσωπικά με τον κοσμήτορα.

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο. Έχετε όμως πάντα στο νου την παραπάνω παρατήρηση.
Θα ανεβάσω το κείμενο και στη λίστα.

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #69 on: September 17, 2005, 14:44:44 pm »

Quote from: Netgull on September 17, 2005, 14:39:05 pm
Προσπάθησα να το ενσωματώσω αλλά σε κάθε προσπάθεια το κείμενο...ξέφευγε. Θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να γράψουμε έκθεση ιδεών. Το κείμενο πρέπει να είναι σύντομο, σαφές και περιεκτικό. Αυτά μπορούν να ειπωθούν και όταν θα συναντηθούμε προσωπικά με τον κοσμήτορα.

θα συμφωνίσω και εγώ διαβάζοντας τα αρχικό κείμενο είδα ότι σπάει την δομή του.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
GoldenMouth
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #70 on: September 17, 2005, 19:05:20 pm »

Το κειμενάκι παιδιά είναι μια χαρά. Αυτό που του λείπει είναι οι τόνοι (κάποιος πρέπει να τους βάλει).  Grin
Εγώ προτίθεμαι να το υπογράψω.

Πάντως αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε (ώστε να μη ζητούμε πράγματα που δεν μποτούν εκ των πραγμάτων να ικανοποιηθούν) θα ήταν να ενημρωθούμε πλήρως για τους όρους της σύμβασης που έχει υπογράψει ο κυλικειάρχης με την κοσμητέια της πολυτεχνικής.

Εξ ιδίας πείρας από τα σχολεία (φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα), το κυλικείο αναλαμβάνει αυτός που θα πλειδοτήσει σε διαγωνισμό που προκηρύσσεται από τη σχολή. Από εκεί και πέρα, έχω την αίσθηση ότι οι τιμές καθορίζονται από τον ίδιο τον επιχειρηματία ο οποίος έχει τη δυνατότητα να τις ανεβάσει, με κόστος τη μείωση της πελατείας του. Βέβαια, νομίζω ότι οι αρχές της σχολής (ίσως και της αγορανομίας) έχουν την ευθύνη για τον έλεγχο τόσο για τα προϊόντα, όσο και για τις τιμές (ώστε αυτές να μη θεωρούνται υπέρογκες). Δεν ξέρω αν η σύμβαση ή οι νόμοι του κράτους προβλέπουν ποιες θα πρέπει να είναι οι τιμές σε ένα πανεπιστημιακό χώρο. Όμως αυτό είναι που καθορίζει τη δυνατότητα παρέμβασης ή μη του κοσμήτορα (μακάρι να την έχει). Σε διαφορετική περίπτωση, το μόνο που μπορούμε να απαιτήσουμε μάλλον είναι σε μελλοντικές συμβάσεις να τίθενται a priori οι παραπάνω όροι.

Βέβαια θεωρώ απαράδεκτο (όσο κι αν αυτό βολεύει πολλούς από μας - συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου) να επιτρέπεται η λειτουργία του παρακυλικείου εντός του χώρου της Πολυτεχνικής. Όσα κέρδη και να μη βγάζουν τα παιδιά αυτά, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις τους (είναι;), δεν υφίστανται κανέναν έλεγχο, δεν κόβουν καμία απόδειξη και παίρνουν παρανόμως (εν ονόματι ίσως του ασύλου) τη δουλειά ενός ανθρώπου που έχει πληρώσει πολλά φράγκα για να έχει το δικαίωμα να λειτουργεί ένα κυλικείο νόμιμα.

Επομένως, πρότασή μου είναι προτού προβούμε σε διαμαρτυρίες να μελετήσουμε όλα τα παραπάνω και μετά συνεχίζουμε. Διαφορετικά, η λύση είναι το εμπάργκο (όσο αυτό γίνεται).

ΥΓ: Ελπίζω να καταλάβανε όλοι πόσο φούσκα ήταν το μάγα σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει πρόπερσι για τους μεγαλοκαρχαρίες των πολυεθνικών (Everest) που λυμαίνονται τα λεφτά του απλού κοσμάκη. Ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν ο EVERΕST, αλλά ο Παπαγεωργίου ή ο Κουτσογιάννης ή ο ΧΧΧΧΧ, ο οποίος πλήρωνε franchising στο Everest για να χρησιμοποιεί το όνομα (με σκοπό την αύξηση της πελατείας του λόγω της εγγύησης που αυτό παρέχει ). Κατά τα άλλα, οι τιμές του ήταν παραπλήσιες με τις σημερινές (καμία σχέση πχ με τα Everest Ναυαρίνου), πλήρωνε στο Πολυτεχνείο όπως ακριβώς και ο σημερινός και έδινε δουλειά και σε 5-6 άτομα ακόμα (κατα βάση τους ίδιουε με τον προηγούμενο και τον επόμενο από αυτόν). Όλα έγιιναν πιστεύω για κομματικά οφέλη - ακόμη μια φορά.

ΥΓ2: Σόρυ αν σας κούρασα... μπορεί και να το ξανακάνω Wink
« Last Edit: September 17, 2005, 19:09:24 pm by GoldenMouth » Logged

Αν το πουλί ήταν βιολί, θα 'μασταν όοοοολοι μουσικοί!!!
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #71 on: September 18, 2005, 01:23:43 am »

Quote from: GoldenMouth on September 17, 2005, 19:05:20 pm

Πάντως αν θέλετε την προσωπική μου άποψη, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε (ώστε να μη ζητούμε πράγματα που δεν μποτούν εκ των πραγμάτων να ικανοποιηθούν) θα ήταν να ενημρωθούμε πλήρως για τους όρους της σύμβασης που έχει υπογράψει ο κυλικειάρχης με την κοσμητέια της πολυτεχνικής.
όχι. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Δηλαδή αν του χρόνου υπογραφεί μια υπέρογκη σύμβαση, θα πρέπει να πληρώνουμε τον καφέ 3Ε;

Εξ ιδίας πείρας από τα σχολεία (φαντάζομαι το ίδιο θα συμβαίνει και στα πανεπιστημιακά ιδρύματα), το κυλικείο αναλαμβάνει αυτός που θα πλειδοτήσει σε διαγωνισμό που προκηρύσσεται από τη σχολή.
Έτσι είναι η νόμιμη διαδικασία. Βέβαια πάντα ένα τραπέζι εχει άνω... αλλά και κάτω πλευρά Wink

Δεν ξέρω αν η σύμβαση ή οι νόμοι του κράτους προβλέπουν ποιες θα πρέπει να είναι οι τιμές σε ένα πανεπιστημιακό χώρο. Όμως αυτό είναι που καθορίζει τη δυνατότητα παρέμβασης ή μη του κοσμήτορα (μακάρι να την έχει).
Και πάλι σε παραπέμπω στην πρώτη παράθεση.

Επομένως, πρότασή μου είναι προτού προβούμε σε διαμαρτυρίες να μελετήσουμε όλα τα παραπάνω και μετά συνεχίζουμε. Διαφορετικά, η λύση είναι το εμπάργκο (όσο αυτό γίνεται).
Για μένα δεν αποτελεί λύση αυτό. Εμείς μπορεί να αποφασίσουμε το εμπάργκο αλλά σίγουρα θα δεις κάτι... παιδιά μεγαλοαστών που λέει και ο λίσταρχος, να σπάνε το εμπάργκο.

GoldenMouth
Νεούλης/Νεούλα
*

Είμαι ηλεκτρολόγος, συμβαίνει κάτι;

View Profile
« Reply #72 on: September 18, 2005, 03:10:33 am »

Quote from: fugitive on September 18, 2005, 01:23:43 am
Quote from: GoldenMouth on September 17, 2005, 19:05:20 pm

όχι. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Δηλαδή αν του χρόνου υπογραφεί μια υπέρογκη σύμβαση, θα πρέπει να πληρώνουμε τον καφέ 3Ε;

Ανέφερα ότι αυτό που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε να  τεθούν σαφείς όροι για τις τιμές του κυλικείου, καθώς και πρόβλεψη για έλεγχο από την κασμητεία σε επόμενη σύμβαση, ώστε να μην αντιετωπίσουμε ξανά το ίδιο πρόβλημα και εν πάσει περιπτώσει να μπορούμε να διεκδιήσουμε αυτό που διεκδικούμε τώρα.

Δεν ξέρω αν η σύμβαση ή οι νόμοι του κράτους προβλέπουν ποιες θα πρέπει να είναι οι τιμές σε ένα πανεπιστημιακό χώρο. Όμως αυτό είναι που καθορίζει τη δυνατότητα παρέμβασης ή μη του κοσμήτορα (μακάρι να την έχει).
Και πάλι σε παραπέμπω στην πρώτη παράθεση.

Για μένα δεν αποτελεί λύση αυτό. Εμείς μπορεί να αποφασίσουμε το εμπάργκο αλλά σίγουρα θα δεις κάτι... παιδιά μεγαλοαστών που λέει και ο λίσταρχος, να σπάνε το εμπάργκο.

Όπως και σε όλη την αγορά, ακόμα και εδώ (που είναι περίπτωση μονοπωλίου) ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Ακόμη και αν κάποιος σπάσει το εμπάργκο, το κυλικείο με πολύ λιγότερους πελάτες από τους τωρινούς δε θα είναι βιώσιμη επιχείρηση. Και κάποιος θα το σκεφτεί πάρα πολύ (και μάλλον δε θα το κάνει) να υπογράψει μελλοντικά μια υπέρογκη σύμβαση με στόχο να πουλάει τον καφέ 3Ε, γιατί μετά, πολύ απλά, δε θα έχει πελάτες και θα μπει μέσα.

Μια άλλη πρόταση είναι να πούμε-προειδοποιήσουμε-απειλήσουμε τον ίδιο τον κυλικειάρχη να κατεβάσει τις τιμές, ειδάλλως   θα χάσει πολλούς από τους πελάτες του που συμμετέχουν σ'αυτή την προσπάθεια μείωσης των τιμών του κυλικείου. Ας το σκεφτούμε κι αυτό... Roll Eyes
« Last Edit: September 18, 2005, 03:13:02 am by GoldenMouth » Logged

Αν το πουλί ήταν βιολί, θα 'μασταν όοοοολοι μουσικοί!!!
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #73 on: September 18, 2005, 11:17:15 am »

Quote from: GoldenMouth on September 18, 2005, 03:10:33 am

Μια άλλη πρόταση είναι να πούμε-προειδοποιήσουμε-απειλήσουμε τον ίδιο τον κυλικειάρχη να κατεβάσει τις τιμές, ειδάλλως θα χάσει πολλούς από τους πελάτες του που συμμετέχουν σ'αυτή την προσπάθεια μείωσης των τιμών του κυλικείου. Ας το σκεφτούμε κι αυτό... Roll Eyes

Αυτό μάλιστα

anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #74 on: September 20, 2005, 10:31:31 am »

αλιακμων, εκεί που λες καφέ "φραπε" μήπως να το αλλάξεις σε στιγμιαίο καφέ; Ακούγεται πιο καλά!!!
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 Go Up Print
Jump to: